פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

03/01/2011 | 11:30 | מאת: צורי

שלום רב ושנת 2011 מוצלחת לך. ידוע כי ספגטי מחיטה מלאה בריא יותר מזה מקמח רגיל.השאלה הינה האם לאדם ששומר על המשקל אכילה מתונה של ספגטי זה הינה דבר נכון לעשות. האם יש ערכים תזונתיים טובים בספגטי מחיטה מלאה או שהמלצתך להמנע ממנו לחלוטין. האם כמות הקלוריות מאד גבוהה בספגטי?

04/01/2011 | 07:06 | מאת: צביקה קורן

צורי שלום, ספגטי מחיטה מלאה עדיף, אבל מדובר במזון מעובד. יש בו בערך 359 קלוריות במאה גרם. בהצלחה צביקה קורן

03/01/2011 | 11:25 | מאת: דילילה

שלום, נכדי אלרגי להמון מזונות, כמו - חלב, ביצים, סויה, קמח, אגוזים, שקדים ועוד. היינו רוצים לדעת האם כוסמת יכולה לגרום לגזים וכאבי בטן? אגסים? האפשרויות שלו קטנות ואנו מנסים כל פעם משהו חדש. הנכד בין שנה וחצי, נעשו לו בדיקות דם ועדיין אלרגי לכל מה שציינתי. אשמח לתשובתך. תודה מראש

03/01/2011 | 18:40 | מאת: עדי מילר

שלום דילילה בעקרון כוסמת ואגס לא צריכים לגרום לגזים אך זה מאוד אינדיבידואלי ולכן יש לנסות כל פעם משהו בודד ולראות כיצד מגיב, כלומר רק ע"י ניסוי וטעייה. בהצלחה עדי מילר דיאטנית קלינית

02/01/2011 | 21:35 | מאת: שרית

שלום, 1.אני נוהגת להשתמש במאפים בפשתן במקום ביצה. האם נשאר ממנו ערך תזונתי כלשהו? 2.אם אני שמה נבט חיטה במאכל כשהוא חם ( מרק ,דייסה) האם הערך שלו נפגע? 3.האם בטפיוקה יש ערך תזונתי ? 4.האם B12 שנלקח בשעות הבוקר מעודד נדודיי שינה? אני לוקחת פעם בשבוע ושמתי לב שבימים אלו אינני נרדמת בלילה ותוהה אם זה סתם מיקרי או דבר ידוע? תודה מראש ושבוע טוב.

03/01/2011 | 11:29 | מאת: צביקה קורן

שלום, 1.אני נוהגת להשתמש במאפים בפשתן במקום ביצה. האם נשאר ממנו ערך תזונתי כלשהו? - השמנים והויטמינים נהרסים בחלקם. נשארים מינרלים וסיבים תזונתיים. 2.אם אני שמה נבט חיטה במאכל כשהוא חם ( מרק ,דייסה) האם הערך שלו נפגע? - חיובי! 3.האם בטפיוקה יש ערך תזונתי ? - טפיוקה הוא דגן עמילני שיש לו ערכים תזונתיים - ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. 4.האם B12 שנלקח בשעות הבוקר מעודד נדודיי שינה? אני לוקחת פעם בשבוע ושמתי לב שבימים אלו אינני נרדמת בלילה ותוהה אם זה סתם מיקרי או דבר ידוע? - לדעתי אין קשר. ישנן סיבות רבות לנדודי שינה, אבל לא מה שציינת. בהצלחה צביקה קורן

02/01/2011 | 20:37 | מאת: ליאור

שלום, שאלה שאני שואלת את עצמי מזה כמה זמן ואשמח לתגובתכם: כאשר אני מכינה מרק ואני שמה לדוגמא את הברוקולי ולצורך הדוגמא הברוקולי לא צורך יותר מ5 דקות אבל אני שמה אותו כ20 דקות בסיר לאן הויטמינים שלו נעלמים? הם מתאדים לאוויר? או נשמרים בנוזלי המרק? וכנל לגבי כל ירק ששמים במרק תודה רבה

03/01/2011 | 11:24 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, רוב הויטמינים נהרסים בחום. ויטמין C נהרס כבר ב 60 מעלות. הם לא "מתאדים", אלא משנים את ההרכב הכימי שלהם ונהפכים בלתי מועילים. המינרלים נשארים במרק או בירקות עצמם ברוקולי וכרובית כדאי לבשל רק חמש דקות. אגב, בברוקולי יש נוגדי חמצון וחומרים אנטי סרטניים. 90 אחוז מהם נעלמים לאחר בישול ממושך. בהצלחה צביקה קורן

02/01/2011 | 20:34 | מאת: דנה

האם קפה אחד ביום (מבית קפה) כל יום ורק קפה אחד ביום האם זה בסדר? תודה רבה

03/01/2011 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, קפה אחד ביום זאת פשרה אפשרית, אם אי אפשר להימנע לחלוטין. בהצלחה צביקה קורן

02/01/2011 | 14:02 | מאת: משה

שלום! כדי להגיע לרמה היומית המומלצת של סידן התחלתי לצרוך שומשום. ראיתי שהוא מכיל 975 מ"ג ל100 גרם- כך שזה מקור נוח לצריכה. שאלתי, קניתי שקית של חברת "דרומה" ואין ציון האם זה קלוי או מיובש (וזה קריטי לרמות הסידן שצונחות בקליה), יש לכם מושג? או שתמיד מוכרים מיובש בלבד? ודבר נוסף, זה אכן מקור טוב? אני פשוט אוכל אותו ישר מהשקית (10 גרם* 3 פעמים ביום), וכמובן לועס היטב. או שזה "יוצא כמו שזה נכנס"? תודה על תשובתך!

03/01/2011 | 11:20 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, הקלייה פוגעת בשמנים הטובים שישנם בשומשום, אך מ ש פ ר ת את ספיגת הסידן..!!! גם בשומשום יש חומצה אוכסלים וחומצה פיטית שמפריעות לספיגת הסידן. הקלייה מנטרלת את החומצה האוכסלית, אבל כאמור פוגעת בשמנים הטובים שנמצאים בזרע. כדאי מאד לטחון את הזרעים, או ללעוס היטב, אחרת זה באמת יוצא כמו שזה נכנס. בהצלחה צביקה קורן

02/01/2011 | 12:55 | מאת: דיקלה

שלום רב, קראתי היום ב YNET מאמר חיובי מאוד על הקקאו.במאמר גם נכתב שקקאו טוב עם סידן. שסידן עוזר בספיקת נגדי החימצון. ידוע לי שאתה חושב שקקאו אינו מזון איכותי, אבקש לדעת מדוע. תודה, דיקלה

02/01/2011 | 13:54 | מאת: משה

שמעתי שאומרים להיפך.. שקקאו מונע ספיגת סידן, ולכן כוס שוקו לא שווה הרבה. בכל אופן, אני לא מומחה, רק שמעתי כך.

נותרתי מבולבלת לחלוטין

01/01/2011 | 22:49 | מאת: ארז

שלום,מה הם אטריות דורום?תודה

03/01/2011 | 11:13 | מאת: צביקה קורן

ארז שלום, איטריות דורום עשויות מחיטת דורום שמתאימה לייצור פסטה, מקרוני ואיטריות. בהצלחה צביקה קורן

30/12/2010 | 21:59 | מאת: מיה

שלום אני אוהבת לשים קוקוס עם שיבולת שועל וסילאן. האם מבחינה בריאותית כף קוקוס יום זה בסדר ואיזה סוג כדאי לקנות? כי הבנתי שיש בחלקם חומר מונע התגיישות תודה

31/12/2010 | 12:15 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אפשר להשתמש בכף קוקוס. רצוי לקנות מוצר איכותי, אורגני מחנות טבע שאולי יהיה קצת יותר יקר. בהצלחה צביקה קורן

30/12/2010 | 21:29 | מאת: גיא

31/12/2010 | 12:13 | מאת: צביקה קורן

נא להימנע

30/12/2010 | 14:09 | מאת: אורן

שלום אני בחור בן 30 1.70 שוקל 64 קילו יש בעיה של יציאות קשות לפעמים אני מרבה לאכול סיבים תזונתיים כמו לחם חיטה מלאה ספגטי קרונפלקס חיטה מלאה יום יום ומעדנים בריאותיים ופירות אגס תפוח יום יום אבל אני סובל בכל זאת מיציאות קשות לסירוגין אולי אני לא בוחר טוב את התזונה מה עלי לאכול? תודה

30/12/2010 | 14:43 | מאת: עדי מילר

שלום אורן לטיפול בעצירות חשוב להקפיד על תזונה העשירה בסיביים בדיוק כמו שאתה מקפיד לעשות, אך מעבר לכך לא פחות חשוב להקפיד על אכילת ארוחות מסודרות,לשתות לפחות 10 כוסות נוזלים ביום (רצוי מים). ולא פחות חשוב – הקפדה על פעילות גופנית סדירה. כמו כן מומלץ לפנות מספיק זמן לישיבה בשירותים, רצוי בשעות קבועות ולא להתאפק. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

29/12/2010 | 20:24 | מאת: vasko

שלום, לאחר סרטן שד מעוניינת להגביר צריכת ויטמין D . אני עומדת על 22.3 באופן קבוע למרות שאני צורכת כדורי ויטמין D מידי יום (חודשיים כבר) האם יש הסבר מדוע המספרים לא עולים ? אני בד"כ לוקחת כדור כל בוקר בזמן אכילת הגרנולה , הכדור הוא של אלטמן סידן+ויטמין D ( לפני כן השתמשתי בסידן + די של life)

31/12/2010 | 12:11 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, א. לא ציינת מה המינון שאת לוקחת ב. בד"כ רואים עליה לאחר כמה חודשים. תקחי לפחות 1,000 יחידות ביום ותבדקי שוב בעוד 3 חודשים. בהצלחה צביקה קורן

31/12/2010 | 15:10 | מאת: ואסקו

400 יחב"ל לקפסולה

29/12/2010 | 19:01 | מאת: ליאור

שלום, מספר שאלות ביחס למרק מאד טעים שאני אוהבת להכין ולאכול כמובן :) כל השאלות הן ביחס לערך התזונתי כמובן :) 1. באיזה שלב שמים את הפטרוזיליה והכוסברה והשמיר בסיר שעל האש? 2. באיזה שלב שמים את השיבולת שועל העבה? 3. באיזה שלב שמים את גריסי הפנינה? 4. את הכרובית? 5. ושאלה אחרונה: האם משך זמן ארוך של המרק על האש גורם לאיבוד בערכים תזונתיים? תודה רבה

31/12/2010 | 12:09 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, 1. באיזה שלב שמים את הפטרוזיליה והכוסברה והשמיר בסיר שעל האש? - פטרוזיליה, שמיר וכוסברה הם עלים. עלים אנחנו לחולטים ולא מבשלים. בסיום הבישול אפשר להוסיף לתבשיל או לצלחת. 2. באיזה שלב שמים את השיבולת שועל העבה? בתחילת הבישול, לפני הירקות 3. באיזה שלב שמים את גריסי הפנינה? - כנ"ל 4. את הכרובית? - חמש דקות לפני שמכבים את האש. כרובית וברוקולי הן תפרחות שצריכות בישול קצר. 5. ושאלה אחרונה: האם משך זמן ארוך של המרק על האש גורם לאיבוד בערכים תזונתיים? חיובי - לא רצוי לבשל מרק יותר משעה. בהצלחה צביקה קורן

29/12/2010 | 18:53 | מאת: מיכל

האם יש חליטות מסויימות (עלי זית, חילבה וכו') שיכולות לעזור באיזון ערכי סוכר? אם כן אשמח לקבל מתכונים. תודה רבה

31/12/2010 | 12:05 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, חליטות של עלי זית, קינמון ואכילת גרגירי חילבה ונבטים של חילבה נחשבים כמועילים לאיזון הסוכר. עם זאת, לא כדאי להסתמך רק על "תרופות טבעיות", אלא לבצע שינוי יסודי בתזונה ובאורח החיים. בהצלחה צביקה קורן

29/12/2010 | 17:02 | מאת: מיה

שלום אילו אצות אתה ממליץ לאכול כדאי לספק אומגה 3, האם יש הגבלה כלשהיא באכילתן? האם הן מהוות תחליף לבשר ודגים? תודה

31/12/2010 | 12:03 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, באצות ים יש אומגה-3, אבל אין לי מידע לגבי המינון. גם באצות מים מתוקים יש אומגה 3. בהצלחה צביקה קורן

29/12/2010 | 11:22 | מאת: שיר

נודע לי שיש תוסף מזון בשם גלוקומנאן שהוא סיב תזונתי שמסייע לתחושת השובע ולהורדה במשקל. שאלתי היא האם כדאי לצרוך אותו או בנפייבר?

30/12/2010 | 10:14 | מאת: עדי מילר

שלום שיר כל הסיביים התזונתיים (גם אלו הנמצאים באופן טבעי במזון) מסייעים לתחושת שובע לאור העובדה שהם סופחים אליהם מים ובכך מגדילים את נפחם. אך כדי לרדת במשקל אין להסתמך ב"פתרונות קסם" אלא לשמור על תזונה מאוזנת ולהסתייע בפעילות גופנית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

29/12/2010 | 01:57 | מאת: המלך

שלום אני 1.60 ואני שוקל 70 קג מה אני צריך לעשות בשביל להרזות כי זה מאוד מפריעה לי צוחקים עליי וחוץ מזה זה מפריעה לי תעזרו לי בבקשה

29/12/2010 | 06:07 | מאת: טובה בר-שאן

המלך שלום איני יודעת בין כמה אתה אך להרזות מהר זה גם להעלות במשקל מהר ברגע שתשנה את האוכל שלך ותעשה ספורט תרד במשקל . כלומר להוריד גא'נק פוד להוריד משקאות מומתקים כמו קולה להוריד לחם בכמויות ,להוריד כמויות של בשר. ולאכל במקום הרבה ירקות, פירות, אגוזים, דגים ,קטניות כמו אפונה שועית וחומוס עם שתייה של מיים וספורט . תרד יפה במשקל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/12/2010 | 00:56 | מאת: y

שמעתי שישנה בעיה ברמת החומציות, לירקות הנ"ל, יכול להיות שמדובר למי שרגיש לכך?

29/12/2010 | 06:03 | מאת: טובה בר-שאן

Y שלום אכן עגבניה יוצרת חומציות בגוף . שזה לא מצב תקין ומוביל למחלות. מעבר לזה בעגבניות ובחציל יש רעל שנקרא סולנין שיש אנשים הרגישים לו ביותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

07/01/2011 | 10:34 | מאת: מחבר

את יוצרת פאניקה סתם ומטעה אנשים? עגבניות הן חומציות אבל חומציות זו מנקה את מערכת העיכול מחיידקים ופרזיטים... כמון שהכל במידה. חצאי אמיתות מטעות טובה... חבל להטעות

28/12/2010 | 16:49 | מאת: שושנה

שלום צביקה, בשיטוט קל בפורום ראיתי שכתבת שאשלגן אחראי למשק הנוזלים בגוף וכאשר יש חוסר בגוף של אשלגן נאגרים מים בגוף שזה לא טוב אני מניחה. ואילו בקריאה על אשלגן במקום אחר כתוב שהוא אכן אחראי על משק הנוזלים ובשמירתם. כך שאני מניחה שההאשלגן אוגר את המים בגוף ולא ההיפך -עוצר אותם כשיש חוסר בו. אשמח לדעת מה דעתך.

29/12/2010 | 06:01 | מאת: טובה בר-שאן

שושנה שלום אשלגן הוא חלק מהמינרלים המרכיבים עם הגוף ויש לו משמעות רבה מאושד לוויסות הנתרן בגוף,וכך גם לויסות כמות המים בגוף הוא לא אוגר מים.לכן גם הוא חשוב להורדת לחץ דם. למשל. בנוסף יש לו תפקידים נוספים כמו וויסות העברת גרויים במע' עצבים וכ'ו בהצלחה ובברכה טובה בר-שטן

28/12/2010 | 15:43 | מאת: רוחמה

שלום, בבדיקת דם שערכתי ערכי האשלגן שלי היו גבוהים. אני נוהגת לשתות כל יום כורכום. אני שמה בכוס ענפי כורכום ויוצקת עליהם מים חמים ושותה את זה 4 כוסות ביום. האם זה יכול להזיק לבעיה האשלגן וכדאי לי להפסיק עם זה. או שזה לא יכול להשפיע. אודה לתשובתך. בברכה, רחמה

29/12/2010 | 05:54 | מאת: טובה בר-שאן

רוחמה שלום בענפי כורכום יש אשלגן אך איני יודעת אם האשלגן הגבוה בדמך נובע מהחליטה שאת עושה לכן עצתי לך להפסיק לשתות לזמן מה את הכורכום ולבצע שוב את בדיקת האשלגן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/03/2012 | 22:04 | מאת: דב

שלום רוחמה, אמנם עבר זמן מאז שכתבת כאן.... האם ההפסקה עם הכורכום עזרה להוריד את ערכי האשלגן? תודה

28/12/2010 | 14:44 | מאת: דיקלה

שלום רב, איזה מלח הכי מומלץ להשתמש מלח ים או מלח אטלנטי. תודה, דיקלה

29/12/2010 | 05:49 | מאת: טובה בר-שאן

דיקלה שלום המלח האטלנטי נחשב לבריא ביותר לאנשים הבריאים והוא גם היקר ביותר. הוא אינו מעובד ואין בו טעמי כלור שכן הוא מופק ישר מקרקעית הים. הוא דקיק כמו סולת. הוא נאסף בשיטות מסורתיות ללא כל תהליכי עיבוד וכך מותיר את כל המינרלים של מי הים ללא ערבוב בחול. לאחר האיסוף הוא עובר ייבוש בשמש במשך חמישה ימים לצורך אידוי יתרת המים וכך הוא מכיל את מקסימום כמויות היוד והמגנזיום. הרכב: נתרן, מגנזיום, סידן, אשלגן, ברזל, מנגן, אבץ ויוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/12/2010 | 08:14 | מאת: ליאור

שלום אכלתי 2 סלקים בגודל בינוני בבת אחת כארוחה עם פטרוזיליה השאלות: 1. האם זה כמות סבבה לאכול בבת אחת? או שיש מגבלה? 2. במשך יומיים יוצא לי לסירוגין שתן בצבע אדום. האם זה טבעי? תודה

29/12/2010 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום 1. זה בסדר גמור. 2. בסלק יש את הפגמנט האדום והוא יותא בשתן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/12/2010 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום 1. זה בסדר גמור. 2. בסלק יש את הפגמנט האדום והוא יותא בשתן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

27/12/2010 | 23:46 | מאת: דנה

שלום האם נכון לערבב בסלט את שמן הפשתן עם שמן הזית? או שאפשר לאכול אותם בנפרד ובלי קשר? תודה

28/12/2010 | 07:33 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אפשר ורצוי לערבב ואפשר גם לאכול בנפרד. כדאי לדעת ששמן הפשתן רגיש מאד לקילקול ולכן חשוב לקנות שמן שנשמר בחנות במקרר ולבדוק שלא פג תוקפו. כדי לקבל שמן טרי באמת, אני ממליץ לטחון זרעים שלמים ולפזר על המזון. בצורה זאת מקבלים גם חלבון, ויטמינים, מינרלים, סיבים, פיטוסטרולים ועוד. בהצלחה צביקה קורן

27/12/2010 | 23:11 | מאת: רונן

שלום צביקה, אני נוהג לאכול הרבה עשבים ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה שמיר וכו') אך לצערי הם לא אורגניים. השאלה שלי היא מה אפשר לעשות (אם בכלל) כדי להיפטר משאריות ההדברה ? אני נוהג להשרות אותם במים כ-20 דקות ואז לשטוף אותם לפני האכילה, האם זה עוזר ? אפשר לעשות משהו אחר ?

28/12/2010 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

רונן שלום, לצערי, ההשרייה לא כל כך מועילה. דווקא העלים הם בין המזונות המרוססים ביותר מכיוון שהם פגיעים למזיקים. אני מציע לך להתאמץ ולקנות אורגני, או לקנות ברשתות הסופרסל. הם הפעילו מערכת בקרה על המגדלים שמהם הם קונים את הירקות והפירות ויש בהם מעט מאד שאריות חומרי הדברה, אם בכלל. בהצלחה צביקה קורן

31/12/2010 | 08:43 | מאת: רונן

שלום רב, אובחנתי לפניי כחמש שנים כחולה IBS, בעל רגישות ללקטוז וריפלוקס. התחלתי מזה כחמש שנים במקצה שיפורים, לא לאכול מטוגן, שתייה של מים מינרלים בלבד, הימנעות מוחלטת מחטיפים (אחת לתקופה מאוד ארוכה מעט שוקולד מריר), צריכה מועטת של אלכוהול. בשבועיים האחרונים התחלתי לשתות בעיקר משקאות אשר קראתי עליהם באינטרנט ואשמח לשמוע אם זה טוב לאדם שאובחן כפי שאובחנתי: שתייה בבוקר של כוס 250 מ"ל חלב סויה, כוס 250 מ"ל של מיץ רימונים+חמוציות טבעי, בערב כוס אחת של יין אדום. האם השילוב של שלושת אלו בכול יום בזמנים שונים של היום טוב או שיש צורך להפחית או להוריד אחד משלושתם? או שיש אפשרות להוסיף דבר בריאותי נוסף ואם כן אשמח לדעת מה. המון תודה על העזרה ורק בריאות שתהיה לכולנו.

28/12/2010 | 07:26 | מאת: צביקה קורן

berco שלום, ראשית, טוב שאתה מודע כעת למזונות ולמשקאות שאתה מכניס לגוף. שנית, הייתי מוותר על היין בערב. שלישית, אם אתה באמת רציני, תפנה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ואל תסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. יש עוד הרבה תיקונים ושיפורים שאפשר להכניס בתזונה שלך. בהצלחה צביקה קורן

27/12/2010 | 12:48 | מאת: צופיה

נא להימנע מכך

27/12/2010 | 09:34 | מאת: אורן

האם הפול קטניות נחשב לאוכל בריא?

27/12/2010 | 13:28 | מאת: צביקה קורן

אורן שלום, מדובר במזון חלבוני, עשיר גם בויטמינים ומינרלים. הוא מסייע לאיזון רמות השומנים בדם ומונע מחלות לב. כדאי להשרות 24 שעות לפני הבישול ולהחליף את המים כל 8 שעות. להביא לרתיחה ושוב להחליף את המים. פשר לבשל כמות גדולה ולשמו מנות אישיות במקפיא. בהצלחה צביקה קורן

06/04/2013 | 15:55 | מאת: כרמי

למה להחליף את המים זה מאבד חלק ומוטמינים

26/12/2010 | 20:20 | מאת: דנה

מה הם החלקים הבריאים והמזינים ביותר בעוף בבקשה?

27/12/2010 | 13:25 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, אולי לא שמת לב, אבל הגעת לפורום תזונה טבעית אנחנו לא מעודדים אכילת בשר מכל סוג שהוא. תפני לפורום תזונה קלינית ושם תקבלי תשובה מוסמכת. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 20:01 | מאת: דנה

האם כפית שלמה של אבקת כורכום כל יום במאכלים השונים זו כמות שהיא בסדר או שזה נחשב יותר מדי?

27/12/2010 | 13:24 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, זה בתנאי שאין לך צרבות, או תופעות שליליות אחרות במערכת העיכול. חשוב שיהיה כורכום טרי ורצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 19:16 | מאת: נעמי

האם בשר אדום מאבד מהערך התזונתי שלו כאשר הוא נאכל לאחר כמספר ימים, כשהוא שמור במקרר? ואתה שאלה על חזה עוף בבקשה. תודה

27/12/2010 | 13:07 | מאת: צביקה קורן

נעמי שלום, אולי לא שמת לב, אבל הגעת לפורום תזונה טבעית אנחנו לא מעודדים אכילת בשר מכל סוג שהוא. תפני לפורום תזונה קלינית ושם תקבל תשובה מוסמכת. אגב, בשר לא מאבד מערכו אחרי כמה ימים, הוא פשוט מתקלקל ונרקב. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 19:01 | מאת: רלי

שלום, אמא שלי אישה בת 64 ויש לה דלקת כרונית במעי, קוליטיס בעבר היה לה דימום כיום כבר לא.היא מטופלת בכדורי רפאסל. השאלה שלי היא האם רצוי לשנות את התזונה כדי להפחית את השלשולים והלחץ ליציאות?

27/12/2010 | 13:22 | מאת: צביקה קורן

רלי שלום, בנוסף להנחיות התזונתיות של הרופא המטפל, כדאי לפנות גם לייעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי לדעת ממה להימנע ומה כדאי להוסיף לתזונה. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 18:52 | מאת: אילה

מה ההבדל בין מלח ים יבש למלח רגיל? מה יותר בריא? ולמה משתמשים? שאלה שניה-אומרים ששמן זית שרותח מעל 45 מעלות הופך לרעיל.אם אני משבשלת עוף סיני בשמן קנולה וזית ובסוף מגביה מספר דקות את האש,השמן זית רעיל? ואם על אש נמוכה?תודה מראש.

27/12/2010 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

אילה שלום, למלח רגיל מוסיפים כלור וחומרי הלבנה. כדאי לצרוך מלח אטלנטי. אנחנו לא ממליצים לטגן וחמם שמן. השמן מתקלקל בחום. לשיקולך...! בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 18:17 | מאת: גיא

שלום, באחת התשובות שנתת למישהי בפורום אמרת לה שאתה לא ממליץ לאכול גרנולה עם חלב רציתי לדעת למה? תודה מראש..

27/12/2010 | 13:17 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, זה לא מתאים מבחינת צירופי מזון וחוץ מזה חלב נוזלי לא נכלל ב"סל המזונות" המומלצים בפורום הזה. אפשר להסתפק ביוגורט עיזים אורגני או "ביו". גם "גרנולה" זה לא מזון איכותי מכיוון שהיא קלוייה ועשירה מאד בסוכר ובשומנים (שמתקלקלים בקלייה). עדיף לאכול מיזלי בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 16:55 | מאת: שיר

שלום, רציתי לשאול האם יש יתרון כלשהו בנטילת תוספי אבץ בקרב חולי סרטן? האם יש המלצות לצריכה של אבץ בסוגי סרטן מסויימים? תודה

27/12/2010 | 13:12 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, לאבץ כ 150 תפקידים שונים בגוף ובכלל זה חיזוק המערכת החיסונית. לפעמים נמנעים ממתן תוספים בזמן טיפולים כימותרפיים. כפי שכתבתי כמה פעמים בפורום, אני לא מעודד שימוש ב"תרופות טבעיות", רק תזונה טבעית,איכותית ומאוזנת עשויה להועיל במניעת מחלות ובטיפול בהן. מציע שתפני לייעוץ אישי מקצועי. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 12:58 | מאת: ליאור

שלום באילו כלים מומלץ לשמור את סובין החיטה ושבולת השועל כאשר פותחים אותם מהשקית שהם נקנו בסופר? האם מומלץ לשמור דברים אלו במקפיא? תודה

27/12/2010 | 13:14 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, ראשית אני מבקש ממך ומכל הגולשים לרכז את כל השאלות במסך אחד ולא לפצל. זה גוזל ממני זמן יקר. שנית, בהמשך לתשובה הקודמת שנתתי לך, אם את בכ"ז מתעקשת לאכול סובין, תשמרי בכלי זכוכית במקרר או במקפיא. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 11:34 | מאת: רוחמה

שלום רב, אבקש לדעת האם סויה גולמית (זאת שנראית כמו בונזו, ומוסיפים אותה לקציצות) היא מזון איכותי. ראיתי שעל האריזה רשום ברכיבים, קמח סויה. האם זה עשוי מקמח סויה. אני חשבתי שזהו מזון גולמי של סויה עד שקראתי שזה מקמח סויה. אודה לתשובתך. בברכה, רוחמה

27/12/2010 | 13:08 | מאת: צביקה קורן

רוחמה שלום, לא מדובר במזון איכותי, אבל מי שלא אוכל בשר יכול לקבל חלבון מהמוצר הזה. מדובר במוצר תעשייתי מעובד. עדיף לאכול טופו או טמפה. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 10:22 | מאת: איתי

שלום, האם הבשר הודו האדום נותן מספיק תשובות ותחלופה בויטמינים לבשר הבקר? תודה,איתי

27/12/2010 | 13:05 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, אולי לא שמת לב, אבל הגעת לפורום תזונה טבעית אנחנו לא מעודדים אכילת בשר מכל סוג שהוא. תפנה לפורום תזונה קלינית ושם תקבל תשובה מוסמכת. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 08:04 | מאת: מיכל

שלום רציתי לבדוק אם דיאטת הלימונים מתאימה גם לילדים בני 16 תודה מיכל

27/12/2010 | 13:03 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אני לא מכיר את הדיאטה הזאת ולכן לא אוכל להתייחס. באופן עקרוני אני מתנגד ל"דיאטות הרזייה" הגורמות להשמנה בטווח הבינוני והארוך (ברגע שיוצאים מה"דיאטה"). אני לא מבין איך אשר להכניס ילד למסגרת של "דיאטה" שבה צריך להמשיך לכל החיים. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולאזן את המשקל באופן טבעי ולא באמצעים פסולים. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 08:01 | מאת: ליאור

תודה על התשובות שלכם שאלה נוספת: קניתי בסופר סובין חיטה יש בזה המון סיבים תזונתיים לפי מה שכתוב אשמח לדעת איך אוכלים את זה ? האם צריך לעשות עם זה משהו לפני האכילה או כמות שזה , פשוט לאכול? האם אפשר לשים את זה בסלטים? תודה

27/12/2010 | 12:58 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני לא ממיץ לאכול סיבים בצורת סובין או בכל צורה אחרת בתזונה הטבעית יש מספיק סיבים תזונתיים עודף סיבים מזיק. הם סופחים ויטמינים ומינרלים ומונעים ספיגה שלם בגוף. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 06:35 | מאת: מאיה

שלום רב ושבוע טוב מאחר וזה יותר בריא קניתי ספגטי מחיטה מלאה על מנת לעשות לילדיי.חברה אמרה לי שילדיי לא יאהבו את הספגטי כי מחיטה מלאה הוא קשה יותר ולא רך כמו זה הפחות בריא.האם נכון הדבר?למה?והאם יש פיתרון ואפשר לרככו. תודה רבה מראש.אשמח לדווח לך על תוצאות "הניסוי":.

26/12/2010 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, בספגטי מקמח מלא יש יותר סיבים תזונתיים ומינרלים ה"מעניקים" לה טעם מריר ולכן היא גם קשה יותר. לדעתי התועלת עולה על "הנזק" וכדאי שתרגילי את ילדייך לאכול מזון בריאות ולא להתפשר על "טעים". בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 22:42 | מאת: סיוון

היי :) עקב רגישות ללקטוז, עם מה אתם ממליצים לאכול גרנולה או קורספלקס? תודה

26/12/2010 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, גם למי שלא רגיש אני לא ממליץ לאכול גרנולה וקורנפלקס עם חלב... בכל מקרה לא מדובר במזונות בריאות, אבל אם את "חייבת", תקחי את זה עם מים או חלב אורז/שיבולת שועל/סויה, או מיץ תפוחים. בהצלחה צביקה

25/12/2010 | 20:56 | מאת: יוכבד

ומבורך. האם לדעתכם נטילה של 3000 מ"ג ויטמין c ביום היא מסוכנת או שאתם מאלה שממליצים על מינון זה מבלי לחשוב שזהו מינון גבוה? מפירות וירקות שאני אוכלת בדר"כ אני מקבלת מקסימום 300 ביום טוב. לרוב אין לי זמן להפנות לתזונה נכונה ולא אוכלת נכון ולכן רוצה לקחת זאת כתוסף. תשובתכם חשובה לי תודה

26/12/2010 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

יוכבד שלום, זה לא מסוכן, אבל זה מיותר. הכמות המומלצת והדרושה לשמירת הבריאות היא 500 מ"ג ביום. במקרה של מחלה (התקררות, שפעת וכד'), כדאי לקחת 1,500 (500 X שלוש פעמים ביום). בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 19:45 | מאת: ליאור

האם כמוסות של תערובת של 8 זני חיידקים פרוביוטיים (בשם ג'ארו דופילוס) יכולים לגרום לסוג של נזק? כמו פעילות יתר של מערכת העיכול? אני לוקחת כבר 4 ימים , כל יום כדור על בטן ריקה, ואני מרגישה פעילות יתר וגזים. תודה רבה :)

26/12/2010 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, זה בהחלט יכול להתרחש, במיוחד בשלבים הראשונים של השימוש. תמשיכי עוד כמה ימים ואם זה לא חולף, תקני מוצר אחד, עדין יותר (עם פחות סוגי חיידקים וכמות קטנה יותר שלהם). בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 19:41 | מאת: טל

שלום, מה ההבדל בין שבולת שועל עבה ללא עבה בבקשה? תודה שבוע טוב

26/12/2010 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, שיבולת שועל עבה עברה פחות עיבוד תעשיייתי ולכן מכילה יותר ערכים תזונתיים (סיבים, ויטמינים, מינרלים וכד'). היא עדיפה על פני מוצר ה"אינסטנט" הנמכר בקופסאות או בשקיות. בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 17:58 | מאת: שרון

שלום האם סולת מלאה בהכנה של דייסה היא בריאה?

26/12/2010 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

עם זאת, חשוב לגוון את סוגי הדגנים המלאים.

25/12/2010 | 15:30 | מאת: רן

שלום, יש לי שאלות: 1: האם שמפניון בריא? 2: איך דיף לאכול אותם טריות או מבושלות? תודה מראש :)

26/12/2010 | 07:31 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, לפטריות יש ערכים תזונתיים מועילים. כדאי לאכול מבושל, אפוי או מאודה. בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 12:53 | מאת: מילנה

האם לסובלים מיתר לחץ דם מותר לקחת גלוקוזמין לטיפול בדלקת פרקים?

26/12/2010 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

מילנה שלום, לא ידוע לי על קשר בין גלוקוזמין ליתר לחץ דם. בכל מקרה, תתייעצי עם הרופא המטפל ותקראי את העלון המצורף לתוסף. בהצלחה צביקה קורן

24/12/2010 | 23:42 | מאת: אורן

שלום רב, אני מעוניין בכדורי אסאי ברי כתוסף תזונה. רציתי לשאול האם יש סוג מסויים שעדיף או מומלץ יותר? תודה, אורן.

25/12/2010 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

אורן שלום, אני לא מתמצא בתוסף הזה. אני מקווה שאתה לא מבסס את בריאותך על "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן

24/12/2010 | 08:44 | מאת: עמי

בן 59 שומר על דיאטה עקב כולסטרול,ISCHEMIC HEART DIEASE CHRONIC UNS ,שקלתי לפני שנה 72 קג לבובה 180 ס"מ בשנה האחרונה ירדתי 4 קג ואני רזה מאד ! קרדיולוג אמר לי שעלי להתחזק על ידי צריכת קלוריות גבוהה יותר , מה מוממלץ לצרוך ובו בזמן לשמור על רמת כולסטרול תקינה ( LDL מתחת ל -100 וHDL מעל 40 ) תודה

25/12/2010 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

עמי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. בכל אופן, אני ממליץ להוסיף לתזונה מזונות טבעיים עתירי אנרגיה כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה מלאה (מועילים לאיזון שומנים בדם), לחם מלא, דגנים מלאים, שמן זית וכד'. אימוני משקוליות עשויות להעלות מסת שריר. כדאי לפנות לייעוץ אישי מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2010 | 21:00 | מאת: טורי

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין מרק אינסטנט למרק אחר? תודה

24/12/2010 | 04:57 | מאת: טובה בר-שאן

טורי שלום מרק אינסטנט בוא מרק תעשייתי שיש שם יותר תוספים למיניהם מאשר באמת מרכיבי מרק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן