פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
מה הסבירות ללקות לאורך השנים מהרעלת כספית מצריכה יומית של קופסאת טונה ליום? והאם יש סיכון מוגבר בצריכת סרדינים בהשוואה לטונה? תודה על המענה[ אשמח במידה ותוכל להפנות אותי לקישורים העוסקים בדבר
גבריאל שלום הסיכוי קטן מאוד . מצורף קישור למאמר מקיף בנושא "הרעלת כספית" - http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=1175 בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, בעקבות זיהומים חוזרים בדרכי השתן,כרגע סובל מדלקת כרונית בדרכי בשופכה.שמתבטאת בקושי להטיל שתן. שמתי לב שישנה קורלציה בין סוגי המזון שאני אוכלי לבין עוצמת הדלקת ברגע נתון,ומכאן גם רמת הקושי. למשל,ביצים(גם אורגניות),ממתיקים מלכותיים,שוקולדים ועוד הם בעלי השפעה שלילית. תפוח עץ שעבר ריסוס כנ"ל. האם יש הסברים לכל הנ"ל,ממה כדאי להימנע ומה ניתן לאכול?. תודה ויום טוב
רוני אתה מאוד צודק אילה חומרים יוצרי דלקת . תאכל הרבה עלים במיוחד (פטרוזליה וסלרי עלים ) ניתן לשפוך עליהם מים רותחים לכסות את הכוס לכמה דקות ולשתות את הנוזל הוא משתן וגורם לשטיפת החיידקים. חמוציות. והרבה הרבה כורכום שהוא נוגד דלקת . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב, הבן שלי בן שנה וחודש. בבדיקה שערך רופא א.א.ג נמצא כי יש לו נוזלים באוזניים. אני מטפלת בייבושם ע"י נרות הופי, טיפות נטורופטיות לייבוש נוזלים וכמובן שינוי בתזונה שעיקרו הפסקת מוצרי חלב. רציתי לדעת אילו תחליפים למוצרים אלו מזינים עד כמה שניתן, אני יכולה למצוא בשוק. אני לא מעונינת במוצרי סויה שכן זה הורמונלי מידי ולא מומלץ לילדים. עברתי לחלב אורז אך זה כמעט כמו לתת נוזלים. מה אני יכולה למצוא על-מנת לתת לו מעדנים ומוצרים דומים.
מיכל שלום ניתן לתת לו שקדיה המכילה שקדים טחונים. טחינה עדשים, אפונה, שעועית מש , ניתן לעשות מזה ממרח טעים. וחומוס ביתי שהוא מאוד מאוד בריא. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום אני בת 30 , גובה 1.59 ומשקל שנע בין 45-46 קילו. מבנה הגוף שלי צר ולכן מאז ומתמיד הייתי רזה בשנה האחרונה שקלתי בין 47-48 ומשקל זה התאים לי יותר מבחינת מבנה הגוף ואף תרם להרגשה כללית טובה יותר. בתקופה האחרונה בעקבות לחצים ירדתי במשקל לכדי 45 קילו ברצוני לעלות בין 1-2 קילו אך בתזונה נכונה. ניסיתי לאכול יותר וכמויות גדולות יותר אך איני מצליחה להעלות במשקל מהי הצעתך לתפריט בריא? בהתחשב בעובדה שאני עובדת ולא ניתן לאכול 5 פעמים ביום.. :) תודה
א.שלום ברגע שירד הלחץ את תחזרי לעצמך בצורה טבעית קשה לתת תפריט בפורום אולם כדאי שתאכלי: אגוזים ,שקדים ,זרעים,טחינה משומשום מלא, דגים ,ירקות ופירות , קטניות ודגנים מלאים . חשוב שתעברי בדיקה שהכל בסדר אצלך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב , מה המינון המקובל של שמן אורגנו לטיפול בחיידק במעיים (במקרה שלי קלוסטרידיום דיפיציל) קניתי קפסולות של סולגאר שבכל אחת 175 מ"ג , כתוב על האריזה פעמיים ביום . אבל אני לא בטוחה שזו המלצה למחלה אולי למניעה בכל מקרה המינון הזה לא הזיז כהוא זה לחיידק במקרה שלי ואני לא רוצה להמשיך טיפול אנטיביוטי . כמה כפסולות ניתן לקחת ביום והאם יש המלצות נוספות להשמיד חיידקי מעיים טפיליים מסוג זה? בתודה מראש , מיכל
מיכל שלום החיידק קלוסטרידיום דפיציל מתיישב אצל אנשים שלקחו הרבה אנטיביוטיקה . שהורגת את החיידקים הטובים כדאי שתיקחי VSL3 זו פרוביוטיקה מרוכזת באבקה ששומרים במקרר פעמים ביום על בטן ריקה בבוקר ולפני השינה + 3 פעמים ביום את האורגנו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום. אני קניתי בנפיבר. האם מומלץ לשתות 2 כוסות מים אחרי לקיחת בנפיבר? האם מומלץ להוסיף את בנפיבר לילדים בני 6 ו10 ? תודה
שלום לנה בהחלט מומלץ לשתות לאחר השימוש בבנפיבר אך לא חובה. המינון המומלץ לילדים הינו 1/2-1 כפות עד 3 פעמים ביום, בכל מקרה אין לעבור על 2.5 כפות ביום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
היי אני מכינה לתאומים שלי, בני שנה ו-11 חודשים בבוקר דייסה משיבולת שועל. לאחרונה התחלתי לקנות להם בחנות אורגנית. אבל האמת שהפתיתים של הדייסה לא מתבשלים כל כך טוב. הם אוכלים את זה אבל אולי עם קצת פחות התלהבות. אם אטחן את הגרגרים בבית (מראש), האם זה יפגע בערך התזונתי? האם יש משמעות לקניית שיבולת שועל שרשום עליה אורגנית על פני הרגילה. ועוד שאלה נוספת: קראתי שעדיף לקנות את השיבולת כמה שיותר בצורתה המקורית, כך היא שומרת הכי טוב על הערכים התזונתיים שלה. בעלי הביא מחנות אורגנית שקית שרשום עליה שיבולת שועל אך הפתיתים נראים כמו גרעינים יותר (כמו גרעיני חמניות כאלה)... מה עושים עם זה? טוחנים ומבשלים דייסה רגיל? תודה זוהר
זוהר שלום גרעינים אורגנים אינם מכילים חומרי הדברה, ולא עברו הנדסה גנטית. מה שבעלך קונה זה רת הגרעינים לא הפתיתים לכן ניתן לבשלם כמו אורז. כן זה רעיון מצויין לטחון את הגרעינים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
עדי שלום אני כחודשיים לאחר ניתוח שרוול קיבה, בחודש הראשון ירדתי 10 ק"ג ומאז נעצרתי , אני חשה ברעב ומסוגלת יחסית לאחרים לאכול כמויות גדולות יחסית של אוכל, אני מדוכאת ומשוועת לעזרה, קיבלתי יעוץ מתזונאית , אך היא איננה מומחית למנותחי קיצור קיבה נא עזרי לי, האם את מוסמכת לנושא זה או לפחות מכירה מומחיות בנושא שיכולות לעזור לי תודה ומצפה לתשובה חן
שלום חן ראשית כל הכבוד על הירידה במשקל עד כה בהחלט היישג מרשים !!! לצערי, איני מומחית בנושא בריאטריה. אני ממליצה לך לבקש הפניה מהרופא המטפל שלך לדיאטנית מומחית בנושא ובכלל גם להתייעץ בנושא עם הרופא המנתח, בעיקרון היכן שבצעת את הניתוח צריכה להיות דיאטנית המתמחה ואחראית על כך, בדקי זאת. בהצלחה רבה בהמשך, עדי מילר דיאטנית קלינית
עדי שלום תודה רבה על ההתייחסות המהירה, האם במקרה את מכירה מרכז תזונה שיכול לעזור באזור אשדוד,אשקלון והסביבה תודה חן
כמו ששיערת נותחתי בבית חולים פרטי אני גרה בדרום ואין בקיאות בנושא בעיקר תזונאיות בריאטריות. תודה את מקסימה חן
קראתי בענין רב את הממצאים שהעברת לי וממש השכלתי. אני מבינה שכל מאכלי הסויה כולל טופו חלב, עשויים מפולים. כמה עלי לצרוך גבינת טופו ביום או כל יומיים? עמה פולים? וכמה חלב.לא כ"כ ברורים לי הכמויות. אלי לשבח אותך בדרך בה אתה עונה כמודל לכל אתר רציני ואכפתי. תודה מראש
דלית שלום, ראשית, תודה על המשוב החיובי. הכרת תודה די נדירה במחוזותינו בכלל ובפורום הזה בפרט. שנית, לגבי הכמויות, את יכולה לאכול 50 - 70 גרם טופו ביום. 3-5 פעמים בשבוע. אפשר גם לגוון עם חלב סויה. פולי סויה גם כן טובים, אבל הם קצת קשים לעיכול ועלולים לגרום לגזים אצל חלק מהאנשים. בעיני הטופו והטמפה הם המתאימים ביותר. חשוב לקנות טופו אורגני שכנראה לא עבר הנדסה גנטית. לצערי, סויה שייכת לקבוצת המזונות המהונדסים (יחד עם תירס, חיטה ואורז). פולי סויה לא מתאימים לסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. בהצלחה צביקה קורן
האם יש אפשרות להפסיק ליטול כדורי ברזל כאשר ההמוגלובין עולה ל 12 ומהם המזונות העשירים בברזל ובאיזה אופן יש ליצרוך אותם?
אורה שלום, בגיל מבוגר יש בעיית ספיגה ולכן לא הייתי ממליץ להפסיק לקחת כדורי ברזל. אם הם גורמים לעצירות, או אי נוחות במעיים, אפשר לשקול, באישור הרופא המטפל, לקחת תוסף ברזל טבעי שנקרא: ברזל עדין. גם מולסה עשירה מאד בברזל ויש גם משקה שנקרא פלורדיקס. חשוב שהתזונה תהיה כזאת שתאפשר ספיגה אופטימאלית של הברזל. לדוגמה: לא לקחת את התוסף עם מוצרי חלב. כן לקחת אותו עם מזונות עשירים בויטמין C כמו קיווי ופלפל אדום. קפאין ואלכוהול מפריעים לספיגת הברזל. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
צביקה תודה רבה על האינפורמציה
שלום רב, האם אכילת מוצרי סויה:גבינה פולים רגילים וסנפרוסט,חלב עם קורנפלקס בריאה בגיל המעבר? מה הכמויות מה מומלץ?קראתי בעבר מאמר שנכרת בזכרוני היטב שסויה גם מזיקה ואף עדיף להימנע לנשים?האם ידוע לך?תודה על התיחסותך.
דלית שלום, בעיני הסויה זה מזון בריאות! להלן מאמר שכתבתי בנושא במסגרת מבזקי הבריאות החודשיים שאני מפיץ וגם ומופיע בפרק המאמרים באתר שלי בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/pages.aspx?pageId=119 מזון החודש: סויה הסויה היא קיטנייה העשירה בחלבון מלא (ולכן מומלצת לאנשים הנמנעים מאכילת חלבון מהחי). פולי הסויה מכילים 40% חלבון (מהמשקל היבש), %20 שמן, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים (במיוחד סידן), סיבים תזונתיים מסיסים, פיטו-אסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. הסויה מכילה גם כמות ניכרת של לציטין, שהינו רכיב חיוני לניקוי כלי הדם, מסייע באיזון כולסטרול ובמניעת טרשת עורקים. הלציטין חשוב לעיכול שומנים ולאיזון המשקל. בסויה ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול, חומרים המסייעים לשיפור הזיכרון ולהעברת מסרים במערכת העצבים. הסויה מכילה גם סאפונינים חומרים בעלי השפעה במניעת סרטן, איזון שומנים בדם ומניעת מחלות לב. הפיטו-אסטרוגן המצוי בפולי סויה הוא בעל השפעה על מערכת ההורמונאלית הנשית. הוא מסייע להסדרת המחזור, להקלה על תופעות גיל המעבר ולמניעת דלדול vעצם (אוסטאופורוזיס). כמו כן, ישנן הוכחות מחקריות שיש לו פעילות אנטי-סרטנית, במיוחד בסרטן השד, מעי הגס, ערמונית ועוד. חשוב לצרוך 25 - 70 גרם חלבון סויה מידי יום לשמירת הבריאות הכללית ולמניעה וטיפול במחלות לב, כלי דם וטרשת עורקים (כבר בשנת 1999 המליץ ה FDA לצרוך 40 גרם סויה למטרה זאת). המתנגדים לסויה טוענים, כי צריכה מופרזת של סויה ומוצריה עלולה לשבש את מאזן הורמוני המין בבני אדם בשל הימצאות הפיטו-אסטרוגן הדומה בפעילותו לאסטרוגן הנשי. חשוב לציין, כי קיימים מוצרי סויה שאינם מכילים פיטו-אסטרוגנים ומכילים כמות גבוהה של חלבון מעובד, במוצרים אלה בוצע מיצוי של האסטרוגן ומשתמשים בהם להכנת תחליף-חלב לתינוקות ולמזון המשמש כתחליף בשר. מקור: ויקיפדיה מוצרי סויה: פולים (מבשלים כמו קיטניות), טופו, חלב, ממרח (עלול להכיל שומנים מוקשים!), טמפה (מבשלים, או מקפיצים עם ירקות), פתיתים - חלבון מעובד (מבשלים כמו גולש), מיסו משמש להשבחת מרקים ותבשילים, רוטב סויה (תחליף מלח, מכיל נתרן). טופו: טופו הוא מאכל העשוי מחלב סויה שעבר תהליך של גיבון (בדומה לאופן בו גבינה מיוצרת(. טופו גולמי משווק כגוש שנראה כמו גוש גבינה. טופו לא מתובל, הוא חסר טעם כמעט, ולרוב משמש כבסיס להכנת מאכלים שונים, בהם הטופו משמש כתחליף גבינה או כתחליף בשר. מקור: ויקיפדיה עמדת משרד הבריאות: משרד הבריאות יצא לפני מספר שנים בהצהרה הממליצה להגביל צריכת סויה ל-3 פעמים בשבוע לילדים עד גיל 18. לא ניתן הסבר להמלצה זו וגם לא פירוט לאיזה מוצרי סויה מתייחסת ההצהרה. עם זאת, לאחר ניתח מספר רב של מחקרים, נקבע במסמך של משרד הבריאות, כי: "צריכת סויה עשויה למנוע מחלות לב וכלי דם". במסמך נקבע, כי קיימים ממצאים סותרים לגבי יעילות הפיטו-אסטרוגנים המצויים בסויה במניעת סרטן, "בריחת סידן" ופוריות האישה. משרד הבריאות לא אוסר שימוש בפורמולות לתינוקות המבוססות על סויה, אך ממליץ להשתמש בחלב אם או בחלב פרה. מקור: http://www.health.gov.il/Download/pages/soya.pdf מחקרים: (במאגר מידע רפואי של הספרייה הלאומית לרפואה בארה"ב מצאתי מאות מחקרים הדנים ביתרונות הסויה בתחומי בריאות שונים). להלן כמה דוגמאות: - יותר סויה פחות סרטן: בהשוואת תזונתן של 832 נשים סיניות החולות בסרטן צוואר הרחם, בגיל 30-69 עם קבוצה של 846 נשים בריאות, נמצאה קורלציה בין רמות הסויה בתזונה ובין ירידה של עד 36% בסיכון לחלות בסרטן. הקורלציה הייתה חזקה יותר אצל נשים עם משקל גבוה יותר. מקור: http://www.bmj.com/cgi/content/full/bmj;328/7451/1285 - סויה וסרטן השד: במחקר מסוג "מטה-אנליזה" נבדקו בשנת 2006 18 מחקרים אפידמיולוגיים שפורסמו בין 1978 ו-2004, בהם בדקו את הקשר בין סויה ובין סיכון לסרטן שד. ניתוח הנתונים הראה כי צריכה גבוהה של סויה קשורה בירידה מתונה בסיכון לסרטן שד. עם זאת, החוקרים ה"זהירים" אינם ממליצים על צריכת סויה כאמצעי מניעה של סרטן שד, בשל "מגבלות המחקר ותופעות הלוואי האפשריות המופיעות...". לקריאת הידיעה במלואה: http://cme.medscape.com/viewarticle/529146 - סויה טובה לחולי סוכרת: במחקר שנערך באוניברסיטת אילינוי נמצא, כי צריכת חלבון סויה מביאה להפחתה בהפרשת האלבומין בשתן ולשיפור בפרופיל השומנים, בגברים חולי סוכרת מסוג 2. צריכת חלבון הסויה שיפרה בכ 10% את תפקוד הכליות, ואת פרופיל השומנים בדם. לעומת זאת, צריכת קזאין (חלבון החלב) הביאה להרעה של כ 11% בתפקוד הכליות. מהתוצאות עולה כי שינוי תזונתי פשוט יכול לסייע במניעת מחלת כליות סוכרתית, ובשיפור בפרופיל שומני הדם, כותבים החוקרים. לקריאת הידיעה במלואה: http://cme.medscape.com/viewarticle/487167 - סויה ובריחת סידן: תוספי מזון מסוג Soy isoflavones יכולים להגן מפני איבוד עצם בנשים בגיל המעבר, כך על פי תוצאות מחקר שדווח בגיליון יוני 2006 של European Journal of Nutrition. המחקר, שנוהל בסין בחן את ההשפעה על שימור העצם של איזופלאבינים בנשים סיניות בשלב מוקדם שלאחר הפסקת המחזור. מקור: http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=13&ContentID=91351 - אכילת חלבון סויה מפחית לחץ דם: בניסוי שנערך בסין נבדקה השפעת חלבון סויה לתזונה, על לחץ הדם בקבוצה של 302 מתנדבים בעלי לחץ דם גבוה קצת מהרגיל. בתום הניסוי נראתה אצל מקבלי הסויה, ירידה של 7.9 מ"מ בלחץ הדם הסיסטולי (הערך העליון) וירידה של 5.3 מ"מ בלחץ הדם הדיאסטולי (הערך התחתון). מקור: www.igl.co.il לקריאת הידיעה המלאה: http://www.annals.org/cgi/content/abstract/143/1/1 - חלב סויה אינו פוגע בהתפתחות המינית: בסקר רטרוספקטיבי שנעשה באוניברסיטת פנסילבניה על 811 בוגרים בני 20-34 (שבינקותם השתתפו במחקר תזונה מבוקר) נמצא כי, בניגוד לחששות, אין לשימוש בחלב סויה להזנת תינוקות השפעה שלילית על התפתחות המיניות בגיל הבוגר, לא אצל הגברים ולא אצל הנשים. מקור: www.igl.co.il לידיעה: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2001-08/uopm-cia081301.php - חלבון מן הצומח מקטין סיכון להתפתחות אבנים בכיס מרה: נשים הצורכות את רוב החלבון בתזונה ממקור צמחי נזקקות פחות לניתוחים להוצאת אבנים מכיס המרה. מקור: www.realage.com פרופסור זכריה מדר מהמכון לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה באוניברסיטה העברית ירושלים, אשר סקר עשרות מחקרים בנושא טוען, כי: "מקריאת החומר סביב השימוש בסויה ומהיכרות קרובה (מחקרית) עם סויה והקשרה לבריאות אני סבור: (א) צריכה של סויה ומוצריה כחלק מתזונה מאוזנת היא בטוחה ועשויה להועיל מבחינה בריאותית באספקטים שונים. (ב) בפורמולות של חלב סויה לא נמצאה השפעה שלילית על גדילה, התפתחות ופוריות של תינוקות וילדים. (ג) תפקוד בלוטת התריס לא נפגע עקב השימוש בסויה. (ד) 68 מחקרים אקראיים ארוכי טווח הראו שצריכה של 36 גרם חלבון סויה הביאה לשיפור במטבוליזם של שומנים. (ה) ניתוח של עשרות מחקרים מוכיח, כי צריכת מוצרי סויה חלב מגנה בפני התפתחות מחלות לב (ו) לאחרונה יש דיווחים המראים שהן חלבון סויה וכן איזופלבונים מורידים לחץ דם. (ז) מחקרים אקראיים מלמדים על השפעה חיובית של הסויה על תופעות גיל המעבר". לסיכום: יכולתי להביא עוד עשרות ואולי מאות עבודות ומחקרים התומכים בצריכת סויה ומוצריה, אך נסתפק בכך. אני ממליץ לצרוך מגוון מוצרי סויה, רצוי מגידול אורגני (שהם כפי הנראה לא מהונדסים גנטית)." מקווה שזה ענה על שאלותייך בהצלחה צביקה קורן
אז למה מפורסם שזרעי צ'יה עשירים באומגה 3? כמו כן מה לגבי לקיחת התוסף אומגה 3 על בסיס יומי האם הדבר נחוץ(לספורטאי חובב) או שאפשר להסתפק בצריכה של שלוש פעמים בשבוע של סרדינים? תודה על התייחסותך
יניב שלום, כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, זרעי צ'יאה (וזרעי פשתן) עשירים בחומר מוצא לאומגה-3 הנקרא ALA. אנשים בורים ואנשי שיווק ממולחים קוראים גם לזה אומגה -3 כדי לקדם את המכירות. אם אתה אוכל דגים באופן קבוע, אתה לא צריך תוסף. כדאי מאד לגוון את מקורות הדגים ולא להסתפק בסרדינים משומרים שזה מזון נחות בעיני. בהצלחה צביקה קורן
שלום. ידוע שאוכמניות זה דבר בריא. שאלתי- היכן ניתן להשיג? והאם כדאי לצרוך את האוכמניות שנמצאות במקפיאים ברשתות? שבוע טוב. לי
לי שלום, קשה מאד להשיג אוכמניות טריות והן גם יקרות מאד בעונה. נוגדי החמצון נשארים גם בפרי הקפוא וגם במיץ שניתן לקנות. רצוי לקנות תרכיז ללא סוכר ולא מיץ מוכן שהוא עשיר מאד בסוכר, או בממתיק מלאכותי. אפשר גם לקחת תוסף תזונה. בהצלחה צביקה קורן
שלום התזונה שלי היומית מורכבת משילוב של סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל גסה וסובין חיטה בכמות גדולה בבוקר בתוספת חלב ופרי או שניים. בצהריים 2 פרוסות לחם שאור שיפון או חיטה עם חלבון ובערב קטניות עם ירקות, לעיתים אגוזים, שקדים ויוגורט. אני חוששת שאני מפריזה בכמות הסיבים ואז הויטמינים לא יספגו טוב אך מצד שני אני לא רוצה לאכול פחמימות ריקות. האם אני צודקת? תודה
מיה שלום, את צודקת בחששותייך. את יכולה לוותר על סובין שיבולת שועל וסובין חיטה ולהסתפק בשיבולת שועל גסה, לחם מלא, דגנים מלאים (חשוב לגוון!!), ירקות ופירות. כך תקבלי סיבים תזונתיים בשפע יחד עם ויטמינים ומינרלים. אכילת סובין בלבד זה כמו אכילת "פחמימות ריקות" והם גם גורמים לאובדן של ויטמינים ומינרלים על ידי ספיחתם מהמעי הדק, שם מתבצעת הספיגה של רכיבי התזונה. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום רב, לאחר שמכל כיוון (וכמובן גם ממך) אני שומעת עד כמה חשוב לצרוך עלים ירוקים, אז הכנתי סלט מעלי תרד (את העלים שטפתי היטב במים, אך לא בסבון). לאחר מספר שעות הופיעו בחילות וזה התפתח עד להקאות. הרגשתי רע יומיים. שבוע לאחר מכן, הכנתי סלט מעלי מנגולד. וקרה אותו דבר (אך ללא הקאות). צביקה, האם יש לך הסבר לתגובה הזו? האם שמעת על תופעות כאלה? האם יתכן שזה קרה בגלל שלא שטפתי את העלים בסבון? תודה מראש על תשובתך, חנה
חנה שלום, התופעה ידועה ומוכרת. ישנם אנשים שלא מסוגלים לאכול תרד חי. כדי להינות מיתרונות התרד והמנגולד תנסי לאדות או לבשל אותם. אפשר גם "להקפיץ" במחבת מתאים. תתחילי עם כמות קטנה מאד. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום, תודה רבה על תשובתך. באימייל הקודם שכחתי לציין ששני סוגי העלים שקניתי היו מגידול רגיל ולא אורגני, ולכן סברתי שנפלו בחלקי עלי תרד ועלי מנגולד מרוססים עד אימה בחומרי הדברה, ושזו הייתה הסיבה לתופעות ההרעלה שחוויתי. אני מתנצלת על אני מטריחה אותך שנית, אך האם יתכן שחומרי הדברה גרמו לתופעת ההרעלה, ולא אי יכולת העיכול ??? בברכה, חנה
שלום, אני משתמשת בכלי אידוי סיני שעשוי מבמבוק. אני שמה את הכלי על סיר עם מים ומאדה נגיד ירקות. רציתי לשאול אם זה מזיק מבחינה בריאותית ואם אידוי עד שהירקות רכים הורס ויטמינים עדי
עדי שלום, חלק מהויטמינים נהרסים בחום (לדוגמה ויטמין C נהרס בשישים מעלות). המינרלים לא נהרסים בחום. ירקות מאודים זה דבר טוב, אבל חשוב גם לאכול ירקות חיים ופירות כדי לקבל אספקה שוטפת של ויטמינים ונוגדי חמצון. בהצלחה צביקה קורן
שלום, בעקבות נשירת שיער מתמשכת (כשנה), ולאחר שניסיתי את מרבית התכשירים בנושא, התחלתי לקחת אבץ. לאחר קריאת חומר באינטרנט, גיליתי, שבזמן נטילתו יש בעיות ספיגה של סידן, נחושת וברזל. אני לא אוכלת מוצרי חלב, ושותה כף סידן נוזלי ביום. האם נטילת האבץ יכולה לגרום נזק? מה המינון המומלץ ולכמה זמן? והאם צריך לקחת סידן ואבץ בפרקי זמן שונים, כדי למנוע בעיות ספיגה? אודה מאוד ליעוץ בנושא. תודה מראש.
גלי שלום, יש לך טעות בסיסית בחשיבה שאבץ יביא קץ לבעייתך. לנשירת שיער יש סיבות רבות ומחסור בויטמינים ומינרלים (לא רק אבץ) היא אחת מהן. חשוב למצוא את הסיבה לנשירה ולוודא שאכן מדובר בחוסרים תזונתיים. לקיחת אבץ למשך כמה שבועות לא תפגע בספיגת הסידן, עם זאת כדאי לקחת מולטי-מינרל או מולטי ויטמין כדי לוודא שאין חוסרים. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
אני מנסה לבנות לעצמי תפריט לטיפול בקנדידה. הבעיה היא שבכל מקום רשום משהו אחר לגבי המאכלים המותרים האסורים. האם מותר לצרוך את המאכלים הבאים? -גזר -קליפת מלפפון -אפונה יבשה -תפוח עץ ירוק -הקטניות הבאות: חומוס, שעועית, עדשים? -הדגנים הבאים:שיבולת שועל, אורז מלא, דוחן, כוסמת, גריסים? -אילו אגוזים וזרעים מותר? (קראתי שאסור בוטנים ופיסטוקים, האם זה הכל?) האם מותר לשתות: -תה ירוק -מים מהברז (לא מסוננים או מורתחים) תודה
רונה שלום, באמת תלוי אל מי את פונה. יש המחמירים יותר ויש פחות. אני מציע שתפני לאיש מקצוע ותיצמדי להנחיות שלו/ה. אני לא רואה שום בעיה במוצרים שהזכרת למעט תפוח עץ ירוק שאני לא ממליץ לאכול אותו בכל מקרה. חשוב להימנע מלחם, שמרים, ממתקים, קמחים לא מלאים, אלכוהול, גבינות עובש ופירות סוכריים. יש גם תוספי מזון וצמחים שמועילים, אבל את זה מקבלים בייעוץ אישי ובהתאמה אישית. חשוב שתבדקי שבאמת יש לך קנדידה ולא בעיה אחרת. חבל לסבול. בהצלחה צביקה קורן
האם יש הבדל מבחינת הגוף בדרך בא הוא סופג אומגה 3 המגיעה מדגים למשל אומגה 3 המגיעה מזרעי צ'יה מדובר על יחסיות הספיגה ולא על הכמות הנמצאת פר 100 גרם תודה
יניב שלום, בזרעי צ'יאה וגם בפשתן אין אומגה 3 הזמין לגוף. בשניהם יש חומצת שומן (ALA ), אשר ממנה הגוף מייצר בקושי את חומצות השומן המרכיבות את ה"אומגה-3" (EPA ו DHA ). בדגים ובשומן דגים החומצות האלה נמצאות באופן טבעי וזמין. אגב, למה לך לאכול זרעי צ'יאה ולשלם פי חמש מאשר זרעי פשתן שעשירים יותר מהצ'יאה מבחינת ערכים תזונתיים. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה
אז למה מפורסם שזרעי צ'יה עשירים באומגה 3? כמו כן מה לגבי לקיחת התוסף אומגה 3 על בסיס יומי האם הדבר נחוץ(לספורטאי חובב) או שאפשר להסתפק בצריכה של שלוש פעמים בשבוע של סרדינים? תודה על התייחסותך
שלום רב לפני כשבועיים ראיתי בתוכנית בוקר (בשם "יופי יום") כתבה על צמח סיני שהסינים נוהגים לאכול / לשתות אותו יום יום ותפקידו לעזור בתחושת שובע, עוזר לכולסטרול טוב, איזון וכו' אינני זוכרת את שמו, אני זוכרת שם שדומה למילה קוניאק. דובר על זה שהצמח אושר במשרד הבריאות, אפשר לרכוש אותו ללא מרשם והוא מומלץ. אפשר לקבל אותו בקפסולה או באבקה. האם תוכלו לעזור לי לאתר את השם וקצת אינפורמציה עליו. אודה לכם
שלום רב, מדובר בצמח הקונג'אק. עוד "תרופה טבעית" להרזייה. אם יש לך עודף כסף לבזבז, תקני את זה, אבל אל תתפלאי אם אחר כך תעלי במשקל ותחפשי צמח עוד יותר טוב, יעיל ויפני. אני לא ממליץ להשתמש בתרופות פלא להרזייה. יש שפע פרטים על הצמח באינטרנט. להלן קישור אחד: http://www.lasova.co.il/%D7%A2%D7%9C-%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%A2.htm בהצלחה צביקה קורן
שלום אשמח לדעת האם יש טיפול טוב יותר (מוכח) למיגרנות מאשר הכדור אקסידול שאני משתמש? שעוזר לי ברוב המיקרים אבל עד כמה שאני מבין פוגע מאוד בכבד. חשוב לציין שאני משתמש בכדור לפחות 2 בשבוע כבר קרוב לשנתיים. והאם זה נכון שאני מתקשה לישון במידה ולקחתי כדור (2) ליפני השינה בגלל שיש 65mg קפאין בכדור? תודה
אוהד שלום יש המון גורמים למגרנות : כמו סטרס, אלרגיות מזונות שאינם מתאימים , קפאין וכ"ו לכן אין ספק שיש מקום למצות את האפשרויות כיון שהכדור פותר את הבעיה רגעית. המלצתי לך ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבדוק את הגורמים ותבנה אתך תוכנית טיפולית מתאימה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום אני מכינה פשטידה המכילה סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל גסה, פירות וקמח מלא, אגבה או דבש ו-2 ביצים. האם הערך התזונתי של החומרים הנ"ל נשאר באפייה של שעה? תודה
מאי שלום. חלק מהויאמינים מתדלדלים , הסיבים נשארים גם חלק מהמנרלים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
נפגעתי בת.ד. לפני +23 שנים. 4 שנים אחרי זה קיבלתי נוטרופיל(פירצטם) וויטמין B 1+6+12 שעזרו לי מאוד ועד היום הם עוזרים לי. הפסיקו ליבא את הפירצטם לישראל. 1.אני רוצה לקחת Q10 אבל לא יודעת איך לקחת את זה ביחד עם ויטמין B1+6+12 כי יש בזה ויטמין בי 1 ובי 6 . .2ממה שראיתי יש בתרופה הזאת atp שזה זרחן וחנקן וגלוקוז. מה לאכול והאם מאוכל זה יסונטז לבד?
ל שלום יש הרבה חברות שמשווקות Q10 במינונים שונים של 60,120 ואפילו יותר מ"ג כך שאם אכן את צריכה את יכולה לקנות. ולקחת עם האוכל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
השגתי פירצטם 800 מ"ג ביום והבנתי שאפשר יותר. האם זה יכול לגרום נזק אם אני אקח גם קיו 10? אני לוקחת טריבמין שזה ויטמין בי 6 בי 12 ובי. ראיתי שבקיו זם יש ויטמיני בי 6 ובי 1 ושמעתי שאסור לקחת עודף שלהם. לא יהיה לי מסוכן? לא יהיה לי עודף אם אני אקח גם קיו 10? בקשר לאי טי פי שראיתי שיש בתרופה הזאת,אני הבנתי שפירצטם עוזר לגוף ליצר בדיוק כזה חומר ושאני לא מקבלת מספיק פירצטם ושבתרופה הזאת קיו 10 יש את זה.מה אני צריכה לאכול בשביל לספוג זרחןחנקן וגלוקוז? האם הגוף יסנתז את זה בעצמו לatp?
ברצוני לשאול שאלה חשובה האם אכילה מחוץ לבית כמו מוקפץ שניצליה פלאפל שווארמה מה מבין המאכלים הללו ממולץ יותר לאכילה וכבריא יותר?? פחות או יותר ??. ומה התדירות שכן אפשר לאוכל מהם בחוץ?? ובאיזה תדירות? והאם ככה שסלטים מחומצינים בחוץ לא בריא לא בשמש אלא במקום סגור?? וחוץ מזה האם הרטבים שעושים במוקפץ סיוה טראיקי וכ"ו בריאים ?? אני פשוט בקטע של תזונה נכונה ובריאה בגלל זה אני מתעניינת?? האם חימום מזון ללא שמן פלפלאל מוכן שקונים בסופר שניצלים טבעות עוף ציפס שעוברים חימום במיקרוגל בטוסטר אובן ללא שמן כיון שאני לא נוטה להוסיף להם זה בריא??? שיטת החימום ?? והמזון עצמו? האם המבוגר עוף בריא גם ?? ללא הוספה של שמן ??
יעל שלום, הקריטריונים שלך ל"אוכל בריא" ואלכילה בחוץקצת שונים משלי, אבל אנסה לענות לשאלותייך האם אכילה מחוץ לבית כמו מוקפץ שניצליה פלאפל שווארמה מה מבין המאכלים הללו ממולץ יותר לאכילה וכבריא יותר?? פחות או יותר ??. - שווארמה זה מזון שמן ביותר ועשוי חתיכות לא איכותיות. פלאפל מטוגן בשמן עמוק שלא מחליפים אותו והוא ממש רעיל. אני לא דע מה זה "מוקפץ שניצליה" אבל אם מדובר בשניצל מטוגן גם זה פסול. אם את חייבת בשר, תאכלי דג בגריל או עוף בגריל, או סטייק. מה התדירות שכן אפשר לאוכל מהם בחוץ?? - כאמור, שלושתם בעיני "אוכל זבל" שכדאי להימנע ממנו. הכי גרוע הפלאפל! אם ככה שסלטים מחומצינים בחוץ לא בריא לא בשמש אלא במקום סגור?? - כדאי מאד להימנע מ"חמוצים" הם עמוסים במלח שמזיק לבריאות. האם הרטבים שעושים במוקפץ סיוה טראיקי וכ"ו בריאים ?? - שלילי! אני פשוט בקטע של תזונה נכונה ובריאה בגלל זה אני מתעניינת?? -את ממש לא בקטע של תזונה בריאה. לפי השאלות שלך יש לך חוסר ידע משמעותי מאד!! כדאי שתפני בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית. האם חימום מזון ללא שמן פלפלאל מוכן שקונים בסופר שניצלים טבעות עוף ציפס שעוברים חימום במיקרוגל בטוסטר אובן ללא שמן כיון שאני לא נוטה להוסיף להם זה בריא??? שיטת החימום ?? - גם זה "אוכל זבל". יש כל כך הרבה מזונות בריאים, למה את בוחר בסוג כזה של אוכל? האם המבוגר עוף בריא גם ?? ללא הוספה של שמן ?? - לא ממש. המבורגר זה בשר מעובד שבמספר מקרים נמצא בו חומר מסרטן (אקרילמיד). בהצלחה צביקה קורן
ברצוני לשאול שאלה חשובה האם אכילה מחוץ לבית כמו מוקפץ שניצליה פלאפל שווארמה מה מבין המאכלים הללו ממולץ יותר לאכילה וכבריא יותר?? פחות או יותר ??. ומה התדירות שכן אפשר לאוכל מהם בחוץ?? ובאיזה תדירות? והאם ככה שסלטים מחומצינים בחוץ לא בריא לא בשמש אלא במקום סגור?? וחוץ מזה האם הרטבים שעושים במוקפץ סיוה טראיקי וכ"ו בריאים ?? אני פשוט בקטע של תזונה נכונה ובריאה בגלל זה אני מתעניינת??
לולה שלום אין ספק שאת יכולה לאכל בחוץ , מוקפץ יכול להיות מצוין, סלטים למיניהם , דגים בתנור, אורז מלא וכ"ו את פשוט צריכה לבקש ללא מונוסודיום גלוטמאט, ואת הרוטבים שחלקם מכילים כמויות ענקיות של סוכר ומלח לשים בצד. בברכה ובהצלחה כל הכבוד עלהמודעות טובה בר- שאן
שלום, אינני יודעת אם זה המקום לשאלתי. אני רגישה ליוד ובהיותי בפורטוגל, לפני שבועיים, אכלתי מאכל תמנון והתחלתי להרגיש שאני נחנקת. למזלי היה איתי כדור נגד אלרגיה וזה עבר. הייתכן שזה נגרם לי מהתמנון? שמעתי שלאחר שמבשלים אותו היוד נעלם, הייתכן? אודה לך באם תוכל לענות לשאלתי או להפנותני למישהו אחר. תודה
שושי שלום אכן כן התמנון מיצר יוד. ויתכן שנשארה במזון כמות מסויימת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
היכן ומתי מתקיימת קבוצה באזור נתניה
שוש שלום את צריכה להתקשר לצביקה קורן ולבדוק אתו . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
הדיאטניות אומרות שאסור לאכול שמן קוקוס משום שבגוף הוא נהפך לשומן טרנס. במקביל שמעתי את ד"ר ראול רודריגז ממליץ בחום לצרוך כף שמן קוקוס ביום משום שיש בו איכויות חשובות ביותר. מה דעתך בנושא שמן הקוקוס. תודה.
שומן לא יכול להפול בגוף לשומן טרנס. שומן טרנס נוצר בתהליכים שנעשים על ידינו כמו טיגון. לשמן קוקוס יש איכויות רבות וטובות. אני מסכימה עם ד"ר ראול רודריגז. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, בהתייעצות בחנות טבע איזה שמן קוקוס לקנות, נאמר לי שמומלץ להשתמש בשמן קוקוס שנקרש שהוא האיכותי והנוזלי אינו בריא. ואכן קניתי צנצנת שמן קוקוס של חברת "אגס" שהוא ממש קרוש בערך כמו חמאה. בתוכנית רדיו ששמעתי אח"כ, נטורפטית הזהירה בדיוק ההיפך, והדגישה שאין להשתמש בשמן הקוקוס הקרוש אלא להקפיד לקנות אך ורק את הנוזלי. אשמח לקבל אינפורמציה על שמן הקוקוס ואיזה סוג הוא האיכותי. אם מותר לכם לתת המלצה על חברה ששמן הקוקוס שלה איכותי ובריא אשמח לקבל. בתודה מראש.
שלום, מזה שבוע אני סובלת מכאבים חדים בחלק התחתון של כף רגל שמאל. הכאבים אינם מתוצאה של נפילה או מכה. האורתופד אמר לי לעשות בדיקות דם וצילומים אך ככל הידוע הם תקינים. לאחרונה התגלה לי פלטפוס קל עקב נפיחות של אותה הרגל ושברי מאמץ קלים מעבר לכך הסיבה לכאבים החדים המקשים מאוד על הליכה אינם ברורים. יש לכם רעיון?!
ליאה שלום שברי מאמץ הם עצמם יכולים ליצור דלקת וכאבי תופת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם בבננה יש חומר שסוטר ויטמינים מסויימים כגון ויטמין C ולא כדאי לאכול בננה עם אותם הפירות. האם במילקשייק של בננה עם פירות יער וקיווי מקבלים את מלוא הערכים התזונתיים של הפירות הנ"ל. תודה.
דנה שלום אכן כן במילקשייק תקבלי את מלא הערכים .חשוב לציין שביצירת מילקשייק חלק מהאנטי אוקסידנטים שנחשפים לאור ולמתכת במכשיר הולכים לאיבוד . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
לא התיחסת לשאלתי, האם בבננה יש חומר שסותר את הערכים התזונתיים כמו ויטמין C בפירות יער / קיווי
האם הוא קיים?
אקו שלום B12 קיים בכמויות קטנות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום מבקשת לדעת אם בשקדים יש ציאניד . ואם כן מה הכמות היומית המומלצת לילד ולמבוגר.
אנונימית שלום אכן יש חומצה ציאנית . ניתן לאכל חופן שקדים גם לילד וגם למבוגר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שאלה נוספת לגבי טיפול בקנדידה. כיצד יודעים מתי ניתן לחזור לתזונה רגילה?
דור שלום בגמר הטיפול בקנדידה ניתן ךעשות בדיקה ולראות שאין יותר . ואז ניתן בהדרגה לחזור לאוכל מאוזן בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אובחנתי בהדבקות קיבלתי טיפול אנטיביוטי וסותרי חומצה למשך שמונה ימים אך עדיין כואב לי ברום הבטן האם משמעותו שהחיידק עדיין חי ?אני בולעת פרוביוטיקה ופורמולת צמחים שנקראת גסטרו של biocare מה כדאי לעשות עוד? חמוציות?דיקור סיני? האם נגזר עלי סבל לחיים??
מירב שלום, יתכן שהחיידק לא הושמד, או שזה רק ספיחים של המחלה. בכל אופן, החיידק הזה נמצא אצל רוב האנשים בצורה רדומה ורק תזונה לא נכונה, עישון ומתחים מעירים אותם. הפתרון הוא תיקון התזונה, לא דיקור ולא "תרופות טבעיות" למיניהן. לגוף יש יכולת מופלאה לרפא את עצמו, אנחנו רק צריכים לאפשר לו לעסוק בריפוי עצמי. מציע שתפני בהקדם לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה קורן
שלום אני רגילה להקפיא מים בבקבוקי קולה לאחר שמתרוקנים.זה מאוד נוח וקל .שמעתי שזה לא בריא.האם זה נכון? ולמה זה אסור?ובמה אפשר להשתמש במקום?
סימה שלום, בשנים האחרונות עוברת ידיעה בשם בית חולים ג'ון הופקינס המתריעה מפני הקפאה בפלסטיק או בניילון. אני לא יודע עד כמה זה נכון. בכל אופן, כפי שעניתי לעדי למטה, כדאי להמעיט שימוש בפלסטיק ובמיוחד בחימום. בהצלחה צביקה קורן
שלום, רציתי לדעת מה התזונה הטבעית אומרת לגבי שימוש בשקיות כאלו לגבי קליה/צליה בתנור? וגם מה ההבדל בין תזונאי קליני טבעי לנטורופת? עדי
עדי שלום, בגישת התזונה הטבעית מומלץ להמעיט בשימוש בפלסטיק / ניילון בכלל ובמיוחד בחימום. הפלסטיק מפריש חומרים רעילים. תזונאי התמחה בעיק בתזונה. נטורופט לומד טכניקות ריפוי נוספות. אני שולט בטכניקות נוספות כמו צמחי מרפא, שיאצו ויוגה, אבל לא הוסמכתי כנטורופט. דיפלומות ותעודות זה דבר חשוב, אבל בסופו של דבר הידע והנסיון קובעים... בהצלחה צביקה קורן
אני משתמש להמתקה באבקת סטיביה. לצערי קשה מאוד להשיג אותו בארץ, כאשר רוב חנויות הטבע ממש מנהלות מלחמת קודש נגדו. כך שעלי להביא אותו בעצמי מחו"ל. יש גם אפשרות לקנות עלי סטיביה מיובשים בארץ ולטחון אותם לבד אבל אז יש לו מעט טעם לוואי ואינו מרוכז מספיק. אולי אתה יודע מדוע מסע הצלב הזה?
שלמה שלום, אין לי תשובה טובה עבורך. אני יודע שעד לפני כשנה ה FDA האמרקאי אסר שימוש בסטיביה, כעת זה מותר. בהצלחה צביקה קורן
שלום, מה היא הצורה הזמינה ביותר של ליקופן- האם זה עגבנייה מבושלת, עגבנייה ביחד עם שמן או שתיהם ביחד? תודה
גיא שלום, בעגבנייה מבושלת הליקופן זמין יותר. שמן יכול לשפר את הספיגה בגוף. בהצלחה צביקה קורן
שלום לך, שמעתי על חברה אמריקאית שנקראת TRURBOTANICA שמוכרת כמוסות של מליסה בצורה אורגנית: האם ניתן לסמוך עליהם? היכן ניתן בארץ לקנות כמוסות של מליסה אורגנית שיעזרו לשיפור מתחים. האם זה יכול להזיק? ניתן לגדל בבית? אם כן כיצד עושים זאת ומה הכמות שצריך לשתות בכדי שזה ישפיע? סליחה על אורך השאלה, תבורך על עבודתך..
לירון שלום, אני לא מכיר את החברה, את מוצריה ולא יודע אם ניתן לסמוך עליה. בנוסף לכמוסות, אפשר לקחת טיפות של תמצית מליסה שהן מאד יעילות, או עלים יבשים לחליטה ואפשר, כפי שציינת, לגדל בגינה או באדניות ולשתות חליטה מהעלים הטריים. אפשר לשתות 1-3 כוסות ביום של חליטה מעלי מליסה. שמים כפית בכוס מים רותחים ושותים פושר. הערה: חשוב לטפל במתחים ובקשיי שינה בדרכים נוספות ולא רק ב"תרופות טבעיות"... בהצלחה צביקה קורן
הוא קיים בדבש קל ואחרים.יש לו בעיות ידועות או שבמינון נמוך הוא מועיל?
פוקס שלום, פולי דקסטרוז שייך למשפחת הסוכרים האלכוהוליים שאני לא ממליץ להשתמש בהם. בנוסף, אני לא ממליץ להשתמש ב"דבש קל". אפשר להשתמש בכמות קטנה יותר דבש רגיל וטבעי ואם אתה מוגבל בגלל סכרת וכד', נסה להשתמש בסטיביה, או להימנע מהמתקה. בהצלחה צביקה קורן.
שלום יש לי מסחטת גזר, כמה מיץ גזר מותר לשתות ביום? ( בכוס יש לפחות 2 גזרים בינוניים) - לא משנה לי הדיאטה השאל לגבי גבר בריא בן 30 ואישה בריאה בהריון תודה
שלום רב, באופן עקרוני אפשר לשתות 1-5 כוסות ביום מבלי שייגרם נזק (מלבד הצהבת הידים, אולי), אבל אני לא ממליץ לעשות זאת. אתה יכול לשתות 1-2 כוסות ואשתך ההרה כוס אחת. כדי להשביח את המיץ ולהפוך אותו לפחות סוכרי, כדאי להוסיף, גבעול סלרי, מלפפון, חסה ופטרוזילה. כפית שמן זית או טחינה ישפרו את ספיגת הויטמינים. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב אני בת 41 בבדיקת אולטראסאונד יצא לי _ בכבד פרט למוקד אקוגני בקוטר כ 1.5- ס"מ, בסמוך לוונה פורטה חשוד להמנגיומה. בדופן של כיס המרה הודגם מוקד סולידי, לא מובילי, בקוטר כ 1.7- ס"מ, חשוד לפוליפ. 1. מה זה אומר? מה עושים? 2. לפני כשבע שנים היה לי בכיס המרה מוקד סולידי בקוטר 0.5 אח"כ 0.7 וכך כל חצי שנה עשיתי מעקב. הפעם האחרונה שעשיתי היה ב-02.2010 והוא היה 0.7 ואילו עכשיו באוקטובר הוא 1.7 ס"מ. מה זה אומר? איך הוא גדל תוך חצי שנה כל כך הרבה? הרופאים אומרים שכנראה אצטרך לכרות אותו האם אתה יודע אם טיפול אלטרנטיבי יכול לעזור כך שהפוליפ יצטמצם ולא אצטרך לכרות אותו תודה מראש
נעמה שלום, נראה לי שבמקרה שלך את זקוקה לייעוץ רפואי ולהתערבות רפואית. אני יכול לתת ייעוץ בתזונה טבעית ובצום מיצים, אבל אני לא בטוח שזה יפתור את הבעיה הקיימת. עם זאת חשוב למנוע הישנות התופעה, אחרי ההתערבות הרפואית ולכך אנחנו יכולים אולי לתרום. רפואה שלמה צביקה קורן
שלום איך ניתן למנוע הישנות התופעה? ממה זה נוצר מלכתחילה? האם מהאופן שבו אני אוכלת? האם לגוף שלי יש נטיה ליצר פוליפים אודה מאוד להסברך.
אני סובל ממחלת קרוהן, לאחרונה הפסקתי לצרוך מוצרי חלב ומצבי השתפר. לצערי אינני אוכל פירות, ירקות וקטניות, כך שתצרוכת הסידן שלי מועטה. אשמח לקבל תגובה.
שלום רב, ישנם ירקות מבושלים (כתומים) שגם חולה קרוהן יכול לאכול. אתה יכול לאכול חמאת שומשום, טחינה גולמית, שקדים ואגוזים וזרעי חמניות ודלעת טחונים. אגב, גם במים יש סידן, הבעיה היא הספיגה. מקווה שאתה לא שותה קפה, קקאו, קולה משקאות מוגזים, לא מעשן ולא צורך הרבה מלח וסוכרים בתפריט היומי. בנוסף כדאי במצבך לקחת תוסף סידן עם מגנזיום ובורון ולפחות 2,000 יחידות של ויטמין D. השאלה על בריחת סידן עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש על המילה "סידן". בכל מקרה, כדאי שתפנה לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
כך לפחות משתמע מדבריך, האם מדובר בטעות בניסוח ? אם לא, איך יתכן? כל טוב ים
שלום רב, חליתי לםני כמה שנים בסרטן השד (הורמונלי), אסור לי לקחת הורמונים אפילו מהצומח, האם אני יכולה להוסיף את גרעיני הפשתן בתפריט היומי שלי? תודה לילי
לילי שלום, בגרעיני פשתן יש כמות קטנה של פיטו-אסטרוגנים, אבל גם חומרים רבים המועילים לבריאות ומונעים סרטן. אם לא מרשים לך, אז תימנעי מפשתן. אגב, מחקרים חדשים מוכיחים, כי האסטרוגנים מהצומח (פיטואסטרוגנים) "מתלבשים" על הקולטנים של האסטרוגן הטבעי שהגוף מייצר ובכך מפחיתים את הנזק שלו. לצערי רוב הרופאים לא מודעים למחקרים חדשים ומחזיקים בדעות שמלפני 10 - 20 שנה. אולי כשזה יגיע לתקשורת ההמלצות ישתנו. בכל מקרה, כדאי שקפידי על תזונה טבעית, איכותית ומגוונת. בהצלחה צביקה קורן
שלום, אני צמחונית בשנים האחרונות וטבעונית בשנתיים האחרונות מסיבות אידיאולוגיות. התזונה שלי כרגע אינה רעה אך אינני מגדירה אותה כטובה. מדובר בעיקר בפחמימות (לחם, פסטה, אורז,תפוחי אדמה) ירקות, ושומנים חיוביים (אבוקדו ושמן זית). כמות החלבונים יחסית מעטה וכמות האגוזים/זרעים למיניהם כמעט אפסית. אני מעוניינת להכנס להריון בעוד כמה חודשים ורציתי לדעת מספר דברים. אציין שאני עושה בדיקות דם ועל אף שרמות הבי12, הברזל והחומצה הפולית שלי אינן גבוהות הן בתוך הנורמה. 1- מי ממשניכם יכול לעזור לי בבניית תפריט בריא שיספק גם לי וגם לתינוק את כל הערכים התזונתיים הדרושים? 2 - האם יש בכל זאת (על אף תזונה כמה שיותר מאוזנת) סכנה בהנקת תינוק כאשר אני מתבססת על תזונה טבעונית בלבד? 3 - האם ניתן לגדל תינוק שהתזונה שלו היא בעיקר טבעונית? 4 - עד שאגיע לראות את אחד מכם, מהם המזונות/העקרונות הקריטיים שעליי ליישם על מנת להכין את גופי להריון? האם בכלל התזונה בחודשים שלפני ההריון הם משמעותיים להתפתחות התינוק? בתודה מראש, אילנית
אני מבין שאבקת חלב עשויה מחלב בקר.האם גם לה יש את אותם חסרונות או שזה אחרת?
אבקת חלב זה חלב בלי מים. כדאי לשכור שלחלב יש גם יתרונות, כפי שציינתי יותר מפעם אחת
אם אני נמנע בכלל מחלב פרה עקב חוסר ספיגה טובה וזרחן רב זה אומר שאני מקבל את זה בכל זאת פה?
שלום, לאחרונה נחשפתי לחברה לעבודה אשר התפרצה אצלה חזרת מסוג שונה מהמוכר. מקריאה באינטרנט אני מבינה שהחזרת עושה קאמבק. בימים האחרונים אני סובלת מהרפס על העור, כחצי סנטימטר מתחת לפה אני סובלת מפעם לפעם מהרפס, בד"כ על השפה), בלוטות הלימפה בצוואר נפוחות מאוד, אני חלשה מאוד והתחושה הכללית לא טובה (ללא חום) ובנוסף סובלת מכאב ראש. פניתי היום למיון. ביצעו בדיקת דם לעמילאז - שיצא תקין, וכך גם ספירת הדם, שיצאה תקינה. האם חזרת היא עדיין אבחנה אפשרית בשלב זה? עד כמה בדיקת העמילאז אמינה לגילוי חזרת? הרופאים הציעו לבצע בדיקת נוגדנים לחזרת ביום א' במרפאה. שאלותיי: 1. האם הרפס יכול לגרום ליתר התופעות האופייניות לחזרת, כגון התנפחות הצוואר? 2. במידה ומדובר בחזרת - והכיוון בהחלט נוטה לשם - מכיוון שיש לי תסמינים דומים לחברה שחלתה - מהן ההמלצות התזונתיות/ תוספים העשויים להקל על הגוף? קראתי באינטרנט שלא מומלץ מאכלים חומציים, זה יהיה רעיון רע לסחוט לעצמי מיץ תפוזים טרי? יש לי בבית את התוספים הבאים: אכינצאה של NSP, מולטי, ויטמין C חומצי, ZINC לא פיקולינט. האם משהו מהרשימה מתאים כעת, ובאיזה מינון? 3. אני כועסת על עצמי. חברה שלי הגיעה לעבודה חולה - על אף שהיה ידוע לה שיש חשד שהיא חלתה בחזרת (המחלה התפרצה בקרב הילדים במשפחתה), אני לא התרחקתי ממנה כדי לא לפגוע ברגשותיה. אני חושבת שאני לא צריכה להרגיש לא נעים כאשר אנשים בוחרים להיות אנוכיים. אז מה השאלה בעצם? לא יודעת. משתפת. תודה מראש, שילי
שילי שלום, את רוב השאלות את צריכה להפנות לפורום רפואי, או לרופא המטפל. התוספים שהזכרת יכולים להועיל, אבל הם לא תחליף לתזונה טבעית ואיכותית. את צריכה לעבוד עכשיו על חיזוק המערכת החיסונית, כדי להחלים ולמנוע הישנות המחלה. מציע שתפני לייעוץ אישי מקצועי בתזונה טבעית ולא סתספקי בפיסות מידע ש"קראת באינטרנט", או בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. רפואה שלמה צביקה
כנראה שאתה לא מכיר את המחלה. מדובר במחלת ילדות שבד"כ אחרי שחולים בה פעם אחת מתחסנים. כך גם עם מחלות ילדות אחרות. הן מאוד מדבקות וסביר להניח שגם נטורופת שאוכל בריא עשוי להידבק במגע עם חולה חזרת. תודה לך וכדאי לדעת את הדברים האלה. וגם הנזיפות (הסמי-סמויות) על השאלות באינטנט - מוזרות - כי בכך אתה סותר את עצמך - כי הרי למה יש פורומים רפואיים? כדי שיפנו אותך לקבלת ייעוץ רפואי - לא אינטרנטי? המדיום הזה יותר מתוחכם וצריך לתת לו כבוד. כמובן שהוא לא תחליף לייעוץ רפואי, אבל הוא קצת יותר מהפנייה לייעוץ רפואי.
קניתי לאחרונה תוסף מזון אבץ של חברת ביו ויט רציתי לשאול האם הויטמינים והמינרלים שלהם טבעיים או סינטטיים? והאם אתה יכול לרשום לי חברות פה שמיצרות ויטמינים טיבעיים וסינטטיים שאני יוכל לדעת ממה "להיזהר" ?
שלום רב, אבץ זה מינרל ולכן אין בעיה של טבעי או סינטטי. לגבי הויטמינים, תשאל נטורופט בחנות טבע. אני לא ממליץ כאן על מותג זה או אחר בהצלחה צביקה קורן
שבת שלום ברצוני לשאול בקשר לצמח הנ"ל. אמא שלי בת 62 , חולה סכרת 2 כמה עלים /גבעולים היא יכולה לאכול מהצמח? והאם זה לא מוריד במשקל? ולא יחליש אותה? תודה מראש.
חופית שלום, ראשית, ודאי שמת לב שהאינטרנט מלא במידע עץ הצמח המועיל הזה. לדוגמה: http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=733&t=b אפשר לצרוך בכמה צורות: גרגרים מבושלים, נבטים, חליטה, מיצוי אלכוהולי, כדורים. אפשר לאכול 1-2 כפות מהגרגרים המבושלים וכפית חליטה מהעלים. כדאי להתייעץ עם איש מקצוע. קחי בחשבון שהחילבה גורמת לריח גוף חריף. החילבה מעוררת תיאבון ולא תגרום להרזייה. בהצלחה צביקה קורן
אני רואה כל הזמן פרסום אודות מוצר בשם VSL3 . הבנתי שזו אבקה עם חיידקים פרוביוטים . רציתי לדעת כיצד החיידקים שורדים את חומציות הקיבה? האם מותר לצרוך אותו כשמערכת החיסון חלשה? תודה
אפרת שלום, אני לא מכיר את המוצר שהזכרת, אבל באמת חלק מהחיידקים לא שורד וחלק מגיע למעים ועושה את פעולתו החיובית. לכן כדאי לבלוע את הקפסולה ולא להשתמש ישירות באבקה. בהצלחה צביקה קורן