פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

01/02/2011 | 23:07 | מאת: לנה

מותר או לא מומלץ? תודה

02/02/2011 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

אם ההריון נורמלי - אין מגבלה

01/02/2011 | 21:44 | מאת: רומי

שלום , אני נוהג לשתות 3, 4 כוסות חליטות רוזמרין או לואיזיה ביום האם זאת כמות מוגזמת שגורמת לנזק? תודה

02/02/2011 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

רוזמרין לא מתאים לבעלי לחץ דם גבוה

01/02/2011 | 21:01 | מאת: המייאשת החיפאית ..

בתאריך 1.12.2011 עברתי ניתוח שרוול בקיבה בבני ציון בחיפה. והדיאטנית שלחה לי קובץ שלב 3 . והמחשב התקלקל. לכן אינני יודעת מה לעשות מה זה שלב 3 מה מותר מה אסור לאכול . יש לציין שאני אוכלת רק את התפריט לאחר הניתוח חודש. אנא עזרי לי ואם אפשר לפרט לי במעט מה המזון שמותר לי לאכול אמת מאסתי כבר לאכול עוף טחון במרק ירקות. תודה .

02/02/2011 | 09:12 | מאת: עדי מילר

שלום לקראת סוף החודש הראשון כבר ניתן לאכול כמעט רגיל רק בכמויות קטנות כמובן, בהחלט שאין צורך להמשיך לאכול אוכל טחון בלבד !!! אך כיוון שזה מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם יש צורך בייעוץ אישי ובליווי צמוד של דיאטנית קלינית. ממליצה לך לקבוע תור בהקדם עם הדיאטנית שלך. אל ייאוש ובהצלחה רבה בהמשך עדי מילר דיאטנית קלינית

01/02/2011 | 20:57 | מאת: מייטל

שלום, רציתי לדעת האם לחם שהוקפא איבד הרבה מערכו? ואיך מוממלץ להפשיר אותו {במקרר, מחוץ למקרר} ? תודה

02/02/2011 | 09:28 | מאת: צביקה קורן

מיטל שלום, לחם מופשר לא מאבד מערכו אפשר להפשיר במקרר או מחוץ למקרר, או בחימום איטי בתנור. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 20:54 | מאת: טל

שלום, רציתי לדעת מה הטמפ' המוממלצת לחימום ביצים? האם חימום מהיר בחום גבוה פוגע בערכם? תודה

02/02/2011 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, לא הבנתי את השאלה. אם מדובר בביצים חיות - צריך להביא לרתיחה איטית ולהמשיך לפחות 5 דקות. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 20:08 | מאת: מאי

רציתי לדעת מהי הדרך לחישוב נקודות למיצרכים שלא מופיעים בנקודון?

02/02/2011 | 09:25 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אני לא מכיר את השיטה הזאת ולא מתלהב מ"דיאטות" ו"ספירת קלוריות".מעט מאד מתמידים במסגרת הקשוחה הזאת - הרוב נשברים ומשמינים. תשאלי מומחה לשיטת שומרי משקל. בהצלחה צביקה קורן

24/03/2011 | 15:43 | מאת: ליאת בר

פה תוכלי למצוא את דרך החישוב למצרכים שלא מופיעים בנקודון ובנוסף טבלת נקודות.. בהצלחה :)

15/06/2011 | 18:26 | מאת: רבקה

הייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק הנקודון ואיך מחשבים את הקלוריות וכמה קלוריות יש בכל נקודה

24/05/2012 | 00:31 | מאת: לילי

שלום. האם מישהו יכול להגיד לי כמה נקודות אני צריכה לאכול ביום, אם המשקל שלי הוא 78, והגובה 1.63 ?? תודה מראש !!!

01/02/2011 | 16:51 | מאת: יוסי

כבארוחת הצהרים אני אוכל חזה עוף ללא שמן ולדוגמא ספגטי ממש לאחר 20 דקות מתחיל אצלי סטרס בראש וחרדה אני מאבד אפילו את הצבע בפנים ,וצריך לאכול מתוק בשביל להרגיע את הסטרס, האם הדבר קשור לעיכול (בשל חוסר אנרגיה)או לחומצות האמינו שמפריעות לטריטופן (סרוטונין)להספג בזרם הדם?

02/02/2011 | 09:23 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, אין לי תשובה טובה לשאלתך, אבל אתה בפורום תזונה טבעית ואני ממליץ לך להימנע מבשר באופן זמני ואולי גם קבוע. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 14:32 | מאת: שירה

אני חוששת מאוד מעצמות של דג,בשל מקרה בילדות,אני יודעת שיש דג נדמה לי נורוגי או אחר בלי עצמות שמכיל המון אומגה.שכחתי שמו,האם ידוע לך?על איזה דגים חיים אתה ממליץ בלי עמצות? האם אמנון ופילה קפואים טובים?מה עדיף טונה בשמו או מים?האם מכילה אומגה?תודה רבה מראש.

02/02/2011 | 09:21 | מאת: צביקה קורן

שירה שלום, אני לא יודע לאיזה דג אין עצמות, אבל ניתן להשיג דגים שהעצמות הוצאו מהם. כדאי לאכול דגי ים כמו: סלמון, הליבוט, סרדין, מקרל, דניס בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 10:15 | מאת: יערית

שלום. אני אוכלת בריא כבר כמה שנים. רק אוכל טבעי ולא מעובד. דגנים מלאים, קטניות, ירקות, פירות, אגוזים. לוקחת פרוביוטיקה און-אוף. עכשיו און. אבל בכל זאת יש לי תקופות שאני סובלת מגזים נוראיים, גם כואבים וגם (סליחה מראש) עם ריח נורא. מה יכולה להיות הסיבה? תודה

02/02/2011 | 09:19 | מאת: צביקה קורן

יערית שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "גזים" ותקבלי כמה טיפים. במקרה שלך, (ובהנחה שאין לך מחלת מעיים) כדאי להמשיך עם פרוביוטיקה ולשקול לקחת גם אנזימי עיכול. בנוסף, ללעוס לאט ולהימנע ממזונות "מגיזים" בהצלחה צביקה קורן

02/02/2011 | 12:41 | מאת: יערית

31/01/2011 | 17:13 | מאת: לי

היי, מדוע לא ממלצים לשתות מיץ רימונים על בטן ריקה { מזהירים מסחרחורת} הרי ידוע שעדיף לצרוך פירות על בטן ריקה תודה..

