פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

04/12/2010 | 23:04 | מאת: אורנה

אכלתי כחודש שישה תפוחים ושלושה לבן(אשל) ביום וירדתי בשבוע הראשון חמישה ק"ג ובמהלך שלושת בשבועות לא ירדתי כלל במשקלי.איך ייתכן הדבר?

05/12/2010 | 06:57 | מאת: צביקה קורן

אורנה שלום, את לא עשית "דיאטת תפוחים", אלא דיאטת הרעבה. במצב הזה הגוף נכנס למצב של הישרדות, אין ירידה במשקל ואחר כך עוד יותר קשה לאזן את המשקל. בנוסף, ב"דיאטה" הזאת חסרים רכיבי תזונה חיוניים. מציע לך לאזן את המשקל בצורה יותר מאוזנת והגיונית, כדי לא לגרום לנזקים בריאותיים. בהצלחה צביקה קורן

04/12/2010 | 10:19 | מאת: בני קורט

מה עדיף לאכול ביצת עין או חביתה. האם מבחינת קלוריות מאד משמין במידה ואוכל אחת ליומיים חביתה או ביצת עין מביצה אחת ולא משתיים? האם כדאי להמנע מביצים או לא ואם לא כמה לאכול בשבוע?

05/12/2010 | 06:54 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ להמעיט, ככל שניתן, בצריכת חלבונים מהחי. לאחרונה התפרסמו מספר עבודות על תועלות הביצים. אם "חייבים", כדאי לצרוך ביצים אורגניות. רצוי לא לטגן ביצים (לא עין, לא מקושקשת ולא חביתה), אלא לאכול ביצה קשה. בהצלחה צביקה קורן

כמה, בהערכה, מהערך התזונתי של שקדים ואגוזים הולך לאיבוד באפיה של 10 דקות (בעוגיות)?

03/12/2010 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

לאה שלום, כפי שציינתי במספר הזדמנויות בעבר, כל חימום של שקדים, אגוזים זרעים, ושמן טבעי הורס את השמן והופך אותו לחומר מזיק. לכן לא מומלץ לקלות אגוזים, שקדים וזרעים ולא מומלץ לטגן ולחמם עם שמן. גם חלק מהויטמינים נהרס בחום. המינרלים לא נפגעים. בהצלחה צביקה קורן

02/12/2010 | 07:39 | מאת: אלמוג

אני רוצה לשמור על משקל קיים. כמה קלוריות ליום לערך על מנת לשמור. אם הייתי מעונין להוריד כמה קלוריות ליום? מה דעתכם על שקשוקה עם ביצה אחת ופיתה מקמח מלא כתחליף לארוחת צהריים. באם מזין מספיק?מבחינת קלוריות ערך גבוה משמע משמין או סביר עד נמוך

06/12/2010 | 10:49 | מאת: אלמוג

דילגתם על השאלה וטרם עניתם עליה

08/12/2010 | 09:09 | מאת: צביקה קורן

אלמוג שלום, אין נוסחה מדויקת לכמות הקלוריות היומית באופן כללי, כדאי לאכול 30 קלוריות על כל קילוגרם כדי לשמור על המשקל הקיים ו 25 קלוריות לכל קילוגרם כדי להוריד במשקל. שקשוקה עם פיתה (מקמח לבן??) זה לא מזון בריאות בעיני, אבל אם תוסיף כמה ירקות חיים זה עשוי לשפר את המנה. בהצלחה צביקה קורן

01/12/2010 | 16:17 | מאת: אור

האם השומשום נהרס בבישול? האם ניתן לבשל שומשום טחון(למשל, עם קינואה, דוחן וכו')?

02/12/2010 | 05:45 | מאת: טובה בר- שאן

02/12/2010 | 05:47 | מאת: טובה בר-שאן

אור שלום שומשום לא נהרס בבישול . וזה רעיון טוב לבשל עם הדגנים האחרים. בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

01/12/2010 | 15:59 | מאת: אלעד

1.האם בפתיתי קוסמין יש גלוטן? 2.האם בקווקאר יש גלוטן?

02/12/2010 | 05:45 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום בכוסמין יש גלוטן. גם בשיבולת שועל יש סוג אחר של גלוטן יש אנשים שחולי צליאק שמסוגלים לאכל שיבולת שועל למרות הגלוטן שבה. בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

01/12/2010 | 12:53 | מאת: אלעד

אם אני קונה חזה עוף/הודו טרי ומקפיא את זה בפריזר אז זה פוגע בערכו של הבשר?או שזה לא משנה

02/12/2010 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

אלעד שלום זה לא עושה כלום לבשר בברכצ אורים שמח טובה בר- שאן

01/12/2010 | 11:55 | מאת: אקו

עברתי ניתוח אפנדציט ואני עדיין עם התפרים.היציאות כרורות בכאבים שהולכים ומשתפרים.האם בננה גורמת לעצירות או הפוך?ץאיזה מזונות רצויים לאחר ניתוח כזה?[אני צמחוני ותיק]

02/12/2010 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

אקו שלום בננה בשלה טובה יש לאכל סיבים : ירקות, שיבולת שועל וגריסים שמרפדים את מערכת העיכול ומרגיעים. בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

02/12/2010 | 22:14 | מאת: ורד

ירקות הגורמים לגזים עלולים לגרום לכאבים עזים לאחר ניתוח בטן, ובודאי ניתוח הקשור למע' העכול. הייתי ממליצה יותר על ירקות מבושלים, לא כולל כרוב, כרובית, שעועית....הירקות הגורמים להצטברות של גזים.

30/11/2010 | 16:03 | מאת: דינה

המוצר הנ"ל יקר לי לרכישה. האם יש לך רעיון לתחליף או מה לאכול במקום?תודה מראש.

30/11/2010 | 17:52 | מאת: עדי מילר

שלום דינה ממליצה להעשיר את התפריט היומי בלפחות 5 מנות ירק ו-2 מנות פרי וכמו כן בדגנים מלאים, קטניות ואגוזים. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

29/11/2010 | 23:34 | מאת: רז

כמה זמן אלכוהול נשאר בדם לא תוך כמה זמן עובר ההשפעה - כמה זמן עד שהוא נעלם בדם שאני יוכל לעשות בדיקות ולא יראו לי אלכוהול בגוף לא יודע אם זה קשור לגיל או לכמות ששתיתי אבל לצורך העניין אני בן 16 וחצי ונניח ששתיתי 3 ~ 4 כוסות (כוסות של חד פעמי) שבכל כוס מזגתי שליש מהכוס ובשאר XL מה הזמן המשוער של ההעלמות האלכוהול בדם ? תודה

30/11/2010 | 08:22 | מאת: צביקה קורן

רז שלום, אני לא מתכוון לענות על שאלתך, כי היא לא תמימה ולא חיובית. אני מציע לך לקרוא את המאמר הקצר שכתבתי בנושא שילוב אלכוהול ומשקאות אנרגיה. כמה חבל שאתם הורסים את בריאותכם בגיל כל כך צעיר. שילוב מסוכן - אלכוהול עם משקה אנרגיה במספר הזדמנויות כתבתי והרציתי על נזקי האלכוהול, שנחשב בעיני רבים כ"תרופה טבעית" ובעיני הוא רעל מסוכן. היום אני רוצה להדגיש את הסכנה במשקה פופולארי בקרב הצעירים המבלים בפאבים, ב"שמחות", באירועים חברתיים ובמסיבות רוויות אלכוהול ומוזיקה סוערת. מדובר בשילוב שילוב חדש יחסית ומסוכן ביותר של משקה מדכא (אלכוהול) עם משקה מעורר (משקה אנרגיה). כאמור, השילוב הזה נפוץ בעיקר בקרב צעירים ונקרא בארץ: "רד-בול וודקה" ובחו"ל: Amed – Alcohol mixed with Energy drink. הנושא נחקר בבית ספר לרפואה בפלורידה והממצאים מדאיגים. מתוצאות המחקר עולה, כי אנשים ששותים אלכוהול עם משקה אנרגיה חושבים שהם פחות שיכורים בהשפעת המשקה המעורר ולכן מסוגלים לנהוג, למרות הפגיעה הקיימת בכושר השיפוט ובכישורי הנהיגה. למעשה הם פי שלוש יותר שיכורים. השילוב הזה מאפשר לשתות יותר זמן ולהכניס לגוף יותר אלכוהול ויותר קפאין. שתיית קפאין עם אלכוהול רק מפחיתה ישנוניות ועייפות, אבל לא מקטינה את נזקי האלכוהול (פגיעה בריכוז ובכושר השיפוט, האטה בתגובות הגוף, התנהגות תוקפנית ואלימה, דיבור לא ברור וכד'). במחקר נוסף בארה"ב שבצע בשנת 2007 נמצא, כי לשותי הקוקטייל הזה סיכוי כפול להיות מעורבים בתאונה, תגרה, תקיפה מינית (להיות בצד התוקף או המותקף). חוקר מבית החולים ג'ון הפקינס טוען, כי משקאות אנרגיה גורמים להרעלת קפאין, שימוש לרעה בסמים ובשילוב עם אלכוהול הם עלולים להיות קטלניים. כדאי לזכור שהקפאין הוא סם ממכר ומעורר שמומלץ להגביל את צריכתו השוטפת. במשקאות האלה יש כמות עצומה של קפאין – מעבר לכמות המומלצת על ידי הרשויות. בנוסף יש בהם "טאורין" (חומצה אמינית) שמעצימה את השפעת האלכוהול ומעוררת מאד. האלכוהול גורם להתרחבות העורקים בכל הגוף וגם במוח ולשרשרת תגובות כימיות, כשהוא הופך לחומצות שומן אשר מכסות את פני סיבי העצב, חוסמות את קצותיהם ומעכבות הפרשת מעבירים עיצביים (נוירו-טרנסמיטרים) לתוך ומתוך המרווחים שבין העצבים. חומצות השומן שנוצרות על ידי האלכוהול גורמות נזק לקליפת המוח באזורים הקשורים לזיכרון, לריכוז, לכושר השיפוט, לדיבור, להתנהגות, למצב הרוח ועוד. לסיכום: הסיסמה "רד בול נותנת לך כנפיים" היא בעייתית מאד בעיני..., אולי תקבלו כנפיים לגיהנום... מקורות: http://www.jonbarron.org/blog/2010/03/alcohol-plus-energy-drink-spells-disaster.html http://www.topnews.in/usa/energy-drinks-cause-caffeine-intoxication-21466 *********************************************************

30/11/2010 | 16:54 | מאת: רז

אני חייב תשובה לזה כי שתיתי אתמול ויש לי ללכת לצו ראשון ביום חמישי זה חשוב לי בבקשה.

29/11/2010 | 17:32 | מאת: נירית

כשבועיים לאחר אישפוז וטיפול במס' סוגי אנטיביוטיקה, הבטן מאוד נפוחה התחלתי לשלשל. היום, כ5 ימים שאני משלשלת ומצאו אצלי קלוסטרידיום דפיציט. התחלתי לקחת אנטיביוטיקה- פלאג'יל ל 10 ימים. האם יש דרך לתמוך בטיפול האנטיביוטי באמצעות תזונה או תוספים? תודה רבה

30/11/2010 | 06:10 | מאת: טובה בר-שאן

נירית שלום הקלוסטרידיום דפיציט מתלבש על אנשים שקבלו אנטיביוטיקה. הדרך לטפל היא על ידי חיזוק של מערכת החיסון בלקיחה של חיידקים טובים המלצתי החמה שתקחי VSL3 אילה חיידקים חיים בריכוז גבוה לוקחים אותם פעמים ביום על בטן ריקה לא צמוד לאנטיביוטיקה במשך 3 חודשים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

29/11/2010 | 13:02 | מאת: גילה

מה פירוש פסטה מחיטת דורום לעומת חיטה מלאה? מה יותר בריא? שאלה נוספת-הבנתי שטופו כולל מוצרים נוספים חוץ מחלב ופולים,כמו טמפה אדממה ומה עוד? מה השיבות שלהם ?ממה עשויים ובמה משתמשים?איזה לקנות?תודה מראש.

30/11/2010 | 06:06 | מאת: טובה בר-שאן

גילה שלום חיטת דורום הינה סוג של זן של חיטה. היא אינה יותר בריאה, מבחינה בריאותית היא כמו כל זן אחר של חיטה. בד"כ הפסטות מחיטת דורום עשויות מחיטה שהוציאו את הסובין והנבט . בקמח מלא טוחנים את כל גרעין החיטה ולכן מכיל את כל הסיבים התזונתיים והמינרלין וויטמינים והינו בריא יותר. פסטות בריאות אפילו יותר הם אלו העשויות מקמח שאינו חיטה - פסטה מקמח כוסמין, כוסמת, מאורז מלא, מקינואה. כל המוצרים שמנית עשויים מסוייה בתהליכי התססה וחימום . ניתן למצאם בבתי טבע. חג אורים שמח המון בריאות טובה בר- שאן

29/11/2010 | 12:59 | מאת: גילה

מה ההבדל בין סובין לסובין חיטה?מה בעיקר כלול ברשימת דגנים? במזונות עם סיבים לא ממיסים כמה סיבים יש?באילו מזונות יש הכי הרבה? מה הכמות של סיבימם ממיסים יש בכלאחד מהפירות ? איפה ניתן למצוא טבלה? אני צריכה לעשות סדר בנושא הסיבים שלא ברור לי כולל כמויות. תודה מראש

30/11/2010 | 17:51 | מאת: עדי מילר

שלום גילה סובין היינו הקליפה של גרגירי צמחים ממשפחת הדגנים כגון חיטה, שעורה וכו'... ומכאן שסובין חיטה היינו הקליפה של החיטה. הסובין מכיל בעיקר תאית ולכן הוא עשיר בסיבים תזונתיים. דגנים כוללים חיטה, שעורה ,דוחן, שיבולת שועל, תירס וכו'. מזונות העשירים בסיסים כוללים ירקות, פירות, קטניות, אגוזים ודגנים מלאים. סיבים מסיסים אפשר למצוא בפירות, בקטניות, בשיבולת שועל ובירקות. ישנם אתרים שונים באינטרנט המכילים טבלאות של מזונות וכמות הסיבים שהם מכילים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

29/11/2010 | 09:09 | מאת: חנה

שלום, בני בן שנה. כרגע יונק ואוכל פירות וירקות מרוסקים. רציתי לדעת האם אפשר בשלב זה לתת עוד סוגי אוכל מלבד פירות וירקות, ואם כן, מה? תודה רבה!

30/11/2010 | 06:00 | מאת: טובה בר-שאן

חנה שלום ניתן לתת לבנך דגנים מלאים כמו אורז, קינואה, כוסמת, דוחן ,קטניות כמו עדשים שועית מש וכ"ו כעיקרון ילד בן שנה מתחיל לאכל הכל. לא הייתי נותנת חיטה. בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

28/11/2010 | 20:04 | מאת: מנחם ש.

ככלל אני יודע שקרקרים אינם בריאים. רכשתי קרקר אורגני משיפון מלא של חברת לב הטבע. מרכיביו:שבולת שועל אורגנית,מכיל גלוטן,קמח שיפון מלא,גרעיני חמניות אורגנים,שומשום אורגני,זרעי פשתן אורגנים,מלח,קצח. ערכים תזוזנתיים:שומנים 21 ל100 גרם מתוכם 2.5 שומן רווי.נתרן 633 ל100 גרם. מה דעתך על המוצר? כמו כן האם המוצר ובמיוחד מרכיב גרעיני חמניות יכול לגרום לעצירות או נהפוך הוא. דרך אגב סיבים תזונתיים רק 4 ל100 גרם. הקרק מעבודת יד ללא תוספת סוכר

30/11/2010 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

מנחם שלום נראה לי מצויין קצת שומנים גבוהים וריכוז גבוה של מלח . איך אם אתה בריא אז בסדר גמור. בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

27/11/2010 | 18:03 | מאת: יצחק

שלום שמי יצחק אני בן 17 שוקל 55 וגובהי הוא 1.71 רצתי מאוד לדעת מהי הדרך הנכונה בשבילי כדי להשמין ןלמצות את מלא פוטנציאל ההתפתחות שלי ...כמו כן האם הרשמה לחדר כושר בשלב זה היא דבר טו ב עבורי?

28/11/2010 | 08:18 | מאת: צביקה קורן

יצחק שלום, השאלה עולה בפורום בערך פעם בשבוע. תקרא תזובה שנתתי לאור ב 24/11 ותשובות נוספות תמצא בחיפוש בפורם. אתה בגבול התחתון, אבל אין מקום לדאגה. בהצלחה צביקה קורן

27/11/2010 | 17:29 | מאת: יניב!

שלום רב לצוות הפורום בן 33 משהו שמאוד מציק לי לאחרונה.. ולתשובתכם אודה.. סליחה מראש על אופן השאלה. עניין הכרס בבטן, במשך התקופה האחרונה ביטני תפחה, ואם זה אכן כרס אני לא יודע איך אנשים אחרים מסתדרים איתה, ממש ממש מפריעה במשך היום כגון בישיבה עם מכנסיים ובייחוד עם חגורה, סתם תוך כדי קשירת נעליים וכוליי. הכל התחיל ממש לא מיזמן אבל מה שלא לא מנסה לא רואה את האור. לכן ברצוני לשאול אותכם מה הכי יעזור למגר את התופעה (חוץ מכושר יותר מסיבי ופחות תצרוכת שאני נענה להן), והאם ישנו קשר לעניין היציאות לאותו כרס?, אם כן שמתי לב לאחרונה (למרות שיום יום), שהיציאות שלי יותר קטנות, האם ישנה תזונה שהיא שתוכל לעזור ולסייע לי בעניין זה ולהוריד ממני את העול. תודה וסליחה על אופן השאלה.

28/11/2010 | 08:16 | מאת: צביקה קורן

יניב שלום, אם מדובר בזומן, אתה צריך להמשיך בתוכנית אימון נמרצת ואיזון המשקל. אם מדובר בנפיחות של הכרס, יתכן ואתה סובל מאלרגיה לגלוטן, או ללקטוז, או שיש לך פטריית קנדידה במעיים. כדאי לברר ולפנות לייעוץ אישי בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

29/11/2010 | 01:08 | מאת: יניב!

רב תודות לך על חזרתך מהי למעשה פטריית קנדידה במעיים..? ומה תוכל להמליץ לשלב בתזונה הן לעניין זה, והן ליציאות רחבות יותר (כגון בעבר)..? תודה מקרב לב..!

27/11/2010 | 17:25 | מאת: יניב!

שלום רב לך עדי מילר משהו שמאוד מציק לי לאחרונה.. ולתשובתך אודה.. סליחה מראש על אופן השאלה. עניין הכרס בבטן, במשך התקופה האחרונה ביטני תפחה, ואם זה אכן כרס אני לא יודע איך אנשים אחרים מסתדרים איתה, ממש ממש מפריעה במשך היום כגון בישיבה עם מכנסיים ובייחוד עם חגורה, סתם תוך כדי קשירת נעליים וכוליי. הכל התחיל ממש לא מיזמן אבל מה שלא לא מנסה לא רואה את האור. לכן ברצוני לשאול אותך מה הכי יעזור למגר את התופעה (חוץ מכושר יותר מסיבי ופחות תצרוכת שאני נענה להן), והאם ישנו קשר לעניין היציאות לאותו כרס?, אם כן שמתי לב לאחרונה (למרות שיום יום), שהיציאות שלי יותר קטנות, האם ישנה תזונה שהיא שתוכל לעזור ולסייע לי בעניין זה ולהוריד ממני את העול. תודה וסליחה על אופן השאלה.

28/11/2010 | 17:23 | מאת: עדי מילר

שלום יניב לא ציינת האם עלית במשקל בתקופה האחרונה אך מהתיאור שלך אני משערת שהכרס קשורה לעליה במשקל ולא לכמות היציאות, זאת כיוון שירידה בכמות היציאות עשויה להוביל לנפיחות בטנית אך זה נשמע שאתה מתאר מצב בו מדובר ביותר מקצת נפיחות בטנית ולכן הפתרון הוא הורדה בהכנסה האנרגטית ועליה בהוצאה האנרגטית ע"י שילוב של תזונה מאוזנת ופע"ג כמובן. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/11/2010 | 10:03 | מאת: ליה

בוקר טוב, אשמח לקבל המלצה על נטורופת על מנת לקבל יעוץ לגבי תזונה טבעית לתינוק. תודה

28/11/2010 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

ליה שלום, חבל שלא ציינת את אזור המגורים שלך. טובה ואני נותנים ייעוץ בתזונה טבעית באזור המרכז. בהצלחה צביקה קורן

28/11/2010 | 11:30 | מאת: ליה

שלום רב, איפה בדיוק במרכז? ואיך ניתן להגיע אליכם?

25/11/2010 | 20:33 | מאת: ש.ר

הנני נוטלת סרוקסט , האם אני יכולה לקחת סלים אקסטרים ביחד. יש לי 10קג מיותרים. הנני בת 44. תודה

28/11/2010 | 17:18 | מאת: עדי מילר

שלום אין לי מידע לגבי האנטרקציה של סלים אקסטרים עם תרופות אחרות, ממליצה לשאול את הרופא שנותן לך את המרשם לסרוקסט. ככלל איני מאמינה בנוסחות פלא ובכדורי קסם אלא דוגלת בתזונה מאוזנת בשילוב פעילות גופנית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/11/2010 | 19:31 | מאת: ירו

לאחר שהיה לי במשך יותר מחודש שילשולים וקצת בחילות רופא המשפחה שלח אותי למספר בדיקות צואה,התגלה טפיל בשם Dientamoeba fragilis טופלתי במשך 10ימים בפלאגיל{metronidazole} עכשיו כבר חודש לאחר סיום הטיפול התסמינים עברו אבל יש ביצאות בבוקר קושי , ממש עצירות בהתחלה, התחלתי טיפןל כבר שבוע בפרביוטיקה{גארו דופילוס}כדור ביום לאחר האוכל וגם אני אוספתי לסלט בערב סלק ולאחר מכן שזיפים....אומנם יש שיפור קל אבל אבל עדין בבוקר יש קושי במתן יצאה, ולאחר מכן הכול יוצא בגוש בפעם אחת לאחר מאמץ,מה כדאי לעשות כדי לשפר את המצב ? מאוד הודה על תשובה

26/11/2010 | 05:33 | מאת: צביקה קורן

ירו שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש על המילה "עצירות" ותקבל כמה טיפים. אם אתה אדם רציני יותר - תפנה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ואל תסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

25/11/2010 | 18:27 | מאת: מאור

האם היין מאבד מרו בזמן הבישול?

26/11/2010 | 05:34 | מאת: צביקה קורן

מאור שלום, יין אדום לא מאבד מערכו, אבל באופן עקרוני אני מתנגד לשימוש באלכוהול בהצלחה צביקה קורן

25/11/2010 | 15:48 | מאת: טל

בהמשך לשאלות שנשאלו פה על השמן ראיתי שהממלצה היא כמובן לא לחמם שמן אך אילו הצעות יש להכנת תבשיל כלשהו נניח ללא השימוש בשמן? מתחיל הרי מבצל שיש לטגן אותו אני בדר"כ שמה כפית שמן ואז את הבצל ושאר החומרים,האם זה פסול? מה הפתרונות אז לשימוש בשמן אבל לא בבישול?

26/11/2010 | 05:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלום, אפשר להכין תבשיל טעים בלי לטגן בצל. יש שפע של ספרי מתכונים בנושא. זה רק עניין של שינוי הרגלים ותפיסות אם את חייבת לטגן - השתדלי שיהיה קצר מאד ושהשמן לא יישרף. בהצלחה צביקה קורן

26/11/2010 | 13:59 | מאת: טל

תודה על התשובה אך האם הימנעות מהשמן לא תפגע בי בצורה זו או אחרת? כי כידוע רצוי וכדאי להשתמש בשמן מסוג זית או קנולה כי הם שומנים חיוביים

25/11/2010 | 15:48 | מאת: ליה

שלום רב, האם מותר לתינוק בן חצי שנה חלב שומשום? מה אופן ההכנה?

26/11/2010 | 05:41 | מאת: צביקה קורן

ליה שלום, אפשר להתחיל עם כמות קטנה של 1-2 כפות ואם אין תגובה שלילית להגדיל את הכמות עד לכוס. משרים שומשום מלא (רצוי אורגני) במים לכמה שעות, טוחנים בבלנדר עם מים מסוננים ורתוחים, מסננים ושותים. בהתחלה כפית ואחר כך אפשר להגיע לשתי כפות גדושות. בהדרגה אפשר גם להוסיפ פרי רך כמו בננה, או אגס בשל. אגב, לפני כשלושים שנה כשבני היה בן חצי שנה נתתי לו כל יום חלב שומשום וזה העלה את רמת הברזל בדם בצורה יפה. בהצלחה צביקה קורן

25/11/2010 | 12:45 | מאת: קרן

שמעתי שזהו תוסף תזונה שגורם להורדה במשקל בצורה משמעותית, אבל אני סובלת מחוסר באינזים G6PD האם זה מותר לי?

25/11/2010 | 13:34 | מאת: עדי מילר

שלום קרן אני מציע לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך לגבי השימוש בסלים אקסטרים במצבך. בכל מקרה איני ממליצה על שימושי ב"תרופות פלא" לירידה במשקל אלא בתזונה מאוזנת בשילוב עם פע"ג המבטיחה ירידה במשקל בריאה ושמירה על התוצאות לטווח הארוך ללא תלות ב"תוספים". בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

25/11/2010 | 03:07 | מאת: מיה

אני משתמשת בסירופ אגבה כתחליף לסוכר והבנתי שהוא מכיל סירופ תירס ופרוקטוז שאינו מומלץ ושיש הרבה זיופים שלו. עם מה את ממליץ לי להמתיק שתיה? הרי גם בדבש יש פרוקטוז. האם זה נורא להשתמש בסוכר חום אורגני? ואם לא אז יש איזושהיא אבקה במקום הסירופ, מלבד סטיביה שלא היתה לי טעימה. תודה

25/11/2010 | 06:56 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, אני לא מבין למה אתה מתעקש להתיש אותי ולחזור שוב ושוב על אותה שאלה בנושא הממתיקים. אתה יכול להשתמש בסוכר חום, דבש, מולסה, סילאן ללא תוספת סוכר (אם יש משהו כזה), סירופ אורז, מייפל, או בכל ממתיק שתבחר. אני טענתי לא פעם שאפשר לחיות ללא שימוש בממתיקים. יום טוב צביקה קורן

24/11/2010 | 21:14 | מאת: ירון

האם שימוש בבינפייבר עלול לגרום לגזים במערכת העיכול?

25/11/2010 | 13:30 | מאת: עדי מילר

שלום ירון להפך, בנפייבר מסייע בהפחתת תחושת אי הנוחות במעיים וכמובן מסדיר את פעולתם. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/11/2010 | 09:16 | מאת: ירון

כי השתמשתי במוצר כמה ימים והתוצאה הייתה הפוכה...

24/11/2010 | 12:59 | מאת: אור

שלום, בני בן 17, היה היום בצו ראשון. בבדיקה אמרו לו שאם משקלו היה נמוך ב-1/2 ק"ג היו מורידים לו פרופיל. גובה 183 ס"מ משקל 57.5 ק"ג. בני אוכל אוכל בריא, המון ירקות, פירות, קטניות, קווקר, קינואה ... שאלתי, 1. האם ניתן להעלות משקל בתזונה מסוג זה ? 2. מה נכון לעשות ? תודה.

24/11/2010 | 18:25 | מאת: צביקה קורן

אור שלום ראשית, קיימת נטייה גנטית ואין להתעלם מכך שנית, כדאי להוסיף לתזונתו מזונות עתירי אנרגיה כמו: אבוקדון, שקדים, אגוזים, זרעים חונים, טחינה מלאה, שמן זית, לחם מלא וכד'. בהצלחה צביקה קורן

שלום לך אור,ושלום גם צביקה קורן. רצתי לשאול משהו בקשר לשאלה של אור על המשקל הנמוך של בנו בן ה17. ראשית,בתור אחד שמתעסק בתחום פיתוח הגוף,אני יכול להגיד לך שלגנטיקה יש עניין זניח בקשר למשקל האדם. אני,בעצמי,עשיתי "ניסוי". חודש שלם אכלתי כ3000 קלוריות ביום,כאשר ההוצאה הקלורית שלי היא בין 1900~2300 קלוריות ביום. בסוף החודש עליתי בערך 1.5 קילו. לאחר מכן,נשארתי לעוד חודש עם אותו התפריט בדיוק,רק שעשיתי פעילות גופנית והתאמנתי בחדר כושר,בחודש השני,עליתי כ3 קילו,עם אותו תפריט. מכאן אני יכול להגיד,שבהרבה מקרים,כשלגוף "תהיה דרישה לאוכל",האדם יעלה במשקל. עכשיר,אור.. בקשר לשאלה שלך. אולי אני לא מומחה,אלא בסך הכל נער שקטן בשנה מבנך,אבל אני מציע שיתחיל לעשות פעילות גופנית. לי,בשונה מהנורמה,יש פירוש אחר ללאכול בריא,הרי כמו שאתה יודע רוב האוכל היום הוא "לא בריא." אני מחשיב "לאכול בריא" לאדם שלוקח את הביצים מהתרנגולת,חולב את הפרה בעצמו,שוחט את החזירים/התרנגולות בשביל הבשר וכו',ומכיוון ולא סביר שזה יקרה,עדיף לכוון כמה שיותר לדבר כזה.

24/11/2010 | 09:56 | מאת: דני

קראתי על l-carnitine 1500 שהוא מסרטן מכיל E211,E201 מסרטן+משמר אשלגן הגורם לכאבי ראש והפרעות עיכול. עד כמה באמת מוצרים אלו יעילים?

24/11/2010 | 18:27 | מאת: צביקה קורן

דני שלום, אני מתנגד לשימוש בתוספים להעלאת מסת שריר. יש מספיק חלבון בתזונה שלנו ולא רצוי להכביד על הכליות, הכבד והמפרקים עם תוספים מפוקפקים. חלק מהאבקות והתוספים מכילים סטרואידים וחומרים אסורים ומזיקים. בהצלחה צביקה קורן

28/11/2010 | 15:10 | מאת: א'

שלום לך צביקה,ראיתי את התגובה שלך על תוספי התזונה ולא ידעתי אם לצחוק או לבכות. בקהילות של פיתוח גוף,שבהן מתעסקים גם בתזונה,נהוג להביא רפרנסים,הוכחות על כל דבר ש"מפריכים" כביכול,ולפי מיטב ידיעתי,אנשים שלא עשו זאת,הרבה פעמים בעלי האתרים תבעו אותם ועשו מהם הרבה כסף. בכל מקרה,רצתי לשאול אותך האם יש לך בכלל נסיון וידע בתחום,האם אתה יודע ממה מורכבים סטרואידים,אתה יודע איך נוטלים אותם,אתה יודע עליהם? חקרת אותם שככה אתה אומר בכזאת נחרצות שבתוספי תזונה יש סטרואידים? כי אני מתכוון להוציא מכספי שלי ולקנות תוספי תזונה רק כדי להפריך את ההאשמות שלך. אני מבקש ממך,כמו שאני מבקש מעוד הרבה אנשים אחרים,כאשר אתה מצהיר על דבר כזה,אנא גבה את דבריך במחקרים בקשה.

28/11/2010 | 16:55 | מאת: דני

האם הוא מכיל חומרים מסוכנים/סטרואידים מכיוון שמהמפרט שלו אני רואה הרבה חומצות אמינו וכד' אנא תבדוק זאת בבקשה

24/11/2010 | 09:27 | מאת: איריס

בוקר טוב, לפני יותר מחודש אבא שלי אובחן בסרטן בראש הלבלב, לפני כשבועיים מהאבחנה אבא עבר צינתור, לכן ניתוח להוצאת הגידול לא בא בחשבון, היינו בסבב של רופאים והתייעצויות ובסוף הוחלט לקבל כימותרפיה. ביום שאבא היה צריך לקבל את הטיפול הראשון גילו שיש לו צהבת 12.3. רק כעבור 4 ימים אבא עבר ERCP לאחר שהתנקה ממדללי דם, הבדיקה עברה בהצלחה, היום אנחנו שבוע מהבדיקה ועדיין הצהבת גבוהה, היום היא עומדת על 3.8, עדיין לא יכול להתחיל כימותרפיה. יש לי הרגשה שאנחנו מושכים את הזמן יותר מידי, בינתיים הסרטן מתקדם, אבא רוצה להלחם, להאבק ולהמשיך לחיות. בבקשה, עזרה דחופה, מה אפשר לעשות מבחינת רפואה טיבעית, צמחים, תזונה, טיפולים כלשהם, עזרו לנו. תודה איריס

24/11/2010 | 18:31 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, אני לא מבין מדוע את מחפשת ישועה בעצות וטיפים הניתנים בפורומים. המצב מספיק רציני וחמור כדי שתפני לייעוץ מקצוע אצל תזונאי טבעי או נטורופט. בהצלחה צביקה

24/11/2010 | 09:18 | מאת: אלי

שלום רב, האם יש לבוטנים יתרונות או חסרונות נוספים, פרט לאלו הכתובים באתר נוטרישנדאטא, באשר לוויטמינים, חומצות שומן, עומס גליצמי ואנטי-דלקתיות? תודה ובוקר טוב. אלי

24/11/2010 | 18:36 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, אני לא ממליץ לאכול בוטנים מכיוון שצריך לקלות אותם. הקלייה הורסת את השמן הטבעי שבהם. בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לאכול בוטנים לא קלויים. אפשר להחליף אותם בשפע של שקדים, אגוזים וזרעים. מעבר לזה אין לי מה להוסיף לגבי יתרונות או חסרונות. בהצלחה צביקה קורן

24/11/2010 | 21:40 | מאת: אלי

צביקה שלום, מדוע צריך לקלות בוטנים? אני קונה בשוק בוטנים לא קלויים בתפזורת, ואוכל אותם לא קלויים, ונשאר בחיים ואפילו נהנה, כי זה מגוון את שאר האגוזים והשקדים, שכבודם במקומם מונח. לכן, ממש לא ברורה לי ההמלצה השלילית לגבי בוטנים לא קלויים, המנוגדת לחלוטין גם למידע החיובי שמציג אתר נוטרישדאטא עליהם. אלי

23/11/2010 | 23:43 | מאת: שרון

האם יש תחליף לסוכר באבקה שהוא טבעי וחסר טעם לוואי? אם אין כזה, האם תוכל להמליץ לי על סירופ אגבה שהוא לא מזוייף? תודה

24/11/2010 | 06:47 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום בבתי טבע יש סירופים מצויינים של אגבה פשוט תשאל . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/11/2010 | 09:24 | מאת: אלי

ג.נ. אבל האם בסירופ אגבה אין הרבה מאוד פרוקטוז וקלוריות, אשר אולי אינן מתכון מיטבי למי שמבקש לשמור על ערכי סוכר תקינים? האם אין ממתיק טוב יותר שאין לו חסרונות כנ"ל? בברכה, אלי

23/11/2010 | 22:59 | מאת: מאיה

שלום אני אוכלת רוב הימים מוצרים טבעיים שלא עברו עיבוד כלשהוא, מתנזרת מקמח לבן, סוכר לבן ואורז לבן (לעיתים רחוקות אני מרשה לעצמי) קונה מזון בד"כ בבית הטבע אך יש לי בעיה עם סלט חומוס שאני מאד אוהבת. בעבר אכלתי של צבר ואז שהתחלתי עם המזון הבריא הורדתי אותו בגלל החומרים המזיקים למינהם ועשיתי חומוס ביתי אך ההכנה והטעם לא מתאים לי יותר וחומוס אורגני בבית הטבע הוא יקר. שאלתי היא אם אני ממש מקפידה על מזון טבעי 99% מהזמן ורק אוכל כף חומוס תעשייתי אחת ביום, האם זה ממש מזיק? תודה

24/11/2010 | 06:46 | מאת: טובה בר-שאן

מאיה שלום כל הכבוד על התזונה הבריאה לגוף שלנו יש יכולת נפלאה לניקוי . מכף אחת חומוס לנשמה לא יקרה כלום תרגישי עם זה טוב בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/11/2010 | 18:43 | מאת: שושי

שלום, מצאתי היום בסופר לחם שיפון ללא סוכר. הרכיבים הרשומים בו: קמח שיפון מלא,גלוטן,שמרים, מים,מחמצת שיפון טבעית,מלח, לתת שעורה,חומר מתחלב E472, עמילן תירס,מעכב חימצוןE300, קמח סויה,אנזימים לאפייה. האם זהו לחם שיכול להתאים לתזונה דלת סוכרים עבור בני בן ה4 שמגיב בהיפראקטיביות כשאוכל משהו שמכיל סוכר?? *לגן,אני מביאה כל בוקר לחם מקמח מלא והמטרה שלי למצוא לחם שהוא נטול סוכר ורצוי גם נטול ממתיקים מלאכותיים. א.האם לחם זה מתאים למטרה זו? ב.הבאתי לו לגן גם קורנפלקס ללא סוכר אך יש בו ממתיקים-מה דעתכם? בברכה שושי.

24/11/2010 | 06:44 | מאת: טובה בר-שאן

שושי שלום יש בשוק הרבה לחמים מצויינים ללא סוכר וללא חומרים משמרים למיניהם שגם הם גורמים להיפר אקטיביות למשל לחמים רוסיים . לא ממליצה על לחם זה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

כך שאדע בוודאות שמה שאני קונה לו מתאים ואתחיל לחפש לחמים אלו?

22/11/2010 | 20:49 | מאת: אתי

האם יש הבדל בין נורמלקס לבין בנפייבר? ומהי הכמות המקסימלית שניתן לשתות ביום לעצירות כרונית? יש לציין כי אני סובלת מנפיחויות בבטן אם יש עודף סיבים

23/11/2010 | 17:19 | מאת: עדי מילר

שלום אתי מדובר בשני מוצרים שונים לגמרי !!! נורמלקס הינו תרופה לטיפול בעצירות ואילו בנפיבר הינו תוסף תזונתי של סיביים תזונתיים. הכמות המומלצת של בניפבר למבוגרים הינה 1-2 כפות, עד 3 פעמים ביום (בכל מקרה אין לעבור את ה-5 כפות ליום). יש לציין שהיתרון בבנפיבר שאין להם את תופעות הלוואי של הסיבים המוכרים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/11/2010 | 21:15 | מאת: אני

מה אני לא מנסה לעשות? כל כמה זמן מתנפחת לי הבטן ואני לא יודעת מה גורם לזה, אני עושה כל יום פעילות גופנית,אוכלת המון ירקות,שותה מים,דואגת שתהיה לי יום יום יציאה אומנם בעזרת דבש הני לקס+בנפייבר אבל אין ברירה כי יש לי עצירויות של שנים. אם אני אוכלת היא מתנפחת,לא אוכלת היא גם מתנפחת. לאחרונה הרופא נתן לי מגנזיום ,הוא אמר שזה יכול לסייע אבל מאז שהתחלתי הנפיחות רק החמירה. אולי יש לך פתרון?

אני בעלת משקל עודף. מידי פעם הפנים שלי מתמלאות חצ'קונים.. לרוב אני משתמשת בתחליב לאקנה של פייס איט אבל חברה אמרה לי שיש גם סוגי מזון שעושים חצ'קונים, היא דברה על שוקולד, ופיצוחים. האם זה נכון? ואם זה נכון, איך יודעים איזה סוג מזון עושה אצלי את הפצעים, האם יש אפשרות לשנות את התזונה כדי שלא יהיו לי פצעונים?

23/11/2010 | 06:45 | מאת: טובה בר-שאן

נופר שלום אין ספק שהתזונה יכולה לגרום ולעודד צמיחה של פצעים על הפנים התזונה היא גורם חשוב מאוד להורדת הפצעים יש מקום ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתבדוק מה את אוכלת ותתן לך תפריט מתאים שימנע וישמור על הפנים שלך בברכה והצלחה טובה בר- שאן

21/11/2010 | 23:14 | מאת: אלעד

.זה נכון שצריך להוסיף משהו חומצי לסלט כמו לימון או חומץ תפוחים כדי להגביר את הספיגה של המינרלים? 2.מה המינון של מגה גלופלקס לאדם ששוקל 84 קילו ויש לו שחיקה בסחוס? והאם התוסף יכול לעזור פה?והאם יש משהו אחר שגם יכול לעזור

22/11/2010 | 08:43 | מאת: צביקה קורן

אלעל שלום, לא "צריך", אפשר ורצוי להוסיף לימון כדי לשפר את ספיגת הסידן. אני לא מתמצא ולא מתעסק במינונים של תרופות טבעיות. התוסף הזה שנוי מאד במחלוקת בימים האחרונים בעקבות מחקר גדול שהוכיח שאין לו ערך. אני מאמין שתזונה בסיסית והימנעות ממזונות חומציים יכולה להפחית את שחיקת הסחוס. פנה ליעוץ אישי ואל תסתפק בתשובות בפורום. בהצלחה צביקה קורן

21/11/2010 | 22:54 | מאת: שואלת

B-REST ו GABA. אני לוקחת אותן כבר שבוע והתחילו לי כאבי בטן לפני כמה ימים וגם היום. רציתי לדעת אם זה קשור לצריכתן?

22/11/2010 | 08:39 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, יכול להיות שזה קשור לתוספים שלקחת, אבל מתברר שמסתובב בארץ וירוס שגורם לכאבי בטן. נסי להפסיק לכמה ימים ותראי איך זה משפיע. כרגיל, אני ממליץ לטפל בבעיות ובתופעות שונות באמצעות תזונה טבעית ואורח חיים בריא ולא ב"תרופות טבעיות" בהצלחה צביקה קורן

22/11/2010 | 15:20 | מאת: שואלת

למה אתה מתנגד לנטילתן? אני לוקחת אותן במקום תרופות פסיכיאטריות. הסבירו לי בחנות שהן נוגדות דיכאון וחרדה. איך תזונה טבעית תפסיק לי דיכאון וחרדה?. נשמע לא הגיוני. מה זו תזונה טבעית? אני אוכלת בשר.

אני מעוניינת לתת לבני בן ה4 לאכול לחם ללא סוכר-גם בגן וגם בבית בכדי לא להצית את ההיפראקטיביות שלו שגורמת לו לבעיות בגן בעיקר,, א. האם יש לחם שכזה ללא סוכר אך סביר בטעמו ובמרקמו,בכדי שהוא יסכים לאכלו? ב.האם בלחם קל{מקמח מלא כמובן,,} יש סוכר? ג. במידה ובלחם קל אין סוכר,האם הוא עדיין בריא? יחסית ללחם המלא,,?

שושי שלום, אני לא מכיר לחם ללא תוספת סוכר. קחי בחשבון שהקמח הוא רב סוכר שהופך לסוכר. נסי לח שיפון של דר' מרק, או קרקרים ללא תוספת סוכר. אני לא מתלהב מלחם קל. עדיף לאכול לחם מלא, במיוחד אם את נותנת את זה לילד בן ארבע. בהצלחה צביקה קורן

22/11/2010 | 11:17 | מאת: שושי

מצאתי היום בסופר לחם שיפון ללא סוכר. הרכיבים הרשומים בו: קמח שיפון מלא,גלוטן,שמרים, מים,מחמצת שיפון טבעית,מלח, לתת שעורה,חומר מתחלב E472, עמילן תירס,מעכב חימצוןE300, קמח סויה,אנזימים לאפייה. האם לדעתך זהו לחם מתאים למטרה שלי?

22/11/2010 | 11:17 | מאת: שושי

מצאתי היום בסופר לחם שיפון ללא סוכר. הרכיבים הרשומים בו: קמח שיפון מלא,גלוטן,שמרים, מים,מחמצת שיפון טבעית,מלח, לתת שעורה,חומר מתחלב E472, עמילן תירס,מעכב חימצוןE300, קמח סויה,אנזימים לאפייה. האם לדעתך זהו לחם מתאים למטרה שלי?

22/12/2010 | 22:42 | מאת: גבי

בכל הלחמים ה"קלאסיים" (תחשבו על לחם צרפתי או איטלקי טוב), אין טיפת סוכר. אם בלחם תעשייתי מוסיפים סוכר- הגיע הזמן ללמוד להכין לחם לבד (מנסיון- זו ממש לא בעיה!)

21/11/2010 | 17:03 | מאת: דנית

עדי שלום,אני בת 17 גובה 1.62 שוקלת 57. ניסיתי המון סוגי תפריטים שבניתי,ניסיתי תפריט דרך דיאטנית ואני פשוט ל-א מצליחה לעמוד בהם. אני בשבוע-שבועיים הראשונים מתמידה,ופתאום מגיעה יום (בעיקר לפני מחזור) שאני פשוט אוכלת ואוכלת ולא מפסיקה,כאילו שאינ לא שובעת רק שאני לא אוכלת אוכל,אני אוכלת מתוקים. אני לא עושה ספורט מכיוון שאני משתמשת ברואקוטן והבנתי שאסור לעשות עם זה ספורט (?) אז הייתי רוצה לדעת א' כל,ממה נובעים התקפי הרעב האלה? ב' אם תוכלי לייעץ לי איך לשמור על ה"דיאטה" לאורך זמן. תודה מראש!

23/11/2010 | 17:11 | מאת: עדי מילר

שלום דנית ראשית עלי לציין שמשקלך נמצא בטווח התקין. דרך טובה להבטיח או לעלות את סיכויי השמירה על התפריט, היא לבחור בתכנית אכילה שהינה מתונה, מתאימה לסדר יומך באופן אישי, שכוללת את כל רכיבי התזונה ומשלבת מזון מגוון בתפריט, כולל מאכלים שהם אולי עתירי קלוריות, אך מאוד אהובים עלייך. בצורה כזו תוכלי להתמיד בצורת האכילה החדשה כל הזמן. בנוסף, מומלץ לשלב טיפול התנהגותי, שיזהה את הנקודות החלשות שלך (למשל את הגורם לזלילה, כפי שתיארת) ויעזור לך להתמודד ולתקן את דרך המחשבה וההתנהגות בנקודות אלו. אגב, למיטב ידעתי אין איסור על ביצוע פע"ג בזמן השימוש ברואקטון, אך כמובן שיש להתייעץ על כך עם רופא המשפחה. בהצלחה רבה, עדי מילר דיאטנית קלינית

האם אני יכולה לבשל 2 מנות ואחת להשאיר במקרר ואח"כ לחמם אותה?

22/11/2010 | 08:34 | מאת: צביקה קורן

אפשר לשמור 1-2 ימים

20/11/2010 | 19:14 | מאת: קני

בגדול אני יודע שלאכול מקופסאות שימורים אינו בריא!השאלה מה עם לאכול דברים בריאים כמו סרדינים וטונה מקופסאות -האם זה בריא?האם אתם ממליצים על חברה מסוימת?כמו כן קראתי שלדג הרינג יש הרבה סידן. ראיתי בהיפר קופסאות של הרינג ברוטב עגבניות -אבל בכיתוביות על הקופסא הרבה שמות של מרכיבים שאיני יודע מהם .האם לקנות או לא לקנות משמע האם הלא בריא עולה פה על היתרונות ,על הבריא?

21/11/2010 | 09:17 | מאת: צביקה קורן

קני שלום, אני ממליץ להימנע משימורים, גם אם יש בתוכם מזון "בריא". כל השימורים מכילים כמות רבה של נתרן (מלח), חומר משמר ושאריות פח שהשמן או המים סופחים מהקופסה. לדעתי נזקם עולה על תועלתם! אפשר לקנות טונה וסרדינים בחנות דגים. בהצלחה צביקה קורן

24/11/2010 | 09:32 | מאת: אלי

צביקה שלום, האם תוכל להציע אלטרנטיבה למי שממש אינו אוהב טונה וסרדינים טריים, וגם לא דגי ים צפוני, אך כן אוהב סרדינים וטונה משומרים, וגם דג מלוח, כאשר בין הדגים האחרים הדג היחידי שביכולתי לאכול הוא שפמנון (כמובן גם דג ממולא)? בברכה, אלי

אני לוקח ויטמין D וסידן באופן קבוע. אבל, אני צריך לקחת פעם ביום גם מגנזיום. האם יש סתירה בין התוספים? האם אפשר לקחת אותם במועדים סמוכים? איך בכל זאת אפשר לקחת גם את זה וגם את זה? תודה.

נתן שלום, מומלץ מאד לקחת סידן עם מגנזיום!! יש תוסף שנקרא קאל-מאג-בורון - תשאל בחנות טבע. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2010 | 16:21 | מאת: נועה

נכדי בן 11.5 משלקו 29 ק"ג , גובהו 144 והBMI שלו 13.9 הייתי מבקשת לדעת אם מדד כזה של BMI יכול להוות בעיה ומה יש לעשות על מנת להעלותו . אני סבתא דואגת ואשמח לתשובתך נועה

20/11/2010 | 06:42 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, את השתמשת כנראה בטבלת BMI של מבוגרים וזאת שגיאה. ה BMI האמיתי שלו הוא 15 שזה מעט נמוך, אבל הוא לא בתת משקל. כדאי שימשיך לקבל תזונה טבעית, מאוזנת ומגוונת והא יגדל להיות ילד בריא ובעל משקל מאוזן. הסירי דאגה מלבך. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2010 | 12:29 | מאת: תהילה

שלום, אני מעוניינת לצרוך פחות מזון מן החי. הבעיה היא שאני רגילה לארוחת ערב של סלט, פרוסת לחם עם ממרח(כמו חומוס או טחינה) ולצד זה או גבינה קשה או פסטרמה או ביצה. במה ניתן להחליף את התוספות האלה?

20/11/2010 | 06:35 | מאת: צביקה קורן

תהילה שלום, לחם מלא עם חומוס מספק חלבון מלא. בתוספת סלט זאת ארוחה מושלמת. עם זאת כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי לוודא שלא נוצרים חוסרים תזונתיים. לא מומלץ להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

21/11/2010 | 01:37 | מאת: תהילה

שלום צביקה, תודה על תשובתך. אני מודעת לכך שזו ארוחה מושלמת אך אני מחפשת תחליף לביצה או לפסטרמה כי אני רגילה שיש לי תוספת, זה לא מספיק לי סלט ולחם. יש לך רעיונות?

19/11/2010 | 09:51 | מאת: פולינה

שלום הייתה לי דלקת בדרכי השתן שעברה. מתי מותר לי לחזור לקיים יחסי מין? בברכה פולינה

20/11/2010 | 06:33 | מאת: צביקה קורן

פולינה שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. אנא פני לפורום רפואי או מיני, או לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

19/11/2010 | 05:39 | מאת: זוהר

רציתי לברר באם שימוש בשמן קנולה בהכנת בצק "פילו" הופך לשומן טרנס לאחר הקפאה וחימום לפני השימוש. בכלל, האם כל שמן הופך לשומן טרנס כאשר עובר תהליך הקפאה וחימום מחדש. בתודה מראש, זוהר

20/11/2010 | 06:32 | מאת: צביקה קורן

זוהר שלום, כדי להפוך שמן צמחי לשומן טרנס צריך לחמם אותו לטמפרטורה גבוהה מאד ולהוסיף ניקל ואלומיניות. כך מייצרים מרגרינה. אני לא יודע מה זה בצק "פילו", אבל זה לא נראה לי משהו טוב. בהצלחה צביקה קורן

18/11/2010 | 13:17 | מאת: דליה

לגבי שקדים הבנתי שיש לקלף. לגבי זרעים -פשתן,שומשום ,דלעת ,חמניות-אני שואלת שנית כי קראתי שניתן לשמור במקרר מספר ימים אם טחנתי ושמתי בפריזר או במקרר ניתן לשמור מספר חודשים והחיוניות נשמרת? בתוך קופסה פלסטיק שקופה.הבנתי נכון?כי אני נוהגת לטחון הרבה ואחרי שבועיים אני זורקת.תודה על ההבהרה.המדובר בזרעים שלא עברו טיגון.

18/11/2010 | 19:06 | מאת: צביקה קורן

דליה שלום, לגבי שקדים, לא חייבים - רצוי. בקליפה יש גם נוגדי חימצון, כך שלא נורא אם מידי פעם אוכלים עם הקליפה. לגבי זרעים: אם הם שלמים אפשר לשמור במקרר או במקפיא לכמה חודשים. אם הם טחונים אפשר במקרר כמה שבועות ובמקפיא כמה חודשים. רצוי לשמור בצנצנת זכוכית ולא בפלסטיק, אבל לא חייבים. בהצלחה צביקה קורן

17/11/2010 | 21:47 | מאת: שוש

שלום. אני סובלת מבעיה הפוכה מרוב העולם- אני רזה מאוד ומחפשת דרכים לעליה במשקל. לאחר לידות והנקה, אני יורדת עוד וכבר הגעתי לתת משקל. מה שהרופאים והתזונאים הרגילים יודעים לומר לי זה לאכול יותר ולאכול אוכל משמין. הענין הוא שאני אוכלת בסדר גמור, כמויות יפות ונורמליות.לאחרונה עברתי לתזונה יותר בריאה וטבעית. עברתי לאכול הכל מלא, הוספתי לתפריט הרבה ירקות ופירות, פחות מטוגן . אני כן אוכלת הרבה דברים כמו: אבוקדו, שמן זית, טונה, אגוזים וכדו' שידועים כמשמינים אך בריאים. אבל אני לא מפסיקה לרדת. האם יש לכם מה להמליץ לי? (*נשלחתי כבר לכל הבדיקות שהרופאה שלי הצליחה לחשוב עליהם כדי לראות אפ יש משהו לא תקין...). בתודה על תגובתכם.

18/11/2010 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

שוש שלום לאחר לידות והנקות יש שינוי בחילוף חומרים .אם אכן הכל מצויין ואין למשל יתר פעילות של בלוטת התריס .יש פשוט צורך לבדוק אם אכן אין לך חסרים בחלבון, שומן חיוני. אני כמו כל התזונאים היית ממליצה לך ללכת לתזונאית טבעית שתבנה אתך תפריט לאוכל מאוזן שמכיל את כל המרכיבים למשל ויטמינים שונים שבחסרונם יש ירידה גדולה במשקל.וכן לבדוק את צורת האכילה שלך, כמה את אוכלת ומה את אוכלת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

21/11/2010 | 01:40 | מאת: תהילה

גם אני סבלתי מהבעיה הזו. מה שעזר לי מעבר לתזונה נכונה זו התעמלות של מכשירים לבניית שרירים בחדר כושר. זה בונה שרירים ומייד אחרי ההתעמלות לשבת לאכול ארוחה הכוללת הרבה חלבון.

24/11/2010 | 22:41 | מאת: שוש

שלום לך תהילה. קודם כל טוב לשמוע שיש עוד כמוני... וחוץ מזה רציתי לבקש שתפרטי לי באילו מכשירי כושר מדובר\ או איזה תרגילים הם התרגילים המסויימים שכדאי לעשות. אם תרצי לספר לי עוד על התהליך שעברת וכמה הצלחת לשנות אשמח לשמוע. תודה רבה על השיתוף והעצה.

17/11/2010 | 18:51 | מאת: א

ממה שהבנתי ראיתי שבאוכל שרוף אין הרבה קלוריות. בשבועות האחרונים התחלתי לאכול פופקורן (מגרעיני תירס) שרוף כי זה משביע וגיליתי שזה גם טעים. מה שמוזר זה שאחרי שאני אוכלת הבטן שלי מתנפחת וכל הזמן הצואה שלי יוצאת בצבע שחור ומתפרקת. מה זה אומר?

18/11/2010 | 05:29 | מאת: טובה בר-שאן

א. שלום את פשוט אוכלת פחם הגוף לא יכול לעכל את זה והבטן מתנפחת . כן אנו יודעים שמזונות שרופים מסרטנים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן