פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20539 הודעות
16831 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

19/08/2022 | 16:04 | מאת: מיה

היי האם בירקות כמו גזר וסלק אורגנים שמאופסנים כמה חודשים במקרר במחסנים (מכיוון שזו לא העונה) נותרים ויטמינים ומינרלים? תודה

21/08/2022 | 17:21 | מאת: אביבה די וורולי

כן יש שם ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. אם כי פחות מאשר בירקות הטריים. מומלץ לחפש פירות וירקות שזו העונה שלהם, אך בהחלט אפשר לשלב בתזונה גם פירות וירקות אחרים.

10/08/2022 | 09:54 | מאת: דליה

שלום רב ברצוני לדעת מה דעתך על תוסף פרוביוטיקה למעי רגיז. הסימפטומים אצלי- צואה רכה מיד מוקדם בבוקר, גזים מרובים, גרפסים, קירקורים בבטן גם ללא רעב (בורובוגימוס) לפעמים גם צרבת. האם את בעד תוסף פרוביוטיקה שיכול אולי לעזור קצת? האם יש לתוסף הזה תופעות לוואי? אם את בעד אז מתי רצוי לקחת אותו? בבוקר? בצוהריים או בערב? אני רוצה שוב לציין שמיד בבוקר הצואה מאוד רכה. ושאלה נוספת האם אפשר אם לוקחים את התוסף לאכול גם יוגורט? אודה מאוד לתשובתך.

13/08/2022 | 23:08 | מאת: אביבה די וורולי

פרוביוטיקה זה תוסף חשוב בטיפול ברוב הבעיות במערכת העיכול. בהחלט ממליצה עליו, השאלה אם זה יהיה מספיק כדי לפתור את כל הבעיות, או יידרש טיפול אחר (שינויים בתזונה, צמחי מרפא... ). ממליצה לקחת בבוקר על קיבה ריקה. כמובן יש סוגים שונים של פרוביוטיקה, ומומלץ לקבל המלצה ע"י נטורופת או רוקח. בהחלט ניתן להוסיף יוגורט לתזונה.

14/08/2022 | 07:50 | מאת: דליה

תודה רבה על תשובתך. אם הצואה רכה מיד מוקדם בבוקר זה בסדר לקחת את הפרוביוטיקה בבוקר בלי אוכל? זה לא יכול לעשות יותר רך? ואני מבינה שאת לא יכולה להמליץ על חברה מסוימת אבל בתור התחלה צריך לקחת פרוביוטיקה עם הכי הרבה חידקים או פחות? אם מותר לך להמליץ, אודה לך מאוד.(אין לי את מי לשאול) אזכיר את הסימפטומים- מיד מוקדם בבוקר צואה רכה, גזים מרובים, לפעמים גרפסים ורעשי בטן גם בלי רעב. אודה לך מאוד לתשובתך

14/08/2022 | 11:02 | מאת: אביבה די וורולי

פרוביוטיקה לא משפיעה על היציאות באותו הרגע. לקיחה רציפה של כמה שבועות או יותר תומכת בכל תהליכי העיכול ותעזור לפתור את הבעיה. חשוב הריכוז של החיידקים אך בעיקר המגוון שלהם - תבחרי מוצר שמכיל כמה שיותר זנים של חיידקים.

14/08/2022 | 18:41 | מאת: דליה

תודה רבה!

07/08/2022 | 20:55 | מאת: מנשה

טפטוף תמצית מוכנה אל מתחת ללשון מביאה לספיגה מהירה. האם חשוב קיבה ריקה, וכמה להמתין אחרי הטפטוף עד לאכילה?

09/08/2022 | 17:29 | מאת: אביבה די וורולי

לגבי לקיחת כל צמחי המרפא, אנחנו ממליצים על חצי שעה לפני הארוחה. כמובן כל צמח מרפא לאחר התייעצות עם איש מקצוע לגבי התוויה ומינונים.

07/08/2022 | 15:46 | מאת: מיה שיר

היי אילו ייתרונות יש בגרידת לימון אורגני שמוסיפים למי שתייה? האם בריא? וניתן לשים חופשי במהלך היום? תודה

09/08/2022 | 17:27 | מאת: אביבה די וורולי

גם במיץ לימון וגם בקליפת הלימון יש חומרים מיטיבים עם הבריאות. בהחלט ניתן לנצל אותם. מאד מאד חשוב שהלימון יהיה אורגני, ללא שאריות של כימיקלים. (לשטוף היטב עם מים גם את מה שאנחנו קונים בתור אורגני).

05/08/2022 | 08:43 | מאת: שרון

שלום רב, חולה בדלקת מיפרקים ומקבלת טיפול ,מבקשת לדעת האם ירקות סולניים כמו עגבניות פלפל תפוחי אדמה ,יכולים להזיק במקרה שלי? תודה לתשובה שרון

05/08/2022 | 13:48 | מאת: טובה בר-שאן

שרון היקרה אכן כן! ירקות ממשפחת הסולנים מונעים יצירת קולגן והתחדשות מרכיבי המפרק. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

28/07/2022 | 18:02 | מאת: פנינה

האם מיץ לימון משומר להשריית דג כדי להפיג טעם פוגע בבריאות בגלל הסולפיט?

01/08/2022 | 07:59 | מאת: טובה בר-שאן

פנינה שלום ברור שעדיף ללא חומרים משמרים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/07/2022 | 17:46 | מאת: מיה

לא נוגעת במוצרי סוייה. ושאלתי אם הקטניות האילו מספיקות. כלומר האם מספיק לאכול חומוס וכל העדשים כדי לשמור על ערכים תקינים (ללא שעועית, אפונה ושאר הקטניות) תודה

01/08/2022 | 07:58 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום הקטניות לבד מכילות חלבון חסק לכן חייב לשלב אותם עם דגניים מלאים כדי לקבל חלבון מלא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/07/2022 | 12:44 | מאת: מ

שלום יש לי שאלה האם שניצל צמחוני מעובד שיש בסופר שניצל סויה למשל האם זה בסדר למאכל ? זאת אומרת או שעדיף משהו אחר כי יש בזה הרבה חלבון יחסית . או שזה לא מומלץ למאכל ומכיל דברים לא בריאים ?

01/08/2022 | 08:01 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום השניצל הצימחוני המעובד מכיל הרבה סוכרים וחומרי טעם וריח. פחות עדיף בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/07/2022 | 21:34 | מאת: אליהו

אילו יתרונות יש ללחם מחמצת, פרט לטעם?

01/08/2022 | 08:04 | מאת: טובה בר-שאן

אליהו שלום היתרונות של לחם מחמצת הלחם לבעל ערכים תזונתיים גבוהים יותר מכיל ויטמין B1 המסייע לחילוף חומרים מכילה סיבים תזונתיים ופרוביוטיקה המועילים לעיכול מספק לגוף חומצה פולית חיונית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

26/07/2022 | 22:25 | מאת: מיה

היי אני טבעונית שאוכלת בעיקר קינוא, שיבולת גסה ופירות וירקות, אגוזים ושקדים הקטניות האהובות עלי בלבד הן חומוס ועדשים מכל סוג מונבטות האם מספיק לכל הערכים שצריך רק סוגי קטניות אילו? השאר פחות אהוב עלי תודה

27/07/2022 | 14:18 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום בטופו יש חלבון מלא ולכן שווה לנסות אותו . ובחילבה יש סיבים רבים ומוריד סוכר לכן כדאי לבדוק אם מתאים לך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/07/2022 | 17:42 | מאת: מיה

לא נוגעת במוצרי סוייה. ושאלתי אם הקטניות האילו מספיקות. תודה

25/07/2022 | 15:55 | מאת: שלומית

שלום רב , האם בישול של גבינה צהובה בחביתה מאבד את הויטמינים סידן וחלבון של הגבינה הצהובה? תודה לתשובה שלומית

25/07/2022 | 18:11 | מאת: אביבה די וורולי

הסידן והחלבון לא הולכים לאיבוד בבישול. אבל מזמינה אותכם לבדוק את הרכיבים האחרים ואת האיכות של הגבינות. הרבה פעמים יש רכיבים תעשייתיים, חומרי טעם, חומרים משמרים, שלא מיטיבים עם הבריאות.

22/07/2022 | 22:41 | מאת: מיה

רשמת שירקות ופירות אורגניים יותר בריאים. אך מה עושים אם מצבם של הקולורובי, סלק ועוד אורגנים שלא נראית טוב בעונה זאת בחנות טבע?. האם כדי לשלב גם ירקות ופירות רגילים? שנראים טוב בסופר ואינם אורגנים? רק לשם הגיוון. תודה

23/07/2022 | 10:58 | מאת: עונה לשאלה (חוקרת בתחום החקלאות)

את מדברת על ירקות חורף. זו לא העונה והסיבה למראה שלהם היא שהם נשמרו באיחסון במשך כמעט שנה. ירקות לא אורניים, ניתן לגדל כל השנה, על ידי שימוש בדשנים כימיים והרבה קוטלי חרקים (סלק היה נאכל כולו אם היה מגודל עכשיו בשדה, גם אם היה מצליח להשריש שורש). הפתרון הפשוט הוא לאכול לפי עונה. בקיץ, זה הרבה מלפפונים, קישואים, עגבניות, ומגוון ירקות אחרים. ירקות שורש, הם ברובם ירקות חורף.

23/07/2022 | 13:59 | מאת: טובה בר-שאן

מיה שלום הרמבם אמר אכלו פירות וירקות בעונתם וזה מה שאני מיעצת לך בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

21/07/2022 | 19:26 | מאת: מנשה

חצי ליטר מים וחצי חופן עלי זית מיובשים אני מרתיח 20 דקות ולוגם במשך היום כתוסף,לא לצורך רפואי. האם אני מפיק את מלוא התועלת מהעלים בשיטה זו?

21/07/2022 | 22:45 | מאת: אביבה די וורולי

אפשר להרתיח פחות זמן - כמה דקות. או פשוט לעשות חליטה. עלי זית מעולים להורדה של לחץ דם, לשמירה על בריאות כלי הדם, ולשמירה על מטבוליזם תקין.

21/07/2022 | 10:34 | מאת: מיה שיר

היי האם ויטמין אי,אשלגן וכל שאר הויטמינים נותרים בבישול ירקות כתומים? אני מבשלת עם קליפה ומקלפת בסוף. תודה

21/07/2022 | 22:42 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט כן מינרלים לא מתפרקים בבישול. אם מבשלים בהרבה מים, חלק מהמינרלים בורחים למי הבישול, אז מרקים, למשל, זה מעולה. רוב הוויטמינים לא מתפרקים בבישול, וחלק מהקרוטנואידים (הפיגמנטים הכתומים / אדומים, ביניהם ויטמין A) אפילו הופכים ליעילים יותר לאחר בישול.

מה ההבדלים בין הנל ומה מומלץ יותר מבחינה בריאותית (סוכרים, גורם לאבנים בכליות, ספיגת ויטמינים ומינרלים ועוד)

21/07/2022 | 20:28 | מאת: אביבה די וורולי

ההבדל העיקרי בין שייק למיץ הוא שהשייק מכיל את כל חלקי הפרי, ובמיץ מופרדים הסיבים. לכן בשייק יהיו ריכוז יותר גבוה של סיבים, ויותר נמוך של סוכר. לפעמים לא נמליץ על מיץ בגלל כמות הסוכר שבו - כמובן תלוי בן אדם.

19/07/2022 | 19:43 | מאת: שוש

שלום, ידוע שלשורש הנל סגולות רבות, אולם יש אנשים שאסור להם לצרוך אותו, כמו למשל, אנשים שנוטלים תרופות להורדת לחץ דם. האם גם אנשים שנוטלים תרופה להורדת לחץ תוך עיני (טרבטן), מוטל עליהם אותו איסור?

21/07/2022 | 20:24 | מאת: אביבה די וורולי

אין לי תשובה מדויקת. אם משתמשים בג'ינג'ר בכמויות קטנות מאד, לטיבול פה ושם, אני לא רואה בעיה. מומלץ להתייעץ עם הרופא שנתן את התרופה.

18/07/2022 | 09:18 | מאת: שיר מיה

היי אני קונה רק תוצרת אורגנית (ירקות ופירות) התזונאית בקופה אמרה לי שאורגני פחות טוב כי בתוצרת הרגילה הצמחים מוציאים רעלנים כדי להגן על הצמח מחרקים ולאורגני אין את הרעלנים האילו. האם נכון? מה יותר בריא תוצרת אורגנית או רגילה? תודה

19/07/2022 | 09:07 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום אין ספק שאורגני טוב אין הוספה של חומרי הדברה וחומרים נוספים כמו דשן סנטטי . ממש לא ברור לי מה שאמרה לך התזונאית בקופה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום רב יש לי שאלה מדוע על לחם רשום מאחורה שומן רווי בכמות מסויימת למשל 1 גרם ב 100 גרם מזון או בשניצל צמחוני רשום למשל מאחורה שומן רווי בכמות 1.2 ב 100 גרם מה כל זה אומר ?

21/07/2022 | 20:22 | מאת: אביבה די וורולי

גם במוצרים מן הצומח יכול להיות אחוז קטן של שומן רווי. למשל בשמן קוקוס זה משמעותי, אך גם במזונות אחרים הם קיימים. שומנים רווים מן הצומח בד"כ יותר מיטיבים עם הבריאות. כאן נראה שהאחוזים די חסרי משמעות.

17/07/2022 | 10:24 | מאת: שיר מיה

היי איזה סוג סבון הכי מומץ לשטיפת פירות וירקות? בקשה לא להציע חומץ וסודה לשתייה תודה

21/07/2022 | 20:19 | מאת: אביבה די וורולי

מתנצלת אני תמיד ממליצה על סודה, חומץ או מלח גס. חשוב להשרות בערך 15 דקות. יש עוד מוצרים יעודים בשוק, הם מבוססים על אותם הרכיבים. אסור להשתמש בסבונים רגילים (לידיים או לכלים).

17/07/2022 | 09:03 | מאת: אילנה

שלום רב האם שיבולת שועל ללא בישול, כף מלאה ביוגורט יכולה לגרום לשילשול? או זה טוב נגד שילשול? אודה מאוד לתשובתך

21/07/2022 | 20:14 | מאת: אביבה די וורולי

שיבולת שועל מכילה סיבים שבהחלט עוזרים לפעילות וגם להרגעה של המעי, אבל לא אמורים לגרום לשלשול. בכל מקרה חייבים להקפיד על שתיית מים מספקת (2 ליטר ביום בערך).

16/07/2022 | 14:12 | מאת: חני

שלום, אני בת 52 עם עודף משקל. התחלתי טיפול בסקסנדה וירדתי כ-20 קילו, כאשר סקסנדה הפסיקה להשפיע עברתי לשימוש באוזמפיק וירדתי עוד כ-6 קילו. כרגע הירידה הופסקה ואני שומרת על המשקל וממשיכה עם אוזמפיק 1 מ"ג (כרגע 81 קילו). הבנתי שיש כדורים בשם קסניקל שיכולים לעזור ולגרום לכך ששומנים מהארוחות לא יספגו בגוף. השאלות שלי הן: 1. האם ניתן להשתמש באוזמפיק ובכדורים הללו במקביל? 2. בגיל 24 עברתי כריתת כיס מרה, האם יש בעיה עם לקיחת הכדורים הללו במצב הזה? 3. בדיקות הדם שלי תקינות כולל תפקודי כבד, למעט קריאטינין מעט גבוה (1.06) ויש לי כבד שומני מעט, האם משהו מאלה מונע את לקיחת התרופה הזו? תודה רבה מראש על התשובה🙏

21/07/2022 | 20:12 | מאת: אביבה די וורולי

יעוץ לגבי תרופות רק ע"י רופא או רוקח.

15/07/2022 | 22:17 | מאת: אופק

שלום רב. אני בן 19. מאז ומתמיד הייתי נער ללא עודף משקל, אבל לא הייתי מאוד רזה. היה לי בערך 3 קילוגרמים מיותרים שלא הפריעו לי. מה שכן אף פעם לא אכלתי מאוד בריא ולא הייתי פעיל גופנית. הייתי אוכל הרבה ג׳אנק וחטיפים עד לא מזמן, לפני כ8 חודשים משקלי הבסיסי היה בערך 68 ק״ג, גובה 1.71. לפני כ8 חודשים התחלתי להקפיד - התחלתי לאכול ארוחות מסודרות ובריאות, הפסקתי עם החטיפים והשטויות לגמרי, התחלתי לאכול רק מתי שאני רעב, לעשות ספורט והליכות מדי פעם ואימונים, לשתות הרבה מים, לאכול הרבה ירקות. הירידה במשקל הייתה פשוטה ובאה די מעצמה - ירדתי עד עכשיו למשקל של 55 ק״ג. הרבה אומרים לי שרזיתי בצורה קיצונית, אבל בחיי שלא עשיתי שום דבר מיוחד - האמת שאני מרגיש מצוין. גם בדיקות הדם מצוינות. האם משקלי תקין? כמובן שאני איני צריך לרדת עוד ואני מודע לזה.

21/07/2022 | 20:09 | מאת: אביבה די וורולי

בעיקרון - הדרך שעשית נשמעת מצוינת, וגם העובדה שאתה מרגיש טוב היא חשובה. אבל כן, המשקל נראה יחסית נמוך ביחס לגובה, כנראה חייב השלמה קלורית ביחס לספורט שאתה עושה. המלצה על רגל אחת: תמשיך בדרך הזו אבל כן מוזמן להעלות צריכה של מזונות המכילים חלבון (ביצים, דגים וגם בשר ומוצרי חלב איכותיים, סויה, קטניות), שומנים טובים (אגוזים למיניהם, אבוקדו, טחינה... ) וגם דגנים מלאים. פשוט להעשיר את התזונה, לגוון, ולהמשיך בספורט.

אני בן 36, משתדל לשמור על אורח חיים בריא יש לי שערות לבנות בזקן, במיעוטו, בראש ישנן גם אך פחות, בחלק קטן מאד. סוג השיער שלי הוא דק ולא צפוף, והזקן אינו צומח באופן מלא ושווה בכל חלקי הפנים. האם יש תוספי תזונה, או רכיבי תזונה טבעיים שיכולים לעזור למנוע הלבנה ואף להשחיר את הקיים? B12? קראתי שאחת מסגולותיו של ים המלח להשחיר שיער לבן, מה תוכלו לומר על זה? כמה צריך להשהות שם? תודה

גז שלום אין לי מושג לגבי ים המלח. אך B קומפלקס המכיל התוכו ביוטין וחומצה פנטוטנית חשובים לצבע השיער. ויטמין D . מאוד חשוב והורדת סטרס. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/07/2022 | 19:20 | מאת: שיר

היי מה השיטה הכי טובה לאחסן במקרר ירק אורגני? האם ששמים בשקית רגילה ונייר סופג ללחות זה מזיק לירק? ואם כן מה את מציעה? תודה

14/07/2022 | 17:05 | מאת: טובה בר-שאן

שיר שלום ליבש את העלים הירוקים ולהכניס בכלי אטום למקרר . בברכה טובה בר- שאן

שלום רב יש לי שאלה איך זה נכון להשתמש בחומץ תפפוחים על מנת לא לגרום נזק לוושט וכו כי זה חומץ בכל זאת . כמה רצוי לשתות מי זה כל יום והאם לוקחים כפית או כף ומערבבים עם מים ? וכמה כמות של מים צריך על מנת שזה לא יגרום נזק לגוף ולא היה חומצי מידי או יזיק בשתייה לוושט או משהו ... תודה

12/07/2022 | 06:36 | מאת: טובה בר-שאן

מ שלום כף חומץ תפוחים בכוס של מים פעם ביום בבוקר על בטן ריקה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/06/2024 | 07:51 | מאת: אסתר

נכון לשתות חומץ תפוחים להורדת בטן

12/07/2022 | 00:31 | מאת: מ

שלום רב אני מעוניין להוריד בכלל מהשומן הרווי אני רגיל לאכול כל יום לחם חום רק בעיקר עברתי מלבן לחום אני אוכל 3 ביצים ביום בערך. מטגן עם שמן זית וכו רציתי לשאול איך אפשר להמנע בכלל משומן רווי ? או שזה כמעט בלתי אפשרי ? זאת אומר ת לחם חשוב לגוף ופחמימות וכו האם גם בלחם חום יש שומן רווי או שאין ?

12/07/2022 | 06:35 | מאת: טובה בר-שאן

מ שלום . הגוף יודע לייצר שומן רווי לבד. בלחם אין שומן רווי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

תודה על המענה מה הכוונה שהגוף יודע לייצר שומן רווי לבד ? זה אפשרי שהגוף ייצר פחות שומן רווי או מעט ? עם שינוי תזונה ? מבחינת האוכל שאני אוכל אני מעוניין לאכול אוכל ללא שומן רווי איך אוכל לסדר לי תפריט כזה .? כי למשל גם בשניצל צמחוני רשום מאחור שומן רווי . 1 ג ב 100 גרם מזן וכו . מה עלי לבדוק במזונות למשל שניצל צמחוני או מאכלים שאני בודק שמה רשום מאחורה מבחינת השומן הרווי איך אדע עם יש בזה או לא ? בתודה

גם למשל על לחם רשום מאחורה שומן רווי ל 100 גרם 1.2 בעטיפה . אז זה סימן שיש בזה או אין ? מה זה אומר ? בתודה ..

בן 74 בקרוב. מנסה להעלות את החלבון כדי לחזק את השרירים. עוסק בספורט ,בעיקר צעידות בחוץ ומכשירים במשורה במכון כושר

07/07/2022 | 19:52 | מאת: אביבה די וורולי

מקורות חלבון עיקריים: מזונות מן החי (ביצים, דגים, בשר, עוף, מוצרי חלב) , כמובן עם הקפדה על האיכות: כמה שפחות אחוזי שומן (לטובת אחוזי החלבון), וכמה שפחות מעובדים. עוד מקורות לחלבון: סויה וטופו, קינואה, כוסמת. לגבי שאר הקטניות: על מנת לקבל חלבון איכותי חייבים שילוב עם קצת דגנים. אגוזים וזרעים הם חשובים בגלל תרומתם של שמנים איכותיים מן הצומח, פחות עבור החלבון. במיוחד זרעי צ'יאה, פישתן, ואגוזי מלך תורמים אומגה 3 - חיוני מאד לבריאות.

07/07/2022 | 11:42 | מאת: שרון

שלום , האם שתיה של כף גדושה עם אבקת קקאו אורגני היא שווה ערך לאכילת 2 קוביות שוקולד מריר 70-80%? וכול הסגולות שמיחסים לשוקולד המריר70-80% אני אקבל בשתיית אבקת קקאו ? תודה שרון

07/07/2022 | 19:45 | מאת: אביבה די וורולי

אם אבקת הקקאו היא טהורה אז כן, יש לה את אותם היתרונות. מבחינת הכמויות, אני לא יודעת מה מקביל למה. מן הסתם אפשר למצוא מידע על גבי האריזות או ברשת.

05/07/2022 | 18:19 | מאת: שלומית

שלום , בהמשך לענין אננס בקופסת שימורים,האם אננס חתוך קפוא שנימכר בשקיות( כמו ירקות קפואים ) האם יש לו יתרונות יתרונות? תודה שלומית

07/07/2022 | 19:42 | מאת: אביבה די וורולי

באננס הקפוא נשמרים היתרונות הבריאותיים. שימו לב לרכיבים, אם גם שם לא הוסיפו סוכרים, חומרי צבע או אחרים...

היי האם בישול קטניות יבשות ללא השרייה כלל או השרייה של שעהשעתיים מספיקה ועדיין נשארים חלבון ומינרלים?

05/07/2022 | 14:17 | מאת: אביבה די וורולי

השריה של קטניות מיטבה בכמה דברים: מפרקת את החומרים שמקשים על תהליכי עיכול, כך שלא ייפתחו קשיי עיכול, נפיחות או גזים. מעלה את הזמינות הביולוגית של המינרלים, ושל החלבונים - זה אומר שיהיה יותר קל לגוף לספוג את מלוא הנוטריאנטים. גם אם לא משרים, יש ערך תזונתי רב לקטניות.

04/07/2022 | 21:35 | מאת: שלומית

שלום רב , מבקשת לדעת לגבי אכילת אננס שקונים בקופסת שימורים ,אם אני מסננת את הנוזל המתוק ומשרה את האננס במים נקיים האם אקבל את הסגולות של האננס ויטמינים וכו'? או שאין באננס מסוג זה כול תועלת? תודה שלומית

05/07/2022 | 00:06 | מאת: אביבה די וורולי

במקרה של אננס הערך התזונתי יורד. אני מאד לא בטוחה שאפשר "להוריד " או "לשטוף" את כל הסוכר שמוסיפים אליו. בנוסף אננס טרי מאד עשיר באנזימים פעילים שתומכים בתהליכי עיכול, אנזימים אלו מאבדים את פעילותם בשימורים. ותבדקו כמה ואיזה רכיבים מוסיפים...

03/07/2022 | 08:24 | מאת: חיים

בוקר טוב במידה וזיהיתי בתפוח אדמה ירוק כמו שתמיד מזהירים ממנו אם אסיר את האזור הנגוע נקודתי אפשר להשתמש בשארית תפוח האדמה או שהוא נגוע וזה כבר לזרוק לפח?

03/07/2022 | 12:24 | מאת: אביבה די וורולי

ירוק בגלל עובש? לזרוק את הכול. ירוק בגלל שזה עדיין בוסר? יכול להיות בעייתי, אך אם אין רגישות מוכרת לסולניים, באופן חד פעמי, אין בזה בעיה.

02/07/2022 | 17:16 | מאת: מיה

היי האם ניתן חופשי לאכול ולשתות קקאו אורגני? אני אוכלת רק מזון טבעוני בעיקר קטניות, קינוא שיבולת, טחינה ואגוזים ולא רוצה שתהיה בעיית ספיגה של ויטמינים ומינרלים אם אפשר הסבר מפורט תודה

03/07/2022 | 06:58 | מאת: אביבה די וורולי

מה שבדרך כלל מפריע לספיגה של נוטריאנטים זו הקפאין. בקקאו ההשפעה לא מוכרת לי, כמובן כל דבר במידתיות שלו. ביחד עם המזונות שציינת חשוב שיהיו הרבה ירקות ופירות - משם רוב הויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון.

29/06/2022 | 15:12 | מאת: אילנה קוסטיקה

שלום, ראיתי שהשבת כאן לשאלה דומה, אלא שכתבת שהבטטות מתפרקות אחרי תהליך כזה ואני לא רואה שום התפרקות. הבטטות נשארו כמות שהן רק עם הגבעולים המאד ארוכים שלהם. אם כך האם אפשר להשתמש בהם למאכל? אודה על תשובתך המהירה, בתודה, אילנה

30/06/2022 | 23:48 | מאת: מיקרוסקופ

היא התכוונה לפירוק כימי. מין הסתם שאת לא רואה את זה בעין אנושית...

29/06/2022 | 09:28 | מאת: חיים

בוקר טוב הבנתי שאוכל שרוף זה הכי גרוע שיכול להיות לגוף רק כדי להבין את זה בישלתי אתמול תבשיל של ירקות ללא טיגון ובתוך בליל הירקות היה כמה גזרים עם סימן חריכה עמוק כמובן זרקתי את הגזר החרוך אבל האם אוכל שרוף משפיע או מפריש חומרים מזיקים גם על הרכיבים שלא נשרפו בתבשיל הכוונה הופך אותו למזיק בריאותית ?

03/07/2022 | 06:53 | מאת: אביבה די וורולי

מספיק להוציא את החלק השרוף, אם זה חלקים קטנים.

28/06/2022 | 19:36 | מאת: מנשה

אני מרתיח חצי חופן עלי זית בחצי ליטר מים על אש קטנה ל-20 דקות. זאת לתועלת כללית יומיומית לא לבעיה ספציפית. האם אני מפיק את המירב מהעלים בשיטה זו?

03/07/2022 | 06:52 | מאת: אביבה די וורולי

עלי זית הם מצוינים להורדה / שמירה על לחץ דם תקין, ובריאות כלי הדם. בהחלט טוב, אפשר להרתיח גם פחות זמן. מספיק כמה דקות.

25/06/2022 | 13:10 | מאת: שוש

שלום, גיל 50. האם בנטילת תוסף תזונה יש גם סיכון, כמו למשל, עומס על הכליות, נזק לתפקודי הכליות או הכבד?

25/06/2022 | 21:27 | מאת: אביבה די וורולי

לא אמור להיות . אבל תמיד שווה בדיקה יסודית ואישית: לאיזה מטרה לוקחים תוסף, האם לטווח הארוך או לתקופה מסוימת. לעשות בדיקות תקופתיות...

24/06/2022 | 13:38 | מאת: חנן

האם מעדן (בצנצנת) המיוצר במכוורת, שרכיביו הם: ממתיקים, סיבית תזונתיים, מים ודבש טהור (שם המוצר: "מעדן לייט"), טעמו כדבש והוא נראה כדבש, הוא בריא?

24/06/2022 | 17:38 | מאת: אביבה די וורולי

מעניין מהם הממתיקים... אני חושבת שעדיף דבש אמיתי, טהור, חשוב שלא יהיה מחומם ומחברות קטנות. כמובן לשמור על מידתיות!

24/06/2022 | 17:56 | מאת: חנן

הממתיקים במעדן הנ"ל מפחיתים את מספר הקלוריות מ-320 בדבש טהור ל-155 במעדן הנ"ל, ואת אחוז הפחמימות (=סוכרים) מ-80% בדבש טהור ל-21% במעדן הנ"ל. על רקע זה האם באמת עדיף דבש טהור? והאם הוא עדיף לגבי צרכן טרום סוכרתי?

01/07/2022 | 21:50 | מאת: חנן

ממתין לתשובתך. חנן

24/06/2022 | 10:12 | מאת: אביהו

מה בריא/מזיק יותר: משקה קל רגיל (עם סוכר), או משקה קל דיאט?

24/06/2022 | 17:35 | מאת: אביבה די וורולי

זה נושא שנוי במחלוקת. בעניי להתרחק מהם באותה מידה. מה כן אפשר לשתות: מיצים סחוטים טבעים, מים בטעמים שמכינים בבית, תה קר, חליטות קרות, קפה קר, מי קוקוס (מלא מינרלים ומאד מרענן לקיץ!), מים, תמיד הכי טוב...

22/06/2022 | 14:44 | מאת: אילנה

שלום רב לאחרונה לא ממליצים לקחת תוסף תזונה סידן. בלחם שקניתי (חברת טאוברד)שהוא לחם מכוסמין מלא, מעט מאוד שומן רווי, יש תוסף סידן קרבונט. האם זה גם לא מומלץ כמו שלא מומלץ לקחת את התוסף הזה? אודה מאוד לתשובתך

22/06/2022 | 22:56 | מאת: אביבה די וורולי

אני מניחה שהסידן קרבונט בלחם הוא למטרת תפיחת הלחם, אני לא בטוחה כמה מסידן זה נספג לדם ולגוף, בעיניי זו השפעה מזערית.

23/06/2022 | 08:26 | מאת: אילנה

תודה רבה. כבר חשבתי שלא בריא לאכול את הלחם הזה.ואני מאוד אוהבת אותו.

22/06/2022 | 14:36 | מאת: מיה שיר

היי האם נכון שבננה מפריעה לספיגת ויטמין סי? כלומר לא מומלץ לאכול בננה עם תפוז או עגבנה ביחד כי הבננה מפריעה או מונעת ספיגה של ויטמין סי? תודהשיר

22/06/2022 | 22:51 | מאת: אביבה די וורולי

לא מכירה טענה זו. ספיגה של ויטמין C היא די פשוטה, אני לא מכירה מזונות או גורמים אחרים שמונעים את ספיגתה.

21/06/2022 | 21:15 | מאת: חומצה פיטית בקוואקר

אני משרה כל לילה זרעי צ'יה ולמחרת אוכלת בהנאה. האם אוכל להוסיף גם שבולת שועל שלמה/ גרוסה ? האם ההשריה מנטרלת את החומצה הפיטית? האם לאחר ההשריה אצטרך לשטוף את השבולת שועל או לאכול עם מי ההשריה? בתודה מראש שרי

22/06/2022 | 22:49 | מאת: אביבה די וורולי

אפשר להשרות שיבולת שועל, גם הרבה פחות מאשר לילה שלם.

19/06/2022 | 00:39 | מאת: מיה

היי תודה על התשובה. למעט פירות וירקות ירוקים (ופרי), מה עוד ניתן לשים? מה הכוונה לגוון בשייק ירוק? תודה

20/06/2022 | 18:30 | מאת: אביבה די וורולי

התכוונתי לגיוון בין הפירות ובין הירקות. אפשר להעשיר את השייק עם אגוזים/שקדים/ זרעים טחונים. גם הבסיס: יכול להיות חלב/ יוגורט או משקה שקדים/ שיבולת שועל/ סויה...

18/06/2022 | 10:31 | מאת: אילנה

שלום רב הסוכר שלי לאחרונה בין 90 ל-97. בדכ היה בסביבות ה-87.אבל לאחרונה זה עלה. אני אוכלת כל יום חצי אבוקדו. האם יכול להיות שחצי אבוקדו מעלה סוכר? יש לי גם כולסטרטל די גבוה. האם גם יכול להיות מאבוקדו? אודה מאוד לתשובתך.

18/06/2022 | 21:20 | מאת: אביבה די וורולי

אבוקדו מורכב בעיקר משומן, ליתר דיוק חומצות שומן בלתי רוויות - אין בו כולסטרול. מאד דל בפחמימות . לכן אני לא רואה קשר בין הדברים, להפך אבוקדו מיטיב עם איזונים מטבוליים גם של סוכר וגם של כולסטרול.

היי האם שייקים ירוקים עם פרי אחד (בבלנדר עם להבים חדים)מספקים את כל היתרונות אם שותים מייד? שואלת בגלל חדות החיתוך

18/06/2022 | 21:21 | מאת: אביבה די וורולי

לדעתי כן. מומלץ תמיד לגוון ברכיבים של השייק.

17/06/2022 | 00:33 | מאת: מיה

היי רכשתי קוסקוס אורגני מקמח דורום רשום שיש בו חלבון רב 12 האם הוא מזון בריא וערכו רב? בשילוב קטניות? תודה

18/06/2022 | 21:25 | מאת: אביבה די וורולי

קוסקוס הוא מזון בעיקר פחמימתי - יכול להיות מחיטה "לבנה" ( מכיל רק פחמימות ריקות) או מחיטה "מלאה". קוסוקוס מחיטה מלאה בהחלט עדיף בגלל שמכיל סיבים, ויטמנים ומינרלים. בשילוב עם קטניות - תקבלו גם חלבון מלא.

16/06/2022 | 15:05 | מאת: שרון

שלום, האם אפשר לשתות כוס מיץ של סלק סחוט טרי,והוא בריא? האם גם שתייה של מיץ סלק מבושל במים יש לו יתרונות ? איזה עדיף ?ועם פחות תופעות לואי אם יש? תודה שרון

18/06/2022 | 21:28 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט מיץ סלק הוא דבר טוב. גם מבושל יש לו יתרונות. מאד ממליצים לשלב אותו במיצים ממספר ירקות / פירות. תזכרו: ברגע שאנחנו מכינים מיץ: מקבלים המון ויטמיני, מינרלים ונוגדי חמצון, אך גם סוכרים, ומצד שני מאבדים את הסיבים של הירק/ פרי. לכן חשוב לעשות שימוש מושכל. לפעמים נמליץ על שייקים, שם נשמרים הסיבים.

13/06/2022 | 10:16 | מאת: אמנון

זה שייך אחד לשני אם אני שותה מיצים דייאט ומרגיש צמא אינטנסיבי רוב היום ?

14/06/2022 | 08:11 | מאת: אביבה די וורולי

יכול להיות. במשקאות "דייאט" קיימים כל מיני ממתיקים מלאכותיים או חצי מלאכותיים שעלולים לעורר גם צמאה, וגם "בילבול" במערכות בגלל נוכחות של טעם מתוק ואי הגעה של פחמימות ואנרגיה לגוף. המלצה חמה: לשתות מים, חליטות קרות וחמות ללא ממתיק (קיים מגוון גדול של טעמים), מיצים סחוטים טבעים, או מים בטעמים שניתן להכין בבית עם נענע, ג'ינג'ר, לימון, או כל מיני פירות אחרים.

09/06/2022 | 18:18 | מאת: שוש

שלום, אני אוהבת לאכול אגוזי מלך(בכמות מומלצת/סבירה). לאחר שאוכלת אותם, מופיעות התכווצויות כואבות מאוד באצבעות כפות הרגליים. בעיני זה תמוה משום שדווקא לאנשים שסובלים מהתכווצויות אלו, מומלץ לאכול אגוזים אלו. האם ניתן להבין מה יכולה להיות הסיבה להתכווצויות לאחר צריכת אגוזים? אציין רק שאני סובלת מהתווצויות אלו מאוד, לא רק אחרי צריכת אגוזים, אבל צריכתם מגבירה מאוד את ההתכווצויות.

09/06/2022 | 21:14 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מצליחה לראות קשר בין הדברים. אולי חייבת לברר בנפרד את הסיבה להתכווצויות, ובנפרד רגישות או אלרגיה לאגוזים...

09/06/2022 | 15:07 | מאת: אילנה

שלום רב האם שמן קצח באופן כללי בריא? האם יכול להוריד סוכר? והאם יכול להוריד כולסטרול? אודה מאוד לתשובתך

09/06/2022 | 21:12 | מאת: אביבה די וורולי

שמן קצח בריא. במסגרת של תזונה מאוזנת ומוקפדת, הוא יכול לעזור למטבוליזם של שומנים לחזור לתיקונם.

1 ... < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > ... 411