01/02/2011 | 09:25 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, לי לא ידוע על ה"המלצה" הזאת. בכל מקרה, מיצי פירות כדאי למהול במים (20% - 50%), כי הם מאד חומציים וסוכריים. בנוסף, יש הבדל בין מיץ פרי לפרי השלם. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 16:28 | מאת: גיא

שלום, יש לי 2 שאלות 1 במידה וכן צורכים קפה האם עדייף קפה רגיל או טחון? 2.האם בקליית גרעיני חמנייה הם רק מאבדים מערכם או שהופכים ללא בראים? תודה רבה:} אני מאוד נהנה מהפורום

01/02/2011 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, לא יודע מה זה קפה רגיל או טחון, אבל עדיף קפה בוץ על פני "נס" או "נטול". קליית שקדים, אגוזים וגעינים פוגעת בשמן האיכותי שבהם והופכת ותו לרעיל. עדיין יש בהם חלבן ומינרלים. לשיקולך. לנושא הקפאין, אני מציע לך לקרוא מאמר קצר שכתבתי בנושא הקפאין ומופיע במבזק הבריאות לחודש ינואר בפרק המאמרים באתר שלי בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=135 "שנוי במחלוקת - הקפאין – אויב או ידיד? רוב אוכלוסיית העולם המערבי צורכת קפאין בצורות שונות. הקפאין הוא משקה המעורר את מערכת העצבים המרכזית ומרחיב את כלי הדם. הוא נמצא בקפה לסוגיו, בתה (שחור, מאטה), במשקה הגוארנה, בקוקה קולה, בקקאו ומוצריו, במשקאות אנרגיה, בתרופות (למיגרנה, אסתמה, הצטננות ועוד). הקפאין הוא סם בעל תכונה ממכרת, המחייבת הגדלת המינון כדי לשמר את השפעתו. כדאי גם לזכור שאת פולי הקפה קולים בחום גבוה וכל חומר קלוי אינו בריא ומכיל חומר החשוד כמסרטן (בנזופירן-4, הנמצא גם בעשן הסיגריות והמכוניות). הקפאין נספג במערכת העיכול ומתפזר במהירות בכל נוזלי הגוף. ריכוז הקפאין בנוזל הדם מגיע לשיאו תוך חצי שעה עד שעתיים לאחר השתייה והוא נעלם לאחר 3-5 שעות.בקטע הבא אנסה להציג את יתרונות הקפאין ואת חסרונותיו והקורא המשכיל ישפוט ויחליט. השפעה חיובית הקפאין מעורר את מערכת העצבים המרכזית ומבהיר את המחשבה. הוא מסלק עייפות ומאפשר ביצוע מאמץ פיזי או רוחני. כל זאת לתקופה קצרה (2-4 שעות), עד שהשפעת "הסם" פגה... בנוסף, התפרסמו לאחרונה תוצאות מחקרים המייחסים לקפאין תכונות של מניעת סוכרת מבוגרים (סוג 2 (, אבנים בכיס מרה, סרטן המעי הגס והכבד. אני מתנגד לתרבות של צריכת "תרופות טבעיות" (המקודמת על ידי התקשורת וגורמים מסחריים) כמו: תה ירוק, יין אדום, קקאו חום, קפה שחור ושאר הצבעים. בריאות טובה מושגת רק על ידי תזונה נכונה ואורח חיים בריא. השפעות שליליות של הקפאין הקפאין גורם למספר תופעות פיזיולוגיות ונפשיות כמו: שינויים בלחץ הדם ודופק מהיר, אי שקט, מתח, התרגשות, עצבנות, נדודי שינה ופגיעה בזיכרון. לאנשים הרגישים לקפאין הוא עלול לגרום גם לרעד, חרדה, בלבול, הזעה, בחילה והפרעות נפשיות. הוא עלול להעצים תחושות של מצוקה נפשית ולהחיש הופעות של חרדה קשה, תסמונת הלם קרב והפרעת אימה. הקפאין גורם ליתר חומציות בקיבה (צרבת) ועליה בשומני הדם והכולסטרול. הוא פוגע בספיגת ויטמינים ומינרלים מחד וגורם להפרשה מוגברת של סידן, אבץ, אשלגן ומגנזיום בשתן מאידך. בכמות מופרזת הוא עלול לפגוע בלב ובמערכת העיכול (מעל חמש כוסות). לא מומלץ לצרוך קפאין בשילוב עם גלולות למניעת הריון, סטרואידים (המגבירים את השפעת הקפאין) ותרופות סותרות דיכאון (הקפאין מפחית את השפעת התרופה). במספר מחקרים נמצא, כי הקפאין עלול לגרום להפלות, פגמים בעובר, משקל לידה נמוך. אף אחד מאיתנו לא ייתן לילדיו "נס קפה", אבל מתברר שילדים חשופים לכמות עצומה של קפאין במהלך היום, עקב שתיית משקאות קלים (קולה) וצריכת קקאו ומוצריו (שוקולד, ממרחים, משקאות, שלגונים, "מעדנים" ועוד). חשוב לזכור שמשקאות המכילים קפאין אינם המקור הטוב ביותר לנוזלים, מכיוון שלקפאין השפעה משתנת, תלוי בכמות הקפאין (הגורמת כאמור לאובדן אשלגן, המינרל האחראי למשק הנוזלים בגוף). ככל ששותים יותר קפאין, ההשפעה על איבוד הנוזלים עולה. במבזק חודש יוני כתבתי על הסכנה בשילוב קפאין, הנמצא במשקאות אנרגיה, עם אלכוהול ("רד-בול וודקה"). אגב, קפה נטול קפאין מזיק לא פחות היות ונשארים בו חומרים מזיקים (חומצות המשמשות להוצאת הקפאין) הגורמים לחומציות יתר בקיבה. "אבל קפאין טוב לבעלי לחץ דם נמוך - הרופא המליץ"... האומנם? בעיני ה"תרופה" הזאת היא בבחינת "עצת אחיתופל". השפעת הקפאין קצרת מועד ולכן, כדי שלחץ הדם לא יירד, יש לשמור על רמה גבוהה של קפאין בדם... בגישת התזונה הטבעית ישנן שיטות מוצלחות יותר לאיזון לחץ הדם, אותן אפרט באחד המבזקים הבאים. תחליפי קפה: תה צמחים, ציקוריה, צ'יקו, אבקת שורש לוטוס (יקר!), גריסים קלויים וטחונים, פולי סויה קלויים וטחונים. תה רוזמרין הוא מעורר ויכול לשמש כתחליף טוב לקפה (לא מומלץ לבעלי יתר לחץ דם). מחקרים סותרים: בקישור שלהלן תמצאו המחשה לעובדה עד כמה חלק מהמחקרים מטעים, מוטים, סותרים ומבלבלים (לדוגמה: "פוגע בעובר" - "לא פוגע בעובר", "פוגע בזיכרון" - "מחדד את הזיכרון"). http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2252,00.html לסיכום, כדאי להתייחס לנושא הקפאין כמו בכלכלה, במונחים של "עלות" (נזק) מול "תועלת" (תרומה לבריאות). לדעתי נזקי הקפאין עולים על תועלתו ואני ממליץ להימנע מצריכתו. אם בכל זאת "חייבים" לשתות קפה, כדאי להעדיף קפה "בוץ" על פני "נטול קפאין", נס קפה, אספרסו וכד'. עוד נקודות למחשבה בנושא תמצאו בקישור: http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=375&ArticleID=2543 ***************************************************

01/02/2011 | 10:47 | מאת: יעערית

צביקה שלום אני יכולה להבין למה אתה כותב שעדיף לשתות קפה "בוץ" מאשר נס קפה או נטול, אבל למה עדיף בוץ מאשר אספרסו? נראה לי שהאספרסו פחות מעובד ועשוי להכיל יותר נוגדי חימצון מאשר קפה בוץ, לא? אשמח להבהרה תודה

31/01/2011 | 15:50 | מאת: שאול

שלום לפני מספר ימים עברתי ניתוח בעמוד השדרה הצווארי הוחדר לי שתל טיטניום בין החוליות כאשר המטרה הסופית היא שהעצמות יתאחו עליו ויהפכו לחוליה אחת שאלתי היא מה ממולץ לאכול כדי לזרז את הליך האיחוי הבנתי שאני צריך הרבה סידן אשמח לדעת מה המוצרים שמכילים כמות גבוהה כמו כן אם יש עוד מרכיבים שיסיעו לענין תודה

01/02/2011 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, תעשה חיפוש בפורום על המילה "סידן" או "בריחת סידן" - תמצא כמה טיפים לגבי מזונות מעולים ומזונות מזיקים הקשורים לנושא. בנוסף, נסה לקנות תוסף או תמצית של צמח הקומפריי - הוא מועיל לאיחוי עצמות. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 14:33 | מאת: נועם

היי, רציתי לשאול איזה תוסף מתאים לבעיות גזים שיוצאים מהגרון , בחילות בעיקר ונפיחויות?... האם פרילקס יכול לעזור?... ( שמעתי שזה אומנם לעצירות אבל שזה עובד לכלל מערכת העיכול ) תודה!

01/02/2011 | 08:54 | מאת: צביקה קורן

נועם שלום, למה לקחת תוסף? למה לקחת "תרופה" כשהפתרון הוא בשינוי תזונתי? - נסה ללעוס לאט יותר ולא לאכול יותר מידי סוגים של מזונות באותה ארוחה - לא לשתות בזמן האוכל. - לא לשתות משקאות מוגזים. - תימנע מקפאין, מטוגן, מאפים מלוחים, חריף...ועוד... כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לחפש "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 09:07 | מאת: נועם

היי , אני לא אוכל מטוגנים, לא חריף לא קפאין לא משקאות מוגזים בכלל ואני כבר שמעתי את זה בעבר.. הבעיות של הגזים גם מופיעות לי גם בלילה, כן, המצב שלי הרבה יותר טוב מקודם אבל ההתקדמות נתקעה וזה עדיין מציק... מה יש לעשות? האם יש מאכלים שמקלים על בעיות של קיבה רגיזה? שמרגיעים אותה?

31/01/2011 | 11:55 | מאת: אוסטאופורוטית

לאחרונה אובחנתי כלוקה באוסטאופורוזיס. אני בת 53, רזה, שותה קפה ולא דאגתי לתזונה עשירת סידן במשך השנים. כיום הטיפול שמציעים לי הוא הורמונים ותרופות בונות עצם. מכיוון שכל חיי נמנעתי מכימיקלים ומתרופות אני מתחלחלת מהרעיון. מה גם ששמעתי על תופעות לוואי איומות שלהן. השאלה שלי היא האם המצב הפיך? כלומר, אם אדאג לתזונה טובה כולל תוספי מזון נכונים, וכן אעסוק בפעילות הגופנית המתאימה אוכל לשפר את מצב העצם או שמא אין לי ממש ברירה ואהיה חייבת לקחת את הטיפול הקונבציונאלי? בתודה מראש

31/01/2011 | 14:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לצערי המצב לא הפיך, אבל את יכולה לעצור את ההדרדרות באמצעות תזונה נכונה ואורח חיים בריא. אין לי סמכות ורשות להציע לך להימנע מלקיחת טיפול תרופתי, אבל אני מסכים איתך בקשר לתופעות הלוואי הקשות שלהן - תופעות שמוכרות כיום גם על ידי רשויות הבריאות בארה"ב). מציע לך לפנות בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "בריחת סידן" ותקבלי כמה טיפים. בנוסף, אני מציע לך להפסיק באופן מיידי לצרוך קפאין בכל צורה שהיא. בהצלחה צביקה קורן

01/02/2011 | 05:50 | מאת: אוסטאופורוטית

31/01/2011 | 11:03 | מאת: עידו

שלום,אני בחורף ממש לא אוהב לשתות מים ובמקום זה מעדיף לשתות תה ירוק ללא סוכר(כ-6 כוסות ביום) האם זה יכול להוות לי תחליף למים או שאני צריך בכל זאת לשתות מים? תודה

31/01/2011 | 14:12 | מאת: צביקה קורן - תזונאי

עידו שלום, בעיני זאת כמות קצת מוגזמת, במיוחד שיש בזה קפאין. נסה להוריד בכמות ולשתות מים, או מים עם לימון, או חליטת צמחים אחרת. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 10:44 | מאת: תפוז וקלמנטינה

האם אכילת תפוזים וקלמנטינות עלולים לגרום לחומציות בקיבה ולנפיחות בבטן

31/01/2011 | 14:10 | מאת: צביקה קורן

במיוחד אם יש רגישות לפרי הדר

31/01/2011 | 08:16 | מאת: שאלה

שלום אני כבן 24 ויש לי משהו שאני ממש אוהב אני אוהב לקחת תמרים ולהשים בפנים אגוז ברזיל אני אוכל בערך 8 ביום רציתי לדעת האם זה מסוכן ..תודה לכם?

31/01/2011 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, זה ממש לא מסוכן, אבל עלול לגרום להשמנה אני ממליץ לאכול 1-2 אגוזי ברזיל ביום. נסה לשנות את סוגי האגוזים. בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 08:02 | מאת: הי

שלום אני מתאמן באופן קבוע ואני אוכל די הרבה טונה במים לאחר שהבנתי ממכם שמזון משומר לא מומלץ הפסקתי לאכול ורציתי לדעת האם אכילת סרדינים חיים זה בסדר ומה השיטת הבישול העדיפה לשמור על הערכים שלהם ועוד שאלה פסטה מקמח מלאה זה בריא?

31/01/2011 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, חשוב לגוון את התזונה ולא לאכול רק סרדינים או טונה או סלמון וכד'. אתה יכול לבשל את הסרדינים, או לנסות בגריל. פסטה מקמח מלא זה בהחלט מזון סביר. נסה גם פסטה מכוסמת (סובה), או מאורז שחור. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 23:15 | מאת: דרור

יש לי שאלה בקשר לעצירות מה עליי לעשות אני לא אכלן גדול וגם היצאות שלי לא מי יודע מה. לפעמיים במקרה הטוב פעם בשבוע יש לי יציאה ואני לא מרגיש שהיתרוקנתי ב-100% וגם שאני נבנס לשירותים אני מאוד לחוץ יש אפשרות שגם זה משפיע? או שהמעיים שלי נחלשו אבל לפי הגיל זה לא צריך עוד להשפיע כי אני בן-33 וזה אוד נחשב צעיר. אז אם תוכלו לחזור עלי בתשובה הודה לכם מאוד

31/01/2011 | 08:41 | מאת: צביקה קורן

דרור שלום, אין ספק שאתה סובל מעצירות קשה וכדאי שתטפל בנושא בהקדם, ולא במסגרת הפורום! השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש על המילה "עצירות" ותקבל כמה טיפים, אבל אין בזה תחליף לייעוץ אישי. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 19:45 | מאת: ...

שלום... אני בן 20 הגובה שלי הוא 185 והמשקל שלי הוא 98 ק"ג רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריך לאכול ביום. כדי להגיע למשקל תקין שזה לפחות 15 ק"ג פחות ... תודהה רבה..

31/01/2011 | 08:37 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מכיר נוסחה מדוייקת, אבל נסה לצרוך 25 קלוריות על כל קילוגרם ממשקלך. כמובן שחשוב לעסוק בפעילות גופנית נמרצת וסדירה. כדאי לפנות לייעוץ אישי. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 19:30 | מאת: ים

שלום רב. הנני סטודנטית לתואר ראשון ועםבוא תקופת המבחנים הבאה עלינולטובה רציתי לשאול לגביי פירות יבשים. לאחרונה נאמר לי שוקולד אינו בריא ורציתי לדעת בעת המבחן בזמן נפית סוכר או רמת הריכוז איזה פירותיבשים או אגוזים הם תחליף בריא וטובים למור על רמת הריכוז. בתודה מראש. ים

31/01/2011 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

ים שלום, את יכולה להחזיק שקית של תמרים וצימוקים אורגניים עם מעט שקדים ואגוזים. השומן האיכותי חשוב לא פחות מהסוכר, שנעלם מהר מזרם הדם ומחייב "תידלוק" תכוף. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 17:54 | מאת: אני

שלום רב! השאלה שלי היא : מה הבדל בין עדשים חומים לירוקים? לא מצאתי עדשים חומים בסופרים וגם לא בחנויות טבע, ובחנות טבע אחת נאמר לי, שבעצם עדשים חומים וירוקים - זה אותו הדבר. האים זה נכון? שאלה נוספת : נטורופטית המליצה לי על עדשים שחורים או חומים, האם זה בגלל שהם יותר בריאים מעדשים אדומים וירוקים (בהנחה שירוקים וחומים בכל זאת שונים)? תודה רבה מראש.

31/01/2011 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ישנם כמה סוגים של עדשים. הנפוצים ביותר: כתומים, ירוקים או שחורים. השחורים נמכרים רק בחנויות טבע להלן מידע בנושא העדשים שמופיע בפרק המאמרים באתר שלי בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=127 "עדשים – מזון בריאות העדשים (Lens Culinaris) הן זרעי צמח ממשפחת הקטניות. יש מספר סוגים של עדשים, בעלי גודל, צורה וצבע שונה. הנפוצים בהם הם: חומים, שחורים, ירוקים וכתומים. העדשים הן מקור מצוין למינרלים חיוניים (אשלגן, סידן, מגנזיום וברזל), ויטמין C וויטמינים מקבוצה B וחלבונים (17% - 25% חלבון). יש בהם מעט שומן והם דלים יחסית בקלוריות. יתרונות בריאותיים מניעת מחלות המעי הגס, עצירות טחורים וסרטן: העדשים הן מקור טוב מאוד לסיבים תזונתיים – מסיסים ובלתי מסיסים. הסיבים מצמצמים את זמן המעבר של הצואה במעיים. בכך מעלות העדשים תרומה למניעת עצירות, טחורים ושיפור הבריאות של מערכת העיכול ותורמות למניעת סרטן המעי הגס. הסיבים הבלתי?מסיסים שבעדשים מספקים גם "מזון" לחיידקים הידידותיים במעי הגס. איזון רמת סוכר: העדשים מועילים לאיזון רמת הסוכר בדם. הסיבים שבעדשים מאטים את קצב ספיגת הגלוקוז במערכת העיכול. הם מועילים במיוחד לחולי סוכרת, לסובלים מתנגודת לאינסולין וחולים בהיפוגליקמיה (רמה נמוכה של סוכר בדם). העדשים מספקות אנרגיה קבועה ומתמשכת לתאים. הפחתת רמת כולסטרול הרע (LDL): הסיבים בעדשים נקשרים למיצי המרה ומופרשים החוצה מהגוף באמצעות הצואה. מיצי המרה הם תרכובות המשמשות לעיכול שומן ומיוצרות בכבד מכולסטרול רע. כאשר מיצי המרה נקשרים לסיבים המסיסים שבעדשים, ומופרשים בצואה, הגוף חייב ליצור מיצי מרה חדשים. לשם כך עליו לפרק כולסטרול רע. בכך תורמים הסיבים המסיסים שבעדשים גם להורדת רמת הכולסטרול הרע. מניעת מחלות לב: התרומה של העדשים למניעת מחלות לב נגרמת מתכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה שבהם ומהרמות המשמעותיות של חומצה פולית ומגנזיום הקיימים בקטניות הקטנות. חומצה פולית וויטמין B6 תורמים להפחתת הרמות של הומוציסטין (Homocysteine) בדם, שרמות גבוהות שלו פוגעות בדופנות העורקים וידועות כגורם סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי?דם. איזון לחץ דם: הכמות המשמעותית של הסידן בעדשים תורמת לבריאות העורקים והוורידים ומשפרת את זרימת הדם (ובכך את העברת החמצן וחומרי?המזון לתאים) ונמצאה מועילה להפחתת יתר לחץ דם. ברפואה הסינית העדשים נחשבים כמזון העוזר בהוצאת לחות מהגוף, מחזקים את הלב, הכליה, הטחול והקיבה. הנבטה: כדאי מאד להנביט עדשים, או לפחות להשרות במים למשך שמונה שעות לפחות. ההנבטה משנה את ההרכב הכימי של הזרע והוא עשיר יותר במינרלים, ויטמינים, חלבון ונוגדי חמצון. זמן הבישול לאחר השרייה או הנבטה מתקצר. בישול: לפני הבישול כדאי לסלק מהם אבנים וגופים זרים. לשטוף במים ולהשרות, כאמור, למשך 8 שעות לפחות. מבשלים עדשים כ 30 עד 120 דקות (בהתאם למשך ההשריה / הנבטה). אפשר לתבל עם כורכום, כמון, זנגביל ועוד תבלינים. אפשר לבשל כמות גדולה ולהקפיא בשקיות קטנות, או בצנצנות. העדשים הירוקים וכתומים נוטים להיות דביקים לאחר הבישול ולשנות צורה, ולכן מתאימים מאוד למרקים או להסמכת תבשילים. העדשים השחורים והחומים, עמידים בבישול ולכן טובים להוספה לסלטים. טיפים לקנייה: כדאי לוודא שהעדשים שלמים, טריים, ללא סימני לחות ועובש, ללא חרקים או פגמים אחרים. בהצלחה צביקה קורן

20/07/2013 | 00:08 | מאת: עברית שפה יפה

לתשומת ליבכם: עדשים ביחיד- עדשה, ולכן אומרים עדשים חומות,ירוקות,שחורות..

13/02/2014 | 16:49 | מאת: יקוט

עדשים כתומים או ירוקים או חומים או שחורים. האם רק עניין של צבע .

30/01/2011 | 17:51 | מאת: לילי

היי, אני מקווה שאני פונה לפורום המתאים.. בני יונק (בן 5 חודשים) ואני בקרוב חוזרת לעבודה, הייתי רוצה להמשיך להניק ולשלב מוצקים ולא לתת לו תמ"ל. אני לא בטוחה שיהיה מספיק חלב ושמעתי שישנו תחליף בשם " שקדייה" שניתן לתת לתינוק במקום תמ"ל במידה וחסר חלב אם. האם אתם מכירים את המוצר הזה? כמה הוא מומלץ ובריא לתינוק? תודה

31/01/2011 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, ה"שקדיה" שאני מכיר זה ממרח שקדים, שאפשר למהול במים ולקבל "תחליב". זה מוצר מעולה, אבל הוא לא תחליף לחלב אם. בנוסף, שקדים עלולים לגרום לאלרגיות לתינוקות בני פחות משנה. את את לא רוצה לקחת תמ"ל, כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 16:17 | מאת: חוה

אני מחפשת הסבר על הנבטת קטניות,ועל התועלת שיש בהנבטה תודה רבה מראש

31/01/2011 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

חווה שלום, תעשי חיפוש בגוגל על המילה "הנבטה" או "נבטים" ותמצאי שפע של מידע. את יכולה גם לקנות את הספר המצוין של דר' פנינה ברסלע "התחדשות". בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 00:31 | מאת: שלום

שלום לך דוקטור יש לי שאלה שאני מנסה להבין כבר הרבה זמן אני שומע הרבה דיבורים על מקרצפי עורקים כול מיני מיציים אשר מקרצפים את העורקים זה נכון ? או שמה זה סתם שטות מה באמת מנקה את הדם ובריא ללב אני בן 24 בריא עושה ספורט ..

30/01/2011 | 06:28 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום אכן כן מחקרים מראים שתזונה המכילה ירקות,מיצי ירקות, פירות, אגוזים, וזרעים עם הימנעות מבשק ביצים סוכר ומלח גורם ממש לקרצוף של השומן מהעורקים. כיוון שמזונות אילה מכילים הרבה מאוד אנטיאוקסידנטים. אצל חייליםצעירים אמריקאים שאכלו רק גאנק פוד 70 אחוז מהעורקים היו סתומים להם. לעומת זאת אצל חיילים ויטנאמים שהאוכל היה עשיר באורז פירות וירקות העורקים היו פתוחים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/01/2011 | 22:27 | מאת: שלי

שלום, אני יודע שאתה ממש לא בעד בשר בקר אבל ממש אין לי מאיפה להשיג את המידע הזה רציתי לדעת אם בכל זאת מחממים בשר על איזו טמפ' רצוי לעשות זאת? תודה:>

30/01/2011 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום השאלה לא רלוונטית כיון שזה תלוי במתכון שאת עושה. יש אנשים הצורבים את הבשר כמה דקות בטמפרטורה מאוד גבוהה של 250 מעלות ויש המחממים בטמפרטורה נמוכה של פחות מ100 מעלות שעות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/01/2011 | 16:02 | מאת: מאיר

שלום האים בשומן של דגים יש כולסטרול או האים יש סוג מסויים של דגים שייש בהם כולסטרול למשל בראש של דג סלמון יש המון שומן השאלה האים השומן הזה בריא או מזיק תודה

30/01/2011 | 06:21 | מאת: טובה בר-שאן

מאיר שלום שומן של דג מכיל כולסטרול אך הוא מכיל אומגה 3 שזו חומצת שומן חיונית שהגוף אינו יודע לייצר ולכן שומן זה כל כך חשוב לגופינו. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

29/01/2011 | 15:02 | מאת: רונית

שלום לכם ולכן אני מתפוצצת מהבעיה שלי אני מבלמסת ועולה במשקל מיום ליום כבר עליתי 10 ק"ג האם יש לכם הצעות או מישהו שהכרתם שיכול לעזור ????.פניתי לעדי מילר ואני אנסה לקבוע אתה

30/01/2011 | 09:35 | מאת: עדי מילר

שלום רונית טיפול תזונתי בשילוב עם טיפול פסיכולוגי בהחלט עשויים לסייע לך... בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

האם מספיק לקחת רק ויטמין די בגיל מבוגר כשיש בריחת סידן?ואם לא מה עוד צריך להוסיף?

רוחיק שלום 1. לאכל מזונות עשירים בסידן. 2. לעשות התעמלות בונת עצם. 3. להוריד את מינון של בשר וגבינות ולאכל יותר ירקות, פירות, קטניות, וזרעים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

תודה על התשובה המהירה.מה שהתכוונתי האם כשלוקחים ויטמין די צריך עוד ויטמינים או תוספי מזון(כגון מגנזיום למשל) כדי שהשפעת הויטמין תהיה אפקטיבית.

היי עדי; במסגרת עבודת סמינריון שאני עושה באוניברסיטה על מתנדבים ברשת, הייתי שמחה אילו מצאת מספר דקות לענות על שאלון בנושא. לדעתי תרומתך תהיה חשובה מאוד למחקרי. מכיון שלא ניתן לצרף קבצים בפורום, הייתי שמחה לקבל כתובת מייל לשלוח אליה את השאלון. אודה על שיתוף הפעולה. תודה רבה. טלי.

שלום טלי אשמח לעזור [email protected]

29/01/2011 | 02:27 | מאת: דפנה

1.האם אורז בר (שאינו אורז כלל כי אם קטניה)יוצר חלבון מלא בתערובת של אורז פראי (הכולל אורז חום אדום שחור ובר) 2.מה היא כמות הקטניה(עדשים למשל) ביחס לאורז בכדי ליצור חלבון מלא

30/01/2011 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום 1. כל סוגי האורז לא יוצרים ביחד חלבון מלא. כוס אורז על בין חצי לכוס קטנית יצור חלבון מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/01/2011 | 13:43 | מאת: שלום צביקה

היי צביקה יש לי מספר שאלות קודם תודה מראש על הכול אני בן 22 יש לאבא שלי בית קלייה לפיצוחים השאלה שלי היא כזאת אני אוכל פעם פעמים בשבוע שקדים וקשיו קלוים קראתי שיש בזה כמו גדולה של מגנזיום רציתי לדעת האם זה נכון ? זה בסדר שאני אוכל ?זה בריא ? תודה צביקה.

28/01/2011 | 16:21 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מליץ לאכול שקדים ואגוזים קלויים ומלוחים. כדאי לאכול טבעי. עם זאת גם בקלויים וגם בטבעיים יש הרבה מינרלים ובכלל זה מגנזיום הקליה הורסת את השמן הטוב שיש באגוזים. בהצלחה צביקה קורן

28/01/2011 | 13:26 | מאת: שלום

היי צביקה אני בן 23 בריא בדרך כלל אני רוצה לספר לך על הארוחת בוקר שלי שתומר לי האם היא בריאה אני כול בוקר מתעורר ואוכל גרנולה עם חלב תנובה מעושר בויטמין D את הגרנולה אני מכין לבד אני קונה קווקר אגוזי מלק צימוקים שחורים שומשום מלא מעט קשיו תודה לך צביקה.

28/01/2011 | 16:19 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, גרנולה לא קלויה שמכינים בבית היא טובה. חלב, לא כל כך. נסה להוסיף במקום זה חלב אורז, או חלב סויה, או חלב שיבולת שועל. תוסיף גם פרי כלשהו. בהצלחה צביקה קורן

27/01/2011 | 23:27 | מאת: גיא

לצביקה שלום, מספר שאלות לי אלייך 1.רציתי לדעת האם חומצה ציטרית { E330 } היא חומצה מסוכנת כמו שאומרים ואם כן למה כי זו בסך הכל חומצה טבעית? 2.צבע מאכל כגון כורכומין בריא? 3. האם מלח אשלגן {E-202} הוא חומר טבעי ואם לא מהו והאם הוא בריא? תודה רבה!!

28/01/2011 | 16:16 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, חומצה ציטרית לא מזיקה מכורכום מכינים צבע מאכל טבעי. הוא לא מתאים רק למי שאלרגי לחומר. E202 - לא מזיק בקישור שלהלן תמצא רשימה חלקים של צבעי המאכל: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=40 בהצלחה צביקה קורן

27/01/2011 | 19:32 | מאת: אלעד

האם יש יתרון לאכול בשר נא כמו קרפצ'ו לדוגמא ואם כן מה יתרונותיו? כי לי זה נראה מגעיל ודם לא סטרילי,אך לפי מה שהבנתי מתי שהבשר בקירור אז אין אפשרות לחיידקים להיכנס אליו,ואני חשבתי שזה הפוך,בזמן חום החיידקים נהרסים..אז מה פשר העיניין?

28/01/2011 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

אל עד שלום, אתה בפורום תזונה טבעית! אנחנו שוללים אכילת בשר בכל צורה שהיא בהצלחה צביקה קורן

27/01/2011 | 14:27 | מאת: מור

שלום לאחר בישול של פחמימות מורכבות עם קטניות כשזה מתקרר אני שמה מיץ לימון מלימון טבעי. כדאי לנטרל את הטעם. האם זה הורס את הויטמינים? תודה

27/01/2011 | 17:59 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשים חומרים חמוצים (לימון, עגבניה וכד') על מזונות עמילניים. החומציות פוגעת באנזימי העיכול הנמצאים ברוק ואחראים לפירוק ראשוני של הפחמימה. בהצלחה צביקה קורן

27/01/2011 | 11:53 | מאת: חני

אני בת 54 ותמיד בבדיקות דם יש לי ערכים גבוהים לתפקודי כבד,עשיתי US ועשיתי CT בטן ובשתי הבדיקות הכבד אינו שומני וגודל ומרקם תקין, משהי אמרה לי לקחת הרבל דיטוקס, השאלה היא, אם אני לוקחת כדורים באופן קבוע,האם אני יכולה לשתות את ההרבל דיטוקס, אני שותה כל יום אלטרוקסין 100 מ"ג נורמלול 12.5 מ"ג מיקרופירין 100 מ"ג סימבקור 10 מ"ג מה דעתכם, תודה

27/01/2011 | 17:55 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, למה את צריכה לשתות את החומר הזה? ניקוי כבד אמיתי מושג רק באמצעות צום מיצים, או צום מים ולאחר מכן במעבר לתזונה טבעית ואיכותית. תקראי תשובות שנתתי בנושא לאלונה ומיי, כמה שורות למטה. בהצלחה צביקה ק

27/01/2011 | 05:38 | מאת: רונה

בוקר טוב! רציתי לשאול מה עדיף מבחינתכם: כמוסות אומגה 3 מדגי ים צפוני כמובן, בפיקוח וללא הרעלת כספית או שמא 2 כפות פשתן אורגני טחון על המקום שמערבבים באוכל? תודה.

27/01/2011 | 17:52 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, אני הייתי ממליץ לקחת את שניהם. בכמוסות ממקור דגי יש אומגה-3 אמיתית (DHA ו EPA ). בפשתן טחון יש חומצה חיונית בשם ALA שממנה הגוף מייצר בקושי DHA. עם זאת, בפשתן יש ויטמינים, מינרלים, חלבון איכותי, שומן רב בלתי רווי, סיבים תזונתיים, פיטואסטרוגנים, פיטוסטרולים ועוד. בהצלחה צביקה קורן

28/01/2011 | 14:23 | מאת: רונה

27/01/2011 | 17:56 | מאת: צביקה קורן

זה אוכל זבל שלא כדאי להכניס לגוף.

26/01/2011 | 13:11 | מאת: גלי

15 שנה אני חיה עם תופעה של אכילה לילית. עם השנים גם בגלל האכילה הלילית עליתי במשקל. הרצון שלי לרדת במשקל משתבש בגלל שאת כמות הקלוריות היומית הממוצעת אני אוכלת במהלך לילה. האם יש לך רעיון איך אפשר להחלץ מזה?ניסיתי היפנוזה שלא עזרה. תודה

30/01/2011 | 09:33 | מאת: עדי מילר

שלום גלי ראשית עלי לציין שבהחלט ניתן להחלים מהתסמונת!!! בדרך כלל הטיפול צריך לכלול טיפול של צוות רב מקצועי הכולל: טיפול פסיכיאטרי (בהתאם לצורך כמובן) טיפול פסיכולוגי, שבו מנסים לאתר את הגורמים הנפשיים שעלולים להוביל למצב של אכילה לילית ולפל בהם כמובן וטיפול תזונתי שמטרתו לצייד אותך בארגז כלים שיעזור לך להתמודד עם הבעיה במישור התזונתי. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

26/01/2011 | 11:45 | מאת: אלונה

המליצו לי להישתמש במוצר יש לי בעיות של מעי רגיז וגזים עם בעיות עיכול שונותץ האם לפי דעתך המוצר הזה יכול להועיל?

27/01/2011 | 17:46 | מאת: צביקה קורן

אלונה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה, אבל באופן כללי ועקרוני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות". צריך לבדוק מה "מרגיז" את המעי שלך ולטפל בו בתזונה ובטכניקות להפגת מתחים ולא במוצרים מסחריים. בהצלחה צביקה קורו

25/01/2011 | 21:39 | מאת: מיי

שלום ד"ר, אני כרגע נמצאת באמצע טיפול משולש נגד הליקובקטר פילורי האם בנוסף לכדורים שאני לוקחת אני יכולה גם להשתמש בשמן אורגנו? תודה

27/01/2011 | 17:43 | מאת: צביקה קורן

מיי שלום, אני לא ממליץ לערבב צמחי מרפא עם טיפול תרופתי זה עלול להעצים, או להחליש את השפעת התרופה. בהצלחה צביקה קורן

25/01/2011 | 20:39 | מאת: עדי

שלום קוראים לי עדי. אני לא אוהבת פירות , ירקות , בשר , עוף , גבינות וכל מיני מאכלים מהסוג הזה . הלכתי לדיאטנית והיא הציעה לי תפריט יומי אך לא אכלתי אותו. הרבה אנשים אמרו לי שזו כבר התחילה להיות בעיה פסיכולוגית , כי אני אפילו לא מנסה לטעום את המאכלים האלה. התפריט שלי בעיקרון הוא חביתה, ג'חנון (בכל יום) , מקרוני בלי רוטב, חטיפים,קורנפלקס עם חלב, לחם עם שוקולד וזהו בעיקרון ועוד כל מיני דברים מתוקים למיניהם אך גם בבררנות. אני מאוד מפחדת שזה ישפיע על העתיד שלי. אני בת 13. גובהי 156 , משקלי 41. אשמח להצעה.

27/01/2011 | 15:57 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, לצערי אני לא יכול לעזור לך במסגרת הפורום. את צריכה לקבל החלטה שאת מוכנה לאכול אוכל בריא ומבנה את החשיבות שלו. עד אז,נסי לפחות להימנע מאוכל זבל (ג'חנון, שוקולד וממתקים)ותאכלי מזון טוב מתוך המזונות שאת מוכנה לאכול. אולי תנסי לפנות לתזונאית אחרת שתתאים לך ואולי תגשי לכמה פגישות עם פסיכולוגית. בהצלחה צביקה קורן

24/01/2011 | 20:41 | מאת: דניאל

שלום יש לי כמה שאלות: 1. איפה אפשר לקנות צמחי מרפא טריים באיזור השרון ואיך מכינים אותם? 2. האם איכות הריפוי שלהם יותר טוב מחליטות יבשות מושרות במים חמים? 3. האם התה פירות (חתיכות של פירות מיובשים בתפזורת בבתי הטבע) הן בריאות? ניתן להוסיף אותן לחליטות כדאי לשפר את הטעם?

25/01/2011 | 07:10 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, 1. איפה אפשר לקנות צמחי מרפא טריים באיזור השרון ואיך מכינים אותם? - טריים - נסה במשתלות. יבשים בחנויות טבע. אין לי מידע לגבי הטריות. לגבי הההחנה - חולטים במים רותחים ושותים פושר, או חמים. 2. האם איכות הריפוי שלהם יותר טוב מחליטות יבשות מושרות במים חמים? - חיובי 3. האם התה פירות (חתיכות של פירות מיובשים בתפזורת בבתי הטבע) הן בריאות? ניתן להוסיף אותן לחליטות כדאי לשפר את הטעם - בהחלט כן, במיוחד אם זה מגידול אורגני. אפשר להוסיף לחליטות קיימות. בהצלחה צביקה קורן

24/01/2011 | 18:25 | מאת: ענת

קניתי קופסה נבטוטים:אפונה שעועית חומוס...שאלתי -האם מותר לאכול ללא בישול? במידה ומבשלים כמה זמן לבשל?מה מכילים?תודהץ

25/01/2011 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, אפשר לאכול ללא בישול, אבל בגלל החשש מעובש והנבטה לא מספקת, כדאי לחלוט במים רותחים, או לבשל 5 דקות. בהצלחה צביקה קורן

24/01/2011 | 16:47 | מאת: טומי

היי, רציתי לדת האם אפייה קצרה של הלחם פוגעת בערכו? תודדה

25/01/2011 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

אפייה קצרה או חימום של הלחם לא פוגעים בו

24/01/2011 | 16:45 | מאת: רובי

שלום, רציתי לדעת מהי סודה והאם זה בריא? תודה

25/01/2011 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

רובי שלום, סודה היא מים מוגזים אין לה יתרונות בריאותיים,אבל זאת "פשרה" אפשרית אם רוצים לוותר על משקאות קלים, מוגזים ו"דיאט". בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, הינני חולה בפמפיגוס וולגריס ,לאחר הקרנות וכימותרפיה עקב סרטן השד. כרגע מטופלת בהרצפטין פעם ב3 שבועות. בביקורי אצל נטורופטית הומלץ לי לקחת כמוסות זרעי אשכוליות ,אומגה 3 950 וV2000. הנני מטופלת באופן קבוע בסטרואידים מסוג פרדניזון 10 מ"ג, סטרוקורט 12 מ"ג, נורמיטן 5 מ"ג, נסטטין, פוסלן,לנטון. האם מותר לשלב את התרופות ההומופתיות שציינתי עם הסטרואידים ושאר התרופות הקבועות? יש לציין כי הפמפיגוס מתבטא בדר"כ בפצעים בחלל הפה, וכי בזמן האחרון חלה לי ירידה בראייה וכאבי עיניים. תודה רבה,

זהבה שלום, אני לא מכיר את כל התרופות שאת לוקחת ידוע שחלק מהתוספים או צמחי המרפא מעצימים, או מחלישים את השפעת התרופות. אני מציע שתברר עם הרופא המטפל, או עם רוקח / נטורופט המכיר את הנושא לגבי הפצעים בפה - נסי למרוח שמן אובליפיחה - אין לו אינטראקציה עם תרופות. רפואה שלמה צביקה קורן

24/01/2011 | 08:12 | מאת: מלי

שלום רב, לפני כשבוע קבלתי תשובות מבדיקות הדם שלי,ויתברר שהכולוסטרול שלי הרע והטוב במידה מסויית גבוליים, הרופאה טענה שאין צורך לכדורים אפשר לאזן זאת בעזרת אוכל, מבקשת עזרה בנושא אוכל מה מותר מה אסור ואת המותר באיזה מינונים אשמח לתשובה כי הנושא חשוב לי מאוד,אין עבר משפחתי עם כולסטרול

24/01/2011 | 08:59 | מאת: טובה בר- שאן

מלי שלום כעיקרון מאוד חשוב שתורידי מוצרים מהחי כמו בשר ,עוף, ביצים, מיונז, סוכר ובצרים תאכלי הרבה יקרות פירות אגוזים, וזרעים קטניות למיניהם. המלצה שלי לא להסתפק בפורום וללכת לתזונאית שתשב אתך על תזונה מאוזנת המתאימה למצבך. שלך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2011 | 23:44 | מאת: עזרה

היי צביקה שלום רב אני בריא בדרך ככל לפני כשבוע גילו לי חיידק בקיבה והרופא אמר לי שאני צריך שלושה סוגי כדורים ואני ממש נגד כדורים מה אוכל לעשות לקחת את הכדורים לא יקרה נזק לגוף ? או שמה יש טיפול אחר והוכך כעוזר ?

24/01/2011 | 08:33 | מאת: טובה בר-שאן

עזרה שלום האם הכוונה לחיידק הליקובקטר פילורי? יש שתי אפשרויות לקחת את האנטיביוטיקה שהרופא נותן +פרוביוטיקה חזקה (VSL3)פעם ביום לא צמוד לאנטיביוטיקה ולהמשיך לקחת אותה עוד חודש לאחר הטיפול. אופציה שניה לנסות למגר את ההליקובקטר םפילורי בעזרת פרוביוטיקה חזקה VSL3+ שמן אורגנו +מיץ חמוציות. המלצה שלי שתלך לנטורופית שתייעץ לך בנידון. אל תשחק עם הליקובקטר פילורי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן בברכה ובהצלחה