פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
אשלגן במזון כמה צריך?
יוני שלום אשלגן צריך בסביבות 2000-4000 מ"ג ביום הוא מצוי בתזונה : בפירות, ירקות . הוא מצוי בקטניות, חיטה מלאה, תפו"א, עגבניות, גזר, סלרי, פרי הדר, בננה, פירות יבשים, אגוזים ועוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לדעת מהו בעצם שמן אתרי והאם שמן אורגנו נחשב אתרי . אם אכן הדבר ולפי מה שהבנתי אלו שמנים לשימוש חיצוני בלבד מדוע אנשים שותים/בולעים אותו . האם אין הדבר מסוכן? תודה
בן שלום שמן אתרי הוא שם שניתן לחומרים הנדיפים המקנים לצמח ארומטי את ריחו האופייני. ישנם שמנים שניתן לשתות אותם או לבלוע ושנם שמנים שאסור . הכל תלוי בסוג השמן ובחומרים המרכיבים אותו בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני לועסת 2-3 כפות זרעי פשתן ביום עם יוגורט-לא טחונים עם יוגורט\מרק\סלט מצאתי שזה מאוד מסייע לי לעצירות. כאשר הייתי טוחנת אותם זה לא היה משפיע כלל בעצירות. כמו כן אני משלבת כף בנפייבר עם כוס מים בבוקר,לעיתים רחוקות גם כף בערב. האם זה יותר מידי סיבים לדעתך? כי אני כאמור סובלת מבטן תפוחה בגלל עודף סיבים תזונתיים... רוב המזון שלי הוא לחם מלא,ירקות,פירות,מים..... שותה במון מים ומבצע פעילות גופנית ---4-5 פעמים בשבוע הליכה של 30 דקות . עיניין העצירות זה שנים רבות.....
שלום אתי זרעי פשתן ותוספת הבנפייבר אינם צריכים לגרום לבטן תפוחה ולכן במידה והם אכן מסייעים לך בעצירות אינך צריכה להוריד אותם מהתפריט היומי שלך.מה שכן הייתי ממליצה לך לנסות להוריד זה את כולם אותם מזונות שעשויים לגרום לבטן תפוחה אותם ציינתי בפנייך בתשובתי הקודמת. נסי כל פעם להוריד פריט מזון אחר שעשוי לגרום לגזים ובדקי האם זה מסייע לך. כמו כן הקפידי לאכול לאט ובנחת. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום ותודה הבת שלי בת שנה +4 , רזה יחסית, מעט אנמית, אוכלת מעט... אני מנסה להעשיר לה את התפריט בירקות ומזון בעזרת לביבות מטוגנות שהיא אוהבת מאוד (בתנור זה לא טעים) אני עושה לביבות מכל ירק... כמה שאלות ? 1. האם אפשר להכניס לבלילה קווקר ? או שבטיגון זה נהרס 2. מה עדיף להכניס לבלילה - קמח או פרורי לחם ? 3. האם אפשר להכניס טחינה לבלילה ? 4. האם אפשר לשים סומסום בבלילה ? ראיתי שככה זה גם יוצא בקקי... 5. האם אפשר לשים נבט חיטה (גרוס) בבלילה ? יש לזה ערך תזונתי לאחר טיגון ? 6. האם יש ערך בכלל לירקות בבישול ואז טיגון ?
אמא יקרה אני רואה שאת מקדישה הרבה מאמץ לשמור על בריאות ביתך אז למה מטוגן . שגורם לשרפת השמן והורס את רב המרכיבים הנהדרים שאת שמה בלביבה . ניתן להבריש בשמן זיית את הלביבה ולהכניסה לתנור וזה מאוד טעים וכך את מלמדת את בתך לאכל בריא. ללביבה מצויין להכניס נבט חיטה במקום לחם, קמח חומוס שמוסיף הרבה מינרלים וכן גם שומשום. 2. בבישול יורד ערך של ויטמינים מסויימים לכן עדיף לבשל קצר או להקפיץ. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
כדיי שהלביבות יהיו טעימות גם בתנור שימי מעט שמן בבלילה ,שמני את התבנית\נייר האפייה ולקראת סוף האפייה הפכי את הלביבות ואפשר להבריש במעט שמן. יוצא מצויין.
אני בת 14 ושוקלת 49 קילו והגובה שלי הוא 170, יש לי בטן קטנה , וחברות שלי אומרות שאני בתת משקל. האם זה נכון?
חסוי שלום אכן לפי הנתונים שנתת לי את ממש בתת משקל הBMI (ערך הקובע את המשקל על פי הגובה )שלך מאוד מאוד נמוך יתכן שהבטן הקטנה שלך נובעת מתזונה לא מאוזנת. לדעתי כדאי לך ללכת לדיאטנית קלינית טבעית שתסדר לך את התזונה בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ראיתי שיש שמן קנולה בכבישה קרה לא מזוכך רק בחנות אחת-בעדן טבע מרקט,כל השמנים האחרים,הם בכבישה קרה אך הוא מזוכך, שאלתי היא אם זה משפיע על איכות השמן אם הוא עבר זיכוך או לא?ואם כן אז למה רוב השמנים בשוק מזוככים?
שמן קנולה שלום שמן מזוכך הוא שמן שעבר כבר חימום.ולכן זה מוריד מהאיכות שלו. ברור שעדיף שמן שלא עבר תהליך זה. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם שימוש בשמנים אתריים בצורה חיצונית יכולים לגרום להפלה? אני משתמשת בשמן שאני מאוד אוהבת את הריח והבנתי שיש שמנים שלא כדאי בהיריון האם במריחה חיצונית יכולה להיות השפעה? תודה רבה מראש חשוב לי מאוד!
עדי שלום אכן כן שמנים חודרים מהר מאוד לגוף ומשפיעים חזק מאוד. לכן עדיף בהריון להזהר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני בת 42 ואחרי 3 לידות (2 בניתוח קיסרי), אני משתדלת לשמור ולאכול בריא (סלט ירקות/כרוב, לחם מלא, אוכל לא מטוגן) אך הבטן אינה יורדת כנ"ל לא המשקל. פעילות גופנית שאני עושה זה עלייה במדרגות. לפני הלידות, עשיתי הרבה דיאטות וירדתי. שאלתי - האם ההתעמלות שאני עושה תעזור לי להוריד את הבטן ולרדת, אילו מוצרים מומלצים שאוכל ומתי אראה את הירידה ? תודה מראש
ורד שלום כדי להוריד את הבטן צריך גם לעשות ספורט לחיזוק שרירי הבטן וגם לאכל נכון את אחרי לידות ומאוד חשוב לבדוק אם אין לך חסרים תזונתיים .בגלל זה אולי חילוף החומרים שלך נמוך. המלצתי לך ללכת לדיאטנית טבעית שתבנה איתך תוכנית המתאימה למצבך, בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אתם מתנגדים לקפאין ובתה ירוק יש קפאין.האם גם הוא לא בריא?
פוקסטרוט שלום אכן יש בתה ירוק קפאין, אולם רוב המרכיבים שלו הם אנטיאוקסידנטים בעלי פעילות טרפויטית טובה מאוד . לכן היתרון עולה על החיסרון בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אני בת 50 מקפידה על תזונה נכונה לפי ההמלצות שלך, אוכלת מעט ועשיר בסיבים תזונתיים ולא מצליחה להוריד מהמשקל שלי יש לציין שאני לא אוהבת פעילות ספורטיבית אך עובדת כל יום. רוב היום אני בתנועה.
שלום ברוריה צייני בבקשה משקל וגובה והאם התרחשה עליה במשקל בתקופה האחרונה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
בהמשך לשאלתי לגבי הורדה במשקל. אני בת 51 גובה 158 משקל 56 הייתי במשקל יציב כ-10 שנים במשקל 54 ק"ג ומאז הפסקת המחזור החודשי לפני 4 שנים,הבטן יצאה מעט והמשקל בעליה למרות שהיום אני אוכלת פחות מבעבר, אך עולה בעליה מתונה. במשך 4 שנים עליתי 5 ק"ג.תודה מראש ברוריה
שלום רב, יש לי משק בגליל המערבי אשר שום ריסוס או כל חומר הדברה אחר לא עבר בו ב 10 שנים האחרונות כיצד אני יכול לדעת האם זה פוטנציאל לגידולים אורגנים אודה לתשובתכם אורן
אורן שלום, יש היום שלושה גופי פיקוח המוכרים ע"י משרד החקלאות אחד מהם הוא "אגריאור" תעשה חיפוש בגוגל על "פיקוח אורגני" ותמצא פרטים בהצלחה צביקה קורן
שלום רב, אני סטודנט, ושאלתי חשובה מאד עבור סטודנטים, והיא בעניין האוכל הקפוא. כדי לחסוך בזמן, כל תחילת שבוע מכינים לי אוכל מבושל- מרק עם עוף, מרק עם בשר או עם קציצות, ולאחר שהאוכל מבושל מכניסים אותו למקפיא. אני במהלך השבוע מפשיר את האוכל(לעיתים יוצא שהוא נשאר במקפיא תקופה של עד חודש). לאחרונה גיליתי את החוק הידוע שאסור להקפיא ולהפשיר בשר\עוף יותר מפעמיים, שאלתי היא מה קורה לגבי האוכל המבושל שאני אוכל יום-יום(הרי גם הוא עובר תהליך של הקפאה הפשרה בישול ואז שוב הקפאה הפשרה), האם הפגיעה משמעותית? או שעדיף לאכול אוכל מהקפיטריה באוניברסיטה? תודה!
אבי שלום, מאד לא מומלץ להפשיר ולהקפיא שוב. הפתרון הוא לבשל מנה גדולה ולשמור בפריזר מנות קטנות לארוחה בשקיות ניילון, או בקופסאות קטנות. באופן כללי רצוי אכול אוכל מבושל בסמוך לבישול. אם אי אפשר לבשל כל יום, תשמור במקרר ל 2-3 ימים, או במקפיא. חודש זה יותר מידי זמן לשמירה. המזון בקפיטרה היא "פשרה" אפשרית. הוא לא מפורסם באיכותו. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום , אני בת שישים ולוקחת כל יום כף ןחצי זרעי פישתן טחונים בנוסף להרבה ירקות , מעט עוף ודגים , שקדים ובסך הכל תזונה די נכונה . האם , לדעתך כמות זרעי הפישתן מספיקה , בעיקר לשיפור הזיכרון , או שכדאי לקחת אומגה 3 גם כתוסף תזונה ? תודה
דפנה שלום, אם את אוכלת את זה על בסיס יומי, זה מספיק ואין צורך בתוסף. אם את אוכלת גם דגים בנוסף לעוף, זה בהחלט מספיק. אם לא, את יכולה לקחת תוסף המבוסס על שמן דגים. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב אני הייתי מעשן עד לפני שנה וברצוני לדעת כיצד ניתן לנקות את הריאות על ידי תזונה תודה ..
שלום רב, הפסקת העישון מתחילה את פעולת הניקוי...! עם זאת, כל הגוף שלך מורעל ולא רק הריאות. כדאי שתפנה לייעוץ אישי בתזונה טבעית. קשה לי לפרט את כל התהליכים במסגרת הפורום, אבל צום מיצים של כמה ימים ולאחר מכן מעבר לתזונה טבעית ונטולת רעלית יעזרו מאד. בהצלחה צביקה קורן
יותר מהשאר?
שלום דיגי כל הפירות והירקות עשירים בסיבים תזונתיים, בעיקר בקליפתם. פירות יבשיים עשירים בסיסים תזונתיים אך כמו כן הם גם עשירים בקלוריות ולכן יש לצרוך אותם במתינות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
האם יש משהוא טבעי שנותן הגשת שובע? תודה, א.ש
א.ש. שלום, מזון טבעי, איכותי ומגוון, העשיר בסיבים תזונתיים ובשומנים טובים נותן הרגשת שובע. כדאי לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בפורום. בהצלחה צביקה קורן
מהו יבוש יבש של מזונו. האם אובן טוסטר הוא יבוש יבש, או מחבט טפלון ללא שומן יכולים להקרא יבוש יבש. תודה.
שלום רב, ישנם מכשירים ייעודיים לצורך זה הנקראים: דה-הידרטורים. אפשר לנסות גם בטמפרטורה נמוכה בתנור או בטוסטר אובן. לא הייתי הולך על מחבת. בהצלחה צביקה קורן
הבן שלי די שמן קשה לו לעשות דיאטה הוא אלרגי למוצרי חלב ושוקו איזה סוג של דיאטה אתה ממליץ
ארלוש שלום, אני מציע לפנות לייעוץ אישי בתזונה ולא להסתפק בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. אפשר בקופת חולים או באופן פרטי. במסגרת הפורום הזה אנחנו לא נותנים תפריטים ומתכונים. בהצלחה צביקה קורן
ברצוני לקבל מידי האם אתם מכירים את סוג נדאיטה הזאת כפי שפורסם :ג'ל טעים שיוצר קיצור קיבה טבעי ומשאיר רק 20% מהקיבה פנויה לאכילה למשך כל היום חזק - לא מאפשר לך לאכול האם זה נכון ?
אבי שלום, אני לא מאמין ב"דיאטה" הזאת או בכל שיטות דיאטות הפלא המבטיחות הרזייה מהירה. בסופו של דבר זה גורם להשמנה, כי אי אפשר להתמיד בהן! רק תזונה מגוונת ואיכותית תביא לאיזון במשקל. השאלה עלתה רבות בפורום - תעשה חיפוש על המילה "רוקח". בהצלחה ביקה קורן
חבל שמר קורן מכפיש את התכשיר שהוא הנמכר ביותר בישראל
שמן איזיו מורכב משמן קנולה חמניות זרעי ענבים אוליואוסול.כתוב על הבקבוק ששתי כפות ביום זה מחצית מהצריכה היומית של אומגה 3עשיר בויטמין e ו-d האם אכן ניתן לבשל בו ולשים בסלט והאם אכן בריא?תודה מרשא.
דני שלום, אני לא מכיר את השמן הזה, אבל מיח שהוא הרבה יותר יקר משמן זית או שומשום. אני ממליץ להשתמש בשמן זית או שומשום, מכבישה קרה, רצוי מגידול אורגני בהצלחה צביקה קורן
שלום! ברצוני לברר את קיום הנזק לבריאות משיטה מוזרה להתפחת בצק שמרים, עליה שמעתי לאחרונה. שמים בצק שמרים (שמרים, סוכר, קמח, שמן) שטרם תפח בשק ניילון סגור ומעל השק מניחים קופסת גפרורים עם הצד המצופה בחומר החום כלפי השק עם הבצק תוך הצמדת הקופסה למשך 10 דקות. לדברי הנסיין, הבצק תופח במהירות מופלאה, בזכות התגובה עם הגופרית שבקופסת גפרורים שמתקיימת אפילו דרך הניילון של השק. האם המאפה שהוכן באמצעות השיטה הזאת הנו רעיל או אולי שווה לנסות? תודה.
שלום רב, לצערי אין לי תשובה טובה עבורך. הגופרית בגפרורים לא משפרת בריאות, אבל אני לא יודע כמה חודר מבעד לניילון. בהצלחה צביקה קורן
שלום לך יש לי בעיה יש לי בן כבן 23 שחזר מהמזרח לפני שלומה חודשים ומאז שינה את כול התפריט שלו מה שבאמת מדאיג זה שהוא כול יום לפני השיינה לוקח כוס שם בפנים שניי כפיות כורכום עם מים מהברז ושותה זה מסוכן ?
שלום רב, לא הסברת למה הכוונה "שינה את כל התפריט שלו"... הכורכום הוא תבלין רב ערך מבחינה בריאותית ונמצא במחקרים כנוגד סרטן ומועיל למערכת העיכול ועוד. אילו זה היה מזיק לבנך הוא היה מרגיש את זה. אם הוא בריא ופעיל, אני לא רואה סכנה. בהצלחה צביקה קורן
אני בת 40 יש לי בעיה אין לי שיבוי מישקל בעמידה לא ימניה ולא סמולה לא כדימה ולא אחורה בהליכה הכול תכין רק בעמידה אין לי יציבות איזה סוג של טיפול טוב בישבלי
שלום רב לצערי איני יכולה לעזור כיוון שהפורום עוסק בתזונה... ממליצה לך לפנות לפורום מומחיות רפואית שבאתר דוקטור'ס. בברכת בריאות שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום אני בן 20 בריא אוכל נכון הפסקתי לעשן לפני 8 חודשים ורציתי לדעת איך אני יכול לנקות את הגוף שמעתי על שיתה של מיצים השאלה שלי איך עושים ואיזה מיצים שותים והם זה אפשרי בשלב של אימונים בחדר כושר תודה לך צביקה..
שלום רב, אני ממליץ על ניקוי גוף בצום מיצים, פעמיים בשנה בעונות המעבר (אביב וסתיו). בזמן הצום לא מומלץ ללכת לחדר כושר, או לעשות פעילות נמרצת. אפשר לעשות צום מיצים בקבוצה מאורגנת מחוץ לבית (בדומה לסדנאות שאני מארגן), או באופן עצמאי בבית, לאחר קבלת ייעוץ אישי, הדרכה וליווי. לא מומלץ להתחיל בצום כלשהו ללא קבלת הדרכה. אם שמעת את התוכנית, הסברתי שם מדוע. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב לך ותודה מראש השאלה שלי היא כזאת אפשרי לגדל שני תרנגולות למטרת ביצי חופש בבית והם באמת יש דבר כזה ביצי אומגה 3 תודה וחודש טוב..
רוביק שלום, אם יש לך חצר גדולה שבה התרנגולות יכולות לטייל וללקט את מזונן, זה בהחלט אפשרי. ביצי אומגה-3 זה מושג חדש יחסית ובמסגרתו מעשירים את המזון של התרנגולות באומגה 3. אתה יכול לברר במועצת הלול איך זה מתבצע. אני לא יודע עד כמה זה מצליח. בהצלחה צביקה קורן
ואם אוכלים בוטנים קלויים שכתוב על זה נתרן גבוה ומקלפים את הקליפה שיש על זה הרבה מלח אז הנתרן הוא בכמות מופחתת? ואזה יין עדיף להורדת כולסטרול לבן או אדום יבש או חצי יבש אודה לך מאוד אם תעני לי
שלום אפי הסיבים התזונתיים סופחים וקושרים אליהם שומנים וכולסטרולובכך הם בעצם מסייעים בשמירה על רמות שומנים נמוכות בדם ובהורדת כולסטרול. כמות הנתרן יורדת אך עדיין כמות הנתרן גבוהה בהשוואה לבוטנים שלא עברו קלייה. מומלץ שתייה של יין אדום בכמות מתונה כמובן של כוס עד 2 כוסות ביום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית
האם פיתה מקמח מלא זה בסדר ? יש בהם פחות קלוריות מפיתה מקמח לבן? מה היתרון שלהם?
שלום רב, פיתה מקמח מלא מכילה סיבים תזונתיים שנותנים תחושת שובע והיא גם מכילה יותר ויטמינים ומינרלים לעומת הקמח הלבן.. בכל מקרה פיתה זה לא מזון דיאטטי... בהצלחה צביקה קורן
שלום רב , רציתי לדעת אם יש בעיה לקחת כדורי גדילן מצוי עם תרופות כלשהן למשל אנטיביוטיקה , וכמה זמן מומלץ ליטול את הכדור לניקוי כבד . בתודה מראש , נטלי
נטלי שלום, באופן כללי ועקרוני אני לא ממליץ לקחת "תרופות טבעיות" ללא ביצוע תהליך של ניקוי, או שינוי בהרגלי התזונה. השאלה שלך כללית מאד ולכן קשה לי לענות עליה. יש תרופות שמכבידות על הכבד ובאותו זמן לא כדאי לקחת עוד חומרים שמעמיסים עליו בתהליכי "ניקוי". בהצלחה צביקה קורן
אשמח לדעת אם יש איזה שהיא דיאטה שתקשור את שני הבעיות להצלחה יש לציין שמאז הגאוט ההשמנה בעליה למרות שלא אוכל הרבה ויש לצין שבאותו תקופה הפסקתי לעשן
שלום אבי ראשית עלי לציין שאחד מגורמי הסיכון לגאוט הינו השמנת יתר ולא הפוך... כלומר מחלת גאוט אינה צריכה להוביל להשמנה. מדבריך ככל הנראה השמנת היתר נגרמה מהפסקת העישון. לצערי איני יכולה לבנות תפריטים אישים באמצעות פורום זה ולכן אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית למטרת בניה של תפריט דל בקלוריות לשם ירידה במשקל וכמו כן מוגבל בכמות החלבון והשומן, בעיקר שומן רווי לאור מחלתך. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית
שלום בתי בת שבוע וחמישה ימים ביומיים האחרונים שמתי לב שהצואה שלה השתנתה היא לא נוזלית אלא מאוד צמיגית כמו של אדם בוגר אח בצבע חרדל האם זה נורמלי??? אשמח לתשובה תודה אלין
אלין שלום, אין לי אפשרות לענות לך. מערכת העיכול של התינוקות ממשיכה להתפתח ולהתארגן בחודשים הראשונים לחיים. מציע שתפני לרופא המטפל אם התופעה ממשיכה ומטרידה אותך. בהצלחה צביקה קורן
הסודה לשתייה בבקבוק מוגז שווה ערך לסודה באבקה? אם אני שם את הסודה לשתייה בתור אבקה בבית שחי כדי למנוע את ריח הזיעה זה בטיחותי?כי רוב הדיאדרנטים מכילים אלומיניום רציתי לשמוע את דעתך בנושא.. אני שם את הסודה כבר קרוב לשנה,ופתאום התפתח לי גירוד רק בצד אחד של בית השחי.חשבתי שזה אולי מהסודה..לצרות שזה הולך ונעלם..אז לא נראה לי
אלעד שלום, האבקה והמשקה הם לא אותו דבר. האבקה היא בסיסית מאד ולכן יש המשתמשים בה כדיאודורנט טבעי. לאנשים עם עור רגיש היא גורמת לגירוי בגלל הגרגרים הגסים. נסה לעשות הפסקה של מספר ימים. בהצלחה צביקה קורן
במידה וערך הכולסטרול 230, מאיזה מאכלים כדאי להמנע ומאיזה מומלץ לצרוך יותר, הכל בכדי להוריד את ערך הכולסטרול?
ורד שלום, השאלה עלתה מאות פעמים בפורום תעשי חיפוש על המילה "כולסטרול" ותקבלי כמה טיפים טובים. לפעמים אין ברירה וצריך טיפול תרופתי. בכל מקרה כדאי שתפני לייעוץ אישי ולא תסתפקי בתשובות בפורום. עד אז תגבירי צריכת ירקות חיים ומבושלים, שמנים טובים (שמן זית, אבוקדו, פשתן טחון ועוד), דגנים מלאים וקיטניות ותימנעי ממזון זבל (עודף חלבון מהחי, סוכרים, מרגרינה ועוד). פעילות גופנית סדירה ונמרצת עשויה להועיל. בהצלחה צביקה קורן
שלום רב , האם יש דרך להגן על הכליות והכבד במהלך נטילת כדורים הפועים באיברים הללו? בהמון תודה מראש , דקלה
דקלה שלום, הדרך היחידה שאני מכיר (בהנחה שאין ברירה וחייבים לקחת כדורים), היא הפחתת העומס על הכבד והכליות. הכליות נפגעות כשאוכלים הרבה מלח וחלבון מהחי ולא שותים מספיק מים. ירקות חיים ומיץ ירקות משפיעים לטובה על הכליות. הכבד נפגע כשמעמיסים עליו חומרים כימיים (בנוסף לתרופות) כמו צבעי מאכל, חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, מזון מרוסס ומדושן בכימיקלים. גם אכילת יתר של סוכרים ושומנים כמו מרגרינה ועוד פוגעת בכבד. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
היי, רציתי לדעת כמה שוקל בערך שניצל ביתי ממוצע .. הוא יכול להגיע ל65 גרם ? ( כולל פירורי הלחם ) ורציתי גם לשאול כמה קלוריות בדג נסיכת הנילוס מצופה פירורי לחם מטוגן בשמן .. משהו כמו 100 גרם לערך . תודה לעונים
שלמה שלום, יש שפע של "מחשבוני קלוריות" באינטרנט. תעשה חיפוש ותמצא שניצל ואוכל מטוגן לא נמצאים בסל המוצרים בתזונה הטבעית - הבריאותית. בהצלחה צביקה קורן
שלום, לאיזו אלרגיה גורם קפאין (אלרגיה למה?), וכיצד היא באה לביטוי? ואיזו כמות קפאין גורמת לאלרגיה (למשל, במונחים של מספר ספלי קפה ביום)? אלי
אלי שלום, לא ידוע לי הנושא של אלרגיה, אבל לקפאין חסרונות רבים בהיבט הבריאותי תעשה חיפוש בפורום על המילה "קפאין" ותמצא כמה עשרות תשובות שנתתי בנושא. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום, למה להגביל את החיפוש בפורום ולראות רק את חלקיק הכוס הריקה?לא הייתי מציע להתעלם ממידע חשוב הנמצא , וכך עשיתי - בדקתי במקורות מדעיים מכובדים ומצאתי כי, בצד חסרונותיו (מהם אינני מתעלם), יש לקפה מס' ניכר של יתרונות לא מבוטלים, ובהם: יש בו נוגדי חמצון - פיטוכימיקלים, פלבנואידים ופנולים, יכולת לשפר ספיגת גלוקוז בתאים, להפחית סיכון לסרטן המעי הגס, לסרטן כבד, לסוכרת, לאבנים בכליות ובכיס המרה, לשיגרון, לאלצהיימר לדמנציה ולפרקינסון! עוד מתברר שבעניין הפרעתו כביכול לספיגת סידן, אין ראיות לכך כאשר צורכים את כמות הסידן המומלצת, מה עוד שניתן להתגבר על הפרעה זו ע"י הוספת חלב לקפה. אז למה להתעלם מהתמונה המלאה והמאוזנת? שבת שלום. אלי
שלום רב לך ותודה מראש על מה שאתם עושים כאן אוקיי יש לי ילד בגיל 22 שאוכל הרבה תמרים ממש הרבה אני מדבר על משהו כמו 15 תמרים ביום ובקשתי ממנו שיפחית או שיעשה אפסקה אני מאוד מודאג זה השאלה שלי אם זה יכול לפגוע לו בבריאות תודה ...
לאב המודאג שלום, 15 תמרים (גדולים או קטנים??) זאת כמות גדולה, אבל היא מזיקה פחות מאשר מנת גלידה או עוגה, או שוקולד, או בורקס. אם בנך בריא, עוסק בפעילות גופנית ואוכל נכון ומאוזן, אין סכנה. כדאי לפזר את הכמות הזאת על פני היום ולא לאכול בבת אחת. בהצלחה צביקה קורן
ברצוני לברר מי מהם מכיל ערכים תזונתיים גבוהים יותר ומי נספג יותר טוב על ידי הגוף.ישנן מחלוקות.אם ניתן להרחיב אשמח
שלום רב, בחלב / יוגורט באפלו יש יותר שומן, יותר אומגה-3, יותר סידן, מגנזיום ואשלגן ויותר קלוריות. בשאר הערכים הם די דומים. פרטים נוספים תמצא בקישור שלהלן: http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/96/2 יש שם מנוע חיפוש לכל סוגי המזון. כדאי לזכור שחשוב לגוון את התזונה ולא "להיתקע" עם האוכל "הכי טוב"! בהצלחה צביקה קורן
אני צריך להתחיל לקחת תוסף תזונה להמלצת רופא משפחה שלי מסתבר שהכולסטרול שלי לא משהו(לא שאני מבין ממש מה זה אומר חוץ מההשפעה על הלב) מישהו פה מכיר או לוקח בעצמו? אפשר המלצה הוא אמר שהעדיפות היא לתוספים לא סינטטים????!?!?!? תודה מראש לאלה שיענו
מיכה שלום, אני ממליץ לך לא לחפש "תרופות טבעיות" ולא לקחת תוסף תזונה - טבעי או סינטטי - ללא ביצוע שינויים בתזונה ובאורח החיים, לאחר קבלת יעוץ והדרכה בנושא. חוצמזה, אנחנו לא מאפשרים לפרסם בפורום מוצרים מסחריים או שירותים, כך שאם זאת הייתה הכוונה שלך, זה לא יצליח. יום טוב צביקה קורן
הם אומרים שזה 100 אחוז טבעי וזה ג'יל ששותים ומרגישים שובע במשך 6~7 שעות... אני בן 17 קניתי את הג'יל והוא באמת עובד אך ב10 דקות הראשונות כואב טיפה הבטן אבל ממש טיפה בהתחלה כאב יותר (משתמש כבר 8 ימים) וכתוב שזה חלק מתופעות הלוואי שיכול לקרות כי הגוף שלי אינו רגיל להרבה סיבים (משהו כזה). דבר ראשון בחיים שלי לא הצלחתי להחזיק מעמד בדיאטה יותר מיום (הלכתי לאלפי דיאטניות אפשר לומר וכלום לא עזר, אני ממש חלש) הבעיה שלי היא - שיש לי עצירות 6 ימים אני לא הוצאתי גלילים ולפני שהשתמשתי בג'יל הזה היה לי גם עצרויות אבל של 4~3 ימים. זה מפני שאני אוכל ממש קצת יחסית למה שאכלתי מקודם (שזה היה המון) לא יודע אם כדי להפסיק עם האבקה שהופכת לג'יל כאשר שותים את זה... האם עצירות הרבה זמן זה דבר רע? ואיזה נזקים זה גורם? והאם להפסיק להשתמש בזה? (למרות שיש לזה אישור ממשרד הבריאות וגם הרבה אנשים השתמשו בזה) אשמח לשמוע ממך במהרה
כשיש עצירות הגוף צובר רעלים מיותרים בתוכו וזה ברור מאליו לא צריך לחכות לתשובה על דבר כזה.
מאור שלום, אתה צעיר מאד וכנראה חדש בפורום. כתבתי עשרות פעמים שלא כדאי להתמכר ל"דיאטות כאסח" ולכדורי פלא המבטיחים הרזייה מהירה, או שיחרור מעצירות כפי שמציע לך המשיב האלמוני. הרזייה ואיזון משקל מושגים רק באמצעות תזונה נכונה ופעילות גופנית נמרצת ולא באמצעות "תרופות טבעיות" הגורמות להשמנה ולהוצאה כספית ניכרת. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא לבזבז את כספך ולסכן את בריאותך בצריכת מוצרים מפוקפקים. עד אז, תעשה חיפוש על המילה "עצירות" ו"רוקח" ותקבל כמה תשובות בנושא. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום, האם שאלתי בנדון מ-3.10 נפלה בין הכיסאות? אני יודע שאתה מקפיד לענות בתוך ימים ספורים, לכן אני שואל, ומצפה מאוד לתשובתך. בברכה, רוביק
רוביק שלום מה שאלת חזור שוב על שאלתך בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
טובה שלום, לחזור על שאלתי, במקרה זה, יותר מסובך מאשר למצוא אותה במקומה, לפי הפירוט הבא: מדובר בפנייתי בנושא "חלבה מטחינה מלאה" מ-24.9, עליה ענה צביקה, לתשובתו התייחסתי, וכך הלוך ושוב - 3 שאלות עם 2 תשובות, כאשר שאלתי האחרונה הייתה בנושא "אבקת חרובים או קקאו" מ-3.10. בטוחני שתמצאי אותה לפי הפירוט הזה. בברכה, רוביק
כולנו כבר יודעים שחימום מזון במיקרו בכלי פלסטיק מוציא כימיקלים לתוך המזון. כולם כבר יודעים שקרינת המיקרו מסוכנת. מה שלא כולם יודעים הוא שגלי המיקרו משנים את ההרכב המולקולרי של המזון כך שכל הירקות הבריאים לכאורה שחיממנו הופכים לערימת קלוריות שיכולה אף לסרטן. כך טוענים אתרים שונים בארה"ב, שוויץ ואוסטרליה. אנא הסתכלו בקישור הנ"ל ואמרי לי האם יש אמת בדבר. בינתיים אני לא משתמשת במיקר כלל ושוקלת לזרוק אותו מהבית. אני מחממת הכל בטוסטר. לוקח יותר זמן אבל שומר על הערך התזונתי של המזון. באנגלית: http://www.globalhealingcenter.com/microwave-ovens-the-proven-dangers.html תרגום לעברית: http://www.akkonet.co.il/forums/viewtopic.php?f=19&t=6099
קרין אכן את צודקת בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
קרין שלום, בעבר היה אתר חשוב ומועיל "מה שרופאים לא מספרים לך" (WDDTY ), אשר נסגר לצערי והוא קיים היום רק באנגלית (wddty.com ). באתר הזה הופיעה הכתבה הבאה בנושא מיקרוגל. אני השתכנעתי וזרקתי אותו מהבית לפני 15 שנה. תקראי ותחליטי מה לעשות. "תנורי מיקרוגל - מתכון לסרטן מאת: סיימון בסט http://www.wddty.co.il/index2.html ראיות הקיימות זה למעלה מ- 10 שנים, אשר נאסרו לפרסום על-ידי מערכת בתי המשפט בשוויץ, מראות כי מזון אשר הוכן בתנור מיקרוגל עלול לגרום לשינויים מדאיגים בדם. מחקרים אשר נעשו באחרונה, מחזקים את הראיות המצטברות המוכיחות כי תנורי המיקרוגל מסכנים את בריאותכם. בשנת 1989, גילה מדען מזון שוויצרי בשם ד"ר האנס-אוריק הרטל מספר גילויים מדאיגים בנוגע לתנורי המיקרוגל. עם זאת, משך יותר מעשור הוא נלחם על הזכות לאפשר לעולם לדעת מה גילה. המידע אותו ניסה נואשות לפרסם חיוני לאינטרסים שלנו כצרכנים: כל מזון אותו אנו אוכלים לאחר שבושל או הופשר בתנור מיקרוגל, עלול לגרום לשינויים בדם המרמזים על התפתחותו של תהליך פתולוגי המופיע גם בתהליכים סרטניים. עם זאת, משך כל התקופה הזו, הושתק הרטל ביעילות בידי יצרניהם של תנורי המיקרוגל, אשר השתמשו ביעילות בחוקי מסחר של מערכת בתי המשפט בשוויץ, על מנת להשתיקו ואף לאיים עליו. במרץ 1993, מנע בית המשפט המסחרי במחוז ברן, לאחר תלונה שהגיש איגוד הסוחרים השוויצרי למכשירי חשמל לבית ולתעשייה (Swiss Association of Dealers for Electroapparatuses for Households and Industry ), מד"ר הרטל הצהיר או לכתוב בפומבי כי תנורי המיקרוגל מסוכנים לבריאות. אי-מילוי הוראתו זו של בית המשפט על-ידי ד"ר הרטל עלול היה לעלות לו בקנס בסך 5,000 פרנקים שוויצריים, או אפילו להכניסו לבית הסוהר למשך שנה. בית המשפט הפדרלי בלוזאן, שוויץ, אישר את פסק הדין בשנת 1994. בית המשפט ביסס את פסק דינו על החוק השוויצרי נגד תחרות בלתי-הוגנת, המונע "הצהרות מפלות, לא-נכונות, מטעות ופוגעות ללא צורך כנגד ספק או מוצריו" 1, חוק המביא בחשבון אך ורק את מניעת המסחר לכשעצמו ולא כוונת זדון כלשהי. חוק זה משתיק ביעילות גם את העיתונות השוויצרית, כיוון שכל הצהרה אשר יכולה להישמע כביקורת כנגד תנורי המיקרוגל, עלולה בקלות לגרום להתדיינות משפטית. לדעתם של השוויצרים אודות ממצאיו של ד"ר הרטל אין שותפים באירופה. באוגוסט 1998, קבע בית המשפט האירופאי לזכויות האדם, כי צו ההשתקה אשר הוצא בידי בתי המשפט השוויצריים כנגד ד"ר הרטל, היה מנוגד לזכות חופש הביטוי. בית המשפט האירופאי גם צווה על שוויץ לשלם לו פיצויים בסך 40,000 פרנקים שוויצריים. למרות נצחונו לפני שנתיים, עדיין ממתין ד"ר הרטל כי בתי המשפט בשוויץ ישנו את החלטתם הקודמת ויבטלו קנס בסך 8,000 פרנקים שוויצריים אשר הוטל עליו. בינתיים, הולכים ומתאמתים גילוייו טעוני הנפץ על-ידי נתונים המופיעים ברחבי העולם. מחקרו של ד"ר הרטל לפני אחת עשרה שנים, הצטרף ד"ר הרטל, מדען מזון אשר עבד משך מספר שנים באחת מחברות המזון השוויצריות הבינלאומיות, לפרופ' ברנרד בלנק מן המוסד הפדרלי לטכנולוגיה, על-מנת לבצע תכנית מחקר מקיפה אודות השפעותיו של מזון אשר בושל והופשר במיקרוגל, על בני האדם. על אף שהתוכנית נדחתה בידי הקרן השוויצרית הלאומית, החליטושני המדענים לממן תכנית מחקר קטנה יותר בעצמם. הם בחרו שמונה אנשים מן המכון המקרוביוטי אשר בקינטל שבשוויץ, אשר כולם, כולל הרטל עצמו, הינם חסידיה של תזונה מקרוביוטית נוקשה, זאת על-מנת למזער את נוכחותם של יסודות מטעים אשר עלולים היו להשפיע על בדיקות הדם. פרט לד"ר הרטל, שהיה אז בן 64, היו שאר המשתתפים בגילאים שבין 20 ל-40 שנה. כפי שסיפר ד"ר הרטל למגזין " What Doctors Don' t Tell You": "כולנו חיינו באותו מלון משך שמונה שבועות ואף אחד לא עישן, לא שתה אלכוהול ולא קיים יחסי מין". בהפסקות של יומיים עד חמישה ימים קיבלו המתנדבים אחד מתוך שמונה מקורות מזון, אשר נצרכו על קיבה ריקה: 1. חלב גולמי מחווה אורגנית. 2. אותו חלב לאחר שחומם בצורה קונבנציונלית. 3. אותו חלב גולמי לאחר שחומם בתנור מיקרוגל. 4. חלב מפוסטר ממקורות קונבנציונליים. 5. ירקות טריים אשר גודלו בחווה אורגנית. 6. אותם ירקות לאחר שבושלו בצורה קונבנציונלית. 7. אותם ירקות, קפואים ולאחר שהופשרו במיקרוגל. 8. אותם ירקות לאחר שבושלו במיקרוגל. דגימות דם נלקחו מכל מתנדב לפני האוכל ולאחר מכן בהפסקות קבועות, לאחר שאכלו את המזונות אשר צוינו לעיל. שינויים משמעותיים התגלו בדמם של האנשים אשר אכלו מזון אשר הוכן במיקרוגל. ירידה ניכרה בכל ערכי ההמוגלובין והכולסטרול (הן הכולסטרול ה"טוב" והן כולסטרול ה"רע")2 . ירידה בולטת לטווח קצר ברמות הלימפוציטים (כדוריות הדם הלבנות) נראתה, לאחר עיכול המזון אשר הוכן במיקרוגל, לעומת צריכתם של סוגי מזון אחרים. בנוסף, גילה ד"ר הרטל קשר מובהק בין כמות האנרגיה של המיקרוגל במזונות אשר נכללו בניסוי, לבין בהירותם של חיידקים מאירים (כאשר מתבוננים בהם תחת תאורה מיוחדת) המתגלים בדמם של האנשים אשר אכלו את המזון. מסקנתו של ד"ר הרטל הייתה, כי אנרגית המיקרוגל עשויה לעבור לאנשים האוכלים מזון אשר הוכן בתנורי מיקרוגל. פרט להשפעות אלה של חימום המזון במיקרוגל, ציין ד"ר הרטל השפעות לא-תרמיות אשר לטענתו משנות את החדירות של קרום התאים על-ידי שינוי הפוטנציאל החשמלי בין צידו החיצוני לצידו הפנימי של התא. כתוצאה מכך, הופכים התאים הפגועים טרף קל לווירוסים, פטריות ומיקרו-אורגניזמים אחרים. מנגנוני ההתחדשות הטבעיים של התאים נפגעים אף הם, עובדה המאלצת בסופו של דבר את התאים לספק אנרגיה ב"מצב חירום" על-ידי מעבר מנשימה אירובית (מבוססת חמצן) לנשימה אנ-אירובית (ללא חמצן). במקום ליצור מים ופחמן דו-חמצני, עוברים התאים לייצר מימן רב-חמצני ופחמן חד-חמצני. במצב כזה, טוען ד"ר הרטל, עוברים התאים מתהליך חמצון "בריא" ל"תסיסה" לא-בריאה ליצירת אנרגיה. ד"ר הרטל ממשיך וטוען כי כאשר מעובד המזון במיקרוגל, מספק התנור כוח של 1,000 ואט ויותר. ההרס והדפורמציה של מולקולות המזון הנגרמים כתוצאה מכך, יוצרים תרכובות חדשות הנקראות תרכובות "רדיוליטיות" ( radiolytic), אשר אינן מוכרות בטבע. ההסכמה אשר התגבשה לאחרונה בקרב חוגי המדע היא, כי מזון אשר בושל במיקרוגל או מזון אשר ספג רינה, אינם מכילים רמות גבוהות יותר באופן משמעותי, של תרכובות רדיוליטיות לעומת מזונות אשר בושלו בצורה רגילה. אך תוצאותיו של ד"ר הרטל מראות את ההיפך גמור. גם בדיקות דמם של המשתתפים במחקר מאשרות, כי לא הכול תקין בקרב אנשים אשר אוכלים מזון שהוכן במיקרוגל. דגימות דם אשר נלקחו מדי בוקר בשעה 7.45, רבע שעה לאחר האוכל, ושעתיים לאחר מכן, הראו כי רמות כדוריות הדם האדומות, ההמוגלובין, ההמטוקריט והליקוציטים בדמם של האנשים אשר אכלו מזון שחומם או בושל במיקרוגל, היו גבולות המינימום של הנורמה. תוצאותיהם דומות לאלה הנמדדות בקרב אנשים בעלי נטייה לאנמיה. התוצאות היו מובהקות ומשמעותיות יותר מבחינה סטטיסטית בחודש השני למחקר. נוסף על כך, כאשר ירדו ערכים אלה עלו רמות הכולסטרול בדמם של הנחקרים, התאמה. לא קשה להבין מדוע פרסומן של תוצאות כאלה בשנת 1992 עורר זעם רב בשוויץ. עם זאת, תגובת הרשויות וענף תנורי המיקרוגל השוויצריים, אשר גררו את ד"ר הרטל לבית המשפט והרשיעו אותו בכפוף לחוק "התחרות הלא-הוגנת" שלהם, נשארה בגדר פרק מביש בהיסטוריה השוויצרית. הלחץ אשר הופעל על עמיתו, פרופ' בלנק, היה כה רב, עד כי נאלץ להתכחש ומבית להסברים אשר ניתנו בדו"ח המשותף שלהם אודות המחקר, זמן קצר לאחר פרסומו. באופן פרטי הודה פרופ' בלנק בפני ד"ר הרטל, כי חשש לשלום בני משפחתו 3 . למרות הניסיונות להשתיקו בקרב הציבור השוויצרי, נשאר מחקרו של ד"ר הרטל זמין לציבור אשר מחוץ לגבולות שוויץ, באמצעות הדואר או אתר האינטרנט שלו 4 . הרוסים מחרימים את תנורי המיקרוגל לאחר מלחמת העולם השניה, ערכו גם הרוסים ניסויים בתנורי מיקרוגל. החל משנת 1957 ועד לאחרונה התבצע מחקרם בעיקר במוסד לטכנולוגיית הקרינה (Institute of Radio Technology ) בקלינסק, אשר בבילורוסיה. לדברי החוקר האמריקאי וויליאם קופ, אשר ריכז את מרבית תוצאותיהם של מחקרים רוסיים וגרמניים בנושא, ונרדף בשל כך 5, הבחינו הצוותים הרוסיים בהשפעות הבאות: 1. בשר מוכן אשר חומם במיקרוגל יצר: d-Nitrosodiethanolamine גורם מסרטן מוכר היטב. ערעור התרכובות הביו-מולקולריות של החלבונים הפעילים. יצירת קשר לרדיואקטיביות באטמוספירה. יצירת גורמים מסרטנים בתוך תרכובות protein-hydrolysate בחלב ובדגנים. 2. פליטת תנורי המיקרוגל גרמה לשינוי בתהליכי הפירוק של גלוקוסידים וגלקטוסידים, אלמנטים המצויים בפירות קפואים, כאשר הפשירו אותם. 3. תנורי המיקרוגל שינו את תהליכי הפירוק של אלקלואידים צמחיים כאשר ירקות חיים, מבושלים או קפואים נחשפו ולו רק לפרקי זמן קצרים ביותר של קרינה. 4. רדיקלים חופשיים מסרטנים נוצרו במבניהם המולקולריים של יסודות קורט בצמחים, במיוחד בירקות שורש חיים. 5. צריכת מזון אשר בושל במיקרוגל גרמה לאחוז גבוה יותר של תאים סרטניים בדם. 6. כתוצאה משינויים כימיים בהרכב הבסיסי של מזון, נוצרו לקויים בתפקוד מערכת הלימפה, אשר גרמו לפגיעה ביכולתה של מערכת החיסון להגן על עצמה מפני גידולים סרטניים. 7. תהליך פירוקם הבלתי-יציב של מזונות אשר הוכנו במיקרוגל, שינה את ההרכב הבסיסי של המזון וגרם להפרעות במערכת העיכול. 8. מזונות אשר הוכנו במיקרוגל הראו אחוז גבוה יותר סטטיסטית של מקרי סרטן הקיבה והמעי, נוסף על פגיעה כוללת ברקמות התאיות הפריפריות והתמוטטות הדרגתית בתפקודן של מערכת העיכול וההפרשה. 9. חשיפה למיקרוגל גרמה לירידה משמעותית בערכם התזונתי של כל סוגי המזון אשר נבדקו, ובמיוחד: ירידה בזמינותם של ויטמינים מקבוצת B-Complex , ויטמין C , ויטמין E , מינרלים חיוניים וגורמים מסלקי שומן כדוגמת כולין ואינוזיטול. 10. הרס ערכם התזונתי של הנוקלאופרוטאנים בבשר. 11. הפחתת פעילות חילוף החומרים של אלקלואידים, גלוקוסידים וגלקטוסידים המהווים מרכיבים בסיסיים בפירות
שלום, קראתי שיש חשש שהנבטים וזרעי הצה מכילים חיידקי סלמונלה ואי קולי האם שטיפה תחת מים זורמים יכול למנוע? האם חימום במיקרו יכול לעזור? האם המיקרו משנה את ערכים התזונתיים שלהם? מה את ממליצה .תודה
שלום רב ניתן לצורך סיביים תזונתיים באמצעות אכילת ירקות, פירות, גרעינים ואגוזיים. כמו כן עלי לציין שישנם גם דגנים מלאים שאינם מכילים גלוטן ולכן אין צורך לוותר על היתרונות של הדגנים המלאים. בין הדגנים המלאים שאינם מכילים גלוטן נכללים התירס, קינואה, אורז מלא, טף ודוחן. שיבולת שועל למעשה גם נטולת גלוטן אך היא לרוב גדלה ליד דגנים אחרים שמכילים גלוטן ולכן קיים החשש שהגרגרים האחרים יתערבוב בטעות במהלך הקציר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית.
צביקה וטובה שלום רב, ברצוני לשאול לגבי ילדה בת 5.5 שבשל דלקת חריפה (בעיניים) קיבלה טיפול בסטרואידים במגה דוז ל- 5 ימים, דרך הוריד, ע"פ הפירוט הבא: סולומדרול 600( מ"ג ליום) וכעת היא ממשיכה בטיפול בסטראודים דרך הפה (40 מ"ג פרדניזון) למשך ארבעה שבועות. כעת אנו מתחילים את הטיפול דרך הפה. היא מקבלת במקביל תרופה סותרת חומצה - לוסק. שאלותיי: 1. איזו תזונה מומלצת בתקופה זו של לקיחת סטרואידים תוך התחשבות בגורמים השונים ובתופעות הלוואי - רעב גדול למתוקים ובצקים, עליית רמת הסוכר ולחץ הדם, הפגיעה של הסטרואידים בגדילה וכו'. 2. על פי סוג, מינון ומשך לקיחת הסטרואידים, האם ניתן להעריך את מידת נזקם לילדה בנושא של הגדילה? 3. כיצד ניתן תזונתית למזער את הנזקים בזמן לקיחת הסטרואידים ולאחר סיום נטילתם? תודה מראש!!! אם מודאגת
מורן שלום סטרואידים מדלדלים מאוד חלק מהוויטמינים B לכן חשוב מאוד לתת לילדה ויטמיני B, C,וE בנוסף לאכל הרבה ירקות ' אגוזים ודגים המכילים אומגה 3. להימנע מדברי חלב ובשרים הייתי ממליצה גם לקחת פרוביוטיקה למשך חודש זה חשוב מאוד. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן טובה בר- שאן
שלום אני טבעונית האוכל שלי הוא בעיקר ירקות קצת קטניות וסויה....אני אוכלת המון כרוב ירוק חי האם הוא צובר נוזלים ומקשה על ירידה במשקל? תודה
odi שלום התחושה שלי שכנראה את אוכלת בעיקר ירקות והנפיחות נובעת מחסרים של חלבון וחומצות שומן ובגלל זה חילוף חומרים שלך נמוך ואת לא יורדת במשקל המלצתי לך ללכת ליעוץ לגבי התזונה שלך אצל תזונאית קלינית טבעית בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום אני מתלבטת בעיקר מאחר ואני מפחדת שהשינוי יהפוך אותי לשמנה יותר. מאחר ורוב הדברים שאני יכולה לחשוב עליהם כארוחות יומיומיות כוללים פחמימות בצורה זו או אחרת. גם אוכלים יותר פירות ואגוזים וכל המאכלים ההלו עתירי קלוריות וסוכר. האם אני טועה? במה כדאי לשים לב? תודה, שירן
שירן שלום את טועה בגדול. צמחוני זה לא אומר לאכל כל היום לחם. מעבר לזה אגוזים הם מאוד חשובים בגלל חומצות שומן חיוניות שהגוף חייב לקבל אותם ולהפך אכילה במינון הנכון מעלה את חילוף החומרים וגורמת להרזיה או שמירה על משקל תקין. המלצתי לך לכי ליעוץ תזונתי. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
יש לי בטן מאוד גדולה ואני לא מצליחה להוריד אותה. בשאר הגוף אני רזה וזה יוצר מראה קצת מגוחך (העצמות שלי בולטות מהאזור של הבטן העליונה ועד הכתפיים). אני עושה כפיפות בטן ומשתדלת לא לאכול הרבה אבל הבטן שלי תמיד נשארת שמנה. פניתי גם למכון שמבצע שאיבות שומן מקומיות אך הם אמרו שלא ניתן לעשות לי שאיבת שומן. מה אני יכולה לעשות כדי להוריד את הבטן? אני בת 23, 164 ס"מ ושוקלת בין 48 ל49 (משתנה כל הזמן)
עב כרס שלום לפי החישובים את ממש לא שמנה . ויתכן שבטנך נפוחה. המלצתי: 1. לעשות ספורט לחזק את שרירי הבטן. 2. לבדוק את התזונה שלך ,יתכן שזו נפיחות בגלל תזונה לא נכונה. הייתי ממליצה אולי להתיעץ עם תזונאית קלינית טבעית . בהצלחה טובה בר- שאן
האם בריא לשים בסלט או לבשל.איזה סוג.יש כבישה קרה ומזוכך?איפה קונים?מה הכמות המומלצת? שאלה נוספת כמה כפיות ליום אפשר לאכול שושמשום מלא טחון?אפשר לשים במקרר לכמה זמן? האם ניתן להשרות כמו פשתן ולשתות? תודה רבה.
דוד שלום 1. טוב מאוד לשים בסלט שמן שומשום מכבישה קרה . 2. ניתן לקנות בבתיטבע או בעדן טבע מרקט. 3. נתן לאכל עד 2 כפות ביום מחזיק במקרר עד 3 ימים. 4. ניתן להשרות ולטחון את השומשום. השתיה לא תועיל כלום. בהצלחה טובה בר- שאן
לצביקה שלום, ברצוני לדעת אם אוכלים זרעי פשתן, כף בבוקר, וכף בערב ,זה הרבה ביום? ואם משרים אותם במים ושותים,כוס בבוקר וכוס בערב.
טוביה ששלום, המינון שציינת הוא טוב ולא מזיק. כמובן שצריך לטחון את הזרעים. בהשרייה שותים את המים. בהצלחה צביקה קורן
יש לי שאלה. אני ובעלי שותים משקאות ללא סוכר אבל עם ממתיקים: מדובר ב (2-4) כמה בקבוקי קולה זירו בשבוע וכמה כוסות תה עם ממתיק על בסיס סוכרלוז בכל יום. איננו מסוגלים לשתות רק מים, מבחינתנו זה ממש איכות חיים (ואיננו רוצים לשתות משקאות המכילים סוכר). האם יש נזק בכמות זו שציינתי של הממתיקים? שמעתי כל מיני דברים על פגיעה בזיכרון ודברים אחרים. האם יש אמת מאחורי הדברים המפחידים שאומרים על הממתיקים? האם יש נזק מצטבר? איזה סוג של ממתיקים עדיף לשימוש, אם כבר? אם בכלל יש סוג עדיף? תודה רבה רבה!
אירנה שלום, אני מתנגד לשימוש בממתיקים מלאכותיים (אספרטיים, ציקלמאט, סכרין, אססולפאם K ו"הלהיט" האחרון סוכרה-דיאט). גם ממתיקים אלכוהוליים (מלטיטול, קסיליטו, סורביטול וכד') מיותרים וגורמים לכאבי בטן והפרעות עיכול. הנושא עלה בעבר רבות בפורום - תעשי חיפוש, או שתקראי על כך בפרק המאמרים באתר שלי. בגישת התזונה הטבעית שותים מים, תה צמחים ומיץ ירקות. משקאות אלה לא צריך להמתיק ואם צריך, אפשר לשתות תה צמחים עם תמר או משמש אורגני. אם את חייבת להמתיק, את יכולה להשתמש בסטיביה. קולה זה משקה מזיק ורעיל, הוא מכיל חומצה חזקה ומזיק לבריאות. גם שאר המשקאות ה"קלים" והמוגזים מיותרים ומזיקים. זה רק עניין של החלטה... בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום, כמה טיפות של מיצוי סטיוויה (לכוס תה) זה בטוח? אני שואל כי ניסיתי אותו, אך הוא ממש לא ממתיק (מבחינתי) ספל בפחות מ-10 טיפות. אודה על תשובתך. אלי
בבדיקה שעשיתי ברשת, מצאתי את המאמר שבקישור המצ"ב. מה דעתכם על המאמר והאם הסטיוויה כממתיק מלאכותי מזיק או בטוח לשימוש...? http://www.rotem.org.il/main_frame.php?PageName=ShowItem&Item=82 בתודה, לאה
האם ניתן לשלב פשתן טחון בתזונת תינוקת כבת 7 חודשים (בפירות/במרק) ואם כן ביאזה כמות?
מיכל שלום, לדעתי אפשר כבר אחרי חצי שנה. תתחילי עם חצי כפית ובהדרגה תעלי לכפית מלאה. תוודאי שזה טחון דק. בהצלחה צביקה קורן
טבע קינג יעוץ מלא בחינם תבדקי שם וגם כל חברי הפורום