פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

17/12/2010 | 13:14 | מאת: חנה

צביקה שלום רב לך, יש לי שאלה בנושא שיבולת שועל. אני לא מצליחה להשיג שיבולת שועל שפתיתיה שלמים לגמרי. בשתי חנויות טבע שליד מקום מגוריי מצאתי שיבולת שועל שפתיתיה יותר עבים אך בכל זאת שבורים. האם שיבולת שועל שפתיתיה שלמים-בריאה יותר? או שאני טורחת לחינם? ואם אכן בריאה יותר אז האם אתה יודע היכן ניתן להשיגה? תודה מראש על תשובתך, בברכה, חנה

18/12/2010 | 07:32 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום בשוק יש את שיבולת השועל כגרגרים שלמים או פתיתים גסים או ממש כאבקת שיבולת שועל . וזה בדיוק מה שמצאת הפתיתים הגסים טובים מאוד כיוון שקלים לעיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

16/12/2010 | 11:21 | מאת: יוני כץ

האם יש הבדל מבחינת כרוב לבן או סגול מבחינת התועלת הבריאותית ומבחינת העיכול שלו?מה עדיף מבחינת העיכול לאכול את הכרוב מבושל או במצבו הטבעי. האם זה נכון שכרוב מנפח את הקיבה ?האם כרוב טוב ליציאות או נהפוך הוא גורם לעצירות. סליחה על השאלות הרבות. תודה על הקדשת זמנך למתן תשובה

16/12/2010 | 12:38 | מאת: עדי מילר

יוני שלום ההבדל בין כרוב סגול לירוק אינו זניח מבינת הערכים התזונתיים והעיכול. כל ירק העובר בישול קל יותר לעיכול לעומת אכילתו במצבו הטבעי. כרוב היינו ירק שבהחלט עשוי לגרום להצטברות גזים ובכך להוביל לנפיחות בטנית. לשאלתך, כרוב כמו שאר הירקות מעודד את פעילות המעיים ובכך מסייע במניעת עצירות. יש לציין שבישול הכרוב עם זרעי קימל עשויים להקל על עיכול הכרוב. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/12/2010 | 11:16 | מאת: צבי אלמליח

מה עדיף מבחינה בריאותית ועיכול כרוב סגול או כרוב לבן. האם עדיף לאכול כרוב מבושל או במצבו הטבעי,כלומר איך קל יותר לעכלו. הנכון הוא שכרוב גורם לנפיחות של הקיבה? האם גורם לעצירות או נהפוך הוא?

16/12/2010 | 18:40 | מאת: שמעון

תודה לא תזיק. לא בא לסנג'ר על צביקה או משהו כזה אבל זה באמת גועל נפש לזרוק שאלות כאילו מחובתו לענות לך.

16/12/2010 | 18:54 | מאת: צביקה קורן

צבי שלום, ראשית אני מסכים עם שמעון. "שלום" בתחילת ההודעה ו"תודה" בסופה, ישדרגו את האווירה בפורום הזה. שנית, לשאלותיך: - מה עדיף מבחינה בריאותית ועיכול כרוב סגול או כרוב לבן? עדיף ורצוי לגוון! עם זאת כרוב אדום מכיל יותר נוגדי חמצון. -האם עדיף לאכול כרוב מבושל או במצבו הטבעי, עדיף לא לבשל כרוב, אלא לאכול טרי וטבעי. - הנכון הוא שכרוב גורם לנפיחות של הקיבה? חיובי, אצל חלק מהאנשים. -האם גורם לעצירות או נהפוך הוא? נהפוך הוא. הכרוב עשיר בסיבים תזונתיים ולא גורם לעצירות בהצלחה צביקה קורן

17/12/2010 | 06:43 | מאת: צבי

צודק ,בלי כל כונה,מרוב שאלות שכחתי את המילות החשובות בחיים:תודה ,סליחה בבקשה.ב99% אני מתנהג ככה וב1% הראש לא עובד ונהיה ראש כרוב.... תודה על שהפנית תשומת ליבי,שבת שלום

16/12/2010 | 06:26 | מאת: דן

בין ארוחת צהריים אני אוכל 2 תאנים,2 משמשים ו4 שזיפים מיובשים ללא גלעין.זאת במקום פירות(ירקות אני אוכל די הרבה). האם מבחינה קלורית הכמות סבירה ולא משמינה?<האם מבחינת ערכים תזונתיים ועזרה למערכת העיכול אני פןעל כשורה? תודה על הקדשת זמנך לתשובה

16/12/2010 | 18:58 | מאת: צביקה קורן

דן שלום, פירות יבשים מכילים ויטמינים ומינרלים, אך אין בהם אנזימים וחלק מהויטמינים נעלם בתהליך הייבוש. עם זאת, אין לראות בכך המלצה להימנע מפירות יבשים מגידול אורגני. ("מהכרותי" אותך במסגרת הפורום, אני מניח שאתה צורך מזון אורגני...) לנושא ההשמנה, תלוי מה משקלך והאם אתה זקוק לאיזון המשקל ולהיטרד מעניין הקלוריות. בהצלחה צביקה קורן

15/12/2010 | 19:12 | מאת: שירין

שלום רב ..רציתי לשאול בבקשה מה היא התזונה הכי טובה ובריאה עבור תינוק בן שנה וחצי? כמה פעמים הוא צריך לאכול ירקות או פירות וכמה צריך לתת לו תמ"ל ביום??

