פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

30/01/2011 | 17:51 | מאת: לילי

היי, אני מקווה שאני פונה לפורום המתאים.. בני יונק (בן 5 חודשים) ואני בקרוב חוזרת לעבודה, הייתי רוצה להמשיך להניק ולשלב מוצקים ולא לתת לו תמ"ל. אני לא בטוחה שיהיה מספיק חלב ושמעתי שישנו תחליף בשם " שקדייה" שניתן לתת לתינוק במקום תמ"ל במידה וחסר חלב אם. האם אתם מכירים את המוצר הזה? כמה הוא מומלץ ובריא לתינוק? תודה

31/01/2011 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, ה"שקדיה" שאני מכיר זה ממרח שקדים, שאפשר למהול במים ולקבל "תחליב". זה מוצר מעולה, אבל הוא לא תחליף לחלב אם. בנוסף, שקדים עלולים לגרום לאלרגיות לתינוקות בני פחות משנה. את את לא רוצה לקחת תמ"ל, כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 16:17 | מאת: חוה

אני מחפשת הסבר על הנבטת קטניות,ועל התועלת שיש בהנבטה תודה רבה מראש

31/01/2011 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

חווה שלום, תעשי חיפוש בגוגל על המילה "הנבטה" או "נבטים" ותמצאי שפע של מידע. את יכולה גם לקנות את הספר המצוין של דר' פנינה ברסלע "התחדשות". בהצלחה צביקה קורן

30/01/2011 | 00:31 | מאת: שלום

שלום לך דוקטור יש לי שאלה שאני מנסה להבין כבר הרבה זמן אני שומע הרבה דיבורים על מקרצפי עורקים כול מיני מיציים אשר מקרצפים את העורקים זה נכון ? או שמה זה סתם שטות מה באמת מנקה את הדם ובריא ללב אני בן 24 בריא עושה ספורט ..

30/01/2011 | 06:28 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום אכן כן מחקרים מראים שתזונה המכילה ירקות,מיצי ירקות, פירות, אגוזים, וזרעים עם הימנעות מבשק ביצים סוכר ומלח גורם ממש לקרצוף של השומן מהעורקים. כיוון שמזונות אילה מכילים הרבה מאוד אנטיאוקסידנטים. אצל חייליםצעירים אמריקאים שאכלו רק גאנק פוד 70 אחוז מהעורקים היו סתומים להם. לעומת זאת אצל חיילים ויטנאמים שהאוכל היה עשיר באורז פירות וירקות העורקים היו פתוחים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/01/2011 | 22:27 | מאת: שלי

שלום, אני יודע שאתה ממש לא בעד בשר בקר אבל ממש אין לי מאיפה להשיג את המידע הזה רציתי לדעת אם בכל זאת מחממים בשר על איזו טמפ' רצוי לעשות זאת? תודה:>

30/01/2011 | 06:24 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום השאלה לא רלוונטית כיון שזה תלוי במתכון שאת עושה. יש אנשים הצורבים את הבשר כמה דקות בטמפרטורה מאוד גבוהה של 250 מעלות ויש המחממים בטמפרטורה נמוכה של פחות מ100 מעלות שעות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/01/2011 | 16:02 | מאת: מאיר

שלום האים בשומן של דגים יש כולסטרול או האים יש סוג מסויים של דגים שייש בהם כולסטרול למשל בראש של דג סלמון יש המון שומן השאלה האים השומן הזה בריא או מזיק תודה

30/01/2011 | 06:21 | מאת: טובה בר-שאן

מאיר שלום שומן של דג מכיל כולסטרול אך הוא מכיל אומגה 3 שזו חומצת שומן חיונית שהגוף אינו יודע לייצר ולכן שומן זה כל כך חשוב לגופינו. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

29/01/2011 | 15:02 | מאת: רונית

שלום לכם ולכן אני מתפוצצת מהבעיה שלי אני מבלמסת ועולה במשקל מיום ליום כבר עליתי 10 ק"ג האם יש לכם הצעות או מישהו שהכרתם שיכול לעזור ????.פניתי לעדי מילר ואני אנסה לקבוע אתה

30/01/2011 | 09:35 | מאת: עדי מילר

שלום רונית טיפול תזונתי בשילוב עם טיפול פסיכולוגי בהחלט עשויים לסייע לך... בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

האם מספיק לקחת רק ויטמין די בגיל מבוגר כשיש בריחת סידן?ואם לא מה עוד צריך להוסיף?

רוחיק שלום 1. לאכל מזונות עשירים בסידן. 2. לעשות התעמלות בונת עצם. 3. להוריד את מינון של בשר וגבינות ולאכל יותר ירקות, פירות, קטניות, וזרעים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

תודה על התשובה המהירה.מה שהתכוונתי האם כשלוקחים ויטמין די צריך עוד ויטמינים או תוספי מזון(כגון מגנזיום למשל) כדי שהשפעת הויטמין תהיה אפקטיבית.

היי עדי; במסגרת עבודת סמינריון שאני עושה באוניברסיטה על מתנדבים ברשת, הייתי שמחה אילו מצאת מספר דקות לענות על שאלון בנושא. לדעתי תרומתך תהיה חשובה מאוד למחקרי. מכיון שלא ניתן לצרף קבצים בפורום, הייתי שמחה לקבל כתובת מייל לשלוח אליה את השאלון. אודה על שיתוף הפעולה. תודה רבה. טלי.

שלום טלי אשמח לעזור [email protected]

29/01/2011 | 02:27 | מאת: דפנה

1.האם אורז בר (שאינו אורז כלל כי אם קטניה)יוצר חלבון מלא בתערובת של אורז פראי (הכולל אורז חום אדום שחור ובר) 2.מה היא כמות הקטניה(עדשים למשל) ביחס לאורז בכדי ליצור חלבון מלא

30/01/2011 | 06:20 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום 1. כל סוגי האורז לא יוצרים ביחד חלבון מלא. כוס אורז על בין חצי לכוס קטנית יצור חלבון מלא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/01/2011 | 13:43 | מאת: שלום צביקה

היי צביקה יש לי מספר שאלות קודם תודה מראש על הכול אני בן 22 יש לאבא שלי בית קלייה לפיצוחים השאלה שלי היא כזאת אני אוכל פעם פעמים בשבוע שקדים וקשיו קלוים קראתי שיש בזה כמו גדולה של מגנזיום רציתי לדעת האם זה נכון ? זה בסדר שאני אוכל ?זה בריא ? תודה צביקה.

28/01/2011 | 16:21 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא מליץ לאכול שקדים ואגוזים קלויים ומלוחים. כדאי לאכול טבעי. עם זאת גם בקלויים וגם בטבעיים יש הרבה מינרלים ובכלל זה מגנזיום הקליה הורסת את השמן הטוב שיש באגוזים. בהצלחה צביקה קורן

28/01/2011 | 13:26 | מאת: שלום

היי צביקה אני בן 23 בריא בדרך כלל אני רוצה לספר לך על הארוחת בוקר שלי שתומר לי האם היא בריאה אני כול בוקר מתעורר ואוכל גרנולה עם חלב תנובה מעושר בויטמין D את הגרנולה אני מכין לבד אני קונה קווקר אגוזי מלק צימוקים שחורים שומשום מלא מעט קשיו תודה לך צביקה.

28/01/2011 | 16:19 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, גרנולה לא קלויה שמכינים בבית היא טובה. חלב, לא כל כך. נסה להוסיף במקום זה חלב אורז, או חלב סויה, או חלב שיבולת שועל. תוסיף גם פרי כלשהו. בהצלחה צביקה קורן

27/01/2011 | 23:27 | מאת: גיא

לצביקה שלום, מספר שאלות לי אלייך 1.רציתי לדעת האם חומצה ציטרית { E330 } היא חומצה מסוכנת כמו שאומרים ואם כן למה כי זו בסך הכל חומצה טבעית? 2.צבע מאכל כגון כורכומין בריא? 3. האם מלח אשלגן {E-202} הוא חומר טבעי ואם לא מהו והאם הוא בריא? תודה רבה!!

28/01/2011 | 16:16 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, חומצה ציטרית לא מזיקה מכורכום מכינים צבע מאכל טבעי. הוא לא מתאים רק למי שאלרגי לחומר. E202 - לא מזיק בקישור שלהלן תמצא רשימה חלקים של צבעי המאכל: http://www.zom.co.il/article.aspx?itemId=40 בהצלחה צביקה קורן

27/01/2011 | 19:32 | מאת: אלעד

האם יש יתרון לאכול בשר נא כמו קרפצ'ו לדוגמא ואם כן מה יתרונותיו? כי לי זה נראה מגעיל ודם לא סטרילי,אך לפי מה שהבנתי מתי שהבשר בקירור אז אין אפשרות לחיידקים להיכנס אליו,ואני חשבתי שזה הפוך,בזמן חום החיידקים נהרסים..אז מה פשר העיניין?

28/01/2011 | 16:12 | מאת: צביקה קורן

אל עד שלום, אתה בפורום תזונה טבעית! אנחנו שוללים אכילת בשר בכל צורה שהיא בהצלחה צביקה קורן

27/01/2011 | 14:27 | מאת: מור

שלום לאחר בישול של פחמימות מורכבות עם קטניות כשזה מתקרר אני שמה מיץ לימון מלימון טבעי. כדאי לנטרל את הטעם. האם זה הורס את הויטמינים? תודה

27/01/2011 | 17:59 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשים חומרים חמוצים (לימון, עגבניה וכד') על מזונות עמילניים. החומציות פוגעת באנזימי העיכול הנמצאים ברוק ואחראים לפירוק ראשוני של הפחמימה. בהצלחה צביקה קורן

27/01/2011 | 11:53 | מאת: חני

אני בת 54 ותמיד בבדיקות דם יש לי ערכים גבוהים לתפקודי כבד,עשיתי US ועשיתי CT בטן ובשתי הבדיקות הכבד אינו שומני וגודל ומרקם תקין, משהי אמרה לי לקחת הרבל דיטוקס, השאלה היא, אם אני לוקחת כדורים באופן קבוע,האם אני יכולה לשתות את ההרבל דיטוקס, אני שותה כל יום אלטרוקסין 100 מ"ג נורמלול 12.5 מ"ג מיקרופירין 100 מ"ג סימבקור 10 מ"ג מה דעתכם, תודה

27/01/2011 | 17:55 | מאת: צביקה קורן

חני שלום, למה את צריכה לשתות את החומר הזה? ניקוי כבד אמיתי מושג רק באמצעות צום מיצים, או צום מים ולאחר מכן במעבר לתזונה טבעית ואיכותית. תקראי תשובות שנתתי בנושא לאלונה ומיי, כמה שורות למטה. בהצלחה צביקה ק

27/01/2011 | 05:38 | מאת: רונה

בוקר טוב! רציתי לשאול מה עדיף מבחינתכם: כמוסות אומגה 3 מדגי ים צפוני כמובן, בפיקוח וללא הרעלת כספית או שמא 2 כפות פשתן אורגני טחון על המקום שמערבבים באוכל? תודה.

27/01/2011 | 17:52 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, אני הייתי ממליץ לקחת את שניהם. בכמוסות ממקור דגי יש אומגה-3 אמיתית (DHA ו EPA ). בפשתן טחון יש חומצה חיונית בשם ALA שממנה הגוף מייצר בקושי DHA. עם זאת, בפשתן יש ויטמינים, מינרלים, חלבון איכותי, שומן רב בלתי רווי, סיבים תזונתיים, פיטואסטרוגנים, פיטוסטרולים ועוד. בהצלחה צביקה קורן

28/01/2011 | 14:23 | מאת: רונה

27/01/2011 | 17:56 | מאת: צביקה קורן

זה אוכל זבל שלא כדאי להכניס לגוף.

26/01/2011 | 13:11 | מאת: גלי

15 שנה אני חיה עם תופעה של אכילה לילית. עם השנים גם בגלל האכילה הלילית עליתי במשקל. הרצון שלי לרדת במשקל משתבש בגלל שאת כמות הקלוריות היומית הממוצעת אני אוכלת במהלך לילה. האם יש לך רעיון איך אפשר להחלץ מזה?ניסיתי היפנוזה שלא עזרה. תודה

30/01/2011 | 09:33 | מאת: עדי מילר

שלום גלי ראשית עלי לציין שבהחלט ניתן להחלים מהתסמונת!!! בדרך כלל הטיפול צריך לכלול טיפול של צוות רב מקצועי הכולל: טיפול פסיכיאטרי (בהתאם לצורך כמובן) טיפול פסיכולוגי, שבו מנסים לאתר את הגורמים הנפשיים שעלולים להוביל למצב של אכילה לילית ולפל בהם כמובן וטיפול תזונתי שמטרתו לצייד אותך בארגז כלים שיעזור לך להתמודד עם הבעיה במישור התזונתי. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

26/01/2011 | 11:45 | מאת: אלונה

המליצו לי להישתמש במוצר יש לי בעיות של מעי רגיז וגזים עם בעיות עיכול שונותץ האם לפי דעתך המוצר הזה יכול להועיל?

27/01/2011 | 17:46 | מאת: צביקה קורן

אלונה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה, אבל באופן כללי ועקרוני מתנגד לשימוש ב"תרופות טבעיות". צריך לבדוק מה "מרגיז" את המעי שלך ולטפל בו בתזונה ובטכניקות להפגת מתחים ולא במוצרים מסחריים. בהצלחה צביקה קורו

25/01/2011 | 21:39 | מאת: מיי

שלום ד"ר, אני כרגע נמצאת באמצע טיפול משולש נגד הליקובקטר פילורי האם בנוסף לכדורים שאני לוקחת אני יכולה גם להשתמש בשמן אורגנו? תודה

27/01/2011 | 17:43 | מאת: צביקה קורן

מיי שלום, אני לא ממליץ לערבב צמחי מרפא עם טיפול תרופתי זה עלול להעצים, או להחליש את השפעת התרופה. בהצלחה צביקה קורן

25/01/2011 | 20:39 | מאת: עדי

שלום קוראים לי עדי. אני לא אוהבת פירות , ירקות , בשר , עוף , גבינות וכל מיני מאכלים מהסוג הזה . הלכתי לדיאטנית והיא הציעה לי תפריט יומי אך לא אכלתי אותו. הרבה אנשים אמרו לי שזו כבר התחילה להיות בעיה פסיכולוגית , כי אני אפילו לא מנסה לטעום את המאכלים האלה. התפריט שלי בעיקרון הוא חביתה, ג'חנון (בכל יום) , מקרוני בלי רוטב, חטיפים,קורנפלקס עם חלב, לחם עם שוקולד וזהו בעיקרון ועוד כל מיני דברים מתוקים למיניהם אך גם בבררנות. אני מאוד מפחדת שזה ישפיע על העתיד שלי. אני בת 13. גובהי 156 , משקלי 41. אשמח להצעה.

27/01/2011 | 15:57 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, לצערי אני לא יכול לעזור לך במסגרת הפורום. את צריכה לקבל החלטה שאת מוכנה לאכול אוכל בריא ומבנה את החשיבות שלו. עד אז,נסי לפחות להימנע מאוכל זבל (ג'חנון, שוקולד וממתקים)ותאכלי מזון טוב מתוך המזונות שאת מוכנה לאכול. אולי תנסי לפנות לתזונאית אחרת שתתאים לך ואולי תגשי לכמה פגישות עם פסיכולוגית. בהצלחה צביקה קורן

24/01/2011 | 20:41 | מאת: דניאל

שלום יש לי כמה שאלות: 1. איפה אפשר לקנות צמחי מרפא טריים באיזור השרון ואיך מכינים אותם? 2. האם איכות הריפוי שלהם יותר טוב מחליטות יבשות מושרות במים חמים? 3. האם התה פירות (חתיכות של פירות מיובשים בתפזורת בבתי הטבע) הן בריאות? ניתן להוסיף אותן לחליטות כדאי לשפר את הטעם?

25/01/2011 | 07:10 | מאת: צביקה קורן

דניאל שלום, 1. איפה אפשר לקנות צמחי מרפא טריים באיזור השרון ואיך מכינים אותם? - טריים - נסה במשתלות. יבשים בחנויות טבע. אין לי מידע לגבי הטריות. לגבי הההחנה - חולטים במים רותחים ושותים פושר, או חמים. 2. האם איכות הריפוי שלהם יותר טוב מחליטות יבשות מושרות במים חמים? - חיובי 3. האם התה פירות (חתיכות של פירות מיובשים בתפזורת בבתי הטבע) הן בריאות? ניתן להוסיף אותן לחליטות כדאי לשפר את הטעם - בהחלט כן, במיוחד אם זה מגידול אורגני. אפשר להוסיף לחליטות קיימות. בהצלחה צביקה קורן

24/01/2011 | 18:25 | מאת: ענת

קניתי קופסה נבטוטים:אפונה שעועית חומוס...שאלתי -האם מותר לאכול ללא בישול? במידה ומבשלים כמה זמן לבשל?מה מכילים?תודהץ

25/01/2011 | 07:07 | מאת: צביקה קורן

ענת שלום, אפשר לאכול ללא בישול, אבל בגלל החשש מעובש והנבטה לא מספקת, כדאי לחלוט במים רותחים, או לבשל 5 דקות. בהצלחה צביקה קורן

24/01/2011 | 16:47 | מאת: טומי

היי, רציתי לדת האם אפייה קצרה של הלחם פוגעת בערכו? תודדה

25/01/2011 | 07:05 | מאת: צביקה קורן

אפייה קצרה או חימום של הלחם לא פוגעים בו

24/01/2011 | 16:45 | מאת: רובי

שלום, רציתי לדעת מהי סודה והאם זה בריא? תודה

25/01/2011 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

רובי שלום, סודה היא מים מוגזים אין לה יתרונות בריאותיים,אבל זאת "פשרה" אפשרית אם רוצים לוותר על משקאות קלים, מוגזים ו"דיאט". בהצלחה צביקה קורן

שלום רב, הינני חולה בפמפיגוס וולגריס ,לאחר הקרנות וכימותרפיה עקב סרטן השד. כרגע מטופלת בהרצפטין פעם ב3 שבועות. בביקורי אצל נטורופטית הומלץ לי לקחת כמוסות זרעי אשכוליות ,אומגה 3 950 וV2000. הנני מטופלת באופן קבוע בסטרואידים מסוג פרדניזון 10 מ"ג, סטרוקורט 12 מ"ג, נורמיטן 5 מ"ג, נסטטין, פוסלן,לנטון. האם מותר לשלב את התרופות ההומופתיות שציינתי עם הסטרואידים ושאר התרופות הקבועות? יש לציין כי הפמפיגוס מתבטא בדר"כ בפצעים בחלל הפה, וכי בזמן האחרון חלה לי ירידה בראייה וכאבי עיניים. תודה רבה,

זהבה שלום, אני לא מכיר את כל התרופות שאת לוקחת ידוע שחלק מהתוספים או צמחי המרפא מעצימים, או מחלישים את השפעת התרופות. אני מציע שתברר עם הרופא המטפל, או עם רוקח / נטורופט המכיר את הנושא לגבי הפצעים בפה - נסי למרוח שמן אובליפיחה - אין לו אינטראקציה עם תרופות. רפואה שלמה צביקה קורן

24/01/2011 | 08:12 | מאת: מלי

שלום רב, לפני כשבוע קבלתי תשובות מבדיקות הדם שלי,ויתברר שהכולוסטרול שלי הרע והטוב במידה מסויית גבוליים, הרופאה טענה שאין צורך לכדורים אפשר לאזן זאת בעזרת אוכל, מבקשת עזרה בנושא אוכל מה מותר מה אסור ואת המותר באיזה מינונים אשמח לתשובה כי הנושא חשוב לי מאוד,אין עבר משפחתי עם כולסטרול

24/01/2011 | 08:59 | מאת: טובה בר- שאן

מלי שלום כעיקרון מאוד חשוב שתורידי מוצרים מהחי כמו בשר ,עוף, ביצים, מיונז, סוכר ובצרים תאכלי הרבה יקרות פירות אגוזים, וזרעים קטניות למיניהם. המלצה שלי לא להסתפק בפורום וללכת לתזונאית שתשב אתך על תזונה מאוזנת המתאימה למצבך. שלך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2011 | 23:44 | מאת: עזרה

היי צביקה שלום רב אני בריא בדרך ככל לפני כשבוע גילו לי חיידק בקיבה והרופא אמר לי שאני צריך שלושה סוגי כדורים ואני ממש נגד כדורים מה אוכל לעשות לקחת את הכדורים לא יקרה נזק לגוף ? או שמה יש טיפול אחר והוכך כעוזר ?

24/01/2011 | 08:33 | מאת: טובה בר-שאן

עזרה שלום האם הכוונה לחיידק הליקובקטר פילורי? יש שתי אפשרויות לקחת את האנטיביוטיקה שהרופא נותן +פרוביוטיקה חזקה (VSL3)פעם ביום לא צמוד לאנטיביוטיקה ולהמשיך לקחת אותה עוד חודש לאחר הטיפול. אופציה שניה לנסות למגר את ההליקובקטר םפילורי בעזרת פרוביוטיקה חזקה VSL3+ שמן אורגנו +מיץ חמוציות. המלצה שלי שתלך לנטורופית שתייעץ לך בנידון. אל תשחק עם הליקובקטר פילורי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן בברכה ובהצלחה

23/01/2011 | 23:18 | מאת: היי

שלום צביקה רציתי בבקשה לדעת האם זה בריא לשתות כף כורכום עם מים בכול יום והאם יב בכורכוס מונוסודיום גלוטומת ולמה זה בריא זה מנקה את הדם?

24/01/2011 | 08:29 | מאת: טובה בר-שאן

היי שלום כורכום בצורה שאתה רוצה לשתות לא יספג טוןב במערכת העיכול. הספיגה בטובה של כורכום היא עם פיפירין (פלפל שחור )ועם שומן לכן עדיף לשים את הכורכום באוכל עם פלפל שחור. לצערי הרב הרבה חברות תבלינים מוסיפים מונוסודיום גלוטאמאט וכן גם גלוטן לתבלינים שלהם. לכן אתה צריך לבדוק היטב מה אתה קונה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2011 | 21:11 | מאת: שולי

שלום רב. מתנצל מראש אם השאלה אולי לא מתאימה לפורום. מתי הכי נכון להשקל ולקבל משקל הכי קרוב לאמיתי.האם בבוקר לפני שאוכלים משהו?

24/01/2011 | 08:26 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום עדיף להשקל בבוקר.כאשר קמים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2011 | 21:02 | מאת: מור

האם עישון מזון הוא שיטה בריאה? תודה

24/01/2011 | 08:24 | מאת: טובה בר-שאן

מור שלום תהליך העישון אינו בריא כלל וכלל. כיוון שהשמן של הבשר מתרכב עם חלקיקי הפחם ויוצר חומרים שחלקם מסרטנים . כמו בנזפירין שנותנים את הטעם המיוחד לאוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2011 | 21:33 | מאת: מיכל

שלום רב, אני נוהגת לקלות (אני חושבת שזה נקרא קלייה, תקן אותי אם טועה) חצילים במחבת ולאחר מכן מגרדת את התוכן הפנימי. האם זה נחשב לתהליך שהוא בריא ? האם החציל שומר על איכותו מבחינת ויטאמינים ומינרלים באוםו בו הוא מגיע לצלחת ? תודה, מיכל.

09/02/2011 | 21:33 | מאת: מיכל

שלום רב, אני נוהגת לקלות (אני חושבת שזה נקרא קלייה, תקן אותי אם טועה) חצילים במחבת ולאחר מכן מגרדת את התוכן הפנימי. האם זה נחשב לתהליך שהוא בריא ? האם החציל שומר על איכותו מבחינת ויטאמינים ומינרלים באוםו בו הוא מגיע לצלחת ? תודה, מיכל.

23/01/2011 | 12:20 | מאת: מאיר

שלום רציתילדעת לגבי בירה לבנה האים זה בריא לישתות ובנוסף מה דעתך האים זה גורם לגדילת הכרס תודה

24/01/2011 | 08:20 | מאת: טובה בר-שאן

מאיר שלום בירה לבנה אינה בריאה א. ריכוז של אלכוהול שלאןוורך זמן מזיק לכבד. ב. ריכוז גבוה של סוכר. ג. כן זה גורם להתנפחות והשמנה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2011 | 01:28 | מאת: שום

היי צביקה ותודה מראש רציתי לדעת איזה משקאות אלכוהולים כל מותק לשתות או שאסור את כולם ומה הולך לשתות הם החבר'ה במשחקי הכדורגל תודה רבה לך איש יקר..

23/01/2011 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

שום שלום, אני מתנגד לשתיית אלכוהול, אבל אם אתה עם החבר'ה ולא רוצה להיות חריג, אתה יכול לשתות בקבוק בירה (אחד...), או כוס יין אדום. בכל מקרה אל תתפתה לערבב אלכוהול עם משקאות אנרגיה (רדבול-ודקה וכד'), זה מזיק ומסוכן. בהצלחה צביקה קורן

22/01/2011 | 21:18 | מאת: דני

שבוע טוב ותודה מראש על תשובה.קיבלתי 2 צנצנות דבש אחת דבש מלכות והשניה דבש פרופוליס. רשום עד 1 -2 כפיות למבוגר. הדבש מאד מרוכז.שאלתי:האם רצוי לי לקחת 2 כפיות ביום מבחינה בריאותית?האם מבחינת סוכר זה לא יותר מידי?הרי סוכר לא מומלץ לגוף ומנגד כביכול אומרים שדבש בריא. מכאן שאני מבולבל -נא הנחיתכם והמלצתכם. תודה

23/01/2011 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, דבש זה לא תרופה! אתה יכול לקחת, או יכול להימנע. לא זה יקבע את רמת הבריאות שלך. אפשר לקחת שתי כפיות ביום, אבל לפצל ולקחת במהלך היום, כל פעם כפית. בהצלחה צביקה קורן

22/01/2011 | 11:10 | מאת: רן

שלום, ידוע שחלב מפריע לספיגת נוגדי החימצון בקקאו { אני יודע שאתה מתנגד לחלב וללקאו} רציתי לדעת האם החלב מפריע גם לספיגת נוגדי חימצון בפירות יבשים, בדגנים והאם גבינה פועלת באותה צורה ומפריעה לספיגת נוגדי חימצון. הודה לך מאוד על תשובתך.

22/01/2011 | 18:36 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, לי לא ידוע מה שידוע לך לגבי נוגדי חמצון. הקקאו מפריע לספיגת סידן ומינרלים שונים, אבל לא ידועה לי השפעתו על נוגדי החמצון. בקשר לדעתי על החלב, אני מציע לך לקרוא את התשובה הארוכה שנתתי ליעל ב 19.1 - כמה שורות למטה. בהצלחה צביקה קורן

21/01/2011 | 12:11 | מאת: מיכל

שלום טובה בהמשך לתשובתך בקשר לגזים בבטן הימלצת לי ליקנות אינזימי עיכול דבר שלא ידעתי ולא ניסיתי רציתי לדעת איזה סוג ואיפוא אוכל ליקנות אותם מודה לך מאוד על תשובתך

28/01/2011 | 22:41 | מאת: שושי

הי מיכל,אני משתמשת באנזימי עיכול לאותה תופעה. אני לא נוטלת אותם על כל דבר אלא כשאני אוכלת ארוחה מלאה או משהו שאני יודעת שעושה לי תגובה שלילית כגון דברי חלב וכ'ו. האנזימי עיכול קיימים בכל הבתי טבע,פארמים למיניהם ולאחרונה גיליתי שאפילו בקופה יש את זה-מן הסתאם במחיר יותר מסובסד. יש מכל מיני חברות. אני משתמשת באנזימי עיכול ש חבר "נוטרולייף" וזה נקרא: "ZYM-KAL-IB" לילה טוב.

ניסינו את כל הדרכים האפשריות לא עובד ,מלבד מרק ירקות או אפונה בלבד. קטניות הם אוכלים.

שלום חגית אכילת מרק ירקות בהחלט בסדר לצריכת ירקות לגבי אי אכילת הפירות יש לנסות סלט פירות, פירות יבשיים וכו'... במידה ועדיין את נתקלת בסירוב מומלץ להוסיף תוסף של מולטי-ויטמין בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

21/01/2011 | 01:01 | מאת: ולנטינו

שלום צביקה בהקשר לתשובתך לגבי הפלפל הירוק החריף השבתה לגבי תבלינים חריפים שהם לא בריאים לעיכול ואני ביקשתי תשובה לגבי הפלפל הירוק החריף כשהוא טרי כמובן עד כמה שאני יודע זה לא נחשב כתבלין מה דעתך בכול זאת לגביו מודה לך מאוד אגב יש לציין שתשובתך שונה מתשובתה של טובה לכן גם קשה לי לגבש דעה

21/01/2011 | 11:38 | מאת: צביקה קורן

ולנטינו שלום, אם תקרא שוב בעיון את שתי התשובות, תראה שאין הרבה הבדל. אני מסכים עם טובה שהפלפל החריף (בעיני זה תבלין, כפי ששום זה תבלין) הוא מעורר, ממריץ ומחמם. הדבר מגובה גם במחקרים מדעיים. עם זאת, הוא לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה ולא לאנשים הרגישים במערכת העכול.. בגישת התזונה הטבעית והטבעונית לא מומלץ להשתמש במזונות "אקסטרים", כפי שלא מומלץ לעסוק בספורט אקסטרים. תבלינים חריפים הם בעייתיים מבחינה זאת. אתה יכול להשיג בריאות טובה מבלי להיזדקק ל"ממריצים ומעוררים". מקווה שהבהרתי את עצמי בהצלחה צביקה קורן

20/01/2011 | 11:40 | מאת: אורליק

שלום, אני בקרוב אצטרך לקחת כדורי ברזל כתוסף טריויאלי מהריון סטנדרטי. האם אוכל להמיר את הכדורים באכילת טחינה גולמית? ואשמח גם לדעת מה הצריכה היומית שעליי לאכול כדי להזין את הגוף בהתאם בברזל. תודה

20/01/2011 | 19:19 | מאת: צביקה קורן

אורליק שלום, טחינה לא מהווה תחליף לכדור ברזל. השאלה היא אם באמת רמ הברזל בדמך מצדיקה לקיחת כדור שלחלק מהנשים גורם לתופעות לוואי ובעיקר לעצירות. בכל אופן, לשאלתך, תחליף אפשר לכדור ברזל רגיל יכול להיות שתי כפיות מולסה ביום וכדור של "ברזל עדין", אותו ניתן לרכוש בחנויות טבע. טחינה גולמית, או חמאת שומשום, יחד עם ירקות ירוקים, דגנים מלאים וקיטניות יכולים להועיל לשיפור רמת הברזל. בהצלחה צביקה קורן

20/01/2011 | 01:23 | מאת: ולנטינו

שלום לך רציתי לדעת האים אכילת פלפל ירוק חריף ביחד עים הארוחה פעם ביום זה מזיק או שזה בסדר קראתי שהוא מכיל הרבה ויטמינים ומינרלים מה דעתך תודה רבה

20/01/2011 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

ולנטינו שלום פלפל חריף הוא אחד הצמחים הטובים ביותר להמרצה. פלפל חריף מאזן זרימת דם, מאזן ומחזק את הלב, עורקים, עורקיקים ועצבים. פלפל חריף מחזק כללי ובמיוחד הוא מחזק את מערכת הדם ומערכת העיכול. מומלץ להשתמש ב פלפל חריף במצבים של גזים וכאבי מעיים. כמו כן מומלץ להשתמש בפלפל חריף כשיש בעיות זרימה פריפרליות הגורמות לכפות ידיים ורגליים קרות וצרמרמורות. פלפל חריף יעיל במניעת התקררויות. כמריחה חיצונית פלפל חריף יעיל למצבים ראומטיים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/01/2011 | 19:23 | מאת: צביקה קורן

תבלינים חריפים עלולים לגרות את מערכת העיכול עד כדי יצירת כיבים. אני לא מתלהב מתבלינים חריפים למרות שמחקרים הוכיחו את התועלת של פלפל אדום חריף (צ'לי ופפריקה חריפה). אם בכל זאת רוצים להשתמש, כדאי להתחיל עם כמות קטנה ולוודא שאין תופעות לוואי שליליות.

19/01/2011 | 23:39 | מאת: אני לא מצליחה לבצע חיפוש בפורום

20/01/2011 | 19:27 | מאת: צביקה קורן

בחלק העליון, מעל מסך השאלות, יש ארבעה "כפתורים" (הוספת הודעה חדשה, לראש הפורום, כל הפורומים ו... חיפוש) אפשר להקיש את המילה הדרושה לחיפוש (לדוגמה: עצירות) במסגרת שמשמאל למילה "חיפוש", או להקיש על המילה "חיפוש" ולפעול בהתאם להנחיות. כפי שציינתי כמה פעמים, אין כמעט שאלה שלא נשאלה בפורום הזה במהלך שבע השנים בהם אני מנהל אותו. שימוש במנוע החיפוש יחסוך לטובה ולי זמן יקר. אם את לא מסתדרת, תשאלי מיישהו שמתמצא במחשבים ואינטרנט - הפעולה פשוטה למדי. אגב, עניתי על השאלה הזאת לפני כשבועיים.

19/01/2011 | 22:15 | מאת: שרית

שלום, האם עטיפה של מזון(סלק)בנייר כסף באפייה מזיקה לבריאות? בתודה מראש.

20/01/2011 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום נייר אלומיניום אכן מאוד מסוכן כי בזמן הבישול\אפיה הוא מעביר חלקיקים אל תוך האוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האפייה?

19/01/2011 | 19:16 | מאת: מיכל

שלום צביקה רציתי לדעת האים יש איזה צמח או שילוב של כמה צמחים או מזון מסויים שיכול לימנוע או להפחית לפחות את כמות הגזים בבטן אני אישה בריאה וכול אוכל שאני אוכלת גורם לי להרבה גזים בעיקר בישעות הערב לא משנה מה שאני אוכלת אני רוצה לציין שהמצב נירגע לשבוע שבועיים ושוב בעיית הגזים תוקפת אותי בתכיפות גדולה מאוד אודה לך על עזרתך

20/01/2011 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום גזים בבטן יכולים להגרם כתוצאה מעיכול לא יעיל וחוסר אנזימים 1. ניתן לאחר אוכל לשתות תה זרעי שומר, או תה בבונג. המפיגים גזים. 2. ניתן לקנות אנזימי עיכול ולקחת אותם עם האוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2011 | 06:53 | מאת: יעל

צביקה, טובה, שלום רב! אני בסוף שנות החמישים לחיי ובאופן כללי חיה באורח חיים בריא ושפוי. יודעת שלרפואה הטבעית המונעת חוכמה שלא ניתן להתעלם ממנה ויחד עם זה לא פוסלת בפאנאטיות את מה שיש לרפואה המערבית להציע. באופן כללי אפשר לומר שאני נמנעת מלקיחת תרופות, כימיקלים וכו' וכשמתעוררת מחלה או כאב אני מעדיפה לפתור אותה בדרך של צום, מנוחה וניקוי טבעי. יחד עם זאת יש לי בלבול בקטע של הכללת מוצרי חלב בתזונה היומיומית. לפני שנים הייתי מטופלת של אלי שטראוס, מנוחתו עדן ואפשר לומר שאני חיה על פי שיטת קינגסטון באופן כללי. כידוע לכם שיטה זו מאפשרת צריכה של מוצרי חלב ואף ביצים. בגילי אף מציעה הרפואה המערבית להוסיף תוספי סידן מה שאינני בטוחה כי ארצה לעשות, אם הסידן הזה בכלל ייספג ואולי אפילו יגרום נזק. יותר מכך לאחרונה החלו אצלי בעיות של כאבים במפרקים ובדרך לחפש רפואה ומרפא הגעתי אף לשיטתו של יצחק בן אורי שמיישם את שיטת שלטון. אתם וודאי יודעים שבשיטה זו דברי חלב אסורים לחלוטין והם אף טוענים שחלב מעכב את ספיגת הסידן והוא מיותר וגרוע לגוף. שאפשר לקבל את הסידן בצורה טובה רק מפירות, ירקות אגוזים זרעים וכו'. מצד אחד אני מאד רוצה להבריא ולא אכפת לי להוריד את דברי החלב מהתזונה שלי אם זה יסייע לניקוי שלם יותר (אני צורכת רק גבינות עיזים אורגניות) ומצד שני אני ממש פוחדת שבגילי אגרום לחסר רציני של סידן שיהיה בלתי הפיך. מה אתם אומרים? האם החלב אכן מזיק ויש להוציא אותו לגמרי מהתפריט היומי על פי שיטת שלטון? או שמא מסוכן להוציא אותו ויש לצרוך אותו באופן קבוע כמו שקינגסטון מתירים? ברצוני להוסיף שאני פעילה גופנית: שחייה, הליכה, יוגה. על תשובותיכם אודה

19/01/2011 | 15:48 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אכן הנושא שנוי במחלוקת ולכן כתבתי מאמר לקראת חג השבועות הקודם. אני מזמין אותך לקרוא ולהחליט בהתאם לנטיות ליבך. "השנוי במחלוקת – חלב ומוצריו חג השבועות בפתח ווירוס "קדחת הקניות" מתפשט בארצנו. לפני שאתם מרוקנים את מדפי הגבינות וה"מעדנים" אל עגלת הקניות, כדאי שתקראו את הדברים הבאים. המין האנושי צורך מוצרי חלב כבר אלפי שנים. החלב מוזכר בתנ"ך 47 פעמים והיה סמל לשפע ולברכה - "ארץ זבת חלב ודבש". בעבר נחשב החלב לרכיב חיוני בתזונת האדם ובריאותו ועם המצאת הפסטור ושיטות הייצור ההמוניות הוא הפך למוצר מזון מרכזי ומבוקש. באמצע המאה הקודמת האחרונות החלו להתעורר ספקות בעניין זה, בעקבות גילוי מספר חסרונות של החלב וטענות לנזקים בריאותיים שהוא גורם. עיקר המתנגדים באים מקרב הטבעונים והנטורופתים, הטוענים שלחלב מספר תכונות שעלולות להזיק לבריאות האדם (שאריות חומרי הדברה ותרופות, שומן רווי, חוסר התאמה לתזונת האדם, גורם לאלרגיות ולתופעות גופניות שונות ועוד). לעומתם טוענים המצדדים בצריכת חלב, כי מדובר במזון מלא, עשיר בחלבון, ויטמינים, מינרלים (בעיקר סידן וויטמין D החיוניים לבריאות העצמות), חיוני לבריאות האדם וכי הדברים אוששו במספר רב של מחקרים מדעיים. בהמשך המאמר אפרט את חסרונות החלב ואת יתרונותיו. כאדם המצוי שנים רבות בתחום התזונה הטבעית והבריאות הטבעית, אני טוען שבנושא זה יש לבחור ללכת ב"דרך האמצע", דרך של פשרות, הדרגתיות, שיקול דעת, לימוד והתאמת התזונה לאדם ולא התאמת האדם לתזונה. כדאי לבדוק אם אנחנו בקבוצה הקטנה (כ 5% - 10% מהאוכלוסייה) האלרגיים לחלבון החלב (קזאין) או לא מסוגלים לפרק את הסוכר שלו (לקטוז). הדבר ניתן לביצוע בבדיקות מעבדה פשוטות ובתשאול רפואי. בחלק גדול מהמקרים בהם אדם אלרגי למוצרי חלב פרה, מעבר לאכילת מוצרים מחלב עיזים עשוי לתת מענה לבעיה, שכן חלב העיזים קל יותר לעיכול והרבה פחות אלרגני מחלב הפרה. בנוסף עשיר חלב העיזים ביותר סידן וויטמיני B מאשר חלב הפרה. יש מגוון רחב של מוצרי חלב עיזים החל מחלב, גבינות ויוגורטים מסוגים שונים. תחליפי חלב: קיימים בשוק תחליפי חלב העשויים מאורז, סויה, ושיבולת שועל שקיימים בהם רוב רכיבי התזונה הקיימים בחלב פרה (ללא ויטמין B12 , עם פחות חלבון, אך ללא שומן רווי, לקטוז או קזאין). התחליף האופטימאלי בעיני עבור טבעונים ואנשים שאינם צורכים חלב הוא תחליב שקדים, אגוזים או זרעונים. אופן ההכנה: לוקחים 10 שקדים שהושרו במים, מקלפים את הקליפה וטוחנים בבלנדר עם 1-2 כוסות מים. אפשר להוסיף כפית דבש, או מולסה, מעט קינמון או שורש ג'ינג'ר. אפשר להוסיף פרי בשל ורך כמו בננה, אגס או אפרסק ולהפוך את זה למעדן אמיתי המתאים גם לתינוקות, ילדים ומבוגרים. במקום שקדים אפשר לקחת 5-10 אגוזי מלך או פקאן, שתי כפות שומשום, גרעיני דלעת או חמניות. חשוב לי להדגיש שבעיני עדיפה שתיית חלב פרה על פני שתיית משקאות "קלים", תוססים, משקאות אנרגיה, אלכוהול ומשקאות המכילים קפאין. בעיני עדיף לאכול יוגורט עיזים, יוגורט "ביו" וגבינות דלות שומן (3% - 5%) ולהימנע מגבינות קשות, מלוחות, שמנות, מעושנות, מעופשות, שמנת ומ"מעדני חלב דיאט", או מעדנים אחרים העשירים בסוכר ובצבעי מאכל, חומרים משמרים, קקאו ותוספים כימיים אחרים. בעניין זה חשוב להזכיר נתון מעניין ומדאיג. על פי דיווח של משרד החקלאות האמריקאי (USDA) חלה ירידה חדה ומתמשכת בצריכת החלב בקרב ילדים ובני נוער. מהדיווח עולה שבסוף שנות השבעים של המאה העשרים צרכו בני 12 עד 19 פי שניים יותר חלב ממשקאות קלים ואילו בתחילת המאה העשרים ואחת המגמה הפוכה וצריכת חלב מגיעה לכמעט מחצית מצריכת המשקאות הקלים. במחקר מתמשך שנערך בארה"ב עולה, כי שתיית משקאות מוגזים בגיל הבגרות עלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ועלייה בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים מאוחר יותר בחיים. החוקרים בחנו את הקשר שבין שתיית משקאות קלים מוגזים, בעיקר קולה, על השכיחות של שברים בקרב 460 נערות תיכון. נערות אשר שתו משקאות מוגזים היו בסיכון גבוה פי 3.14 לסבול משברים בגיל מבוגר בהשוואה לנערות שלא שתו משקאות כאלה. סיבות אפשריות: א. ריכוז הזרחן הגבוה בקולה עלול לגרום לירידה במינרליזציה של העצם. ב. דיאטה העשירה במשקאות מוגזים ענייה מטבע הדברים גם בסידן. הערה: במאמר לא התייחסתי להיבטים הכלכליים, הסביבתיים, ההומניים ולסבל שהפרות עוברות בכל התהליך של ייצור החלב - נושא שראוי לתת עליו את הדעת. בחלק הבא של המאמר אפרט את חסרונות החלב ואת יתרונותיו כפי שהן מוצגות על-ידי המתנגדים והתומכים בו ונתחיל בחסרונות החלב: 1. במוצרי החלב עלולות להימצא שאריות של תרופות, הורמונים וחומרי הדברה (קוטלי חרקים, עשבים, טפילים, פטריות וכד') שנמצאים בגוף הפרה. פרות לא ניזונות מעשב אורגני והן מקבלות מנה הגונה של חומרי הדברה כימיים מהמזון שלהן. כאשר פרה חולה, או כאשר יש לה דלקת בעטין, או טפילים על העור, מטפלים בה בתרופות ובמשחות אנטיביוטיות ואחרות. 2. "אי סבילות ללקטוז" (חוסר יכולת לפרק את הלקטוז שהוא סוכר החלב) גורמת לתופעות של נפיחות, בחילות, כאבי בטן, שלשול, וגזים נפוצות בקרב צרכני החלב החסרים אנזים המפרק לקטוז (לקטאז). 3. בנוסף, מוצרי חלב גורמים לאלרגיות במערכת הנשימה (ליחה, קוצר נשימה, מחלות בדרכי הנשימה), בעור (גירויים, ומחלות עור) ובמערכת העיכול (דלקות, הפרעות עיכול). האשם בכך הוא חלבון החלב – הקזאין. התופעה של אלרגיה לחלבון החלב נפוצה במיוחד אצל תינוקות ולכן משרד הבריאות ורשויות התזונה בארצות הברית ממליצים לא להזין תינוקות בחלב פרה עד גיל שנה. 4. מוצרי חלב מכילים שומן רווי וכולסטרול. במספר רב של מחקרים נמצא, כי שומן רווי מעורב ביצירת תהליכים דלקתיים בגוף ובמיוחד בכלי הדם ובכך מגביר סיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם. 5. מחקרים מראים קשר בין צריכת מוצרי חלב ובין סוכרת נעורים, אקנה וירוד (עכירות העדשה - קטרקט). 6. בכמה מחקרים נתגלה קשר בין צריכה מופרזת של מוצרי חלב וחוסר יכולת לפרק לקטוז, לבין מספר סוגים של סרטן כגון: סרטן השחלות, השד והערמונית. 7. צריכת מוצרי חלב פרה עלולה לגרום לחוסר ברזל אצל תינוקות וילדים. ד"ר דן קרת, רופא ונטרופת בבית-החולים "אסף הרופא טוען, כי: "מחקרים הראו כי חלב ומוצריו לא רק שאינם גורם מונע של ירידת מסת העצם, אלא אף ייתכן שצריכתם גורמת נזק לעצמות. במדינות שבהן צורכים כמות גדולה ביותר של חלב ומוצריו נמצאו שיעורים גבוהים ביותר של אוסטיאופורוזיס. במדינות בהן צורכים כמות קטנה של חלב ומוצריו או לא צורכים אותם כלל נמצאו שיעורי אוסטיאופורוזיס נמוכים ביותר. " ניתן לקרא בצורה מפורטת יותר אודות נזקי החלב בשני ספריו של דר' אריה אבני: "תעזבו 'תעטינים שלי" ו"שוטי החלב". דר' אבני מפרט את נזקי החלב ומגבה את טיעוניו במחקרים ובניסיונו האישי כרופא פנימי. מידע רב נוסף ניתן למצוא באתר: www.nomilk.com לעומתם, התומכים בצריכת חלב ומוצריו באים בעיקר מקרב הממסד הרפואי (רופאים, אחיות, תזונאיות קליניות), אם כי ישנם גם נטורופתים שאינם מתנגדים לצריכת החלב. להלן כמה מיתרונות החלב: 1. חלב הוא מקור לחלבון בעל זמינות ביולוגית גבוהה. מעל 85% מחלבון החלב נספגים בגוף. 2. בחלב ובמוצריו ישנה כמות גדולה של סידן וויטמין D שתורם לספיגתו. הסידן חיוני לרבים מתפקודי הגוף: בניית השלד ושמירה על בריאותו, ויסות קצב הלב, העברת מסרים עצביים, גירוי הפרשת הורמונים, קרישת דם. 3. בנוסף, החלב מכיל ויטמינים מקבוצת B, ויטמין A, זרחן, מגנזיום, אבץ, אשלגן ועוד החיוניים לתפקוד כל תא בגוף ולשמירת הבריאות של כל המערכות בגוף. 4. יוגורט העשוי מחלב פרה או עיזים מכיל חיידקים פרוביוטיים החשובים לבריאות מערכת העיכול, לחיזוק המערכת החיסונית, למניעת דלקות בדרכי השתן ועוד. 5. החלב הרזה ומוצריו דלים בשומן רווי ובכולסטרול. 6. קיים מספר רב של מחקרים המוכיחים שלחלב סגולות רבות מלבד אספקת סידן וחלבון. לדוגמה: שמירה על משקל הגוף, סיוע בהפחתת משקל עודף, איזון לחץ הדם והגנה מפני מחלות לב, הקטנת בסיכון לסוכרת מבוגרים. מחקר (DASH (DIETARY APPROACHES TO STOP HYPERTENSION: אחד המחקרים הידועים בנושא זה נעשה בארבעה מרכזים רפואיים גדולים בארה"ב ופורסם לראשונה ביוני 2000. המחקר הוכיח כי תזונה חלבית- צמחית, העשירה בפירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן גרמה להפחתת לחץ הדם, לעומת תזונה מערבית טיפוסית הדלה בירקות ופירות ועשירה בשומן רווי. בעקבות זאת המליצו החוקרים על תפריט עשיר במוצרי חלב דלי שומן, לפחות 3 מנות ביום. 7. רופאי שיניים ממליצים על חלב כמשקה בטוח לשתייה בין הארוחות. צריכת חלב נמצאה קשורה בשכיחות נמוכה יותר לעששת ודלקות חניכיים. הקזאין, הסידן והזרחן שבגבינה מגנים על אמייל השן מפגיעה. 8. מחקרים עדכניים מראים שחלב הוא המשקה המתאים ביותר לספורט. שתיית חלב לאחר אימון כושר או כוח מגבירה את חילוף החומרים וסינתזת החלבונים בשריר. כך, השריר נבנה מהר יותר ובצורה משמעותית יותר. צריכת חלב גם יעילה במיוחד להשבת הנוזלים לגוף ולשיקום הגליקוגן בשריר. ד"ר דורית ניצן קלוסקי, לשעבר ראש שירותי המזון במשרד הבריאות טוענת, כי: "ארגון הבריאות העולמי וארגונים אחרים של רופאים ברחבי העולם ממליצים על חלב כמקור לסידן. לדבריה, הכמות והזמינות של סידן בחלב ומוצריו גבוהה הרבה יותר מאלו של סידן מהצומח. לדברי ד"ר קלוסקי הטענה שצריכת חלבון מהחי מגבירה את אובדן הסידן מהעצמות אינה מבוססת. עוד טוענת ד"ר קלוסקי שאומנם במדינות שצורכות יותר תוצרת חלב שכיחות האוסטיאופורוזיס גבוהה יותר, אולם הדבר נובע מהטיה של גיל במדינות בהן בעבר נמצא שיעור נמוך של אוסטיאופורוזיס גדל שיעור המחלה עם העלייה בתוחלת החיים." דר' חיים סדובסקי, נטורופת טוען, כי: "החלב עצמו טוב ויפה לבריאות. זהו אחד המזונות המושלמים, המלאים והבריאים ביותר. החלב מכיל את כל הוויטמינים, המינרלים, חומצות האמינו וחומצות השומן הדרושים לגדילה של בעלי חיים יונקים והטובים גם לתחזוקת גופם של יונקים גם כשהם בוגרים, מהטעם הפשוט שתאי הגוף מתחלפים כל הזמן והתאים החדשים שנבנים בנויים בדיוק מאותם חומרים שמהם היו בנויים התאים הישנים. הגורמים לבעיות הבריאותיות הם דווקא חומרים שאינם קשורים לחלב. קיימים 55 חומרים שונים המופיעים כתוספים בחלק ממוצרי החלב. מרבית התוספים מוגבלים בכמותם על ידי משרד הבריאות, על מנת להימנע מפגיעה בריאותית. חלק מהתוספים המותרים בארץ אסור לחלוטין לשימוש במדינות אחרות". הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת נדרשה לנושא בהקשר להשפעת החלב על בריחת סידן (אוסטיאופורוזיס). במסמך מפורט שהוגש לוועדה על ידי בכירי הרופאים בארץ הובאו טענות בעד ונגד החלב. בסיכום המסמך נכתב, כי: "מתברר שיש הטוענים שאכילת חלב אינה מסייעת בשמירה על מסת העצם ולא זו בלבד אלא שהיא אף תורמת לדלדולה ולהתפתחות מחלת האוסטיאופורוזיס. מנגד רוב נציגי מערכת הבריאות והאקדמיה שביקשנו מהם חוות דעת על הטענות האלה שללו אותן ותמכו באכילת מוצרי חלב כמקור העיקרי לסידן". הקשר בין חלב ומוות מסרטן וממחלות לב: במחקר שנערך באוסטרליה במשך 16 שנה על 1,529 בוגרים בגילאי 25 – 78, לא נמצא כי חלב מגביר את הסיכון למוות ממחלות לב או מסרטן. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20372173 לסיכום, נראה, כי יתרונות החלב עולים על חסרונותיו, אבל חשוב לזכור שכדאי תמיד להפעיל שיקול דעת ולברר אם מוצרי החלב אכן מתאימים לנו, באיזו כמות ואילו סוגים. הדבר נכון במיוחד לקראת חג השבועות. אין צורך להתנזר לחלוטין ממעדני החג, אבל כדאי לעשות זאת במידה ובטעם טוב. בנוסף, חשוב לי להזכיר שאין תחליף להימנעות ממזון קלוקל ולצריכת מזון טבעי, איכותי ומגוון כדי להבטיח בריאות טובה ואריכות ימים. חג שבועות שמח!" בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 14:04 | מאת: המחלקה המדעית מועצת החלב

משרד הבריאות בארץ וארגוני הבריאות ברחבי העולם ממליצים מאוד על צריכת מוצרי חלב ואף ממליצים על צריכה של שלוש מנות ביום. כל המרכיבים שבחלב חשובים מאוד לתפקוד של הגוף:האשלגן חשוב לשמירת מאזן הנוזלים, האלקטרוליטים והחומציות בגוף וכך שומר על תפקוד נורמלי של תאי הגוף. עוזר במניעת עלייה בלחץ הדם כתוצאה מצריכה עודפת של מלח ומקטין את שחלוף העצם. המגנזיום משתתף בבניית העצם ומסייע בהפקת אנרגיה מהמזון. חשוב לתהליכי התכווצות והרפיית השרירים ובהעברת גירויים עצביים.ויטמין D חיוני לצמיחה ובנייה של מסת העצם, מבנה השיניים ופעילות השרירים. ויטמין A חיוני לראיית לילה תקינה, ביטוי של גנים, מערכת הרבייה ומערכת החיסון, ומעורב בתהליך הגדילה. ריבופלאבין, ויטמין 2B: חיוני להפקת אנרגיה מהמזון. הניאצין חיוני להפקת אנרגיה מהמזון ומשתתף בתהליך הייצור של חומצות שומן. ויטמין 12B חיוני לרקמות ואיברים בהם מתרחש יצור רב של תאים כמו מח העצם ומערכת העיכול. חיוני לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לייצור של שומנים וחלבונים ולמניעת אנמיה.

31/01/2011 | 14:04 | מאת: המחלקה המדעית מועצת החלב

משרד הבריאות בארץ וארגוני הבריאות ברחבי העולם ממליצים מאוד על צריכת מוצרי חלב ואף ממליצים על צריכה של שלוש מנות ביום. כל המרכיבים שבחלב חשובים מאוד לתפקוד של הגוף:האשלגן חשוב לשמירת מאזן הנוזלים, האלקטרוליטים והחומציות בגוף וכך שומר על תפקוד נורמלי של תאי הגוף. עוזר במניעת עלייה בלחץ הדם כתוצאה מצריכה עודפת של מלח ומקטין את שחלוף העצם. המגנזיום משתתף בבניית העצם ומסייע בהפקת אנרגיה מהמזון. חשוב לתהליכי התכווצות והרפיית השרירים ובהעברת גירויים עצביים.ויטמין D חיוני לצמיחה ובנייה של מסת העצם, מבנה השיניים ופעילות השרירים. ויטמין A חיוני לראיית לילה תקינה, ביטוי של גנים, מערכת הרבייה ומערכת החיסון, ומעורב בתהליך הגדילה. ריבופלאבין, ויטמין 2B: חיוני להפקת אנרגיה מהמזון. הניאצין חיוני להפקת אנרגיה מהמזון ומשתתף בתהליך הייצור של חומצות שומן. ויטמין 12B חיוני לרקמות ואיברים בהם מתרחש יצור רב של תאים כמו מח העצם ומערכת העיכול. חיוני לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לייצור של שומנים וחלבונים ולמניעת אנמיה.

19/01/2011 | 00:40 | מאת: שרינה

שלום לך יש לי כמות גדולה של אגוזים מהגינה טבעיים לחלוטין ורציתי לשאול מספר שאלות: 1 איך עליי לאחסן אותם האם לקלוף ולאחסן או לא לקלוף ולאחסן? 2 היכן לאחסן שישמרו ולא יתקלקלו? 3 האם יש לך רעיונות של מתכונים של ממרח אגוזים כמו שיש ממרח בוטנים? או כל מתכון מוצלח אחר? בתודה מראש שרינה

19/01/2011 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

שרינה שלום בשום פנים ואופן לא לקלף אותם כי כך השומן הטוב באגוז יתחמצן. יש לאחסן בקופסה מאווררת ויבשה. רעיון למתכון חומרים: חבילה גדולה של פטרוזיליה חבילה גדולה של בזיליקום חצי כוס שמן זית כתית מעולה חופן גדולה של אגוזי מלך אופן הכנה: מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומבלנדרים לממרח. נשמר כמה ימים במקרר. בברכהה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2011 | 20:22 | מאת: נועה

שלום לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון אבל יש לי שאלה יש לי ידיד שנוטל תרופת רקוטן מאחר ויש לו דלקת בקרקפת הראש, לאחר מתן תרופה זו הדלקת נעלמת והוא לוקח אותה כבר המון זמן, מדי פעם הרופא מבקש ממנו לעשות בדיקת דם על מנת לדעת אם לרשום לו מרשם חדש או לא. בדיקת הדם האחרונה שבוצעה יצא שהמספור של הכבד לא בסדר והתבקש לבצע בדיקת דם בעוד שבועיים. רציתי בבקשה לדעת האם יש מצב שהכבד נפגע בצורה כלשהי ??? או שזה לא אומר כלום, תודה רבה

19/01/2011 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום . אכן זה אומר שתפקודי כבד לא תקינים כלומר יש פגיעה בכבד. אם אדם מפסיק לקחת את האורקוטן ושומר על תזונה ללא שומנים ומטוגנים הכבד מבריא והכל חוזר לקדמותו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2011 | 06:37 | מאת: נועה

תודה רבה על התשובה ובוקר טוב יש לי עוד שאלה בבקשה: תתבצע בדיקת דם בעוד שלושה שבועות, האם יש מצב שהיא תצא תקינה מאחר והוא לא צם 12 שעות ברציפות ?? במידה והבדיקה חלילה תצא לא תקינה האם ידוע לך על תרופה שיכולה להפחית את כמות החלבון בגוף ?? מאחר וזו הסיבה שהוא נוטל את התרופה...

18/01/2011 | 15:59 | מאת: חדש

היי צביקה מה שלומך רציתי לדעת אני יודע שלאכול מאכלים מתוקים לא מומלץ רציתי לדעת מה אני כן יוכול לאכול שמתחשק משהו מתוק חוץ מפירות תודה..

19/01/2011 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

חדש שלום בהנחה שאתה בריא ולא סובל מכלום אתה יכול לאכל: פירות יבשים, שוקולד חרובים , גרנולה ביתית, שקדיה, עוגיות מקמח מלא ורכז תפוחים ועוד היד נטוייה . גם מאט שוקולד מריר באחוז גבוה זה בסדר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2011 | 09:06 | מאת: יעל

צביקה, טובה, שלום רב! אני בסוף שנות החמישים לחיי ובאופן כללי חיה באורח חיים בריא ושפוי. יודעת שלרפואה הטבעית המונעת חוכמה שלא ניתן להתעלם ממנה ויחד עם זה לא פוסלת בפאנאטיות את מה שיש לרפואה המערבית להציע. באופן כללי אפשר לומר שאני נמנעת מלקיחת תרופות, כימיקלים וכו' וכשמתעוררת מחלה או כאב אני מעדיפה לפתור אותה בדרך של צום, מנוחה וניקוי טבעי. יחד עם זאת יש לי בלבול בקטע של הכללת מוצרי חלב בתזונה היומיומית. לפני שנים הייתי מטופלת של אלי שטראוס, מנוחתו עדן ואפשר לומר שאני חיה על פי שיטת קינגסטון באופן כללי. כידוע לכם שיטה זו מאפשרת צריכה של מוצרי חלב ואף ביצים. בגילי אף מציעה הרפואה המערבית להוסיף תוספי סידן מה שאינני בטוחה כי ארצה לעשות, אם הסידן הזה בכלל ייספג ואולי אפילו יגרום נזק. יותר מכך לאחרונה החלו אצלי בעיות של כאבים במפרקים ובדרך לחפש רפואה ומרפא הגעתי אף לשיטתו של יצחק בן אורי שמיישם את שיטת שלטון. אתם וודאי יודעים שבשיטה זו דברי חלב אסורים לחלוטין והם אף טוענים שחלב מעכב את ספיגת הסידן והוא מיותר וגרוע לגוף. שאפשר לקבל את הסידן בצורה טובה רק מפירות, ירקות אגוזים זרעים וכו'. מצד אחד אני מאד רוצה להבריא ולא אכפת לי להוריד את דברי החלב מהתזונה שלי אם זה יסייע לניקוי שלם יותר (אני צורכת רק גבינות עיזים אורגניות) ומצד שני אני ממש פוחדת שבגילי אגרום לחסר רציני של סידן שיהיה בלתי הפיך. מה אתם אומרים? האם החלב אכן מזיק ויש להוציא אותו לגמרי מהתפריט היומי על פי שיטת שלטון? או שמא מסוכן להוציא אותו ויש לצרוך אותו באופן קבוע כמו שקינגסטון מתירים? על תשובותיכם אודה

18/01/2011 | 09:10 | מאת: יעל

רציתי להוסיף שאני מאד פעילה גופנית. אני שוחה, עושה יוגה, הליכות וכו', באופן קבוע.

18/01/2011 | 01:07 | מאת: ליאורה

רציתי לדעת מה ההבדל בין קוואקר (שיבולת שועל) לגרנולה? והאם ניתן להשיג בחנויות גרנולה לא קלוייה??? תודה רבה

18/01/2011 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

ליאורה שלום קוואקר זה פתיתי שיבולת שועל. גרנולה אילה פתיתי שיבולת שועל עם תוספים כמו צימוקים קוקוס וכ'ו הקלויים עם שמן דבש וסוכר. יש גרנולה לא קלויה זה המיזלי אך גם הוא עם תוספים לא קלויים וצריך לבדוק אם זה עם תוספת סוכר ודבש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2011 | 11:00 | מאת: ליאורה

קודם כל המון תודה על התשובה המפורטת! שאלה נוספת אם יודעת אשמח מאוד האם אפשר לקלות את הקוואקר...באותו מתקון של הגרנולה עם סוכר, דבש, וכו' ולהביא אותו למצב כריספי

אני מרבה לאורך היממה בשתייה של מיץ לימון משומר,מהול במים, פלוס כמה טיפות סוכרלוז נוזלי, אני סוכרתי כבר מ 1996,עם ירידה בתפקודי הכליות,רגלים סוכרתיות ולחץ דם מעט גבוה,האם עלי לחשוש מנזקים פנימיים,מעצם שתיית המיץ המשומר? האם להפסיק,ולהסתפק במים בלבד?

פינקסילי שלום בוודאי שכדאי להפסיק למה שלא תשתה בבוקר מים עם מיץ מלימון אחד סחוט ללא ממתיק יש לו תכונות נפלאות של ניקוי כבד במקום מיץ שלא נותן לך כלום. ניתן לשתות גם מיץ רימונים ללא חומר משמר וללא סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מתגובת המקצוענית טובה בר שאן,ניתן היה להבין שאין תרומה של ממש בשתיית מיץ לימון משומר מהול במים, אבל לא נאמרה מילה אחת אפילו,האם יש בו להזיק לכליות ו/או למערכות אחרות בגוף, בכל מקרה מקבל עצתך ל'פתוח את הבוקר' בכוס מיץ לימון סחוט טבעי,אבל האם בשאר שעות היממה,את לא ממליצה לשתות את מיץ הלימון המשומר,מהול במים כמובן?,