פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אני לוקח ויטמין D וסידן באופן קבוע. אבל, אני צריך לקחת פעם ביום גם מגנזיום. האם יש סתירה בין התוספים? האם אפשר לקחת אותם במועדים סמוכים? איך בכל זאת אפשר לקחת גם את זה וגם את זה? תודה.
נתן שלום, מומלץ מאד לקחת סידן עם מגנזיום!! יש תוסף שנקרא קאל-מאג-בורון - תשאל בחנות טבע. בהצלחה צביקה קורן
נכדי בן 11.5 משלקו 29 ק"ג , גובהו 144 והBMI שלו 13.9 הייתי מבקשת לדעת אם מדד כזה של BMI יכול להוות בעיה ומה יש לעשות על מנת להעלותו . אני סבתא דואגת ואשמח לתשובתך נועה
נועה שלום, את השתמשת כנראה בטבלת BMI של מבוגרים וזאת שגיאה. ה BMI האמיתי שלו הוא 15 שזה מעט נמוך, אבל הוא לא בתת משקל. כדאי שימשיך לקבל תזונה טבעית, מאוזנת ומגוונת והא יגדל להיות ילד בריא ובעל משקל מאוזן. הסירי דאגה מלבך. בהצלחה צביקה קורן
שלום, אני מעוניינת לצרוך פחות מזון מן החי. הבעיה היא שאני רגילה לארוחת ערב של סלט, פרוסת לחם עם ממרח(כמו חומוס או טחינה) ולצד זה או גבינה קשה או פסטרמה או ביצה. במה ניתן להחליף את התוספות האלה?
תהילה שלום, לחם מלא עם חומוס מספק חלבון מלא. בתוספת סלט זאת ארוחה מושלמת. עם זאת כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי לוודא שלא נוצרים חוסרים תזונתיים. לא מומלץ להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
שלום צביקה, תודה על תשובתך. אני מודעת לכך שזו ארוחה מושלמת אך אני מחפשת תחליף לביצה או לפסטרמה כי אני רגילה שיש לי תוספת, זה לא מספיק לי סלט ולחם. יש לך רעיונות?
שלום הייתה לי דלקת בדרכי השתן שעברה. מתי מותר לי לחזור לקיים יחסי מין? בברכה פולינה
פולינה שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. אנא פני לפורום רפואי או מיני, או לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן
רציתי לברר באם שימוש בשמן קנולה בהכנת בצק "פילו" הופך לשומן טרנס לאחר הקפאה וחימום לפני השימוש. בכלל, האם כל שמן הופך לשומן טרנס כאשר עובר תהליך הקפאה וחימום מחדש. בתודה מראש, זוהר
זוהר שלום, כדי להפוך שמן צמחי לשומן טרנס צריך לחמם אותו לטמפרטורה גבוהה מאד ולהוסיף ניקל ואלומיניות. כך מייצרים מרגרינה. אני לא יודע מה זה בצק "פילו", אבל זה לא נראה לי משהו טוב. בהצלחה צביקה קורן
לגבי שקדים הבנתי שיש לקלף. לגבי זרעים -פשתן,שומשום ,דלעת ,חמניות-אני שואלת שנית כי קראתי שניתן לשמור במקרר מספר ימים אם טחנתי ושמתי בפריזר או במקרר ניתן לשמור מספר חודשים והחיוניות נשמרת? בתוך קופסה פלסטיק שקופה.הבנתי נכון?כי אני נוהגת לטחון הרבה ואחרי שבועיים אני זורקת.תודה על ההבהרה.המדובר בזרעים שלא עברו טיגון.
דליה שלום, לגבי שקדים, לא חייבים - רצוי. בקליפה יש גם נוגדי חימצון, כך שלא נורא אם מידי פעם אוכלים עם הקליפה. לגבי זרעים: אם הם שלמים אפשר לשמור במקרר או במקפיא לכמה חודשים. אם הם טחונים אפשר במקרר כמה שבועות ובמקפיא כמה חודשים. רצוי לשמור בצנצנת זכוכית ולא בפלסטיק, אבל לא חייבים. בהצלחה צביקה קורן
שלום. אני סובלת מבעיה הפוכה מרוב העולם- אני רזה מאוד ומחפשת דרכים לעליה במשקל. לאחר לידות והנקה, אני יורדת עוד וכבר הגעתי לתת משקל. מה שהרופאים והתזונאים הרגילים יודעים לומר לי זה לאכול יותר ולאכול אוכל משמין. הענין הוא שאני אוכלת בסדר גמור, כמויות יפות ונורמליות.לאחרונה עברתי לתזונה יותר בריאה וטבעית. עברתי לאכול הכל מלא, הוספתי לתפריט הרבה ירקות ופירות, פחות מטוגן . אני כן אוכלת הרבה דברים כמו: אבוקדו, שמן זית, טונה, אגוזים וכדו' שידועים כמשמינים אך בריאים. אבל אני לא מפסיקה לרדת. האם יש לכם מה להמליץ לי? (*נשלחתי כבר לכל הבדיקות שהרופאה שלי הצליחה לחשוב עליהם כדי לראות אפ יש משהו לא תקין...). בתודה על תגובתכם.
שוש שלום לאחר לידות והנקות יש שינוי בחילוף חומרים .אם אכן הכל מצויין ואין למשל יתר פעילות של בלוטת התריס .יש פשוט צורך לבדוק אם אכן אין לך חסרים בחלבון, שומן חיוני. אני כמו כל התזונאים היית ממליצה לך ללכת לתזונאית טבעית שתבנה אתך תפריט לאוכל מאוזן שמכיל את כל המרכיבים למשל ויטמינים שונים שבחסרונם יש ירידה גדולה במשקל.וכן לבדוק את צורת האכילה שלך, כמה את אוכלת ומה את אוכלת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
גם אני סבלתי מהבעיה הזו. מה שעזר לי מעבר לתזונה נכונה זו התעמלות של מכשירים לבניית שרירים בחדר כושר. זה בונה שרירים ומייד אחרי ההתעמלות לשבת לאכול ארוחה הכוללת הרבה חלבון.
שלום לך תהילה. קודם כל טוב לשמוע שיש עוד כמוני... וחוץ מזה רציתי לבקש שתפרטי לי באילו מכשירי כושר מדובר\ או איזה תרגילים הם התרגילים המסויימים שכדאי לעשות. אם תרצי לספר לי עוד על התהליך שעברת וכמה הצלחת לשנות אשמח לשמוע. תודה רבה על השיתוף והעצה.
ממה שהבנתי ראיתי שבאוכל שרוף אין הרבה קלוריות. בשבועות האחרונים התחלתי לאכול פופקורן (מגרעיני תירס) שרוף כי זה משביע וגיליתי שזה גם טעים. מה שמוזר זה שאחרי שאני אוכלת הבטן שלי מתנפחת וכל הזמן הצואה שלי יוצאת בצבע שחור ומתפרקת. מה זה אומר?
א. שלום את פשוט אוכלת פחם הגוף לא יכול לעכל את זה והבטן מתנפחת . כן אנו יודעים שמזונות שרופים מסרטנים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
נאמר לי שעדיף לשמור פתן שומשום,גרעיני חמניות ודלעת טחונים בפריזר. השאלה לכמה זמן זה יעיל? אם במרה שמתי במקרר לכמה זמן?ניתן לטחון שקדים עם קליפה? תודה מראש.
דליה שלום, אפשר לשמור זרעים, אגוזים ושקדים במקרר לכמה חודשים ובמקפיא לתקופה ארוכה יותר. אפשר לטחון שקדים עם הקליפה, אבל לא רצוי כדאי להשרות במים למשך 4-8 שעות ואז לקלף את הקליפה, לאכול או לטחון בבלנדר עם מים ופרי. בהצלחה צביקה קורן
לדעתך תוסף של MSM טוב בהקשר של כאבי מחזור וכאבי גב על בסיס של סיאטיקה במצב אקוטי? יש את התוסף של נוטרלייף שמכיל 1125 מ"ג.. אשמח לשמוע את דעתך בנושא,טו תוסף אחר היעיל במצב ה"נל
אל על שלום, אני חושב שזאת שגיאה חמורה לייחס לתוספי מזון תכונות של תרופות. התוספים מיועדים לשימוש ממושך למניעת מחלות ולשיפור הבריאות. במצבים אקוטיים לוקחים תרופות לתקופה קצרה, או פונים לטיפולים משלימים, בהתאם לאופי הבעיה. בהצלחה צביקה קורן
אומרים שלהוסיף סוכר לבישול זה מוריד מערכו?האם נכון?כי אני מוסיף כף סוכר חום. ואם מוסיפים סילאן זה עדיף?תודה
אבי שלום, השאלה לא ברורה. מה אתה מבשל? אני לא ממליץ להוסיף סוכר לבישול, לכן כדאי שתשאל את אלה ש"אומרים". בהצלחה צביקה קורן
בהיפרים יש שמן מזוכך איתו אני מבשלת.רק פעם אחת מצאתי בכבישה קרה.לא מובן לי נושא השמנים האם מותר לבשל עם שמן קנולה זית?מה עם שמן שומשום האם רק לסלטים?מה עם סויה ותירס.כל הבישולים מבוססים על הוספת שמן.מה מותר ואסור שיש לו חומר רעיל בבישול?יש מאמר שמסביר?אני כבר מבובלבלת. תודה רבה.
מיכל שלום, קצת קשה לתת הסבר מפורט במסגרת הפורם. להלן כמה משפטים שיועילו לך. 1. לא מומלץ להשתמש בשמן מזוכך משום סוג שהוא, אלא אם כן את מטגנת. הטיגון פסול מאד בגישת התזונה הטבעית, אבל "חייבים לתת לילדים ציפס ופלאפל"... 2. לא מומלץ לחמם שמן. החימום הורס אותו. 3. כדאי להשתמש בשמן זית מכבישה קרה מסוג "כתית מעולה", 1% חומציות ומטה. 4. אפשר להשתמש בשמן שומשום, חמניות, קנולה וכד' מכבישה קרה. 5. שמן מתקלקל בחום, באור ובאוויר ולכן כדאי לקנות בבקבוק כהה ולשמור בארון סגור. לא מומלץ לקנות בפחים גדולים "במבצע". בהצלחה צביקה קורן
האם זה כזה קריטי שאני אוכל את השקד עם קליפתו?כי הטענה אומרת שצריך להשרות אותו ולקלף את הקליפה בגלל שהיא מכילה ציאניד,למי יש כח כל פעם להשרות ולקלף..האם זה נכון או שאפשר לדלג על עינין ההשריה והקילוף ולאוכלו כמו שהוא?
אלעד שלום בשתי מילים אכן כן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תודה על התגובה. מדובר על אפייה קצרה יחסית בגריל, בערך 20-30 דקות. אני גם מכינה כך אורז מלא, מבשלת בישול מלא על הגז ושמה בגריל עם 3-4 כפות שמן זית כדאי שיהיה קריספי, כי אם לא זה לא יהיה לי טעים ולכן הכל אני מכינה בתנור. זה ממש גרוע, צלייה בזמן כזה של שמן זית או שומשום?
שום דבר לא גרוע! אם זה טעים לך ומתאים לך זה בסדר. לא צריך להיות קיצוני, אבל צריך להבין את המשמעויות ר צ ו י לא לחמם שמן... אני לא אוהב את המילים "אסור", "חייבים" ו"הכי בריא"....
קיבלנו תשובה של שקיעת דם53 לילדה בת 16 אין לה שום דלקת והיא עשתה את הבדיקה כשהיא בריאה לפני כשלושה חודשים שוב עשינו שקיעה וגם יצאה 50 האם צריך לדאוג מה עלי לעשות? תודה פנינה
פנינה שלום, זה נושא רפואי שצריך להפנות לפורום רפואי, או לרופא המשפחה. אחרי שיהיה איבחון, אולי נוכל לעזור בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן
האם לאכול יוגורט ביוגורט(יו גו למשל)שרשום בשלט1.8 אחוז שומן עם פירות יער,גרנולה ופקאו מרוסק נראה לך כארוחת ערב בריאה ומזינה או שמדובר במוצר עתיר קלוריות. לא מדבר על אורח קבע אלא על כפעמיים בשבוע.
שי שלום, "יוגורט פירות" זה ממש לא מזון בריאות בעיני עדיף לאכול יוגורט טבעי או "ביו" ולהוסיף לו פירות חיים. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום, קראתי באתר העוסק בערכים תזונתיים, אותו ציינת, שאגוזי מלך הם inflammatory. זה ממש מבלבל, כי איך זה מתיישב עם העובדה שכלולות באגוזים אלה כמויות נכבדות של חומצות שומן אומגה 3, שהן נוגדות חמצון? אשמח להסברך. בברכה, אלי
אלי שלום, אני לא יודע לאיזה אתר אתה מתכוון, בכל אופן לא ידוע לי שלאגוזים יש השפעה כמעוררי דלקת. יתכן והדבר נובע מכך שהם מעט חומציים בניגוד לשקדים שהם בסיסיים לגמרי. בעיני אגוזים שייכים לקבוצת המזונות השומניים העשירים בשומן איכותי, ויטמינים, מינרלים ומעט חלבון. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום, האתר המייחס לאגוזי מלך השפעה דלקתית ממשית (באמצעות מדד כמותי) הוא nutritiondata.self.com, המוכר לך. אשמח אם על רקע זה תוסיף/תשנה/תעדכן את תשובתך הקודמת בנדון, ככל שתמצא לנכון. בברכה, אלי
שלום רב, שמעתי שטוב לשתות על הבוקר כוס מים פושרים שנסחטו לתוכו לימון אחד. מצד שני שמעתי דעה נוגדת שזה מכביד על הכיבה ולא עושה לה טוב. מה דעתך? בתודה. סימון
סימון שלום, אני ממליץ לשתות בבוקר כוס מים עם כמה ט י פ ו ת לימון, בהחלט לא לימון חמוץ שעלול לגרום לגירוי יתר של הקיבה. בכל מקרה לא רצוי להתבסס על "תרופות טבעיות", אלא על תזונה טבעית ומאוזנת. בהצלחה צביקה קורן
איזה אגוזים היית ממליצה לאכול?ואיזה הם פחות טובים או שלא כדאי לאוכלם אם יש דבר כזה?כמו המקדמיה(יכול להיות שאני טועה) ואיך את ממליצה לאכול את האגוזים או יותר נכון מה השילוב האידיאלי
אל עד שלום, אגוזים זה מזון איכותי, בריא ומבריא. לא ידוע לי על אגוזים שכדאי להימנע מאכילתם. כדאי מאד להגביל את הכמות ולא להגשים. כל מזון שומני לא מומלץ בעודף. אפשר לאכול 2-5 אגוזים ביום אגוז ברזיל: 1-2 ביום. כדאי להעדיף שקדים מושרים שבהם היחס בין חלבון לשומן נוטה לטובת החלבון. בנוסף, כדאי לגוון עם זרעונים טחונים כמו: פשתן, שומשום, חמניות ודלעת. בהצלחה צביקה קורן
אני בן 30 1.75 114 ק"ג אני צריך להוריד משקל רב כדי להגיע למשקל תקין מה היית ממליץ לי לעשות ?
דני שלום, הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ אישי וליווי של תזונאי/ת טבעי. לא כדאי להסתמך על עצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
1. איזה שמן הכי בריא לאפייה שאינו מאד יקר? 2. האם מותר לאכול שיבולת שועל גסה שנאפית בתנור עם שמן צימוקים, אגוזים וכו' בלי שהתבשלה על הגז לפני? מן הסתם היא תישאר קשה.
מור שלום, אפשר להשתמש בזמן שומשום. קחי בחשבון שכל חימום של שמן טבעי הורס אותו והופך אותו לחומר רעיל. לגבי חימום שיבולת שועל עם זמן, זה אפשרי אבל שוב השמן נהרס. לכן גם "גרנולה" ו"דגני בוקר" זה לא מזון בריאות בעיני. בהצלחה צביקה קורן
שלום, רציתי לדעת האם ירקות קפואים של סנפרוסט הם אלטרנטיבה טובה לאכילת ירקות במקום שטויות,כשמאד רעבים ולא מספיקים להכין אוכל מראש?
שושי שלום, בהחלט כן, אם כי בירקות מוקפאים חסרה הויטליות שקיימת בירקות חיים. בהצלחה צביקה קורן
שלום, אני טוחנת כל יום כף זרעי פשתן ומוסיפה לסלט או לדייסת קוואקר. יצא לי לאכול ב"ארומה" סלט שהוסיפו לו זרעי פשתן שלמים-וזה היה לי ממש טעים,הרבה יותר מאשר שהם טחונים. השאלה היא, האם כשאני אוכלת אותם שלמים-אני לא נהנת מכל הערכים התזונתיים לעומת כשאני טוחנת....? בברכה.
שושי שלום, בזרעי פשתן יש קליפה קשה שלא מתעכלת, אם לא טוחנים אותם או לועסים היטב. יכול להיות שבארומה הם טעימים, כי הם קלויים, דבר שממש לא מומלץ. בהצלחה צביקה קורן
טובה, ראיתי ששאלו אותך על מיץ סלק. רציתי לשאול: האם בכוס מיץ סלק אין כמות גדולה מידי של סוכר?? הרי בשביל להגיע לכוס, צריך לקחת יותר מ1-2 סלק. אז האם מומלץ לסחוט 1-2 אבל לא להגיע לכוס מלאה? או לערבב עם ירקות אחרים. לי
לי שלום, את צודקת! לא מומלץ לשתות מיץ העשוי מסלק בלבד. כדאי למהול אותו עם ירקות ירוקים כמו גבעולי סלרי, קישוא ומלפפון (לא רק בגלל תכולת הסוכר...) בהצלחה צביקה קורן
שלום, קראתי במקום אחד שכדאי להוסיף מעט שמן זית, ובמקום אחר לאכול שני אגוזי ברזיל, בשביל הספיגה כששותים מיץ ירקות. אז מה נכון? ועל מה אתם ממליצים? האם ללא התוספת הזו מומלץ גם לשתות את המיץ? המשך שבת נעימה, לי
לי שלום, השמן (ולא משנה מה מקורו) מסייע בספיגת ויטמינים מסיסים בשמן הנמצאים במיץ הירקות כמו: בטא קרוטן ו K). לא חייבים להוסיף שמן. בהצלחה צביקה קורן
שלום , רציתי לדעת מה דעתך על BENE FIBRER באופן כללי . אני מתאר לעצמי שבתשובתך או בתשובה מורחבת יותר לשאלה זאת היית אומרת לי שעדיף סיבים מהמזון , אבל לי באופן אישי ישנה בעיה שלא אסביר אותה כאן אבל בגדול זה קשור לOCD קשה שיש לי ובין היתר המון מאכלים שהם קונצנזוס וכמעט כולם אוכלם בין השאר רוב הירקות אני לא אוכל ככה שאני מנסה פה ושם לנסות לשפר את התזונה שלי איפה שאני יכול ובמקרה הזה סיבים . 1)אז הייתי מעוניין לשמוע את דעתך באופן כללי על BENE FIBER ואולי גם אם הוא פחות טוב באופן משמעותי מהסיבים מהמזון? 2) בכל טרנד הבריאות ששוטף את חברות המזון למה לא שוטפים אותנו בסיבים אפילו במזונות לא בריאים אם הם חסרי טעם וניתנים להוספה בקלות ? האם זה אולי בגלל שהסיבים יקרים או משהו אחר? תודה רבה
שלום אבי נכון שבאופן ככלי ההמלצה היא לצורך את כמות הויטמינים, מינרלים, סיביים וכו'... מהמזון ולא מתוספים כאלו או אחרים אך כאשר ישנו קושי להגיע להמלצות הרצוייות זה בהחלט בסדר ואף מומלץ להעזר בתוספים שונים. בנפיבר בהחלט מומלץ לשימוש בהם יש קושי להגיע להמלצות הרצויות לצריכת סיביים (25-30 גרם ליום), ניתן להוסיף את האבקה שלזונות רכים ואף למשקאות וכמו כן היא קלה ונעימה לצריכה ולכן מבטיחה הענות גבוהה. לגבי שאלתך השניה, אתה בהחלט צודקת תוספת הסיביים למזונות תייקר את המזונות וכמו כן כנראה שהתוספת שלהם למזונות אינה כזו פשוטה וכמובן שלצערי המודעות לצריכת הסיביים אינה מספיק רווחות בכל חברות המזון. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
אני בעל חומציות יתר לפיכך אסור לי קפאין וחריף.האם חזרת מותר לי? אני אוכל קטניות כמו עדשים ,קינואה וחומוס וזאת במקום בשר. האם מעבר לבריאותם הם גורמים להשמנה?משמע בעלי ערך קלורי רב
זכריה שלום כן חזרת זה צמח שיוצר בסיסיות בגוף. הקטניות שאתה אוכל מצויינות . ולא משמינות כאשר אוכלים במינון הנכון. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מה היא הכמות המומלצת ליום של לפת?ומה הם הסגולות שלה? תודה אסתי
אסתי שלום ברפואה העממית בארצות השונות נעשה שימוש נרחב בירק לכיוח והוצאת ליחה ובעיות בדרכי הנשימה. הלפת עשירה בויטמינים מקבוצת B וויטמין C הנהרסים בחלקם בתהליך הבישול. הלפת מכילה מינרלים חיוניים כגון ברזל, סידן, אשלגן, נחושת וזרחן. בישול הלפת מבטל את פעולת הרעלנים ניתן לאכל לפת ביום בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, התחלתי לתת לבני בן ה4 זרעי פשתן שאני טוחנת במקום-כף אחת. בדר"כ אני שמה לו את זה בדייסת שיבולת שועל{הפתיתים השלמים}+אגוזים או גרעינים. היום חשבתי לגוון-וסחטנו מיץ תפוזים וןערבבנו את הזרעי פשתן במיץ תפוזים. האם שילוב זה אפשריומומלץ? והאם ניתן לשלב זרעי פשתן טחונים גם במיץ גזר ובמיץ עגבניות{אני פשוט מנסה לגוון לו את המזון} תודה
שושי שלום אין שום בעיה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב,היכן קונים בניפיבר?כמה כפות מומלץ ביום שבולת שועל וסובין לאדם בן 52?האם בברגול קוסקוס מלא ואורז מלא יש הרבה סיבים?מה עם גרעינים שקדים ואגוזים?תודה.
שלום שני ניתן לרכוש בנפייבר בבתי מרקחת, חנויות טבע וברשתות הסופר פארם השונות. איני יכולה להמליץ על מספר כפות ספצייפי של שבולת שועל אני כן יכולה להמליץ לשלב זאת כחלק מתפריט מאוזן, ההמלצה היא להגיע לכ-30-25 גרם סיבים תזונתיים ביום. לשאלתך, מזונות המכילים סיבים תזונתיים כוללים בורגול, קוסקוס ואורז מלא וגם גרעינים ואגוזים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
לפי מה שכתוב באינטרנט החומר מסוכן אפילו בכמויות קטנות אם כך, למה גבינת חלומי לדוגמה של חברה מוכרת ומובילה "חברת גד" מכילה את החומר הנ"ל? האם יש להם תו תקן והחומר הנ"ל קיים בגבינה בכמויות "בטוחות" תודה.
NA שלום יש תו תקן להכנסת חומרים אילה למזון אך גם בכמויות שהם מכניסים הוא חומר רעיל המטרה שימור והארכת חיי מדף של המוצר ולא בריאות הצרכן. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם יש חסרון בריאותי בלאכול אוכל מוכן אחרי ששהה במקרר?
לירון שלום השאלה מאוד כללית יש מזונות שאין שום חיסרון ויש מזונות שלאחר זמן מאבדיפ את טעמם. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני נוהגת לטחון גרעיני חמניות ודלעת, שומשום מלא ופשתן.כמה עלי לצרוך ביום מכל אחד וכמה זמן ניתן לאחסן במקרר?האם כדאי לטחון גם שקדים ללא קליפה?לגבי בוטנים הבנתי שצריך לקלות קודם,זה גם בגלל בעיות בשיניים שקשה לי כרגע ללעוס.תודה מראש
שני שלום לגבי השומשום והפשתן כף עד 2 גדושות ביום לגבי הזרעים חופן. כאשר את טוחנת עדיף שתשימי במקפיא על מנת שלא יתחמצנו. ניתן גם לטחון שקדים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שמעתי שמיץ סלק מונע אלצהיימר מה הכמות אותה יש לשתות והאם סלק בואקום כפי שנימכר או סלק מבושל לא מאבד אצ ערכו התזונתי והחנקה שנאמר עליה שהיא המרכיב הדומיננטי -נישמרת. תודה רבה
מירי שלום אכן מיץ סלק מצויין הבישול הורס חלק מהויטמינים וחלק מהפגמנטים החשובים אובדים למי הבישול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
תזונתי מתבססת על המון קטניות ודגנים,שאת רובם אני מנביט קצת (מנבטט) ואז מבשל לכעשר דקות. אני קורא המון על בריאותם של הנבטים,על האנזימים והויטמינים שבהם,ואני תמה האם כל אלו מתקלקלים בבישול קצר,ובפרט האנזימים האם הם נהרסים בבישול הקצר . כמו כן,ברצוני לשאול לגבי ניבטוט התורמוס. כידוע הכנת התורמוס כוללת השריות מרובות במשך כיומיים. אלא שבטעות הסתננו לי כמה תורמוסאים לערימת הפול שהנבטתי ולהפתעי גיליתי שהתורמוס צמח במהירות ובקלות,אלא שכעת אני חושש שמא יש בו רעלים שאינם מתבטלים בהנבטה ובבישול שלאחריה,ורק סדרה ארוכה של השריות מנטרלים אותם. כמו כן אני מוצא הסתייגויות מנבטי כוסמת,האם ההסתייגות חלה גם על נבטי כוסמת שבושלו קלות. כמו כן מדוע כל כך קשה להשיג בארץ אפונה לא חצוייה .
מוישי שלום ירק ונבטים של כוסמת מכילים פגופירין, חומר טבעי המצוי בצמח זה. אם אוכלים כמות רבה של נבטי כוסמת או ירק שלה, העור נעשה רגיש לאור השמש. זה קורה בייחוד אם שותים מיצי ירקות מכילי מיץ מעלי כוסמת. במקרים כאלו של רגישות חשוב לצמצם את הצריכה של צמח זה ובמקרים קיצוניים להפסיקה כליל. בישול לדעתי מוריד את כמות של חומר זה . לגבי תורמוס יש בו אלקלואידים מרים אולם ההנבטה גורמת לפירוקם בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
יש לי גזים מסריחים מאוד במיוחד אחרי שאני אוכל הרבה מתוק כמו שוקולד,אך גם בלי קשר למתוק יש לי גזים (לא בתידורות כמו שאני אוכל שוקולד) מה מעיד הריח המסריח על הגז?האם יש לזה משמעות מסויימת? יש לציין שבמהלך היום יש לי בין 2-3 יציאות,ולא תמיד היציאות מלאות,ואני מרגיש שאחרי שאני מתרוקן יש לי שוב יציאה,ממה זה נובע?
תומר שלום הגזים כנראה נובעים מתסיסה במעיים של המזון על ידי חיידקים ופירוק לא יעיל של המזון. יש מקום לעשות שינוי בתזונה ובטח להוריד את כמות הפחמימות הריקות כמו שוקולדים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם בבישול או אפייה בתנור של משהו לדוגמא תפוח אדמה כאשר יוצא עשן ולאו דווקא התפו"א נשרף האם העשן מזיק?
שלי שלום, כדאי לבדוק מה מקור העשן לא כדאי לאכול מזון שרוף. בהצלחה צביקה קורן
כמה ערכי תזונה מאבד מזון מבושל אם בכלל מאבד(יש תאוריה שאומרת שאפילו שהאוכל נשרף עד יסוד כמות הויטמנים בו לא נעלמת) למשל בישול של ירקות?? בישול על האש של בשר עוף? תודה
יניב שלום, כדאי להבדיל בין ויטמינים ומינרלים. המינרלים נשארים חלק מהויטמינים נעלמים, לדוגמה ויטמין C. בהצלחה צביקה קורן
תראה אני רוצה להתאמן בריצה אבל אני שוקל 31 בערך ואני בן 13 ואני נראה רזה ואני מפחד להרזות יותר ואיך אני יוכל לאכול טוב יותר ? כך אומרים לי לפני חודש אני בן 13 ואני רוצה להשמין וגם לעשות ספורט איך אני עושה זאת ?
שלום רב, אתה לא תרזה מריצה. אתה יכול להתחיל להתעמל ולהמשיך לאכול כרגיל. חשוב שהמזון יהיה איכותי, מגוון ומאוזן וללא אוכל זבל (ממתקים, מאפים, כורים וכד'). בגילך לא כדאי להתחיל עם דיאטות השמנה או הרזייה. בהצלחה צביקה קורן
אני משתמשת די הרבה ברוטב סויה ורוטב צ'ילי לחזה עוף לפעמים מוסיפה מעט סוכר חוםץמשתדלת לא לשים כמות גדולה. האם זה נורא מה הכמות המומלצת?וגם ממרח עגבניות מיובשות של אוליביה.תודה מראש.
דלית שלום, רטבים, סוכר, חומץ וחזה עוף זה לא ב"מחלקה" שלי. אני עוסק בעיקר בתזונה טבעית שאין בה עוף ובשר. נסי בפורום תזונה קלינית. כל החומרים שהזכר לא מומלצים בגישת התזונה הטבעית. בהצלחה צביקה קורן
האים מותר לאכול ולישתות מיץ משורש לפת?האים הלפת רעילה לא מבושלת?תודה אסתי
אסתי שלום, אפשר לשתות מיץ מלפת, אבל למה לך? מדובר בירק חריף שכדאי למהול אותו במיץ עם ירקות אחרים כמו: מלפפון, קישוא, גבעול סלרי, גזר וכד'. לא כדאי להסתמך על "שכנה/חברה אמרה לי", או על כתבה בעיתון. בהצלחה צביקה קורן
מה היא הכמות המומלצת של לפת ליום ?ומה הם התכונות של הלפת ??אודה לך מאוד אסתי
האם מישהו יודע איזה כדורי קפאין קיימים היום בשוק? ואיזה מהם באישור משרד הבריאות? וגם איפה ניתן לרכוש אותם?
בפורום הזה אנחנו שוללים שימוש בקפאין בכל צורה שהיא ובטח בכדורים. רק אתמול התפרסמה ידיעה על בחור אנגלי שמת ממנת יתר של קפאין. זה אמנם נדיר, אבל עלול לקרות.
אני מעונין להיגמל מקפה. האם לא כדאי להתשמש בכדורי קופאין לתקופת ביניים ? פשוט הפסקתי לשתות קפה מהיום למחר והייתי פותח כל בוקר עם קפה מבוסס אספרסו חזק.
האם במיה טובה לעיכול או שגורמת לעצירות
בני שלום, במיה מצויינת לבריאות ולעיכול ולא גורמת לעצירות. היא עלולה לגרום לגזים למי שרגיש אליה. בהצלחה צביקה קורן
רציתי לדעת מדוע אסור ליטול ברזל עם שמן אורגנו? בנוסף האם תוסף כורכום נחשב מדלל דם? אם כן האם ניתן לקחת אותו יחד עם אורגנו שגם הוא מדלל לפי מיטב הבנתי ואאם הוא מדלל כיצד זה שבשימוש חיצוני הוא דווקא מקריש את הדם . בתודה מראש...
בן שלום, לא ידעתי שאסור לקחת ברזל עם שמן אורגנו. כורכום נחשב מדלל דם. לצערי אין לי תשובות טובות לשאלותיך. בהצלחה צביקה קורן
אני מגיל 17 והיא מלידתה. אצלי הB12 לאורך השנים וגם בהריון היה בין תקין לגבולי ואצלה הבדיקות תמיד הראו שהיא גבולית מאוד. ואפילו ילדים שאוכלו בשר בגן שלה היו עם B 12 נמוך יותר. היא אוכלת קטניות, אגוזים ופחמימות מורכבות, אך תמיד מתקררת מהר מאוד בחורף. האם כדאי לתת תוסף מזון או איזה ויטמין לחיזוק הגוף?
הילה שלום, האם את צמחונית או טבעונית האם אתן אוכלות מוצרי חלב וביצים? חבל שלא פירטת קצת יותר... אצל צמחונים / טבעונים תמיד רמת B12 נמוכה. כדאי לקחת תוסף B12 למציצה. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ורק אז לקחת תוספים, אם צריך. בהצלחה צביקה קורן
אנחנו צמחוניות, אוכלות מוצרי חלב וביצים, אצלה אני מקפידה יותר על אכילה של כל סוגי המזון ביום, ז"א שכמעט כל יום ביצה, ומספר מוצרי חלב, נטולי סוכר, ביום,(גבינה , חלב ויוגרט ביו), כמובן שאחת ליומיים אחד מתחליפי הסויה, הרבה ירקות, פחמימות מורכבות, ופירות. ז"א מבחינת התזונה הילדה מסודרת ומקבלת כל מה שצריך. כמו שאמרתי ה B 12 שלנו הוא בסדר גמור עם נטייה הכי קלה לחסר. בקיצור אנחנו שתינו על גבול הסטאנדרטי. בינתיים נכנסתי היום לחנות טבע וקיבלתי המלצה על מולטי ויטמין מינרל של סולגר לילדה. מה דעתך? משאירה את הלינק למוצר במידה ותצטרך אינופרמציה נוספת. רוב תודות על התשובה. הנה הלינק http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=210
שלום ד"ר קורן: ברצוני לשאול על הפחמימןת הריקות.האם הכוונה לדגנים ללא קליפות ומוצריהם ולסוכרים הפשוטים?האם שניהם באותה קטיגוריה?האם לחם לבן זה פחמימה ריקה או מורכבת?האם הבעייתיות בסוכר לבן היא בזה שהוא לא מכיל את המינרלים וויטמינים שעוזרים לספיגתו בגוף,או משום האינדקס הגליקמי הגבוה שלו,או שניהם יחדיו? תודה מראש!
שלום רב, פחמימות ריקות הן פחמימות שיש להן רק ערך קלורי ומעט מאד ערכים תזונתיים בצורת ויטמינים, מינרלים וחלבונים. הגוף צריך להשקיע משאבים כדי לפרק ולעכל אותם, אבל לא מקבל מהם שום דבר, מלבד קלוריות ריקות וכך מגיעים לחוסרים תזונתיים ולמחלות הנובעות מכך. בקטיגוריה הזאת נכללים: סוכר לבו, קמח לבן ומוצריו (לחם, פסטה ומאפים), אורז לבן, ממתקים, משקאות ממותקים ועוד. בהצלחה צביקה קורן
שלום, רציתי להעמיק לגבי הנושא ולהבין מהם ההבדלים בין סוגי הפסטות השונות הקיימים בשוק? האם חיטת דורום וסוגים נוספים אינם שייכים לפחמימות הריקות? בנוסף רצית לשאול לגבי תפוח אדמה שבעל ערך גלקמי גבוה האם גם הוא נחשב הפחמימה ריקה ? תודה רבה!!!
שלום לך. אני בת 50 בן זוגי בשנות ה-60 יש לי בעיה עם התזונה בן זוגי רגיל לאכול ארוחה גדולה בערב ובצהריים לשתות קפה עם עוגיות או עוגה ובלילה לפצח גרעינים או חטיף מתוק לעומת זאת אני רגילה לאכול ארוחת בוקר ארוחת צהריים וארוחת ערב ובין הארוחות פרי או פריגורט שאלתי איך אני יכולה להתמודד עם האורח חיים הזה אני מרגישה שאני כל הזמן מחפשת מה לאכול כי אני רעבה אז אני אוכלת קרקרים מחיטה מלאה או פירות אופרוסה עם ממרח מתוק. אין אצל בן זוגי מוצרי חלב המקרר חלש ולכן אנו אוכלים בעיקר טחינה משומשום מלא עם מים ירקות חסה עגבניות גזר תפוח אדמה לעתים טונה עם בצל וקבנוס אלה מצרכים שניתן ללא קרור חזק או בכלל ללא קרור האם תוכלי לייעץ לי איך לסדר את סדר יומי כשאני איתו אני נרדמת מאוחר אפילו 3 ,4 לפנות בוקר איך אשמור על אורח חיים בריא ולא אעלה במשקל? בתודה מראש שרי
שרי שלום, זמני הארוחות ותדירותן הן עניין אישי שנרכש במהלך השנים. עם זאת, כיום מומלץ לאכול 4-6 ארוחות קטנות כדי למנוע תנודות ברמת הסוכר בדם ואכילת יתר. אין ספק שאת צריכה לעשות סדר בתזונה שלך, אבל זה לא ניתן להתבצע במסגרת הפורום. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית באזור מגורייך. אגב, קבנוס זה מזון פסול בעיני וכדאי להימנע מצריכתו. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב , האם יש הבדל מבחינה ערכים תזונתיים בין לחם פרוס ללחם לא פרוס (כששניהם מאותו סוג כמובן , נניח שניהם לחם לבן ) . שאלה נוספת היא לגבי פירות ומדד גליקמי . בפירות יש פרוקטוז שלא מצריך אינסולין כדי להכניסו לתאים , אז מדוע מתייחסים למדד גליקמי בהקשר של פירות? האם אין זה מדד הקשור באיזשהי צורה גם להפרשת האינסולין? בתודה , מיכאל
מיכאל שלום, לחם פרוס פחות טוב מכיוון שהוא נוטה להתקלקל ולהתעפש. כדאי להעדיף לחם מלא על פני לחם לבן. פירות מכילים גם סוכרים אחרים ולא רק פרוקטוז ולכן הם צריכים להיות ברשימה. בהצלחה צביקה קורן
אני רוצה להרות מתרומת בצית. נאלצת ליטול הורמונים. שמעתי על מסטיק תמני מצמח הלבונה {עץ אלת המסטיק}, שמחזק רחם. האם מותר להשתמש בצמח זה יחד עם הורמונים {אסטרוגן ופרוגסטרון} ? כמו כן שמעתי על צמח המאקה, על עלי סרפד, ועלי תאנה כטובים לפוריות. מה דעתך ? האם עלי תאנה , לא רעילים ? צביקה אתה 10 והמון תודה.
השאלה מופנית כמובן גם לטובה. גם את 10 תודה.
לאמא שלום, אני לא הייתי ממליץ להשתמש בצמחי מרפא בעלי השפעה אסטרוגנית בזמן טיפול הורמונאלי, הניתן במינון מדויק. לכן כדאי להימנע בזמן הזה מצמח הלבונה וממאקה. לעלי סרפד יש תכונה משתנת בעיקר ולא אסטרוגנית ולכן אפשר להשתמש בהם, במידה. עלי תאנה יכולים לגרום לאלרגיה אצל חלק מהמשתמשים בהם. בהצלחה צביקה קורן
האם אוכל אורגני באמת נטול ריסוס לחלוטין -להבדיל מהמוצרים הרגילים? או שפשוט יש פחות ריסוס מאשר האוכל הלא אורגני? בתור אחת שלא רואה את עצמה עוברת כליל לתזונה אורגנית, הייתי מעוניינת לדעת : מאילו מזונות עלי להימנע במיוחד כיוון שהם ידועים בתור מכילי ריכוז גבוה של חומרי הדברה-ולהמירם באורגני כמו:חסה{הבנתי שמכילה הרבה ריסוס,,}? תודה.
שושי שלום, השאלה עלתה כמה פעמים בפורום - תעשי חיפוש. בל אופן, אוכל אורגני אמור להיות ללא ריסוסים, ללא דשנים וללא כימיקלים. ברור שישנם חקלאים שעושים "קיצורי דרך". יש בארץ שלושה גופים שהוסמכו לפקח על הנושא. בנושא ה"פשרות", אני מחלק לארבע קבוצות: 1. עלים ותפרחות - פגיעים ומרוססים ולכן כדאי לאכול אורגני. חסה, פטרוזיליה, מנגולד, כרוב, כרובית, ברוקולי, תות שדה. 2. מה שגדל מעל האדמה: מלפפון עדבניה, פלפל, פירות 3. מה שגדל מתחת לאדמה - שורשים ופקעות 4. קליפים - בננה, תפוז, צבר, מלון, אבטיח, אבוקדו וכד' - אפשר להתפשר. בנושא דגנים וקיטניות, כדאי לאכול אורגני מוצרים שאנחנו צורכים הרבה, כמו אורז מלא ועדשים. בהצלחה צביקה קורן