16/12/2010 | 09:41 | מאת: עדי מילר

שלום שירין איני דיאטנית המתמחה בתזונת ילדים ולכן כדי לקבל תשובה מפורטת אני ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום תזונה קלינית כאן באתר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

14/12/2010 | 21:53 | מאת: נפוחה

אני סובלת מנפיחות בבטן...זה החל לפני שנה שכבר ירדתי המון במשקל [כמעט 30 קילו]....הבטן שלי מתנפחת ללא קשר לעצירות,מאכלים,מצב רוח,הורמונים. נמאס לי מזה כבר,עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה בה ראו הליקובקטור שכבר טופל וחוסל. הדבר היחיד שנאמר לי שיתכן בגלל עודף ירקות שאני אוכלת,אז הפחתתי אבל זה עדיין קיים,אני סובלת מעצירות כרונית אבל מטפלת בעזרת חצי כפית דבש הני לקס מידי לילה. שאלתי היא האם בגלל נטילת הדבש המסייע בעצירות עלול להריע את המצב? ומה עוד האפשרויות?זה כבר מייאש אותי,אני שומרת על משקלי כל כך יפה ומקפידה גם על תזונה וגם על פעילות גופנית אגב בימים האחרונים רכשתי גרין מגמה ואני שותה 4 טבליות ליום-זה לא עושה דבר!!!

14/12/2010 | 22:21 | מאת: עדי מילר

שלום ראשית כל הכבוד על הירידה במשקל בהחלט הישג מרשים!!! בהחלט עשוי להיות קשר בין נטילת הדבש והעצירות הכרונית לנפיחות הבטנית שממנה את סובלת. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לשם ייעוץ פרטני בנושא (את כמובן יכולה לבקש הפנייה מרופא המשפחה של לדיאטנית דרך קופ"ח), מניסיון "גמילה" מהדבש ושינויים תזונתיים בהחלט עשויים לסייע לך. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

14/12/2010 | 16:27 | מאת: יצחק

אבי חולה בסרטן הקיבה שהתפשט לכבד. בכדי לחזק את הגוף ולהקל על תופעות לוואי של טיפולי כימוטראפיה שהתחיל כעת, איזה מזון טבעי מומלץ לאכול כולל תוספי מזון תודה רבה

15/12/2010 | 05:35 | מאת: טובה בר-שאן

יצחק שלום במצב כזה מאוד קשה לאנשים לאכל. המזון צריך להיות מבושל ובמנות קטנות כמו מרק ירקות, מרק בטטה. וכ"ו מכיוון שאיני יודעת איזה טיפול אביך מקבל חשוב מאוד שלא תסתפק בעיצות מהפורום ותפנה לדיאטנית קלינית טבעית שתרכיב תזונה למצבו של אביך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2010 | 00:18 | מאת: 123

שלום אני לאחר ניתוח פיסורה ויש לי יציאה קשה. הרופא אמר לי להעשיר בסיבים אז אני אוכל ברנפלקס והמון ירקות וקצת פירות ועדיין היציאה קשה האם הכמות מספקת או ישנם עוד סיבים שעלי לצרוך? תודה,

14/12/2010 | 22:06 | מאת: עדי מילר

שלום חשוב מאוד לשתות מספיק מים כאשר צורכים כמויות גדולות של סיבים אחרת אכילת הסיבים עשויה להוביל ליציאה קשה. במידה וצריכת הנוזלים מספקת (לפחות ליטר וחצי מים ביום) אני ממליצה על תוספת בנפייבר. בברכת בריאות שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

13/12/2010 | 18:26 | מאת: דני

עשוי משקדים בלבד.כמה מותר ביום?והאם בריא לערבב עם סילאן ולעשות ממרח במקום ממרח שוקולד?תודה.

14/12/2010 | 05:48 | מאת: טובה בר-שאן

דני שלום ניתן שתי כפות ביום רעיון מצויין ובריא בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/12/2010 | 14:07 | מאת: משי

מה דעתך על אכילת ביצים?כמה מומלץ בשבוע?מה עדיף ביציה או חביתה?אם אני אוכלת ביצת עין עם ביצה אחת ,לדוגמא כמה קלוריות יש לכך.?האם ארוחת צהריים של שקשוקה ללא פיתה היא ארוחה טובה ולא משמינה מידי? סליחה על ריבוי השאלות. מודה לך על ההענות

14/12/2010 | 22:02 | מאת: עדי מילר

שלום משי לביצים יש שלל יתרונות בריאותיים הן מכילות חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, שומנים חד בלתי רווים, סידן ושלל ויטמינים וכמו כן הן מעלות את תחושת השובע. אין המלצה חד משמעית לגבי צריכת ביצים אך קיימת הסכמה חד משמעית שהאוכלוסייה הבריאה יכולה לאכול ביצה אחת ביום. ביצה אחת מכילה כ-80 קק"ל. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

13/12/2010 | 14:02 | מאת: שי מילוא

ראשית,כל הכבוד על הפורום והתשובות המהירות. כמה ביצים אתה ממליץ לאכול בשבוע?האם יש הבדל בין ביצת עין לחביתה מבחינת קלוריות?כמה קלוריות אתה מעריך בביצת עין עם ביצה אחת. מבחינת עיכול האם עדיף גזר מבושל שיוצא רך יותר או אכילתו ללא בישול?האם קל לקיבה לעכל גזר? מודה לך .שי

14/12/2010 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

שי שלום 1. ההמלצה למס' ביצים תלויה במצב הבריאותי של האדם אם אתה אדם בריא וגם פעיל ניתן לאכל ביצה1 כל יום. 2. בביצה יש 159 קלוריות ל100 גרם כמובן שאם אתה מטגן שאני כמובן לא ממליצה מס' הקלוריות עולה. 3. כאשר אוכלים גזר מבושל קליטת בתא קרוטן טובה יותר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

13/12/2010 | 13:38 | מאת: אנט

אני מאכילה את בני בסימליאק אדונס בני בן שבועיים וסובל מגזים כאבי בטן ועצירות, חברה המליצה לי מאוד על נוטרמיגן האם זה בסדר שהתחלתי להאכיל אותו בנוטרמיגן מבלי לשאול רופא

14/12/2010 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

אנט שלום נוטרמיגן היא פורמולה מצויינת הניתנת לפגים שבה יש את כל חומרי המזון מפורקים.ולכן הספיגה של המזון מצויינת עשית מצויין טובה בר- שאן

אי אפשר להשיג את זה בדרך אחרת..אז ככה שאת תהיי חייבת ללכת לרופא

כדי להעלות אותו? תודה!

אני מתכוונת בשלב ראשון לשנות את התזונה- ורק אם זה לא יעזור- אולי אתחיל עם תוסף. הבנתי שכבד בקר זה טוב חוצמיזה לא הבנתי את ההבדל בין הומוגלובין לB12 לברזל. אפשר ביאור קטן?

14/12/2010 | 16:16 | מאת: צביקה קורן

תות שלום, אני ממליץ על כבד בקר רק במקרים של אנמיה חריפה. הכבד מלא ברעלים ובכימיקלים שטרם פורקו ונוטרלו. המוגלובין זה חומר שנמא בכדוריות הדם האדומות והוא מעביר את החמצן לתאים. B12 זה ויטמין מקבוצת ויטמיני B החיוני למספר תפקודים של בגוף ובכלל זה לבריאות מערכת העצבים ולמניעת אנמיה. הברזל הוא מינרל שהגוף עושה בו שימוש בייצור המוגלובין. בהצלחה צביקה קורן

13/12/2010 | 08:31 | מאת: מ

האם תוכלי לתת רשימה של סיבית תזונתיים ובאיזה סוגי אוכל הם נמצאים? תודה

13/12/2010 | 20:35 | מאת: עדי מילר

שלום סיבים תזונתיים נמצאים ברוב סוגי המזונות הצמחיים: חיטה מלאה ומוצריה, אורז לא מעובד, גריסים לסוגיהם, כוסמת, שיבולת שועל, קטניות, ירקות, פירות, שורשים. הסיבים התזונתיים מתחלקים לשני סוגים: סיבים מסיסים וסיבים שאינם מסיסים. הסיבים המסיסים מצויים בפירות, בירקות, בסובין ובשיבולת שועל. הסיבים שאינם מסיסים מצויים בסובין חיטה ובדגנים מלאים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

13/12/2010 | 07:29 | מאת: בן 50

שלום, בן 50- צמחוני מזה 30 שנה, ללא ביצים, ללא דגים, ללא קפה, ללא מוצרי חלב (שנה אחרונה), מעט קמח לבן (לחם), בקושי מתוקים, נוטל כל יום 3 אומגה 3(שמן דגים), שוחה כל יום שעה, ובכל זאת תחושה של נפיחות ואי ירידה במשקל (זאת לא היתה המטרה) שוקלל 83 ק"ג בגובה 1.78. אגב, חלה בי נשירת שיע בפתאומיות בכל חלקי הגוף בחודש האחרון. למה? תודה.

13/12/2010 | 08:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, היום אני כבר יודע שגם לצמחונים וטבעונים עלולים להיות חוסרים תזונתיים ומחלות שונות הנובעות מכך, או מסיבות אחרות. מציע שתבצע בדיקות מעבדה מקיפות ותפנה לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

12/12/2010 | 18:14 | מאת: מיכל

שלום רב , אבי אסמטי ועם מזג האוויר הנוכחי קשה לו מאד . קראתי שצמח האסטרגלוס יכול להקל על מצבים כאלו . רציתי לדעת אם אכן כך הדבר , האם יש תרופות שאסור לקחת איתו , מה המינון המומלץ וכיצד בכלל מומלץ לצרכו . האם יש המלצות נוספות למצב שכזה? מלבד תרופות קונבנציונליות שהוא כמובן לוקח . בהמון תודה , מיכל

13/12/2010 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, האסטרגלוס הוא צמח מאד חזק ומשפיע על המערכת החיסונית. פרטים נוספים ואזהרות שימוש תמצאי בקישור המצורף, או בחיפוש נוסף באינטרנט. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs01-Alef/Heb-Spices-Alef-Astragalus.htm אפשר לקחת בכדורים או בטינקטורה (תמצית). אין לי מידע לגבי אינטראקציה עם תרופות, אבל זה לא אומר שמותר לקחת אותו עם תרופות. תפני למומחה לצמחי מרפא (הרבליסט). באופן עקרוני, אני לא מתלהב משימוש ב"תרופות טבעיות" ומעדיף לטפל בגישה הוליסטית (תיקונים בתזונה, פעילות גופנית, טיפול במתחים ורק אם יש צורך, לתת תוספים וצמחי מרפא).

12/12/2010 | 12:51 | מאת: איילת

בהמשך לתשובתך כמה קצח טחון מותר ביום?וכמה אגוזים בערך כי כתבת שמכילים שומן?שאלה נוספת פשתן טחון בפריזר וגם שומשום כל הזמן נאמר שיש לאכול מיד כי זה מתחמצן. מה פירוש מתחמצן? זה גורם למשהו בשזה מתחמצן או רק לא עוזר?תודה מראש.

13/12/2010 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, בהמשך לתשובתך כמה קצח טחון מותר ביום? - 1-2 כפיות. כדאי לקחת בהדרגה, אם לא רגילים. מדובר בתבלין... אסור לנשים הרות! מומלץ לנשים מניקות. מומלץ לחיזוק המערכת החיסונית ולטיפול בהפרעות עיכול ומחלות דרכי הנשימה. כמה אגוזים בערך כי כתבת שמכילים שומן? - אפשר 1-5 אגוזים, תלוי במשקל ובתזונה הכללית. פשתן טחון בפריזר וגם שומשום. מה פירוש מתחמצן? - בעברית קלה מתחמצן זה מתקלקל. חומצות השומן הטובות שיש בזרעים מתקלקלות ולכן כדאי לאכול טרי או לשמור במקרר או במקפיא. בהצלחה צביקה קורן

12/12/2010 | 08:45 | מאת: שירן

הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות ואחוזי שומן יש בנבטוטים? לא ניתן לדעת זה לא רשום על אף חבילה

13/12/2010 | 07:41 | מאת: צביקה קורן

שירן שלום, נבטים ונבטוטים הם כמו ירקות ירוקים בירקות הירוקים יש כמות נמוכה מאד של קלוריות ושומן. את יכולה להתעלם מזה בחישובי הקלוריות או "הנקודות" שלך. בהצלחה צביקה קורן

11/12/2010 | 22:58 | מאת: סיוון

השרתי פטריות מיובשות במים ואחר כך שמתי חלק במקרר (ללא המים) ויום למחרת טיגנתי אותן.ועכשיו הקפאתי. האם זה בסדר לאכול אותן? בגלל שזה פטריות לא רציתי לקחת סיכון

13/12/2010 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

סיוון שלום, יש הרבה סוגים של פטריות. אני מניח שקנית אותן בחנות טבע או בסופר ולא אספת אותם ביער ולכן זה בטוח לשימוש. אנחנו ממליצים לא לאכול אוכל מטוגן... בהצלחה צביקה קורן

11/12/2010 | 19:42 | מאת: שוש

האם מומלץ לטחון את גרגירי הצ'יה? אני שומעת על כך דעות שונות כאילו הטחינה עדיפה על גרגירים שלמים.

11/12/2010 | 21:10 | מאת: צביקה קורן

שוש שלום, תמיד כדאי לטחון גרגרים זה מגדיל את שטח הפנים שלהם ומסייע בעיכול ובספיגה. לחלק מהגרגרים יש קליפה קשה (שומשום, פשתן) שמחייבת טחינה. בהצלחה צביקה קורן

11/12/2010 | 21:08 | מאת: צביקה קורן

כדאי לפרט

שלום צביקה, כיוון שאני בדיוק עומדת לסיים טיפול תרופתי ותזונתי במחלת הקנדידה-עיכבתי את פגישת הייעוץ התזונתי שלנו לגבי ולגבי בני. בנוסף לדברים שרשמת לי לבדוק אצלי ואצל בני בבדיקת דם,עלי לציין שאני מתכננת הריון ומתחילה לנסות בערך מבעוד שבועיים. האם יש עוד דברים שעלי לבקש מהרופאה שתבדוק בבדיקת הדם שלי לפני שאני מגיעה אליך בעקבות כוונתי המיידית להרות? אני מצרפת עותק מתשובתך האחרונה בנושא: "שושי שלום, אני מקבל בביתי ברחוש שטרן 19 בקריית אונו. רעיון טוב שהיעוץ יהיה גם לך וגם לבנך. צריך בדיקות דם שיגרתיות ובנוסף: רמת ויטמין D, B12, B6, ברזל, פריטין, טרנספרין. אצלך גם תפקודי כבד ובלוטת התריס. פרטים להתקשרות תמצאי באתר שלי או בחיפוש בגוגל ("צביקה קורן"). בהצלחה צביקה קורן"

11/12/2010 | 21:07 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, אין צורך בבדיקות נוספות מעבר למה שרשמתי ומה שמקבלים באופן רגיל במרפאה. אפשר לבקש בדיקה של רמת המינרלים בדם ובמיוחד אבץ (ZINC ). בהצלחה צביקה קורן

11/12/2010 | 01:23 | מאת: shoshi

מצאתי היום בסופר לחם שיפון ללא סוכר. הרכיבים הרשומים בו: קמח שיפון מלא,גלוטן,שמרים, מים,מחמצת שיפון טבעית,מלח, לתת שעורה,חומר מתחלב E472, עמילן תירס,מעכב חימצוןE300, קמח סויה,אנזימים לאפייה. האם לדעתך זהו לחם מתאים לבני בן ה4 שסובל מהיפראקטיביות? אני מביאה לו כל יום לגן פרוסות מקמח שיפון לגן-במקום הלחם הלבן שמגישים בגן,ואני מחפשת לחמים ללא סוכר עם כמה שפחות חומרים לא בריאים נילווים-האם לחם זה עונה על הצרכים? נ.ב. מסתבר שגם בלחמים של ד"ר מרק יש מעט סוכר{15 גרם-עד כמה שאני זוכרת משיחתי עימם}למרות שמצויין בפירוש שהם ללא סוכר.

11/12/2010 | 01:27 | מאת: shoshi

קראתי באיזשהוא מגזין להורים שלא ממולץ לתת לילדים לחמים שמורכבים רק מקמח מלא כי זה עלול להפריע לספיגה של כמה ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף-האם זה נכון? אני הופכת את העולם בשביל להשיג לבני מוצרים נטולי סוכר,מקמח מלא/אורז מלא וכ'ו וכמה שאפשר טבעיכפי שציינתי-מביאה לו כל בוקר לחם לגן וקורנפלקס אורגני טבעי ללא סוכר וכ'ו,,,-בשביל לתרום לרגיעת ההיפר אקטיביות שלו-וכתבה זו קצת ערערה אותי,,,,

11/12/2010 | 21:04 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, אין טעם ואין צורך לנהל מלחמת חורמה בסוכר. גם לחם מלא וגם לחם שיפון נהפכים בסופו של דבר לסוכר (גלוקוז) במעיים. כדאי לגוון את התזונה בהתאם להנחיות שנתתי לך בעבר ולא להתעקש על לחם זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

10/12/2010 | 17:01 | מאת: שולי.

שלום רב לך עדי. אני בחור בן 33, 1.85 ס"מ (מבנה גוף בנוני) ובמשך השנים האחרונות, נמצא ועובד תחת לחץ, (הארוחות שלי לא הכי מסודרות באזור הצהריים בדר"כ). שמתי לב (רק בזמן האחרון) שאני נוהג לאכול בעמידה, ולא בישיבה כנהוג, (קרוב ל-4 שנים). לאחרונה נאמר לי שלא בריא לאכול בעמידה!!!, לכן שואל האם באמת יש אמת בדבר, ואם כן מה ההשלכות לכך, במה יכולים להתבטא, מה את חושבת או ממליצה. תודה לך.

10/12/2010 | 17:17 | מאת: עדי מילר

שלום שולי אין בעיה פיזיולוגית באכילה בעמידה אך אכילה בעמידה מתקשרת לאכילה בחטף, אכילה שעל פי רוב אינה "נספרת" משמע אין אנו מפנים את מלוא תשומת הלב כאשר אנו אכולים בעמידה מה שמוביל פעמים רבות לאכילה גדולה יותר מצרכי הגוף מה שעלול כמובן לעודף משקל. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

10/12/2010 | 18:15 | מאת: לעדי...

שלום לך שוב, ותודה על תגובתך המהירה ביותר!! אז ממה שהבנתי ממך אין בעיית בריאות ממשית, בעניין אכילה בעמידה, אלה רק לא מקובלת על החברה המודרנית.. שוב תודה.

10/12/2010 | 16:52 | מאת: שולי.

שלום רב לך צביקה. אני בחור בן 33, ובמשך השנים האחרונות, נמצא ועובד תחת לחץ, (הארוחות שלי לא הכי מסודרות באזור הצהריים בדר"כ). שמתי לב (רק בזמן האחרון) שאני נוהג לאכול בעמידה, ולא בישיבה כנהוג, (קרוב ל-4 שנים) לאחרונה נאמר לי שלא בריא לאכול בעמידה!!, לכן שואל האם באמת יש אמת בדבר, ואם כן מה ההשלכות לכך, במה יכולים להתבטא, מה אתה חושב או ממליץ. תודה לך.

11/12/2010 | 09:58 | מאת: טובה בר-שאן

שולי שלום יש משמעות רבה מאוד לצורת האכילה שלנו. כיוון שמע' העיכול קשורה חזק ביותר במע' העצבים כאשר אוכלים תחת לחץ או בעמידה וויסות האנזימים והחומצה המופרשים לוקים בחסר לאדם סובל אחר כך מכאבי בטן, נפיחות, גזים, ותחושת מלאות עצירות ועצירות חשוב מאוד להשקיע את הזמן לארוחה בשלווה ובנחת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/12/2010 | 18:13 | מאת: רונה

שלום, אני רוצה להתחיל לאכול דבש בבוקר אבל לא יודעת על מה אפשר למרוח אותו שהוא בריא לפי התזונה הטבעית? האם יש איזשהו סוג של לחם שאתה ממליץ עליו או סוג של לחם שניתן למרוח עליו את הדבש? ואני רוצה להתחיל לאכול שקדים ואגוזים, אפשר לאכול אותם לא קלויים ואם כן, האם הם לא מרוססים בחומרי הדברה? והאם אפשר לשים את הזרעי פשתן הטחונים בתוך מיץ כלשהו מבלי שזה יהרוס את תכונותיו? תודה מראש

09/12/2010 | 19:05 | מאת: טובה בר-שאן

רונה שלום אם את בריאה לחם מחיטה מלאה או לחם שיפון או לחם מלא משבעת הדגנים. הכי נכון לאכל את האגוזים לא קלויים כך נשמר ערכם התזונתי. ניתן לשים את זרעי הפשתן הטחונים על סלט או על יוגורט וניתן גם במיץ בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

09/12/2010 | 15:40 | מאת: ח

האם יש תה צמחים כל שהוא שיכל לרפא ציסטה או מיומה באזור הרחם? תודה

13/12/2010 | 07:33 | מאת: צביקה קורן

על צמח שיכול לרפא ציסטה או מיוחה

09/12/2010 | 13:34 | מאת: דרור

בשל מחלה אני צריך דיאטה מועטה בסיבים. מה מומלץ? פירות וירקות, ללא הקליפה זה בסדר?

09/12/2010 | 14:24 | מאת: עדי מילר

שלום דרור זה מאוד תלוי בסוג המחלה ועד כמה עליך להימנע מסיבים... ישנן מחלות בהן יש להימנע בכלל מפירות וירקות ומזונות נוספים המכילים סיבים וישנן מחלות שמספיק לקלף את הפירות והירקות ולהימנע ממזונות נוספים העשירים בסיבים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

09/12/2010 | 13:01 | מאת: hana

מה הוא רמת הקלוריות בשומן?

09/12/2010 | 14:03 | מאת: צביקה קורן

בהצלחה

09/12/2010 | 02:19 | מאת: סאני

שלום, אני נוטלת כדורי ברזל (המכילים גם ויטמינים מקבוצת בי). האם אפשר ליטול עשב שעורה (בקפסולות) יחד עם כדורי ברזל, או שהם ?יבטלו? אחד את השני?

09/12/2010 | 14:02 | מאת: צביקה קורן

סאני שלום, אין בעיה לקחת תוסף ברזל יחד עם עשב שעורה. כדאי לודא שאין בגלולות חומרים מזיקים. אם את אוכלת כמות סבירה של ירקות אין צורך בגלולות האלה. בהצלחה צביקה קורן

08/12/2010 | 20:10 | מאת: אירה

אני בת 14 ואני שוקלת 63 והגובה שלי הוא 172 ויש לי כרס ביינונית כזאת אבל היא מפריעה לי לחיות פעם הייתי ממש רזה הגובה שלי היה 166 והמשקל 48 ... והשמנתי בצורה רצינית ... רציתי לדעת מה עלי לעשות כדאי להוריד את הכרס בדרך המהירה ביותר.

09/12/2010 | 14:01 | מאת: צביקה קורן

אירה שלום, לא מומלץ לרזות "בצורה מהירה"... תמשיכי לאכול מזונות בריאים וטבעיים ותפסיקי לשתות משקאות מתוקים ולאכול מאפים, ממתקים, חטיפים וסוכר לבן. תבצעי פעילות גופנית סדירה ונמרצת. את יכולה לפנות לתזונאים בקופת חולים שלך. אל תעשי "דיאטה" בהצלחה צביקה קורן

08/12/2010 | 19:24 | מאת: מונהאל טריף, ירכא

ברצוני לשאול, באיזו מוצרים מזון נמצא ויטמין B12 ,סריכוז גבוה וטבעי, למשל פירות או ירקות,.הדגש רק על מזון טבעי, לא תוספי מזון,. והאם מותר לצרוך מזון המכיל ויטמין זה ללא התיעצות עם רופא מומחה?, תו7דה רבה,.

09/12/2010 | 13:57 | מאת: צביקה קורן

מונהאל שלום, לצערי אין במזונות מהצומח ויטמין B12. יש הטוענים שהוא נמצא בפטריות ובאצות ים, אבל הדרך הטובה והבטוחה, היא לקחת כדור למציצה פעם בשבוע, אם הרמה תקינה וכל יום אם הרמה נמוכה. אפשר לקחת ללא מרשם רופא. בהצלחה צביקה קורן

16/12/2010 | 12:57 | מאת: דליה

מקורות במזון של ויטמין בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב, תוספי מזון לבליעה ומציצה, זריקות. ויטמין B12 נספג טוב יותר עם סידן. הספיגה מצטמצמת עם הגיל וכאשר חסר ויטמין B6, סידן וברזל .לאחר הספיגה ויטמין B12 נקשר לחלבון ומועבר בדם לרקמות

08/12/2010 | 17:58 | מאת: מיה

שלום, איך מכינים ממרח שקדים?

09/12/2010 | 13:55 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אפשרח לטחון בבלנדר 100 גרם שקדים למשך כמה דקות בהצלחה צביקה קורן

08/12/2010 | 16:54 | מאת: איילת

האם שקדים ואגוזים גורמים לכוסטרול?כמה מותר ביום?מה ההבדל בין פקאן לאגוזי מלך? האם קצח מוריד כולסטרול?צריך לטחון אותו? כמה מותר ביום?תודה.

09/12/2010 | 10:55 | מאת: צביקה קורן

אללית שלום, שקדים מורידים את הכולסטרול הרע ולא מעלים אותו. אפשר לאכול 10-20 שקדים, תלוי במשקלך הקיים. פקאן ואגוזי מלך שייכום לקבוצת האגוזים. הם עשירים מאד בשומן. קצח מועיל לאיזון כולסטרול, כדאי לטחון אותו. בהצלחה צביקה קורן

08/12/2010 | 12:23 | מאת: hana

מה רמת הקלוריות בשומנים תת עורי ותת שרירי?

09/12/2010 | 10:53 | מאת: צביקה קורן

נסי לנסח מחדש

07/12/2010 | 14:50 | מאת: אביב

שלום, יש לי תינוקת בת 4 חודשים, שכמעט שבועיים אוכלת מעט מאוד. עד עכשיו היא אכלה 180 כל 4 שעות ובלילה דילוג על 2 ארוחות. כעט היא אוכל בממוצא 80 כל 4 שעות. היינו בביקור אצל הרופאה ולא נמצא משהו חריג. שאלותיי: 1.האם יכול ליהיות שההתפתחות שלה תיפגע כי היא מקבלת פחות ויטמינים? 2.לאחר כמה זמן עליי ליהיות מודאגת אם הדבר יימשך? בסך הכל היא ילדה קצת מלאה...

08/12/2010 | 09:05 | מאת: צביקה קורן

אביב שלום, בדרך כלל תינוקות מקבלים את כל מה שהם צריכים. עם זאת קשה להתייחס לשאלתך במסגרת הפורום מציע שתתייעצי עם מומחית לתזונת תינוקות או עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

07/12/2010 | 12:13 | מאת: טלי

זאת התוצאה שיצאה לי בבדיקת דם. מה זה אומר? ומהעם הערכים התקינים? VIT.D 25-OH 7.39 NG/ML VIT.D 25-OH <10 NG/ML = DEFICIENCY VIT.D 25-OH 10-30 NG/ML = INSUFFICIENCY רב תודות

08/12/2010 | 09:04 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, זה אומר שאת, כמו רוב האוכלוסייה בחוסר ויטמין D. תתייעצי עם הרופא המטפל או עם תזונאית לגבי המינון של התוסף שכדאי לקחת. בהצלחה צביקה קורן

07/12/2010 | 00:29 | מאת: אמיר

האם יש צורך ממש לשפשף חזק את הירקות באופן שיטתי ומחמיר או שמספיק להשרות אותם במים וקצת לתתת למים לזרום עליהם? מדובר בירקות לא אורגניים. תודה

08/12/2010 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

אמיר שלום, אפשר לשפשף ואפשר להשרות ולשטוף. בכל מקרה זה מוריד רק את האבק והלכלוך החיצוני ולא את חומרי ההדברה והדשנים הכימיים הנמצאים בתוך הפרי או הירק. בהצלחה צביקה קורן

06/12/2010 | 18:51 | מאת: מרים

שלום רב. אני בת 27, גובה 1.54, ומבנה גוף צר מאד. אני שוקלת 39 קילו. האם משקל זה נחשב למשקל תקין?

08/12/2010 | 09:00 | מאת: צביקה קורן

מרים שלום, לדעתי את בתת משקל מציע שתפני לייעוץ תזונתי. בהצלחה צביקה קורן

06/12/2010 | 12:54 | מאת: יולי

שלום. לאחרונה אחותי החליטה להתחיל בדיאטה הארוחות שלה הן בבוקר קערת קורנלקס וכוס נס קפה בצהרים קורנלקס ובערב שוב קורנפלקס במשך היום היא שותה עוד 5 עד 6 כוסות נס קפה ובערב היא מפצחת כ 200 גרם גרעיני אבטיח וזהו. אני רוצה לציין שהיא אחותי הגדולה {בת 52} לא דכאונית בריאה אבל החליטה שדי היא חייבת להוריד במשקל ומהר . זה קצת מפליא אבל היא אכן יורדת במשקל הגובה שלה הוא 170 ןהיא שוקלת 70 ק"ג. אף אחד לא מצליח לשכנע אותה להפסיק היא אומרת שאחרי שתגיע למשקל הרצוי לה שהוא 62 היא תתחיל לאכול אחרת {הבת שלה אמורה להתחתן והיא כנראה רוצה לרדת עד לחתונה בעוד חודש וחצי} האם יכול להיות לה נזק מהדיאטה הזו גם אם היא לתווך קצר? וכמה קלוריות היא אמורה לאכול ביום? המון תודה

08/12/2010 | 08:57 | מאת: צביקה קורן

יולי שלום, אחותך עושה "דיאטת אוכל זבל" קורנפלקס זה מזון מזיק ובטווח הארוך היא אולי תגיע למשקל הרצוי, אבל בריאותה עלולה להיפגע. חבל שאנשים נוקטים בשיטות קיצוניות להרזייה שבסופו של דבר גורמות להשמנה. בהצלחה צביקה קורן

פצעים על הפנים. או באילו מזונות יש להפחית. תודה

פירות, ירקות ומזון טבעי מחד והימנעות מ"אוכל זבל" מאידך (כבר התייאשתי מלחנך את הגולשים בפורום, אבל לא יזיק אם כל שאלה תתחיל ב"שלום" ותסיים ב"תודה")

08/12/2010 | 16:59 | מאת: עידית

כדי לפנות רעלים באופן כללי! ולהשתמש סבון פנים טבעי כשמנקים את הפנים, בלי כימיקלים או אלכוהול (השבון פנים של "פייס איט" לדוגמה ודומיו). האמת גיליתי שגם אכילת שום עוזרת למצב הפנים שלי פלאים...

06/12/2010 | 09:27 | מאת: נטליה

אני משתמשת ברואקוטן כבר מחודש וחצי ואני רוצה לעשות דיאטה האם זה אפשרי ?? דיאטה דלת פחמימות? אני גם מתעמלת 3 פעמים בשבוע בפיט בוקס ואמרו לי שלא כל כך מומלץ לעשות ספורט בזמן רואקוטן האם זה בסדר?? אני לוקחת 20 מ"ג פעם ביום

08/12/2010 | 08:52 | מאת: צביקה קורן

נטליה שלום, אנחנו לא פורום רפואי ראוקטן זאת תרופה. אני מציע שתפני את השאלה לפורום רפואי, או לרופא שרשם לך את התרופה. (כבר התייאשתי מלחנך את הגולשים בפורום, אבל לא יזיק אם כל שאלה תתחיל ב"שלום" ותסיים ב"תודה") בהצלחה צביקה קורן

05/12/2010 | 20:00 | מאת: אלעד

מה אתה אומר על חלב קוקוס?הוא מקביל לשמן קוקוס?

08/12/2010 | 08:49 | מאת: צביקה קורן

אני אומר שזה לא אותו דבר כמו שמן קוקוס. (כבר התייאשתי מלחנך את הגולשים בפורום, אבל לא יזיק אם תתחיל שאלה ב"שלום" ותסיים ב"תודה")

05/12/2010 | 19:57 | מאת: לירון

שלום רב, התינוק שלי אוכל שתי ארוחות של תמ"ל, ארוחה אחת של פירות-תפוח/אגס ומרק על בסיס עוף עם תפו"א וגזר. נראה שהוא לא מעכל שום מזון. יש לו עצירות נוראית מכל דבר. חברה אמרה לי שלבנה הייתה אותה תופעה כשהיא עברה שלב בתמ"ל. לדעתי, גם אצל התינוק שלי הבעיה היא בתמ"ל ולא במזון מוצק. שמעתי על חלב שקדים/שומשום, השאלה שלי היא האם אפשר בשלב זה לוותר על תמ"ל ולבסס את התזונה שלו על ירקות, פירות ותחליפי חלב טבעיים? האם מותר להוסיף דייסות מוכנות לתחליפי חלב אלה? בנוסף, אשמח לקבל המלצה על סוגי מזון שמתאימים לו בשלב זה ושלא יגרמו לעצירות. תודה מראש

08/12/2010 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

לירון שלום, אין לנו אפשרות לתת ייעוץ אישי מלא במסגרת הפורום. אני רק יכול לציין שמשרד הבריאות אישר לתת מזון מוצק לתינוקות מגיל חצי שנה. מציע שתיכנסי לאתר של משרד הבריאות לפרטים נוספים. חלב שומשום עם פרי רך יכולים להועיל. מציע שתפני לייעוץ אישי במרפאה או באופן פרטי ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

05/12/2010 | 18:48 | מאת: אקו

האם במלח אטלנטי ישנה אותה כמות נתרן כמו מלח רגיל?לקחתי אחד כזה מפרובנס עם עשבי תיבול והוא מלוח נורא. ראיתי תערובת מלחים 66 אחוזים פחות נתרן עם קלציום כלוריד ועוד שניים שאני לא זוכר,האם הם חומרים אלה מומלצים?

06/12/2010 | 07:53 | מאת: יפעת

באטלנטי יש אותה כמות נתרן כמו במלח רגיל. הדיאטנית המליצה לי להשתמש בתערובת מלחים שמכילה 1/2 מכמות הנתרן ועוד אשלגן שהוא חיוני לגוף. הטעם כמו מלח רגיל

06/12/2010 | 07:53 | מאת: יפעת

באטלנטי יש אותה כמות נתרן כמו במלח רגיל. הדיאטנית המליצה לי להשתמש בתערובת מלחים שמכילה 1/2 מכמות הנתרן ועוד אשלגן שהוא חיוני לגוף. הטעם כמו מלח רגיל

05/12/2010 | 13:25 | מאת: איילת

מה כמות שצריך ליום ?כף סוכין וכף שבולת שועל טונים זה בסדר? אפשר לערבב עם כל מאכל ?לבן,דייסה,בשר?אין מגבלה?תודה.

05/12/2010 | 15:27 | מאת: עדי מילר

שלום איילת מומלץ לצרוך כ-25-30 גרם סיבים ביום. סובין ושבולת שועל אכן מכילים כמות גדולה של סיבים אך מומלץ גם להעשיר את בתפריט בירקות ופירות. בברכה, עדי מילר דיאנית קלינית

05/12/2010 | 12:19 | מאת: מור

שלום, רציתי לדעת אם בבדיקת דם יצא לי ברזל 84 שזה תקין. אך המוגלובין 11.90 , כדוריות דם אדומות 3.67 שזה ממש מעט מתחת לנורמה והמטוקריט 33.60. הייתי בטוחה שימצאו אצלי חוסר בברזל והתכוונתי לקנות "ברזל עדין" שאני רואה שהמלצת כמה פעמים כאן. אני חיוורת, חלשה, חסרת אנרגיה הרבה פעמים וזה כנראה נובע מההמוגלובין ובכלל כל מה שקשור אצלי לדם נראה לי קצת חלש. אם כך, לאחר שיצא ברזל תקין, האם אתה ממליץ שבכל זאת אקח ברזל כתוסף? ואם לא, מה אני יכולה לאכול כדי להעלות את ההמוגלובין וכדורויות הדם האדומות? אגב, אני בת 29. תודה

06/12/2010 | 17:25 | מאת: צביקה קורן

מור שלום, כפי שהמלצתי פעמים רבות, גם במקרה שלך אני מציע לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לקחת "תרופות טבעיות" בהמלצת פורום זהא או אחר. את צריכה לעבור תשאול יסודה והדרכה תזונתית. אם יתברר שאת צריכה תוספים, תקבלי. בהצלחה צביקה קורן

06/12/2010 | 19:21 | מאת: מור

אילו מאכלים מעלים את ההמוגלובין וכדורויות דם האדומות (אם אפשר בכלל)? אני גם רוצה להתחיל לשתות זרעי פשתן טחונים במיץ תפוזים ומיץ עשב חיטה. זה בטח לא יכול להזיק בין אם יש לי חוסרים או לא, לא?

05/12/2010 | 09:30 | מאת: אורלי

שלום אני משתדלת לעבור לתזונה טבעית, המבוססת על מאכלים טבעיים בלבד ולא מעובדים. כל מה שאין עליו תווית. הבעיה איתי שאני מאוד אוהבת גבינות ומוצרי חלב וקשה לי לוותר עליהם. אינני צמחונית ואני משתדלת לאכול דגים ובשר בקר ועוף אורגניים. כמה מעובדים מוצרי החלב בארץ? כמה הם יכולים לפגוע בתזונה שלי? אני מדברת על גבינות רזות- קוטג', לבנה, לאבנה, גבינות שמנת 5% וגבינת חמד- זה בעיקר מה שהבית שלי צורך. אנחנו נמנעים מגבינות שמנות (גבינות עזים שמנות, גבינות שמנת וגבינות קשות). חלב אני שותה רק 3-4 כפיות בנסקפה. בנוסף, אני צורכת מעדני דיאט יופלה. אשמח לתשובה מנומקת! תודה! אורלי

06/12/2010 | 17:22 | מאת: צביקה קורן

אורלי שלום, מה זה "תשובה מנומקת"...? אם את אוהבת מוצרי חלב תאכלי יוגורט טבעי וגבינות עד 5% שומן. אני לא ממליץ להשתמש במוצרי "דיאט" למיניהם. בהצלחה צביקה קורן

05/12/2010 | 01:39 | מאת: נעמה

שלום, עשיתי ניתוח ברגליים ולכן לא אוכל לעשות ספורט לפחות בחודשיים הקרובים. רציתי לדעת מה אוכל לעשות על מנת לא לעלות במשקל או לקבל תחליף לספורט- אולי כמוסות להמסת שומן?! תודה ושבוע טוב.

05/12/2010 | 07:04 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, אפשר לשמור על המשקל גם ללא פעילות גופנית. נסי להימנע ממשקאות ממותקים, סוכרים, מאפים, ממתקים, עוגות ועוגיות. אני מתנגד לשימוש בגלולות, אבקות ושיקויים להרזייה. כתבתי על כך רבות בפורום בעבר. אגב, בשבוע שעבר הופסקה פילותה של חברת "רוקח" שמכרה גלולות להרזייה. בהצלחה צביקה קורן

05/12/2010 | 00:08 | מאת: אילנית

שלום הייתי מבקשת לדעת מה ההבדל בין אורז בסמטי לבן לאורז בסמטי מלא? ומה עדיף? בברכה ובתודה אילנית

05/12/2010 | 06:59 | מאת: צביקה קורן

אילנית שלום, אורז מלא הוא פחות מלוטש ולכן יש בו יותר ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. תמיד עדיף לאכול מזון טבעי ומלא על פני מזון מעובד ומלוטש. בהצלחה צביקה קורן