פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20526 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

21/07/2022 | 10:34 | מאת: מיה שיר

היי האם ויטמין אי,אשלגן וכל שאר הויטמינים נותרים בבישול ירקות כתומים? אני מבשלת עם קליפה ומקלפת בסוף. תודה

21/07/2022 | 22:42 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט כן מינרלים לא מתפרקים בבישול. אם מבשלים בהרבה מים, חלק מהמינרלים בורחים למי הבישול, אז מרקים, למשל, זה מעולה. רוב הוויטמינים לא מתפרקים בבישול, וחלק מהקרוטנואידים (הפיגמנטים הכתומים / אדומים, ביניהם ויטמין A) אפילו הופכים ליעילים יותר לאחר בישול.

מה ההבדלים בין הנל ומה מומלץ יותר מבחינה בריאותית (סוכרים, גורם לאבנים בכליות, ספיגת ויטמינים ומינרלים ועוד)

21/07/2022 | 20:28 | מאת: אביבה די וורולי

ההבדל העיקרי בין שייק למיץ הוא שהשייק מכיל את כל חלקי הפרי, ובמיץ מופרדים הסיבים. לכן בשייק יהיו ריכוז יותר גבוה של סיבים, ויותר נמוך של סוכר. לפעמים לא נמליץ על מיץ בגלל כמות הסוכר שבו - כמובן תלוי בן אדם.

19/07/2022 | 19:43 | מאת: שוש

שלום, ידוע שלשורש הנל סגולות רבות, אולם יש אנשים שאסור להם לצרוך אותו, כמו למשל, אנשים שנוטלים תרופות להורדת לחץ דם. האם גם אנשים שנוטלים תרופה להורדת לחץ תוך עיני (טרבטן), מוטל עליהם אותו איסור?

21/07/2022 | 20:24 | מאת: אביבה די וורולי

אין לי תשובה מדויקת. אם משתמשים בג'ינג'ר בכמויות קטנות מאד, לטיבול פה ושם, אני לא רואה בעיה. מומלץ להתייעץ עם הרופא שנתן את התרופה.

18/07/2022 | 09:18 | מאת: שיר מיה

היי אני קונה רק תוצרת אורגנית (ירקות ופירות) התזונאית בקופה אמרה לי שאורגני פחות טוב כי בתוצרת הרגילה הצמחים מוציאים רעלנים כדי להגן על הצמח מחרקים ולאורגני אין את הרעלנים האילו. האם נכון? מה יותר בריא תוצרת אורגנית או רגילה? תודה

19/07/2022 | 09:07 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום אין ספק שאורגני טוב אין הוספה של חומרי הדברה וחומרים נוספים כמו דשן סנטטי . ממש לא ברור לי מה שאמרה לך התזונאית בקופה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב יש לי שאלה מדוע על לחם רשום מאחורה שומן רווי בכמות מסויימת למשל 1 גרם ב 100 גרם מזון או בשניצל צמחוני רשום למשל מאחורה שומן רווי בכמות 1.2 ב 100 גרם מה כל זה אומר ?

21/07/2022 | 20:22 | מאת: אביבה די וורולי

גם במוצרים מן הצומח יכול להיות אחוז קטן של שומן רווי. למשל בשמן קוקוס זה משמעותי, אך גם במזונות אחרים הם קיימים. שומנים רווים מן הצומח בד"כ יותר מיטיבים עם הבריאות. כאן נראה שהאחוזים די חסרי משמעות.

17/07/2022 | 10:24 | מאת: שיר מיה

היי איזה סוג סבון הכי מומץ לשטיפת פירות וירקות? בקשה לא להציע חומץ וסודה לשתייה תודה

21/07/2022 | 20:19 | מאת: אביבה די וורולי

מתנצלת אני תמיד ממליצה על סודה, חומץ או מלח גס. חשוב להשרות בערך 15 דקות. יש עוד מוצרים יעודים בשוק, הם מבוססים על אותם הרכיבים. אסור להשתמש בסבונים רגילים (לידיים או לכלים).

17/07/2022 | 09:03 | מאת: אילנה

שלום רב האם שיבולת שועל ללא בישול, כף מלאה ביוגורט יכולה לגרום לשילשול? או זה טוב נגד שילשול? אודה מאוד לתשובתך

21/07/2022 | 20:14 | מאת: אביבה די וורולי

שיבולת שועל מכילה סיבים שבהחלט עוזרים לפעילות וגם להרגעה של המעי, אבל לא אמורים לגרום לשלשול. בכל מקרה חייבים להקפיד על שתיית מים מספקת (2 ליטר ביום בערך).

16/07/2022 | 14:12 | מאת: חני

שלום, אני בת 52 עם עודף משקל. התחלתי טיפול בסקסנדה וירדתי כ-20 קילו, כאשר סקסנדה הפסיקה להשפיע עברתי לשימוש באוזמפיק וירדתי עוד כ-6 קילו. כרגע הירידה הופסקה ואני שומרת על המשקל וממשיכה עם אוזמפיק 1 מ"ג (כרגע 81 קילו). הבנתי שיש כדורים בשם קסניקל שיכולים לעזור ולגרום לכך ששומנים מהארוחות לא יספגו בגוף. השאלות שלי הן: 1. האם ניתן להשתמש באוזמפיק ובכדורים הללו במקביל? 2. בגיל 24 עברתי כריתת כיס מרה, האם יש בעיה עם לקיחת הכדורים הללו במצב הזה? 3. בדיקות הדם שלי תקינות כולל תפקודי כבד, למעט קריאטינין מעט גבוה (1.06) ויש לי כבד שומני מעט, האם משהו מאלה מונע את לקיחת התרופה הזו? תודה רבה מראש על התשובה🙏

21/07/2022 | 20:12 | מאת: אביבה די וורולי

יעוץ לגבי תרופות רק ע"י רופא או רוקח.

15/07/2022 | 22:17 | מאת: אופק

שלום רב. אני בן 19. מאז ומתמיד הייתי נער ללא עודף משקל, אבל לא הייתי מאוד רזה. היה לי בערך 3 קילוגרמים מיותרים שלא הפריעו לי. מה שכן אף פעם לא אכלתי מאוד בריא ולא הייתי פעיל גופנית. הייתי אוכל הרבה ג׳אנק וחטיפים עד לא מזמן, לפני כ8 חודשים משקלי הבסיסי היה בערך 68 ק״ג, גובה 1.71. לפני כ8 חודשים התחלתי להקפיד - התחלתי לאכול ארוחות מסודרות ובריאות, הפסקתי עם החטיפים והשטויות לגמרי, התחלתי לאכול רק מתי שאני רעב, לעשות ספורט והליכות מדי פעם ואימונים, לשתות הרבה מים, לאכול הרבה ירקות. הירידה במשקל הייתה פשוטה ובאה די מעצמה - ירדתי עד עכשיו למשקל של 55 ק״ג. הרבה אומרים לי שרזיתי בצורה קיצונית, אבל בחיי שלא עשיתי שום דבר מיוחד - האמת שאני מרגיש מצוין. גם בדיקות הדם מצוינות. האם משקלי תקין? כמובן שאני איני צריך לרדת עוד ואני מודע לזה.

21/07/2022 | 20:09 | מאת: אביבה די וורולי

בעיקרון - הדרך שעשית נשמעת מצוינת, וגם העובדה שאתה מרגיש טוב היא חשובה. אבל כן, המשקל נראה יחסית נמוך ביחס לגובה, כנראה חייב השלמה קלורית ביחס לספורט שאתה עושה. המלצה על רגל אחת: תמשיך בדרך הזו אבל כן מוזמן להעלות צריכה של מזונות המכילים חלבון (ביצים, דגים וגם בשר ומוצרי חלב איכותיים, סויה, קטניות), שומנים טובים (אגוזים למיניהם, אבוקדו, טחינה... ) וגם דגנים מלאים. פשוט להעשיר את התזונה, לגוון, ולהמשיך בספורט.

אני בן 36, משתדל לשמור על אורח חיים בריא יש לי שערות לבנות בזקן, במיעוטו, בראש ישנן גם אך פחות, בחלק קטן מאד. סוג השיער שלי הוא דק ולא צפוף, והזקן אינו צומח באופן מלא ושווה בכל חלקי הפנים. האם יש תוספי תזונה, או רכיבי תזונה טבעיים שיכולים לעזור למנוע הלבנה ואף להשחיר את הקיים? B12? קראתי שאחת מסגולותיו של ים המלח להשחיר שיער לבן, מה תוכלו לומר על זה? כמה צריך להשהות שם? תודה

גז שלום אין לי מושג לגבי ים המלח. אך B קומפלקס המכיל התוכו ביוטין וחומצה פנטוטנית חשובים לצבע השיער. ויטמין D . מאוד חשוב והורדת סטרס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2022 | 19:20 | מאת: שיר

היי מה השיטה הכי טובה לאחסן במקרר ירק אורגני? האם ששמים בשקית רגילה ונייר סופג ללחות זה מזיק לירק? ואם כן מה את מציעה? תודה

14/07/2022 | 17:05 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום ליבש את העלים הירוקים ולהכניס בכלי אטום למקרר . בברכה טובה בר- שאן

שלום רב יש לי שאלה איך זה נכון להשתמש בחומץ תפפוחים על מנת לא לגרום נזק לוושט וכו כי זה חומץ בכל זאת . כמה רצוי לשתות מי זה כל יום והאם לוקחים כפית או כף ומערבבים עם מים ? וכמה כמות של מים צריך על מנת שזה לא יגרום נזק לגוף ולא היה חומצי מידי או יזיק בשתייה לוושט או משהו ... תודה

12/07/2022 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

מ שלום כף חומץ תפוחים בכוס של מים פעם ביום בבוקר על בטן ריקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/06/2024 | 07:51 | מאת: אסתר

נכון לשתות חומץ תפוחים להורדת בטן

12/07/2022 | 00:31 | מאת: מ

שלום רב אני מעוניין להוריד בכלל מהשומן הרווי אני רגיל לאכול כל יום לחם חום רק בעיקר עברתי מלבן לחום אני אוכל 3 ביצים ביום בערך. מטגן עם שמן זית וכו רציתי לשאול איך אפשר להמנע בכלל משומן רווי ? או שזה כמעט בלתי אפשרי ? זאת אומר ת לחם חשוב לגוף ופחמימות וכו האם גם בלחם חום יש שומן רווי או שאין ?

12/07/2022 | 06:35 | מאת: טובה בר-שאן

מ שלום . הגוף יודע לייצר שומן רווי לבד. בלחם אין שומן רווי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

תודה על המענה מה הכוונה שהגוף יודע לייצר שומן רווי לבד ? זה אפשרי שהגוף ייצר פחות שומן רווי או מעט ? עם שינוי תזונה ? מבחינת האוכל שאני אוכל אני מעוניין לאכול אוכל ללא שומן רווי איך אוכל לסדר לי תפריט כזה .? כי למשל גם בשניצל צמחוני רשום מאחור שומן רווי . 1 ג ב 100 גרם מזן וכו . מה עלי לבדוק במזונות למשל שניצל צמחוני או מאכלים שאני בודק שמה רשום מאחורה מבחינת השומן הרווי איך אדע עם יש בזה או לא ? בתודה

גם למשל על לחם רשום מאחורה שומן רווי ל 100 גרם 1.2 בעטיפה . אז זה סימן שיש בזה או אין ? מה זה אומר ? בתודה ..

בן 74 בקרוב. מנסה להעלות את החלבון כדי לחזק את השרירים. עוסק בספורט ,בעיקר צעידות בחוץ ומכשירים במשורה במכון כושר

07/07/2022 | 19:52 | מאת: אביבה די וורולי

מקורות חלבון עיקריים: מזונות מן החי (ביצים, דגים, בשר, עוף, מוצרי חלב) , כמובן עם הקפדה על האיכות: כמה שפחות אחוזי שומן (לטובת אחוזי החלבון), וכמה שפחות מעובדים. עוד מקורות לחלבון: סויה וטופו, קינואה, כוסמת. לגבי שאר הקטניות: על מנת לקבל חלבון איכותי חייבים שילוב עם קצת דגנים. אגוזים וזרעים הם חשובים בגלל תרומתם של שמנים איכותיים מן הצומח, פחות עבור החלבון. במיוחד זרעי צ'יאה, פישתן, ואגוזי מלך תורמים אומגה 3 - חיוני מאד לבריאות.

07/07/2022 | 11:42 | מאת: שרון

שלום , האם שתיה של כף גדושה עם אבקת קקאו אורגני היא שווה ערך לאכילת 2 קוביות שוקולד מריר 70-80%? וכול הסגולות שמיחסים לשוקולד המריר70-80% אני אקבל בשתיית אבקת קקאו ? תודה שרון

07/07/2022 | 19:45 | מאת: אביבה די וורולי

אם אבקת הקקאו היא טהורה אז כן, יש לה את אותם היתרונות. מבחינת הכמויות, אני לא יודעת מה מקביל למה. מן הסתם אפשר למצוא מידע על גבי האריזות או ברשת.

05/07/2022 | 18:19 | מאת: שלומית

שלום , בהמשך לענין אננס בקופסת שימורים,האם אננס חתוך קפוא שנימכר בשקיות( כמו ירקות קפואים ) האם יש לו יתרונות יתרונות? תודה שלומית

07/07/2022 | 19:42 | מאת: אביבה די וורולי

באננס הקפוא נשמרים היתרונות הבריאותיים. שימו לב לרכיבים, אם גם שם לא הוסיפו סוכרים, חומרי צבע או אחרים...

היי האם בישול קטניות יבשות ללא השרייה כלל או השרייה של שעהשעתיים מספיקה ועדיין נשארים חלבון ומינרלים?

05/07/2022 | 14:17 | מאת: אביבה די וורולי

השריה של קטניות מיטבה בכמה דברים: מפרקת את החומרים שמקשים על תהליכי עיכול, כך שלא ייפתחו קשיי עיכול, נפיחות או גזים. מעלה את הזמינות הביולוגית של המינרלים, ושל החלבונים - זה אומר שיהיה יותר קל לגוף לספוג את מלוא הנוטריאנטים. גם אם לא משרים, יש ערך תזונתי רב לקטניות.

04/07/2022 | 21:35 | מאת: שלומית

שלום רב , מבקשת לדעת לגבי אכילת אננס שקונים בקופסת שימורים ,אם אני מסננת את הנוזל המתוק ומשרה את האננס במים נקיים האם אקבל את הסגולות של האננס ויטמינים וכו'? או שאין באננס מסוג זה כול תועלת? תודה שלומית

05/07/2022 | 00:06 | מאת: אביבה די וורולי

במקרה של אננס הערך התזונתי יורד. אני מאד לא בטוחה שאפשר "להוריד " או "לשטוף" את כל הסוכר שמוסיפים אליו. בנוסף אננס טרי מאד עשיר באנזימים פעילים שתומכים בתהליכי עיכול, אנזימים אלו מאבדים את פעילותם בשימורים. ותבדקו כמה ואיזה רכיבים מוסיפים...

03/07/2022 | 08:24 | מאת: חיים

בוקר טוב במידה וזיהיתי בתפוח אדמה ירוק כמו שתמיד מזהירים ממנו אם אסיר את האזור הנגוע נקודתי אפשר להשתמש בשארית תפוח האדמה או שהוא נגוע וזה כבר לזרוק לפח?

03/07/2022 | 12:24 | מאת: אביבה די וורולי

ירוק בגלל עובש? לזרוק את הכול. ירוק בגלל שזה עדיין בוסר? יכול להיות בעייתי, אך אם אין רגישות מוכרת לסולניים, באופן חד פעמי, אין בזה בעיה.

02/07/2022 | 17:16 | מאת: מיה

היי האם ניתן חופשי לאכול ולשתות קקאו אורגני? אני אוכלת רק מזון טבעוני בעיקר קטניות, קינוא שיבולת, טחינה ואגוזים ולא רוצה שתהיה בעיית ספיגה של ויטמינים ומינרלים אם אפשר הסבר מפורט תודה

03/07/2022 | 06:58 | מאת: אביבה די וורולי

מה שבדרך כלל מפריע לספיגה של נוטריאנטים זו הקפאין. בקקאו ההשפעה לא מוכרת לי, כמובן כל דבר במידתיות שלו. ביחד עם המזונות שציינת חשוב שיהיו הרבה ירקות ופירות - משם רוב הויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון.

29/06/2022 | 15:12 | מאת: אילנה קוסטיקה

שלום, ראיתי שהשבת כאן לשאלה דומה, אלא שכתבת שהבטטות מתפרקות אחרי תהליך כזה ואני לא רואה שום התפרקות. הבטטות נשארו כמות שהן רק עם הגבעולים המאד ארוכים שלהם. אם כך האם אפשר להשתמש בהם למאכל? אודה על תשובתך המהירה, בתודה, אילנה

30/06/2022 | 23:48 | מאת: מיקרוסקופ

היא התכוונה לפירוק כימי. מין הסתם שאת לא רואה את זה בעין אנושית...

29/06/2022 | 09:28 | מאת: חיים

בוקר טוב הבנתי שאוכל שרוף זה הכי גרוע שיכול להיות לגוף רק כדי להבין את זה בישלתי אתמול תבשיל של ירקות ללא טיגון ובתוך בליל הירקות היה כמה גזרים עם סימן חריכה עמוק כמובן זרקתי את הגזר החרוך אבל האם אוכל שרוף משפיע או מפריש חומרים מזיקים גם על הרכיבים שלא נשרפו בתבשיל הכוונה הופך אותו למזיק בריאותית ?

03/07/2022 | 06:53 | מאת: אביבה די וורולי

מספיק להוציא את החלק השרוף, אם זה חלקים קטנים.

28/06/2022 | 19:36 | מאת: מנשה

אני מרתיח חצי חופן עלי זית בחצי ליטר מים על אש קטנה ל-20 דקות. זאת לתועלת כללית יומיומית לא לבעיה ספציפית. האם אני מפיק את המירב מהעלים בשיטה זו?

03/07/2022 | 06:52 | מאת: אביבה די וורולי

עלי זית הם מצוינים להורדה / שמירה על לחץ דם תקין, ובריאות כלי הדם. בהחלט טוב, אפשר להרתיח גם פחות זמן. מספיק כמה דקות.

25/06/2022 | 13:10 | מאת: שוש

שלום, גיל 50. האם בנטילת תוסף תזונה יש גם סיכון, כמו למשל, עומס על הכליות, נזק לתפקודי הכליות או הכבד?

25/06/2022 | 21:27 | מאת: אביבה די וורולי

לא אמור להיות . אבל תמיד שווה בדיקה יסודית ואישית: לאיזה מטרה לוקחים תוסף, האם לטווח הארוך או לתקופה מסוימת. לעשות בדיקות תקופתיות...

24/06/2022 | 13:38 | מאת: חנן

האם מעדן (בצנצנת) המיוצר במכוורת, שרכיביו הם: ממתיקים, סיבית תזונתיים, מים ודבש טהור (שם המוצר: "מעדן לייט"), טעמו כדבש והוא נראה כדבש, הוא בריא?

24/06/2022 | 17:38 | מאת: אביבה די וורולי

מעניין מהם הממתיקים... אני חושבת שעדיף דבש אמיתי, טהור, חשוב שלא יהיה מחומם ומחברות קטנות. כמובן לשמור על מידתיות!

24/06/2022 | 17:56 | מאת: חנן

הממתיקים במעדן הנ"ל מפחיתים את מספר הקלוריות מ-320 בדבש טהור ל-155 במעדן הנ"ל, ואת אחוז הפחמימות (=סוכרים) מ-80% בדבש טהור ל-21% במעדן הנ"ל. על רקע זה האם באמת עדיף דבש טהור? והאם הוא עדיף לגבי צרכן טרום סוכרתי?

01/07/2022 | 21:50 | מאת: חנן

ממתין לתשובתך. חנן

24/06/2022 | 10:12 | מאת: אביהו

מה בריא/מזיק יותר: משקה קל רגיל (עם סוכר), או משקה קל דיאט?

24/06/2022 | 17:35 | מאת: אביבה די וורולי

זה נושא שנוי במחלוקת. בעניי להתרחק מהם באותה מידה. מה כן אפשר לשתות: מיצים סחוטים טבעים, מים בטעמים שמכינים בבית, תה קר, חליטות קרות, קפה קר, מי קוקוס (מלא מינרלים ומאד מרענן לקיץ!), מים, תמיד הכי טוב...

22/06/2022 | 14:44 | מאת: אילנה

שלום רב לאחרונה לא ממליצים לקחת תוסף תזונה סידן. בלחם שקניתי (חברת טאוברד)שהוא לחם מכוסמין מלא, מעט מאוד שומן רווי, יש תוסף סידן קרבונט. האם זה גם לא מומלץ כמו שלא מומלץ לקחת את התוסף הזה? אודה מאוד לתשובתך

22/06/2022 | 22:56 | מאת: אביבה די וורולי

אני מניחה שהסידן קרבונט בלחם הוא למטרת תפיחת הלחם, אני לא בטוחה כמה מסידן זה נספג לדם ולגוף, בעיניי זו השפעה מזערית.

23/06/2022 | 08:26 | מאת: אילנה

תודה רבה. כבר חשבתי שלא בריא לאכול את הלחם הזה.ואני מאוד אוהבת אותו.

22/06/2022 | 14:36 | מאת: מיה שיר

היי האם נכון שבננה מפריעה לספיגת ויטמין סי? כלומר לא מומלץ לאכול בננה עם תפוז או עגבנה ביחד כי הבננה מפריעה או מונעת ספיגה של ויטמין סי? תודהשיר

22/06/2022 | 22:51 | מאת: אביבה די וורולי

לא מכירה טענה זו. ספיגה של ויטמין C היא די פשוטה, אני לא מכירה מזונות או גורמים אחרים שמונעים את ספיגתה.

21/06/2022 | 21:15 | מאת: חומצה פיטית בקוואקר

אני משרה כל לילה זרעי צ'יה ולמחרת אוכלת בהנאה. האם אוכל להוסיף גם שבולת שועל שלמה/ גרוסה ? האם ההשריה מנטרלת את החומצה הפיטית? האם לאחר ההשריה אצטרך לשטוף את השבולת שועל או לאכול עם מי ההשריה? בתודה מראש שרי

22/06/2022 | 22:49 | מאת: אביבה די וורולי

אפשר להשרות שיבולת שועל, גם הרבה פחות מאשר לילה שלם.

19/06/2022 | 00:39 | מאת: מיה

היי תודה על התשובה. למעט פירות וירקות ירוקים (ופרי), מה עוד ניתן לשים? מה הכוונה לגוון בשייק ירוק? תודה

20/06/2022 | 18:30 | מאת: אביבה די וורולי

התכוונתי לגיוון בין הפירות ובין הירקות. אפשר להעשיר את השייק עם אגוזים/שקדים/ זרעים טחונים. גם הבסיס: יכול להיות חלב/ יוגורט או משקה שקדים/ שיבולת שועל/ סויה...

18/06/2022 | 10:31 | מאת: אילנה

שלום רב הסוכר שלי לאחרונה בין 90 ל-97. בדכ היה בסביבות ה-87.אבל לאחרונה זה עלה. אני אוכלת כל יום חצי אבוקדו. האם יכול להיות שחצי אבוקדו מעלה סוכר? יש לי גם כולסטרטל די גבוה. האם גם יכול להיות מאבוקדו? אודה מאוד לתשובתך.

18/06/2022 | 21:20 | מאת: אביבה די וורולי

אבוקדו מורכב בעיקר משומן, ליתר דיוק חומצות שומן בלתי רוויות - אין בו כולסטרול. מאד דל בפחמימות . לכן אני לא רואה קשר בין הדברים, להפך אבוקדו מיטיב עם איזונים מטבוליים גם של סוכר וגם של כולסטרול.

היי האם שייקים ירוקים עם פרי אחד (בבלנדר עם להבים חדים)מספקים את כל היתרונות אם שותים מייד? שואלת בגלל חדות החיתוך

18/06/2022 | 21:21 | מאת: אביבה די וורולי

לדעתי כן. מומלץ תמיד לגוון ברכיבים של השייק.

17/06/2022 | 00:33 | מאת: מיה

היי רכשתי קוסקוס אורגני מקמח דורום רשום שיש בו חלבון רב 12 האם הוא מזון בריא וערכו רב? בשילוב קטניות? תודה

18/06/2022 | 21:25 | מאת: אביבה די וורולי

קוסקוס הוא מזון בעיקר פחמימתי - יכול להיות מחיטה "לבנה" ( מכיל רק פחמימות ריקות) או מחיטה "מלאה". קוסוקוס מחיטה מלאה בהחלט עדיף בגלל שמכיל סיבים, ויטמנים ומינרלים. בשילוב עם קטניות - תקבלו גם חלבון מלא.

16/06/2022 | 15:05 | מאת: שרון

שלום, האם אפשר לשתות כוס מיץ של סלק סחוט טרי,והוא בריא? האם גם שתייה של מיץ סלק מבושל במים יש לו יתרונות ? איזה עדיף ?ועם פחות תופעות לואי אם יש? תודה שרון

18/06/2022 | 21:28 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט מיץ סלק הוא דבר טוב. גם מבושל יש לו יתרונות. מאד ממליצים לשלב אותו במיצים ממספר ירקות / פירות. תזכרו: ברגע שאנחנו מכינים מיץ: מקבלים המון ויטמיני, מינרלים ונוגדי חמצון, אך גם סוכרים, ומצד שני מאבדים את הסיבים של הירק/ פרי. לכן חשוב לעשות שימוש מושכל. לפעמים נמליץ על שייקים, שם נשמרים הסיבים.

13/06/2022 | 10:16 | מאת: אמנון

זה שייך אחד לשני אם אני שותה מיצים דייאט ומרגיש צמא אינטנסיבי רוב היום ?

14/06/2022 | 08:11 | מאת: אביבה די וורולי

יכול להיות. במשקאות "דייאט" קיימים כל מיני ממתיקים מלאכותיים או חצי מלאכותיים שעלולים לעורר גם צמאה, וגם "בילבול" במערכות בגלל נוכחות של טעם מתוק ואי הגעה של פחמימות ואנרגיה לגוף. המלצה חמה: לשתות מים, חליטות קרות וחמות ללא ממתיק (קיים מגוון גדול של טעמים), מיצים סחוטים טבעים, או מים בטעמים שניתן להכין בבית עם נענע, ג'ינג'ר, לימון, או כל מיני פירות אחרים.

09/06/2022 | 18:18 | מאת: שוש

שלום, אני אוהבת לאכול אגוזי מלך(בכמות מומלצת/סבירה). לאחר שאוכלת אותם, מופיעות התכווצויות כואבות מאוד באצבעות כפות הרגליים. בעיני זה תמוה משום שדווקא לאנשים שסובלים מהתכווצויות אלו, מומלץ לאכול אגוזים אלו. האם ניתן להבין מה יכולה להיות הסיבה להתכווצויות לאחר צריכת אגוזים? אציין רק שאני סובלת מהתווצויות אלו מאוד, לא רק אחרי צריכת אגוזים, אבל צריכתם מגבירה מאוד את ההתכווצויות.

09/06/2022 | 21:14 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מצליחה לראות קשר בין הדברים. אולי חייבת לברר בנפרד את הסיבה להתכווצויות, ובנפרד רגישות או אלרגיה לאגוזים...

09/06/2022 | 15:07 | מאת: אילנה

שלום רב האם שמן קצח באופן כללי בריא? האם יכול להוריד סוכר? והאם יכול להוריד כולסטרול? אודה מאוד לתשובתך

09/06/2022 | 21:12 | מאת: אביבה די וורולי

שמן קצח בריא. במסגרת של תזונה מאוזנת ומוקפדת, הוא יכול לעזור למטבוליזם של שומנים לחזור לתיקונם.

07/06/2022 | 15:07 | מאת: יואב

שלום, אחרי שאני אוכל חלב ומוצריו יש לי שלשולים. האם ניתן לאמן או להרגיל את הגוף להיות יותר עמיד ללקטוז? איך עושים את זה? תודה.

09/06/2022 | 21:11 | מאת: אביבה די וורולי

קיימים מנגנונים שונים שגורמים למה שאנחנו מגדירים "רגישות לחלב". 1. ירידה בכמות האנזים לקטאז במערכת העיכול - זה האנזים שמפרק את סוכר החלב (לקטוז), כמותו יורדת באופן טבעי עם הגיל - אבל בקצב שונה אצל אנשים שונים, לכן לא כולם מרגישים את הבעיה. עם זה אין הרבה מה לעשות. 2. אם זה קורה בגלל רגישות יתר של מערכת החיסון או בעיה אחרת במעי, אז יכול להיות שעם טיפול ממוקד, הרגישות תרד, וגם התסמינים ירדו. נדרשת עבודה קפדנית של תזונה, חיזוק ואיזון המערכות ועוד. דוגמה היא צליאק: אצל חולי צליאק יש נזק במעי, ופחות ייצור של אנזים לקטאז - עם הפסקת הגלוטן, המעי חוזר לתפקודו, וברוב המקרים יחזור לייצר לקטאז, אולי באופן חלקי, ואז התסמינים יפחתו.

05/06/2022 | 21:11 | מאת: סופי

שלום רב, כמה זמן צריך להמתין או להרחיק לאחר שתיית משקה קקאו ,ממזון שמכיל בשר או מזון שמכיל גבינה או תוספי ברזל וסידן , ולהיפך לאחר אכילת כול מה שציינתי כמה צריך להמתין כדי לשתות קקאו ושלא תהיה בשני המקרים בעיית ספיגה תודה רבה סופי

05/06/2022 | 21:43 | מאת: אביבה די וורולי

מומלץ להפריד שתיה של מוצרי חלב ממזונות עשירים במינרלים - או מתוספים של מינרלים, שעה/ שעתיים. כנ"ל גם קפה ומוצרים המכילים קפאין, עלולים להוריד ספיגה של מינרלים.

היי אני קונה בדרך כלל תוצרת אורגנית. מטעמי סטריליות וגועל שנגעו בחנות האם זה בסדר ובריא לנקות את הירקות ופירות בשלמותם בתרסיס ירקות אקולוגי? תודה

05/06/2022 | 21:40 | מאת: אביבה די וורולי

אם הם מוצרים מיועדים לניקוי פירות וירקות - אין בעיה. ניתן להשרות פירות וירקות במים עם מלח גס, חומץ או סודה לשתייה. רק לא להשתמש במוצרים לניקוי כלים!! הם הכי רעילים מפני עצמם.

04/06/2022 | 08:22 | מאת: אליהו

האם המתקת משקה חם ב"מעדן לייט" (מוצר של מכוורת), היא דבר נכון לאדם מבוגר המעוניין להימנע מסוכר, או מדבש, או מריבה וכיו"ב? זה מוצר דומה לדבש, טעים כדבש, אך רכיביו הם מלטיטול, סוכרלוז, פולידקסטרוז, מים ודבש טהור, 155 קלוריות, 8 ג' סוכר, ב-100 ג'.

04/06/2022 | 14:26 | מאת: אליהו

חשוב לי להוסיף שיש לי טרום סכרת. אני אוהב קפה מומתק, ובלעדיו אין טעם לחיי.

05/06/2022 | 21:38 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה את המוצר הספציפי. באופן כללי, לא מחבבת את תחליפי הסוכר האלו - יש להם הביטים חיוביים ושליליים... ואין כאן מקום למנות את כולם. כפית סוכר, דבש או ממתיק אחר חייבים להיות חלק של תכנית תזונתית יומית מאוזנת ומותאמת לאדם.

05/06/2022 | 21:55 | מאת: סימה

אביבה, מה זה "לא מכירה..."? הרי זה מפורסם ברשת וגם נמצא במרכול. כמו כן, איזה היבט שלילי אחד תוכלי לציין? כמו כן, האם מומחיותך כתזונאית?

09/06/2022 | 21:03 | מאת: אביבה די וורולי

ממתיקים כמו מלטיטול, סוכרלוז, פולידקסטרוז, הם נושא לדיונים רחבים לגבי השפעתם על מטבוליזם, בעיקר אצל אנשים בעלי נטייה לסוכרת. גם אם הם לא מעלים באופן ישיר גולקוז ואינסולין בדם, הם כן מאותתים למח דרך הטעם המתוק שיש סוכר בדרך אל המערכת, וכנראה מפעילים מנגנונים של תלות ועוד... קשה להסביר במסגרת הזו... מוזמנת לקרוא עוד ברשת. אני אישית, מעדיפה "לחנך" את החייך לטעמים המתוקים הטבעים, ולאט לאט להפחית את המתוק מהמזונות. שוב, זו דעתי, ויש דעות אחרות.

03/06/2022 | 15:23 | מאת: שוש

שלום, אני מבשלת את העוף כצלי ברוטב. המפרק של השוק מתרכך וניתן לאכול אותו. האם יש יתרון בצריכתו (מבחינת חלבון או כל חומר תזונה אחר)?

05/06/2022 | 21:30 | מאת: אביבה די וורולי

לא רואה יתרון משמעותי...

26/05/2022 | 22:31 | מאת: נעמי

הייי יש לי בעיה ואני אכלתי במשך חודשיים רק אוכל נוזלי לפשוט יש לי עצירות שגורמת לי לכאבי בטן ובחילות מה עושים כל בוקר יורד לי ממש טיפה ואני מרגישה של את הכל התרוקן

27/05/2022 | 17:04 | מאת: אביבה די וורולי

קשה להבין מתיאור כזה קצר. אולי יש בעיה בעקבות חוסר של סיבים. ממליצה יעוץ פרטני גם אצל רופא וגם אצל נטורופת.

23/05/2022 | 16:21 | מאת: מיה

היי האם בישול ארוך של קינוא וקטניות משאיר את ערכיהם בעיקר חלבון ומינרלים? תודה

27/05/2022 | 17:02 | מאת: אביבה די וורולי

כן, אין בעיה

20/05/2022 | 11:25 | מאת: חיים

בוקר טוב ושבת שלום כמה ביצים מותר בשבוע לאדם נורמטיבי בלי בעיות מיוחדות ואם אפשר לציין גודל הכוונה כמה ביצים L או m מותר בשבוע?

22/05/2022 | 13:04 | מאת: אביבה די וורולי

בגדול... 1 או 2 ביצים ביום. בהתאם לתזונה שאתה רגיל אליה, בהתאם לבדיקות דם, לגיל, לפעילות הפיזית היומית, שממנה תלויה הצריכה היומית של חלבון... ממליצה על ביצים אורגניות או חופש.

19/05/2022 | 22:12 | מאת: אייל

שלום רב !!! נוטל תרופות . כנראה סובל ממעי רגיז מאוד מפריע לי אשמח להתיחסות תודה

22/05/2022 | 13:01 | מאת: אביבה די וורולי

שאלה כל כך כללית, וההתייחסות יכולה להיות מאד רחבה... לבדוק מזונות שגורמים לתסמינים יותר חריפים. (מצרי חלב? מוצרי חיטה וגלוטן? מוצרים שמכילים קפאין? מוצרים אולטרה מעובדים? יש מספיק נוזלים בתזונה? ) לבדוק כמובן את הקשר עם התרופות. ניתן להמליץ על מוצר של פרוביוטיקה, אפשר להתייעץ בחנויות טבע או בבית מרקחת. כמובן מתבקש טיפול פרטני יסודי.

17/05/2022 | 16:55 | מאת: מיה

היי אני טבעונית ואוכלת תזונה טיבעית כולל דגנים מלאים וקטניות. כמה פירות אני יכולה לאכול ביום על מנת לא לייצר קנדידה בנרתיק ? (אכלתי הרבה בננות ופרי הדר וזה גרם לי כנראה לקנדידה תודה

17/05/2022 | 17:37 | מאת: אביבה די וורולי

אכילת פירות לא גורמת באופן ישיר להתפתחות של קנדידה, אלא עלולה לעודד צמיחה מחודשת באנשים בהם כבר קיימת הפטרייה. הטיפול בקנדידה מאד אישי, על פי המצב שלך והתזונה... ממליצה טיפול פרטני אצל נטורופת/ רופא סיני/הרבליסט. בד"כ ממליצים להוריד קודם פחמימות מדגנים מאשר פירות. ולהשאיר בכל מקרה תפוח ירוק ופירות יער.

14/05/2022 | 15:12 | מאת: סופי

שלום, האם סיבים תזונה -פסיליום האבקה,מורידה כולסטרול? ואם יש להם גם תופעות לוואי? תודה סופי

15/05/2022 | 11:07 | מאת: אביבה די וורולי

תוספת סיבים לתזונה בהחלט תורמת להורדת כולסטרול. זה יכול להיות סיבים של דגנים מלאים, קטניות, ירקות - זו הדרך המומלצת. וגם סיבים שלוקחים בנפרד כמו פסיליום, עובדים באותה צורה. בכל מקרה בו מוסיפים סיבים, ובעיקר כשזה בצורה מרוכזת - אז חייבים להקפיד על שתיית נוזלים מרובה! להוסיף 2-3 כוסות מים, להגיע ל 2 ליטר מים ביום, אפשר יותר.

12/05/2022 | 09:23 | מאת: חיים

בוקר טוב:) עשיתי מתכון עוגיות תמרים מ280 גרם קמח לבן רגיל 60 מל שמן קנולה בכבישה קרה 60 גרם רסק תפוחים וממרח תמרים קליית גת שהוא ללא סוכר משמרים וצבעי מאכל עשוי רק מתמרים 100 אחוז כמו שאני מקפיד תמיד : אפיתי סיימתי ושמתי בנייר סופג בקופסה סגורה והנייר היה ספוג בשמן גם כשהחלפתי עוד פעמיים תמיד הנייר נספג בשמן זה אמור להיות ככה ? מקפיד לאפות בטמפרטורות שימנעו חמצון וכולי ב175 מעלות במקרה זה זה בריא ותקין לאכול את זה?

15/05/2022 | 11:04 | מאת: אביבה די וורולי

נראה לי שזו שאלה לאופים, לא לתזונאיים או נטורופתים.

09/05/2022 | 10:54 | מאת: מיה

היי האם אריתריטול הוא טבעי ורצוי להשתמש בו? אני אוכלת רק תזונה טיבעית 15 שנים. ומתלבטת לגבי אריתריטול .מה עדיף? הוא או סוכר קוקוס?

09/05/2022 | 22:44 | מאת: אביבה די וורולי

אריתריטול הוא סוכר טבעי שעבר שינוי כימי, ובעקבותיו הופך להיות בעל אינדקס גליקמי יותר נמוך ויותר מתאים למי שיש לו מחלות מטבוליות. סוכר קוקוס יותר "טבעי" וסביר מבחינת אינדקס גליקמי. בעיניי: לגוון כמה שיותר, ולהשתמש במתוק הטבעי של פירות, תמרים...

1 ... < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > ... 411