פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
צביקה שלום אני עוקב אחרי הפורום הנהדר שלך במשך שבועות רבים ריכזתי את כל השאלות שהיו לי לפני חצי שנה הפסקתי לאכול בשר,עוף,מוצרי חלב וביצים בקיצור טבעוני. עשיתי מהפכה די גדולה בבית במקום סנדביצים לילדים עם ממרח שוקולד שחר ולחם לבן ,לחם איכותי מעדן מרקט עם טחינה . 1.אישתי ואמא שלה טוענות שילדים לא יכולים לגדול בלי לאכול בשר ומוצרי חלב. אני מסביר לה שבשר לא בריא ולא מתאים לגוף האדם וגם החלב לא מציאה גדולה שכן הוא מבריח את הסידן השאלה מה הם התחליפים לכך בהנחה שילדים קטנים גילאי 3-6 לא אוכלים כמוני את כל מגוון הירקות הקטניות והאגוזים האם באמת להמשיך עם הקו של לנסות לחשוף אותם לעוד סוגיי ירקות ומאכלים איכותיים מהצומח או לוותר ולתת להם לאכול בשר. 2.ביצה האם היא כל כך חיונית או שניתן לוותר עלייה (בהנחה שאני לא קונה תמיד אורגני משום שהחנויות האורגניות פחות זמינות מהסופרים בעיר). 3.חלב לילדים ומעדנים שמלאים בסוכר ברור שאני נגד אך אישתי מתעקשת שזה בריא ,חלב אקטימל ועוד כל מיני מעדנים היא קונה להם אני ממש במלחמות איתה לא לתת להם את המוצרים הללו ויותר דוחף אותם לכיוון של ירקות פירות ודגנים, אגוזים וקטניות קצת פחות מתאים מפאת גילם הצעיר,מה דעתך להמשיך בקו הזה עד שיתרגלו לאוכל מהצומח ? 4.אני ירדתי מבשר ומוצרי חלב לגמרי ואוכל בכמויות גדולות ירקות ופירות וכמובן כלם אומרים לי מה זה שווה כל הירקות והפירות מרוססים מה יש לך להגיד על זה? אני משתדל לקנות סחורה בעדן מרקט אבל זה לא זמין כמו בסופר ,הבנתי שבשופרסל יש מין בקרת איכות על כמות ריסוס אבל לך תדע כמה אמין הנושא הזה ובכלל כל נושא האורגני באמת אין ריסוס אומרים שההבדל בין אורגני ללא אורגני הוא הבדל של יום ולילה את הרגיל מרססים ביום ואת האורגני בלילה 5.שאלה אחרונה הפריט האחרון שאני מתלבט אם לאכול או לא זה דגים?מה דעתך על דג מושט או אמנון האם זה בריא לי או לילדים, אני יודע שיש תכונות חיוביות בדג כגון אומגה 3 וכנגד זה יש את החסרונות של הזיהום של הים שממנו הוא מגיע מה דעתך לאכול דג או לא ? אין לי שום בעייה לא לאכול השאלה מה כדי מבחינה בריאותית בתודה מראש
אריק שלום, ראשית, אני מברך אותך על השינוי התזונתי שביצעת. השאלה היא אם ביצעת את זה בהדרכה מקצועית של מומחה לתזונה טבעית, או רק על סמך ספרים או מאמרים באינטרנט. שנית, כדאי שתדע שתזונה טבעונית, הכוללת הימנעות מכל חלבון מהחי לא מתאימה לכל אחד, גם אם קראת ספרים ומאמרים מרשימים ומשכנעים... בכל מקרה יש לעשות את המעבר בהדרגה ובהדרכה. שלישית, יש לבצע בדיקות מעבדה כל חצי שנה, כדי לוודא שאין חוסרים תזונתיים ונזקים בריאותיים. לשאלותיך: 1.אישתי ואמא שלה טוענות שילדים לא יכולים לגדול בלי לאכול בשר ומוצרי חלב. אני מסביר לה שבשר לא בריא ולא מתאים לגוף האדם וגם החלב לא מציאה גדולה שכן הוא מבריח את הסידן השאלה מה הם התחליפים לכך בהנחה שילדים קטנים גילאי 3-6 לא אוכלים כמוני את כל מגוון הירקות הקטניות והאגוזים האם באמת להמשיך עם הקו של לנסות לחשוף אותם לעוד סוגיי ירקות ומאכלים איכותיים מהצומח או לוותר ולתת להם לאכול בשר. - לדעתי ילדים צריכים לאכול חלבון מהחי. לא חייבים בשר, אבל אפשר ביצה אורגנית, יוגורט עיזים, גבינות לא שמנות ולא מלוחות ואפילו מעט דג. אני לא מסכים איתך שחלב מבריח סידן מהגוף. יש לו חסרונות רבים, אבל הטענה של הטבעונים שיש בו יותר זרחן מסידן אינה נכונה!. 2.ביצה האם היא כל כך חיונית או שניתן לוותר עלייה (בהנחה שאני לא קונה תמיד אורגני משום שהחנויות האורגניות פחות זמינות מהסופרים בעיר). - ביצה זה חלבון מלא בעל זמינות ביולוגית גבוהה מאד (96% ), יותר מכל חלבון אחר מהחי או מהצומח. אני ממליץ לצרוך רק ביצים מגידול אורגני. לאחרונה התפרסמו מספר מחקרים על יתרונות הביצים. כאמור, לילדים אני ממליץ לאכול ביצים. 3.חלב לילדים ומעדנים שמלאים בסוכר ברור שאני נגד אך אישתי מתעקשת שזה בריא ,חלב אקטימל ועוד כל מיני מעדנים היא קונה להם אני ממש במלחמות איתה לא לתת להם את המוצרים הללו ויותר דוחף אותם לכיוון של ירקות פירות ודגנים, אגוזים וקטניות קצת פחות מתאים מפאת גילם הצעיר,מה דעתך להמשיך בקו הזה עד שיתרגלו לאוכל מהצומח ? - אני מסכים איתך חלקית בנושא זה. מעדנים למיניהם מזיקים והסוכר והקקאו מונעים ספיגת סידן וגורמים להיפראקטיביות. עם זאת, כמו שכתבתי קודם, אפשר לעשות פשרות ולעבור ליוגורט ולגבינות רכות (אם צריך להמתיק אפשר בדבש, סילאן, מייפל או מולסה). כמובן שכדאי להרבות במזון מן הצומח, כפי שציינת, אבל כדאי שתיזהר לא "לדחוף" יותר מידי, כי אז תיצור התנגדות והתמרדות. 4.אני ירדתי מבשר ומוצרי חלב לגמרי ואוכל בכמויות גדולות ירקות ופירות וכמובן כלם אומרים לי מה זה שווה כל הירקות והפירות מרוססים מה יש לך להגיד על זה? אני משתדל לקנות סחורה בעדן מרקט אבל זה לא זמין כמו בסופר ,הבנתי שבשופרסל יש מין בקרת איכות על כמות ריסוס אבל לך תדע כמה אמין הנושא הזה ובכלל כל נושא האורגני באמת אין ריסוס אומרים שההבדל בין אורגני ללא אורגני הוא הבדל של יום ולילה את הרגיל מרססים ביום ואת האורגני בלילה - אני מסכים ש א ו ל י חלק מהאורגני מזוייף, אבל עדיין הרוב לא מרוסס ולא מדושן. ישנם כמה גופי בקרה לנושא. נסה לקנות ישירות מהמגדלים באזור מגוריך ואם אין אפשרות, אז בחנויות טבע ובשופרסל. 5.שאלה אחרונה הפריט האחרון שאני מתלבט אם לאכול או לא זה דגים? מה דעתך על דג מושט או אמנון האם זה בריא לי או לילדים, אני יודע שיש תכונות חיוביות בדג כגון אומגה 3 וכנגד זה יש את החסרונות של הזיהום של הים שממנו הוא מגיע מה דעתך לאכול דג או לא ? אין לי שום בעייה לא לאכול השאלה מה כדי מבחינה בריאותית - דגים זה מזון בעייתי. לצערי היום גם דגי הים וגם דגי הבריכה מכילים רעלים, כימיקלים ותרופות ובמיוחד הגדולים, כמו טונה. עם זאת יש בהם חלבון איכותי ואומגה-3 החיונית לבריאות. אם אתה לא טבעוני מטעמים אידיאולוגיים אתה יכול לאכול דג ים פעם או פעמיים בשבוע. הסרדינים (לא משומרים) הם הטובים ביותר ואפשר גם סלמון, הליבוט, וכד'. אגב, ניתן להשיג גם דגים מגידול אורגני. לסיכום, הארכתי בתשובה מכיוון שהעלית נושאים חשובים לכלל הגולשים המתעניינים בתזונה טבעית. אם בריאותך ובריאות משפחתך חשובה לך, תפנה ליעוץ אישי בתזונה טבעית ואל תסתפק בספרים, מאמרים, או בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
צביקה תודה רבה על התשובה המפורטת לגבי שאלתך איך עשיתי את השינוי אז כן רק מקריאת ספרים וספרים רבים. למה כדי לשים לב בעיקר בבדיקות דם?המוגלובין סידן וברזל שכן B12 אני לוקח כדור מציצה? אתה ממליץ לצרוך מוצרי חלב עזים יוגורט חלב וכו'? המלצת גבינות רכות? כלומר גבינות מהפרה לבנה וקוטג? עוף אורגני ובשר בקר אורגני פעם בשבוע אתה ממליץ או להמנע ? ודבר אחרון רשמת שהמנעות ממזון מהחיי לא מתאימה לכל אחר איך אפשר לבדוק את זה למי מתאימה ולמי לא? ע"י בדיקות דם תקופתיות במידה שהכול תקין אז אין בעייה לאכול רק מהצומח בוא נגיד בתוספת של ביצים אורגניות דגים מגידול אורגני ומוצרי חלב עיזים?
שלום לאכילת פלפל גמבה איזה תכונות תזונתיות יש והאי הוא מכיל ליקופן כמו בעגבניה תודה
חיים שלום, פלפל וגמבה עשירים מאד בויטמין C, בטא-קרוטן, רכיבים של ויטמין B, מינרלים (אשלגן, ברזל), סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון רבים. אין בו ליקופן. ליקופן יש בעגבניות חיות ומבושלות, גויבה אדומה, אשכולית אדומה, פפאיה ואבטיח. כמות עצומה של ליקופן נמצאת בפרי טאיווני בשם גאק (GAC). בהצלחה צביקה קורן
שלום, האם יש הגבלה בכמות צריכת שמן זית לאדם הלוקח כדורים להורדת כולסטרול. תודה.
אלכס שלום. התשובה היא לא.להפך תאכל שמן זיית מכבישה קרה ירד הכולסטרול ואז כמות הכדורים שתיקח תרד. כן יש הגבלה בשומן מהחי בשר, עוף, מיונז, ביצים ,חמאה, גבינות עתירות שומן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, בשנה-שנתיים האחרונות התגלו אצלי מס' הולך וגדל של בעיות וכיום אני במצב שבו הכל קורה לי בבת אחת ואני די בטוח שזה קשור לתזונה לקויה שלי יחד עם הזנחת הגוף אולי... הבעיה הראשונה והחריפה שככל הנראה התגלתה אצלי היא מחלת מנייר שמתבטאת בירידה בשמיעה, צפצופים באוזן, סחרחורות והקאות. ביקרתי אצל רופא שהמליץ על דיאטת מלח, קפאין, שוקולד ואלכוהול הפחתתי במידה ניכרת את כל המרכיבים הנ"ל בתפריט שלי. בנוסף אני אסטמתי והאסטמה שלי התחילה להחמיר לאחרונה (ככל הנראה בגלל לחץ נפשי) ואם לא די בכל אלו לאחרונה התחלתי להבחין בדם בצואה (אדום וטרי), הדם מכסה את כל האסלה ורואים זאת גם בניגוב הלכתי לבדיקת פרוקטלוג שקבע כי מדובר בסדק ובטחורים ונתן לי תכשירים לטיפול בטחורים יחד עם אבקה ששותים וגורמת ליציאה להיות יותר רכה (קונסיל), אני עדיין רואה דם שמכסה את האסלה והדבר קצת מלחיץ אותי... חשוב לציין שדי הפסקתי עם פעילות גופנית בגלל קשיי הנשימה שלי. בקיצור אני די מרגיש שאני מתפרק, והייתי שמח לקבל כל עצה מהמומחים וחברי הפורום לגבי תזונה נכונה בשבילי שתקיף את הבעיות שתיארתי.. אני אובד עצות, אנא עזרתכם.. תודה א'
א. שלום לגבי מחלת מנייר יש קשר חזק מאוד לתהליכים אלרגיים ומערכת חיסון ותזונה לא נכונה. בשלב הראשון יש מקום לבקש בדיקות של חסרים כמו ויטמין D וויטמיני B כמו B12 וחומצה פולית . בנוסף אם אתה שואל אותי לא ההיתי מסתפקת בעצה מהפורום. יש ללכת לתזונאית קלינית טבעית עם כל הבדיקות שלך ואז לבנות לךאורח חיים נכון תפריט מתאים שיעזור לך עם הבעיות בהם אתה מתמודד כרגע. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה רבה על התגובה המהירה. הייתי שמח לקבל קצת יותר הכוונה... האם תוכלי להמליץ על תזונאי קליני טבעי באזור ב?ש? מה ההבדל בינו לבין נטורופת? במידה ואת חושבת שתוכלי לעזור לי אשמח אם תשאירי לי הודעה פרטית ליצירת קשר... תודה!
שלום רב, לבתי בת שנה וחודש, יש מזה זמן גירוי על העור ברגליים - ספק אלרגיה של העור, ספק פטרייה. האם ניתן/כדאי למרוח על המקום שמן אובליפיכה? יש לי בבית בקבוק כזה ששמרתי במקלחת, והוא די ישן - האם יכול להתקלקל? יש דרך לדעת אם הוא לא בסדר, או שעדיף לקנות חדש? תודה רבה, ענת
ענת שלום, לשמן הזה תכונות ריפוי רבות עוצמה, במיוחד לטיפול בכיבים פנימיים (בפה, בקיבה, במעיים) וגירויים חיצוניים - בעור. עם זאת, אם מדובר בפטריה, לא נראה לי שהוא יהיה יעיל. כדאי לפנות לרופא עור לאבחון מקצועי. כל שמן טבעי מתקלקל אחרי כמה חודשים ולכן אני מציע לך לזרוק אותו ולקנות חדש. בהצלחה צביקה קורן
שלום, אני מרבה לאכול פירות יבשים מידי יום בתוך יוגורט, היום לאחר שאכלתי גיליתי שיש עובש באחד מהפירות שהיו בשקית, האם יכול לקרות לי משהו? אני די בחרדה!!!!! כיצד ניתן לזהות עובש בפירות יבשים? אני ממש מפחדת להמשיך ולאכול פירות יבשים
מיי שלום, ראשית, אין צורך להיות בחרדה. יש לנו בגוף מנגנונים יעילים לטיפול בחומרים מזיקים, אם כי יעולותם נפגעת כאשר אנחנו מרעילים את גופנו לאורך זמן. אני מציע לך לקנות פירות יבשים מגידול אורגני, לשטוף היטב ואפשר גם להשרות במים רותחים. עובש ניתן לזהות בבדיקה לפני השימוש. באופן כללי מזון מעופש (קיטניות, דגנים, נבטים, לחם וכד') הוא מזיק ויש להימנע משימוש בו. בהצלחה צביקה קורן
צביקה, שלום רב. השבוע הסתיימה מבחינתי כברת דרך ארוכה. אני בחור בן 25, 1.84 מ', וממצב של כ-100 ק"ג וכ-25% שומן בגיל 21, אני כיום שוקל 70 ק"ג עם 11.5% שומן. המטרה הסופית והעיקרית שלי הינה עלייה, ומה שיותר איכותית, במסת השריר שלי. שאלתי אליך הינה האם בימים שבהם אני מבצע איירובי אך עדיין רוצה להיות במאזן קלורי חיובי למטרת עליה במסת שריר, עלי לאכול יותר ו"לכסות" על כמות שריפת הקלוריות באימון האיירובי? כמה חיובי לדעתך, פחות או יותר, צריך להיות המאזן הקלורי שלי בכדי לעלות באופן הזהיר ביותר במסת שריר (אני משתדל להקפיד על לא יותר מ-200 קלוריות יותר מה-BMR שלי)? האם אני נכון לצרוך כ-1.2 גר' חלבון על כל ק"ג בגוף בתקופת העליה במסה? תודה מראש!
שרון שלום, ראשית, כל הכבוד ואני מקווה שתשכיל לשמור על ההישג המרשים לאורך זמן! שנית, אני לא מומחה לתזונת ספורט, אבל נראה לי שאתה פועל נכון. 1.2 חלבון נראה לי מעט גבוה, אבל אם אתה בריא, מרגיש טוב, בדיקות הדם תקינות ואתה משיג תוצאות חיוביות, תמשיך כך. שלישית, אני מניח שבנוסף לפעילות אירובית אתה משתמש במשקולות ובמכשירים ייעודיים להעלאת מסת שריר. אשמח לקבל דיווח נוסף בעוד כחצי שנה. בהצלחה רבה צביקה קורן
שלום שוב צביקה. מה לגבי הימים שבהם אני מתאמן? האם בימים שבהם אני מתאמן אימון עצים ושורף כמות אנרגיה מסויימת באימון, הגיוני שאוכל יותר מהתזונה הרגילה שלי בכדי "לכסות" על האנרגיה ששרפתי באימון ושלא נילקחה מבחינתי בחישובי המאזן הקלורי החיובי בו אני אמור להימצא אל מול ה-BMR? ובכלל, האם מנסיונך ולדעתך עודף קלורי יומי של כ-200 קלוריות מספיק בכדי לנסות לעלות במסת השריר? תודה מראש!
בחלק העליון, מעל מסך השאלות, יש ארבעה "כפתורים" (הוספת הודעה חדשה, לראש הפורום, כל הפורומים ו... חיפוש) אפשר להקיש את המילה הדרושה לחיפוש (לדוגמה: עצירות) במסגרת שמשמאל למילה "חיפוש", או להקיש על המילה "חיפוש" ולפעול בהתאם להנחיות. כפי שציינתי כמה פעמים, אין כמעט שאלה שלא נשאלה בפורום הזה במהלך שבע השנים בהם אני מנהל אותו. שימוש במנוע החיפוש יחסוך לטובה ולי זמן יקר.
כהגדדרתך הממתיקים המלאכותיים גורמים להשמנה וגורמים ללבלב להפריש אינסולין אז מה היתרונות על פני הימנעות מסוכר רגיל תודה
צבי שלום, אני לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך. לממתיקים מלאכותיים אין יתרונות על פני סוכר. אני ממליץ להימנע משניהם. שניהם מיותרים ונכללים ברשימת המזונות המזיקים. (הרשימה המלאה מופיעה כמה שורות למטה - מזון קלוקל) בהצלחה צביקה קורן
מזה בידיוק מזון קלורל כהגדרתך לשאלתי בעיניין הכורכום
קפה, קקאו, קולה, תה, משקאות "קלים", תוססים ו"משקאות אנרגיה", ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומץ, מלח, חטיפים מלוחים, ממתקים, סוכר לבן, קמח לבן ומוצריו, מאפים מלוחים ומתוקים, בשר בקר, בשר ודגים מעושנים, מוצרי חלב (מלבד יוגורט עיזים או ביו), "חמוצים" למיניהם, דגים מלוחים, שומנים מוקשים (מרגרינה), סירופ תירס (MSG מונוסדיום גלוטומט, אוכל מטוגן, מזון מהונדס, אלכוהול, טבק, תרופות ללא מרשם.
שלום צביקה, תודה על התשובה. האם גם באפונה וברוקולי ושעועית קפואים (כמו של סנפרוסט) יש חומצה פולית? או שפחות מבירק הטרי? תודה שוב.
מיכל שלום, לדעתי זה לא נפגע בתהליך ההקפאה. עם זאת הירקות האלה הם "מתים" וכדאי להעדיף ירקות חיים. בהצלחה צביקה קורן
היי עדי רציתי להתייעץ לפעמים יש לי מצב שאני אוכלת 3 ארוחות מסודרות אך בין הארוחה השניה לשלישית (לפעמים) יש מצב של בלבול ורעד קל ברגליים ובידיים כשאני אוכלת פרי במצב זה זה עובר לאחר כ10 דקות אני לא ממש יודעת לאן לנתב את זה אולי כדאי לשמנות את הרגלי האכילה אבקש את המלצתך בעניין תודה רחלי
שלום רחלי אני מניחה שהינך סובלת מנפילת סוכר או בשפה המקצועית מהיפוגליקמיה. אני ממליצה כמובן לבדוק זאת מול רופא המשפחה שלך. בכל מקרה אכילה מאוזנת כל 3-4 שעות תמנע זאת ולכן אני ממליצה להוסיף לתפריט היומי שלך לפחות 3 ארוחות ביניים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
האם ממתיקים שאינם סוכר שיתרונם במינימום קלוריות,עדיין גורמים להפרשת אינסולין לדם כמו שעושה סוכר? מה עם סטיביה?
מנשה שלום, בהחלט כן, וזאת הסיבה שממתיקים מלאכותיים גורמים להשמנה...!!! סטיביה הוא ממתיק שלא גורם נזק, אבל גם הוא מפעיל את הלבלב להפרשת אינסולין. בהצלחה צביקה קורן
תודה על התגובה המהירה.האם מיעוט הקלוריות בתחליפי הסוכר יחסית לסוכר,קשורה לכמות האינסולין המופרש? המלצות לשימוש בתחליפים מיועדות למי? למרזים וגם לסוכרתיים?
תודה על המידע.אני במצב טרום סוכרתי.האם שימוש בממתיק נטול קלוריות גורם להפרשת פחות אינסולין מאשר שימוש בסוכר? אם רוצים המתקה הכרוכה במינימום אינסולין- מה מומלץ? האם סטיביה היא העדיפה?
מנשה שלום, לדעתי סטיביה עדיפה מכל הבחינות, אבל כפי שציינתי, כדאי מאד להימנע מכל המתקה ולהנות מהטעם של האוכל והמשקה כפי שהוא. בהצלחה צביקה קורן
שלום, יש לי ויטמין b-comlex חצי שנה שלא השמשתי בו קבוע .חשבתי לחזור להשתמש בו,אבל ראיתי שהוא שינה מעט את הצבע שלי מכתום לכתום טיפה יותר כהה.האם אפשר עוד להשתמש בו ,או שעדיף שלא?האם זה יכול לעשות איזשהו נזק?ואם אני צריכה לקנות חדש האם יש בי קומפלקס ללא ריח חזק ?כי כשקניתי את הנוכחי כבר בהתחלה היה לו ריח שגרם לי לבחילה. והאם מומלץ לקחת באופן כללי מולטי ויטמין?
טלי שלום, תבדקי את תאריך התפוגה על הקופסה ותפעלי בהתאם. אפשר לקחת מולטי ויטמין לאחר ביצוע שינויים בתזונה. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, האם מלח אטלנטי הוא מלח נתרן או האם הוא מלח דל נתרן ועל בסיס אשלגן.האם זהו מלח טבעי או שמוציאים ממנו את הנתרן ומה יותר הרבה במלח זה, נתרן או אשלגן. תודה רבה לתשובתך. ריקי
ריקי שלום, בכל מלח יש נתרן מלח אטלנטי הוא מלח טבעי שיש בו נתרן, אבל אין בו תוספים אחרים שמוסיפים למלח רגיל כמו כלור. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על "מלח" בהצלחה צביקה קורן
שלום באילו מזונות טבעיים יש כמות רבה של אבץ וחומצה פולית?
מיכל שלום, אבץ יש בכמות יפה בגרעיני דלעת וחמניות ובשקדים ואגוזים (פקאן), בשעועית, נבט חיטה, אורז מלא. חומצה פולית - בירקות ירוקים, קיטניות (עדשים, חומוס, אפונה), ברוקולי, בוטנים. בהצלחה צביקה קורן
אני נוהג ליטחון גרעיני דלעת וזירעי פישתן ואני מאכסן אותם בכלי סגור במקרר למשך חודש וחצי בערך שאלתי האים הערך התזונתי שלהם נישמר? תודה
חודש וחצי זה זמן ארוך מידי . נסה לשמור חלק במקפיא וחלק במקרר - עד שבועיים
האים כורכום מנקה את הכבד אים כן אז איך להישתמש ובאיזה כמות ? תודה
כורכום לא מנקה את הכבד. זהו תבלין שיש לו גם כמה תפקידים בשמירת הבריאות "ניקוי כבד" מושג רק על ידי הימנעות ממזון קלורל, צריכת מזון טבעי ואיכותי וביצוע צום מיצים של כמה ימים. אני לא מאמין ב"תרופות טבעיות" לניקוי הגוף או הכבד.
מה תפקיד המגנזיום בגוף
למגנזיום מגוון תפקידים בגוף ובין השאר פעילות השרירים, הלב ובניית העצם. תעשה חיפוש בגוגל ותמצא את הרשימה המלאה
האים יש פרי או ירק מסויימים שייש בהם כולסטרול ?
בירקות ובפירות אין כולסטרול
שלום.אני סובלת מעצירות כרונית ונודע לי שניתן לשלב את עליי סנה ופירות יבשות בתזונה כנגד עצירות.מה אתם חושבים על עליי סנה?האים ניתן להשתמש בהם לאורך זמן והיכן ניתן לרכוש אותם?בתודה
ריטה שלום, אני שולל שימוש בעלי סנה ובמשלשלים "טבעיים" למיניהם. הטיפול בעצירות צריך להיות בתזונה נכונה ולא ב"תרופות". השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילה "עצירות" או "סנה". בהצלחה צביקה קורן
ידוע כי ספגטי מחיטה מלאה בריא יותר מזה הרגיל. שאלתי האם ספגטי מחיטה מלאה בריא ומומלץ לאכילה כמובן בצורה מתונה.האם מספר הקלוריות בו רב או שלארוחת צהרים כמות סבירה הינה מומלצת?לסיכום האם את ממליצה לצרוך או לוותר לחלוטין למי ששומר על משקלו. תודה רבה
שלום שוקי איני ממליצה לוותר על אף מזון כאשר רוצים לרדת ו/או לשמור על המשקל... הכל עניין של מידתיות!!! ספגטי מחיטה מלאה נחשב לפחמימה מורכבת שבהחלט יכולה להיות חלק מתפריט מאוזן לאדם המבקש לשמור על משקלו. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
צודקת, וגם בשימוש בסימן קריאה יש צורך במידתיות :-) http://www.language-editing.co.il/exclamation
שלום רב ושנת 2011 מוצלחת לך. ידוע כי ספגטי מחיטה מלאה בריא יותר מזה מקמח רגיל.השאלה הינה האם לאדם ששומר על המשקל אכילה מתונה של ספגטי זה הינה דבר נכון לעשות. האם יש ערכים תזונתיים טובים בספגטי מחיטה מלאה או שהמלצתך להמנע ממנו לחלוטין. האם כמות הקלוריות מאד גבוהה בספגטי?
צורי שלום, ספגטי מחיטה מלאה עדיף, אבל מדובר במזון מעובד. יש בו בערך 359 קלוריות במאה גרם. בהצלחה צביקה קורן
שלום, נכדי אלרגי להמון מזונות, כמו - חלב, ביצים, סויה, קמח, אגוזים, שקדים ועוד. היינו רוצים לדעת האם כוסמת יכולה לגרום לגזים וכאבי בטן? אגסים? האפשרויות שלו קטנות ואנו מנסים כל פעם משהו חדש. הנכד בין שנה וחצי, נעשו לו בדיקות דם ועדיין אלרגי לכל מה שציינתי. אשמח לתשובתך. תודה מראש
שלום דילילה בעקרון כוסמת ואגס לא צריכים לגרום לגזים אך זה מאוד אינדיבידואלי ולכן יש לנסות כל פעם משהו בודד ולראות כיצד מגיב, כלומר רק ע"י ניסוי וטעייה. בהצלחה עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום, 1.אני נוהגת להשתמש במאפים בפשתן במקום ביצה. האם נשאר ממנו ערך תזונתי כלשהו? 2.אם אני שמה נבט חיטה במאכל כשהוא חם ( מרק ,דייסה) האם הערך שלו נפגע? 3.האם בטפיוקה יש ערך תזונתי ? 4.האם B12 שנלקח בשעות הבוקר מעודד נדודיי שינה? אני לוקחת פעם בשבוע ושמתי לב שבימים אלו אינני נרדמת בלילה ותוהה אם זה סתם מיקרי או דבר ידוע? תודה מראש ושבוע טוב.
שלום, 1.אני נוהגת להשתמש במאפים בפשתן במקום ביצה. האם נשאר ממנו ערך תזונתי כלשהו? - השמנים והויטמינים נהרסים בחלקם. נשארים מינרלים וסיבים תזונתיים. 2.אם אני שמה נבט חיטה במאכל כשהוא חם ( מרק ,דייסה) האם הערך שלו נפגע? - חיובי! 3.האם בטפיוקה יש ערך תזונתי ? - טפיוקה הוא דגן עמילני שיש לו ערכים תזונתיים - ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. 4.האם B12 שנלקח בשעות הבוקר מעודד נדודיי שינה? אני לוקחת פעם בשבוע ושמתי לב שבימים אלו אינני נרדמת בלילה ותוהה אם זה סתם מיקרי או דבר ידוע? - לדעתי אין קשר. ישנן סיבות רבות לנדודי שינה, אבל לא מה שציינת. בהצלחה צביקה קורן
שלום, שאלה שאני שואלת את עצמי מזה כמה זמן ואשמח לתגובתכם: כאשר אני מכינה מרק ואני שמה לדוגמא את הברוקולי ולצורך הדוגמא הברוקולי לא צורך יותר מ5 דקות אבל אני שמה אותו כ20 דקות בסיר לאן הויטמינים שלו נעלמים? הם מתאדים לאוויר? או נשמרים בנוזלי המרק? וכנל לגבי כל ירק ששמים במרק תודה רבה
ליאור שלום, רוב הויטמינים נהרסים בחום. ויטמין C נהרס כבר ב 60 מעלות. הם לא "מתאדים", אלא משנים את ההרכב הכימי שלהם ונהפכים בלתי מועילים. המינרלים נשארים במרק או בירקות עצמם ברוקולי וכרובית כדאי לבשל רק חמש דקות. אגב, בברוקולי יש נוגדי חמצון וחומרים אנטי סרטניים. 90 אחוז מהם נעלמים לאחר בישול ממושך. בהצלחה צביקה קורן
האם קפה אחד ביום (מבית קפה) כל יום ורק קפה אחד ביום האם זה בסדר? תודה רבה
דנה שלום, קפה אחד ביום זאת פשרה אפשרית, אם אי אפשר להימנע לחלוטין. בהצלחה צביקה קורן
שלום! כדי להגיע לרמה היומית המומלצת של סידן התחלתי לצרוך שומשום. ראיתי שהוא מכיל 975 מ"ג ל100 גרם- כך שזה מקור נוח לצריכה. שאלתי, קניתי שקית של חברת "דרומה" ואין ציון האם זה קלוי או מיובש (וזה קריטי לרמות הסידן שצונחות בקליה), יש לכם מושג? או שתמיד מוכרים מיובש בלבד? ודבר נוסף, זה אכן מקור טוב? אני פשוט אוכל אותו ישר מהשקית (10 גרם* 3 פעמים ביום), וכמובן לועס היטב. או שזה "יוצא כמו שזה נכנס"? תודה על תשובתך!
משה שלום, הקלייה פוגעת בשמנים הטובים שישנם בשומשום, אך מ ש פ ר ת את ספיגת הסידן..!!! גם בשומשום יש חומצה אוכסלים וחומצה פיטית שמפריעות לספיגת הסידן. הקלייה מנטרלת את החומצה האוכסלית, אבל כאמור פוגעת בשמנים הטובים שנמצאים בזרע. כדאי מאד לטחון את הזרעים, או ללעוס היטב, אחרת זה באמת יוצא כמו שזה נכנס. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, קראתי היום ב YNET מאמר חיובי מאוד על הקקאו.במאמר גם נכתב שקקאו טוב עם סידן. שסידן עוזר בספיקת נגדי החימצון. ידוע לי שאתה חושב שקקאו אינו מזון איכותי, אבקש לדעת מדוע. תודה, דיקלה
שמעתי שאומרים להיפך.. שקקאו מונע ספיגת סידן, ולכן כוס שוקו לא שווה הרבה. בכל אופן, אני לא מומחה, רק שמעתי כך.
נותרתי מבולבלת לחלוטין
שלום,מה הם אטריות דורום?תודה
ארז שלום, איטריות דורום עשויות מחיטת דורום שמתאימה לייצור פסטה, מקרוני ואיטריות. בהצלחה צביקה קורן
שלום אני אוהבת לשים קוקוס עם שיבולת שועל וסילאן. האם מבחינה בריאותית כף קוקוס יום זה בסדר ואיזה סוג כדאי לקנות? כי הבנתי שיש בחלקם חומר מונע התגיישות תודה
מיה שלום, אפשר להשתמש בכף קוקוס. רצוי לקנות מוצר איכותי, אורגני מחנות טבע שאולי יהיה קצת יותר יקר. בהצלחה צביקה קורן
נא להימנע
שלום אני בחור בן 30 1.70 שוקל 64 קילו יש בעיה של יציאות קשות לפעמים אני מרבה לאכול סיבים תזונתיים כמו לחם חיטה מלאה ספגטי קרונפלקס חיטה מלאה יום יום ומעדנים בריאותיים ופירות אגס תפוח יום יום אבל אני סובל בכל זאת מיציאות קשות לסירוגין אולי אני לא בוחר טוב את התזונה מה עלי לאכול? תודה
שלום אורן לטיפול בעצירות חשוב להקפיד על תזונה העשירה בסיביים בדיוק כמו שאתה מקפיד לעשות, אך מעבר לכך לא פחות חשוב להקפיד על אכילת ארוחות מסודרות,לשתות לפחות 10 כוסות נוזלים ביום (רצוי מים). ולא פחות חשוב הקפדה על פעילות גופנית סדירה. כמו כן מומלץ לפנות מספיק זמן לישיבה בשירותים, רצוי בשעות קבועות ולא להתאפק. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום, לאחר סרטן שד מעוניינת להגביר צריכת ויטמין D . אני עומדת על 22.3 באופן קבוע למרות שאני צורכת כדורי ויטמין D מידי יום (חודשיים כבר) האם יש הסבר מדוע המספרים לא עולים ? אני בד"כ לוקחת כדור כל בוקר בזמן אכילת הגרנולה , הכדור הוא של אלטמן סידן+ויטמין D ( לפני כן השתמשתי בסידן + די של life)
שלום רב, א. לא ציינת מה המינון שאת לוקחת ב. בד"כ רואים עליה לאחר כמה חודשים. תקחי לפחות 1,000 יחידות ביום ותבדקי שוב בעוד 3 חודשים. בהצלחה צביקה קורן
400 יחב"ל לקפסולה
שלום, מספר שאלות ביחס למרק מאד טעים שאני אוהבת להכין ולאכול כמובן :) כל השאלות הן ביחס לערך התזונתי כמובן :) 1. באיזה שלב שמים את הפטרוזיליה והכוסברה והשמיר בסיר שעל האש? 2. באיזה שלב שמים את השיבולת שועל העבה? 3. באיזה שלב שמים את גריסי הפנינה? 4. את הכרובית? 5. ושאלה אחרונה: האם משך זמן ארוך של המרק על האש גורם לאיבוד בערכים תזונתיים? תודה רבה
ליאור שלום, 1. באיזה שלב שמים את הפטרוזיליה והכוסברה והשמיר בסיר שעל האש? - פטרוזיליה, שמיר וכוסברה הם עלים. עלים אנחנו לחולטים ולא מבשלים. בסיום הבישול אפשר להוסיף לתבשיל או לצלחת. 2. באיזה שלב שמים את השיבולת שועל העבה? בתחילת הבישול, לפני הירקות 3. באיזה שלב שמים את גריסי הפנינה? - כנ"ל 4. את הכרובית? - חמש דקות לפני שמכבים את האש. כרובית וברוקולי הן תפרחות שצריכות בישול קצר. 5. ושאלה אחרונה: האם משך זמן ארוך של המרק על האש גורם לאיבוד בערכים תזונתיים? חיובי - לא רצוי לבשל מרק יותר משעה. בהצלחה צביקה קורן
האם יש חליטות מסויימות (עלי זית, חילבה וכו') שיכולות לעזור באיזון ערכי סוכר? אם כן אשמח לקבל מתכונים. תודה רבה
מיכל שלום, חליטות של עלי זית, קינמון ואכילת גרגירי חילבה ונבטים של חילבה נחשבים כמועילים לאיזון הסוכר. עם זאת, לא כדאי להסתמך רק על "תרופות טבעיות", אלא לבצע שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים. בהצלחה צביקה קורן
שלום אילו אצות אתה ממליץ לאכול כדאי לספק אומגה 3, האם יש הגבלה כלשהיא באכילתן? האם הן מהוות תחליף לבשר ודגים? תודה
מיה שלום, באצות ים יש אומגה-3, אבל אין לי מידע לגבי המינון. גם באצות מים מתוקים יש אומגה 3. בהצלחה צביקה קורן
נודע לי שיש תוסף מזון בשם גלוקומנאן שהוא סיב תזונתי שמסייע לתחושת השובע ולהורדה במשקל. שאלתי היא האם כדאי לצרוך אותו או בנפייבר?
שלום שיר כל הסיביים התזונתיים (גם אלו הנמצאים באופן טבעי במזון) מסייעים לתחושת שובע לאור העובדה שהם סופחים אליהם מים ובכך מגדילים את נפחם. אך כדי לרדת במשקל אין להסתמך ב"פתרונות קסם" אלא לשמור על תזונה מאוזנת ולהסתייע בפעילות גופנית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום אני 1.60 ואני שוקל 70 קג מה אני צריך לעשות בשביל להרזות כי זה מאוד מפריעה לי צוחקים עליי וחוץ מזה זה מפריעה לי תעזרו לי בבקשה
המלך שלום איני יודעת בין כמה אתה אך להרזות מהר זה גם להעלות במשקל מהר ברגע שתשנה את האוכל שלך ותעשה ספורט תרד במשקל . כלומר להוריד גא'נק פוד להוריד משקאות מומתקים כמו קולה להוריד לחם בכמויות ,להוריד כמויות של בשר. ולאכל במקום הרבה ירקות, פירות, אגוזים, דגים ,קטניות כמו אפונה שועית וחומוס עם שתייה של מיים וספורט . תרד יפה במשקל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שמעתי שישנה בעיה ברמת החומציות, לירקות הנ"ל, יכול להיות שמדובר למי שרגיש לכך?
Y שלום אכן עגבניה יוצרת חומציות בגוף . שזה לא מצב תקין ומוביל למחלות. מעבר לזה בעגבניות ובחציל יש רעל שנקרא סולנין שיש אנשים הרגישים לו ביותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
את יוצרת פאניקה סתם ומטעה אנשים? עגבניות הן חומציות אבל חומציות זו מנקה את מערכת העיכול מחיידקים ופרזיטים... כמון שהכל במידה. חצאי אמיתות מטעות טובה... חבל להטעות
שלום צביקה, בשיטוט קל בפורום ראיתי שכתבת שאשלגן אחראי למשק הנוזלים בגוף וכאשר יש חוסר בגוף של אשלגן נאגרים מים בגוף שזה לא טוב אני מניחה. ואילו בקריאה על אשלגן במקום אחר כתוב שהוא אכן אחראי על משק הנוזלים ובשמירתם. כך שאני מניחה שההאשלגן אוגר את המים בגוף ולא ההיפך -עוצר אותם כשיש חוסר בו. אשמח לדעת מה דעתך.
שושנה שלום אשלגן הוא חלק מהמינרלים המרכיבים עם הגוף ויש לו משמעות רבה מאושד לוויסות הנתרן בגוף,וכך גם לויסות כמות המים בגוף הוא לא אוגר מים.לכן גם הוא חשוב להורדת לחץ דם. למשל. בנוסף יש לו תפקידים נוספים כמו וויסות העברת גרויים במע' עצבים וכ'ו בהצלחה ובברכה טובה בר-שטן
שלום, בבדיקת דם שערכתי ערכי האשלגן שלי היו גבוהים. אני נוהגת לשתות כל יום כורכום. אני שמה בכוס ענפי כורכום ויוצקת עליהם מים חמים ושותה את זה 4 כוסות ביום. האם זה יכול להזיק לבעיה האשלגן וכדאי לי להפסיק עם זה. או שזה לא יכול להשפיע. אודה לתשובתך. בברכה, רחמה
רוחמה שלום בענפי כורכום יש אשלגן אך איני יודעת אם האשלגן הגבוה בדמך נובע מהחליטה שאת עושה לכן עצתי לך להפסיק לשתות לזמן מה את הכורכום ולבצע שוב את בדיקת האשלגן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רוחמה, אמנם עבר זמן מאז שכתבת כאן.... האם ההפסקה עם הכורכום עזרה להוריד את ערכי האשלגן? תודה
שלום רב, איזה מלח הכי מומלץ להשתמש מלח ים או מלח אטלנטי. תודה, דיקלה
דיקלה שלום המלח האטלנטי נחשב לבריא ביותר לאנשים הבריאים והוא גם היקר ביותר. הוא אינו מעובד ואין בו טעמי כלור שכן הוא מופק ישר מקרקעית הים. הוא דקיק כמו סולת. הוא נאסף בשיטות מסורתיות ללא כל תהליכי עיבוד וכך מותיר את כל המינרלים של מי הים ללא ערבוב בחול. לאחר האיסוף הוא עובר ייבוש בשמש במשך חמישה ימים לצורך אידוי יתרת המים וכך הוא מכיל את מקסימום כמויות היוד והמגנזיום. הרכב: נתרן, מגנזיום, סידן, אשלגן, ברזל, מנגן, אבץ ויוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום אכלתי 2 סלקים בגודל בינוני בבת אחת כארוחה עם פטרוזיליה השאלות: 1. האם זה כמות סבבה לאכול בבת אחת? או שיש מגבלה? 2. במשך יומיים יוצא לי לסירוגין שתן בצבע אדום. האם זה טבעי? תודה
ליאור שלום 1. זה בסדר גמור. 2. בסלק יש את הפגמנט האדום והוא יותא בשתן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ליאור שלום 1. זה בסדר גמור. 2. בסלק יש את הפגמנט האדום והוא יותא בשתן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום האם נכון לערבב בסלט את שמן הפשתן עם שמן הזית? או שאפשר לאכול אותם בנפרד ובלי קשר? תודה
דנה שלום, אפשר ורצוי לערבב ואפשר גם לאכול בנפרד. כדאי לדעת ששמן הפשתן רגיש מאד לקילקול ולכן חשוב לקנות שמן שנשמר בחנות במקרר ולבדוק שלא פג תוקפו. כדי לקבל שמן טרי באמת, אני ממליץ לטחון זרעים שלמים ולפזר על המזון. בצורה זאת מקבלים גם חלבון, ויטמינים, מינרלים, סיבים, פיטוסטרולים ועוד. בהצלחה צביקה קורן
שלום צביקה, אני נוהג לאכול הרבה עשבים ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה שמיר וכו') אך לצערי הם לא אורגניים. השאלה שלי היא מה אפשר לעשות (אם בכלל) כדי להיפטר משאריות ההדברה ? אני נוהג להשרות אותם במים כ-20 דקות ואז לשטוף אותם לפני האכילה, האם זה עוזר ? אפשר לעשות משהו אחר ?
רונן שלום, לצערי, ההשרייה לא כל כך מועילה. דווקא העלים הם בין המזונות המרוססים ביותר מכיוון שהם פגיעים למזיקים. אני מציע לך להתאמץ ולקנות אורגני, או לקנות ברשתות הסופרסל. הם הפעילו מערכת בקרה על המגדלים שמהם הם קונים את הירקות והפירות ויש בהם מעט מאד שאריות חומרי הדברה, אם בכלל. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, אובחנתי לפניי כחמש שנים כחולה IBS, בעל רגישות ללקטוז וריפלוקס. התחלתי מזה כחמש שנים במקצה שיפורים, לא לאכול מטוגן, שתייה של מים מינרלים בלבד, הימנעות מוחלטת מחטיפים (אחת לתקופה מאוד ארוכה מעט שוקולד מריר), צריכה מועטת של אלכוהול. בשבועיים האחרונים התחלתי לשתות בעיקר משקאות אשר קראתי עליהם באינטרנט ואשמח לשמוע אם זה טוב לאדם שאובחן כפי שאובחנתי: שתייה בבוקר של כוס 250 מ"ל חלב סויה, כוס 250 מ"ל של מיץ רימונים+חמוציות טבעי, בערב כוס אחת של יין אדום. האם השילוב של שלושת אלו בכול יום בזמנים שונים של היום טוב או שיש צורך להפחית או להוריד אחד משלושתם? או שיש אפשרות להוסיף דבר בריאותי נוסף ואם כן אשמח לדעת מה. המון תודה על העזרה ורק בריאות שתהיה לכולנו.
berco שלום, ראשית, טוב שאתה מודע כעת למזונות ולמשקאות שאתה מכניס לגוף. שנית, הייתי מוותר על היין בערב. שלישית, אם אתה באמת רציני, תפנה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ואל תסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. יש עוד הרבה תיקונים ושיפורים שאפשר להכניס בתזונה שלך. בהצלחה צביקה קורן
נא להימנע מכך
האם הפול קטניות נחשב לאוכל בריא?
אורן שלום, מדובר במזון חלבוני, עשיר גם בויטמינים ומינרלים. הוא מסייע לאיזון רמות השומנים בדם ומונע מחלות לב. כדאי להשרות 24 שעות לפני הבישול ולהחליף את המים כל 8 שעות. להביא לרתיחה ושוב להחליף את המים. פשר לבשל כמות גדולה ולשמו מנות אישיות במקפיא. בהצלחה צביקה קורן
למה להחליף את המים זה מאבד חלק ומוטמינים
מה הם החלקים הבריאים והמזינים ביותר בעוף בבקשה?
דנה שלום, אולי לא שמת לב, אבל הגעת לפורום תזונה טבעית אנחנו לא מעודדים אכילת בשר מכל סוג שהוא. תפני לפורום תזונה קלינית ושם תקבלי תשובה מוסמכת. בהצלחה צביקה קורן