פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

26/12/2010 | 20:01 | מאת: דנה

האם כפית שלמה של אבקת כורכום כל יום במאכלים השונים זו כמות שהיא בסדר או שזה נחשב יותר מדי?

27/12/2010 | 13:24 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, זה בתנאי שאין לך צרבות, או תופעות שליליות אחרות במערכת העיכול. חשוב שיהיה כורכום טרי ורצוי מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 19:16 | מאת: נעמי

האם בשר אדום מאבד מהערך התזונתי שלו כאשר הוא נאכל לאחר כמספר ימים, כשהוא שמור במקרר? ואתה שאלה על חזה עוף בבקשה. תודה

27/12/2010 | 13:07 | מאת: צביקה קורן

נעמי שלום, אולי לא שמת לב, אבל הגעת לפורום תזונה טבעית אנחנו לא מעודדים אכילת בשר מכל סוג שהוא. תפני לפורום תזונה קלינית ושם תקבל תשובה מוסמכת. אגב, בשר לא מאבד מערכו אחרי כמה ימים, הוא פשוט מתקלקל ונרקב. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 19:01 | מאת: רלי

שלום, אמא שלי אישה בת 64 ויש לה דלקת כרונית במעי, קוליטיס בעבר היה לה דימום כיום כבר לא.היא מטופלת בכדורי רפאסל. השאלה שלי היא האם רצוי לשנות את התזונה כדי להפחית את השלשולים והלחץ ליציאות?

27/12/2010 | 13:22 | מאת: צביקה קורן

רלי שלום, בנוסף להנחיות התזונתיות של הרופא המטפל, כדאי לפנות גם לייעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי לדעת ממה להימנע ומה כדאי להוסיף לתזונה. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 18:52 | מאת: אילה

מה ההבדל בין מלח ים יבש למלח רגיל? מה יותר בריא? ולמה משתמשים? שאלה שניה-אומרים ששמן זית שרותח מעל 45 מעלות הופך לרעיל.אם אני משבשלת עוף סיני בשמן קנולה וזית ובסוף מגביה מספר דקות את האש,השמן זית רעיל? ואם על אש נמוכה?תודה מראש.

27/12/2010 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

אילה שלום, למלח רגיל מוסיפים כלור וחומרי הלבנה. כדאי לצרוך מלח אטלנטי. אנחנו לא ממליצים לטגן וחמם שמן. השמן מתקלקל בחום. לשיקולך...! בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 18:17 | מאת: גיא

שלום, באחת התשובות שנתת למישהי בפורום אמרת לה שאתה לא ממליץ לאכול גרנולה עם חלב רציתי לדעת למה? תודה מראש..

27/12/2010 | 13:17 | מאת: צביקה קורן

גיא שלום, זה לא מתאים מבחינת צירופי מזון וחוץ מזה חלב נוזלי לא נכלל ב"סל המזונות" המומלצים בפורום הזה. אפשר להסתפק ביוגורט עיזים אורגני או "ביו". גם "גרנולה" זה לא מזון איכותי מכיוון שהיא קלוייה ועשירה מאד בסוכר ובשומנים (שמתקלקלים בקלייה). עדיף לאכול מיזלי בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 16:55 | מאת: שיר

שלום, רציתי לשאול האם יש יתרון כלשהו בנטילת תוספי אבץ בקרב חולי סרטן? האם יש המלצות לצריכה של אבץ בסוגי סרטן מסויימים? תודה

27/12/2010 | 13:12 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, לאבץ כ 150 תפקידים שונים בגוף ובכלל זה חיזוק המערכת החיסונית. לפעמים נמנעים ממתן תוספים בזמן טיפולים כימותרפיים. כפי שכתבתי כמה פעמים בפורום, אני לא מעודד שימוש ב"תרופות טבעיות", רק תזונה טבעית,איכותית ומאוזנת עשויה להועיל במניעת מחלות ובטיפול בהן. מציע שתפני לייעוץ אישי מקצועי. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 12:58 | מאת: ליאור

שלום באילו כלים מומלץ לשמור את סובין החיטה ושבולת השועל כאשר פותחים אותם מהשקית שהם נקנו בסופר? האם מומלץ לשמור דברים אלו במקפיא? תודה

27/12/2010 | 13:14 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, ראשית אני מבקש ממך ומכל הגולשים לרכז את כל השאלות במסך אחד ולא לפצל. זה גוזל ממני זמן יקר. שנית, בהמשך לתשובה הקודמת שנתתי לך, אם את בכ"ז מתעקשת לאכול סובין, תשמרי בכלי זכוכית במקרר או במקפיא. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 11:34 | מאת: רוחמה

שלום רב, אבקש לדעת האם סויה גולמית (זאת שנראית כמו בונזו, ומוסיפים אותה לקציצות) היא מזון איכותי. ראיתי שעל האריזה רשום ברכיבים, קמח סויה. האם זה עשוי מקמח סויה. אני חשבתי שזהו מזון גולמי של סויה עד שקראתי שזה מקמח סויה. אודה לתשובתך. בברכה, רוחמה

27/12/2010 | 13:08 | מאת: צביקה קורן

רוחמה שלום, לא מדובר במזון איכותי, אבל מי שלא אוכל בשר יכול לקבל חלבון מהמוצר הזה. מדובר במוצר תעשייתי מעובד. עדיף לאכול טופו או טמפה. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 10:22 | מאת: איתי

שלום, האם הבשר הודו האדום נותן מספיק תשובות ותחלופה בויטמינים לבשר הבקר? תודה,איתי

27/12/2010 | 13:05 | מאת: צביקה קורן

איתי שלום, אולי לא שמת לב, אבל הגעת לפורום תזונה טבעית אנחנו לא מעודדים אכילת בשר מכל סוג שהוא. תפנה לפורום תזונה קלינית ושם תקבל תשובה מוסמכת. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 08:04 | מאת: מיכל

שלום רציתי לבדוק אם דיאטת הלימונים מתאימה גם לילדים בני 16 תודה מיכל

27/12/2010 | 13:03 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אני לא מכיר את הדיאטה הזאת ולכן לא אוכל להתייחס. באופן עקרוני אני מתנגד ל"דיאטות הרזייה" הגורמות להשמנה בטווח הבינוני והארוך (ברגע שיוצאים מה"דיאטה"). אני לא מבין איך אשר להכניס ילד למסגרת של "דיאטה" שבה צריך להמשיך לכל החיים. אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית ולאזן את המשקל באופן טבעי ולא באמצעים פסולים. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 08:01 | מאת: ליאור

תודה על התשובות שלכם שאלה נוספת: קניתי בסופר סובין חיטה יש בזה המון סיבים תזונתיים לפי מה שכתוב אשמח לדעת איך אוכלים את זה ? האם צריך לעשות עם זה משהו לפני האכילה או כמות שזה , פשוט לאכול? האם אפשר לשים את זה בסלטים? תודה

27/12/2010 | 12:58 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, אני לא ממיץ לאכול סיבים בצורת סובין או בכל צורה אחרת בתזונה הטבעית יש מספיק סיבים תזונתיים עודף סיבים מזיק. הם סופחים ויטמינים ומינרלים ומונעים ספיגה שלם בגוף. בהצלחה צביקה קורן

26/12/2010 | 06:35 | מאת: מאיה

שלום רב ושבוע טוב מאחר וזה יותר בריא קניתי ספגטי מחיטה מלאה על מנת לעשות לילדיי.חברה אמרה לי שילדיי לא יאהבו את הספגטי כי מחיטה מלאה הוא קשה יותר ולא רך כמו זה הפחות בריא.האם נכון הדבר?למה?והאם יש פיתרון ואפשר לרככו. תודה רבה מראש.אשמח לדווח לך על תוצאות "הניסוי":.

26/12/2010 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, בספגטי מקמח מלא יש יותר סיבים תזונתיים ומינרלים ה"מעניקים" לה טעם מריר ולכן היא גם קשה יותר. לדעתי התועלת עולה על "הנזק" וכדאי שתרגילי את ילדייך לאכול מזון בריאות ולא להתפשר על "טעים". בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 22:42 | מאת: סיוון

היי :) עקב רגישות ללקטוז, עם מה אתם ממליצים לאכול גרנולה או קורספלקס? תודה

26/12/2010 | 07:42 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, גם למי שלא רגיש אני לא ממליץ לאכול גרנולה וקורנפלקס עם חלב... בכל מקרה לא מדובר במזונות בריאות, אבל אם את "חייבת", תקחי את זה עם מים או חלב אורז/שיבולת שועל/סויה, או מיץ תפוחים. בהצלחה צביקה

25/12/2010 | 20:56 | מאת: יוכבד

ומבורך. האם לדעתכם נטילה של 3000 מ"ג ויטמין c ביום היא מסוכנת או שאתם מאלה שממליצים על מינון זה מבלי לחשוב שזהו מינון גבוה? מפירות וירקות שאני אוכלת בדר"כ אני מקבלת מקסימום 300 ביום טוב. לרוב אין לי זמן להפנות לתזונה נכונה ולא אוכלת נכון ולכן רוצה לקחת זאת כתוסף. תשובתכם חשובה לי תודה

26/12/2010 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

יוכבד שלום, זה לא מסוכן, אבל זה מיותר. הכמות המומלצת והדרושה לשמירת הבריאות היא 500 מ"ג ביום. במקרה של מחלה (התקררות, שפעת וכד'), כדאי לקחת 1,500 (500 X שלוש פעמים ביום). בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 19:45 | מאת: ליאור

האם כמוסות של תערובת של 8 זני חיידקים פרוביוטיים (בשם ג'ארו דופילוס) יכולים לגרום לסוג של נזק? כמו פעילות יתר של מערכת העיכול? אני לוקחת כבר 4 ימים , כל יום כדור על בטן ריקה, ואני מרגישה פעילות יתר וגזים. תודה רבה :)

26/12/2010 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

ליאור שלום, זה בהחלט יכול להתרחש, במיוחד בשלבים הראשונים של השימוש. תמשיכי עוד כמה ימים ואם זה לא חולף, תקני מוצר אחד, עדין יותר (עם פחות סוגי חיידקים וכמות קטנה יותר שלהם). בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 19:41 | מאת: טל

שלום, מה ההבדל בין שבולת שועל עבה ללא עבה בבקשה? תודה שבוע טוב

26/12/2010 | 07:35 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, שיבולת שועל עבה עברה פחות עיבוד תעשיייתי ולכן מכילה יותר ערכים תזונתיים (סיבים, ויטמינים, מינרלים וכד'). היא עדיפה על פני מוצר ה"אינסטנט" הנמכר בקופסאות או בשקיות. בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 17:58 | מאת: שרון

שלום האם סולת מלאה בהכנה של דייסה היא בריאה?

26/12/2010 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

עם זאת, חשוב לגוון את סוגי הדגנים המלאים.

25/12/2010 | 15:30 | מאת: רן

שלום, יש לי שאלות: 1: האם שמפניון בריא? 2: איך דיף לאכול אותם טריות או מבושלות? תודה מראש :)

26/12/2010 | 07:31 | מאת: צביקה קורן

רן שלום, לפטריות יש ערכים תזונתיים מועילים. כדאי לאכול מבושל, אפוי או מאודה. בהצלחה צביקה קורן

25/12/2010 | 12:53 | מאת: מילנה

האם לסובלים מיתר לחץ דם מותר לקחת גלוקוזמין לטיפול בדלקת פרקים?

26/12/2010 | 07:30 | מאת: צביקה קורן

מילנה שלום, לא ידוע לי על קשר בין גלוקוזמין ליתר לחץ דם. בכל מקרה, תתייעצי עם הרופא המטפל ותקראי את העלון המצורף לתוסף. בהצלחה צביקה קורן

24/12/2010 | 23:42 | מאת: אורן

שלום רב, אני מעוניין בכדורי אסאי ברי כתוסף תזונה. רציתי לשאול האם יש סוג מסויים שעדיף או מומלץ יותר? תודה, אורן.

25/12/2010 | 08:26 | מאת: צביקה קורן

אורן שלום, אני לא מתמצא בתוסף הזה. אני מקווה שאתה לא מבסס את בריאותך על "תרופות טבעיות". בהצלחה צביקה קורן

24/12/2010 | 08:44 | מאת: עמי

בן 59 שומר על דיאטה עקב כולסטרול,ISCHEMIC HEART DIEASE CHRONIC UNS ,שקלתי לפני שנה 72 קג לבובה 180 ס"מ בשנה האחרונה ירדתי 4 קג ואני רזה מאד ! קרדיולוג אמר לי שעלי להתחזק על ידי צריכת קלוריות גבוהה יותר , מה מוממלץ לצרוך ובו בזמן לשמור על רמת כולסטרול תקינה ( LDL מתחת ל -100 וHDL מעל 40 ) תודה

25/12/2010 | 08:30 | מאת: צביקה קורן

עמי שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש. בכל אופן, אני ממליץ להוסיף לתזונה מזונות טבעיים עתירי אנרגיה כמו: שקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה מלאה (מועילים לאיזון שומנים בדם), לחם מלא, דגנים מלאים, שמן זית וכד'. אימוני משקוליות עשויות להעלות מסת שריר. כדאי לפנות לייעוץ אישי מקצועי ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2010 | 21:00 | מאת: טורי

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין מרק אינסטנט למרק אחר? תודה

24/12/2010 | 04:57 | מאת: טובה בר-שאן

טורי שלום מרק אינסטנט בוא מרק תעשייתי שיש שם יותר תוספים למיניהם מאשר באמת מרכיבי מרק. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/12/2010 | 20:16 | מאת: יהודית

יש לי פטריה יוגית שגדלה מאוד מי שרוצה מוזמן

24/12/2010 | 05:01 | מאת: טובה בר-שאן

יהודית אשמח הטלפון שלי 0546829699 בהמון תודה טובה בר- שאן

26/12/2010 | 10:21 | מאת: דליה

הטלפון שלי 052-2498146 דוד

23/12/2010 | 19:26 | מאת: לימור

בתי עברה מבחן נשיפה לאחר התקף כאבי בטן כשבוע ימים. נמצא רמה של 36.44 של h.pylori (ubt c-13) חיובי. רציתי לשאול איך מטפלים בזה בצורה יעילה ואיך יתכן שכאבי הבטן חלפו כלא היו? האם הבדיקה טועה? תודה

24/12/2010 | 04:47 | מאת: טובה בר-שאן

לימור שלום הבדיקה היא מאוד אמינה וסביר שיש לבתך הליקובקטרפילורי. הטיפול הקונבנציונלי נותן מינון גבוה מאוד של מס' סוגי אנטיביוטיקה הוא טיפול יעיל אך קשה מאוד. הצעתי לך לתת לביתך פרוביוקה חזקה לפחות עד שתחליטי מה את עושה. הפרוביוטיקה מחזקת מאוד את מע' החיסון וגם עוזרת למע' העיכול. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

23/12/2010 | 18:51 | מאת: חיים

האם מיץ רימונים עוזר לבעיות של פריון בגבר

23/12/2010 | 21:25 | מאת: צביקה קורן

חיים שלום, מיץ רימונים זה מזון ולא תרופה וחבל שמתייחסים אליו ככזה. גם שמן דגים זה לא תרופה, למרות שהוא מכיל אומגה-3. רק תזונה טבעית, איכותית, מאוזנת ומגוונת והימנעות ממזון קלורל ישפרו בעיות בריאותיות. בהצלחה צביקה קורן.

23/12/2010 | 18:38 | מאת: מתי

האם שבולת שועל עשויים מפניני גריסה? תודה

23/12/2010 | 21:26 | מאת: צביקה קורן

הם עשויים משעורה

23/12/2010 | 17:44 | מאת: מירב

שלום, קניתי כל מיני סוגים של נבטים אורגניים, רציתי לדעת האם יש צורך לשטוף אותם לפני אכילה? תודה

23/12/2010 | 21:27 | מאת: צביקה קורן

מירב שלום, תמיד כדאי לשטוף, אבל חשוב במיוחד לוודא שלא יהיו מעופשים (עובש). בהצלחה צביקה קורן

28/12/2010 | 09:58 | מאת: מירב

למשל בנבטי ברוקולי, בכל האריזות שראיתי בסופר וקניתי, התחתית תמיד מעופשת, האם זה בסדר לתלוש רק את הברוקולי עצמו ולאכול?

23/12/2010 | 14:45 | מאת: רוחמה

צביקה שלום רב, אבקש לדעת באיזה מלח כדילהשתמש במצב בו אני סובלת מאשלגן גבוה. האם טוב לא לאכול מלח בכלל, או אולי רצוי להוסיף קצת מלח לאיזון כדי לא ליצור מצב של חוסר ואז הגוף מייצר כמות גדולה כדי להשלים את החסר. אודה לתשובתך המלומדת. רוחמה

25/12/2010 | 08:38 | מאת: צביקה קורן

רוחמה שלום, השאלה היא מדוע נגרם שיבוש בחילוף החומרים בגופך שהביא לאשלגן גבוה... האם מטיפול תרופתי, או מצריכה רבה של מלח או מסיבה אחרת שכדאי שתבררי עם הרופא המטפל. אני ממליץ להמעיט בצריכת נתרן ובמזונות המכילים מעל 400 מ"ג נתרן למאה גרם (תביטי בתווית). את יכולה לצרוך "מלח צמחים" שמכיל כמות קטנה יותר של נתרן. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2010 | 12:57 | מאת: יובל

שלום רב, אשמח לדעת האם יש קשר בין חוסר זרחן בגוף לבין יצירת אבן בכיליה?

25/12/2010 | 08:35 | מאת: צביקה קורן

יובל שלום, אין לי תשובה טובה ומוסמכת עבורך. בכל מקרה מחסור באחד המינרלים החיוניים עלול לגרום לחוסר איזון בחילוף החומרים בגוף ואולי גם ליצירת אבן הכיליה. הזרחן (בכמות קטנה) חיוני לבריאות העצמות. בכל אופן, אם יש לך אבנים בכליות, כדאי לפנות לייעוץ תזונתי מקצועי ועד אז תקפיד לצרוך מזונות עשירים באשלגן ובמגנזיום(ירקות, פירות, שקדים ואגוזים) ולשתות הרבה מים. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2010 | 12:09 | מאת: רועי

היי,האם אכילת גזר עם הקליפה טובה יותר מזו שלא עם הקליפה? אודה לתשובתך,רועי

23/12/2010 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

רועי שלום, חשוב לנקות היטב את הקליפה ואז לאכול. כדאי להעדיף גזר מגידול אורגני. בהצלחה צביקה קורן

23/12/2010 | 10:50 | מאת: יואב

שלום, קפה נמס ללא קפאין (דוגמאת קפה נמס האג) האם הוא טוב לשתייה מקפה נמס רגיל? (כשתיי כוסות ביום) תודה

23/12/2010 | 21:30 | מאת: צביקה קורן

יואב שלום, בעיני קפא "נטול" מזיק יותר מקפה רגיל מכיוון שהוא מכיל הרבה חומצות ששימשו להוצאת הקפאין. השתייה המומלצת בגישת התזונה הטבעית: מים, תה צמחים, מיץ ירקות. בהצלחה צביקה קורן

רציתי לברר היכן קונים מיץ נבט חיטה באזור מבשרת- ירושלים וכמה זמן הוא נשמר? תודה

23/12/2010 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום עשב חיטה טוב מיד לאחר הסחיטה שלו אחר כך האפק הטרפויטי שלו יורד. את צריכה לשאול בבית טבע במבשרת היכן סוחטים את מיץ נבט החיטה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 15:12 | מאת: גל

שלום האם צמחי מרפא שניתנים על ידי מדקר סיני, הם טבעיים לחלוטין? או שיש בהם חומרים שעלולים להזיק? תודה

23/12/2010 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

גל שלום אני מניחה שכן.אבל אתה צריך לשאול מומחה ברפואה סינית. בהצלחה ובברכה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 13:35 | מאת: מתן

שלום :) האם יש הבדל בין Jarro-Dophilus "נוטרילייף" ל אסידופילוס ? בנוסף, האם מותר לקחת את זה ברגע שקמים עם כוס מים (על קיבה ריקה מהלילה) או שעדיף לאכול ולקחת את זה לאחר כשעתיים מארוחת הבוקר למשל? תודה

23/12/2010 | 05:38 | מאת: טובה בר-שאן

מתן שלום Jarro-Dophilus מכיל מס' סוגי חיידקים פרוביוטים כמו האסידופלוס. עדיף לקחת על פי הוראות הייצרן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 13:24 | מאת: ליאור

היי, אשמח לדעת אתם מכירים את תוספי המזון של טבעוני בבקשה :) וכמובן שאם כן, אשמח לחוות דעתכם אני שוקלת לקחת את הכמוסות של טבעוני לשיער: מוצר בשם הוליסטיקפ בעל ההרכב הבא: שמן בוראג', חסת-ים, פטריית הקיירטיב, שמן נבט חיטה, שמן אגוזי המלך, ויטמין E טבעי. כמוסת ג'לטין דגי ים. הויטמינים והמינרלים הנמצאים בהוליסטיקפ מקורם ברכיבים עצמם ולא מתוספות חיצוניות. כמו-כן, האם יש הבדך בין ויטמינים לתוספי תזונה? תודה רבה :)

23/12/2010 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

ליאור שלום ויטמינים הם חלק של תוספי תזונה למיניהם. נשירת שיער יכולה להגרם מהרבה גורמים.ואיני יודעת מה הסיבה לנשירה אצלך אך בגדול המרכיבים בפורמולה שמנית טובים לשיער נסי את פורמולה זו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/12/2010 | 11:20 | מאת: גאולה

היי ליאור, אני סובלת מאוד מנשירת שיער ומצאתי באתר של סולגאר מספר תוספי תזונה (ויטמינים) שיכולים לעזור. תסתכלי בקישור: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=309

22/12/2010 | 13:17 | מאת: טל

שלום רב, האם מותר לאכול שיבות שועל ללא בישול/אפייה/השרייה כלומר טרי מהשקית? לדוגמא: להוסיף אותה כמות שהיא לסלטים, יוגורוט וכד' בנוסף, האם אפשר להסויף אותה לתבשילים במהלך הבישול? ואם כן, אז כמה דקות לפני סיום הבישול, או כבר מההתחלה של הבישול? הסיבה לשאלה, שבישול יתר לא יזיק לרכיביה. תודה רבה, טל

23/12/2010 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

טל שלום ניתן לאכל פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) ללא בישול ואפיה על גבי יוגורט או סלט בבישול יש לשיבולת שועל יתרון אחר הוא מפריש חומר מוצילגי המסמיך את המרק אבל גם מרפד ומרגיע את מערכת העיכול. לכן אפשר להשתמש בשתי השיטות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 12:40 | מאת: תלילה

שלום רב, יש ברשותי מכשיר קטן שפועל כמו טורבו, מכניסים לתוכו (ללא מים) למשל ירקות כמו תפו"א ובטטה או צ'יפס וכ'ו וזה מתאפה נורא מהר. כאשר שמתי בטטה בתוך המכשיר תוך 10 דקות היא היתה אפויה וקריספית. האם האפייה\חימום הזה מזיקים לויטמינים ומינרלים של הבטטה? תודה רבה

23/12/2010 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

תלילה שלום אפיה קצרה מורידה את ההרס של הויטמינים הרגישים לחום. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 11:47 | מאת: איתי

שלום, האם תכונותיו ויתרונותיו הרבות של הדבש ניזוקות כאשר אנו משתמשים בו בבישול או במשקה חם? תודה

23/12/2010 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

איתי שלום בדבש יש אנזימים שנהרסים בחימום אולם יש מרכיבים כמו מינרלים והסוכרים שלא הולכים לאיבוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

22/12/2010 | 11:21 | מאת: נעם

כתבתם שאפשר להנביט אותו אבל איך עושים את זה??

23/12/2010 | 05:27 | מאת: טובה בר-שאן

נעם שלום מפזרים את השומשום על מגש מכסים מים מלמעלה ושמים על השיש .מחליפים מידי פעם את המים עד שיוצא הנבטוט . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/12/2010 | 16:03 | מאת: שרון

שלום מאז שראיתי כל בוטק אני נגעלת לאכול ביצים. האם זה נורא לא לאכול בכלל כי אני נמנעת מבשר ואוכלת עוף ודגים רק בסופ"ש. אם בכל זאת צריך אז כמה בשבוע? תודה

22/12/2010 | 05:26 | מאת: טובה בר-שאן

שרון לא נורא כלל אם את אוכלת ארוחה מאוזנת שמכילה את רכיבי המזון הדרושים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

20/12/2010 | 12:50 | מאת: אורלי יריב

שלום אבי סובל מבעיות במעיים אני רוצה לדעת על מתכונים או מזונות שלא מכילים תאית או חלב מימה אפשר להרכיב לו את הדיאטה

20/12/2010 | 13:18 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, אנחנו לא נותנים ייעוץ אישי במסגרת הפורום, רק תשובות כלליות. אם בריאותו של אביך חשובה לך, תקחי אותו לייעוץ אישי מקצועי ואל תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אגב, מה זה "בעיות במעיים"? בחלבון מהחי אין תאית (בשר, דגים וביצים). אני לא הייתי ממליץ לבסס את התזונה של אדם עם "בעיות במעיים" על חלבון מהחי בלבד. בהצלחה צביקה קורן

20/12/2010 | 10:00 | מאת: נטע

שלום, לאחרונה ראיתי כי התחילו לשווק קטניות מונבטות, בעוד שעד לא מזמן הומלץ להנביט קטניות בבית. האם יש הבדל מבחינת ערך תזונתי בין קטניות מונבטות קנויות לבין להנביט בבית? מה מומלץ יותר מבחינה תזונתית?

20/12/2010 | 13:19 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, תמיד עדיף תוצרת ביתית, אבל בבית הנבטה לא תמיד מצליחה ולכן כדאי לקנות קיטניות מונבטות בחנות טבע. תוודאי שזה טרי ולא מעופש. בהצלחה צביקה קורן

19/12/2010 | 17:39 | מאת: מאי

שלום אני מכינה אורז מלא עם קטניות, בד"כ חומוס, עדשים, שעועית. אני ממעיטה בבשר ושאלתי היא כמה ימים ניתן לאכול את זה כדאי שישמרו החלבון והברזל, אני מכינה סיר בינוני ואוכלת בערך 3-4 ימים? תודה

20/12/2010 | 13:21 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, החלבון והברזל לא "מתקלקלים" ולא מתכלים. עם זאת, כדאי לאכול תבשילים טריים ולא להשאיר במקרר ליותר מידי ימים. בהצלחה צביקה קורן

19/12/2010 | 09:58 | מאת: גיא אלול

אני אוכל ירקות רבים אך כמעט ולא פירות. במקום זאת אני אוכל כל יום בין הצהריים לערב 4 שזיפים מיובשים ללא גלעין,2 משמשים מיובשים ו2 תאנים מיובשות. האם מבחינה קלורית זה ארוחת בינים סבירה בין הצהריים לערב כלומר אין ברצוני להשמין אלא לשמור על משקל. מבחינה בריאותית ומבחינת סיבים תזונתיים מה דעתך? תודה רבה על תשומת ליבך

19/12/2010 | 10:29 | מאת: עדי מילר

שלום גיא פירות יבשים הינם בחירה בריאה, בשל הסיבים התזונתיים שבהם, אך יחד עם זאת למרות מרכיביהם הבריאים, פירות יבשים מכילים יותר קלוריות מאשר פירות טריים. ולכן כמו עם כל מזון העשיר בקלוריות מתינות היא מילת המפתח. כחלק מתפריט מאוזן לצורך שמירה על המשקל מומלץ על אכילת 2-3 מנות פרי ביום. מנת פרי שווה ל- 2-3 שזיפים יבשים (תלוי בגודל), תאנה יבשה גדולה, 2-3 משמשים, 2 תמרים, כף צימוקים/חמוציות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

18/12/2010 | 14:31 | מאת: שרון

שלום מה יותר מזין? שיבולת שועל גסה שנהפכת לגרנולה ע"י אפייה של 20-30 דקות בלי חומרים נוספים או שיבולת שועל ללא אפייה אלה מבושלת או מושרית עם מים חמים? תודה

19/12/2010 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום בבישול השיבולת שועל מפרישה חומרים מוצילגים (כמו ג'ל) שמאוד מאוד מרפדים את מערכת העיכול ומרגיעים אותה מה שלא קיים באפייה. לכן ממליצים לשים שיבולת שועל במרק למשל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2010 | 10:20 | מאת: שלום

שלום, ידוע שפירות זה מזון שלא מומלץ לשלב עם מזון אחר, אז מה בצם קורא להם לאחר ייבושם שמאפשר לשלב אותם עם דגנים לדוגמא כמו במוזלי

19/12/2010 | 06:01 | מאת: טובה בר-שאן

שלום שלום ריכוז הפחמימות לאחר יבוש הפרי מאוד גבוה. כאשר אתה אוכל מוזלי אתה למעשה אוכל כמות רבה של פחמימות וסיבים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2010 | 09:16 | מאת: לי

איזה תחליפים צמחונים יכולים להשתמש על מנת לצרוך B12 מה הערכים של B12 התקנים שצריכים להופיע אצל צמחונים ואיך אפשר לשפר

19/12/2010 | 05:59 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אין תחליפים את פשוט תצטרכי לכחת כמוסות של B12 רמת הויטמין נבדקת בדם. תבקשי מהרופא שלך שיבדקולך את רמת הויטמין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2010 | 09:10 | מאת: לי

איך צמחונות משפיע על ויטמין B12

19/12/2010 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

לי שלום אדם שלא אוכל בשר, דגים, ביצים, וחלב כמות הB12 תלך ותדלדל אצלו בגוף .ויטמין זה מגיע רק ממזונות מהחי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

18/12/2010 | 02:13 | מאת: 89

מאוד דחוף!! כשניקיתי את הקקומקום עם חומצת לימון שכחתי לשפוך ממנו את המים ביחד עם חומצת הלימון - ומישהו שתה ממנו כוס.. מהן השלכות שלו ולמה זה עלול לגרום ??? בבקשה תענה לי בהקדם האפשרי.............

18/12/2010 | 07:38 | מאת: טובה בר-שאן

89 שלום לא יקרה כלום זו חומצה אורגנית שנמצאת באופן טבעי בפרי הדר. חומצה ציטרית נוצרת בשלב הראשון של מעגל קרבס המייצר אנרגיה בגוף, ושנקרא גם מעגל חומצה ציטרית. מכניסים אותה למזונות כחומר נותן טעם וכחומר משמר. כלומר היא קיימת אצלנו בגוף אולי אדם ירגיש קצת צרבת ואולי קצת כאב בטן אך לא יותר מזה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

17/12/2010 | 19:22 | מאת: לוטוס

מה הערך התזונתי שלה?האם היא והבננה גורמות לעצירות כמו שטוענים?

17/12/2010 | 19:25 | מאת: לוטוס

מצטער,מהמהירות שכחתי לאמר שלום ותודה.סליחה

18/12/2010 | 07:42 | מאת: טובה בר-שאן

לוטוס שלום באפרסמון יש 127 קלוריות על כל 100 גרם אפרסמון. בגלל הסיבים הקשים לחלק מהאנשים קשה מאוד לעכל פרי זה. לכן יש המלצה לאנשים אילה לקלף את הקליפה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן