פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

לפי מה שכתוב באינטרנט החומר מסוכן אפילו בכמויות קטנות אם כך, למה גבינת חלומי לדוגמה של חברה מוכרת ומובילה "חברת גד" מכילה את החומר הנ"ל? האם יש להם תו תקן והחומר הנ"ל קיים בגבינה בכמויות "בטוחות" תודה.

12/11/2010 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

NA שלום יש תו תקן להכנסת חומרים אילה למזון אך גם בכמויות שהם מכניסים הוא חומר רעיל המטרה שימור והארכת חיי מדף של המוצר ולא בריאות הצרכן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2010 | 13:02 | מאת: לירון

האם יש חסרון בריאותי בלאכול אוכל מוכן אחרי ששהה במקרר?

12/11/2010 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום השאלה מאוד כללית יש מזונות שאין שום חיסרון ויש מזונות שלאחר זמן מאבדיפ את טעמם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

11/11/2010 | 09:58 | מאת: שני

אני נוהגת לטחון גרעיני חמניות ודלעת, שומשום מלא ופשתן.כמה עלי לצרוך ביום מכל אחד וכמה זמן ניתן לאחסן במקרר?האם כדאי לטחון גם שקדים ללא קליפה?לגבי בוטנים הבנתי שצריך לקלות קודם,זה גם בגלל בעיות בשיניים שקשה לי כרגע ללעוס.תודה מראש

12/11/2010 | 05:21 | מאת: טובה בר-שאן

שני שלום לגבי השומשום והפשתן כף עד 2 גדושות ביום לגבי הזרעים חופן. כאשר את טוחנת עדיף שתשימי במקפיא על מנת שלא יתחמצנו. ניתן גם לטחון שקדים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/11/2010 | 22:21 | מאת: מירי

שמעתי שמיץ סלק מונע אלצהיימר מה הכמות אותה יש לשתות והאם סלק בואקום כפי שנימכר או סלק מבושל לא מאבד אצ ערכו התזונתי והחנקה שנאמר עליה שהיא המרכיב הדומיננטי -נישמרת. תודה רבה

10/11/2010 | 06:05 | מאת: טובה בר-שאן

מירי שלום אכן מיץ סלק מצויין הבישול הורס חלק מהויטמינים וחלק מהפגמנטים החשובים אובדים למי הבישול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/11/2010 | 18:37 | מאת: מוישי

תזונתי מתבססת על המון קטניות ודגנים,שאת רובם אני מנביט קצת (מנבטט) ואז מבשל לכעשר דקות. אני קורא המון על בריאותם של הנבטים,על האנזימים והויטמינים שבהם,ואני תמה האם כל אלו מתקלקלים בבישול קצר,ובפרט האנזימים האם הם נהרסים בבישול הקצר . כמו כן,ברצוני לשאול לגבי ניבטוט התורמוס. כידוע הכנת התורמוס כוללת השריות מרובות במשך כיומיים. אלא שבטעות הסתננו לי כמה תורמוסאים לערימת הפול שהנבטתי ולהפתעי גיליתי שהתורמוס צמח במהירות ובקלות,אלא שכעת אני חושש שמא יש בו רעלים שאינם מתבטלים בהנבטה ובבישול שלאחריה,ורק סדרה ארוכה של השריות מנטרלים אותם. כמו כן אני מוצא הסתייגויות מנבטי כוסמת,האם ההסתייגות חלה גם על נבטי כוסמת שבושלו קלות. כמו כן מדוע כל כך קשה להשיג בארץ אפונה לא חצוייה .

10/11/2010 | 06:04 | מאת: טובה בר-שאן

מוישי שלום ירק ונבטים של כוסמת מכילים פגופירין, חומר טבעי המצוי בצמח זה. אם אוכלים כמות רבה של נבטי כוסמת או ירק שלה, העור נעשה רגיש לאור השמש. זה קורה בייחוד אם שותים מיצי ירקות מכילי מיץ מעלי כוסמת. במקרים כאלו של רגישות חשוב לצמצם את הצריכה של צמח זה ובמקרים קיצוניים להפסיקה כליל. בישול לדעתי מוריד את כמות של חומר זה . לגבי תורמוס יש בו אלקלואידים מרים אולם ההנבטה גורמת לפירוקם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

09/11/2010 | 11:51 | מאת: תומר

יש לי גזים מסריחים מאוד במיוחד אחרי שאני אוכל הרבה מתוק כמו שוקולד,אך גם בלי קשר למתוק יש לי גזים (לא בתידורות כמו שאני אוכל שוקולד) מה מעיד הריח המסריח על הגז?האם יש לזה משמעות מסויימת? יש לציין שבמהלך היום יש לי בין 2-3 יציאות,ולא תמיד היציאות מלאות,ואני מרגיש שאחרי שאני מתרוקן יש לי שוב יציאה,ממה זה נובע?

10/11/2010 | 05:57 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום הגזים כנראה נובעים מתסיסה במעיים של המזון על ידי חיידקים ופירוק לא יעיל של המזון. יש מקום לעשות שינוי בתזונה ובטח להוריד את כמות הפחמימות הריקות כמו שוקולדים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

08/11/2010 | 20:26 | מאת: שלי

האם בבישול או אפייה בתנור של משהו לדוגמא תפוח אדמה כאשר יוצא עשן ולאו דווקא התפו"א נשרף האם העשן מזיק?

09/11/2010 | 09:01 | מאת: צביקה קורן

שלי שלום, כדאי לבדוק מה מקור העשן לא כדאי לאכול מזון שרוף. בהצלחה צביקה קורן

08/11/2010 | 17:31 | מאת: יניב

כמה ערכי תזונה מאבד מזון מבושל אם בכלל מאבד(יש תאוריה שאומרת שאפילו שהאוכל נשרף עד יסוד כמות הויטמנים בו לא נעלמת) למשל בישול של ירקות?? בישול על האש של בשר עוף? תודה

09/11/2010 | 09:03 | מאת: צביקה קורן

יניב שלום, כדאי להבדיל בין ויטמינים ומינרלים. המינרלים נשארים חלק מהויטמינים נעלמים, לדוגמה ויטמין C. בהצלחה צביקה קורן

08/11/2010 | 15:45 | מאת: חסוי

תראה אני רוצה להתאמן בריצה אבל אני שוקל 31 בערך ואני בן 13 ואני נראה רזה ואני מפחד להרזות יותר ואיך אני יוכל לאכול טוב יותר ? כך אומרים לי לפני חודש אני בן 13 ואני רוצה להשמין וגם לעשות ספורט איך אני עושה זאת ?

09/11/2010 | 09:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אתה לא תרזה מריצה. אתה יכול להתחיל להתעמל ולהמשיך לאכול כרגיל. חשוב שהמזון יהיה איכותי, מגוון ומאוזן וללא אוכל זבל (ממתקים, מאפים, כורים וכד'). בגילך לא כדאי להתחיל עם דיאטות השמנה או הרזייה. בהצלחה צביקה קורן

08/11/2010 | 14:25 | מאת: דלית

אני משתמשת די הרבה ברוטב סויה ורוטב צ'ילי לחזה עוף לפעמים מוסיפה מעט סוכר חוםץמשתדלת לא לשים כמות גדולה. האם זה נורא מה הכמות המומלצת?וגם ממרח עגבניות מיובשות של אוליביה.תודה מראש.

09/11/2010 | 09:08 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, רטבים, סוכר, חומץ וחזה עוף זה לא ב"מחלקה" שלי. אני עוסק בעיקר בתזונה טבעית שאין בה עוף ובשר. נסי בפורום תזונה קלינית. כל החומרים שהזכר לא מומלצים בגישת התזונה הטבעית. בהצלחה צביקה קורן

08/11/2010 | 11:07 | מאת: אסתי

האים מותר לאכול ולישתות מיץ משורש לפת?האים הלפת רעילה לא מבושלת?תודה אסתי

09/11/2010 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

אסתי שלום, אפשר לשתות מיץ מלפת, אבל למה לך? מדובר בירק חריף שכדאי למהול אותו במיץ עם ירקות אחרים כמו: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי, גזר וכד'. לא כדאי להסתמך על "שכנה/חברה אמרה לי", או על כתבה בעיתון. בהצלחה צביקה קורן

12/11/2010 | 07:47 | מאת: אסתי

מה היא הכמות המומלצת של לפת ליום ?ומה הם התכונות של הלפת ??אודה לך מאוד אסתי

07/11/2010 | 23:18 | מאת: א

האם מישהו יודע איזה כדורי קפאין קיימים היום בשוק? ואיזה מהם באישור משרד הבריאות? וגם איפה ניתן לרכוש אותם?

08/11/2010 | 08:47 | מאת: צביקה קורן

בפורום הזה אנחנו שוללים שימוש בקפאין בכל צורה שהיא ובטח בכדורים. רק אתמול התפרסמה ידיעה על בחור אנגלי שמת ממנת יתר של קפאין. זה אמנם נדיר, אבל עלול לקרות.

18/07/2011 | 09:20 | מאת: קופי ענן

אני מעונין להיגמל מקפה. האם לא כדאי להתשמש בכדורי קופאין לתקופת ביניים ? פשוט הפסקתי לשתות קפה מהיום למחר והייתי פותח כל בוקר עם קפה מבוסס אספרסו חזק.

07/11/2010 | 22:22 | מאת: בני בליטי

האם במיה טובה לעיכול או שגורמת לעצירות

08/11/2010 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

בני שלום, במיה מצויינת לבריאות ולעיכול ולא גורמת לעצירות. היא עלולה לגרום לגזים למי שרגיש אליה. בהצלחה צביקה קורן

07/11/2010 | 19:05 | מאת: בן

רציתי לדעת מדוע אסור ליטול ברזל עם שמן אורגנו? בנוסף האם תוסף כורכום נחשב מדלל דם? אם כן האם ניתן לקחת אותו יחד עם אורגנו שגם הוא מדלל לפי מיטב הבנתי ואאם הוא מדלל כיצד זה שבשימוש חיצוני הוא דווקא מקריש את הדם . בתודה מראש...

08/11/2010 | 08:44 | מאת: צביקה קורן

בן שלום, לא ידעתי שאסור לקחת ברזל עם שמן אורגנו. כורכום נחשב מדלל דם. לצערי אין לי תשובות טובות לשאלותיך. בהצלחה צביקה קורן

07/11/2010 | 13:09 | מאת: הילה

אני מגיל 17 והיא מלידתה. אצלי הB12 לאורך השנים וגם בהריון היה בין תקין לגבולי ואצלה הבדיקות תמיד הראו שהיא גבולית מאוד. ואפילו ילדים שאוכלו בשר בגן שלה היו עם B 12 נמוך יותר. היא אוכלת קטניות, אגוזים ופחמימות מורכבות, אך תמיד מתקררת מהר מאוד בחורף. האם כדאי לתת תוסף מזון או איזה ויטמין לחיזוק הגוף?

07/11/2010 | 18:27 | מאת: צביקה קורן

הילה שלום, האם את צמחונית או טבעונית האם אתן אוכלות מוצרי חלב וביצים? חבל שלא פירטת קצת יותר... אצל צמחונים / טבעונים תמיד רמת B12 נמוכה. כדאי לקחת תוסף B12 למציצה. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ורק אז לקחת תוספים, אם צריך. בהצלחה צביקה קורן

08/11/2010 | 16:35 | מאת: הילה

אנחנו צמחוניות, אוכלות מוצרי חלב וביצים, אצלה אני מקפידה יותר על אכילה של כל סוגי המזון ביום, ז"א שכמעט כל יום ביצה, ומספר מוצרי חלב, נטולי סוכר, ביום,(גבינה , חלב ויוגרט ביו), כמובן שאחת ליומיים אחד מתחליפי הסויה, הרבה ירקות, פחמימות מורכבות, ופירות. ז"א מבחינת התזונה הילדה מסודרת ומקבלת כל מה שצריך. כמו שאמרתי ה B 12 שלנו הוא בסדר גמור עם נטייה הכי קלה לחסר. בקיצור אנחנו שתינו על גבול הסטאנדרטי. בינתיים נכנסתי היום לחנות טבע וקיבלתי המלצה על מולטי ויטמין מינרל של סולגר לילדה. מה דעתך? משאירה את הלינק למוצר במידה ותצטרך אינופרמציה נוספת. רוב תודות על התשובה. הנה הלינק http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=210

06/11/2010 | 22:26 | מאת: ראי

שלום ד"ר קורן: ברצוני לשאול על הפחמימןת הריקות.האם הכוונה לדגנים ללא קליפות ומוצריהם ולסוכרים הפשוטים?האם שניהם באותה קטיגוריה?האם לחם לבן זה פחמימה ריקה או מורכבת?האם הבעייתיות בסוכר לבן היא בזה שהוא לא מכיל את המינרלים וויטמינים שעוזרים לספיגתו בגוף,או משום האינדקס הגליקמי הגבוה שלו,או שניהם יחדיו? תודה מראש!

07/11/2010 | 18:24 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, פחמימות ריקות הן פחמימות שיש להן רק ערך קלורי ומעט מאד ערכים תזונתיים בצורת ויטמינים, מינרלים וחלבונים. הגוף צריך להשקיע משאבים כדי לפרק ולעכל אותם, אבל לא מקבל מהם שום דבר, מלבד קלוריות ריקות וכך מגיעים לחוסרים תזונתיים ולמחלות הנובעות מכך. בקטיגוריה הזאת נכללים: סוכר לבו, קמח לבן ומוצריו (לחם, פסטה ומאפים), אורז לבן, ממתקים, משקאות ממותקים ועוד. בהצלחה צביקה קורן

09/02/2013 | 13:43 | מאת: עפר

09/02/2013 | 13:49 | מאת: עפר

שלום, רציתי להעמיק לגבי הנושא ולהבין מהם ההבדלים בין סוגי הפסטות השונות הקיימים בשוק? האם חיטת דורום וסוגים נוספים אינם שייכים לפחמימות הריקות? בנוסף רצית לשאול לגבי תפוח אדמה שבעל ערך גלקמי גבוה האם גם הוא נחשב הפחמימה ריקה ? תודה רבה!!!

05/11/2010 | 21:15 | מאת: שרי

שלום לך. אני בת 50 בן זוגי בשנות ה-60 יש לי בעיה עם התזונה בן זוגי רגיל לאכול ארוחה גדולה בערב ובצהריים לשתות קפה עם עוגיות או עוגה ובלילה לפצח גרעינים או חטיף מתוק לעומת זאת אני רגילה לאכול ארוחת בוקר ארוחת צהריים וארוחת ערב ובין הארוחות פרי או פריגורט שאלתי איך אני יכולה להתמודד עם האורח חיים הזה אני מרגישה שאני כל הזמן מחפשת מה לאכול כי אני רעבה אז אני אוכלת קרקרים מחיטה מלאה או פירות אופרוסה עם ממרח מתוק. אין אצל בן זוגי מוצרי חלב המקרר חלש ולכן אנו אוכלים בעיקר טחינה משומשום מלא עם מים ירקות חסה עגבניות גזר תפוח אדמה לעתים טונה עם בצל וקבנוס אלה מצרכים שניתן ללא קרור חזק או בכלל ללא קרור האם תוכלי לייעץ לי איך לסדר את סדר יומי כשאני איתו אני נרדמת מאוחר אפילו 3 ,4 לפנות בוקר איך אשמור על אורח חיים בריא ולא אעלה במשקל? בתודה מראש שרי

06/11/2010 | 07:12 | מאת: צביקה קורן

שרי שלום, זמני הארוחות ותדירותן הן עניין אישי שנרכש במהלך השנים. עם זאת, כיום מומלץ לאכול 4-6 ארוחות קטנות כדי למנוע תנודות ברמת הסוכר בדם ואכילת יתר. אין ספק שאת צריכה לעשות סדר בתזונה שלך, אבל זה לא ניתן להתבצע במסגרת הפורום. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך. אגב, קבנוס זה מזון פסול בעיני וכדאי להימנע מצריכתו. בהצלחה צביקה קורן

05/11/2010 | 15:49 | מאת: מיכאל

שלום רב , האם יש הבדל מבחינה ערכים תזונתיים בין לחם פרוס ללחם לא פרוס (כששניהם מאותו סוג כמובן , נניח שניהם לחם לבן ) . שאלה נוספת היא לגבי פירות ומדד גליקמי . בפירות יש פרוקטוז שלא מצריך אינסולין כדי להכניסו לתאים , אז מדוע מתייחסים למדד גליקמי בהקשר של פירות? האם אין זה מדד הקשור באיזשהי צורה גם להפרשת האינסולין? בתודה , מיכאל

06/11/2010 | 07:16 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, לחם פרוס פחות טוב מכיוון שהוא נוטה להתקלקל ולהתעפש. כדאי להעדיף לחם מלא על פני לחם לבן. פירות מכילים גם סוכרים אחרים ולא רק פרוקטוז ולכן הם צריכים להיות ברשימה. בהצלחה צביקה קורן

אני רוצה להרות מתרומת בצית. נאלצת ליטול הורמונים. שמעתי על מסטיק תמני מצמח הלבונה {עץ אלת המסטיק}, שמחזק רחם. האם מותר להשתמש בצמח זה יחד עם הורמונים {אסטרוגן ופרוגסטרון} ? כמו כן שמעתי על צמח המאקה, על עלי סרפד, ועלי תאנה כטובים לפוריות. מה דעתך ? האם עלי תאנה , לא רעילים ? צביקה אתה 10 והמון תודה.

השאלה מופנית כמובן גם לטובה. גם את 10 תודה.

06/11/2010 | 07:22 | מאת: צביקה קורן

לאמא שלום, אני לא הייתי ממליץ להשתמש בצמחי מרפא בעלי השפעה אסטרוגנית בזמן טיפול הורמונאלי, הניתן במינון מדויק. לכן כדאי להימנע בזמן הזה מצמח הלבונה וממאקה. לעלי סרפד יש תכונה משתנת בעיקר ולא אסטרוגנית ולכן אפשר להשתמש בהם, במידה. עלי תאנה יכולים לגרום לאלרגיה אצל חלק מהמשתמשים בהם. בהצלחה צביקה קורן

05/11/2010 | 08:48 | מאת: shoshi

האם אוכל אורגני באמת נטול ריסוס לחלוטין -להבדיל מהמוצרים הרגילים? או שפשוט יש פחות ריסוס מאשר האוכל הלא אורגני? בתור אחת שלא רואה את עצמה עוברת כליל לתזונה אורגנית, הייתי מעוניינת לדעת : מאילו מזונות עלי להימנע במיוחד כיוון שהם ידועים בתור מכילי ריכוז גבוה של חומרי הדברה-ולהמירם באורגני כמו:חסה{הבנתי שמכילה הרבה ריסוס,,}? תודה.

06/11/2010 | 07:28 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום - תעשי חיפוש. בל אופן, אוכל אורגני אמור להיות ללא ריסוסים, ללא דשנים וללא כימיקלים. ברור שישנם חקלאים שעושים "קיצורי דרך". יש בארץ שלושה גופים שהוסמכו לפקח על הנושא. בנושא ה"פשרות", אני מחלק לארבע קבוצות: 1. עלים ותפרחות - פגיעים ומרוססים ולכן כדאי לאכול אורגני. חסה, פטרוזיליה, מנגולד, כרוב, כרובית, ברוקולי, תות שדה. 2. מה שגדל מעל האדמה: מלפפון עדבניה, פלפל, פירות 3. מה שגדל מתחת לאדמה - שורשים ופקעות 4. קליפים - בננה, תפוז, צבר, מלון, אבטיח, אבוקדו וכד' - אפשר להתפשר. בנושא דגנים וקיטניות, כדאי לאכול אורגני מוצרים שאנחנו צורכים הרבה, כמו אורז מלא ועדשים. בהצלחה צביקה קורן

05/11/2010 | 00:28 | מאת: מזונות מהונדסים

קראתי כאן ש : חיטה, תירס, אורז וסויה שייכים למזונות המהונדסים. מחריד ... מה עושים ? לא צורכים מזונות אלו ? מה עוד מהונדס ? בתודה.

05/11/2010 | 08:09 | מאת: צביקה קורן

הנושא בעייתי ביותר! ישנן מדינות באירופה שמחייבות סימון מוצרים המהונדסים גנטית. בארה"ב וגם בישראל אין חקיקה בנושא, אין סימון מוצרים ולכן באירופה יש הגבלות על יצוא מזון החשוד כמהונדס. מזון מגידול אורגני כנראה לא מהונדס גנטית. בהצלחה צביקה קורן

05/11/2010 | 00:21 | מאת: שוקולד חרובים

האם נכון שבשוקולד חרובים יש מרגרינה ? [ שומן מהצומח ]. חיסלתי בשבוע יותר מחצי קילו שוקולד חרובים אורגני של הרדוף. עכשיו אני מבינה שזה רמאות ומלא סוכר ושומן. האם נכון ? האם לא לצרוך ?

05/11/2010 | 08:06 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לא ידוע לי על הימצאות מרגרינה בשוקולד חרובים. יש בו שומן רווי והרבה סוכר. בעיני שוקולד חרובים זאת פשרה אפשרית למי שלא יכול לוותר על שוקולד רגיל או ממתקים מזיקים אחרים. כמובן שכדאי להסתפק בפירות יבשים אורגניים, אבל לא כל אחד יכול לעמוד בכך - החיים מלאים בפשרות... בהצלחה צביקה קורן

05/11/2010 | 09:54 | מאת: שוקולד חרובים

תודה לתשובתך. מה זה שומן רווי ? שומן צמחי ?

04/11/2010 | 20:42 | מאת: שושי

שלום,אני כרגע נמצאת בדיאטת קנדידה וירדו לי הרבה אופציות לאכילה. אני מכינה לי פעם ביום לפחות דייסת שיבול שועל בתוספת מעט אגוזי מלך וגרעיני חמניות ודלעת,או סתאם להבד בלי תוספו. הייתי מעוניינת לדעת במה תורם אכילת שיבולת שועל מבחינה תזונתית ומהי כמות סבירה לאכילה יום-יומית?

05/11/2010 | 08:12 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, שיבולת שועל מלאה (הפתיתים הגסים - לא אנסטנט) היא מזון איכותי. היא מכילה 10% חלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים. אפשר לאכול חצי כוס עד כוס פתיתים מבושלים ביום. אפשר להוסיף קינמון ושורש ג'ינג'ר. בהצלחה צביקה קורן

05/11/2010 | 08:42 | מאת: shoshi

אני אכן משתמשת בפתיתים הגסים ולא טוחנת אותם לפני. א. יש משמעות מעבר לשיפור הטעם בהכנסת הקימון והג'ינג'יר,מבחינה תזונתית? ב. האם הכנסת האגוזים הלא קלויים וגרעיני חמניות ודלעת לא קלויים-זו אופצייה טובה מבחינה תזונתית שמסתדרת עם שיבולת השועל? במידה וכן- מהי כמות טובה ולא מוגזמת של אגוזים וגרעינים{שלא תגרום להשמנה מיותרת}? ג. בקשר לבני עם הקשב ריכוז והיפר אקטיביות- כדאי להתחיל את הבוקר שלו עם שיבולת שועל כמו שלי בשילוב חתיכות אגוזים? תודה.

05/11/2010 | 08:42 | מאת: shoshi

אני אכן משתמשת בפתיתים הגסים ולא טוחנת אותם לפני. א. יש משמעות מעבר לשיפור הטעם בהכנסת הקימון והג'ינג'יר,מבחינה תזונתית? ב. האם הכנסת האגוזים הלא קלויים וגרעיני חמניות ודלעת לא קלויים-זו אופצייה טובה מבחינה תזונתית שמסתדרת עם שיבולת השועל? במידה וכן- מהי כמות טובה ולא מוגזמת של אגוזים וגרעינים{שלא תגרום להשמנה מיותרת}? ג. בקשר לבני עם הקשב ריכוז והיפר אקטיביות- כדאי להתחיל את הבוקר שלו עם שיבולת שועל כמו שלי בשילוב חתיכות אגוזים? תודה.

כיוון שכשאני אוכלת שיבולת שועל-אני מרגישה קצת כבדות ומלאות בקיבה-הייתי מעוניינת לדעת מתי הכי אידיאלי לאכול מזון זה במהלך היום? סליחה מראש על כל השאלות :)

04/11/2010 | 19:58 | מאת: שושי

שלום, לבני בן ה4 יש טווחי קשב וריכוז קצרים והיפר אקטיביות שגורמת לבעיות במיוחד בגן של אלימות כתוצאה מחוסר השקט שלו. הצוות מתוסכל ,גם הוא ואני. האם יש מה לעשות בשביל לטפל בהיפראקטיביות הזו בגיל הזה מבחינה תזונתית? בבית אני מקפידה לתת לו מוצרים מחיטה מלאה, להימנע עד כמה שניתן מסוכרים ופחממות פשוטות. בגן התזונה משולבת עם לחם לבן ומוצריו.. אני קצת מיואשת,,,,,

05/11/2010 | 08:03 | מאת: צביקה קורן

שושי שלום, ראשית אל תתייאשי - יש מה לעשות לפני שמתחילים עם תרופות הרגעה כימיות. כדאי שתדעי שסוכרים, קפאין (כל מוצרי הקקאו, קולה), צבעי מאכל וחומרי הדברה נמצאו כגורמים להיפר אקטיביות, או מעוררים אצל מי שיש נטייה. מזון טבעי העשיר באשלגן, מגנזיום וויטמין B מרגיע את מערכת העצבים. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית במקום להתייאש ולנסות להתמודד עם זה בכוחות עצמך. בהצלחה צביקה קורן

אני גרה באיזור אשקלון-שדרות.

04/11/2010 | 17:48 | מאת: לב

שלום, קראתי מאמרים שאומרים שסויה מדללת את הזרע בגלל הפיטואסטרוגניםהמצויים בו, ומצד שני קראתי מאמר שאומר שירקות מצליבים שנמצא בהם אותו הורמון מנטרלים את השפעות המזיקות של האסטרוגן, מה נכון

05/11/2010 | 07:59 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, אני לא שמעתי על כך ולא קראתי את המאמרים שקראת. תזונה טבעית, מגוונת ומאוזנת לא תגרום נזק בריאותי, גם אם היא מכילה פיטו אסטרוגנים. בכרוב יש חומרים חשובים ביותר ובכלל זה נוגדי חימצון וחומרים אנטי סרטניים. פיטואסטרוגנים מועילים לבריאות ולא מזיקים. עישון, אלכוהול, צבעי מאכל כימיים, חומרי הדברה וקרינה גורמים נזק לזרע וזה נבדק ואושר בהרבה מחקרים. לא צריך לחפש פגמים במזון טבעי כשיש כל כך הרבה מזונות מעובדים, תעשייתיים וכימיקלים. בהצלחה צביקה קורן

04/11/2010 | 07:32 | מאת: יניב

אני אישית ספק לגבי כול דרכי הקסם שאליהם פועלות כול מוצרי ההרזיה. בעלון שלהם מפורסם שהדבר גורם להרזיה דרך שריפת השומנים איך הדבר עובד? האם הוא אפשרי ? בעבר קראתי מחקרים על שימושים בחומרים שבעייתים בגלל פגיעתם במטבוליזם הנכון הדבר? כמו כן מה זה המרכיב הזה תרמוג'ניים שמפורסם שקיים במוצרם? תודה על סבלונתך במענה על כול השאלות

04/11/2010 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

יניב שלום, אני מתנגד לשימוש באבקות פלא, כדורים ושיקויים להרזייה. חלק מהחומרים עלולים לגרום נזק בריאותי וחלקם "רק" לנזק כספי. כולם גורמים להשמנה לאחר שמפסיקים להשתמש בהם. תרמוג'ני - יוצר חום בגוף על ידי שריפת קלוריות. זה תהליך שקורה בגוף באופן טבעי במיוחד בחורף. לא רצוי לשבש את המנגנון הטבעי הזה על ידי חומרים כימיים. לגבי הקורטיזול, אין לי תשובה טובה. בהצלחה צביקה קורן

03/11/2010 | 16:56 | מאת: דנה

הי איך אני יכולה להרכיב דיאטה נכונה כשצריך להתחשב ברשימה הבאה: כולסטרול גבוה יתר לחץ דם בעיות עיכול (עצירות וספיגה לא טובה) בעיות זיכרון וריכוז אי שקט וחוסר סיפוק בעיות עור אשמח לדעת ,אם אפשר בכלל, להשתלט על כל אלא מבחינת תזונה ותוספים. דנה

03/11/2010 | 17:07 | מאת: דנה

אבקש להוסיף לרשימה ה"עצומה" גם : אסטמה גודש (לחות) חמור מאוד בסינוסים תודה

04/11/2010 | 06:01 | מאת: טובה בר-שאן

דנה שלום כל המחלות שמנית קשורים מאוד חזק אחד עם השני. ולכן תזונה היפואלרגנית , ללא בשר ללא מוצרים מהחי,ללא חיטה, ללא מלח ופחמימות ריקות וללא חומרים משמרי, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמאט , תזונה העשירה בירקות, פירות, דגי ים צפוני, סיבים ,פחמימות מורכבות ,ואגוזים וזרעים יכולה מאוד מאוד לעזור . עצתי לך ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תפריט מתאים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/11/2010 | 15:55 | מאת: יניב

האם יש צורך לצרוך אומגה 3 כול יום? האם מספיק לצרוך בשבוע שתי דגים על מנת לסגור את הפינה? במידה ואני לא מצליח מטעמי זמן לבשל דגים האם תוסף אומגה 3 עושה את אותה עבודה? תודה

04/11/2010 | 05:55 | מאת: טובה בר-שאן

יניב שלום אכילה של פעמים עד 3 פעמים בשבוע של דגים מים צפוני מספקת את כמות האומגה 3 . במזון הספיגה של אומגה 3 תמיד טובה יותר אך כשחסר לקיחת כמוסות אומגה 3 עוזרות מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר-שאן

09/11/2010 | 14:49 | מאת: הדר

היי יניב, אני צורכת אומגה 3 כבר שנתיים, כל יום שתי קפסולות, מאוד עוזר לי לריכוז ולזכרון.

03/11/2010 | 11:57 | מאת: גבריאל

מה הסבירות ללקות לאורך השנים מהרעלת כספית מצריכה יומית של קופסאת טונה ליום? והאם יש סיכון מוגבר בצריכת סרדינים בהשוואה לטונה? תודה על המענה[ אשמח במידה ותוכל להפנות אותי לקישורים העוסקים בדבר

04/11/2010 | 05:52 | מאת: טובה בר-שאן

גבריאל שלום הסיכוי קטן מאוד . מצורף קישור למאמר מקיף בנושא "הרעלת כספית" - http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=1175 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/11/2010 | 08:46 | מאת: רוני

שלום, בעקבות זיהומים חוזרים בדרכי השתן,כרגע סובל מדלקת כרונית בדרכי בשופכה.שמתבטאת בקושי להטיל שתן. שמתי לב שישנה קורלציה בין סוגי המזון שאני אוכלי לבין עוצמת הדלקת ברגע נתון,ומכאן גם רמת הקושי. למשל,ביצים(גם אורגניות),ממתיקים מלכותיים,שוקולדים ועוד הם בעלי השפעה שלילית. תפוח עץ שעבר ריסוס כנ"ל. האם יש הסברים לכל הנ"ל,ממה כדאי להימנע ומה ניתן לאכול?. תודה ויום טוב

04/11/2010 | 05:43 | מאת: טובה בר-שאן

רוני אתה מאוד צודק אילה חומרים יוצרי דלקת . תאכל הרבה עלים במיוחד (פטרוזליה וסלרי עלים ) ניתן לשפוך עליהם מים רותחים לכסות את הכוס לכמה דקות ולשתות את הנוזל הוא משתן וגורם לשטיפת החיידקים. חמוציות. והרבה הרבה כורכום שהוא נוגד דלקת . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/11/2010 | 08:45 | מאת: מיכל

שלום רב, הבן שלי בן שנה וחודש. בבדיקה שערך רופא א.א.ג נמצא כי יש לו נוזלים באוזניים. אני מטפלת בייבושם ע"י נרות הופי, טיפות נטורופטיות לייבוש נוזלים וכמובן שינוי בתזונה שעיקרו הפסקת מוצרי חלב. רציתי לדעת אילו תחליפים למוצרים אלו מזינים עד כמה שניתן, אני יכולה למצוא בשוק. אני לא מעונינת במוצרי סויה שכן זה הורמונלי מידי ולא מומלץ לילדים. עברתי לחלב אורז אך זה כמעט כמו לתת נוזלים. מה אני יכולה למצוא על-מנת לתת לו מעדנים ומוצרים דומים.

04/11/2010 | 05:39 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום ניתן לתת לו שקדיה המכילה שקדים טחונים. טחינה עדשים, אפונה, שעועית מש , ניתן לעשות מזה ממרח טעים. וחומוס ביתי שהוא מאוד מאוד בריא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/11/2010 | 08:31 | מאת: מיכל

03/11/2010 | 06:00 | מאת: א

שלום אני בת 30 , גובה 1.59 ומשקל שנע בין 45-46 קילו. מבנה הגוף שלי צר ולכן מאז ומתמיד הייתי רזה בשנה האחרונה שקלתי בין 47-48 ומשקל זה התאים לי יותר מבחינת מבנה הגוף ואף תרם להרגשה כללית טובה יותר. בתקופה האחרונה בעקבות לחצים ירדתי במשקל לכדי 45 קילו ברצוני לעלות בין 1-2 קילו אך בתזונה נכונה. ניסיתי לאכול יותר וכמויות גדולות יותר אך איני מצליחה להעלות במשקל מהי הצעתך לתפריט בריא? בהתחשב בעובדה שאני עובדת ולא ניתן לאכול 5 פעמים ביום.. :) תודה

03/11/2010 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

א.שלום ברגע שירד הלחץ את תחזרי לעצמך בצורה טבעית קשה לתת תפריט בפורום אולם כדאי שתאכלי: אגוזים ,שקדים ,זרעים,טחינה משומשום מלא, דגים ,ירקות ופירות , קטניות ודגנים מלאים . חשוב שתעברי בדיקה שהכל בסדר אצלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2010 | 22:37 | מאת: מיכל

שלום רב , מה המינון המקובל של שמן אורגנו לטיפול בחיידק במעיים (במקרה שלי קלוסטרידיום דיפיציל) קניתי קפסולות של סולגאר שבכל אחת 175 מ"ג , כתוב על האריזה פעמיים ביום . אבל אני לא בטוחה שזו המלצה למחלה אולי למניעה בכל מקרה המינון הזה לא הזיז כהוא זה לחיידק במקרה שלי ואני לא רוצה להמשיך טיפול אנטיביוטי . כמה כפסולות ניתן לקחת ביום והאם יש המלצות נוספות להשמיד חיידקי מעיים טפיליים מסוג זה? בתודה מראש , מיכל

03/11/2010 | 06:25 | מאת: טובה בר-שאן

מיכל שלום החיידק קלוסטרידיום דפיציל מתיישב אצל אנשים שלקחו הרבה אנטיביוטיקה . שהורגת את החיידקים הטובים כדאי שתיקחי VSL3 זו פרוביוטיקה מרוכזת באבקה ששומרים במקרר פעמים ביום על בטן ריקה בבוקר ולפני השינה + 3 פעמים ביום את האורגנו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

02/11/2010 | 19:17 | מאת: לנה

שלום. אני קניתי בנפיבר. האם מומלץ לשתות 2 כוסות מים אחרי לקיחת בנפיבר? האם מומלץ להוסיף את בנפיבר לילדים בני 6 ו10 ? תודה

02/11/2010 | 20:52 | מאת: עדי מילר

שלום לנה בהחלט מומלץ לשתות לאחר השימוש בבנפיבר אך לא חובה. המינון המומלץ לילדים הינו 1/2-1 כפות עד 3 פעמים ביום, בכל מקרה אין לעבור על 2.5 כפות ביום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/11/2010 | 09:29 | מאת: זוהר

היי אני מכינה לתאומים שלי, בני שנה ו-11 חודשים בבוקר דייסה משיבולת שועל. לאחרונה התחלתי לקנות להם בחנות אורגנית. אבל האמת שהפתיתים של הדייסה לא מתבשלים כל כך טוב. הם אוכלים את זה אבל אולי עם קצת פחות התלהבות. אם אטחן את הגרגרים בבית (מראש), האם זה יפגע בערך התזונתי? האם יש משמעות לקניית שיבולת שועל שרשום עליה אורגנית על פני הרגילה. ועוד שאלה נוספת: קראתי שעדיף לקנות את השיבולת כמה שיותר בצורתה המקורית, כך היא שומרת הכי טוב על הערכים התזונתיים שלה. בעלי הביא מחנות אורגנית שקית שרשום עליה שיבולת שועל אך הפתיתים נראים כמו גרעינים יותר (כמו גרעיני חמניות כאלה)... מה עושים עם זה? טוחנים ומבשלים דייסה רגיל? תודה זוהר

03/11/2010 | 06:19 | מאת: טובה בר-שאן

זוהר שלום גרעינים אורגנים אינם מכילים חומרי הדברה, ולא עברו הנדסה גנטית. מה שבעלך קונה זה רת הגרעינים לא הפתיתים לכן ניתן לבשלם כמו אורז. כן זה רעיון מצויין לטחון את הגרעינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/11/2010 | 20:43 | מאת: חן

עדי שלום אני כחודשיים לאחר ניתוח שרוול קיבה, בחודש הראשון ירדתי 10 ק"ג ומאז נעצרתי , אני חשה ברעב ומסוגלת יחסית לאחרים לאכול כמויות גדולות יחסית של אוכל, אני מדוכאת ומשוועת לעזרה, קיבלתי יעוץ מתזונאית , אך היא איננה מומחית למנותחי קיצור קיבה נא עזרי לי, האם את מוסמכת לנושא זה או לפחות מכירה מומחיות בנושא שיכולות לעזור לי תודה ומצפה לתשובה חן

02/11/2010 | 16:25 | מאת: עדי מילר

שלום חן ראשית כל הכבוד על הירידה במשקל עד כה בהחלט היישג מרשים !!! לצערי, איני מומחית בנושא בריאטריה. אני ממליצה לך לבקש הפניה מהרופא המטפל שלך לדיאטנית מומחית בנושא ובכלל גם להתייעץ בנושא עם הרופא המנתח, בעיקרון היכן שבצעת את הניתוח צריכה להיות דיאטנית המתמחה ואחראית על כך, בדקי זאת. בהצלחה רבה בהמשך, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/11/2010 | 17:44 | מאת: חן

עדי שלום תודה רבה על ההתייחסות המהירה, האם במקרה את מכירה מרכז תזונה שיכול לעזור באזור אשדוד,אשקלון והסביבה תודה חן

02/11/2010 | 20:35 | מאת: חן

כמו ששיערת נותחתי בבית חולים פרטי אני גרה בדרום ואין בקיאות בנושא בעיקר תזונאיות בריאטריות. תודה את מקסימה חן

01/11/2010 | 14:48 | מאת: דלית

קראתי בענין רב את הממצאים שהעברת לי וממש השכלתי. אני מבינה שכל מאכלי הסויה כולל טופו חלב, עשויים מפולים. כמה עלי לצרוך גבינת טופו ביום או כל יומיים? עמה פולים? וכמה חלב.לא כ"כ ברורים לי הכמויות. אלי לשבח אותך בדרך בה אתה עונה כמודל לכל אתר רציני ואכפתי. תודה מראש

02/11/2010 | 06:22 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, ראשית, תודה על המשוב החיובי. הכרת תודה די נדירה במחוזותינו בכלל ובפורום הזה בפרט. שנית, לגבי הכמויות, את יכולה לאכול 50 - 70 גרם טופו ביום. 3-5 פעמים בשבוע. אפשר גם לגוון עם חלב סויה. פולי סויה גם כן טובים, אבל הם קצת קשים לעיכול ועלולים לגרום לגזים אצל חלק מהאנשים. בעיני הטופו והטמפה הם המתאימים ביותר. חשוב לקנות טופו אורגני שכנראה לא עבר הנדסה גנטית. לצערי, סויה שייכת לקבוצת המזונות המהונדסים (יחד עם תירס, חיטה ואורז). פולי סויה לא מתאימים לסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן

האם יש אפשרות להפסיק ליטול כדורי ברזל כאשר ההמוגלובין עולה ל 12 ומהם המזונות העשירים בברזל ובאיזה אופן יש ליצרוך אותם?

אורה שלום, בגיל מבוגר יש בעיית ספיגה ולכן לא הייתי ממליץ להפסיק לקחת כדורי ברזל. אם הם גורמים לעצירות, או אי נוחות במעיים, אפשר לשקול, באישור הרופא המטפל, לקחת תוסף ברזל טבעי שנקרא: ברזל עדין. גם מולסה עשירה מאד בברזל ויש גם משקה שנקרא פלורדיקס. חשוב שהתזונה תהיה כזאת שתאפשר ספיגה אופטימאלית של הברזל. לדוגמה: לא לקחת את התוסף עם מוצרי חלב. כן לקחת אותו עם מזונות עשירים בויטמין C כמו קיווי ופלפל אדום. קפאין ואלכוהול מפריעים לספיגת הברזל. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

01/11/2010 | 10:17 | מאת: אורה

צביקה תודה רבה על האינפורמציה

31/10/2010 | 14:57 | מאת: דלית

שלום רב, האם אכילת מוצרי סויה:גבינה פולים רגילים וסנפרוסט,חלב עם קורנפלקס בריאה בגיל המעבר? מה הכמויות מה מומלץ?קראתי בעבר מאמר שנכרת בזכרוני היטב שסויה גם מזיקה ואף עדיף להימנע לנשים?האם ידוע לך?תודה על התיחסותך.

01/11/2010 | 08:59 | מאת: צביקה קורן

דלית שלום, בעיני הסויה זה מזון בריאות! להלן מאמר שכתבתי בנושא במסגרת מבזקי הבריאות החודשיים שאני מפיץ וגם ומופיע בפרק המאמרים באתר שלי בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=119 מזון החודש: סויה הסויה היא קיטנייה העשירה בחלבון מלא (ולכן מומלצת לאנשים הנמנעים מאכילת חלבון מהחי). פולי הסויה מכילים 40% חלבון (מהמשקל היבש), %20 שמן, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים (במיוחד סידן), סיבים תזונתיים מסיסים, פיטו-אסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. הסויה מכילה גם כמות ניכרת של לציטין, שהינו רכיב חיוני לניקוי כלי הדם, מסייע באיזון כולסטרול ובמניעת טרשת עורקים. הלציטין חשוב לעיכול שומנים ולאיזון המשקל. בסויה ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול, חומרים המסייעים לשיפור הזיכרון ולהעברת מסרים במערכת העצבים. הסויה מכילה גם סאפונינים – חומרים בעלי השפעה במניעת סרטן, איזון שומנים בדם ומניעת מחלות לב. הפיטו-אסטרוגן המצוי בפולי סויה הוא בעל השפעה על מערכת ההורמונאלית הנשית. הוא מסייע להסדרת המחזור, להקלה על תופעות גיל המעבר ולמניעת דלדול vעצם (אוסטאופורוזיס). כמו כן, ישנן הוכחות מחקריות שיש לו פעילות אנטי-סרטנית, במיוחד בסרטן השד, מעי הגס, ערמונית ועוד. חשוב לצרוך 25 - 70 גרם חלבון סויה מידי יום לשמירת הבריאות הכללית ולמניעה וטיפול במחלות לב, כלי דם וטרשת עורקים (כבר בשנת 1999 המליץ ה FDA לצרוך 40 גרם סויה למטרה זאת). המתנגדים לסויה טוענים, כי צריכה מופרזת של סויה ומוצריה עלולה לשבש את מאזן הורמוני המין בבני אדם בשל הימצאות הפיטו-אסטרוגן הדומה בפעילותו לאסטרוגן הנשי. חשוב לציין, כי קיימים מוצרי סויה שאינם מכילים פיטו-אסטרוגנים ומכילים כמות גבוהה של חלבון מעובד, במוצרים אלה בוצע מיצוי של האסטרוגן ומשתמשים בהם להכנת תחליף-חלב לתינוקות ולמזון המשמש כתחליף בשר. מקור: ויקיפדיה מוצרי סויה: פולים (מבשלים כמו קיטניות), טופו, חלב, ממרח (עלול להכיל שומנים מוקשים!), טמפה (מבשלים, או מקפיצים עם ירקות), פתיתים - חלבון מעובד (מבשלים כמו גולש), מיסו משמש להשבחת מרקים ותבשילים, רוטב סויה (תחליף מלח, מכיל נתרן). טופו: טופו הוא מאכל העשוי מחלב סויה שעבר תהליך של גיבון (בדומה לאופן בו גבינה מיוצרת(. טופו גולמי משווק כגוש שנראה כמו גוש גבינה. טופו לא מתובל, הוא חסר טעם כמעט, ולרוב משמש כבסיס להכנת מאכלים שונים, בהם הטופו משמש כתחליף גבינה או כתחליף בשר. מקור: ויקיפדיה עמדת משרד הבריאות: משרד הבריאות יצא לפני מספר שנים בהצהרה הממליצה להגביל צריכת סויה ל-3 פעמים בשבוע לילדים עד גיל 18. לא ניתן הסבר להמלצה זו וגם לא פירוט לאיזה מוצרי סויה מתייחסת ההצהרה. עם זאת, לאחר ניתח מספר רב של מחקרים, נקבע במסמך של משרד הבריאות, כי: "צריכת סויה עשויה למנוע מחלות לב וכלי דם". במסמך נקבע, כי קיימים ממצאים סותרים לגבי יעילות הפיטו-אסטרוגנים המצויים בסויה במניעת סרטן, "בריחת סידן" ופוריות האישה. משרד הבריאות לא אוסר שימוש בפורמולות לתינוקות המבוססות על סויה, אך ממליץ להשתמש בחלב אם או בחלב פרה. מקור: http://www.health.gov.il/Download/pages/soya.pdf מחקרים: (במאגר מידע רפואי של הספרייה הלאומית לרפואה בארה"ב מצאתי מאות מחקרים הדנים ביתרונות הסויה בתחומי בריאות שונים). להלן כמה דוגמאות: - יותר סויה פחות סרטן: בהשוואת תזונתן של 832 נשים סיניות החולות בסרטן צוואר הרחם, בגיל 30-69 עם קבוצה של 846 נשים בריאות, נמצאה קורלציה בין רמות הסויה בתזונה ובין ירידה של עד 36% בסיכון לחלות בסרטן. הקורלציה הייתה חזקה יותר אצל נשים עם משקל גבוה יותר. מקור: http://www.bmj.com/cgi/content/full/bmj;328/7451/1285 - סויה וסרטן השד: במחקר מסוג "מטה-אנליזה" נבדקו בשנת 2006 18 מחקרים אפידמיולוגיים שפורסמו בין 1978 ו-2004, בהם בדקו את הקשר בין סויה ובין סיכון לסרטן שד. ניתוח הנתונים הראה כי צריכה גבוהה של סויה קשורה בירידה מתונה בסיכון לסרטן שד. עם זאת, החוקרים ה"זהירים" אינם ממליצים על צריכת סויה כאמצעי מניעה של סרטן שד, בשל "מגבלות המחקר ותופעות הלוואי האפשריות המופיעות...". לקריאת הידיעה במלואה: http://cme.medscape.com/viewarticle/529146 - סויה טובה לחולי סוכרת: במחקר שנערך באוניברסיטת אילינוי נמצא, כי צריכת חלבון סויה מביאה להפחתה בהפרשת האלבומין בשתן ולשיפור בפרופיל השומנים, בגברים חולי סוכרת מסוג 2. צריכת חלבון הסויה שיפרה בכ 10% את תפקוד הכליות, ואת פרופיל השומנים בדם. לעומת זאת, צריכת קזאין (חלבון החלב) הביאה להרעה של כ 11% בתפקוד הכליות. מהתוצאות עולה כי שינוי תזונתי פשוט יכול לסייע במניעת מחלת כליות סוכרתית, ובשיפור בפרופיל שומני הדם, כותבים החוקרים. לקריאת הידיעה במלואה: http://cme.medscape.com/viewarticle/487167 - סויה ובריחת סידן: תוספי מזון מסוג Soy isoflavones יכולים להגן מפני איבוד עצם בנשים בגיל המעבר, כך על פי תוצאות מחקר שדווח בגיליון יוני 2006 של European Journal of Nutrition. המחקר, שנוהל בסין בחן את ההשפעה על שימור העצם של איזופלאבינים בנשים סיניות בשלב מוקדם שלאחר הפסקת המחזור. מקור: http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=13&ContentID=91351 - אכילת חלבון סויה מפחית לחץ דם: בניסוי שנערך בסין נבדקה השפעת חלבון סויה לתזונה, על לחץ הדם בקבוצה של 302 מתנדבים בעלי לחץ דם גבוה קצת מהרגיל. בתום הניסוי נראתה אצל מקבלי הסויה, ירידה של 7.9 מ"מ בלחץ הדם הסיסטולי (הערך העליון) וירידה של 5.3 מ"מ בלחץ הדם הדיאסטולי (הערך התחתון). מקור: www.igl.co.il לקריאת הידיעה המלאה: http://www.annals.org/cgi/content/abstract/143/1/1 - חלב סויה אינו פוגע בהתפתחות המינית: בסקר רטרוספקטיבי שנעשה באוניברסיטת פנסילבניה על 811 בוגרים בני 20-34 (שבינקותם השתתפו במחקר תזונה מבוקר) נמצא כי, בניגוד לחששות, אין לשימוש בחלב סויה להזנת תינוקות השפעה שלילית על התפתחות המיניות בגיל הבוגר, לא אצל הגברים ולא אצל הנשים. מקור: www.igl.co.il לידיעה: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2001-08/uopm-cia081301.php - חלבון מן הצומח מקטין סיכון להתפתחות אבנים בכיס מרה: נשים הצורכות את רוב החלבון בתזונה ממקור צמחי נזקקות פחות לניתוחים להוצאת אבנים מכיס המרה. מקור: www.realage.com פרופסור זכריה מדר מהמכון לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה באוניברסיטה העברית ירושלים, אשר סקר עשרות מחקרים בנושא טוען, כי: "מקריאת החומר סביב השימוש בסויה ומהיכרות קרובה (מחקרית) עם סויה והקשרה לבריאות אני סבור: (א) צריכה של סויה ומוצריה כחלק מתזונה מאוזנת היא בטוחה ועשויה להועיל מבחינה בריאותית באספקטים שונים. (ב) בפורמולות של חלב סויה לא נמצאה השפעה שלילית על גדילה, התפתחות ופוריות של תינוקות וילדים. (ג) תפקוד בלוטת התריס לא נפגע עקב השימוש בסויה. (ד) 68 מחקרים אקראיים ארוכי טווח הראו שצריכה של 36 גרם חלבון סויה הביאה לשיפור במטבוליזם של שומנים. (ה) ניתוח של עשרות מחקרים מוכיח, כי צריכת מוצרי סויה חלב מגנה בפני התפתחות מחלות לב (ו) לאחרונה יש דיווחים המראים שהן חלבון סויה וכן איזופלבונים מורידים לחץ דם. (ז) מחקרים אקראיים מלמדים על השפעה חיובית של הסויה על תופעות גיל המעבר". לסיכום: יכולתי להביא עוד עשרות ואולי מאות עבודות ומחקרים התומכים בצריכת סויה ומוצריה, אך נסתפק בכך. אני ממליץ לצרוך מגוון מוצרי סויה, רצוי מגידול אורגני (שהם כפי הנראה לא מהונדסים גנטית)." מקווה שזה ענה על שאלותייך בהצלחה צביקה קורן

31/10/2010 | 12:25 | מאת: יניב

אז למה מפורסם שזרעי צ'יה עשירים באומגה 3? כמו כן מה לגבי לקיחת התוסף אומגה 3 על בסיס יומי האם הדבר נחוץ(לספורטאי חובב) או שאפשר להסתפק בצריכה של שלוש פעמים בשבוע של סרדינים? תודה על התייחסותך

01/11/2010 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

יניב שלום, כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, זרעי צ'יאה (וזרעי פשתן) עשירים בחומר מוצא לאומגה-3 הנקרא ALA. אנשים בורים ואנשי שיווק ממולחים קוראים גם לזה אומגה -3 כדי לקדם את המכירות. אם אתה אוכל דגים באופן קבוע, אתה לא צריך תוסף. כדאי מאד לגוון את מקורות הדגים ולא להסתפק בסרדינים משומרים שזה מזון נחות בעיני. בהצלחה צביקה קורן

31/10/2010 | 09:35 | מאת: לי

שלום. ידוע שאוכמניות זה דבר בריא. שאלתי- היכן ניתן להשיג? והאם כדאי לצרוך את האוכמניות שנמצאות במקפיאים ברשתות? שבוע טוב. לי

01/11/2010 | 09:02 | מאת: צביקה קורן

לי שלום, קשה מאד להשיג אוכמניות טריות והן גם יקרות מאד בעונה. נוגדי החמצון נשארים גם בפרי הקפוא וגם במיץ שניתן לקנות. רצוי לקנות תרכיז ללא סוכר ולא מיץ מוכן שהוא עשיר מאד בסוכר, או בממתיק מלאכותי. אפשר גם לקחת תוסף תזונה. בהצלחה צביקה קורן

30/10/2010 | 23:01 | מאת: מיה

שלום התזונה שלי היומית מורכבת משילוב של סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל גסה וסובין חיטה בכמות גדולה בבוקר בתוספת חלב ופרי או שניים. בצהריים 2 פרוסות לחם שאור שיפון או חיטה עם חלבון ובערב קטניות עם ירקות, לעיתים אגוזים, שקדים ויוגורט. אני חוששת שאני מפריזה בכמות הסיבים ואז הויטמינים לא יספגו טוב אך מצד שני אני לא רוצה לאכול פחמימות ריקות. האם אני צודקת? תודה

31/10/2010 | 06:11 | מאת: צביקה קורן

מיה שלום, את צודקת בחששותייך. את יכולה לוותר על סובין שיבולת שועל וסובין חיטה ולהסתפק בשיבולת שועל גסה, לחם מלא, דגנים מלאים (חשוב לגוון!!), ירקות ופירות. כך תקבלי סיבים תזונתיים בשפע יחד עם ויטמינים ומינרלים. אכילת סובין בלבד זה כמו אכילת "פחמימות ריקות" והם גם גורמים לאובדן של ויטמינים ומינרלים על ידי ספיחתם מהמעי הדק, שם מתבצעת הספיגה של רכיבי התזונה. בהצלחה צביקה קורן

30/10/2010 | 12:46 | מאת: חנה

צביקה שלום רב, לאחר שמכל כיוון (וכמובן גם ממך) אני שומעת עד כמה חשוב לצרוך עלים ירוקים, אז הכנתי סלט מעלי תרד (את העלים שטפתי היטב במים, אך לא בסבון). לאחר מספר שעות הופיעו בחילות וזה התפתח עד להקאות. הרגשתי רע יומיים. שבוע לאחר מכן, הכנתי סלט מעלי מנגולד. וקרה אותו דבר (אך ללא הקאות). צביקה, האם יש לך הסבר לתגובה הזו? האם שמעת על תופעות כאלה? האם יתכן שזה קרה בגלל שלא שטפתי את העלים בסבון? תודה מראש על תשובתך, חנה

30/10/2010 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

חנה שלום, התופעה ידועה ומוכרת. ישנם אנשים שלא מסוגלים לאכול תרד חי. כדי להינות מיתרונות התרד והמנגולד תנסי לאדות או לבשל אותם. אפשר גם "להקפיץ" במחבת מתאים. תתחילי עם כמות קטנה מאד. בהצלחה צביקה קורן

31/10/2010 | 16:49 | מאת: חנה

צביקה שלום, תודה רבה על תשובתך. באימייל הקודם שכחתי לציין ששני סוגי העלים שקניתי היו מגידול רגיל ולא אורגני, ולכן סברתי שנפלו בחלקי עלי תרד ועלי מנגולד מרוססים עד אימה בחומרי הדברה, ושזו הייתה הסיבה לתופעות ההרעלה שחוויתי. אני מתנצלת על אני מטריחה אותך שנית, אך האם יתכן שחומרי הדברה גרמו לתופעת ההרעלה, ולא אי יכולת העיכול ??? בברכה, חנה

30/10/2010 | 12:41 | מאת: adi

שלום, אני משתמשת בכלי אידוי סיני שעשוי מבמבוק. אני שמה את הכלי על סיר עם מים ומאדה נגיד ירקות. רציתי לשאול אם זה מזיק מבחינה בריאותית ואם אידוי עד שהירקות רכים הורס ויטמינים עדי

30/10/2010 | 20:49 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, חלק מהויטמינים נהרסים בחום (לדוגמה ויטמין C נהרס בשישים מעלות). המינרלים לא נהרסים בחום. ירקות מאודים זה דבר טוב, אבל חשוב גם לאכול ירקות חיים ופירות כדי לקבל אספקה שוטפת של ויטמינים ונוגדי חמצון. בהצלחה צביקה קורן

30/10/2010 | 00:31 | מאת: גלי

שלום, בעקבות נשירת שיער מתמשכת (כשנה), ולאחר שניסיתי את מרבית התכשירים בנושא, התחלתי לקחת אבץ. לאחר קריאת חומר באינטרנט, גיליתי, שבזמן נטילתו יש בעיות ספיגה של סידן, נחושת וברזל. אני לא אוכלת מוצרי חלב, ושותה כף סידן נוזלי ביום. האם נטילת האבץ יכולה לגרום נזק? מה המינון המומלץ ולכמה זמן? והאם צריך לקחת סידן ואבץ בפרקי זמן שונים, כדי למנוע בעיות ספיגה? אודה מאוד ליעוץ בנושא. תודה מראש.

30/10/2010 | 20:46 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, יש לך טעות בסיסית בחשיבה שאבץ יביא קץ לבעייתך. לנשירת שיער יש סיבות רבות ומחסור בויטמינים ומינרלים (לא רק אבץ) היא אחת מהן. חשוב למצוא את הסיבה לנשירה ולוודא שאכן מדובר בחוסרים תזונתיים. לקיחת אבץ למשך כמה שבועות לא תפגע בספיגת הסידן, עם זאת כדאי לקחת מולטי-מינרל או מולטי ויטמין כדי לוודא שאין חוסרים. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן

29/10/2010 | 11:23 | מאת: רונה

אני מנסה לבנות לעצמי תפריט לטיפול בקנדידה. הבעיה היא שבכל מקום רשום משהו אחר לגבי המאכלים המותרים האסורים. האם מותר לצרוך את המאכלים הבאים? -גזר -קליפת מלפפון -אפונה יבשה -תפוח עץ ירוק -הקטניות הבאות: חומוס, שעועית, עדשים? -הדגנים הבאים:שיבולת שועל, אורז מלא, דוחן, כוסמת, גריסים? -אילו אגוזים וזרעים מותר? (קראתי שאסור בוטנים ופיסטוקים, האם זה הכל?) האם מותר לשתות: -תה ירוק -מים מהברז (לא מסוננים או מורתחים) תודה

29/10/2010 | 14:04 | מאת: צביקה קורן

רונה שלום, באמת תלוי אל מי את פונה. יש המחמירים יותר ויש פחות. אני מציע שתפני לאיש מקצוע ותיצמדי להנחיות שלו/ה. אני לא רואה שום בעיה במוצרים שהזכרת למעט תפוח עץ ירוק שאני לא ממליץ לאכול אותו בכל מקרה. חשוב להימנע מלחם, שמרים, ממתקים, קמחים לא מלאים, אלכוהול, גבינות עובש ופירות סוכריים. יש גם תוספי מזון וצמחים שמועילים, אבל את זה מקבלים בייעוץ אישי ובהתאמה אישית. חשוב שתבדקי שבאמת יש לך קנדידה ולא בעיה אחרת. חבל לסבול. בהצלחה צביקה קורן

28/10/2010 | 23:01 | מאת: יניב

האם יש הבדל מבחינת הגוף בדרך בא הוא סופג אומגה 3 המגיעה מדגים למשל אומגה 3 המגיעה מזרעי צ'יה מדובר על יחסיות הספיגה ולא על הכמות הנמצאת פר 100 גרם תודה

29/10/2010 | 14:08 | מאת: צביקה קורן

יניב שלום, בזרעי צ'יאה וגם בפשתן אין אומגה 3 הזמין לגוף. בשניהם יש חומצת שומן (ALA ), אשר ממנה הגוף מייצר בקושי את חומצות השומן המרכיבות את ה"אומגה-3" (EPA ו DHA ). בדגים ובשומן דגים החומצות האלה נמצאות באופן טבעי וזמין. אגב, למה לך לאכול זרעי צ'יאה ולשלם פי חמש מאשר זרעי פשתן שעשירים יותר מהצ'יאה מבחינת ערכים תזונתיים. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה

31/10/2010 | 12:24 | מאת: יניב

אז למה מפורסם שזרעי צ'יה עשירים באומגה 3? כמו כן מה לגבי לקיחת התוסף אומגה 3 על בסיס יומי האם הדבר נחוץ(לספורטאי חובב) או שאפשר להסתפק בצריכה של שלוש פעמים בשבוע של סרדינים? תודה על התייחסותך

28/10/2010 | 12:34 | מאת: MN

שלום רב לפני כשבועיים ראיתי בתוכנית בוקר (בשם "יופי יום") כתבה על צמח סיני שהסינים נוהגים לאכול / לשתות אותו יום יום ותפקידו לעזור בתחושת שובע, עוזר לכולסטרול טוב, איזון וכו' אינני זוכרת את שמו, אני זוכרת שם שדומה למילה קוניאק. דובר על זה שהצמח אושר במשרד הבריאות, אפשר לרכוש אותו ללא מרשם והוא מומלץ. אפשר לקבל אותו בקפסולה או באבקה. האם תוכלו לעזור לי לאתר את השם וקצת אינפורמציה עליו. אודה לכם

29/10/2010 | 14:16 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, מדובר בצמח הקונג'אק. עוד "תרופה טבעית" להרזייה. אם יש לך עודף כסף לבזבז, תקני את זה, אבל אל תתפלאי אם אחר כך תעלי במשקל ותחפשי צמח עוד יותר טוב, יעיל ויפני. אני לא ממליץ להשתמש בתרופות פלא להרזייה. יש שפע פרטים על הצמח באינטרנט. להלן קישור אחד: http://www.lasova.co.il/%D7%A2%D7%9C-%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%A2.htm בהצלחה צביקה קורן

28/10/2010 | 04:08 | מאת: אוהד

שלום אשמח לדעת האם יש טיפול טוב יותר (מוכח) למיגרנות מאשר הכדור אקסידול שאני משתמש? שעוזר לי ברוב המיקרים אבל עד כמה שאני מבין פוגע מאוד בכבד. חשוב לציין שאני משתמש בכדור לפחות 2 בשבוע כבר קרוב לשנתיים. והאם זה נכון שאני מתקשה לישון במידה ולקחתי כדור (2) ליפני השינה בגלל שיש 65mg קפאין בכדור? תודה

28/10/2010 | 13:10 | מאת: טובה בר-שאן

אוהד שלום יש המון גורמים למגרנות : כמו סטרס, אלרגיות מזונות שאינם מתאימים , קפאין וכ"ו לכן אין ספק שיש מקום למצות את האפשרויות כיון שהכדור פותר את הבעיה רגעית. המלצתי לך ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבדוק את הגורמים ותבנה אתך תוכנית טיפולית מתאימה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

28/10/2010 | 00:39 | מאת: מאי

שלום אני מכינה פשטידה המכילה סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל גסה, פירות וקמח מלא, אגבה או דבש ו-2 ביצים. האם הערך התזונתי של החומרים הנ"ל נשאר באפייה של שעה? תודה

28/10/2010 | 13:08 | מאת: טובה בר-שאן

מאי שלום. חלק מהויאמינים מתדלדלים , הסיבים נשארים גם חלק מהמנרלים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן