פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

23/12/2010 | 20:16 | מאת: יהודית

יש לי פטריה יוגית שגדלה מאוד מי שרוצה מוזמן

24/12/2010 | 05:01 | מאת: טובה בר-שאן

יהודית אשמח הטלפון שלי 0546829699 בהמון תודה טובה בר- שאן

26/12/2010 | 10:21 | מאת: דליה

הטלפון שלי 052-2498146 דוד

23/12/2010 | 19:26 | מאת: לימור

בתי עברה מבחן נשיפה לאחר התקף כאבי בטן כשבוע ימים. נמצא רמה של 36.44 של h.pylori (ubt c-13) חיובי. רציתי לשאול איך מטפלים בזה בצורה יעילה ואיך יתכן שכאבי הבטן חלפו כלא היו? האם הבדיקה טועה? תודה

24/12/2010 | 04:47 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום הבדיקה היא מאוד אמינה וסביר שיש לבתך הליקובקטרפילורי. הטיפול הקונבנציונלי נותן מינון גבוה מאוד של מס' סוגי אנטיביוטיקה הוא טיפול יעיל אך קשה מאוד. הצעתי לך לתת לביתך פרוביוקה חזקה לפחות עד שתחליטי מה את עושה. הפרוביוטיקה מחזקת מאוד את מע' החיסון וגם עוזרת למע' העיכול. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

23/12/2010 | 18:51 | מאת: חיים

האם מיץ רימונים עוזר לבעיות של פריון בגבר

23/12/2010 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, מיץ רימונים זה מזון ולא תרופה וחבל שמתייחסים אליו ככזה. גם שמן דגים זה לא תרופה, למרות שהוא מכיל אומגה-3. רק תזונה טבעית, איכותית, מאוזנת ומגוונת והימנעות ממזון קלורל ישפרו בעיות בריאותיות. בהצלחה צביקה קורן.

23/12/2010 | 18:38 | מאת: מתי

האם שבולת שועל עשויים מפניני גריסה? תודה

23/12/2010 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

הם עשויים משעורה

23/12/2010 | 17:44 | מאת: מירב

שלום, קניתי כל מיני סוגים של נבטים אורגניים, רציתי לדעת האם יש צורך לשטוף אותם לפני אכילה? תודה

23/12/2010 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, תמיד כדאי לשטוף, אבל חשוב במיוחד לוודא שלא יהיו מעופשים (עובש). בהצלחה צביקה קורן

28/12/2010 | 09:58 | מאת: מירב

למשל בנבטי ברוקולי, בכל האריזות שראיתי בסופר וקניתי, התחתית תמיד מעופשת, האם זה בסדר לתלוש רק את הברוקולי עצמו ולאכול?

23/12/2010 | 14:45 | מאת: רוחמה

צביקה שלום רב, אבקש לדעת באיזה מלח כדילהשתמש במצב בו אני סובלת מאשלגן גבוה. האם טוב לא לאכול מלח בכלל, או אולי רצוי להוסיף קצת מלח לאיזון כדי לא ליצור מצב של חוסר ואז הגוף מייצר כמות גדולה כדי להשלים את החסר. אודה לתשובתך המלומדת. רוחמה

25/12/2010 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

רוחמה שלום, השאלה היא מדוע נגרם שיבוש בחילוף החומרים בגופך שהביא לאשלגן גבוה... האם מטיפול תרופתי, או מצריכה רבה של מלח או מסיבה אחרת שכדאי שתבררי עם הרופא המטפל. אני ממליץ להמעיט בצריכת נתרן ובמזונות המכילים מעל 400 מ"ג נתרן למאה גרם (תביטי בתווית). את יכולה לצרוך "מלח צמחים" שמכיל כמות קטנה יותר של נתרן. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2010 | 12:57 | מאת: יובל

שלום רב, אשמח לדעת האם יש קשר בין חוסר זרחן בגוף לבין יצירת אבן בכיליה?

25/12/2010 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, אין לי תשובה טובה ומוסמכת עבורך. בכל מקרה מחסור באחד המינרלים החיוניים עלול לגרום לחוסר איזון בחילוף החומרים בגוף ואולי גם ליצירת אבן הכיליה. הזרחן (בכמות קטנה) חיוני לבריאות העצמות. בכל אופן, אם יש לך אבנים בכליות, כדאי לפנות לייעוץ תזונתי מקצועי ועד אז תקפיד לצרוך מזונות עשירים באשלגן ובמגנזיום(ירקות, פירות, שקדים ואגוזים) ולשתות הרבה מים. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2010 | 12:09 | מאת: רועי

היי,האם אכילת גזר עם הקליפה טובה יותר מזו שלא עם הקליפה? אודה לתשובתך,רועי

23/12/2010 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, חשוב לנקות היטב את הקליפה ואז לאכול. כדאי להעדיף גזר מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2010 | 10:50 | מאת: יואב

