פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

23/01/2011 | 23:18 | מאת: היי

שלום צביקה רציתי בבקשה לדעת האם זה בריא לשתות כף כורכום עם מים בכול יום והאם יב בכורכוס מונוסודיום גלוטומת ולמה זה בריא זה מנקה את הדם?

24/01/2011 | 08:29 | מאת: טובה בר-שאן

היי שלום כורכום בצורה שאתה רוצה לשתות לא יספג טוןב במערכת העיכול. הספיגה בטובה של כורכום היא עם פיפירין (פלפל שחור )ועם שומן לכן עדיף לשים את הכורכום באוכל עם פלפל שחור. לצערי הרב הרבה חברות תבלינים מוסיפים מונוסודיום גלוטאמאט וכן גם גלוטן לתבלינים שלהם. לכן אתה צריך לבדוק היטב מה אתה קונה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2011 | 21:11 | מאת: שולי

שלום רב. מתנצל מראש אם השאלה אולי לא מתאימה לפורום. מתי הכי נכון להשקל ולקבל משקל הכי קרוב לאמיתי.האם בבוקר לפני שאוכלים משהו?

24/01/2011 | 08:26 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום עדיף להשקל בבוקר.כאשר קמים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2011 | 21:02 | מאת: מור

האם עישון מזון הוא שיטה בריאה? תודה

24/01/2011 | 08:24 | מאת: טובה בר-שאן

מור שלום תהליך העישון אינו בריא כלל וכלל. כיוון שהשמן של הבשר מתרכב עם חלקיקי הפחם ויוצר חומרים שחלקם מסרטנים . כמו בנזפירין שנותנים את הטעם המיוחד לאוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/02/2011 | 21:33 | מאת: מיכל

שלום רב, אני נוהגת לקלות (אני חושבת שזה נקרא קלייה, תקן אותי אם טועה) חצילים במחבת ולאחר מכן מגרדת את התוכן הפנימי. האם זה נחשב לתהליך שהוא בריא ? האם החציל שומר על איכותו מבחינת ויטאמינים ומינרלים באוםו בו הוא מגיע לצלחת ? תודה, מיכל.

09/02/2011 | 21:33 | מאת: מיכל

שלום רב, אני נוהגת לקלות (אני חושבת שזה נקרא קלייה, תקן אותי אם טועה) חצילים במחבת ולאחר מכן מגרדת את התוכן הפנימי. האם זה נחשב לתהליך שהוא בריא ? האם החציל שומר על איכותו מבחינת ויטאמינים ומינרלים באוםו בו הוא מגיע לצלחת ? תודה, מיכל.

23/01/2011 | 12:20 | מאת: מאיר

שלום רציתילדעת לגבי בירה לבנה האים זה בריא לישתות ובנוסף מה דעתך האים זה גורם לגדילת הכרס תודה

24/01/2011 | 08:20 | מאת: טובה בר-שאן

מאיר שלום בירה לבנה אינה בריאה א. ריכוז של אלכוהול שלאןוורך זמן מזיק לכבד. ב. ריכוז גבוה של סוכר. ג. כן זה גורם להתנפחות והשמנה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/01/2011 | 01:28 | מאת: שום

היי צביקה ותודה מראש רציתי לדעת איזה משקאות אלכוהולים כל מותק לשתות או שאסור את כולם ומה הולך לשתות הם החבר'ה במשחקי הכדורגל תודה רבה לך איש יקר..

23/01/2011 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

שום שלום, אני מתנגד לשתיית אלכוהול, אבל אם אתה עם החבר'ה ולא רוצה להיות חריג, אתה יכול לשתות בקבוק בירה (אחד...), או כוס יין אדום. בכל מקרה אל תתפתה לערבב אלכוהול עם משקאות אנרגיה (רדבול-ודקה וכד'), זה מזיק ומסוכן. בהצלחה צביקה קורן

22/01/2011 | 21:18 | מאת: דני

שבוע טוב ותודה מראש על תשובה.קיבלתי 2 צנצנות דבש אחת דבש מלכות והשניה דבש פרופוליס. רשום עד 1 -2 כפיות למבוגר. הדבש מאד מרוכז.שאלתי:האם רצוי לי לקחת 2 כפיות ביום מבחינה בריאותית?האם מבחינת סוכר זה לא יותר מידי?הרי סוכר לא מומלץ לגוף ומנגד כביכול אומרים שדבש בריא. מכאן שאני מבולבל -נא הנחיתכם והמלצתכם. תודה

23/01/2011 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, דבש זה לא תרופה! אתה יכול לקחת, או יכול להימנע. לא זה יקבע את רמת הבריאות שלך. אפשר לקחת שתי כפיות ביום, אבל לפצל ולקחת במהלך היום, כל פעם כפית. בהצלחה צביקה קורן

22/01/2011 | 11:10 | מאת: רן

שלום, ידוע שחלב מפריע לספיגת נוגדי החימצון בקקאו { אני יודע שאתה מתנגד לחלב וללקאו} רציתי לדעת האם החלב מפריע גם לספיגת נוגדי חימצון בפירות יבשים, בדגנים והאם גבינה פועלת באותה צורה ומפריעה לספיגת נוגדי חימצון. הודה לך מאוד על תשובתך.

22/01/2011 | 18:36 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, לי לא ידוע מה שידוע לך לגבי נוגדי חמצון. הקקאו מפריע לספיגת סידן ומינרלים שונים, אבל לא ידועה לי השפעתו על נוגדי החמצון. בקשר לדעתי על החלב, אני מציע לך לקרוא את התשובה הארוכה שנתתי ליעל ב 19.1 - כמה שורות למטה. בהצלחה צביקה קורן

21/01/2011 | 12:11 | מאת: מיכל

שלום טובה בהמשך לתשובתך בקשר לגזים בבטן הימלצת לי ליקנות אינזימי עיכול דבר שלא ידעתי ולא ניסיתי רציתי לדעת איזה סוג ואיפוא אוכל ליקנות אותם מודה לך מאוד על תשובתך

28/01/2011 | 22:41 | מאת: שושי

הי מיכל,אני משתמשת באנזימי עיכול לאותה תופעה. אני לא נוטלת אותם על כל דבר אלא כשאני אוכלת ארוחה מלאה או משהו שאני יודעת שעושה לי תגובה שלילית כגון דברי חלב וכ'ו. האנזימי עיכול קיימים בכל הבתי טבע,פארמים למיניהם ולאחרונה גיליתי שאפילו בקופה יש את זה-מן הסתאם במחיר יותר מסובסד. יש מכל מיני חברות. אני משתמשת באנזימי עיכול ש חבר "נוטרולייף" וזה נקרא: "ZYM-KAL-IB" לילה טוב.

ניסינו את כל הדרכים האפשריות לא עובד ,מלבד מרק ירקות או אפונה בלבד. קטניות הם אוכלים.

שלום חגית אכילת מרק ירקות בהחלט בסדר לצריכת ירקות לגבי אי אכילת הפירות יש לנסות סלט פירות, פירות יבשיים וכו'... במידה ועדיין את נתקלת בסירוב מומלץ להוסיף תוסף של מולטי-ויטמין בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

21/01/2011 | 01:01 | מאת: ולנטינו

שלום צביקה בהקשר לתשובתך לגבי הפלפל הירוק החריף השבתה לגבי תבלינים חריפים שהם לא בריאים לעיכול ואני ביקשתי תשובה לגבי הפלפל הירוק החריף כשהוא טרי כמובן עד כמה שאני יודע זה לא נחשב כתבלין מה דעתך בכול זאת לגביו מודה לך מאוד אגב יש לציין שתשובתך שונה מתשובתה של טובה לכן גם קשה לי לגבש דעה

21/01/2011 | 11:38 | מאת: צביקה קורן

ולנטינו שלום, אם תקרא שוב בעיון את שתי התשובות, תראה שאין הרבה הבדל. אני מסכים עם טובה שהפלפל החריף (בעיני זה תבלין, כפי ששום זה תבלין) הוא מעורר, ממריץ ומחמם. הדבר מגובה גם במחקרים מדעיים. עם זאת, הוא לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה ולא לאנשים הרגישים במערכת העכול.. בגישת התזונה הטבעית והטבעונית לא מומלץ להשתמש במזונות "אקסטרים", כפי שלא מומלץ לעסוק בספורט אקסטרים. תבלינים חריפים הם בעייתיים מבחינה זאת. אתה יכול להשיג בריאות טובה מבלי להיזדקק ל"ממריצים ומעוררים". מקווה שהבהרתי את עצמי בהצלחה צביקה קורן

20/01/2011 | 11:40 | מאת: אורליק

שלום, אני בקרוב אצטרך לקחת כדורי ברזל כתוסף טריויאלי מהריון סטנדרטי. האם אוכל להמיר את הכדורים באכילת טחינה גולמית? ואשמח גם לדעת מה הצריכה היומית שעליי לאכול כדי להזין את הגוף בהתאם בברזל. תודה

20/01/2011 | 19:19 | מאת: צביקה קורן

אורליק שלום, טחינה לא מהווה תחליף לכדור ברזל. השאלה היא אם באמת רמ הברזל בדמך מצדיקה לקיחת כדור שלחלק מהנשים גורם לתופעות לוואי ובעיקר לעצירות. בכל אופן, לשאלתך, תחליף אפשר לכדור ברזל רגיל יכול להיות שתי כפיות מולסה ביום וכדור של "ברזל עדין", אותו ניתן לרכוש בחנויות טבע. טחינה גולמית, או חמאת שומשום, יחד עם ירקות ירוקים, דגנים מלאים וקיטניות יכולים להועיל לשיפור רמת הברזל. בהצלחה צביקה קורן

20/01/2011 | 01:23 | מאת: ולנטינו

שלום לך רציתי לדעת האים אכילת פלפל ירוק חריף ביחד עים הארוחה פעם ביום זה מזיק או שזה בסדר קראתי שהוא מכיל הרבה ויטמינים ומינרלים מה דעתך תודה רבה

20/01/2011 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

ולנטינו שלום פלפל חריף הוא אחד הצמחים הטובים ביותר להמרצה. פלפל חריף מאזן זרימת דם, מאזן ומחזק את הלב, עורקים, עורקיקים ועצבים. פלפל חריף מחזק כללי ובמיוחד הוא מחזק את מערכת הדם ומערכת העיכול. מומלץ להשתמש ב פלפל חריף במצבים של גזים וכאבי מעיים. כמו כן מומלץ להשתמש בפלפל חריף כשיש בעיות זרימה פריפרליות הגורמות לכפות ידיים ורגליים קרות וצרמרמורות. פלפל חריף יעיל במניעת התקררויות. כמריחה חיצונית פלפל חריף יעיל למצבים ראומטיים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/01/2011 | 19:23 | מאת: צביקה קורן

תבלינים חריפים עלולים לגרות את מערכת העיכול עד כדי יצירת כיבים. אני לא מתלהב מתבלינים חריפים למרות שמחקרים הוכיחו את התועלת של פלפל אדום חריף (צ'לי ופפריקה חריפה). אם בכל זאת רוצים להשתמש, כדאי להתחיל עם כמות קטנה ולוודא שאין תופעות לוואי שליליות.

19/01/2011 | 23:39 | מאת: אני לא מצליחה לבצע חיפוש בפורום

20/01/2011 | 19:27 | מאת: צביקה קורן

בחלק העליון, מעל מסך השאלות, יש ארבעה "כפתורים" (הוספת הודעה חדשה, לראש הפורום, כל הפורומים ו... חיפוש) אפשר להקיש את המילה הדרושה לחיפוש (לדוגמה: עצירות) במסגרת שמשמאל למילה "חיפוש", או להקיש על המילה "חיפוש" ולפעול בהתאם להנחיות. כפי שציינתי כמה פעמים, אין כמעט שאלה שלא נשאלה בפורום הזה במהלך שבע השנים בהם אני מנהל אותו. שימוש במנוע החיפוש יחסוך לטובה ולי זמן יקר. אם את לא מסתדרת, תשאלי מיישהו שמתמצא במחשבים ואינטרנט - הפעולה פשוטה למדי. אגב, עניתי על השאלה הזאת לפני כשבועיים.

19/01/2011 | 22:15 | מאת: שרית

שלום, האם עטיפה של מזון(סלק)בנייר כסף באפייה מזיקה לבריאות? בתודה מראש.

20/01/2011 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

שרית שלום נייר אלומיניום אכן מאוד מסוכן כי בזמן הבישול\אפיה הוא מעביר חלקיקים אל תוך האוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

האפייה?

19/01/2011 | 19:16 | מאת: מיכל

שלום צביקה רציתי לדעת האים יש איזה צמח או שילוב של כמה צמחים או מזון מסויים שיכול לימנוע או להפחית לפחות את כמות הגזים בבטן אני אישה בריאה וכול אוכל שאני אוכלת גורם לי להרבה גזים בעיקר בישעות הערב לא משנה מה שאני אוכלת אני רוצה לציין שהמצב נירגע לשבוע שבועיים ושוב בעיית הגזים תוקפת אותי בתכיפות גדולה מאוד אודה לך על עזרתך

20/01/2011 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום גזים בבטן יכולים להגרם כתוצאה מעיכול לא יעיל וחוסר אנזימים 1. ניתן לאחר אוכל לשתות תה זרעי שומר, או תה בבונג. המפיגים גזים. 2. ניתן לקנות אנזימי עיכול ולקחת אותם עם האוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2011 | 06:53 | מאת: יעל

צביקה, טובה, שלום רב! אני בסוף שנות החמישים לחיי ובאופן כללי חיה באורח חיים בריא ושפוי. יודעת שלרפואה הטבעית המונעת חוכמה שלא ניתן להתעלם ממנה ויחד עם זה לא פוסלת בפאנאטיות את מה שיש לרפואה המערבית להציע. באופן כללי אפשר לומר שאני נמנעת מלקיחת תרופות, כימיקלים וכו' וכשמתעוררת מחלה או כאב אני מעדיפה לפתור אותה בדרך של צום, מנוחה וניקוי טבעי. יחד עם זאת יש לי בלבול בקטע של הכללת מוצרי חלב בתזונה היומיומית. לפני שנים הייתי מטופלת של אלי שטראוס, מנוחתו עדן ואפשר לומר שאני חיה על פי שיטת קינגסטון באופן כללי. כידוע לכם שיטה זו מאפשרת צריכה של מוצרי חלב ואף ביצים. בגילי אף מציעה הרפואה המערבית להוסיף תוספי סידן מה שאינני בטוחה כי ארצה לעשות, אם הסידן הזה בכלל ייספג ואולי אפילו יגרום נזק. יותר מכך לאחרונה החלו אצלי בעיות של כאבים במפרקים ובדרך לחפש רפואה ומרפא הגעתי אף לשיטתו של יצחק בן אורי שמיישם את שיטת שלטון. אתם וודאי יודעים שבשיטה זו דברי חלב אסורים לחלוטין והם אף טוענים שחלב מעכב את ספיגת הסידן והוא מיותר וגרוע לגוף. שאפשר לקבל את הסידן בצורה טובה רק מפירות, ירקות אגוזים זרעים וכו'. מצד אחד אני מאד רוצה להבריא ולא אכפת לי להוריד את דברי החלב מהתזונה שלי אם זה יסייע לניקוי שלם יותר (אני צורכת רק גבינות עיזים אורגניות) ומצד שני אני ממש פוחדת שבגילי אגרום לחסר רציני של סידן שיהיה בלתי הפיך. מה אתם אומרים? האם החלב אכן מזיק ויש להוציא אותו לגמרי מהתפריט היומי על פי שיטת שלטון? או שמא מסוכן להוציא אותו ויש לצרוך אותו באופן קבוע כמו שקינגסטון מתירים? ברצוני להוסיף שאני פעילה גופנית: שחייה, הליכה, יוגה. על תשובותיכם אודה

19/01/2011 | 15:48 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, אכן הנושא שנוי במחלוקת ולכן כתבתי מאמר לקראת חג השבועות הקודם. אני מזמין אותך לקרוא ולהחליט בהתאם לנטיות ליבך. "השנוי במחלוקת – חלב ומוצריו חג השבועות בפתח ווירוס "קדחת הקניות" מתפשט בארצנו. לפני שאתם מרוקנים את מדפי הגבינות וה"מעדנים" אל עגלת הקניות, כדאי שתקראו את הדברים הבאים. המין האנושי צורך מוצרי חלב כבר אלפי שנים. החלב מוזכר בתנ"ך 47 פעמים והיה סמל לשפע ולברכה - "ארץ זבת חלב ודבש". בעבר נחשב החלב לרכיב חיוני בתזונת האדם ובריאותו ועם המצאת הפסטור ושיטות הייצור ההמוניות הוא הפך למוצר מזון מרכזי ומבוקש. באמצע המאה הקודמת האחרונות החלו להתעורר ספקות בעניין זה, בעקבות גילוי מספר חסרונות של החלב וטענות לנזקים בריאותיים שהוא גורם. עיקר המתנגדים באים מקרב הטבעונים והנטורופתים, הטוענים שלחלב מספר תכונות שעלולות להזיק לבריאות האדם (שאריות חומרי הדברה ותרופות, שומן רווי, חוסר התאמה לתזונת האדם, גורם לאלרגיות ולתופעות גופניות שונות ועוד). לעומתם טוענים המצדדים בצריכת חלב, כי מדובר במזון מלא, עשיר בחלבון, ויטמינים, מינרלים (בעיקר סידן וויטמין D החיוניים לבריאות העצמות), חיוני לבריאות האדם וכי הדברים אוששו במספר רב של מחקרים מדעיים. בהמשך המאמר אפרט את חסרונות החלב ואת יתרונותיו. כאדם המצוי שנים רבות בתחום התזונה הטבעית והבריאות הטבעית, אני טוען שבנושא זה יש לבחור ללכת ב"דרך האמצע", דרך של פשרות, הדרגתיות, שיקול דעת, לימוד והתאמת התזונה לאדם ולא התאמת האדם לתזונה. כדאי לבדוק אם אנחנו בקבוצה הקטנה (כ 5% - 10% מהאוכלוסייה) האלרגיים לחלבון החלב (קזאין) או לא מסוגלים לפרק את הסוכר שלו (לקטוז). הדבר ניתן לביצוע בבדיקות מעבדה פשוטות ובתשאול רפואי. בחלק גדול מהמקרים בהם אדם אלרגי למוצרי חלב פרה, מעבר לאכילת מוצרים מחלב עיזים עשוי לתת מענה לבעיה, שכן חלב העיזים קל יותר לעיכול והרבה פחות אלרגני מחלב הפרה. בנוסף עשיר חלב העיזים ביותר סידן וויטמיני B מאשר חלב הפרה. יש מגוון רחב של מוצרי חלב עיזים החל מחלב, גבינות ויוגורטים מסוגים שונים. תחליפי חלב: קיימים בשוק תחליפי חלב העשויים מאורז, סויה, ושיבולת שועל שקיימים בהם רוב רכיבי התזונה הקיימים בחלב פרה (ללא ויטמין B12 , עם פחות חלבון, אך ללא שומן רווי, לקטוז או קזאין). התחליף האופטימאלי בעיני עבור טבעונים ואנשים שאינם צורכים חלב הוא תחליב שקדים, אגוזים או זרעונים. אופן ההכנה: לוקחים 10 שקדים שהושרו במים, מקלפים את הקליפה וטוחנים בבלנדר עם 1-2 כוסות מים. אפשר להוסיף כפית דבש, או מולסה, מעט קינמון או שורש ג'ינג'ר. אפשר להוסיף פרי בשל ורך כמו בננה, אגס או אפרסק ולהפוך את זה למעדן אמיתי המתאים גם לתינוקות, ילדים ומבוגרים. במקום שקדים אפשר לקחת 5-10 אגוזי מלך או פקאן, שתי כפות שומשום, גרעיני דלעת או חמניות. חשוב לי להדגיש שבעיני עדיפה שתיית חלב פרה על פני שתיית משקאות "קלים", תוססים, משקאות אנרגיה, אלכוהול ומשקאות המכילים קפאין. בעיני עדיף לאכול יוגורט עיזים, יוגורט "ביו" וגבינות דלות שומן (3% - 5%) ולהימנע מגבינות קשות, מלוחות, שמנות, מעושנות, מעופשות, שמנת ומ"מעדני חלב דיאט", או מעדנים אחרים העשירים בסוכר ובצבעי מאכל, חומרים משמרים, קקאו ותוספים כימיים אחרים. בעניין זה חשוב להזכיר נתון מעניין ומדאיג. על פי דיווח של משרד החקלאות האמריקאי (USDA) חלה ירידה חדה ומתמשכת בצריכת החלב בקרב ילדים ובני נוער. מהדיווח עולה שבסוף שנות השבעים של המאה העשרים צרכו בני 12 עד 19 פי שניים יותר חלב ממשקאות קלים ואילו בתחילת המאה העשרים ואחת המגמה הפוכה וצריכת חלב מגיעה לכמעט מחצית מצריכת המשקאות הקלים. במחקר מתמשך שנערך בארה"ב עולה, כי שתיית משקאות מוגזים בגיל הבגרות עלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ועלייה בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים מאוחר יותר בחיים. החוקרים בחנו את הקשר שבין שתיית משקאות קלים מוגזים, בעיקר קולה, על השכיחות של שברים בקרב 460 נערות תיכון. נערות אשר שתו משקאות מוגזים היו בסיכון גבוה פי 3.14 לסבול משברים בגיל מבוגר בהשוואה לנערות שלא שתו משקאות כאלה. סיבות אפשריות: א. ריכוז הזרחן הגבוה בקולה עלול לגרום לירידה במינרליזציה של העצם. ב. דיאטה העשירה במשקאות מוגזים ענייה מטבע הדברים גם בסידן. הערה: במאמר לא התייחסתי להיבטים הכלכליים, הסביבתיים, ההומניים ולסבל שהפרות עוברות בכל התהליך של ייצור החלב - נושא שראוי לתת עליו את הדעת. בחלק הבא של המאמר אפרט את חסרונות החלב ואת יתרונותיו כפי שהן מוצגות על-ידי המתנגדים והתומכים בו ונתחיל בחסרונות החלב: 1. במוצרי החלב עלולות להימצא שאריות של תרופות, הורמונים וחומרי הדברה (קוטלי חרקים, עשבים, טפילים, פטריות וכד') שנמצאים בגוף הפרה. פרות לא ניזונות מעשב אורגני והן מקבלות מנה הגונה של חומרי הדברה כימיים מהמזון שלהן. כאשר פרה חולה, או כאשר יש לה דלקת בעטין, או טפילים על העור, מטפלים בה בתרופות ובמשחות אנטיביוטיות ואחרות. 2. "אי סבילות ללקטוז" (חוסר יכולת לפרק את הלקטוז שהוא סוכר החלב) גורמת לתופעות של נפיחות, בחילות, כאבי בטן, שלשול, וגזים נפוצות בקרב צרכני החלב החסרים אנזים המפרק לקטוז (לקטאז). 3. בנוסף, מוצרי חלב גורמים לאלרגיות במערכת הנשימה (ליחה, קוצר נשימה, מחלות בדרכי הנשימה), בעור (גירויים, ומחלות עור) ובמערכת העיכול (דלקות, הפרעות עיכול). האשם בכך הוא חלבון החלב – הקזאין. התופעה של אלרגיה לחלבון החלב נפוצה במיוחד אצל תינוקות ולכן משרד הבריאות ורשויות התזונה בארצות הברית ממליצים לא להזין תינוקות בחלב פרה עד גיל שנה. 4. מוצרי חלב מכילים שומן רווי וכולסטרול. במספר רב של מחקרים נמצא, כי שומן רווי מעורב ביצירת תהליכים דלקתיים בגוף ובמיוחד בכלי הדם ובכך מגביר סיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם. 5. מחקרים מראים קשר בין צריכת מוצרי חלב ובין סוכרת נעורים, אקנה וירוד (עכירות העדשה - קטרקט). 6. בכמה מחקרים נתגלה קשר בין צריכה מופרזת של מוצרי חלב וחוסר יכולת לפרק לקטוז, לבין מספר סוגים של סרטן כגון: סרטן השחלות, השד והערמונית. 7. צריכת מוצרי חלב פרה עלולה לגרום לחוסר ברזל אצל תינוקות וילדים. ד"ר דן קרת, רופא ונטרופת בבית-החולים "אסף הרופא טוען, כי: "מחקרים הראו כי חלב ומוצריו לא רק שאינם גורם מונע של ירידת מסת העצם, אלא אף ייתכן שצריכתם גורמת נזק לעצמות. במדינות שבהן צורכים כמות גדולה ביותר של חלב ומוצריו נמצאו שיעורים גבוהים ביותר של אוסטיאופורוזיס. במדינות בהן צורכים כמות קטנה של חלב ומוצריו או לא צורכים אותם כלל נמצאו שיעורי אוסטיאופורוזיס נמוכים ביותר. " ניתן לקרא בצורה מפורטת יותר אודות נזקי החלב בשני ספריו של דר' אריה אבני: "תעזבו 'תעטינים שלי" ו"שוטי החלב". דר' אבני מפרט את נזקי החלב ומגבה את טיעוניו במחקרים ובניסיונו האישי כרופא פנימי. מידע רב נוסף ניתן למצוא באתר: www.nomilk.com לעומתם, התומכים בצריכת חלב ומוצריו באים בעיקר מקרב הממסד הרפואי (רופאים, אחיות, תזונאיות קליניות), אם כי ישנם גם נטורופתים שאינם מתנגדים לצריכת החלב. להלן כמה מיתרונות החלב: 1. חלב הוא מקור לחלבון בעל זמינות ביולוגית גבוהה. מעל 85% מחלבון החלב נספגים בגוף. 2. בחלב ובמוצריו ישנה כמות גדולה של סידן וויטמין D שתורם לספיגתו. הסידן חיוני לרבים מתפקודי הגוף: בניית השלד ושמירה על בריאותו, ויסות קצב הלב, העברת מסרים עצביים, גירוי הפרשת הורמונים, קרישת דם. 3. בנוסף, החלב מכיל ויטמינים מקבוצת B, ויטמין A, זרחן, מגנזיום, אבץ, אשלגן ועוד החיוניים לתפקוד כל תא בגוף ולשמירת הבריאות של כל המערכות בגוף. 4. יוגורט העשוי מחלב פרה או עיזים מכיל חיידקים פרוביוטיים החשובים לבריאות מערכת העיכול, לחיזוק המערכת החיסונית, למניעת דלקות בדרכי השתן ועוד. 5. החלב הרזה ומוצריו דלים בשומן רווי ובכולסטרול. 6. קיים מספר רב של מחקרים המוכיחים שלחלב סגולות רבות מלבד אספקת סידן וחלבון. לדוגמה: שמירה על משקל הגוף, סיוע בהפחתת משקל עודף, איזון לחץ הדם והגנה מפני מחלות לב, הקטנת בסיכון לסוכרת מבוגרים. מחקר (DASH (DIETARY APPROACHES TO STOP HYPERTENSION: אחד המחקרים הידועים בנושא זה נעשה בארבעה מרכזים רפואיים גדולים בארה"ב ופורסם לראשונה ביוני 2000. המחקר הוכיח כי תזונה חלבית- צמחית, העשירה בפירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן גרמה להפחתת לחץ הדם, לעומת תזונה מערבית טיפוסית הדלה בירקות ופירות ועשירה בשומן רווי. בעקבות זאת המליצו החוקרים על תפריט עשיר במוצרי חלב דלי שומן, לפחות 3 מנות ביום. 7. רופאי שיניים ממליצים על חלב כמשקה בטוח לשתייה בין הארוחות. צריכת חלב נמצאה קשורה בשכיחות נמוכה יותר לעששת ודלקות חניכיים. הקזאין, הסידן והזרחן שבגבינה מגנים על אמייל השן מפגיעה. 8. מחקרים עדכניים מראים שחלב הוא המשקה המתאים ביותר לספורט. שתיית חלב לאחר אימון כושר או כוח מגבירה את חילוף החומרים וסינתזת החלבונים בשריר. כך, השריר נבנה מהר יותר ובצורה משמעותית יותר. צריכת חלב גם יעילה במיוחד להשבת הנוזלים לגוף ולשיקום הגליקוגן בשריר. ד"ר דורית ניצן קלוסקי, לשעבר ראש שירותי המזון במשרד הבריאות טוענת, כי: "ארגון הבריאות העולמי וארגונים אחרים של רופאים ברחבי העולם ממליצים על חלב כמקור לסידן. לדבריה, הכמות והזמינות של סידן בחלב ומוצריו גבוהה הרבה יותר מאלו של סידן מהצומח. לדברי ד"ר קלוסקי הטענה שצריכת חלבון מהחי מגבירה את אובדן הסידן מהעצמות אינה מבוססת. עוד טוענת ד"ר קלוסקי שאומנם במדינות שצורכות יותר תוצרת חלב שכיחות האוסטיאופורוזיס גבוהה יותר, אולם הדבר נובע מהטיה של גיל במדינות בהן בעבר נמצא שיעור נמוך של אוסטיאופורוזיס גדל שיעור המחלה עם העלייה בתוחלת החיים." דר' חיים סדובסקי, נטורופת טוען, כי: "החלב עצמו טוב ויפה לבריאות. זהו אחד המזונות המושלמים, המלאים והבריאים ביותר. החלב מכיל את כל הוויטמינים, המינרלים, חומצות האמינו וחומצות השומן הדרושים לגדילה של בעלי חיים יונקים והטובים גם לתחזוקת גופם של יונקים גם כשהם בוגרים, מהטעם הפשוט שתאי הגוף מתחלפים כל הזמן והתאים החדשים שנבנים בנויים בדיוק מאותם חומרים שמהם היו בנויים התאים הישנים. הגורמים לבעיות הבריאותיות הם דווקא חומרים שאינם קשורים לחלב. קיימים 55 חומרים שונים המופיעים כתוספים בחלק ממוצרי החלב. מרבית התוספים מוגבלים בכמותם על ידי משרד הבריאות, על מנת להימנע מפגיעה בריאותית. חלק מהתוספים המותרים בארץ אסור לחלוטין לשימוש במדינות אחרות". הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת נדרשה לנושא בהקשר להשפעת החלב על בריחת סידן (אוסטיאופורוזיס). במסמך מפורט שהוגש לוועדה על ידי בכירי הרופאים בארץ הובאו טענות בעד ונגד החלב. בסיכום המסמך נכתב, כי: "מתברר שיש הטוענים שאכילת חלב אינה מסייעת בשמירה על מסת העצם ולא זו בלבד אלא שהיא אף תורמת לדלדולה ולהתפתחות מחלת האוסטיאופורוזיס. מנגד רוב נציגי מערכת הבריאות והאקדמיה שביקשנו מהם חוות דעת על הטענות האלה שללו אותן ותמכו באכילת מוצרי חלב כמקור העיקרי לסידן". הקשר בין חלב ומוות מסרטן וממחלות לב: במחקר שנערך באוסטרליה במשך 16 שנה על 1,529 בוגרים בגילאי 25 – 78, לא נמצא כי חלב מגביר את הסיכון למוות ממחלות לב או מסרטן. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20372173 לסיכום, נראה, כי יתרונות החלב עולים על חסרונותיו, אבל חשוב לזכור שכדאי תמיד להפעיל שיקול דעת ולברר אם מוצרי החלב אכן מתאימים לנו, באיזו כמות ואילו סוגים. הדבר נכון במיוחד לקראת חג השבועות. אין צורך להתנזר לחלוטין ממעדני החג, אבל כדאי לעשות זאת במידה ובטעם טוב. בנוסף, חשוב לי להזכיר שאין תחליף להימנעות ממזון קלוקל ולצריכת מזון טבעי, איכותי ומגוון כדי להבטיח בריאות טובה ואריכות ימים. חג שבועות שמח!" בהצלחה צביקה קורן

31/01/2011 | 14:04 | מאת: המחלקה המדעית מועצת החלב

משרד הבריאות בארץ וארגוני הבריאות ברחבי העולם ממליצים מאוד על צריכת מוצרי חלב ואף ממליצים על צריכה של שלוש מנות ביום. כל המרכיבים שבחלב חשובים מאוד לתפקוד של הגוף:האשלגן חשוב לשמירת מאזן הנוזלים, האלקטרוליטים והחומציות בגוף וכך שומר על תפקוד נורמלי של תאי הגוף. עוזר במניעת עלייה בלחץ הדם כתוצאה מצריכה עודפת של מלח ומקטין את שחלוף העצם. המגנזיום משתתף בבניית העצם ומסייע בהפקת אנרגיה מהמזון. חשוב לתהליכי התכווצות והרפיית השרירים ובהעברת גירויים עצביים.ויטמין D חיוני לצמיחה ובנייה של מסת העצם, מבנה השיניים ופעילות השרירים. ויטמין A חיוני לראיית לילה תקינה, ביטוי של גנים, מערכת הרבייה ומערכת החיסון, ומעורב בתהליך הגדילה. ריבופלאבין, ויטמין 2B: חיוני להפקת אנרגיה מהמזון. הניאצין חיוני להפקת אנרגיה מהמזון ומשתתף בתהליך הייצור של חומצות שומן. ויטמין 12B חיוני לרקמות ואיברים בהם מתרחש יצור רב של תאים כמו מח העצם ומערכת העיכול. חיוני לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לייצור של שומנים וחלבונים ולמניעת אנמיה.

31/01/2011 | 14:04 | מאת: המחלקה המדעית מועצת החלב

משרד הבריאות בארץ וארגוני הבריאות ברחבי העולם ממליצים מאוד על צריכת מוצרי חלב ואף ממליצים על צריכה של שלוש מנות ביום. כל המרכיבים שבחלב חשובים מאוד לתפקוד של הגוף:האשלגן חשוב לשמירת מאזן הנוזלים, האלקטרוליטים והחומציות בגוף וכך שומר על תפקוד נורמלי של תאי הגוף. עוזר במניעת עלייה בלחץ הדם כתוצאה מצריכה עודפת של מלח ומקטין את שחלוף העצם. המגנזיום משתתף בבניית העצם ומסייע בהפקת אנרגיה מהמזון. חשוב לתהליכי התכווצות והרפיית השרירים ובהעברת גירויים עצביים.ויטמין D חיוני לצמיחה ובנייה של מסת העצם, מבנה השיניים ופעילות השרירים. ויטמין A חיוני לראיית לילה תקינה, ביטוי של גנים, מערכת הרבייה ומערכת החיסון, ומעורב בתהליך הגדילה. ריבופלאבין, ויטמין 2B: חיוני להפקת אנרגיה מהמזון. הניאצין חיוני להפקת אנרגיה מהמזון ומשתתף בתהליך הייצור של חומצות שומן. ויטמין 12B חיוני לרקמות ואיברים בהם מתרחש יצור רב של תאים כמו מח העצם ומערכת העיכול. חיוני לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לייצור של שומנים וחלבונים ולמניעת אנמיה.

19/01/2011 | 00:40 | מאת: שרינה

שלום לך יש לי כמות גדולה של אגוזים מהגינה טבעיים לחלוטין ורציתי לשאול מספר שאלות: 1 איך עליי לאחסן אותם האם לקלוף ולאחסן או לא לקלוף ולאחסן? 2 היכן לאחסן שישמרו ולא יתקלקלו? 3 האם יש לך רעיונות של מתכונים של ממרח אגוזים כמו שיש ממרח בוטנים? או כל מתכון מוצלח אחר? בתודה מראש שרינה

19/01/2011 | 06:02 | מאת: טובה בר-שאן

שרינה שלום בשום פנים ואופן לא לקלף אותם כי כך השומן הטוב באגוז יתחמצן. יש לאחסן בקופסה מאווררת ויבשה. רעיון למתכון חומרים: חבילה גדולה של פטרוזיליה חבילה גדולה של בזיליקום חצי כוס שמן זית כתית מעולה חופן גדולה של אגוזי מלך אופן הכנה: מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומבלנדרים לממרח. נשמר כמה ימים במקרר. בברכהה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2011 | 20:22 | מאת: נועה

שלום לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון אבל יש לי שאלה יש לי ידיד שנוטל תרופת רקוטן מאחר ויש לו דלקת בקרקפת הראש, לאחר מתן תרופה זו הדלקת נעלמת והוא לוקח אותה כבר המון זמן, מדי פעם הרופא מבקש ממנו לעשות בדיקת דם על מנת לדעת אם לרשום לו מרשם חדש או לא. בדיקת הדם האחרונה שבוצעה יצא שהמספור של הכבד לא בסדר והתבקש לבצע בדיקת דם בעוד שבועיים. רציתי בבקשה לדעת האם יש מצב שהכבד נפגע בצורה כלשהי ??? או שזה לא אומר כלום, תודה רבה

19/01/2011 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום . אכן זה אומר שתפקודי כבד לא תקינים כלומר יש פגיעה בכבד. אם אדם מפסיק לקחת את האורקוטן ושומר על תזונה ללא שומנים ומטוגנים הכבד מבריא והכל חוזר לקדמותו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

19/01/2011 | 06:37 | מאת: נועה

תודה רבה על התשובה ובוקר טוב יש לי עוד שאלה בבקשה: תתבצע בדיקת דם בעוד שלושה שבועות, האם יש מצב שהיא תצא תקינה מאחר והוא לא צם 12 שעות ברציפות ?? במידה והבדיקה חלילה תצא לא תקינה האם ידוע לך על תרופה שיכולה להפחית את כמות החלבון בגוף ?? מאחר וזו הסיבה שהוא נוטל את התרופה...

18/01/2011 | 15:59 | מאת: חדש

היי צביקה מה שלומך רציתי לדעת אני יודע שלאכול מאכלים מתוקים לא מומלץ רציתי לדעת מה אני כן יוכול לאכול שמתחשק משהו מתוק חוץ מפירות תודה..

19/01/2011 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

חדש שלום בהנחה שאתה בריא ולא סובל מכלום אתה יכול לאכל: פירות יבשים, שוקולד חרובים , גרנולה ביתית, שקדיה, עוגיות מקמח מלא ורכז תפוחים ועוד היד נטוייה . גם מאט שוקולד מריר באחוז גבוה זה בסדר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2011 | 09:06 | מאת: יעל

צביקה, טובה, שלום רב! אני בסוף שנות החמישים לחיי ובאופן כללי חיה באורח חיים בריא ושפוי. יודעת שלרפואה הטבעית המונעת חוכמה שלא ניתן להתעלם ממנה ויחד עם זה לא פוסלת בפאנאטיות את מה שיש לרפואה המערבית להציע. באופן כללי אפשר לומר שאני נמנעת מלקיחת תרופות, כימיקלים וכו' וכשמתעוררת מחלה או כאב אני מעדיפה לפתור אותה בדרך של צום, מנוחה וניקוי טבעי. יחד עם זאת יש לי בלבול בקטע של הכללת מוצרי חלב בתזונה היומיומית. לפני שנים הייתי מטופלת של אלי שטראוס, מנוחתו עדן ואפשר לומר שאני חיה על פי שיטת קינגסטון באופן כללי. כידוע לכם שיטה זו מאפשרת צריכה של מוצרי חלב ואף ביצים. בגילי אף מציעה הרפואה המערבית להוסיף תוספי סידן מה שאינני בטוחה כי ארצה לעשות, אם הסידן הזה בכלל ייספג ואולי אפילו יגרום נזק. יותר מכך לאחרונה החלו אצלי בעיות של כאבים במפרקים ובדרך לחפש רפואה ומרפא הגעתי אף לשיטתו של יצחק בן אורי שמיישם את שיטת שלטון. אתם וודאי יודעים שבשיטה זו דברי חלב אסורים לחלוטין והם אף טוענים שחלב מעכב את ספיגת הסידן והוא מיותר וגרוע לגוף. שאפשר לקבל את הסידן בצורה טובה רק מפירות, ירקות אגוזים זרעים וכו'. מצד אחד אני מאד רוצה להבריא ולא אכפת לי להוריד את דברי החלב מהתזונה שלי אם זה יסייע לניקוי שלם יותר (אני צורכת רק גבינות עיזים אורגניות) ומצד שני אני ממש פוחדת שבגילי אגרום לחסר רציני של סידן שיהיה בלתי הפיך. מה אתם אומרים? האם החלב אכן מזיק ויש להוציא אותו לגמרי מהתפריט היומי על פי שיטת שלטון? או שמא מסוכן להוציא אותו ויש לצרוך אותו באופן קבוע כמו שקינגסטון מתירים? על תשובותיכם אודה

18/01/2011 | 09:10 | מאת: יעל

רציתי להוסיף שאני מאד פעילה גופנית. אני שוחה, עושה יוגה, הליכות וכו', באופן קבוע.

18/01/2011 | 01:07 | מאת: ליאורה

רציתי לדעת מה ההבדל בין קוואקר (שיבולת שועל) לגרנולה? והאם ניתן להשיג בחנויות גרנולה לא קלוייה??? תודה רבה

18/01/2011 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

ליאורה שלום קוואקר זה פתיתי שיבולת שועל. גרנולה אילה פתיתי שיבולת שועל עם תוספים כמו צימוקים קוקוס וכ'ו הקלויים עם שמן דבש וסוכר. יש גרנולה לא קלויה זה המיזלי אך גם הוא עם תוספים לא קלויים וצריך לבדוק אם זה עם תוספת סוכר ודבש. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/01/2011 | 11:00 | מאת: ליאורה

קודם כל המון תודה על התשובה המפורטת! שאלה נוספת אם יודעת אשמח מאוד האם אפשר לקלות את הקוואקר...באותו מתקון של הגרנולה עם סוכר, דבש, וכו' ולהביא אותו למצב כריספי

אני מרבה לאורך היממה בשתייה של מיץ לימון משומר,מהול במים, פלוס כמה טיפות סוכרלוז נוזלי, אני סוכרתי כבר מ 1996,עם ירידה בתפקודי הכליות,רגלים סוכרתיות ולחץ דם מעט גבוה,האם עלי לחשוש מנזקים פנימיים,מעצם שתיית המיץ המשומר? האם להפסיק,ולהסתפק במים בלבד?

פינקסילי שלום בוודאי שכדאי להפסיק למה שלא תשתה בבוקר מים עם מיץ מלימון אחד סחוט ללא ממתיק יש לו תכונות נפלאות של ניקוי כבד במקום מיץ שלא נותן לך כלום. ניתן לשתות גם מיץ רימונים ללא חומר משמר וללא סוכר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מתגובת המקצוענית טובה בר שאן,ניתן היה להבין שאין תרומה של ממש בשתיית מיץ לימון משומר מהול במים, אבל לא נאמרה מילה אחת אפילו,האם יש בו להזיק לכליות ו/או למערכות אחרות בגוף, בכל מקרה מקבל עצתך ל'פתוח את הבוקר' בכוס מיץ לימון סחוט טבעי,אבל האם בשאר שעות היממה,את לא ממליצה לשתות את מיץ הלימון המשומר,מהול במים כמובן?,

17/01/2011 | 09:42 | מאת: ע

שלום, האם זה נכון ששמן קנולה אינו בריא כלל ואף מסוכן ? באיזה שמן מומלץ לאפות ?

17/01/2011 | 10:54 | מאת: צביקה קורן

ע שלום, אין בעיה להשתמש בשמן קנולה מכבישה קרה. אפשר להשתמש בו לאפיה, או בשמן שומשום, או חמניות. בהצלחה צביקה קורן

17/01/2011 | 09:26 | מאת: דנה צור

שלום רב, קניתי חומץ תפוחים בבקבוק ורציתי לשאול איך שותים את זה על מנת לזרז דיאטה. כמה שותים? עם מה? כמה פעמים ביום? והאם זה יכול לגרום לנזק? תודה רבה על ההתייחסות

17/01/2011 | 10:51 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ להשתמש בחומץ - רגיל, בלסמי, או תפוחים. זה עלול לגרום לנזק (במיוחד למערכת העיכול) וזה לא גורם להרזייה. בהצלחה צביקה קורן

16/01/2011 | 22:02 | מאת: טונה

היי צביקה אני יודע שאכילת דגים מאוד ממולצת האם גם טונה במים נחשב כבריא?

17/01/2011 | 10:49 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא ממליץ לאכול שימורים וטונה בקופסה נכללת בקבוצה הזאת. אפשר לקנות טונה בחנות דגים. אגב, טונה הוא דג גדול ולכן "עשיר" יותר בכספית ובכימיקלים. כדאי להעדיף דגי ים קטנים. בהצלחה צביקה קורן

19/01/2011 | 08:57 | מאת: ירדנה

האם דגים מומלצים בגלל האומגה 3 שבהם? אני נוטלת כמוסות אומגה 3 (אלה של סולגאר) כבר תקופה ארוכה, האם זה תחליף טוב לאכילת דגים טריים?

16/01/2011 | 21:44 | מאת: חדש

שלום רב צביקה אני דיי חדש בתחום של תזונה טבעית קבלתי המלצות חמות עלייך 1 ריציתי בבקשה לדעת האם כפית דבש ביום זה בריא ומה זה לאכול בריא בגדול תודה רבה לך איש יקר..

17/01/2011 | 10:47 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, תודה על המשוב. כפית דבש לא מזיקה, אבל בעיני אין בה תועלת מיוחדת. את אתה רוצה ללמוד לאכול בריא, כדאי שתפנה לייעוץ אישי . הפורום הוא לא המסגרת המתאימה לצורך זה. עד אז כדאי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמרים על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. אולי זה ימחיש לך מדוע כדאי לפנות לייעוץ ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

16/01/2011 | 19:25 | מאת: שרון

שלום אני מעונינת להתחיל לשתות חליטות צמחים לבעיות שונות, האם החליטות היבשות הנמכרות בשקית בחנויות הטבע הן מספיק טובות? לדוגמא רכשתי את החליטת "לענה" כדאי להקדים מחזור האם זה טוב או שעדיף את הצמח שהוא טרי? תודה

17/01/2011 | 10:42 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, אפשר להשתמש בשקיות, בתנאי שמדובר בעלים או פרחים של צמחים (חליטה) ולא עלי תה רגיל עם תוספת של חומרי טעם וריח. תמיד כדאי להעדיף עלים טריים, או עלים יבשים בתפזורת. בהצלחה צביקה קורן

16/01/2011 | 16:11 | מאת: rena

האם המוצר NaturalBE שהתגלה באמת מגדיל את החזה ואין לו תופעות לוואי רעות?

17/01/2011 | 10:38 | מאת: צביקה קורן

רנה שלום, אני לא מכיר את המוצר הזה ולא מכיר מוצרים שמגדילים את החזה ללא התערבות ניתוחית. בהצלחה צביקה קורן

16/01/2011 | 12:06 | מאת: רוברט

שלום רב לאחרונה משתמש באומגה 3 מרושתת עקב דלקת עפעפים מציקה,מידי פעם שלקחתי בבוקר לא על ארוחה מלאה אלא על סנדוויץ נוצרה רגישות לא נעימה מדוע? מתי מומלץ לקחת אותה ואיך? והאם יש תבלינים,או המלצות נוספות לשיפור מצב דלקתי בעינים כולל יובש?

17/01/2011 | 10:37 | מאת: צביקה קורן

רוברט שלום, מי אמר לך שמרווה מרושתת מרפאת דלקת עפעפיים? כנראה שהחומר הזה לא מתאים לך ולכן כדאי להפסיק להשתמש. אני ממליץ להניח קומפרסים של קמומיל (בבונג), אבל לא לוותר על ביקור אצל רופא. יתכן שיש צורך בטיפול תרופתי. בהצלחה צביקה קורן

איזה נקניקים הכי פחות בעייתים ? אגב למה נקניק נחשב בכלל למזון בעייתי ? תודה!

עזר שלום אני לא ממליצה על אף נקניק . הנקניקים מכילים צבעי מאכל נטריטים וניטרטים חומרי שימור למיניהם מעבר לזה שבבשר יש אנטיביוטיקה והורמונים. ובתהליך העיבוד נוצרים חומרים מסרטנים. לכן לא מתאים לי להמליץ בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/01/2011 | 13:07 | מאת: הדס

שלום, איפה אפשר לרכוש שיפון גרוס תודה מראש הדס

16/01/2011 | 08:20 | מאת: טובה בר-שאן

הדס שלום לדעתי בעדן טבע מרקט בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

15/01/2011 | 12:51 | מאת: מאי

שלום רב אני גרה בהרצליה ומעונינת לרכוש שמנים וצמחי מרפא ואין לי תעודת מטפלת היכן אוכל לרכוש לשימוש אישי? אשמח אם תרשום לי למייל אם אתה לא יכול לפרסם בפורום. תודה רבה

16/01/2011 | 08:19 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום את יכולה לקנות צמחים ושמנים בחנות צמחי מרפא של מכללת רידמן ברחוב לבנון 26 ברמת אביב , או אצל גל רן בקיבוץ נחשונים או בחברת בלאנס צמחים שיושבת ברעננה אך להם יש תרופות מרשם קבועות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/01/2011 | 14:36 | מאת: zi

שלום לטובה האם עדשים הם מאכל המותר לחולי סוכרת ולחץ דם? אם כן מהי הכמות המותרת לאכילה?(אישה מבוגרת) שמעתי שעדשים טובים לאכילה כאשר יש אמוגלובין נמוך. האם הדבר נכון ובאיזה תדירות מותר לאכול אותם.(אישה בת חמישים ) תוה מראש .z

14/01/2011 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, כל הקיטניות וגם העדשים מתאימים לחולי סוכרת. אפשר ורצוי לאכול כל יום בשילוב עם דגן כמו: אורז, דון, כוסמת וכד'. בהצלחה צביקה קורן

14/01/2011 | 11:44 | מאת: אריק

שלום לאחרונה ניסיתי להגמל מקפה לחלוטין הייתי שותה 2-3 כוסות קפה לנדוור ביום אך המשימה קצת קשה האם יש איזה סוג קפה מומלץ בריא או פחות מזיק ידוע לי שכל סוגי הקפה ללא קפאין לא בריאים ? אני כמעט ולא צורך מלח , אך בבישולים או קצת על סלט איזה מלח מומלץ להשתמש הבנתי שיש את המלח האטלנטי האם מולץ?

14/01/2011 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

אריק שלום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ להימנע מקפאין ומעודף נתרן. אני לא מכיר קפה בריא. נסה לשתות תה צמחים שטעמו מתאים לך. מלח אטלנטי עדיף על מלח שולחני רגיל, אבל כדאי לצמצם את הכמויות. בהצלחה צביקה קורן.

13/01/2011 | 23:43 | מאת: קרן

שלום! לאחרונה קניתי באופן חד פעמי גרעיני תירס בשימורים, ולהפתעתי על האריזה מצוין שהרכיבים הם תירס,מים ומלח בלבד. הייתכן שהתירס המשומר בריא וטבעי כמו תירס טרי?

14/01/2011 | 21:20 | מאת: צביקה קורן

קרן שלום, התירס המשומר לא דומה לתירס הטרי. הוא עובר תהליכים תעשייתיים. בהצלחה צביקה קורן

13/01/2011 | 12:33 | מאת: לירון

שלום עדי אני בת 22 ומאז גיל 14 אני עושה דיאטות , בגיל 15 עשיתי דיאטה יותר מידי חזקה והגעתי למצב של תת תזונה אבל מהר מאוד דאגו לעלות אותי במשקל , כיום אני במשקל סביר 64.2 לגובה 1.58 יש לי עדין עודף משקל ואני לא מצליחה להביא את עצמי למצב של ירידה במשקל אני כל הזמן נופלת מחזיקה יום יומים ונופלת . אני ממש שונאת את ההרגשה הזאת בתוך תוכי אני רוצה להרזות אך אני מתקשה לאסוף את עצמי וללכת עם זה עד סוף . אני כן אוכלת לפי תפריט של דיאטן ובכל זאת סוטה ממנו . רציתי לדעת אם יש לך רעיון או טיפים שאוכל להשתמש בהם כדי להגיע ליעד שאני רוצה להיות בו כבר הרבה זמן -58 ק''ג בתודה גדולה לירון

13/01/2011 | 15:45 | מאת: עדי מילר

שלום לירון ראשית הייתי ממליצה לך להבין את מקור הבעיה או יותר נכון את מקור "הנפילה" שהנך מתארת... האם התפריט נוקשה מידי עבורך ? האם את נמנעת ממאכלים אותם את אוהבת ? האם מטרותיך אינן ראליות וברות ביצוע ? וכו'... מעבר לכך מניסיון תפריט לבדו אינו מתסכל ולעתים אף עשוי להזיק ולכן חשוב שלצד התפריט תצוידי בארגז כלים אשר יעזור לך לפתוח את הדלת לעולם מאוזן ובריא יותר הכולל אכילה מגוונת ובריאה לצד ירידה ושמירה על הישגים לטווח הארוך. והכי חשוב אל ייאוש !!! בהצלחה רבה עדי

01/03/2011 | 22:29 | מאת: אורלי

קודם כל את לא נכשלת עד שאת מפסיקה לנסות. אל תתייאשי את באמת צריכה לחשוב מה מקור הבעיה שגורם לך לחרוג מהדיאטה. בכלל אורך חיים בריא עדיף מדיאטה, אם תוכלי בריא ותעשי ספורט אין סיבה שלא תצליחי לרדת במשקל (אם אין לך בעיה רפואית מסויימת). יש לי טיפ נחמד ובריא בשבילך- את יכולה לקחת כמוסות שנקראות אצות ים- של סולגאר- אלו כמוסות שעוזרות לירידה במשקל. אני יכולה להגיד לך שעשיתי דיאטה והשתמשתי בהן ועזר לי מאוד (הורדתי מעל 20 ק"ג) המשפט שלי הוא- אם אני הצלחתי כולם יכולים להצליח. אל תפסיקי לנסות. בהצלחה גדולה!

13/01/2011 | 09:21 | מאת: מאי

אני סובלת מבעיה של כאבי בטן ושילשולים כמה למעלה משנה וחצי והנושא נמצא בבירור אצל רופא גסטרו. רציתי לשאול: 1. האם יש מאכלים אשר מגבירים ומזרזים הופעה של כאבי בטן ושילשולים? אם כן, איזה? 2. האם יש מאכלים אשר מונעים או מפחיתים הופעה של כאבי בטן ושילשולים? אם כן, איזה?

14/01/2011 | 15:15 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, השאלות כלליות מדי. כל אחד מושפע ממזון בצורה שונה. תפני לייעוץ אישי בהצלחה צביקה קורן

13/01/2011 | 09:08 | מאת: תמר

בבדיקות מעבדה שעשיתי יצא שיש לי כולסטרול גבוה בכלל והרע בפרט גבוה גם הכולסטרול הטוב אצלי גבוה כמו כן רמת ויטמין די נמוכה מאד וגם בבדיקה נמצא שיש בריחת סידן משמעותית - אוסטאופורוזיס בעמוד השדרה מאיפה להתחיל?

14/01/2011 | 15:13 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. עד שתגיעי לייעוץ, את יכולה לעשות חיפוש בפורום על המילה "כולסטרול" ו"בריחת סידן". נשאלו שאלות רבות בנושא זה. בנוסף, תתחילי לקחת תוסף ויטמין D, אם טרם עשית זאת. את צריכה לפחות 1,000 יחידות ביממה. בהצלחה צביקה קורן

12/01/2011 | 19:33 | מאת: קינן

שלום, רציתי לדעת מה הערך שמאבדות הירקות בזמן בישול לדוגמא ברקולי וכרוב במרק תודה :)

12/01/2011 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

קינן שלום, הם מאבדים את הויטמינים וגם נוגדי החמצון נפגעים. המינרלים לא נפגעים. בגישת התזונה הטבעית לא מבשלים כרוב וברוקולי לא יותר מחמש דקות. בהצלחה צביקה קורן

12/01/2011 | 15:54 | מאת: דנה

בברכה, דנה,

12/01/2011 | 21:24 | מאת: צביקה קורן

נא להימנע מכך

12/01/2011 | 13:57 | מאת: (:

היי רציתי לדעת האם אכילת מאכלים חריפים מאוד יכולה לפגוע בצורה כלשהי בגוף?

12/01/2011 | 21:23 | מאת: צביקה קורן

תבלינים חריפים פוגעים במערכת העיכול

12/01/2011 | 12:36 | מאת: שאולי

האם לתזונה נכונה יש השפעה על מניעת התקרחות?

12/01/2011 | 21:22 | מאת: צביקה קורן

שאולי שלום, לנשירה על רקע תורשתי זה לא מועיל, אולי מעכב קצת. לנשירה על רקע של חוסריםנתיים, או דיאטה חריפה, זה יכול להועיל. בהצלחה צביקה קורן

13/01/2011 | 09:19 | מאת: gal_asur

טיפול בקרחת תמיד לוקח זמן ודורש התמדה בטיפול לטווח ארוך.

11/01/2011 | 18:14 | מאת: אילה

אני משתמשת בתבלינים רבים בישול וכו'.כמו כורכום זנגויל ,כמון.גריל עוף ועוד.האם יתכן ומכילים מונסודיום גלוטומט,אני לא קונה בחנות טבע אלא בסופרים כי יש מגוון רחב והרבה חסרים בחנות טבע.חשבתי על כך רק כשראיתי פרסום של עדו מרקם כי התבלינים שלהם ללא מונסודיום.מה ההבדל ?האם מונסודיום לא נמצא רק במרק עוף?

12/01/2011 | 21:19 | מאת: צביקה קורן

אילה שלום, בתבלינים בודדים אין מונוסודיום גלוטומט. החומר הזה נמצא באבקות מרק למיניהן ובתבשילים סיניים. בהצלחה צביקה קורן

11/01/2011 | 14:29 | מאת: אורלי מ

צהריים טובים רציתי לשאול אם רצוי לקחת שמן אורגנו על בסיס יומי? והאם ניתן לןהשתמש בו על פצעונים לא מוגלתיים בפנים? תודה מראש.

12/01/2011 | 21:17 | מאת: צביקה קורן

אורלי לשלום, לדעתי לא כדאי לקחת על בסיס יומי. אני לא יודע אם זה מועיל לריפוי פצעים. בהצלחה צביקה קורן

13/01/2011 | 08:00 | מאת: אורלי מ

בוקר טוב,אם כן, מה המינון הרצוי? שוב תודה מראש...

11/01/2011 | 08:30 | מאת: אלעד

שלום , האם שטיפת ירקות יום לפני האכילה פוגעת בערך התזונתי שלהם באופן משמעותי ? ומה לגבי אכילת סלט מס' שעות לאחר שנחתך ? תודה

12/01/2011 | 21:16 | מאת: צביקה קורן

אלעד שלום, שטיפת הירקות לא פוגעת בערכם התזונתי אכילת סלט מספר שעות לאחר שנחתך פוגעת בערכים התזונתיים. בהצלחה צביקה קורן

10/01/2011 | 13:25 | מאת: מאיר

האים שתיית מיץ גזר או רימונים משפיע לרעה ומה צריך לדעתך לעשות בכדי להוריד את כמות הטריגלגצרידים בדם והאים יכול ליהיות מצב שייש רמת טריגליצרידים גבוה ומנגד רמת כולסטרול נמוך באותה בדיקה א אודה לך מאוד

11/01/2011 | 06:44 | מאת: טובה בר-שאן

מאיר שלום להפך מיץ גזר מיץ רימונים מוריד את הטריגליצרידים. כן יכול להיות מצב כזה שיש פרוק הכולסרול ורמת הטריגליצרידים עולה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

10/01/2011 | 12:08 | מאת: סימה

שלום רב, אבקש לדעת באיזה מהדגנים אין גלוטן. אילו הם הדגניים שיש בהם מעט גלוטן. תודה, סימה

11/01/2011 | 06:47 | מאת: טובה בר-שאן

סימה שלום להלן רשימת הדגנים שאין בהם גלוטן: אורז תירס קינואה כוסמת דוחן אמרנט בשיבולת שועל יש סוג של גלוטן אך חולי צליאק יכולים לאכל אותו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

יש הטוענים שגם בזה יש,לכן עדיף להמנע מרוב הדגנים למעט מה שציינת. תודה.

10/01/2011 | 06:23 | מאת: גבי

יום נעים .מספר שאלות ברשותך: 1.האם הגרעינים של החצילים יכולים לגרום לעצירות? 2. שאני אוכל שום אפילו בתנור או במחבת אני מרגיש תחושה של ריפןלןקס. האוכל עולה לי למעלה ואני מגהק. האם אכן זאת תופעה אופינית למי שרגיש לשום?דרך אגב אני סובל מחומציות יתר-היש קשר? תודה על תשובותייך

11/01/2011 | 06:42 | מאת: טובה בר-שאן

גבי שלום 1. הגרעינים של החצילים לא גורמים לעצירות. 2. יתכן שאתה רגיש לתרכובות המכילות גופרית בשום. ובנוסף החומציות יתר שאתה סובל ממנה גורמות לתגובה שלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

צביקה שלום רציתי לדעת האם נשאר ערך תזונתי במיץ תפוזים 100 אחוז מפוסטר שכביכול אמור לשמור על ערך תזונתי פריגת או פרימור ,האם אתה ממליץ לצרוך את המוצר הזה? ברור שאין להשוות לטרי אבל גם טרי הוא לא כל כך טרי אחרי שיושב כמה חודשים במקררים של הסופרים.

אריק שלום מבחינת ויטמינים מסיסי מים כמו ויטמין C לא נשאר כלום .אך מרכיבים אחרים פיטוכימיקלים אחרים חלק נשאר. אין ספק עדיף בעונת התפוזים שתסחט לעצמך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/01/2011 | 08:12 | מאת: מיכל

שלום יש לי תינוק בן ארבעה וחצי חודשים. הוא רק יונק, ועתה החל מוצקים, אותם הוא זולל בהנאה רבה. ניסיתי תחליפי חלב שונים והם גורמים לו להקאות. אינני רוצה לתת לו תחליפים על בסיס סויה בגלל האסטרוגנים. שמעתי על חלופה של חלב אורז ושקדים שניתן למצוא בחנויות אורגניות. אינני מתכוונת לגמול מהנקה כרגע, זה פשוט בשביל הזמנים שהוא רחוק ממני וצריך משהו (ואין מספיק שאוב, או במקום שאוב). חשוב לציין - אין רגישות במשפחה ללקטוז, את שני הגדולים הנקתי ובגיל מסויים הם התחילו לאכול קצת פורמולה ללא בעיות, לאחר הסתגלות קלה לרעיון. אשמח לתגובתכם, תודה מיכל

09/01/2011 | 10:00 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אפשר לנסות, אולם קחי בחשבון שגם שקדים עלולים לגרום לאלרגיה ולכן צריך להתחיל עם כמות קטנה מאד. את יכולה לנסות גם תחליב שומשום מלא שאת מכינה בעצמך בבית. משרים שתי כפות שומשום מלא במים למשך כמה שעות. טוחנים בבלנדר עם כוס מים רתוחים ומסננים במסננת דקה מאד. אפשר להוסיף פרי בשל ורך. כמו בננה או אגס. אגב, גם חלב שקדים כדאי שתכיני בעצמך ולא תשתמשי בחלב ממקרטונים. בהצלחה צביקה קורן