פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20522 הודעות
16814 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

01/09/2010 | 12:40 | מאת: דינה

ברוב החנויות נמכר שמן קנולה מזוכך ואני משתמשת בו לבישולץעדיף שמן מכבישה קרהלבישול וסלט?האם ניתן לטגן בשמן זית? אילו מזונות אסורים כשיש פטריה בנרתיק ואילו מותרים?האפ מותר לשטוף בסבון עץ התה?

02/09/2010 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

דינה שלום 1. עדיף שמן קנולה מכבישה קרה. 2. כן ניתן לטגן בשמן זיית 3. אסור סוכרים, לחם לבן, עוגות, חומרים משמרים, 4. סבון שמן עץ התה מצויין. ויש חיידקים טובים ששמים בנרתיק ועוזרים מאוד כנגד הפטריה. בברכת שנה טובה בהצלחה טוה בר- שאן

01/09/2010 | 11:22 | מאת: מור

שלום רב בעוד שבועיים אתחיל תהליך של ניקוי כבד במסגרת רפואית. לבנתיים אני מנסה לאכול בריא ולהוריד מהדברים אותם אני רגילה לאכול (מטוגנים, מתוקים והרבה הרבה מלח) קראתי פה הפורום שניתן להחליף את המלח במלח המבוסס על זרעי צמחים, או מלח עם מגנזיום ואשלגן במקום נתרן. האם אני יכולה להחליף את המלח הרגיל במלח הזה? או שגם הוא אינו נכון בתהליך של ניקוי כבד? תודה רבה

02/09/2010 | 07:20 | מאת: טובה בר-שאן

מור שלום את יכולה להחליף את המלח הרגיל למלחים שמנית זה מצוין. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

31/08/2010 | 21:34 | מאת: שרון

אני אוהבת רק עדשים כתומים. האם הם טובים כמו הירוקים והשחורים? מבחינת חלבון, ערך תזונתי. תודה

01/09/2010 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום עדשים כתומות פשוט יותר דביקות מעדשים שחורות העמידות יותר בבישול אך מבחינת המרכיבים הם טובים אותו דבר . בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/08/2010 | 18:44 | מאת: r

רציתי לדעת למה לבני אדם אסור לאכול מזון של בעלי חיים. קראתי על התווית של המזון שהמרכיב העיקרי הוא קמח תירס והמזון עצמו מכיל 10% שומן ו43% חלבון. הוא מכיל אומגה 3 שמקורה בדגים ומינרלים שונים שחיוניים לבני אדם. הוא עולה הרבה פחות ממזון לבני אדם, ובתור סטודנטית בלי הרבה כסף אני לא מבינה למה לא שווה לי לאכול את זה במקום מזון כמו דגני בוקר ובשר. חשוב לי להגיד שלא ניסיתי לאכול אותו. תודה

01/09/2010 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

R שלום הרכב המינרלים והויטמינים מותאם לחיות ולא לבני אדם תאמיני לי שיש מזונות השווים לכל נפש ובריאים מאוד כמו למשל עדשים, אפונה וכ"ו ואין סיבה לעבור למזון של חיות. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר שאן

31/08/2010 | 17:46 | מאת: לירון

האם פירות יכולים להשתלב עם דגנים?

01/09/2010 | 11:46 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום אכן כן . בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/08/2010 | 05:33 | מאת: ריקי

שלום. בתשובתך לאחת הכותבים לגבי בוטנים, אתה מציין שהם לא מומלצים משום בחינה. במידע רפואי ,מחקר חדש, באתר דוקטורס, הם מומלצים מאוד, בעיקר בהקשר לקולסטרול גבוה ונמוך ועוד. ריקי

31/08/2010 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

ריקי שלום, את לא חייבת לקבל את דעתי. את יכולה לאכול בוטנים, יש להם ערכים תזונתיים חשובים. אני ציינתי את הבעייתיות שבאכילת בוטנים ואת זה לצערי לא מציינים בכתבות / מחקרים שמציגים רק פן צר של כל הנושא. "כתוב בעיתון" ובאינטרנט שגם קפה, אלכוהול וקקאו מועילים לבריאות ובעיני הם חומרים פסולים ומזיקים. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

30/08/2010 | 18:57 | מאת: נחמן

האם בורגול גורם לעצירות או שניתן לאכול אותו ללא בעיה. מהם המאכלים העיקריים שגורמים לעצירות?

31/08/2010 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

נחמן שלום, בורגול לא אמור לגרום לעצירות. קקאו מוצריו, קמח לבן ומוצריו, סוכר לבן ומוצריו, גבינות שמנות וקשות, בשר וכל מזון חסר סיבים תזונתיים יכול לגרום לעצירות. תעשה חיפוש בפורום על המילה "עצירות" ותקבל הרבה מידע בנושא. בהצלחה צביקה קורן

30/08/2010 | 17:18 | מאת: אמילי

אחרי בדיקה הרופא רשב לבני ויטמין B 12. מאותו יום שהתחיל לקחת התחילו כאבי בטן ושילשולים חצי שעה אחרי שמצץ אותו. האם יש קשר בין תוסף וכאבי בטן? רכיבים ויטמין B 12, חומצה פולית, סורביטול, מגנזיום סטארת. תודה מראש

31/08/2010 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

אמילי שלום, הויטמין עצמו לא אמור לגרום לתופעות שציינת. סוכרים אלכוהוליים (סורביטול, מלטיטול, קסיליטול ועוד) גורמים לכאבי בטן. למגנזיום יש אפקט משלשל עדין, אבל הכמות בכדור היא אפסית. מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

30/08/2010 | 14:17 | מאת: עדינה

שלום, אני בת 40 ואני אוכלת בבוקר [ בשש וחצי ] קערה של דייסת שיבולת שועל ואני נשארת עםזה עד שעה 2 בצהריים. האם זה טוב ? או שאני חייבת לאכול משהו בין השעות ? חשוב לציין שאני לא מרגישה תחושת רעב, אני שותה המון מים ואני עובדת עבודה פיזית. אשמח לקבל תשובה במהירות ..

31/08/2010 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

עדינה שלום, באופן כללי כדאי לאכול משהו כל שלוש שעות, אבל אם את רגילה ולא מרגישה צורך לאכול, זה בסדר. תמשיכי לשתות מים, ו/או תה צמחים. את יכולה להעשיר את הדייסה עם תערובת טחונה של פשתן, שומשום, גרעיני דלעת וחמניות. בהצלחה צביקה קורן

30/08/2010 | 08:36 | מאת: איילת

שלום, בני בן 12 יום, חלה בצהבת לאחר הלידה וטטופל באור. הונחתי ע"י הרופא לתת לו ויטמין D3, שתי טיפות ליום ונתתי בטעות כ 20 טיפות בבת אחת.. האם זה מסוכן? מה עושים?

30/08/2010 | 09:28 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, לא נראה לי שזה מסוכן, אבל כדאי שתפני את השאלה לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 21:01 | מאת: ילי

שמעתי שמתי שרוטב מבושל יותר מידי זמן זה פוגע בערכו התזותני האם זה נכון?, דוגמא; אני נוהג לבשל בתנור אפייה בקר ברוטב ברביקיו האם זה בסדר?האם זה מסרטן?

30/08/2010 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

ילי שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית אנחנו לא ממליצים להשתמש בבשר בקר ובטח לא ברוטב ברבקיו. בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 20:55 | מאת: מאיר

למה אחרי שאני מבשל עדשים אדומות במים הם מאבדות את הצבע האדום שלהם

30/08/2010 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

מאיר שלום, זה טבען של העדשים האדומות. למה זה כל כך חשוב? בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 18:12 | מאת: איריס

הוא לא רק יונק, למרות שאם היה תלוי בו כן. תחליפי החב הקיימים הם מבחינתך בסדר כמו החלב שקדים? אני יודעת שחלב אורז הוא לא כ"כ מזין....

30/08/2010 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, לכן כל כך חשוב בגיל הזה להתחיל ל ג ו ו ן את התזונה של הילד. תחליב שקדים או שומשום (עם פרי העונה) עשיר יותר ברכיבים תזונתיים מ"חלב" אורז, סויה או שיבולת שועל. אם את הולכת על תזונה בריאותית, כדאי שתפני לייעוץ אישי ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 14:25 | מאת: איריס

שלום, בני,בן השנה וחצי עדיין יונק. למקרים בהם צריכה תחליף להנקה...(אינני שואבת), מה מומלץ לתת כמשקה מזין, ואולי גםמתקתק כמו חלב-אם?

29/08/2010 | 15:27 | מאת: טובה בר-שאן

איריס שלום האם הוא רק יונק ? כיוון שהיום ילד בן שנה וחצי אוכל הכל. ניתן לתת לו מהפורמולות שיש לתינוקות לחליפי חלב . ניתן לתת חלב שקדים חלב אורז. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, האם ידוע על פעולת שמן אורגנו פראי בריפוי זיהומים בלב? האם כמוסות שמן אורגנו עם שמן זית יעילות כמו טיפות מיצוי? בתודה מראש ובברכה, בן-ציון

29/08/2010 | 15:29 | מאת: טובה בר-שאן

בן ציון שלום כמוסות השמן אורגנו יעילות כמו המיצוי. לא ידוע לי על טיפול בשמן אורגנו ללב אולם לדלקות בלב יש חשיבות רבה ללקיחת כורכומין שהוא אחד מנוגדי הדלקת הטובים ביותר בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/09/2010 | 15:47 | מאת: רבקה

שלום, אני ביררתי לגבי הכמוסות ונאמר לי שיש שם רק 3% חומר של אורגנו אתרי, ובנוזלי יש 20% שמן אתרי, האם היעילות המוחכת היא אותה יעילות?

28/08/2010 | 15:59 | מאת: איה

לפני חודשיים עשיתי למשך חודש בבית תכנית של "ניקוי רעלים" לא אכלתי סוכר, גלוטן, קפה, ביצים, בשר חלב ועוד. התזונה שלי היתה מורכבת מהרבה פירות וירקות אורז מלא קינואה עדשים אגוזים ומיצים סחוטים. ההתחלה היתה קשה, אבל אחרי שלושה ימים הרגשתי פשוט נפלא! הגוף שלי הרגיש קליל (אני סובלת מעודף משקל לא מבוטל) העיניים ברקו העור היה במצב מצויין. התכנית נגמרה ובהדרגה חזרתי לתזונה הישנה. אני מרגישה נורא ואיום. מצד אחד אני לא יכולה לוותר על כ"כ הרבה רכיבים בתזונה, מצד שני הגוף צועק לי 24 שעות ביממה שהוא מרגיש לא טוב. המשקל שוב עלה והתחושה דחוסה ורעילה. המצב רוח ירוד. עם זאת אני מוצאת שאני לא יכולה לחזור לאותה תזונה נפלאה למשך זמן ארוך מספיק. האם נתקלת בכזו סיטואציה, מה אתה ממליץ לי לעשות?

29/08/2010 | 07:09 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, האם קיבלת הדרכה וליווי לפני ביצוע הניקוי, במהלכו ובסופו, או שעשית את זה על סמך "ידע אישי" או מקריאת ספר, אוכתבה באינטרנט? כל הרעיון של ניקוי רעלים (בתזונה או בצום) הוא שזה מהווה שלב למעבר לתזונה טבעית ואיכותית ולא מטרה בפני עצמה. אין טעם (וזה אפילו עלול להזיק) לחזור לתזונה קלוקלת לאחר ביצוע הניקוי. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות במקום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

28/08/2010 | 02:48 | מאת: yu

רציתי לשאול אם עדיין קיימת הדיסיבית ואיפה אפשר למצוא אותה?? תודה..

28/08/2010 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לדעתי ניתן עדיין להשיג בחנויות טבע גדולות, ברשתות שיווק ואולי אפילו ב"פארמים". בהצלחה צביקה קורן

27/08/2010 | 23:38 | מאת: חסויה

היי.. אני בת 12 ואני שוקלת 61 ק"ג ואני בגובה 1.57 מ'... כל הצד במשפחה של אמא שלי שמנמנים ולא פעילים אבל מהצד של אבא שלי מלאים אבל פעילים.. אמא שלי אומרת לי שזה בסדר ושהיא גם היתה בגיל שלי בערך במשקל הזה ושזה בגלל שיש לי עצמות כבדות.. האם זה בגלל זה או שיש לי עודף משקל??

28/08/2010 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

לחסויה שלום, ראשית תקראי את התשובה שנתתי אתמול לגלית (דחוףףף). שנית אולי את בעודף משקל קטן, אבל את גם בגיל שבו הגוף גדל ומתפתח וייתכנו שינויים במשקל. תקפידי לאכול מאוזן ולעסוק בפעילות גופנית סדירה שאת אוהבת ואל תתעסקי עם המשקל. אם את לא יודעת מה זה "לאכול מאוזן", תפני לתזונאית בקופת חולים. בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 18:55 | מאת: חסויה

תודה.. ואיפו התגובה שכתבתה לה??

27/08/2010 | 17:11 | מאת: רוני

האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש Ammi visnaga ומה אתם יודעים לספר על תכונותיו. האם מישהו השתמש ב-Ammi visnaga ולאיזו מטרה והאם הושגו תוצאות

28/08/2010 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, בחיפוש קצר בגוגל על צמד המילים תמצא שפע של מידע באנגלית ובעברית. לדוגמה: http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=202&t=b בהצלחה צביקה קורן

שלום קוראים לי גלית,ויש לי שאלה לגבי תזונה. במהלך החופש הגדול לא ממש עשיתי פעילות גופנית ואפשר לומר שבקושי יצאתי מהבית,ואכלתי רגיל!(כמו שאני תמיד אוכלת) לקראת סוף החופש הגדול פתאום הייתה לי הרגש שעליתי קצת בחופש: ההורים שלי אמרו לי שלא עליתי ולי נראה שכן עליתי. אני חושבת שכאשר אחזור למסלול לימודים ולחדר כושר שאני הולכת 4 פעמים בשבוע אני יוריד את הקילו או מספר גרמים עודף. הרי אני ילדה רזה ובחיים לא העלתי ולא רזיתי. אז אין סיבה שאני לא יוכל להוריד את מה שעליתי בקיץ? אני מאוד חוששת שאני לא אוכל להוריד את מה שעליתי בקיץ! בבקשה עזרו לי ותנו לי טיפים להוריד 2 קילו בשבוע. תודה רבה רבה רבה רבה רבה ואינסופית-גלית

27/08/2010 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, חבל שלא כתבת בת כמה את. בכל אופן, אם את ילדה רזה, אל תנסי בשום אופן לעשות "דיאטה" ובטח לא לנסות להוריד שני קילו בשבועיים. זה מסוכן ועלול לגרום להשמנה! תמשיכי לאכול מאוזן ותתחילי להתאמן במרץ ברגע שזה יתאפשר. בהצלחה צביקה קורן

27/08/2010 | 19:43 | מאת: שני

יש לי עצה שאת חייבת ליישם. אל תחששי מכך שעלית מס' גרמים במהלך החופש. זה בסדר וטיבעי. אם את רזה מטבעך ובריאה אין שום סיבה שלא תשילי זאת במהרה ישר אייך שתחזרי לשגרה. אין בהכרח מדובר בכך שעלית בשומן. אולי יש לך פשוט הצטברות נוזלים או שבגלל שלא היית פעילה חודשיים אז את מרגישה כבדות שנובעת מחוסר פעילות, ממנוחה יתרה, מהתבטלות ולאו דווקא מעליה באחוזי שומן. בדרך כלל אני לא עונה בפורום אך היה לי חשוב לענות לך משום שאני יודעת על מה אני מדברת. המחשבות שלך סביב המשקל עלולות להוביל אותך להפרעת אכילה, ודיאטות כסאח אשר יעשו לך רק רע. את גם תרעיבי את עצמך, תזיקי לעצמך בריאותית ולבסוף באמת תעלי במשקל כי חילוף החומרים שלך ינזק. ותאמיני לי שאני יודעת על מה אני מדברת כי אני הייתי שם לפני מס' שנים. חוסר בפעילות גופנית והתבטלות במהלך החופש גורמת לנו לפעמים להרגיש קצת לא טוב עם עצמנו. זאת תחושה סוביקטיבית שנובעת מכך שהגוף פשוט לא היה פעיל זמן מה. תאמיני לסובבים אותך שאומרים לך שלא השמנת. אם את בריאה ורזה אין סיבה שעם קצת פעיילות גופנית לא תחזירי לעצמך את ההרגשה הטובה. אך בשום אופן לא דיאטות ולא קיצוץ באוכל ולא להכניס את עצמך לסרטים- פשוט לא!!!!! בבקשה ממך, אל תעשי לעצמך נזקים, אל תתחילי בדיאטה שתגרור אותך לתהום שאחר כך רק אלוהים יוכל לעזור לך. תאמיני לי שאת לא רוצה להכנס לכל הסרטים והתסביכים שיש בהפרעות האכילה. נגררים לשם מהר מאוד והיציאה לפעמים בלתי אפשרית. חבל שלא היה מי שידריך אותי בעבר כשאני התחלתי עם מחשבות שטותיות כאלו כמו שלך. הייתירזהמטבעי, בחיים לאחשבתיעל השמנה ורציתי להוריד כולה 2-3 ק"ג אך התדרדרתי למצב שעד היום אני סובלת ממנו. אם היית אחותי הייתי מנערת אותך טוב טוב ולא עוזבת אותך אך את לא ולכן המקסימום שאני יכולה לעשות בשבילך זה לכתוב לך.אם תפנימי את מה שכתבתי לך, מבחינתי- הצלתי את נפשך (וזה לא בצחוק). את צעירה, ובריאה, ואל תשכחי שגם להורמונים יש השפעה על ההרגשה-אין מה לעשות, זה טבעו ש גוף האדם. מקווה שאת מספיק חכמה ולא עוד טיפש עשרה ושלא תעשי שטויות.

27/08/2010 | 12:07 | מאת: איש האומגה

שלום רב. יש לי 5 שאלות: 1) איך מבחינים בין דג ממים עמוקים לבין דג אחר? יש סלמון נורווגי (קפוא. זה טוב?) אך יש סלמון מארץ אחרת, שבו אולי אין מספיק אומגה 3! 2) איך זה שחום של בישול/אפיה, אינו פוגע באומגה שבדג? עד כמה ימים לאחר הבישול/אפיה היא נשמרת? 3) הבנתי שבאגוזי מלך יש אומגה 3. אגוז (לא קלוי) שנקנה מקולף מקליפתו הקשה ובחלקו גם מהדקיקה, תוך כמה זמן השומנים שבו יתחמצנו? לאכול מיד לאחר פיצוח הקליפה? 4) עוד הבנתי שאומגה 3 מצומח היא רק ALA. אני אוכל ביום 3 כפות זרעי פשתן וחופן אגוזי מלך, כמה מזה הגוף ימיר לEPA ו DHA? האם זה מספיק? 5) אני קונה טחינה מכבישה קרה. אם השומשום נקלה, זה הרס את השומן שבטחינה? שאלתי הרבה כי אני מאוד משתדל לאכול נכון. תודה רבה!

27/08/2010 | 16:20 | מאת: צביקה קורן

1) איך מבחינים בין דג ממים עמוקים לבין דג אחר? יש סלמון נורווגי (קפוא. זה טוב?) אך יש סלמון מארץ אחרת, שבו אולי אין מספיק אומגה 3! - אין סימנים חיצוניים. צריך לשאול את מוכר הדגים ולהאמין שהוא יודע. 2) איך זה שחום של בישול/אפיה, אינו פוגע באומגה שבדג? עד כמה ימים לאחר הבישול/אפיה היא נשמרת? - כנראה שיש פגיעה מסויימת, אבל כל המחקרים נעשו על צגים מבושלים / צלויים / אפויים, כך שכנראה שהרוב נשאר. 3) הבנתי שבאגוזי מלך יש אומגה 3. אגוז (לא קלוי) שנקנה מקולף מקליפתו הקשה ובחלקו גם מהדקיקה, תוך כמה זמן השומנים שבו יתחמצנו? לאכול מיד לאחר פיצוח הקליפה? - באגוז מלך יש כמות קטנה מאד. בפשתן יש הרבה יותר. כפי שציינת בשאלתך הבאה מדובר ב ALA שממנו הגוף מייצר "אומגה-3". 4) עוד הבנתי שאומגה 3 מצומח היא רק ALA. אני אוכל ביום 3 כפות זרעי פשתן וחופן אגוזי מלך, כמה מזה הגוף ימיר לEPA ו DHA? האם זה מספיק? - צודק. אם מדובר בפשתן טחון, זה בהחלט מספיק. 5) אני קונה טחינה מכבישה קרה. אם השומשום נקלה, זה הרס את השומן שבטחינה? - חיובי. כדאי מאד לקנות חמאת שומשום או טחינה שנעשו מגרגרים שלא נקלו. השאלה על פשתן עלתה רבות בפורום , גם בימים האחרונים. תעשה חיפוש ידני, או במנוע החיפוש על המילה "פשתן". (בעצם אני זוכר שהיית מעורב בהתכתבות עם מרווין, כך שאתה "בעניינים). בהצלחה צביקה קורן

27/08/2010 | 08:08 | מאת: יעל

היי, אני מאוד נהנת לשתות שציה חמה במהלך היום. השתיה האהובה עלי היא נס קפה אך בשל הקופאין והעובדה שמדובר במזון מעובד אני לא צורכת יותר מכוס נס אחת ביום. שתיה חמה במהלך היום עוזרת לי מאוד לשמור על משקל תקין כי זה בא במקום לאכול ולצרוך עוד מזון שיכולתי לוותר עליו. אם כך, אשמח לקבל עצה לאילו חליטות בריאות, מזינות ואף תורמות לבריאות אוכל לעשות לעצמי ולשתות כמה שרק ארצה במהלך היום. חשוב לי שזה יהיה חליטות בריאות ומזינות, שלא יכילו קופאין, ושלא יגרמו לצבירת נוזלים (מצאתי שהרבה נס במהלך היום גורם לי לצבירת נוזלים). בנוסף, שהחליטה לא תהיה מאיזה צמח שנחשב לתרופה. אני רוצה לשתות ממנה בהרגשה שאני יכולה לשתות כמה שאני רוצה ללא הגבלה או חשש לכך שיגרום לי תופעות לוואי. אם החליטה עוד תועיל לי לבריאות כמו תוסיף מינרלים, ויטמינים, תעזור למע' העיכול- מה טוב. תודה

27/08/2010 | 15:34 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, השאלה הזאת רק מחזקת את התחושה שלי שאת זקוקה לייעוץ והדרכה בתזונה טבעית. אכן קפה שחור לסוגיו, "נס" ו"נטול" הם משקאות מזיקים ופסולים בעיני, הגורמים להפרשה מוגברת של מינרלים מהגוף (בעיקר, אבץ סידן, אשלגן ומגנזיום). אשלגן אחראי למשק הנוזלים בגוף והפרשתו גורמת לעצירה וצבירה של נוזלים בגוף. כל חליטת צמחים נייטרליים תועיל עבורך. לחליטות אין "ערכים תזונתיים" (חלבון, שומן, פחמימות ויטמינים או מינרלים), מצד שני לרובם יש תכונות ריפוי ברמה זו או אחרת. את יכולה לשתות ללא חשש חליטה מהצמחים הבאים (כבודדים או כתערובת ששומרים בצנצנת זכוכית): קמומיל, שומר, מנטה, נענע, לואיזה, לימונית, ורבנה, עשב לימון, מליסה פקעות ורדים והיביסקוס - חליטה חמוצה, שותים בנפרד. בהצלחה צביקה קורן.

27/08/2010 | 07:59 | מאת: יעל

שלום. אני בת 27 ואוכלת בריא. לא מזון משומר, לא שימורים, לא שומן טרנס, לא ג'אנק, כן ירקות, בשר וגבינות רזות, בקיצור- משתדלת כמה שיותר לצרוך מזון אכותי. לצערי איני צורכת דגים (ממס' סיבות) לכן חשבתי לצרוך אומגה3 מקפסולות וזאת כי שמעתי שלאומגה 3 יש יתרונות בריאותיים רבים וזה משפר מצב רוח , ריכוז וכד.. העניין הוא שבגלל שאני לא נוהגת ליטול כלל וכלל תרופות (גם לא אקמול) אני חוששת ליטול אומגה3 דרך קפסולות שנקנות בחנויות. איני יודעת מה הם מכילים, האם זה באמת תוסף מזון או שזה מכיל גם חומרים שלא כדאי לצרוך זמן רב. בקיצור, המילה קפסולה והידיעה שאני כביכול לוקחת "גלולה" לא עושה לי הרגשה טובה. שאלתי היא- האם יש לי סיבה לחשוש ואם לא אז כשאקנה אומגה 3 , איזה אומגה הכי כדאי לקנות? של איזה חברה נחשב לטוב ובטוח ואמין? ועל מה עלי לשם לב כשאני רוכשת את המוצר- אני שואלת כי ידוע לי שיש מס' קפסולות לאומגה 3 בשוק וכל אחת מכילה ריכוז שונה של החומצה השומנית. אני מקווה שהבנתם את כוונתי בשאלה האחרונה. תודה ומחכה לתשובה.

27/08/2010 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, ראשית, אם את צרכנית של מזון בריאות (למרות שבשר וגבינות זה לא בדיוק מזון בריאות...), כדאי לך לשקול לאכול מידי יום שתי כפות של פשתן טחון טרי. כך תקבלי את מה שרצית ויותר. מציע לך לעשות חיפוש על המילה פשתן בפורום וגם באתר שלי. לגבי ה"גלולות", מדובר בגלולות ג'לטין המכילות שמן דגים בלבד. אין חשש לקחת. אני לא ממליץ במסגרת הפורום על מותג זה או אחר - תשאלי בחנויות טבע. הערה: אני מעדיף שמרכזים את כל השאלות בהודעה אחת - זה חוסך זמן. הערה2: אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי שתלמדי מה זה מזון בריאות, ממה להימנע ומה לאכול. בהצלחה צביקה קורן

26/08/2010 | 22:38 | מאת: מאי

שלום כל הטחינות הלא אורגניות שקניתי (אחווה, עינן, בארקה, הנסיך) רשום שזה מכיל 100% שומשום בלבד ולכל אחת טעם אחר. האם זה באמת רק שומשום? מה אתה ממליץ לקנות. תודה

27/08/2010 | 15:18 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אני ממליץ לקנות חמאת שומשום או טחינה מלאה שיש בה לפחות 800 מ"ג סידן. רצוי לקנות מגידול אורגני. אני לא ממליץ בפורום על מותג זה או אחר, אבל בחנויות טבע תמצאי את מבוקשך. בהצלחה צביקה קורן

26/08/2010 | 17:15 | מאת: מאיה

שלום רב , יש לי בדיקה בשבוע הבא לגילוי החידק הנ"ל , חיידק שמתרבה במעיים לאחר שימוש באנטיביוטיקה . הרופאה חושדת שיש לי את החיידק כי לאחר שימוש באנטיביוטיקה הופיעו לי תסמינים במערכת העיכול כמו שלשול עם ריר דמי . אני מאד סובלת בינתיים . רציתי לדעת , במידה ואכן מדובר בחיידק הנ"ל מבחינת תזונה , מה מומלץ לי לאכול , ליטול?

27/08/2010 | 15:16 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, נראה לי שבמקרה הזה צריך טיפול תרופתי - תפני לרופא המטפל. אם זה לא עוזר, או אם את לא מעוניינת בטיפול תרופתי, כדאי לנסות צום מיצי ירקות או מים למשך כמה ימים ולאחר מכן מעבר לתזונה טבעית. את זה חייבים לעשות בהדרכה וליווי של מומחה לנושא. בינתיים את יכולה להגביר שימוש בשום ובבצל שיש להם אפקט אנטי חיידקי ומחטא. לשתות הרבה מים וחליטה מקמומיל, מרווה ושומר. בהצלחה צביקה קורן.

27/08/2010 | 16:01 | מאת: מאיה

26/08/2010 | 17:11 | מאת: דנה

שלום רב , האם זה נכון שבשום ובצל יש חיידקים טובים? אם כן אילו? אילו מזונות אחרים חוץ מיוגורט מכילים חיידקים טובים? בתודה מראש...

27/08/2010 | 15:08 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, בבצל ושום אין "חיידקים טובים", אבל הם מאפשרים שיגשוג שלהם במעיים, כמו גם ירקות עליים וירוקים. מלבד יוגורט יש חיידקים טובים בירקות כבושים (כמו כרוב), הבעיה שהם עשירים מאד במלח. בהצלחה צביקה קורן

תוכלו לקבל כל יום עד הבית:

26/08/2010 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

הודעות כאלה ימחקו!

25/08/2010 | 19:07 | מאת: אברהם

שלום , אני אוהב לאכול את הסלט שלי עם חומץ טבעי 5% במקום לימון , זה עושה לי טעבון וטעם , השאלה שלי האם זה טוב או מזיק ? בריא יותר מלימון או לא ? יש להדגיש שאני משתמש בליפיטור 40 תודה מראש

25/08/2010 | 19:15 | מאת: טובה בר-שאן

אברהם שלום עדיף לימון או חומץ תפוחים בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

25/08/2010 | 14:07 | מאת: אור

כיצד מכינים משקה אלוורה? האם להשרות במים או לחלוט את העלים? האם לגרד את הג'ל מהעלה ולערבבו במים רגילים? אודה על תשובה.

26/08/2010 | 09:22 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, רצוי לפתוח בסכין את העלה הבשרני ולגרד את החומר הרירי לתוך כלי. אפשר למהול במים , או לאכול ללא מהילה. החומר מר מאד, אפשר להמתיק עם ממתיק טבעי. כדאי לקחת בהתחלה כמות קטנה מאד ולבדוק שאין תופעות לוואי. אגב, בעבר התייחסתי בשלילה רבה ל"משקה אלוורה מיוצב" הנמכר בבקבוקים. אפשר למצוא את זה בחיפוש בפורום על המילה "אלוורה". בהצלחה צביקה קורן

25/08/2010 | 12:04 | מאת: משה

שלום רב. יש לי 4 שאלות: 1) האם זה משנה באיזה מכשיר (מטחנת קפה, אבני ריחיים, מרסק פירות ביתי וכו') טוחנים אותם? 2) אלו זרעים עדיפים: צהוב-זהוב או חום? 3) מה עדיף: לאחסן בקירור או בהקפאה? 4) איך יתכן שהכמות היומית המומלצת של שמן פשתן (2 כפות) שווה לכמות המומלצת של זרעים? הרי זרעים פחות מרוכזים מהשמן עצמו. תודה רבה.

26/08/2010 | 09:18 | מאת: צביקה קורן

משה שלום, 1) האם זה משנה באיזה מכשיר (מטחנת קפה, אבני ריחיים, מרסק פירות ביתי וכו') טוחנים אותם? - לא, העיקר שהתוכן יוצא מהקליפה. 2) אלו זרעים עדיפים: צהוב-זהוב או חום? - אין העדפה, רצוי שיהיה מגידול אורגני. 3) מה עדיף: לאחסן בקירור או בהקפאה? - תלוי לכמה זמן. בקירור - כמה ימים, בהקפאה כמה שבעועות ויותר. 4) איך יתכן שהכמות היומית המומלצת של שמן פשתן (2 כפות) שווה לכמות המומלצת של זרעים? הרי זרעים פחות מרוכזים מהשמן עצמו. - אין "מינון" קבוע. בד"כ מומלץ לצרוך 2 כפות של פשתן טחון ורק כף אחת של שמן. בהצלחה צביקה קורן

25/08/2010 | 08:57 | מאת: יוסי

שלום. למה טוב הפרי והיכן ניתן להשיג

26/08/2010 | 09:31 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, מידי פעם צצות בשוק "תרופות טבעיות" המבוססות על צמחי מרפא, אבקות ושיקויים להם מיוחסות תכונות מרפא עילאיות. בדרך כלל הן משווקות על ידי אנשים נמרצים שאין להם מושג בתזונה ובבריאות. אני לא מאמין ב"תרופות פלא". רק תזונה טבעית, מאוזנת ואיכותית בשילוב פעילות גופנית נמרצת תביא לבריאות טובה ולמניעת מחלות. לסיכום, מדובר בעוד "תרופה טבעית", מסחרית שאני שולל את השימוש בהן. בהצלחה צביקה קורן

26/08/2010 | 11:27 | מאת: יוסי

ולמה הוא טוב

24/08/2010 | 22:36 | מאת: י

מבקשת לדעת אילו מזונות מומלצים לטיפול בבעיה ומאילו מזונות יש להימנע (במקביל לטיפול תרופתי ). תודה.

25/08/2010 | 01:59 | מאת: טובה בר-שאן

י שלום בדלקת במעי הגס מאוד חשוב להוריד מזונות כמו קפה, בשר, סוכרים הרבה מלח ,חומרים משמרים, שימורים , אבקות עם מונוסודיום גלוטמאט . יש מקום ללכת לתזונאית שתבנה איתך תוכנית טיפולית תזונתית למניעת הדלקת. בגדול לאכל ירקות מבושלים, אורז,דגי ים צפוני וכ"ו בברכה והצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 16:30 | מאת: יוחאי

בזמן זיעה הגוף פולט מים ונתרן לפי מה שאני יודע אז האם ספורטאים או אנשים שעובדים בשמש צריכים יותר נתרן ?

25/08/2010 | 02:01 | מאת: טובה בר-שאן

יוחאי שלום נתרן הוא מינרל חשוב ואכן במאמץ יתר הוא נפלט החוצה. אולם דווקא מינרל זה לא קיים אצלנו בחסר כיוון שאנחנו במזונות שלנו מקבלים המון נתרן. בהצלחה בברכת שנה טוןבה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 16:26 | מאת: יוחאי

ידוע שקטניות עם דגנים יוצרים חלבון מלא, בבוקר אני נוהג לאכול בורגול עם עדשים או קוסקוס עם אפונה ביחד עם ירקות מה שמכיל את כל קבוצות המזון~ויטמנים,חלבונים ופחמימות האם זה מספיק לארוחת בוקר או שיש לך עוד קבוצת מזון להמליץ לי עלייה

25/08/2010 | 02:03 | מאת: טובה בר-שאן

וחאי שלום זה מצויין אך ניתן להוסיף גם אגוזים למיניהם בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 14:09 | מאת: איריס

שלום רב, האםמומלץ לשתות תה לבן, ולמה? האם גם יכול להזיק? תודה

25/08/2010 | 02:05 | מאת: טובה בר-שאן

איריס שלום תה לבן מומלץ כיוון שגם הוא מכיל נוגדי חמצון רבים אין סיבה שיזיק. בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 12:58 | מאת: היי

היי רציתי לדעת ואם תוכל לענות לי לגבי לחם. אז ככה: יש היום המון סוגי לחמים אני מדברת על קמח מלא וכו.. יש לך חברה או לחם מסוים שמבחינתך הכי בריא משביע תזונתי? או חברה של הלחם או איזה סוג:שיפון וכו.......? ועוד משהו אני רוצה לרדת קצת במשקל האם 2 פרוסות ולחמנייה ביום אכן אפשריות אם אני רוצה לרדת? או כמה צריך בקיצור?

25/08/2010 | 02:09 | מאת: טובה בר-שאן

היי שלום יש היום לחמים רבים בשוק כפי שאמרת. מומלץ לחם מלא או שיפון100% או לחם שיאור יש לחברת תושיה ,לדוקטור מארק ,וגם במרכולים יש לחמים שונים את פשוט צריכה לקרוא את הרכיבים ולבדוק שאכן הלחם מכיל את המרכיבים הנכונים. בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 12:54 | מאת: שאול

שלום טבעוני בן 64 רזה ספורטאי(יחד עם דגי ים צפוני). פירטין בתחום אולם נמוך. ברזל מעט נמוך. חומצה פולית תקינה. המלצות תזונה לתיקון פירטין? בתודה

25/08/2010 | 02:11 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום האם הברזל שלך גם נמוך וההמוגלובין נמוך? בכל מקרה תזונה להעלאת הפריטין: הרבה עלים ירוקים, שקדים ,אגוזים, דגים, ביצים , קטניות רימונים. בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

24/08/2010 | 12:24 | מאת: שאול

מבקש לדעת את הרשימה המלאה של מזונות גויטרוגנים ובמיוחד את כמות החומר הפעיל בכל אחד מהם אשר מפריע לספיגת יוד של בלוטת התריס. במידה והמידע אינו ברשותכם אשמח לקבל קישור לאתר אחר או רעיון איך למצוא מידע זה. בתודה

25/08/2010 | 02:13 | מאת: טובה בר-שאן

שאול שלום מזונות גויטרוגנים: כרוב, עלי רוקט, כרובית, צנון, צנונית, ברוקולי, סויה ,אפרסק וכ"ו בהצלחה בברכת שנה טובה טובה בר- שאן

23/08/2010 | 12:35 | מאת: טלי

שלום רב, רציתי לשאול באיזה תנאי חום מושמדים חיידקים פתוגניים במזון? 1.האם אפייה בתנור בחום של כ 180 מעלות במשך חצי שעה מספיקה? או שדרוש יותר זמן? תודה

25/08/2010 | 02:15 | מאת: טובה בר-שאן

טלי שלום אין ספק שבחום 180 מעלות החיידקים מושמדים בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר-שאן

23/08/2010 | 10:43 | מאת: שם בדוי

האפ יש הבדל בין שמן קנולה מזוכך לשמן קנולה מכבישה קרה? האם יש בהדל בין שמן קנולה לשאר השמנים הקיימים? יש משמעות שכתוב בתוספת אומגה 3? האם ניתן לטטגן בשמן זית או רק לסלט?ואם ניתן לטגן בזיתולה ?

25/08/2010 | 02:17 | מאת: טובה בר-שאן

שם בדוי שלום אכן כן שמן מזוכך הוא שמן שכבר חומם. ניתן לטגן בשמן זית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

23/08/2010 | 00:36 | מאת: מעיין

שלום צביקה, בימים האחרונים אני סובלת משלשולים די חריפים. בשל בעיית עור התחלתי לקחת תוספים, או יותר נכון לומר - הוספתי על התוספים שאני כבר לוקחת. אודהלך אם תוכל לעזור לי בזיהוי "החשודים" העשוים לגרום לתופעת לוואי של שלשולים, או שמה השילוב בין התוספים עשוי לגרום לכך. בנוסף, אני כרגע במצב רגשי קצת עדין- אני מאוד כועסת על משהו שקרה במשפחה (כעס ועצב יכולים לגרום לשלשולים?) . ואלה הם התוספים: קומפלקס ויטמיני B מולטי ויטמינים (ללא ברזל) חומצה אלפא ליפואית עשב שיפון כל אלה של חברת סוואנסון. _______ ויטמין C ביופלבנאודים מהדרים של סולגאר. _____ אומגה 3, אלספה ____ לציתין, גרגירי סויה - קופסא אדומה (2 כפות ליום) ____ אכינצאה של NSP כמו כן פרוזק במינון נמוך מאוד (רבע כדור ליום- 5 מ"ג) מה דעתך? תודה, מעיין

23/08/2010 | 08:02 | מאת: צביקה קורן

מעיין שלום, אני חושד באכינצאה. יש לה אפקט משלשל. אכינצאה מומלץ לקחת רק במצבים של מחלות בעיקר במערכת הנשימה. היא מגרה את המערכת החיסונית ואם תהיי חולה היא עלולה לא להועיל. ממליץ להפסיק לקחת ולשמור במגירה עד החורף. בנוסף, ויטמין C במינון שמעל 1,000 מ"ג עלול לגרום לשילשולים. לא ציינת כמה את לוקחת... בנוסף2, אם ה"עשב שיפון" מכיל ממתיק אלכוהולי (כמו מולטידקסטרוז, סורביטול, מלטיטול וכד') זה עלול לגרום לכאבי בטן ושילשולים. כדאי להימנע מזה. מצבים נפשיים של מתח וחרדה יכולים לגרום לשילשול ול... עצירות. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא להסתפק בעצות בפורום ובלקיחת תוספים. בהצלחה צביקה קורן

22/08/2010 | 14:05 | מאת: שיר

בתי בת שנה והיות וההנקה נפסקה היא ניזונה בעיקר מחלב שומשום. היא מעדיפה לינוק מבקבוק ועל אף שהיא אוכלת מזון הוא כמעט לא מחליף את הבקבוק שלה היא אוכלת כ1.2 ליטר חלב שומשום ביום האם זה נראה לך יותר מדי? האם יש חשש להשמנת יתר מחלב שומשום- היא יחסית גדולה לגילה תודה מראש שיר

23/08/2010 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

שיר שלום, 1.2 ליטר נראה לי קצת מוגזם. כדאי להפחית את הכמות ולגוון עם "חלב" שקדים או אגוזים, "חלב" אורז, סויה, או שיבולת שועל. אני לא מודאג מהערך הקלורי, אבל חשוב מאד לגוון את התזונה. בהצלחה צביקה קורן

22/08/2010 | 13:31 | מאת: דנה

שלום רב, האם רכז רימונים הוא בעל תכונות תזונתיות כמו הפרי הטרי, והאם כפית ליום ממנו מספקת. תודה, דנה

23/08/2010 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, האם לדעתך "רכז" כלשהו יכול להחליף את הפרי או הירק הטרי? כמובן שלא! בפרי יש אנזימים, ויטמינים וחומרים נוספים שלא קיימים ברכז. את הרכז כדאי לשתות רק בתקופה שאין פרי טרי. בהצלחה צביקה קורן

22/08/2010 | 10:47 | מאת: מיכל

שלום רב, האם לגבר בן 50 שמשקלו 65 ק"ג קריטאנין 1.2 - צריכה להיות מניעה במאכלים מסויימים (כגון עששים , שעועת, אגוזי המלך) שעלולים להזיק לכליות. בתודה

23/08/2010 | 07:48 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, קריאטינין הוא תוצר פירוק של בשר ולא של עדשים או שקדים. אם יש עודף, הגיוני שנפחית את כמות הבשר והחלבון מהחי ונ ו ס י ף במקום זה חלבונים מהצומח כמו: שקדים, אגוזים, עדשים, שעועית ואגוזי מלך. בנוסף, כדי לשמור על הכליות כדאי מ א ד להפחית את כמות המלח בתזונה. בהצלחה צביקה קורן

21/08/2010 | 22:59 | מאת: נעמי

על התזונה הטבעית של האדם, אבות המזון, הכנת מזון טבעי, עקרונות הריפוי הטבעי, סקירת מחלות והטיפול הטבעי בהן. הקורס, על-ידי ענת ארגמן, לפי חומר שנכתב על-ידי יצחק בן-אורי, יתקיים בימי ששי לפנה"צ בנתניה, באוקטובר הקרוב. לפרטים: ענת, 0545429782.

22/08/2010 | 11:42 | מאת: נעמי

פרטים נוספים בקישור: http://www.cartisbikur.co.il/?anat.argaman=&CL=

23/08/2010 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

נעמי יקרה, הפורום לא נועד לפירסום מוצרים וקורסים. בשל חשיבות הנושא אני משאיר את ההודעה שלך, אבל יתכן שמנהל האתר ימחק אותה. אנא הימנעי מכך בעתיד כדי למנוע אי נעימות. יום טוב צביקה קורן

21/08/2010 | 19:32 | מאת: sofi

שלום רב האם אכילת תירס היא כמו אכילת פופקורן מבחינת תזונתית? אני חולה במחלת מיפרקים האם יש בעיה עם אכילת תירס או פופקורן? האם פופקורן יכול להזיק בגלל היותו יבש ואז יכול לפגוע בעיכול ובכלי הדם? תודה סופי

23/08/2010 | 07:40 | מאת: צביקה קורן

סופי שלום, תירס טרי, חי או מבושל עשיר יותר בערכים תזונתיים מאשר פופקורן. שניהם לא מזיקים לחולי מפרקים. כדאי לאכול פופקורן ללא שומן ומלח ואז זה ממש לא מזיק ויכול להיות חטיף מעולה. בהצלחה צביקה קורן

21/08/2010 | 17:55 | מאת: מאי

מה היתרונות של שיבולת שועל שלמה לא מעובדת (הבנתי שזה דומה לגרגירי חיטה ארוכים) לעומת המעובדת אך גסה? היכן ניתן להשיג את הגרגירים האילו בארץ?

23/08/2010 | 07:37 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, כפי שעניתי ליוסף לפני כמה ימים - ניתן לקנות שיבולת שועל בכל חנות טבע. עדיף לקנות פתיתים (שבבים) גסים של שיבולת שועל. הגרעינים השלמים קשים יותר לעיכול ולבישול. שיבולת שועל היא דגן העשיר בויטמינים, מינרלים, סיבים מסיסים ובלתי מסיסים ויש בה גם 10% חלבון. בהצלחה צביקה קורן

21/08/2010 | 16:23 | מאת: אייל

ידוע שנפיחה זה חלק מתהליך העיכול האם יש דרך אחרת לשחרר את הגזים ולמונע אי נעימות?

23/08/2010 | 07:34 | מאת: צביקה קורן

אייל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצע חיפוש על המילה "גזים", או "נפיחות". להלן מאמר שכתבתי בנושא והופיע במבזק הבריאות של חודש יולי: הפגת גזים במערכת העיכול נפיחות וגזים במערכת העיכול היא בעיה מציקה, מעיקה, מביכה ולעיתים גם מכאיבה. עם זאת, כל עוד אנחנו חיים ואוכלים נייצר גזים. הגזים נוצרים במערכת העיכול על-ידי חיידקים אשר גורמים לתסיסה של פחמימות וחומרים נוספים. תוצרי הלוואי של תסיסה זו הם גזים כגון: חד תחמוצת הפחמן, חנקן, מתאן ומימן. לסוג המזון ולאיכותו ישנה השפעה ישירה על כמות הגזים וריחם. מזונות צמחיים העשירים בסיבים תזונתיים "מגיזים", אך בד"כ לא מסריחים. חלבון מהחי כמו: ביצים בשר, בשר מעובד נרקב במערכת העיכול וגורם לגזים מסריחים המכילים מימן גופריתי. הגורמים ליצירה מוגברת של גזים רבים ומגוונים ובין השאר כוללים: בליעת אוויר, פרוק לא שלם של המזון, חוסר באנזימי עיכול, עצירות, אלרגיה למזון (לדוגמה חלבון החלב – קזאין, או חלבון החיטה – גלוטן), אי סבילות לסוכר החלב (לקטוז), פטריות וטפילים במעיים (כמו קנדידה), מחלות מעיים (קוליטיס, קרוהן, מעי רגיש ועוד), צריכת מזונות "מגיזים" (כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, בצל, שום, קיטניות, סוכרים, ממתיקים מלאכותיים, קפה, משקאות מוגזים ועוד), אי הקפדה על צירופי מזון נכונים, אכילה מהירה ואי הקפדה על לעיסה יסודית, תרופות ותכשירים להרזיה. גם מצבים נפשיים כמו: מתח, עצבנות, חרדה וכעס יכולים לגרום לגזים. לא ידוע לי על נזקים בריאותיים חמורים כתוצאה מגזים, למעט אי נוחות וכאבי בטן. במקרים מסוימים קיימת סכנה של התרחבות המעי הגס. מומלץ לשחרר גזים כשהתנאים החברתיים והסביבתיים מאפשרים. הנושא הופך בעייתי כאשר זה מלווה בכמות רבה של גזים, כאבי הבטן חזקים וכאשר אין שליטה על פליטת הגזים. בקטע הבא ריכזתי עבורכם כמה טיפים למניעת גזים. במקביל כדאי לפנות לרופא המשפחה, או למומחה למערכת העיכול (גסטרו') לשלילת מחלת מעיים, לבדיקת אלרגיות למזון, אי סבילות ללקטוז, חוסר אנזימי עיכול' וכד'. 1. לנסות לאתר מזונות שגורמים לנו לגזים ולהימנע מצריכתם. לדוגמה: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, קפה, משקאות מוגזים, סוכרים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. 2. לא ללעוס מסטיק. 3. להימנע ממשקאות מוגזים, מתוקים או "דיאט". 4. ללעוס את המזון לאט וביסודיות. 5. לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. 6. אם ניתן – לשמור על צירופי מזון. 7. להימנע ממצב של עצירות. (בפרק המאמרים באתר שלי ישנם טיפים לעניין זה). 8. לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כמון, שומר, סלרי, אניס ולפזר על המזון. 9. לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג. (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם) 10. לאכול פרי פפאיה ואננס - בעונה. בפירות אלה קיימים אנזימים המפרקים חלבונים ומסייעים בעיכולם. 11. תוספי מזון: פרוביוטיקה (אצידופילוס וכד'), אנזימי עיכול (digestive aid), פחם פעיל (בהגבלה). 12. לשלול קיום קנדידה, כרסת (ציליאק), אלרגיה למזון, מחלת מעיים. בהצלחה צביקה קורן

20/08/2010 | 20:57 | מאת: גל

שלום, אני אוכל מגוון מזונות הרבה מאוד פירות וירקות, אגוזים,דגנים אך אני נמנע ממוצי חלב ידוע לי שצריכת הסידן המומלצת לגילי היא 1000 והבנתי שבלי חלב קשה להגיע לזה, זה אומר שיש לי מחסור בסידן

21/08/2010 | 12:44 | מאת: צביקה קורן

גל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "סידן". בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי טיפים נוספים למניעת בריחת סידן. אי אכילת מוצרי חלב לא "מבטיחה" חוסר בסידן. יש בעולם הצומח מזונות רבים העשירים בסידן. בנוסף, אפשר לקחת תוספי סידן. בנוסף2, חשוב להימנע מחומרים מזיקים ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגתו (קפאין, קקאו, אלכוהול, סוכרים, בשר, עישון ועוד). זה לא פחות חשוב מאשר לאכול מזונות עשירים בסידן...! בהצלחה צביקה קורן

20/08/2010 | 12:43 | מאת: אביטל

שלום, אני בת 18 שוקלת 52 והגובה הוא מטר 60, כל המשפחה שלי רזה ממש ורק אני פחות כל השומן אצלי בגוף מצטבר ברגליים ואני ממש לא מרוצה מהם גם כשהייתי רקדנית גודל הרגליים היה אותו הדבר אבל פשוט היו שריריות אני רוצה רגליים יותר רזות בעיקר בירכיים ויש לי בעיה עם זה.. מה לעשות כדי לגרום להן להיות יותר דקיקות?

21/08/2010 | 12:39 | מאת: צביקה קורן

אביטל שלום, עד כמה שאני יודע לא ניתן להפחית משקל בחלק מסויים של הגוף. מה שאת מתארת זאת נטייה תורשתית ואת צריכה ללמוד לאהוב את הגוף שלך. מציע שתמשיכי בפעילות גופנית לכלל שרירי הגוף ובמיוחד לחיזוק וחיטוב הרגלים. אני מקווה שלא תתפתי לכל מיני מטפלים ורופאי אליל שיבטיחו לך טיפולים יקרים ל"הורדת שומנים" מאזור הרגלים. תשקיעי את כספך בדברים טובים יותר. בהצלחה צביקה קורן