שלום, קפה נמס ללא קפאין (דוגמאת קפה נמס האג) האם הוא טוב לשתייה מקפה נמס רגיל? (כשתיי כוסות ביום) תודה

23/12/2010 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

יואב שלום, בעיני קפא "נטול" מזיק יותר מקפה רגיל מכיוון שהוא מכיל הרבה חומצות ששימשו להוצאת הקפאין. השתייה המומלצת בגישת התזונה הטבעית: מים, תה צמחים, מיץ ירקות. בהצלחה צביקה קורן

רציתי לברר היכן קונים מיץ נבט חיטה באזור מבשרת- ירושלים וכמה זמן הוא נשמר? תודה

23/12/2010 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום עשב חיטה טוב מיד לאחר הסחיטה שלו אחר כך האפק הטרפויטי שלו יורד. את צריכה לשאול בבית טבע במבשרת היכן סוחטים את מיץ נבט החיטה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 15:12 | מאת: גל

שלום האם צמחי מרפא שניתנים על ידי מדקר סיני, הם טבעיים לחלוטין? או שיש בהם חומרים שעלולים להזיק? תודה

23/12/2010 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום אני מניחה שכן.אבל אתה צריך לשאול מומחה ברפואה סינית. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 13:35 | מאת: מתן

שלום :) האם יש הבדל בין Jarro-Dophilus "נוטרילייף" ל אסידופילוס ? בנוסף, האם מותר לקחת את זה ברגע שקמים עם כוס מים (על קיבה ריקה מהלילה) או שעדיף לאכול ולקחת את זה לאחר כשעתיים מארוחת הבוקר למשל? תודה

23/12/2010 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

מתן שלום Jarro-Dophilus מכיל מס' סוגי חיידקים פרוביוטים כמו האסידופלוס. עדיף לקחת על פי הוראות הייצרן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 13:24 | מאת: ליאור

היי, אשמח לדעת אתם מכירים את תוספי המזון של טבעוני בבקשה :) וכמובן שאם כן, אשמח לחוות דעתכם אני שוקלת לקחת את הכמוסות של טבעוני לשיער: מוצר בשם הוליסטיקפ בעל ההרכב הבא: שמן בוראג', חסת-ים, פטריית הקיירטיב, שמן נבט חיטה, שמן אגוזי המלך, ויטמין E טבעי. כמוסת ג'לטין דגי ים. הויטמינים והמינרלים הנמצאים בהוליסטיקפ מקורם ברכיבים עצמם ולא מתוספות חיצוניות. כמו-כן, האם יש הבדך בין ויטמינים לתוספי תזונה? תודה רבה :)

23/12/2010 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום ויטמינים הם חלק של תוספי תזונה למיניהם. נשירת שיער יכולה להגרם מהרבה גורמים.ואיני יודעת מה הסיבה לנשירה אצלך אך בגדול המרכיבים בפורמולה שמנית טובים לשיער נסי את פורמולה זו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/12/2010 | 11:20 | מאת: גאולה

היי ליאור, אני סובלת מאוד מנשירת שיער ומצאתי באתר של סולגאר מספר תוספי תזונה (ויטמינים) שיכולים לעזור. תסתכלי בקישור: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=309

22/12/2010 | 13:17 | מאת: טל

שלום רב, האם מותר לאכול שיבות שועל ללא בישול/אפייה/השרייה כלומר טרי מהשקית? לדוגמא: להוסיף אותה כמות שהיא לסלטים, יוגורוט וכד' בנוסף, האם אפשר להסויף אותה לתבשילים במהלך הבישול? ואם כן, אז כמה דקות לפני סיום הבישול, או כבר מההתחלה של הבישול? הסיבה לשאלה, שבישול יתר לא יזיק לרכיביה. תודה רבה, טל

23/12/2010 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום ניתן לאכל פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) ללא בישול ואפיה על גבי יוגורט או סלט בבישול יש לשיבולת שועל יתרון אחר הוא מפריש חומר מוצילגי המסמיך את המרק אבל גם מרפד ומרגיע את מערכת העיכול. לכן אפשר להשתמש בשתי השיטות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 12:40 | מאת: תלילה

שלום רב, יש ברשותי מכשיר קטן שפועל כמו טורבו, מכניסים לתוכו (ללא מים) למשל ירקות כמו תפו"א ובטטה או צ'יפס וכ'ו וזה מתאפה נורא מהר. כאשר שמתי בטטה בתוך המכשיר תוך 10 דקות היא היתה אפויה וקריספית. האם האפייה\חימום הזה מזיקים לויטמינים ומינרלים של הבטטה? תודה רבה

23/12/2010 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

תלילה שלום אפיה קצרה מורידה את ההרס של הויטמינים הרגישים לחום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 11:47 | מאת: איתי

שלום, האם תכונותיו ויתרונותיו הרבות של הדבש ניזוקות כאשר אנו משתמשים בו בבישול או במשקה חם? תודה

23/12/2010 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

איתי שלום בדבש יש אנזימים שנהרסים בחימום אולם יש מרכיבים כמו מינרלים והסוכרים שלא הולכים לאיבוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 11:21 | מאת: נעם

כתבתם שאפשר להנביט אותו אבל איך עושים את זה??

23/12/2010 | 05:27 | מאת: טובה בר-שאן

נעם שלום מפזרים את השומשום על מגש מכסים מים מלמעלה ושמים על השיש .מחליפים מידי פעם את המים עד שיוצא הנבטוט . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/12/2010 | 16:03 | מאת: שרון

שלום מאז שראיתי כל בוטק אני נגעלת לאכול ביצים. האם זה נורא לא לאכול בכלל כי אני נמנעת מבשר ואוכלת עוף ודגים רק בסופ"ש. אם בכל זאת צריך אז כמה בשבוע? תודה

22/12/2010 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

שרון לא נורא כלל אם את אוכלת ארוחה מאוזנת שמכילה את רכיבי המזון הדרושים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/12/2010 | 12:50 | מאת: אורלי יריב

שלום אבי סובל מבעיות במעיים אני רוצה לדעת על מתכונים או מזונות שלא מכילים תאית או חלב מימה אפשר להרכיב לו את הדיאטה

20/12/2010 | 13:18 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, אנחנו לא נותנים ייעוץ אישי במסגרת הפורום, רק תשובות כלליות. אם בריאותו של אביך חשובה לך, תקחי אותו לייעוץ אישי מקצועי ואל תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אגב, מה זה "בעיות במעיים"? בחלבון מהחי אין תאית (בשר, דגים וביצים). אני לא הייתי ממליץ לבסס את התזונה של אדם עם "בעיות במעיים" על חלבון מהחי בלבד. בהצלחה צביקה קורן

20/12/2010 | 10:00 | מאת: נטע

שלום, לאחרונה ראיתי כי התחילו לשווק קטניות מונבטות, בעוד שעד לא מזמן הומלץ להנביט קטניות בבית. האם יש הבדל מבחינת ערך תזונתי בין קטניות מונבטות קנויות לבין להנביט בבית? מה מומלץ יותר מבחינה תזונתית?

20/12/2010 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, תמיד עדיף תוצרת ביתית, אבל בבית הנבטה לא תמיד מצליחה ולכן כדאי לקנות קיטניות מונבטות בחנות טבע. תוודאי שזה טרי ולא מעופש. בהצלחה צביקה קורן

19/12/2010 | 17:39 | מאת: מאי

שלום אני מכינה אורז מלא עם קטניות, בד"כ חומוס, עדשים, שעועית. אני ממעיטה בבשר ושאלתי היא כמה ימים ניתן לאכול את זה כדאי שישמרו החלבון והברזל, אני מכינה סיר בינוני ואוכלת בערך 3-4 ימים? תודה

20/12/2010 | 13:21 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, החלבון והברזל לא "מתקלקלים" ולא מתכלים. עם זאת, כדאי לאכול תבשילים טריים ולא להשאיר במקרר ליותר מידי ימים. בהצלחה צביקה קורן

19/12/2010 | 09:58 | מאת: גיא אלול

אני אוכל ירקות רבים אך כמעט ולא פירות. במקום זאת אני אוכל כל יום בין הצהריים לערב 4 שזיפים מיובשים ללא גלעין,2 משמשים מיובשים ו2 תאנים מיובשות. האם מבחינה קלורית זה ארוחת בינים סבירה בין הצהריים לערב כלומר אין ברצוני להשמין אלא לשמור על משקל. מבחינה בריאותית ומבחינת סיבים תזונתיים מה דעתך? תודה רבה על תשומת ליבך

19/12/2010 | 10:29 | מאת: עדי מילר

שלום גיא פירות יבשים הינם בחירה בריאה, בשל הסיבים התזונתיים שבהם, אך יחד עם זאת למרות מרכיביהם הבריאים, פירות יבשים מכילים יותר קלוריות מאשר פירות טריים. ולכן כמו עם כל מזון העשיר בקלוריות מתינות היא מילת המפתח. כחלק מתפריט מאוזן לצורך שמירה על המשקל מומלץ על אכילת 2-3 מנות פרי ביום. מנת פרי שווה ל- 2-3 שזיפים יבשים (תלוי בגודל), תאנה יבשה גדולה, 2-3 משמשים, 2 תמרים, כף צימוקים/חמוציות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

18/12/2010 | 14:31 | מאת: שרון

שלום מה יותר מזין? שיבולת שועל גסה שנהפכת לגרנולה ע"י אפייה של 20-30 דקות בלי חומרים נוספים או שיבולת שועל ללא אפייה אלה מבושלת או מושרית עם מים חמים? תודה

19/12/2010 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום בבישול השיבולת שועל מפרישה חומרים מוצילגים (כמו ג'ל) שמאוד מאוד מרפדים את מערכת העיכול ומרגיעים אותה מה שלא קיים באפייה. לכן ממליצים לשים שיבולת שועל במרק למשל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2010 | 10:20 | מאת: שלום

שלום, ידוע שפירות זה מזון שלא מומלץ לשלב עם מזון אחר, אז מה בצם קורא להם לאחר ייבושם שמאפשר לשלב אותם עם דגנים לדוגמא כמו במוזלי

19/12/2010 | 06:01 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום ריכוז הפחמימות לאחר יבוש הפרי מאוד גבוה. כאשר אתה אוכל מוזלי אתה למעשה אוכל כמות רבה של פחמימות וסיבים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2010 | 09:16 | מאת: לי

איזה תחליפים צמחונים יכולים להשתמש על מנת לצרוך B12 מה הערכים של B12 התקנים שצריכים להופיע אצל צמחונים ואיך אפשר לשפר

19/12/2010 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אין תחליפים את פשוט תצטרכי לכחת כמוסות של B12 רמת הויטמין נבדקת בדם. תבקשי מהרופא שלך שיבדקולך את רמת הויטמין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2010 | 09:10 | מאת: לי

איך צמחונות משפיע על ויטמין B12

19/12/2010 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אדם שלא אוכל בשר, דגים, ביצים, וחלב כמות הB12 תלך ותדלדל אצלו בגוף .ויטמין זה מגיע רק ממזונות מהחי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2010 | 02:13 | מאת: 89

מאוד דחוף!! כשניקיתי את הקקומקום עם חומצת לימון שכחתי לשפוך ממנו את המים ביחד עם חומצת הלימון - ומישהו שתה ממנו כוס.. מהן השלכות שלו ולמה זה עלול לגרום ??? בבקשה תענה לי בהקדם האפשרי.............

18/12/2010 | 07:38 | מאת: טובה בר-שאן

89 שלום לא יקרה כלום זו חומצה אורגנית שנמצאת באופן טבעי בפרי הדר. חומצה ציטרית נוצרת בשלב הראשון של מעגל קרבס המייצר אנרגיה בגוף, ושנקרא גם מעגל חומצה ציטרית. מכניסים אותה למזונות כחומר נותן טעם וכחומר משמר. כלומר היא קיימת אצלנו בגוף אולי אדם ירגיש קצת צרבת ואולי קצת כאב בטן אך לא יותר מזה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/12/2010 | 19:22 | מאת: לוטוס

מה הערך התזונתי שלה?האם היא והבננה גורמות לעצירות כמו שטוענים?

17/12/2010 | 19:25 | מאת: לוטוס

מצטער,מהמהירות שכחתי לאמר שלום ותודה.סליחה

18/12/2010 | 07:42 | מאת: טובה בר-שאן

לוטוס שלום באפרסמון יש 127 קלוריות על כל 100 גרם אפרסמון. בגלל הסיבים הקשים לחלק מהאנשים קשה מאוד לעכל פרי זה. לכן יש המלצה לאנשים אילה לקלף את הקליפה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/12/2010 | 13:14 | מאת: חנה

צביקה שלום רב לך, יש לי שאלה בנושא שיבולת שועל. אני לא מצליחה להשיג שיבולת שועל שפתיתיה שלמים לגמרי. בשתי חנויות טבע שליד מקום מגוריי מצאתי שיבולת שועל שפתיתיה יותר עבים אך בכל זאת שבורים. האם שיבולת שועל שפתיתיה שלמים-בריאה יותר? או שאני טורחת לחינם? ואם אכן בריאה יותר אז האם אתה יודע היכן ניתן להשיגה? תודה מראש על תשובתך, בברכה, חנה

18/12/2010 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום בשוק יש את שיבולת השועל כגרגרים שלמים או פתיתים גסים או ממש כאבקת שיבולת שועל . וזה בדיוק מה שמצאת הפתיתים הגסים טובים מאוד כיוון שקלים לעיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/12/2010 | 11:21 | מאת: יוני כץ

האם יש הבדל מבחינת כרוב לבן או סגול מבחינת התועלת הבריאותית ומבחינת העיכול שלו?מה עדיף מבחינת העיכול לאכול את הכרוב מבושל או במצבו הטבעי. האם זה נכון שכרוב מנפח את הקיבה ?האם כרוב טוב ליציאות או נהפוך הוא גורם לעצירות. סליחה על השאלות הרבות. תודה על הקדשת זמנך למתן תשובה

16/12/2010 | 12:38 | מאת: עדי מילר

יוני שלום ההבדל בין כרוב סגול לירוק אינו זניח מבינת הערכים התזונתיים והעיכול. כל ירק העובר בישול קל יותר לעיכול לעומת אכילתו במצבו הטבעי. כרוב היינו ירק שבהחלט עשוי לגרום להצטברות גזים ובכך להוביל לנפיחות בטנית. לשאלתך, כרוב כמו שאר הירקות מעודד את פעילות המעיים ובכך מסייע במניעת עצירות. יש לציין שבישול הכרוב עם זרעי קימל עשויים להקל על עיכול הכרוב. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/12/2010 | 11:16 | מאת: צבי אלמליח

מה עדיף מבחינה בריאותית ועיכול כרוב סגול או כרוב לבן. האם עדיף לאכול כרוב מבושל או במצבו הטבעי,כלומר איך קל יותר לעכלו. הנכון הוא שכרוב גורם לנפיחות של הקיבה? האם גורם לעצירות או נהפוך הוא?

16/12/2010 | 18:40 | מאת: שמעון

תודה לא תזיק. לא בא לסנג'ר על צביקה או משהו כזה אבל זה באמת גועל נפש לזרוק שאלות כאילו מחובתו לענות לך.

16/12/2010 | 18:54 | מאת: צביקה קורן

צבי שלום, ראשית אני מסכים עם שמעון. "שלום" בתחילת ההודעה ו"תודה" בסופה, ישדרגו את האווירה בפורום הזה. שנית, לשאלותיך: - מה עדיף מבחינה בריאותית ועיכול כרוב סגול או כרוב לבן? עדיף ורצוי לגוון! עם זאת כרוב אדום מכיל יותר נוגדי חמצון. -האם עדיף לאכול כרוב מבושל או במצבו הטבעי, עדיף לא לבשל כרוב, אלא לאכול טרי וטבעי. - הנכון הוא שכרוב גורם לנפיחות של הקיבה? חיובי, אצל חלק מהאנשים. -האם גורם לעצירות או נהפוך הוא? נהפוך הוא. הכרוב עשיר בסיבים תזונתיים ולא גורם לעצירות בהצלחה צביקה קורן

17/12/2010 | 06:43 | מאת: צבי

צודק ,בלי כל כונה,מרוב שאלות שכחתי את המילות החשובות בחיים:תודה ,סליחה בבקשה.ב99% אני מתנהג ככה וב1% הראש לא עובד ונהיה ראש כרוב.... תודה על שהפנית תשומת ליבי,שבת שלום

16/12/2010 | 06:26 | מאת: דן

בין ארוחת צהריים אני אוכל 2 תאנים,2 משמשים ו4 שזיפים מיובשים ללא גלעין.זאת במקום פירות(ירקות אני אוכל די הרבה). האם מבחינה קלורית הכמות סבירה ולא משמינה?<האם מבחינת ערכים תזונתיים ועזרה למערכת העיכול אני פןעל כשורה? תודה על הקדשת זמנך לתשובה

16/12/2010 | 18:58 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, פירות יבשים מכילים ויטמינים ומינרלים, אך אין בהם אנזימים וחלק מהויטמינים נעלם בתהליך הייבוש. עם זאת, אין לראות בכך המלצה להימנע מפירות יבשים מגידול אורגני. ("מהכרותי" אותך במסגרת הפורום, אני מניח שאתה צורך מזון אורגני...) לנושא ההשמנה, תלוי מה משקלך והאם אתה זקוק לאיזון המשקל ולהיטרד מעניין הקלוריות. בהצלחה צביקה קורן

15/12/2010 | 19:12 | מאת: שירין

שלום רב ..רציתי לשאול בבקשה מה היא התזונה הכי טובה ובריאה עבור תינוק בן שנה וחצי? כמה פעמים הוא צריך לאכול ירקות או פירות וכמה צריך לתת לו תמ"ל ביום??

16/12/2010 | 09:41 | מאת: עדי מילר

שלום שירין איני דיאטנית המתמחה בתזונת ילדים ולכן כדי לקבל תשובה מפורטת אני ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום תזונה קלינית כאן באתר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

14/12/2010 | 21:53 | מאת: נפוחה

אני סובלת מנפיחות בבטן...זה החל לפני שנה שכבר ירדתי המון במשקל [כמעט 30 קילו]....הבטן שלי מתנפחת ללא קשר לעצירות,מאכלים,מצב רוח,הורמונים. נמאס לי מזה כבר,עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה בה ראו הליקובקטור שכבר טופל וחוסל. הדבר היחיד שנאמר לי שיתכן בגלל עודף ירקות שאני אוכלת,אז הפחתתי אבל זה עדיין קיים,אני סובלת מעצירות כרונית אבל מטפלת בעזרת חצי כפית דבש הני לקס מידי לילה. שאלתי היא האם בגלל נטילת הדבש המסייע בעצירות עלול להריע את המצב? ומה עוד האפשרויות?זה כבר מייאש אותי,אני שומרת על משקלי כל כך יפה ומקפידה גם על תזונה וגם על פעילות גופנית אגב בימים האחרונים רכשתי גרין מגמה ואני שותה 4 טבליות ליום-זה לא עושה דבר!!!

14/12/2010 | 22:21 | מאת: עדי מילר

שלום ראשית כל הכבוד על הירידה במשקל בהחלט הישג מרשים!!! בהחלט עשוי להיות קשר בין נטילת הדבש והעצירות הכרונית לנפיחות הבטנית שממנה את סובלת. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לשם ייעוץ פרטני בנושא (את כמובן יכולה לבקש הפנייה מרופא המשפחה של לדיאטנית דרך קופ"ח), מניסיון "גמילה" מהדבש ושינויים תזונתיים בהחלט עשויים לסייע לך. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

14/12/2010 | 16:27 | מאת: יצחק

אבי חולה בסרטן הקיבה שהתפשט לכבד. בכדי לחזק את הגוף ולהקל על תופעות לוואי של טיפולי כימוטראפיה שהתחיל כעת, איזה מזון טבעי מומלץ לאכול כולל תוספי מזון תודה רבה

15/12/2010 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

יצחק שלום במצב כזה מאוד קשה לאנשים לאכל. המזון צריך להיות מבושל ובמנות קטנות כמו מרק ירקות, מרק בטטה. וכ"ו מכיוון שאיני יודעת איזה טיפול אביך מקבל חשוב מאוד שלא תסתפק בעיצות מהפורום ותפנה לדיאטנית קלינית טבעית שתרכיב תזונה למצבו של אביך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2010 | 00:18 | מאת: 123

שלום אני לאחר ניתוח פיסורה ויש לי יציאה קשה. הרופא אמר לי להעשיר בסיבים אז אני אוכל ברנפלקס והמון ירקות וקצת פירות ועדיין היציאה קשה האם הכמות מספקת או ישנם עוד סיבים שעלי לצרוך? תודה,

14/12/2010 | 22:06 | מאת: עדי מילר

שלום חשוב מאוד לשתות מספיק מים כאשר צורכים כמויות גדולות של סיבים אחרת אכילת הסיבים עשויה להוביל ליציאה קשה. במידה וצריכת הנוזלים מספקת (לפחות ליטר וחצי מים ביום) אני ממליצה על תוספת בנפייבר. בברכת בריאות שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

13/12/2010 | 18:26 | מאת: דני

עשוי משקדים בלבד.כמה מותר ביום?והאם בריא לערבב עם סילאן ולעשות ממרח במקום ממרח שוקולד?תודה.

14/12/2010 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום ניתן שתי כפות ביום רעיון מצויין ובריא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/12/2010 | 14:07 | מאת: משי

מה דעתך על אכילת ביצים?כמה מומלץ בשבוע?מה עדיף ביציה או חביתה?אם אני אוכלת ביצת עין עם ביצה אחת ,לדוגמא כמה קלוריות יש לכך.?האם ארוחת צהריים של שקשוקה ללא פיתה היא ארוחה טובה ולא משמינה מידי? סליחה על ריבוי השאלות. מודה לך על ההענות

14/12/2010 | 22:02 | מאת: עדי מילר

שלום משי לביצים יש שלל יתרונות בריאותיים הן מכילות חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, שומנים חד בלתי רווים, סידן ושלל ויטמינים וכמו כן הן מעלות את תחושת השובע. אין המלצה חד משמעית לגבי צריכת ביצים אך קיימת הסכמה חד משמעית שהאוכלוסייה הבריאה יכולה לאכול ביצה אחת ביום. ביצה אחת מכילה כ-80 קק"ל. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

13/12/2010 | 14:02 | מאת: שי מילוא

ראשית,כל הכבוד על הפורום והתשובות המהירות. כמה ביצים אתה ממליץ לאכול בשבוע?האם יש הבדל בין ביצת עין לחביתה מבחינת קלוריות?כמה קלוריות אתה מעריך בביצת עין עם ביצה אחת. מבחינת עיכול האם עדיף גזר מבושל שיוצא רך יותר או אכילתו ללא בישול?האם קל לקיבה לעכל גזר? מודה לך .שי

14/12/2010 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום 1. ההמלצה למס' ביצים תלויה במצב הבריאותי של האדם אם אתה אדם בריא וגם פעיל ניתן לאכל ביצה1 כל יום. 2. בביצה יש 159 קלוריות ל100 גרם כמובן שאם אתה מטגן שאני כמובן לא ממליצה מס' הקלוריות עולה. 3. כאשר אוכלים גזר מבושל קליטת בתא קרוטן טובה יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/12/2010 | 13:38 | מאת: אנט

אני מאכילה את בני בסימליאק אדונס בני בן שבועיים וסובל מגזים כאבי בטן ועצירות, חברה המליצה לי מאוד על נוטרמיגן האם זה בסדר שהתחלתי להאכיל אותו בנוטרמיגן מבלי לשאול רופא

14/12/2010 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

אנט שלום נוטרמיגן היא פורמולה מצויינת הניתנת לפגים שבה יש את כל חומרי המזון מפורקים.ולכן הספיגה של המזון מצויינת עשית מצויין טובה בר- שאן

אי אפשר להשיג את זה בדרך אחרת..אז ככה שאת תהיי חייבת ללכת לרופא

כדי להעלות אותו? תודה!

אני מתכוונת בשלב ראשון לשנות את התזונה- ורק אם זה לא יעזור- אולי אתחיל עם תוסף. הבנתי שכבד בקר זה טוב חוצמיזה לא הבנתי את ההבדל בין הומוגלובין לB12 לברזל. אפשר ביאור קטן?

14/12/2010 | 16:16 | מאת: צביקה קורן

תות שלום, אני ממליץ על כבד בקר רק במקרים של אנמיה חריפה. הכבד מלא ברעלים ובכימיקלים שטרם פורקו ונוטרלו. המוגלובין זה חומר שנמא בכדוריות הדם האדומות והוא מעביר את החמצן לתאים. B12 זה ויטמין מקבוצת ויטמיני B החיוני למספר תפקודים של בגוף ובכלל זה לבריאות מערכת העצבים ולמניעת אנמיה. הברזל הוא מינרל שהגוף עושה בו שימוש בייצור המוגלובין. בהצלחה צביקה קורן

13/12/2010 | 08:31 | מאת: מ

האם תוכלי לתת רשימה של סיבית תזונתיים ובאיזה סוגי אוכל הם נמצאים? תודה

13/12/2010 | 20:35 | מאת: עדי מילר

שלום סיבים תזונתיים נמצאים ברוב סוגי המזונות הצמחיים: חיטה מלאה ומוצריה, אורז לא מעובד, גריסים לסוגיהם, כוסמת, שיבולת שועל, קטניות, ירקות, פירות, שורשים. הסיבים התזונתיים מתחלקים לשני סוגים: סיבים מסיסים וסיבים שאינם מסיסים. הסיבים המסיסים מצויים בפירות, בירקות, בסובין ובשיבולת שועל. הסיבים שאינם מסיסים מצויים בסובין חיטה ובדגנים מלאים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

13/12/2010 | 07:29 | מאת: בן 50

שלום, בן 50- צמחוני מזה 30 שנה, ללא ביצים, ללא דגים, ללא קפה, ללא מוצרי חלב (שנה אחרונה), מעט קמח לבן (לחם), בקושי מתוקים, נוטל כל יום 3 אומגה 3(שמן דגים), שוחה כל יום שעה, ובכל זאת תחושה של נפיחות ואי ירידה במשקל (זאת לא היתה המטרה) שוקלל 83 ק"ג בגובה 1.78. אגב, חלה בי נשירת שיע בפתאומיות בכל חלקי הגוף בחודש האחרון. למה? תודה.

13/12/2010 | 08:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, היום אני כבר יודע שגם לצמחונים וטבעונים עלולים להיות חוסרים תזונתיים ומחלות שונות הנובעות מכך, או מסיבות אחרות. מציע שתבצע בדיקות מעבדה מקיפות ותפנה לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

12/12/2010 | 18:14 | מאת: מיכל

שלום רב , אבי אסמטי ועם מזג האוויר הנוכחי קשה לו מאד . קראתי שצמח האסטרגלוס יכול להקל על מצבים כאלו . רציתי לדעת אם אכן כך הדבר , האם יש תרופות שאסור לקחת איתו , מה המינון המומלץ וכיצד בכלל מומלץ לצרכו . האם יש המלצות נוספות למצב שכזה? מלבד תרופות קונבנציונליות שהוא כמובן לוקח . בהמון תודה , מיכל

13/12/2010 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, האסטרגלוס הוא צמח מאד חזק ומשפיע על המערכת החיסונית. פרטים נוספים ואזהרות שימוש תמצאי בקישור המצורף, או בחיפוש נוסף באינטרנט. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs01-Alef/Heb-Spices-Alef-Astragalus.htm אפשר לקחת בכדורים או בטינקטורה (תמצית). אין לי מידע לגבי אינטראקציה עם תרופות, אבל זה לא אומר שמותר לקחת אותו עם תרופות. תפני למומחה לצמחי מרפא (הרבליסט). באופן עקרוני, אני לא מתלהב משימוש ב"תרופות טבעיות" ומעדיף לטפל בגישה הוליסטית (תיקונים בתזונה, פעילות גופנית, טיפול במתחים ורק אם יש צורך, לתת תוספים וצמחי מרפא).

12/12/2010 | 12:51 | מאת: איילת

בהמשך לתשובתך כמה קצח טחון מותר ביום?וכמה אגוזים בערך כי כתבת שמכילים שומן?שאלה נוספת פשתן טחון בפריזר וגם שומשום כל הזמן נאמר שיש לאכול מיד כי זה מתחמצן. מה פירוש מתחמצן? זה גורם למשהו בשזה מתחמצן או רק לא עוזר?תודה מראש.

13/12/2010 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, בהמשך לתשובתך כמה קצח טחון מותר ביום? - 1-2 כפיות. כדאי לקחת בהדרגה, אם לא רגילים. מדובר בתבלין... אסור לנשים הרות! מומלץ לנשים מניקות. מומלץ לחיזוק המערכת החיסונית ולטיפול בהפרעות עיכול ומחלות דרכי הנשימה. כמה אגוזים בערך כי כתבת שמכילים שומן? - אפשר 1-5 אגוזים, תלוי במשקל ובתזונה הכללית. פשתן טחון בפריזר וגם שומשום. מה פירוש מתחמצן? - בעברית קלה מתחמצן זה מתקלקל. חומצות השומן הטובות שיש בזרעים מתקלקלות ולכן כדאי לאכול טרי או לשמור במקרר או במקפיא. בהצלחה צביקה קורן

12/12/2010 | 08:45 | מאת: שירן

הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות ואחוזי שומן יש בנבטוטים? לא ניתן לדעת זה לא רשום על אף חבילה

13/12/2010 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, נבטים ונבטוטים הם כמו ירקות ירוקים בירקות הירוקים יש כמות נמוכה מאד של קלוריות ושומן. את יכולה להתעלם מזה בחישובי הקלוריות או "הנקודות" שלך. בהצלחה צביקה קורן

11/12/2010 | 22:58 | מאת: סיוון

השרתי פטריות מיובשות במים ואחר כך שמתי חלק במקרר (ללא המים) ויום למחרת טיגנתי אותן.ועכשיו הקפאתי. האם זה בסדר לאכול אותן? בגלל שזה פטריות לא רציתי לקחת סיכון

13/12/2010 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, יש הרבה סוגים של פטריות. אני מניח שקנית אותן בחנות טבע או בסופר ולא אספת אותם ביער ולכן זה בטוח לשימוש. אנחנו ממליצים לא לאכול אוכל מטוגן... בהצלחה צביקה קורן

11/12/2010 | 19:42 | מאת: שוש

האם מומלץ לטחון את גרגירי הצ'יה? אני שומעת על כך דעות שונות כאילו הטחינה עדיפה על גרגירים שלמים.

11/12/2010 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, תמיד כדאי לטחון גרגרים זה מגדיל את שטח הפנים שלהם ומסייע בעיכול ובספיגה. לחלק מהגרגרים יש קליפה קשה (שומשום, פשתן) שמחייבת טחינה. בהצלחה צביקה קורן

11/12/2010 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

כדאי לפרט

שלום צביקה, כיוון שאני בדיוק עומדת לסיים טיפול תרופתי ותזונתי במחלת הקנדידה-עיכבתי את פגישת הייעוץ התזונתי שלנו לגבי ולגבי בני. בנוסף לדברים שרשמת לי לבדוק אצלי ואצל בני בבדיקת דם,עלי לציין שאני מתכננת הריון ומתחילה לנסות בערך מבעוד שבועיים. האם יש עוד דברים שעלי לבקש מהרופאה שתבדוק בבדיקת הדם שלי לפני שאני מגיעה אליך בעקבות כוונתי המיידית להרות? אני מצרפת עותק מתשובתך האחרונה בנושא: "שושי שלום, אני מקבל בביתי ברחוש שטרן 19 בקריית אונו. רעיון טוב שהיעוץ יהיה גם לך וגם לבנך. צריך בדיקות דם שיגרתיות ובנוסף: רמת ויטמין D, B12, B6, ברזל, פריטין, טרנספרין. אצלך גם תפקודי כבד ובלוטת התריס. פרטים להתקשרות תמצאי באתר שלי או בחיפוש בגוגל ("צביקה קורן"). בהצלחה צביקה קורן"

11/12/2010 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, אין צורך בבדיקות נוספות מעבר למה שרשמתי ומה שמקבלים באופן רגיל במרפאה. אפשר לבקש בדיקה של רמת המינרלים בדם ובמיוחד אבץ (ZINC ). בהצלחה צביקה קורן