פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית
שכחתי לציין שאני לא אוהבת דגים חיים לכן שאלתי לגבי טונה בקופסא ושאר מאכלים שמכילים אומגנ 3,תודה
..
האם טונה במים או בשמן מכילים אומגה 3?באילו מאכלים יש עוד חוץ מאגוזים ופשתן?למה מועיל אומגה 6? האילו מוצרים יש? עלי לציין שאתה משיב לכל שאלה ומכל הלב ביסודיות ובאכפתיות וממש כיף לקבל דוקא ממך תשובות מהנות מקצועיות ומענינות.זאת לעומת המשיבה הנוספת שהתשובות לקוניות ולחלק מהם אין בכלל התייחסות.חזק ואמץ|
שירי שלום, בטונה בקופסה יש אומגה-3, אבל יש בה גם הרבה מלח (נתרן), שמן לא איכותי, חומר משמר ושאריות פח שהשמן סופח מהקופסה. כדאי לקנות טונה בחנות דגים. אומגה-3 יש בעיקר בשמן דגים ובשמן פשתן, בדגים, בזרעי פשתן וגרגרי צ'יאה. כמות קטנה יותר יש באגוזי מלך, ביצים ובשר. גם בתבלינים כמו ארגאנו, מיורן וציפורן. יש גם ממרחים "מועשרים" כמו מיונז, מרגרינה וחמאת בוטנים. לגבי אומגה-6, מדובר בחומצות שומן חיוניות שומן רב בלתי רוויות אליהן משתייכות החומצות הבאות: LA - Linoleic Acid GLA Gama Linolenic Acid AA Arachidonic Acid אומגה-6 נוגדת דלקות בגוף (כאשר קיים איזון בינה לבין אומגה 3) היא חשובה לבריאות העור, תפקוד המוח והלב, גדילה והתפתחות תינוקות וילדים. מועילה במצבים של יתר לחץ דם, הפרעות עצביות הנובעות ממחלת הסכרת, אקזמה וגירויי עור, תסמונת טרום וויסתית (PMS), הפחתת דלקת בחולי דלקת מפרקים, לסובלים ממצב רוח ירוד או דיכאון אומגה-6 נמצאת בשמן חמניות, חריע, תירס, שומשום ובזרעים שלהם וגם בשמן נר הלילה, שמן זיפן. בהצלחה צביקה קורן
אני מאוד אוהבת לאכול פטריות שמפניון טריות (לא משימורים). האם יש לפטריות אלו ערך תזונתי מיוחד? האם אלו עשירות במשהו מיוחד? שאלה נוספת- האם הסיבים התזונתיים מהפטריות האלו נחשבים כטובים למניעת עצירות או שהם דווקא גורמים לעצירות. תודה
גילי שלום, בפטריות לבנות יש מעט מינרלים (בעיקר זרחן, מגנזיום, אשלגן וסלניום), מעט ויטמינים (C, D, B), מעט שומן מסוג אומגה-6 ומעט מאד סיבים תזונתיים (גרם אחד במאה גרם). לא אמור להיות קשר בין צריכת פטריות לעצירות. אגב, אם את אוהבת פטריות, תקני פטריות שיטאקי יבשות בחנות טבע. לאלו יש ערך רב בחיזוק המערכת החיסונית בהצלחה צביקה קורן
לצביקה היקר, ראשית, גמר חתימה טובה. ואם בסליחות עסקינן, אני מתנצלת על הפעמים שקראתי תשובות שרשמת לי, ומאוד הערכתי אותך על הסיוע ההתנדבותי, אך לא כתבתי לך הודעת תודה. היום רציתי לשאול אותך מה דעתך על נאדר בוטו. הייתי בטיפול אצלו, ואני לא יודעת מה אני מרגישה לגבי הטיפול, אם אני מאמינה בכוחות שלו ובו. אחרי הטיפול היתה לי תחושת חיוניות אדירה ותובנות. הרגשתי שזו החויה הכי מדהימה שהיתה לי בחיים. הרגשתי שקט נפשי מוחלט, הרגשה שאני מחפשת אחריה ללא הצלחה. כשחזרתי למחרת לשגרת החיים ה'סיזיפית' שלי, שאני לא רואה ממנה מפלט, שוב הרגשתי את מלוא כובד החיים על כתפיי. כמו כן, מה דעתך על חוקן קפה שחור? אתה מאמין בתפיסה הרוחנית שלפיה כל אחד מאיתנו בחר את הוריו, יחד עם הקשיים וההתמודדויות שמזמנת לו אינטראקציה ספציפית זו? ושאלה אחרונה, על איזה מוצר כלורופיל אתה ממליץ? חנויות הטבע מוכרות מוצרים המכילים חומרים משמרים, כגון פרבנים וסודיום בנזואט. תודה רבה ושנה טובה, מעיין
מעיין שלום, ראשית, תודה על ההתייחסות האישית.גם אני מבקש סליחה ממך ומהגולשים בפורום, אם הייתי לפעמים קצת בוטה וקצר רוח. לצערי לא כל השאלות כאן מכבדות את השואל והמשיב... נאדר בוטו הוא לדעתי אחד הרופאים הדגולים בארצנו. הוא קרדיולוג שעשה פריצת דרך ו"יצא מהמסגרת". לא פלא שהרגשת כל כך טוב אחרי הפגישה איתו. עם זאת, חשוב שתמצאי כוחות נפש פנימיים לתחזוקה היומית שלך. לזה צריך לצרף: תזונה טבעית ואיכותית, פעילות גופנית סדירה, טיפול במתחים, שינה ומנוחה, הימנעות מרעלים פיזיים, נפשיים וחברתיים ועוד. לגבי חוקן קפה, אפשר לבצע, אבל רק כחלק מפעולה תקופתית של ניקוי גוף (צום מיצים או מים). אני לא ממליץ לבצע חוקן אישי או קולוניק על בסיס יומי, שבועי או חודשי כ"שיטה" לניקוי רעלים, או טיפול בעצירות, בהשמנה וכד'. לגבי "בחירת ההורים" - זה שייך לנושא הרחב של קרמה, גילגול נשמות, גורל, מזל ועבודה רוחנית. נרחיב בהזדמנות אחרת. לגבי כלורופיל, אני מציע לך לעשות מאמץ קטן ולשתות מיץ ירקות ירוק (המורכב מקישוא, מלפפון, גבעול סלרי ופטרוזיליה), או מיץ עשב חיטה ולא להשתמש באבקות, או בכדורים המכילים חומרים מזיקים. סודיום בנזואט הוא חומר החשוד כמסרטן. הממתיקים האלכוהוליים בהם משתמשים באבקות (כמו מולטידקסטרוז) עלולים לגרום לכאבי בטן, גזים והפרעות עיכול). בהצלחה צביקה קורן
אם תוכל להרחיב מדוע לא ניתן לבצע חוקן קפה אחת לשבוע, מה המניעה? אין בנמצא כלורופיל ללא חומרי שימור? בחנות טבע מוכרים כלורופיל של חברת גרמזה - המכילה סודיום בנזואט, וכלורופיל של אנ.אס.פי - שמכיל פרבנים. אני מתכוונת לשתות מיצי ירקות, אבל חלק מהטיפול כולל תוספת כלורופיל. תודה וחג שמח, מעיין
אני בת 49, אחרי ניתוח cabg, מטופלת בתרופות: אספירין, קרסטור, איזיטרול, נורבסק וקרדילוק. מאחר ולרימון מיוחסות סגולות כמו לכדורים ממשפחת הסטטינים, האם ניתן לשתות כוס מיץ רימון טרי במקום הטיפול בקרסטור? שאלה נוספת, קראתי בפורומים רבים על הרימון ובאחד מהם נתקלתי בטענה שהרימון מעלה את הסיכון לראבדומיאליזיס (אצל נוטלי תרופות ממשפחת הסטטינים), האם קיים בשבילי סיכון בשתיית מיץ רימונים? מידי פעם אני סובלת מכאבי שרירים שנעלמים לאחר מס' שעות מעצמם. אשמח לקבל תשובה בהקדם...
ג'ולי שלום, ראשית, אין לי סמכות לייעץ לך להפסיק לקחת תרופות. שנית, בקשר למיץ הרימונים, תתייעצי עם הרופא המטפל. לדעתי חצי כוס מיץ או חצי רימון טרי (בעונה) לא יזיקו. בכל מקרה, בבדיקות התקופתיות תבקשי לבדוק גם תפקודי כליות. שלישית, בקשר לכאבי השרירים, אני מציע לך לקחת בהקדם תוסף של Q-10 במינון של לפחות 100 מ"ג. התוסף הזה אמור לנטרל את ההשפעה השלילית של הסטטינים על שרירי הגוף והלב. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן
לגולשים בפורום, כל מי ששמע או ישמע בקרוב על "מחקר חדש" שמצא שאומגה-3 לא מועילה לחולי לב, כדאי לקרוא את ההסבר הבא: מתברר שהחוקרים מגרמניה לא השתמשו בשמן דגים, או בפשתן טחון, או באגוזי מלך, או בגלולות אומגה 3, אלא ב... מרגרינה "מועשרת" באומגה-3. המשתתפים במחקר נאלצו לצרוך מידי יום שלוש וחצי כפות של מרגרינה מרוחה על לחם (לבן?). כידוע לכולנו המרגרינה מכילה שומן טרנס והיא מזיקה לבריאות הלב!! כעת ברור מדוע אלה היו תוצאות המחקר. מי שרוצה ללמוד על תועלת אומגה-3 מוזמן לקרוא באתר שלי את מבזק הבריאות לחודש אפריל בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=124 הרבה בריאות וכדאי שלא נתרגש ממחקרים מוטים ומטעים צביקה קורן
לצביקה, אולי תביא בבקשה קישור לאותו מחקר שבו השתמשו, לדבריך, במרגרינה מועשרת באומגה 3? אני לא יודעת על סמך מה, אבל כבר לפני המחקר שאודותיו אתה מספר, רופאת המשפחה אמרה לי שלא הוכחה יעילות לנטילת תוספי האומגה ..
יונה שלום, המקור לידיעה הוא מגזין בריאות יומי באנגלית שאני מקבל בשם: Nutrition and Healing . בסוף התשובה שלי תמצאי את הידיעה במלואה. כמה הערות / הבהרות בעקבות פנייתך: א. מדובר ב4,837 חולי לב מבוגרים המטופלים בתרופות. ב. המחקר נערך בהולנד ולא בגרמניה. ג. הידיעה ה"מסעירה" הופיעה בכל ערוצי החדשות. ד. חבל שלא התעמקת בקישור למבזק הבריאות שלי שם היית מוצאת הפנייה לכמה מחקרים המציגים את תועלות אומגה-3. כדאי שגם הרופאה שלך תתעמק קצת יותר ותלמד את הנושא. ה. להלן שני קישורים לידיעה שהופיעה בכמה ערוצי תקשורת מובילים: Associated Press http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5jjJY_X5-7NjycfgmpFSVysXgUiOgD9HSVF680 http://health.spreadit.org/omega-3-fatty-acids-no-help-for-heart-patients-563/ להלן ציטוט הידיעה בה השתמשתי: Health e-Tips Why am I getting this? _______________________________________ You have received this e-mail because our records indicate that you signed up for a free subscription to Nutrition and Healing's Health e-Tips eLetter. ________________________________________ Dear Reader, When I read the study, it seemed ridiculous. After all, it went against everything Nutrition & Healing and e-Tips readers know about the heart benefits of omega-3s. I mean, the words "omega-3" and "heart-healthy" just go hand in hand, don't they? Well, a group of Dutch researchers are questioning that, saying that 3 ½ years of omega-3 supplementation did nothing for a group of heart attack survivors. Now, I knew something was fishy (get it?) as soon as I found out what they were using in the study. Not fish oil. Not flax seed oil. Not fish, not nuts, nor any other major food source of omega-3s. Nope. Participants in the study were directed to get their (woefully tiny) daily dose of omega-3s through...wait for it... Margarine. That's right. Margarine. Four tablespoons a day on bread for 3 ½ years (Gross!). Sure, it has omega-3s added, but it also packs a plentiful "dose" of trans fat, which is damaging to the heart. Yet somehow this translates to the mainstream media declaring that omega-3s don't do anything for your heart. I'm not the only one who thought this was, well, pretty backwards thinking. The Alliance for Natural Health called out the study in an article on their website. They point out that the researchers seem to have ignored the fact that there are several different kinds of omega-3 fatty acids, and that margarine doesn't pack enough DHA -- the heart-healthy kind. They also explain that it might have been too late for the folks in the study. For most of them, their heart attacks came four years before the start of the study -- possibly missing the window of benefit. This isn't the first time we've seen a study that seems to debunk the benefits of a natural substance. Usually, though, it's a little harder to get to the truth. I have to say, I'm surprised at how obvious the flaws in this particular study are -- and at how the media still seemed to swallow it hook, line, and sinker. Yours in good health, Christine O'Brien Sources: "Flawed Study, Bad ScienceOutrageous Conclusion," Alliance for Natural Health (www.anh-usa.com) "Study: More omega-3 fats didn't aid heart patients," Associated Press (www.google.com/hostednews)
להלן קישור למחקר המדובר: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20362710 באותו אתר (NCBI) - הספרייה הלאומית לרפואה בארה"ב - תמצאי 21 אלף הפניות לעבודות הקשורות באומגה 3 הקשורות לתועלות של אומגה 3 בטיפול ובמניעת מחלות ו 4,000 עבודות בנושא מחלות לב. יש שם מנוע חיפוש ידידותי ואמין. כדאי שתפני גם את הרופאה שלך לאתר הזה, למרות שלא נראה לי שהיא תטרח ("דעתי נחושה - אל תבלבלו אותי עם עובדות"). להלן דוגמה אחת מתוך 4,400 עבודות בנושא "אומגה 3 ומחלות לב", הממליצה לצרוך מזון עשיר באומגה 3 (מאמר של בית החולים ג'ון הופקינס) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20842560 בהצלחה צביקה קורן
כמה כפות שיבולת שועל מומלץ לצרוך לארוחת בוקר(שדרך אגב היא בשעה 6 וחצי) ואיזה תוספת כדאי להוסיף לשיבולת שועל כדי שהארוחה תהיה משביעה וגם איכותית דרך אגב איך מומלץ להכין את השיבולת שועל(כרגע אני שם 2 כפות בתוך כוס מים כל הלילה) ואם כבר ארוחת בוקר מהי ארוחת בוקר אידיאלית לפי המלצתך תודה מראש
צחי שלום לכל בן אדם יש את ארוחת בוקר המתאימה לו, אין דבר כזה אידיאלית 2 כפות שיבולת שועל זה מצויין. אתה יכול להוסיף אגוזים ואו תמר לח. בברכת גמר חתימה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
מצד אחד חציל עם טחינה מנה מנצחת. השאלה האם חצילים עם גרעינים יכול לגרום לעצירות.האם חציל טוב לבריאות או שניתן לותר עליו
שולי שלום חצילים לא גורמים לעצירות להפך. אלא עם כן את רגישה לחצילים . בברכת גמר חתימה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
שלום, רציתי לשאול האם ניתן להקפיא פפאיה (בדומה להקפאת בננה, ענבים) ולשמור על ערכיה וסגולותיה? הפפאיה כל כך גדולה ואי אפשר לאכול הכל בבת אחת... תודה
פ שלום אין שום בעיה בהקפאת פפאיה בברכת גמר חתימה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
שלום , רציתי לדעת מדוע ישנה פרוביוטיקה שנוטלים על בטן ריקה וכזו שעם או אחרי הארוחה? בהרבה מוצרים יש הנחיות שונות . בתודה מראש , דקלה
דקלה שלום תלוי הכל בסוג החיידקים שנמצאים בפורמולה של הפרוביוטיקה. בברכת גמר חתימה טובה טובה בר- שאן
אני מנסה לשמור על דיאטה עם אינדקס גליקמי נמוך (מסיבות בריאותיות מניעתיות ולא ח"ח עקב סכרת או להרזיה). בבקרים אני אוכלת (ומאכילה את כל בני בייתי) בדייסת שיבולת שועל ללא המתקה (שאני מכינה בבית). ראיתי בכמה מקומות שהאינדקס הגליקמי של דייסת שיבולת שועל הוא 70, ז"א גבוה. שיבולת שועל נחשבת למשהוא בריא שאמור לעזור לייצב את רמות הסוכר בדם, אז איך יש לה כזה אינדקס גליקמי גבוהה? האם כדאי להפסיק לצרוך כל כך הרבה דייסת שיבולת שועל?
יערה שלום, שיבולת שועל גסה (הפתיתים הגדולים) היא דגן איכותי, עשיר בסיבים תזונתיים ובעל תכונות בריאותיות רבות. אני מציע לך להמשיך לצרוך אותו ולדאוג פחות לענייני האינדקס הגליקמי. אגב, נושא האינדקס הגליקמי וחשיבותו שנוי במחלוקת בקרב חוקרים ותזונאים מובילים בעולם. בהצלחה צביקה קורן
צביקה שלום רב, באחת מתוכניות "בריאות שלמה" ברשת א', הסברת שלפני שמתחילים בטיפול תרופתי כנגד בריחת הסידן (או במקומו-תלוי במצב), יש קודם כל "לסתום את החור בדלי" (ציטוט מדבריך). זה כל כך הגיוני, אבל אני לא יודעת כיצד לעשות זאת, וכבר התחיל אצלי תהליך האוסטאופורוזיס. האם תוכל בבקשה לעזור לי ולומר לי כיצד לנהוג (מלבד פעילות גופנית). תודה מראש, חנה
חנה שלום בנוסף לפעילות הגופנית עלייך לעשות שינוי מיסי בתזונה .לאכל מאכלים שספיגת הסידן בנם טובה מאוד ולהימנע ממאכלים הגורמי לבריחת סידן לאכל עלים ירוקים, שקדים ף טחינה, אגוזים, סרדינים מעלים את ספיגת הסידן לעומת זאת אכילה של בשר בכמויות גדולות וכן דברי חלב בכמויות גדולות תקטין את ספיגת הסידן. בנוסף עלייך לבדוק את רמת ויטמין D עם נמוך יהיה עליך לקחת תוסף. בברכת גמר חתימה טובה טובה בר- שאן
חנה שלום, בנוסף לתשובה הטובה של טובה, החור בדלי נגרם מ: - קפאין ונתרן שגורמים להפרשה מוגברת של סידן בשתן. - קקאו ומוצריו המכילים חומצה אוכסלית המחברת לסידן במעיים ומונעת ספיגתו בגוף. - סוכרים פשוטים וקמח לבן, משקאות קלים ותוססים,עודף חלבון מהחי הגורמים לתגובה חומצית בגוף ול"בריחת סידן" מהעצמות. עישון ואלכוהול פוגעים בספיגה. במקביל, כפי שטובה ציינה, צריך לצרוך מזונות עשירים בסידן, ויטמין D ולהוסיף לימון לסלט. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר, או בתוכניות רדיו. גמר חתימה טובה צביקה
לפי מחקר חדש אומגה 3 לא הוכחה כמועילה.פרט לפשתן ואגוזים באילו מזונות יש אומגה 3 ואילו מזונות מומלצים לדיכאון?
אלה שלום, לא ברור לי מדוע את נתפסת למחקר אחד כשיש מאות מחקרים על התועלת של אומגה 3. אנחנו כנראה אוהבים "חדשות" וניפוץ מיתוסים. להלן מאמר שכתבתי על אומגה-3 עם ציטוט מחקרים ותועלות: "אומגה - 3 :חומצת שומן חיונית עם שפע של יתרונות בריאותיים קבוצת "אומגה 3 " כוללת מספר חומצות שומניות חיוניות, שהעיקריות שבהן: EPA ו- DHA. חומצות שומן אלה חיוניות לתפקוד אופטימאלי של כל תא בגופנו. הן לא מיוצרות בגוף ויש לקבל אותן מהמזון או מתוספי מזון. אומגה-3 נמצאת בצורה זמינה בעיקר בדגים ובפירות ים, אך גם בזרעי פשתן, אגוזי מלך ושמנים צמחיים. במהלך מאה השנים האחרונות, עם שינוי הרגלי התזונה בעולם התעשייתי המערבי, נוצר חוסר הולך וגדל של אומגה 3 בגופנו. למחסור זה מיחסים תפקיד במספר רב של מחלות כגון: מחלות לב, שבץ מוחי, סוכרת מבוגרים, מחלות מעיים דוגמת קרון, קוליטיס, מחלות עור כגון פסוריאזיס, התקפי אסטמה וכדומה. אומגה-3 ומחלות לב מחקרים רבים נערכו בנושא אומגה 3 בהקשר למחלות כלי הדם והלב. הממצאים ברובם מאשרים קשר חיובי בין תוספת יומית של אומגה 3, וירידה בסיכון ללקות באירוע לב ראשוני, דום לב, פרפורי לב ובעיות בקצב הלב. במחקר שנערך ב 2006 באיטליה (GISSI STUDY) עם כ - 12,000 חולי לב נמצא, כי: חולי לב שנטלו בקביעות גרם אחד אומגה 3, לאורך כל שלוש שנות המחקר לקו באירוע לב חוזר ב- 20% פחות מחולי לב שלא נטלו אומגה 3. מספר מקרי הפטירה בין החולים שלקו באירוע לב שני ואשר נטלו גרם אחד אומגה - 3 ליום, לבין אלו שלקו באירוע לב שני ולא נטלו כלל אומגה 3, היה נמוך ב- 45%!! מחקרים נוספים עם חולים שצרכו 2 עד 3 גרם אומגה 3 ליום הראו ירידה מעל 50% בסיכוני הלב השונים!! לאומגה 3 מספר תפקידים משוערים בפעילות הלב וכלי הדם: א. מניעת היווצרות של קרישי דם והפחתת הסיכון למוות מאירוע לב פתאומי. ב.הפחתת סיכון תעוקת לב ומניעת הצרות עורקים. ג.מניעת סתימות בכלי הדם על ידי המסת ה"פלאק" מדפנות כלי הדם. ד.איזון לחץ הדם ומניעת שינויים פתאומיים בקצב הלב. ה.ירידה משמעותית בהיווצרות טריגליצרידים, המסת טריגליצרידים והורדתם לרמה הנדרשת. ו.העלאת כמות "הכולסטרול הטוב" ויצירת יחס מתאים בין כולסטרול LDL (הרע) ל HDL (הטוב). ז.מניעת אפקטים דלקתיים בכלי הדם. (חשוב לחולי סוכרת ולמעשנים). מצבים נפשיים לאומגה-3 יתרונות מוכחים בשיפור מצב הרוח ובטיפול בדיכאון. להלן כמה מהם: הפחתה במצבי דיכאון, שיפור מצב הרוח הכללי וחיזוק היציבות הנפשית. נשים שצורכות אומגה 3, חשופות פחות לדיכאון שלאחר לידה. ילדים הנולדים עם גירעון ב DHA, חשופים יותר להפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות ודימוי עצמי נמוך. מחקרים שנערכו בהרווארד הראו קשר ישיר בין התנהגות דיכאונית לבין רמה נמוכה של אומגה 3 בגוף. הוספת אומגה 3 לחולים דיכאוניים הביאה להקטנת מינונים של כדורים מסוג פרוזאק, ליטיום, ריטלין ואחרים, ששימשו לטיפול בחולים דיכאוניים ובילדים עם תסמונת הפרעות קשב. אומגה 3 וסרטן מחקרים רבים נערכים כיום לבדיקת הקשר שבין מחלות הסרטן לחוסר באומגה 3. במחקר שנערך ביפן לאורך עשרים שנה בין שתי קבוצות אוכלוסייה נמצא, כי תושבי האי הוקאידו, שתזונתם יפנית מסורתית, המתבססת על דגים, פירות-ים ואורז לסוגיו, לקו פי ארבעה פחות במחלות לב וסרטן, מאשר תושבי האי הדרומי אוקינווה, המאכלס בנוסף לתושביו גם בסיס ענקי של ארה"ב. תושבי אוקינווה בהשפעה אמריקאית עברו לתזונה מערבית, המבוססת על שומנים רוויים, טוגנים, ושמני טראנס. מחקר נוסף שנערך ביפן על אוכלוסייה הצורכת תזונה מעורבת, יפנית מערבית, מצא כי השינוי ביחס בין אומגה 6, לאומגה 3, שהיה בשנות הששים - 1:2.8 עלה היום ל 1:4. כתוצאה מכך חלה עליה ניכרת במחלות לב ומקרי סרטן הקיבה. מחקרים שנערכו במכון וייצמן עם חולדות, שהודבקו בסרטן ריאות, או בסרטן המעי הגס והוזנו באומגה 3 בצורה אגרסיבית, הראו בלימה של הסרטן ואף החלמה מלאה במקרים מסוימים. בארה"ב ניתנו לנשים חולות בסרטן שד מנות מוגברות של אומגה 3 במהלך הטיפול הכימותרפי. נשים שקיבלו אומגה 3 בזמן הטיפול הגיבו טוב וקצב הקטנת הגידול בשד היה לעתים כפול מנשים שלא קיבלו את התוסף. מקור: מאמר של ישראל גלמור שהתפרסם בשנת 2006. לאומגה-3 יתרונות בריאותיים רבים נוספים שרובם הוכחו במחקרים מדעיים. להלן כמה מהם: שיפור מצב חולים בדלקות מפרקים. מועילה בטיפול במחלות עור ובפסוריאזיס. השפעה חיובית על מחלות מעיים דלקתיות (קוליטיס, קרוהן) השפעה על התפתחות מוח העובר והתינוק בזמן ההיריון וההנקה. מחקרים שנערכו בדנמרק ובאיי פארו מצאו כי נשים הנוטלות אומגה 3 בזמן ההיריון ובזמן ההנקה, ילדו ילדים בשלים יותר, בממוצע שבוע מאוחר יותר ו עם עשר נקודות משכל גבוה יותר מאשר אחיותיהן שלא נטלו אומגה 3. אלצהיימר: במחקר עם אלפי קשישים מעל גיל 65, נמצא כי הקבוצה שקיבלה אומגה 3 כתוסף תזונה, לקתה ב- 70% פחות באלצהיימר לעומת קבוצת הביקורת (ללא אומגה-3). מחלות "אוטואימוניות": טיפול ארוך טווח באומגה 3 בתזונה ובתוספים הביא להקלה במחלות ולעתים אף לריפוי של מחלות "אוטואימוניות" כמו: דלקות פרקים, פסוריאזיס, קרון, קוליטיס, סוגי אסטמה וזאבת. טיפול בסוכרת נעורים וסוכרת מבוגרים: אומגה 3 נמצאה מועילה לטיפול בסוכרת מבוגרים קלה, בה עדיין לא נפגע ייצור האינסולין, אך מתעכבת קליטתו בתאים. גם בסוכרת נעורים יש חשיבות לטיפול באומגה 3 עקב האפקט האנטי דלקתי שלה המונע את התקדמות המחלה. אגודת הלב האמריקאית (AHA) פרסמה בשנת 2006 הנחיות והמלצות בנוגע לצריכת דגים ואומגה 3. האגודה גורסת שחומצות שומן אומגה 3 מועילות ללב בחולים בריאים, ובאלו המצויים בסיכון גבוה, או סובלים ממחלה קרדיווסקולרית וממליצה לצרוך דגים (בעיקר דגים שמנים), לפחות פעמיים בשבוע. דגים שמנים, דוגמת מקרל, טרוטה, דג מלוח, סרדינים, טונה וסלמון, עשירים בשני סוגי אומגה 3, (EPA) ו- (DHA). כמו כן, מומחי AHA ממליצים על אכילת טופו, וסוגים אחרים של פולי-סויה, קנולה, אגוזים וזרעי פשתה, והשמנים שלהם. אלו מכילים Alpha-Linoleic Acid (ALA), שיכולה להפוך לחומצת שומן אומגה 3 בגוף. מינון: המינון האופטימלי אינו ברור, ועדויות ממחקרים ממליצות על מינון EPA+DHA של 0.5-1.8 גרם ביום (בין אם מדגים שמנים או כתוספים), ומינון של 1.5-3 גרם ביום של ALA. ההמלצות למטופלים ללא תיעוד של מחלת לב הן לצרוך מגוון דגים (עם עדיפות לדגים שמנים), לפחות פעמיים בשבוע. כולל שמנים ומזונות עשירים ב-ALA (זרעי פשתה, קנולה ושמן סויה). לחולים עם מחלת לב, ההמלצה היא לצרוך כ-1 גרם של EPA+DHA ביום, עם עדיפות לדגים שמנים. ניתן לשקול EPA+DHA בצורת טבליות. במקרים בהם יש מקום להורדת רמות טריגליצרידים, ההמלצה היא לצרוך 2-4 גרם של EPA+DHA ביום, בצורת טבליות. מטופלים הנוטלים יותר מ-3 גרם בצורת טבליות, צריכים לעשות זאת תחת מעקב רפואי. צריכה מוגברת עשויה לגרום לדימום מוגבר בחלק מהמטופלים. http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4632 !! לנוטלים תרופות, או תוספים המשפיעים על קרישיות הדם (אספירין, קומדין, פלביקס, ג'ינקו בילובה, ויטמין E, Q10, ג'ינג'ר, שום) מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל בקשר למינון של אומגה-3. אנשים שלא אוכלים דגים וחלבון מהחי טוב יעשו אם יצרכו מידי יום 1- 2 כפות של פשתן טחון מגידול אורגני. ניתן לפזר על סלט פירות, סלט ירקות, תבשיל לא חם, או לערבב ביוגורט. חשוב! לטחון בבית ולאכול תוך 20 דקות. לא לקנות טחון מוכן! לגבי הטיפול התזונתי בדיכאון, כדאי שתפני לייעוץ אישי, אבל בשלב הראשון תוותרי על קפאין, משקאות אנרגיה ואלכוהול. אשמח לעזור לך. בהצלחה צביקה קורן
לגולשים בפורום, כל מי ששמע או ישמע בקרוב על "מחקר חדש" שמצא שאומגה-3 לא מועילה למחלות לב, כדאי לקרוא את ההסבר הבא: מתברר שהחוקרים מגרמניה לא השתמשו בשמן דגים, או בפשתן טחון, או באגוזי מלך, או בגלולות אומגה 3, אלא ב... מרגרינה "מועשרת" באומגה-3. המשתתפים במחקר נאלצו לצרוך מידי יום שלוש וחצי כפות של מרגרינה מרוחה על לחם (לבן?). כידוע לכולנו המרגרינה מכילה שומן טרנס והיא מזיקה לבריאות הלב!! כעת ברור מדוע אלה היו תוצאות המחקר. מי שרוצה לקרוא על תועלת אומגה -3 מוזמן לקרוא באתר שלי את מבזק הבריאות לחודש אפריל בקישור שלהלן: http://www.zom.co.il/Pages.aspx?pageId=124 הרבה בריאות וכדאי שלא נתרגש ממחקרים מוטים ומטעים צביקה קורן
הבנתי שתפוחי עץ גורמים לעצירות . מנגד האם עוגת תפוחים בה התפוחים מבושלים ניתנת לאכילה ולא גורמת לעצירות?
יומי שלופ, לא הבנת נכון. תפוח עץ עשיר בסיבים תזונתיים, במיוחד בקליפה ובוא לא גורם לעצירות. אם אוכלים תפוח מקולף עלולה להיות עצירות. עוגת תפוחים זה לא מזון מומלץ בגישת התזונה הטבעית. בהצלחה צביקה קורן
איך אני יודע עם דג הוא מגידולי ים או בריכה?
נתן שלום, אין לי תשובה לשאלה החשובה הזאת. תבדוק אם רשום על האריזה, או תשאל את מוכר הדגים. בכל מקרה, שני הסוגים בעייתיים. בהצלחה צביקה קורן
שלום אני רגילה לקחת את מנת הויטמין די שלי בארוחת הבוקר. היא כוללת שתי פרוסות לחם , אחת מהן מרוחה בגבינה. האם זה בסדר? חשוב לי לדעת בגלל בעיית צפיפות העצם שלי. תודה. גתית
גתית שלום, זה בסדר לצרוך וימין D עם ארוחות עשירות בסידן. כדאי להוסיף לארוחה גם ירק עשיר בויטמין C כמו פלפל אדום. אם יש לך בעיה של צפיפות עצם, כדאי שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית. יש דברים רבים נוספים שאת יכולה לעשות למען עצמותייך. בהצלחה צביקה קורן
האם זה נכון לקחת ויטמין C, E, חומצה אלפאליפואית, אומגה 3 ו- Q10 מיד לאחד שתיית 2 כוסות של מיץ ירקות?
אילנה שלום, זה אפשרי בהחלט. בהיעדר סיבים תזונתיים, הספיגה טובה יותר. בהצלחה צביקה קורן
שלום, אתמול קנינו תכשיר שמתייחס לעצמו כטבעי, המרכיבים המצויינים הם: גליצרין, אניס שומר ומנטה. אני חוששת לגבי הגלצרין והשפעותיו על תינוק בן שבועיים. האם יש טיפולים טבעיים אחרים להקלה על גזים לתינוק? (אני מניקה) תודה רבה.
לי שלום, אכן גליצרין זה חומר משלשל שאינו מומלץ בעיני. נסי למצוא תכשיר אחר המבוסס על צמחי מרפא בלבד. בנושא כדאי שאת תימנעי ממזון מגיז, תשתי תה שומר, מנטה וקמומיל. (תה שומר מגדיל את תנובת החלב ומפיג גזים). בהצלחה צביקה קורן
ילדי בן 4 אוכל מעט ממש רק אם מזכירים לו, הוא רזה בצורה קיצונית ממש שלד לאחרונה היה לו וירוס הוא רזה עוד יותר בבדיקות שעשינו לפני שנה וחצי היתה לו אמבה במעיים, יש לו שקים אדומים סגולים מתחת לעיניים, האם זה יכול להגיד על משהו, מה לעשות?
נעמה שלום, לא ציינת כמה שוקל ילדך, אבל בכל מקרה זאת לא בעיה שצריך להפנות לפורום. מציע שתפני לרופא ילדים ולתזונאית בקופת חולים ותטפלי בנושא ברצינות. טיפ: ממתקים, עוגות, גלידות, שוקולד, חטיפים מלוחים וסוכרים הם לא הפתרון לבעיה. בהצלחה צביקה קורן
אם אופים עוגה עם המצרכים הבאים: קמח מלא/שיפון/שיבולת שועל 2-3 ביצים מעט ממתיק טבעי פירות/אגוזים שמן קנולה/טחינה ללא אבקת אפייה וללא סודה לשתיה! האם זה יצא מבושל וטוב לאכילה? לא חשוב לי הגובה של העוגה אלה רק שיאפה טוב ושיהיה בריא. תודה
לי שלום, זאת בהחלט פשרה אפשרים, למרות שעוגה אינה מזון בריאות בשל ריבוי המרכיבים שבה. סביר להניח שהמוצר שתקבלי לא יהיה דומה לעוגה רגילה, אבל לפחות אין בו ריכוז של חומרים מזיקים כמו: מרגרינה, סוכר לבן, קמח לבן, קקאו, אבקת אפייה. בהצלחה צביקה קורן
תודה על התגובה. לא כל כך מבינה מה לא בריא בשילוב מרכיבים בריאים יחד? הבנתי שרצוי לאכול מזון טבעי אם אפשר אורגני ולא מעובד עם חומרים מזיקים אז למה בעצם שילוב של כמה מהם בעוגה, פשטידה, תבשיל וכו' לא מספיק טוב? תודה.
האם שזיף יבש הוא נוגד חמצון מבין הגבוהים שיש? למה בשזיף יבש יש יותר נוגדי חמצון מאשר בטרי?
אלעד שלום, אני לא מכיר את התיאוריה הזאת. בשזיף יש נוגדי חימצון, אבל ישנם פירות עשירים כמוהו ואולי אף יותר כמו צימוקים שחורים ופירות יער. בעיני עדיף תמיד לצרוך את הפרי הטרי, המכיל אנזימים ולא את הפרי היבש שכדי לשמר אותו משתמשים בחומרים מזיקים. בהצלחה צביקה קורן
רציתי לדעת יותר על שמן פראפין למניעת עצירות. יתרונות וחסרונות, מינון מתי כדי בוקר/ ערב ועוד. תודה.
מרי שלום, שמן פראפין הוא שמן מינראלי שעשוי מ...נפט! הוא לא נספג במערכת העיכול, אבל עלול לגרום לכאבי בטן, גירויים בעור, החלשת פי הטבעת (דליפה), עצירות כרונית הפרעה בספיגת ויטמינים ומינרלים. מומלץ לא להשתמש בו, אלא במקרי חירום. הטיפול בעצירות צריך להיות בתזונה טבעית ולא במשלשלים למיניהם. תעשי חיפוש על המילה "עצירות" ותמצאי כמה פתרונות. בהצלחה צביקה קורן
מה הסיכונים אם יש ,לפי ההמלצות זה תהליך הריפוי החזק ביותר שיש ונהוג בטבע על ידי כל הינקים
דין שלום, הסיכון היחידי הוא אם אתה עושה צום ללא הדרכה, השגחה וליווי של מומחה לנושא. הצום הוא כלי ריפוי רב עוצמה, אבל צריך לדעת כיצד "לתפעל" את הכלי הזה. לא מומלץ לחולי סוכרת, אי ספיקת כליות, נשים הרות ומניקות, מחלות לב המטופלות בתרופות, סוגי סרטן מסויימים, אחרי ניתוח ועוד. שנה טובה ובהצלחה צביקה קורן
לפי ההיגיינה הטבעית עד לשעה 12 בצהריים אוכלים בעיקר פירות ומעט שקדים או אגוזים, האם זה לא מביא לעלייה באינסולין?? יש יוריק אסיד 5.9 שזה בנורמה אך מעיד על נטייה אפשרית לתיסמונת אינסולין
בנר שלום, אם אתה נצמד לכל כללי ההגיינה הטבעית (לא רק תזונה), סביר להניח שבריאותך תשתפר ולא תידרדר. בהצלחה צביקה קורן
שלום. תינוקת בת שנה .רגישה לחלב אחרי בדיקה ברמבם .האם טיפול ברפואה סינית .יוכל לעזור .או ממליץ על משהו אחר .תודה
מיטל שלום, רפואה סינית זה דבר נרחב מאד הכולל: תזונה, צמחי מרפא, דיקור, ליחוץ, כללי התנהגות ועוד. השאלה כללית מאד ולכן קשה לי לענות. אם יש רגישות לחלב צריך לוותר על חלב ולמצוא תחליפים, כדי שלא יהיו חוסרים תזונתיים. דיקור וצמחי מרפא לא יעזרו בנושא זה. בהצלחה צביקה קורן
אני בת 27 גובה 169 ושוקלת כ- 52 קג. עושה בחדר כושר רק פעילות ארובית כגון שיעורי ספינינג, ריצה ואליפטי. בעיתי היא שהפסיק לי הווסת ב4 חודשים אחרונים ומבדיקות אצל גניקולוג הסיבה היא ירידה באסטרוגן. הרופא אמר שעלי להעלות שומן אך אני מסרבת בכל תוקף כי סוף סוף הגעתי למשקל שאני מרוצה מאייך שאני נראית. יש לציין כי אין לי רצון להוריד עוד משקל. אני גם לא רוצה לאכול יותר ממה שאני אוכלת כדי לא להעלות באחוז שומן וגם לא רוצה לוותר על הארובי אשר גורם לי להנאה רבה. מבחינה תזונתית אנימשתדלת לאכול כל 4 שעות, לא להיות רעבה ולאכול רק מזון בריא שיכלול את כל אבות המזון. מה עלי לעשות כד שיחזור הווסת? אייך אוכל להעלות את צריכת השומן במזון מבלי להעלות במשקל?
ורד שלום, ראשית, הרופא צודק את בתת משקל ותאי השומן מעורבים באיזון ההורמונלי בגוף. שנית, אני לא יודע מה זה בעיניך "מזון בריא". "דגני בוקר" לדוגמה, זה לא מזון בריא... שלישית, ישנם צמחי מרפא שיכולים להועיל. מציע שתפני ליעוץ אישי בתזונה טבעית כדי לבחון את התזונה היומית שלך ולהמליץ על תיקונים ושיפורים. אם בריאותך יקרה לך, אל תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר בהצלחה צביקה קורן
אני בת 18 גובהי 152 ס"מ ואני שוקלת 34 ק"ג. מבחינת הצבא אין סיבה לתת לי פטור בגלל המשקל שלי. רציתי לדעת אם זה באמת משקל נורמלי כפי שהצבא טוען
שרונה שלום, את בתת משקל. מצורף קישור למחשבון BMI : http://www.infomed.co.il/Calculator-BMI/ בהצלחה צביקה קורן
שלום.כמה אפשר לאכול ביום ? כפית יותר? תודה מראש
יוסי שלום, בנושא זה אין מינונים. לאחד יספיקו כמה גרגרים ואחר יצרוך שתי כפיות. אם אין לך תופעות לוואי, אפשר לאכול כפית ביום. תוודא שמדובר באבקה טריה. בהצלחה צביקה קורן
שנה טובה לך ADI וגם לטובה ולכל הגולשים בפורום. (שמח שחזרת אלינו אחרי כמה שנים...)
לד"ר טובה-דבר ראשון תודה ענקית,עזרתלי מאוד ושתהיה לך שנה הכי מוצלחת שיש!לקחתי תכדור שהמלצת וזה עזר לכאבים מאוד,אבל עדין ישלי הרגשה לא נעימה בבטנ כנראה של גזים.. רציתי לשאול אם יש תרופה חזקה שמנקה את מערכת העיכול וגורמת לכל הפסולת לצאת?ואם כנ איזה?תודה רבה,ושנה טובה!
סורי-שוב אחת..שלום אני שמחה שעזרתי לך. אולם כדי לתת לך משהו טוב שאכן מתאים לך או לעשות ניקוי ,יש מקום שתגשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתך תוכנית טיפול המתאימה לך. ולא תסתפקי רק בהצעות מהפורום . בנתיים את יכולה לקחת פרוביוטיקה על בטןריקה כל בוקר (יש גארוצידופלוס של נוטרלייף או ביו 25 של סולגר ) את יכולה לבוא לצביקה קורן או אלי או לכל תזונאית קלינית אחרת בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
1- מדוע פלפל שחור מעלה את ספיגת הכורכום? 2- אם אוכל כל יום כפיתכורכום- האטם עורי יהפוך לצהבהב?
מיטל שלום ממש לא זה לא מצטבר מתחת לעור. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
לשאלתי ענית לי שאני יכולה לאכול טונה ודג הרינג כבוש פעם בשבוע. אך האם אוכל כל יום זה יזיק לי?
דולי שלום הרינג כבוש לא ההייתי ממליצה כל יום בגלל ריכוז המלח הגבוה שלו והחומרים המשמרים למיניהם . לעומת זאת דג טונה את יכולה לאכל 3 פעמים בשבוע בגלל חומצות השומן הטובות שלו. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
בהמשך לשאלתי-לפני יומים אכלתי פיצה אחרי כחודש שהתאפקתי להמנע ממוצרי חלב..(ישלי אי סבילות לקטוז,מעי רגיש)מאז אני סובלת, הבטן מתפרעת!ישלי גזים, כאבים,נפיחויות.אני חיבת עצה איך לגרום לחלב הזה לצאת מהגוף שלי, ואם אפשר במהירות האפשרית.תודה ויומקסימ
שוב אחת שלום לא מתאים לך לאכל מוצרי חלב אך אם כבר אכלת, יש בבתי טבע אנזימים מפרקי לקטוז- לאקטאז את לוקחת כדור עם האוכל וזה יוריד לך את הנפיחות והגזים. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
שלום, יש לי 2 שאלות- 1. האם כורכום ביחד עם פלפל שחור ממצה את ספיגתו, 2. האם בישול הכורכום ביחד עם אורז או כל דבר אחר פוגע בערכו התזונתי
שלי שלום אכן פלפל שחור מעלה את הספיגה של הכורכום. נפלא לבשל אורז עם כורכום כיוון שזה מעלה את ערכו התרפוייטי של המזון. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
שווה משהו?
עדן שלום זה דג מצויין העשיר באומגה3 אולם החיסרון שלו הוא ריכוז מלח גבוה . ותהליך העישון שלו בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם דגים כבושים מאבדים את היתרונות התזונתיים שלהם?
דולי שלוום החיסרון בדג כבוש הוא ריכוז המלח הגבוה שלו. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
אני סובלת מהישמוטו ותת פעילות בפעולת בלוטת התריס. עם כדורי אטרוקסין המצב מאוזן. שאלתי היא אם מותר לי לאכול דגי טונה וגד הרינג כבוש שכן קראתי שמאכלים עשירים ביוד אסורים. מצפה לתשובה בהקדם האפשרי.
דולי שלום כן את יכולה לאכל דג טונה וגם דג הרינג כבוש פעם בשבוע. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
לא יודע אם זה הפורום המתאים אך כבר כשבוע כשאני אוכל. אני מרגיש את טעם האוכל אך לאחר כמה שניות אני מרגיש מן טעם מר כזה? מישהו מכיר? שמע? יודע על פתרון? תודה איל
אייל שלום המלצתי שתלך לרופא משפחה לעשות בדיקות של הפרמטרים השונים כולל תפקודי כבד. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום!אני לא מעכלת לקטוז,רציתי לשאול אם חומרים מתחלבים-שיש למשל בממרח אוליביה יכולים לגרום לי לתופעות שמוצרי חלב עושים לי (יש לי מעי רגיז),אשמח אם תענו מהר,כי זה כמעט הממרח היחיד שאני יכולה למרוח..
אחת שלום אי סבילות ללקטוז נגרמת בגלל חוסר אנזים המפרק לקטוז במעי אולם לאנשים שיש מעי רגיז יש גם רגישות לחומרים משמרים ומתחלבים למיניהם. אם אכן את סובלת ממעי רגיז עדיף שבמזונות שלך לא יהיו מתחלבים, חומרים משמרים ובכלל מזונות עתירי סוכר ומלח. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
1. האם לפריכיות אורז ערך תזונתי כלשהוא? 2. אני אוהבת לאכול חמוציות מיובשות - האם יש להן ערך תזונתי? 3. מדוע שיבולת שועל גסה עדיפה על קוואקר טחון? תודה
שירי שלום 1. בודאי שגם לפרכיות אורז וגם לחמוציות יש ערך תזונתי . 2. שיבולת שועל גסה פחות מזוקקת ולא מוציאים את הקליפות המכילות ויטמיני B. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
האם יש דרך להגביר תאבון? אני שבעה מאד מהר . זה התגבר בשנתיים האחרונות כנראה בגלל משברים שעברתי , אבל גם עכשיו שאני כבר מתאוששת אני אוכלת כמה ביסים וכבר שבעה . יש לציין שלפני כן אני מרגישה רעב אבל הוא נעלם מאד מהר... בתודה...
נטלי שלום יש מזונות המגבירי תיאבון כמו: ריחן, חילבה, פלפל חריף, שוש, שמיר, אשכולית, תמר, עגבניה, אורז. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב! התחלתי ליטול כפסולות שמן אורגנו של סולגאר בגלל טפיל שיש לי במעיים (כתוב עליו שמן אורגנו פראי...) שאלתי היא האם יש סכנות כלשהן בנטילת התוסף , האם יש תרופות שאסור ליטול איתו , כיצד מומלץ ליטול אותו מבחינת תזונה , והאם זה נכון שהשמן הזה מזיק לכבד? המון תודה מראש...
נטע שלום 1. אם השימוש בשמן האורגנו נמשך מעל לחודש ימים מומלץ לאכול יוגורטים המכילים חיידקים פרוביוטיים או לקחת פרוביוטיקה . 2. אסור להשתמש OREGANOL P73 כאשר משתמשים בתרופות נוגדות קרישה. בזמן נטילת תוסף ברזל, מומלץ לצרוך את שמן האורגנו כשעתיים לפני או אחרי נטילת הברזל 3. אם את לוקחת כפסולות פשוט לבלוע. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
אבקש הבהרה , אסור ליטול שמן אוגנו עם תרופות נוגדות קרישה כי הוא סותר את פעולתן או מגביר אותה? שוב תודה...
אני לא מבדילה בין סוגי אגוזים.יש אגוזי מלך בהירים ושמנים,יש חומים ושטוחים ויותר טעימים,יש שצריך לקלף ,כשאומרים לאכול אגוזי מלך למה מתכוונים?יש גם אגוזי לוז עגולים ,יש ברזיל בצורת ירח ובוטנים האם גם הם בריאים? בנוסף איפה ניתן למצוא טבלה מסבירה וממחישה ?הרבה תודה.
רינה שלום אגוזי מלך הם זן מסויים. כנסי לגוגל ובקשי לראות בתמונות את הזנים השונים. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם זה נכון שצריך להוסיף למיץ גזר שמן זית כדי שיספג הבטא קרוטן? אילו מזונות נחשבים כבריאים לכליות? האם ניתן להסתפק בחליטות שן ארי/גדילן לבריאות הכבד (אני נוטלת כדורים שעלולים להזיק לו) , או שיש לקחת כדורים . שבת שלום...
אושרת שלום 1. אכן כן כדי שתהיה ספיגה טובה יש צורך להוסיף שמן ו/או לבשל את הגזר. 2. הכל תלוי במצב הכבד לעיתים מספיק בחליטות ששם ריכוז החומר הפעיל נמוך יותר ולעיתים עדיף לקחת כדורים. 3. מזונותדלי חלבון מהחי שומרים על תפקוד תקין של הכליות. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
לאכול באופן טבעי זה בסדר,אבל מה בקשר לכל התוספים?
עדן שלום בדרך כלל לאנשים יש חסר בסידן ולא עודף. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
ע"פ מחקרים אחרונים בארה"ב.
זה נכון שתמרים מורידים טריגלצרידים? איזה אוכל או תוספי תזונה יכולים לעזור בהנ"ל ?
Q שלום להורדת טריגליצרידים יש להוריד את המזונות המתוקים . לאכל מזונות עתירי סיבים +דגי ים צפוני ואגוזי מלך המכילים אומגה 3 אכן מחקר שנערך בארץ מצביע על כך שתמרים מורידים טריגליצרידים. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
החלטתי להפחית בצריכת חלב כי זה לא עושה לי כ"כ טוב . קניתי כמה ממרחים שכתוב כי מכילים סידן , כגון חמאת שומשום , ממרח קשיו ושקדיה (גם טחינה אני אוהבת) . כמה שאלות: 1. כמה עלי לצרוך כל יום מאחד או יותר מהממרחים הללו כדי לספק לעצמי מספיק סידן (אני בת 31) 2. את השקדיה אני שמה בנס קפה כל בוקר כתחליף לחלב , רציתי לדעת אם אני מפיקה ממנו את כל הרכיבים הטובים כמו הסידן גם בצורה כזו . 3.אם יש עוד המלצות שלא חשבתי עליהן לגבי סידן אשמח לשמוע...
מרי שלום 1.סידן יש גם בסרדינים ,שקדים, אגוזים, תאנים, שעועית, חומוס, טופו. עלים ירוקים . 2. סידן לא הולך לאיבוד בחימום. 3. כדי להשיג את הסידן איכלי כמה שיותר מגוון לא רק ממזון אחד מהשקדיה את צריכה בערך כףעד 2 ליום (כמובן שזה לא יתן לך את כל הסידן אך את מקבלת את הסידן גם מהמרכיבים האחרים) בברכת שנה טובה בהצלחה טוהבה בר- שאן .
שלום רב , כמה ברורים לגבי ממתיקים . האם המינרלים במולסה וסילאן נהרסים בחום? (בהנחה שאכן יש בהם מינרלים) אני מכירה מישהי שממתיקה לביתה בת השנתיים כל דבר עם סילאן , האם אין סכנה של הרעלת מגנזיום? מי נחשב בעל הקלוריות הרב ביותר? דבר , סילאן או מולסה?
אנה שלום 1. סילאן ומולסה אינם בעצם ממתיקים כיוון שריכוז הסוכר בהם הוא גבוה. 2. המינרלים לא הולכים לאיבוד בחימום 3. להגיע להרעלת מגנזיום זה מאוד קשה. באוכלוסיה לצערי הרב יש חסר במגנזיום. לא עודף ,כיוון שמגנזיום הולך לאיבוד מאוד מהר. ובמיוחד במזונות מעובדים. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום, אני בת 18 וחצי ולפני כ3 שבועות התחילו לי בחילות בליווי שלשולים וכיווצים חזקים בבטן. קיבלתי טיפול תרופתי: קלבטן, לאחר כשבוע חשתי יותר בטוב ואכלתי מלאווח ופסטה בולונז באותו יום בערב היו לי התכווצויות נוראיות וכאבי תופת בליווי שלשול. למחרת הרופאה נתנה לי ספסמלגין לשימוש במקרה שיהיו התכווצויות חזקות. לאחר כמה ימים הפסקתי עם הקלבטן ולא הרגשתי כאבים מיוחדים רק בחילה. בנוסף עשיתי בדיקות: דם, צואה, שתן ונשיפה למציאת חיידק הליקובקטר. כל הבדיקות נמצאו תקינות חוץ מחוסר בברזל. כבר שבועיים שאני כמעט לא אוכלת מהפחד שיחזרו ההתכווצויות והשלשולים, ירדתי במשקל ואני עצבנית ועייפה. הרופאה שלחה אותי לייעוץ עם גסטרואנטרולוג ועד אז אז אני לא יודעת מה לאכול וזה ממש מתסכל אותי. הרופאה אמרה לי לאכול מאכלים קלים וכבר שבועיים שאני אוכלת טוסטים,אורז,פירה, יוגורט ומרק. לפעמים אני לא אוכלת מהשעמום שבאותו אוכל כל הזמן. מה עוד אני יכולה לאכול??? תודה, אלה.
אלה שלום יתכן שאת רגישה למזונות מסויימים. יתכן ואת צריכה לעשות בדיקות לרגישות לגלוטן, או בדיקות לגורמים אחרים כמוחיידק או טפיל אחר שגרם לך לכאבים מעבר לכך ההייתי ממליצה ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית טיפול תזונתי למצב בו את נמצאת באמת לא כדאי לצום. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן