פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20544 הודעות
16836 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

07/09/2010 | 12:34 | מאת: יוסי

שלום.כמה אפשר לאכול ביום ? כפית יותר? תודה מראש

09/09/2010 | 09:55 | מאת: צביקה קורן

יוסי שלום, בנושא זה אין מינונים. לאחד יספיקו כמה גרגרים ואחר יצרוך שתי כפיות. אם אין לך תופעות לוואי, אפשר לאכול כפית ביום. תוודא שמדובר באבקה טריה. בהצלחה צביקה קורן

09/09/2010 | 09:56 | מאת: צביקה קורן

שנה טובה לך ADI וגם לטובה ולכל הגולשים בפורום. (שמח שחזרת אלינו אחרי כמה שנים...)

06/09/2010 | 13:41 | מאת: סורי-שוב אחת..

לד"ר טובה-דבר ראשון תודה ענקית,עזרתלי מאוד ושתהיה לך שנה הכי מוצלחת שיש!לקחתי תכדור שהמלצת וזה עזר לכאבים מאוד,אבל עדין ישלי הרגשה לא נעימה בבטנ כנראה של גזים.. רציתי לשאול אם יש תרופה חזקה שמנקה את מערכת העיכול וגורמת לכל הפסולת לצאת?ואם כנ איזה?תודה רבה,ושנה טובה!

07/09/2010 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

סורי-שוב אחת..שלום אני שמחה שעזרתי לך. אולם כדי לתת לך משהו טוב שאכן מתאים לך או לעשות ניקוי ,יש מקום שתגשי לתזונאית קלינית טבעית שתבנה אתך תוכנית טיפול המתאימה לך. ולא תסתפקי רק בהצעות מהפורום . בנתיים את יכולה לקחת פרוביוטיקה על בטןריקה כל בוקר (יש גארוצידופלוס של נוטרלייף או ביו 25 של סולגר ) את יכולה לבוא לצביקה קורן או אלי או לכל תזונאית קלינית אחרת בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

06/09/2010 | 11:02 | מאת: מיטל

1- מדוע פלפל שחור מעלה את ספיגת הכורכום? 2- אם אוכל כל יום כפיתכורכום- האטם עורי יהפוך לצהבהב?

07/09/2010 | 05:22 | מאת: טובה בר-שאן

מיטל שלום ממש לא זה לא מצטבר מתחת לעור. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

לשאלתי ענית לי שאני יכולה לאכול טונה ודג הרינג כבוש פעם בשבוע. אך האם אוכל כל יום זה יזיק לי?

דולי שלום הרינג כבוש לא ההייתי ממליצה כל יום בגלל ריכוז המלח הגבוה שלו והחומרים המשמרים למיניהם . לעומת זאת דג טונה את יכולה לאכל 3 פעמים בשבוע בגלל חומצות השומן הטובות שלו. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2010 | 22:34 | מאת: שוב אחת

בהמשך לשאלתי-לפני יומים אכלתי פיצה אחרי כחודש שהתאפקתי להמנע ממוצרי חלב..(ישלי אי סבילות לקטוז,מעי רגיש)מאז אני סובלת, הבטן מתפרעת!ישלי גזים, כאבים,נפיחויות.אני חיבת עצה איך לגרום לחלב הזה לצאת מהגוף שלי, ואם אפשר במהירות האפשרית.תודה ויומקסימ

06/09/2010 | 05:33 | מאת: טובה בר-שאן

שוב אחת שלום לא מתאים לך לאכל מוצרי חלב אך אם כבר אכלת, יש בבתי טבע אנזימים מפרקי לקטוז- לאקטאז את לוקחת כדור עם האוכל וזה יוריד לך את הנפיחות והגזים. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2010 | 19:16 | מאת: שלי

שלום, יש לי 2 שאלות- 1. האם כורכום ביחד עם פלפל שחור ממצה את ספיגתו, 2. האם בישול הכורכום ביחד עם אורז או כל דבר אחר פוגע בערכו התזונתי

06/09/2010 | 05:30 | מאת: טובה בר-שאן

שלי שלום אכן פלפל שחור מעלה את הספיגה של הכורכום. נפלא לבשל אורז עם כורכום כיוון שזה מעלה את ערכו התרפוייטי של המזון. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2010 | 18:44 | מאת: עדן

שווה משהו?

06/09/2010 | 05:28 | מאת: טובה בר-שאן

עדן שלום זה דג מצויין העשיר באומגה3 אולם החיסרון שלו הוא ריכוז מלח גבוה . ותהליך העישון שלו בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2010 | 11:43 | מאת: דולי

האם דגים כבושים מאבדים את היתרונות התזונתיים שלהם?

06/09/2010 | 05:25 | מאת: טובה בר-שאן

דולי שלוום החיסרון בדג כבוש הוא ריכוז המלח הגבוה שלו. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2010 | 10:50 | מאת: דולי

אני סובלת מהישמוטו ותת פעילות בפעולת בלוטת התריס. עם כדורי אטרוקסין המצב מאוזן. שאלתי היא אם מותר לי לאכול דגי טונה וגד הרינג כבוש שכן קראתי שמאכלים עשירים ביוד אסורים. מצפה לתשובה בהקדם האפשרי.

06/09/2010 | 05:24 | מאת: טובה בר-שאן

דולי שלום כן את יכולה לאכל דג טונה וגם דג הרינג כבוש פעם בשבוע. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2010 | 10:22 | מאת: אייל

לא יודע אם זה הפורום המתאים אך כבר כשבוע כשאני אוכל. אני מרגיש את טעם האוכל אך לאחר כמה שניות אני מרגיש מן טעם מר כזה? מישהו מכיר? שמע? יודע על פתרון? תודה איל

06/09/2010 | 05:21 | מאת: טובה בר-שאן

אייל שלום המלצתי שתלך לרופא משפחה לעשות בדיקות של הפרמטרים השונים כולל תפקודי כבד. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

05/09/2010 | 06:20 | מאת: אחת

שלום!אני לא מעכלת לקטוז,רציתי לשאול אם חומרים מתחלבים-שיש למשל בממרח אוליביה יכולים לגרום לי לתופעות שמוצרי חלב עושים לי (יש לי מעי רגיז),אשמח אם תענו מהר,כי זה כמעט הממרח היחיד שאני יכולה למרוח..

05/09/2010 | 06:29 | מאת: טובה בר-שאן

אחת שלום אי סבילות ללקטוז נגרמת בגלל חוסר אנזים המפרק לקטוז במעי אולם לאנשים שיש מעי רגיז יש גם רגישות לחומרים משמרים ומתחלבים למיניהם. אם אכן את סובלת ממעי רגיז עדיף שבמזונות שלך לא יהיו מתחלבים, חומרים משמרים ובכלל מזונות עתירי סוכר ומלח. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

03/09/2010 | 21:03 | מאת: שירי

1. האם לפריכיות אורז ערך תזונתי כלשהוא? 2. אני אוהבת לאכול חמוציות מיובשות - האם יש להן ערך תזונתי? 3. מדוע שיבולת שועל גסה עדיפה על קוואקר טחון? תודה

05/09/2010 | 06:26 | מאת: טובה בר-שאן

שירי שלום 1. בודאי שגם לפרכיות אורז וגם לחמוציות יש ערך תזונתי . 2. שיבולת שועל גסה פחות מזוקקת ולא מוציאים את הקליפות המכילות ויטמיני B. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

03/09/2010 | 17:24 | מאת: נטלי

האם יש דרך להגביר תאבון? אני שבעה מאד מהר . זה התגבר בשנתיים האחרונות כנראה בגלל משברים שעברתי , אבל גם עכשיו שאני כבר מתאוששת אני אוכלת כמה ביסים וכבר שבעה . יש לציין שלפני כן אני מרגישה רעב אבל הוא נעלם מאד מהר... בתודה...

04/09/2010 | 05:46 | מאת: טובה בר-שאן

נטלי שלום יש מזונות המגבירי תיאבון כמו: ריחן, חילבה, פלפל חריף, שוש, שמיר, אשכולית, תמר, עגבניה, אורז. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

03/09/2010 | 16:57 | מאת: נטע

שלום רב! התחלתי ליטול כפסולות שמן אורגנו של סולגאר בגלל טפיל שיש לי במעיים (כתוב עליו שמן אורגנו פראי...) שאלתי היא האם יש סכנות כלשהן בנטילת התוסף , האם יש תרופות שאסור ליטול איתו , כיצד מומלץ ליטול אותו מבחינת תזונה , והאם זה נכון שהשמן הזה מזיק לכבד? המון תודה מראש...

04/09/2010 | 05:42 | מאת: טובה בר-שאן

נטע שלום 1. אם השימוש בשמן האורגנו נמשך מעל לחודש ימים מומלץ לאכול יוגורטים המכילים חיידקים פרוביוטיים או לקחת פרוביוטיקה . 2. אסור להשתמש OREGANOL P73 כאשר משתמשים בתרופות נוגדות קרישה. בזמן נטילת תוסף ברזל, מומלץ לצרוך את שמן האורגנו כשעתיים לפני או אחרי נטילת הברזל 3. אם את לוקחת כפסולות פשוט לבלוע. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

04/09/2010 | 19:57 | מאת: נטע

אבקש הבהרה , אסור ליטול שמן אוגנו עם תרופות נוגדות קרישה כי הוא סותר את פעולתן או מגביר אותה? שוב תודה...

03/09/2010 | 10:56 | מאת: רינה

אני לא מבדילה בין סוגי אגוזים.יש אגוזי מלך בהירים ושמנים,יש חומים ושטוחים ויותר טעימים,יש שצריך לקלף ,כשאומרים לאכול אגוזי מלך למה מתכוונים?יש גם אגוזי לוז עגולים ,יש ברזיל בצורת ירח ובוטנים האם גם הם בריאים? בנוסף איפה ניתן למצוא טבלה מסבירה וממחישה ?הרבה תודה.

04/09/2010 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

רינה שלום אגוזי מלך הם זן מסויים. כנסי לגוגל ובקשי לראות בתמונות את הזנים השונים. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

03/09/2010 | 10:23 | מאת: אושרת

האם זה נכון שצריך להוסיף למיץ גזר שמן זית כדי שיספג הבטא קרוטן? אילו מזונות נחשבים כבריאים לכליות? האם ניתן להסתפק בחליטות שן ארי/גדילן לבריאות הכבד (אני נוטלת כדורים שעלולים להזיק לו) , או שיש לקחת כדורים . שבת שלום...

04/09/2010 | 05:32 | מאת: טובה בר-שאן

אושרת שלום 1. אכן כן כדי שתהיה ספיגה טובה יש צורך להוסיף שמן ו/או לבשל את הגזר. 2. הכל תלוי במצב הכבד לעיתים מספיק בחליטות ששם ריכוז החומר הפעיל נמוך יותר ולעיתים עדיף לקחת כדורים. 3. מזונותדלי חלבון מהחי שומרים על תפקוד תקין של הכליות. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

לאכול באופן טבעי זה בסדר,אבל מה בקשר לכל התוספים?

04/09/2010 | 05:27 | מאת: טובה בר-שאן

עדן שלום בדרך כלל לאנשים יש חסר בסידן ולא עודף. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

04/09/2010 | 13:05 | מאת: עדן

ע"פ מחקרים אחרונים בארה"ב.

02/09/2010 | 15:00 | מאת: Q

זה נכון שתמרים מורידים טריגלצרידים? איזה אוכל או תוספי תזונה יכולים לעזור בהנ"ל ?

03/09/2010 | 05:13 | מאת: טובה בר-שאן

Q שלום להורדת טריגליצרידים יש להוריד את המזונות המתוקים . לאכל מזונות עתירי סיבים +דגי ים צפוני ואגוזי מלך המכילים אומגה 3 אכן מחקר שנערך בארץ מצביע על כך שתמרים מורידים טריגליצרידים. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/09/2010 | 20:21 | מאת: מרי

החלטתי להפחית בצריכת חלב כי זה לא עושה לי כ"כ טוב . קניתי כמה ממרחים שכתוב כי מכילים סידן , כגון חמאת שומשום , ממרח קשיו ושקדיה (גם טחינה אני אוהבת) . כמה שאלות: 1. כמה עלי לצרוך כל יום מאחד או יותר מהממרחים הללו כדי לספק לעצמי מספיק סידן (אני בת 31) 2. את השקדיה אני שמה בנס קפה כל בוקר כתחליף לחלב , רציתי לדעת אם אני מפיקה ממנו את כל הרכיבים הטובים כמו הסידן גם בצורה כזו . 3.אם יש עוד המלצות שלא חשבתי עליהן לגבי סידן אשמח לשמוע...

02/09/2010 | 06:58 | מאת: טובה בר-שאן

מרי שלום 1.סידן יש גם בסרדינים ,שקדים, אגוזים, תאנים, שעועית, חומוס, טופו. עלים ירוקים . 2. סידן לא הולך לאיבוד בחימום. 3. כדי להשיג את הסידן איכלי כמה שיותר מגוון לא רק ממזון אחד מהשקדיה את צריכה בערך כףעד 2 ליום (כמובן שזה לא יתן לך את כל הסידן אך את מקבלת את הסידן גם מהמרכיבים האחרים) בברכת שנה טובה בהצלחה טוהבה בר- שאן .

01/09/2010 | 20:15 | מאת: אנה

שלום רב , כמה ברורים לגבי ממתיקים . האם המינרלים במולסה וסילאן נהרסים בחום? (בהנחה שאכן יש בהם מינרלים) אני מכירה מישהי שממתיקה לביתה בת השנתיים כל דבר עם סילאן , האם אין סכנה של הרעלת מגנזיום? מי נחשב בעל הקלוריות הרב ביותר? דבר , סילאן או מולסה?

02/09/2010 | 07:09 | מאת: טובה בר-שאן

אנה שלום 1. סילאן ומולסה אינם בעצם ממתיקים כיוון שריכוז הסוכר בהם הוא גבוה. 2. המינרלים לא הולכים לאיבוד בחימום 3. להגיע להרעלת מגנזיום זה מאוד קשה. באוכלוסיה לצערי הרב יש חסר במגנזיום. לא עודף ,כיוון שמגנזיום הולך לאיבוד מאוד מהר. ובמיוחד במזונות מעובדים. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/09/2010 | 17:25 | מאת: אלה

שלום, אני בת 18 וחצי ולפני כ3 שבועות התחילו לי בחילות בליווי שלשולים וכיווצים חזקים בבטן. קיבלתי טיפול תרופתי: קלבטן, לאחר כשבוע חשתי יותר בטוב ואכלתי מלאווח ופסטה בולונז באותו יום בערב היו לי התכווצויות נוראיות וכאבי תופת בליווי שלשול. למחרת הרופאה נתנה לי ספסמלגין לשימוש במקרה שיהיו התכווצויות חזקות. לאחר כמה ימים הפסקתי עם הקלבטן ולא הרגשתי כאבים מיוחדים רק בחילה. בנוסף עשיתי בדיקות: דם, צואה, שתן ונשיפה למציאת חיידק הליקובקטר. כל הבדיקות נמצאו תקינות חוץ מחוסר בברזל. כבר שבועיים שאני כמעט לא אוכלת מהפחד שיחזרו ההתכווצויות והשלשולים, ירדתי במשקל ואני עצבנית ועייפה. הרופאה שלחה אותי לייעוץ עם גסטרואנטרולוג ועד אז אז אני לא יודעת מה לאכול וזה ממש מתסכל אותי. הרופאה אמרה לי לאכול מאכלים קלים וכבר שבועיים שאני אוכלת טוסטים,אורז,פירה, יוגורט ומרק. לפעמים אני לא אוכלת מהשעמום שבאותו אוכל כל הזמן. מה עוד אני יכולה לאכול??? תודה, אלה.

02/09/2010 | 07:15 | מאת: טובה בר-שאן

אלה שלום יתכן שאת רגישה למזונות מסויימים. יתכן ואת צריכה לעשות בדיקות לרגישות לגלוטן, או בדיקות לגורמים אחרים כמוחיידק או טפיל אחר שגרם לך לכאבים מעבר לכך ההייתי ממליצה ללכת לתזונאית קלינית טבעית שתבנה איתך תוכנית טיפול תזונתי למצב בו את נמצאת באמת לא כדאי לצום. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

01/09/2010 | 12:40 | מאת: דינה

ברוב החנויות נמכר שמן קנולה מזוכך ואני משתמשת בו לבישולץעדיף שמן מכבישה קרהלבישול וסלט?האם ניתן לטגן בשמן זית? אילו מזונות אסורים כשיש פטריה בנרתיק ואילו מותרים?האפ מותר לשטוף בסבון עץ התה?

02/09/2010 | 07:18 | מאת: טובה בר-שאן

דינה שלום 1. עדיף שמן קנולה מכבישה קרה. 2. כן ניתן לטגן בשמן זיית 3. אסור סוכרים, לחם לבן, עוגות, חומרים משמרים, 4. סבון שמן עץ התה מצויין. ויש חיידקים טובים ששמים בנרתיק ועוזרים מאוד כנגד הפטריה. בברכת שנה טובה בהצלחה טוה בר- שאן

01/09/2010 | 11:22 | מאת: מור

שלום רב בעוד שבועיים אתחיל תהליך של ניקוי כבד במסגרת רפואית. לבנתיים אני מנסה לאכול בריא ולהוריד מהדברים אותם אני רגילה לאכול (מטוגנים, מתוקים והרבה הרבה מלח) קראתי פה הפורום שניתן להחליף את המלח במלח המבוסס על זרעי צמחים, או מלח עם מגנזיום ואשלגן במקום נתרן. האם אני יכולה להחליף את המלח הרגיל במלח הזה? או שגם הוא אינו נכון בתהליך של ניקוי כבד? תודה רבה

02/09/2010 | 07:20 | מאת: טובה בר-שאן

מור שלום את יכולה להחליף את המלח הרגיל למלחים שמנית זה מצוין. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן

31/08/2010 | 21:34 | מאת: שרון

אני אוהבת רק עדשים כתומים. האם הם טובים כמו הירוקים והשחורים? מבחינת חלבון, ערך תזונתי. תודה

01/09/2010 | 05:18 | מאת: טובה בר-שאן

שרון שלום עדשים כתומות פשוט יותר דביקות מעדשים שחורות העמידות יותר בבישול אך מבחינת המרכיבים הם טובים אותו דבר . בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/08/2010 | 18:44 | מאת: r

רציתי לדעת למה לבני אדם אסור לאכול מזון של בעלי חיים. קראתי על התווית של המזון שהמרכיב העיקרי הוא קמח תירס והמזון עצמו מכיל 10% שומן ו43% חלבון. הוא מכיל אומגה 3 שמקורה בדגים ומינרלים שונים שחיוניים לבני אדם. הוא עולה הרבה פחות ממזון לבני אדם, ובתור סטודנטית בלי הרבה כסף אני לא מבינה למה לא שווה לי לאכול את זה במקום מזון כמו דגני בוקר ובשר. חשוב לי להגיד שלא ניסיתי לאכול אותו. תודה

01/09/2010 | 05:23 | מאת: טובה בר-שאן

R שלום הרכב המינרלים והויטמינים מותאם לחיות ולא לבני אדם תאמיני לי שיש מזונות השווים לכל נפש ובריאים מאוד כמו למשל עדשים, אפונה וכ"ו ואין סיבה לעבור למזון של חיות. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר שאן

31/08/2010 | 17:46 | מאת: לירון

האם פירות יכולים להשתלב עם דגנים?

01/09/2010 | 11:46 | מאת: טובה בר-שאן

לירון שלום אכן כן . בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

31/08/2010 | 05:33 | מאת: ריקי

שלום. בתשובתך לאחת הכותבים לגבי בוטנים, אתה מציין שהם לא מומלצים משום בחינה. במידע רפואי ,מחקר חדש, באתר דוקטורס, הם מומלצים מאוד, בעיקר בהקשר לקולסטרול גבוה ונמוך ועוד. ריקי

31/08/2010 | 08:46 | מאת: צביקה קורן

ריקי שלום, את לא חייבת לקבל את דעתי. את יכולה לאכול בוטנים, יש להם ערכים תזונתיים חשובים. אני ציינתי את הבעייתיות שבאכילת בוטנים ואת זה לצערי לא מציינים בכתבות / מחקרים שמציגים רק פן צר של כל הנושא. "כתוב בעיתון" ובאינטרנט שגם קפה, אלכוהול וקקאו מועילים לבריאות ובעיני הם חומרים פסולים ומזיקים. בהצלחה צביקה קורן בהצלחה צביקה קורן

30/08/2010 | 18:57 | מאת: נחמן

האם בורגול גורם לעצירות או שניתן לאכול אותו ללא בעיה. מהם המאכלים העיקריים שגורמים לעצירות?

31/08/2010 | 08:48 | מאת: צביקה קורן

נחמן שלום, בורגול לא אמור לגרום לעצירות. קקאו מוצריו, קמח לבן ומוצריו, סוכר לבן ומוצריו, גבינות שמנות וקשות, בשר וכל מזון חסר סיבים תזונתיים יכול לגרום לעצירות. תעשה חיפוש בפורום על המילה "עצירות" ותקבל הרבה מידע בנושא. בהצלחה צביקה קורן

30/08/2010 | 17:18 | מאת: אמילי

אחרי בדיקה הרופא רשב לבני ויטמין B 12. מאותו יום שהתחיל לקחת התחילו כאבי בטן ושילשולים חצי שעה אחרי שמצץ אותו. האם יש קשר בין תוסף וכאבי בטן? רכיבים ויטמין B 12, חומצה פולית, סורביטול, מגנזיום סטארת. תודה מראש

31/08/2010 | 08:51 | מאת: צביקה קורן

אמילי שלום, הויטמין עצמו לא אמור לגרום לתופעות שציינת. סוכרים אלכוהוליים (סורביטול, מלטיטול, קסיליטול ועוד) גורמים לכאבי בטן. למגנזיום יש אפקט משלשל עדין, אבל הכמות בכדור היא אפסית. מציע שתתייעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

30/08/2010 | 14:17 | מאת: עדינה

שלום, אני בת 40 ואני אוכלת בבוקר [ בשש וחצי ] קערה של דייסת שיבולת שועל ואני נשארת עםזה עד שעה 2 בצהריים. האם זה טוב ? או שאני חייבת לאכול משהו בין השעות ? חשוב לציין שאני לא מרגישה תחושת רעב, אני שותה המון מים ואני עובדת עבודה פיזית. אשמח לקבל תשובה במהירות ..

31/08/2010 | 08:53 | מאת: צביקה קורן

עדינה שלום, באופן כללי כדאי לאכול משהו כל שלוש שעות, אבל אם את רגילה ולא מרגישה צורך לאכול, זה בסדר. תמשיכי לשתות מים, ו/או תה צמחים. את יכולה להעשיר את הדייסה עם תערובת טחונה של פשתן, שומשום, גרעיני דלעת וחמניות. בהצלחה צביקה קורן

30/08/2010 | 08:36 | מאת: איילת

שלום, בני בן 12 יום, חלה בצהבת לאחר הלידה וטטופל באור. הונחתי ע"י הרופא לתת לו ויטמין D3, שתי טיפות ליום ונתתי בטעות כ 20 טיפות בבת אחת.. האם זה מסוכן? מה עושים?

30/08/2010 | 09:28 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, לא נראה לי שזה מסוכן, אבל כדאי שתפני את השאלה לרופא המטפל. בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 21:01 | מאת: ילי

שמעתי שמתי שרוטב מבושל יותר מידי זמן זה פוגע בערכו התזותני האם זה נכון?, דוגמא; אני נוהג לבשל בתנור אפייה בקר ברוטב ברביקיו האם זה בסדר?האם זה מסרטן?

30/08/2010 | 09:29 | מאת: צביקה קורן

ילי שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית אנחנו לא ממליצים להשתמש בבשר בקר ובטח לא ברוטב ברבקיו. בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 20:55 | מאת: מאיר

למה אחרי שאני מבשל עדשים אדומות במים הם מאבדות את הצבע האדום שלהם

30/08/2010 | 09:30 | מאת: צביקה קורן

מאיר שלום, זה טבען של העדשים האדומות. למה זה כל כך חשוב? בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 18:12 | מאת: איריס

הוא לא רק יונק, למרות שאם היה תלוי בו כן. תחליפי החב הקיימים הם מבחינתך בסדר כמו החלב שקדים? אני יודעת שחלב אורז הוא לא כ"כ מזין....

30/08/2010 | 09:34 | מאת: צביקה קורן

איריס שלום, לכן כל כך חשוב בגיל הזה להתחיל ל ג ו ו ן את התזונה של הילד. תחליב שקדים או שומשום (עם פרי העונה) עשיר יותר ברכיבים תזונתיים מ"חלב" אורז, סויה או שיבולת שועל. אם את הולכת על תזונה בריאותית, כדאי שתפני לייעוץ אישי ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 14:25 | מאת: איריס

שלום, בני,בן השנה וחצי עדיין יונק. למקרים בהם צריכה תחליף להנקה...(אינני שואבת), מה מומלץ לתת כמשקה מזין, ואולי גםמתקתק כמו חלב-אם?

29/08/2010 | 15:27 | מאת: טובה בר-שאן

איריס שלום האם הוא רק יונק ? כיוון שהיום ילד בן שנה וחצי אוכל הכל. ניתן לתת לו מהפורמולות שיש לתינוקות לחליפי חלב . ניתן לתת חלב שקדים חלב אורז. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

שלום, האם ידוע על פעולת שמן אורגנו פראי בריפוי זיהומים בלב? האם כמוסות שמן אורגנו עם שמן זית יעילות כמו טיפות מיצוי? בתודה מראש ובברכה, בן-ציון

29/08/2010 | 15:29 | מאת: טובה בר-שאן

בן ציון שלום כמוסות השמן אורגנו יעילות כמו המיצוי. לא ידוע לי על טיפול בשמן אורגנו ללב אולם לדלקות בלב יש חשיבות רבה ללקיחת כורכומין שהוא אחד מנוגדי הדלקת הטובים ביותר בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן

12/09/2010 | 15:47 | מאת: רבקה

שלום, אני ביררתי לגבי הכמוסות ונאמר לי שיש שם רק 3% חומר של אורגנו אתרי, ובנוזלי יש 20% שמן אתרי, האם היעילות המוחכת היא אותה יעילות?

28/08/2010 | 15:59 | מאת: איה

לפני חודשיים עשיתי למשך חודש בבית תכנית של "ניקוי רעלים" לא אכלתי סוכר, גלוטן, קפה, ביצים, בשר חלב ועוד. התזונה שלי היתה מורכבת מהרבה פירות וירקות אורז מלא קינואה עדשים אגוזים ומיצים סחוטים. ההתחלה היתה קשה, אבל אחרי שלושה ימים הרגשתי פשוט נפלא! הגוף שלי הרגיש קליל (אני סובלת מעודף משקל לא מבוטל) העיניים ברקו העור היה במצב מצויין. התכנית נגמרה ובהדרגה חזרתי לתזונה הישנה. אני מרגישה נורא ואיום. מצד אחד אני לא יכולה לוותר על כ"כ הרבה רכיבים בתזונה, מצד שני הגוף צועק לי 24 שעות ביממה שהוא מרגיש לא טוב. המשקל שוב עלה והתחושה דחוסה ורעילה. המצב רוח ירוד. עם זאת אני מוצאת שאני לא יכולה לחזור לאותה תזונה נפלאה למשך זמן ארוך מספיק. האם נתקלת בכזו סיטואציה, מה אתה ממליץ לי לעשות?

29/08/2010 | 07:09 | מאת: צביקה קורן

איה שלום, האם קיבלת הדרכה וליווי לפני ביצוע הניקוי, במהלכו ובסופו, או שעשית את זה על סמך "ידע אישי" או מקריאת ספר, אוכתבה באינטרנט? כל הרעיון של ניקוי רעלים (בתזונה או בצום) הוא שזה מהווה שלב למעבר לתזונה טבעית ואיכותית ולא מטרה בפני עצמה. אין טעם (וזה אפילו עלול להזיק) לחזור לתזונה קלוקלת לאחר ביצוע הניקוי. מציע שתפני לייעוץ אישי בתזונה טבעית ולא תסתפקי בעצות חינם הניתנות במקום זה או אחר. בהצלחה צביקה קורן

28/08/2010 | 02:48 | מאת: yu

רציתי לשאול אם עדיין קיימת הדיסיבית ואיפה אפשר למצוא אותה?? תודה..

28/08/2010 | 07:57 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, לדעתי ניתן עדיין להשיג בחנויות טבע גדולות, ברשתות שיווק ואולי אפילו ב"פארמים". בהצלחה צביקה קורן

27/08/2010 | 23:38 | מאת: חסויה

היי.. אני בת 12 ואני שוקלת 61 ק"ג ואני בגובה 1.57 מ'... כל הצד במשפחה של אמא שלי שמנמנים ולא פעילים אבל מהצד של אבא שלי מלאים אבל פעילים.. אמא שלי אומרת לי שזה בסדר ושהיא גם היתה בגיל שלי בערך במשקל הזה ושזה בגלל שיש לי עצמות כבדות.. האם זה בגלל זה או שיש לי עודף משקל??

28/08/2010 | 07:54 | מאת: צביקה קורן

לחסויה שלום, ראשית תקראי את התשובה שנתתי אתמול לגלית (דחוףףף). שנית אולי את בעודף משקל קטן, אבל את גם בגיל שבו הגוף גדל ומתפתח וייתכנו שינויים במשקל. תקפידי לאכול מאוזן ולעסוק בפעילות גופנית סדירה שאת אוהבת ואל תתעסקי עם המשקל. אם את לא יודעת מה זה "לאכול מאוזן", תפני לתזונאית בקופת חולים. בהצלחה צביקה קורן

29/08/2010 | 18:55 | מאת: חסויה

תודה.. ואיפו התגובה שכתבתה לה??

27/08/2010 | 17:11 | מאת: רוני

האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש Ammi visnaga ומה אתם יודעים לספר על תכונותיו. האם מישהו השתמש ב-Ammi visnaga ולאיזו מטרה והאם הושגו תוצאות

28/08/2010 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

רוני שלום, בחיפוש קצר בגוגל על צמד המילים תמצא שפע של מידע באנגלית ובעברית. לדוגמה: http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=202&t=b בהצלחה צביקה קורן

שלום קוראים לי גלית,ויש לי שאלה לגבי תזונה. במהלך החופש הגדול לא ממש עשיתי פעילות גופנית ואפשר לומר שבקושי יצאתי מהבית,ואכלתי רגיל!(כמו שאני תמיד אוכלת) לקראת סוף החופש הגדול פתאום הייתה לי הרגש שעליתי קצת בחופש: ההורים שלי אמרו לי שלא עליתי ולי נראה שכן עליתי. אני חושבת שכאשר אחזור למסלול לימודים ולחדר כושר שאני הולכת 4 פעמים בשבוע אני יוריד את הקילו או מספר גרמים עודף. הרי אני ילדה רזה ובחיים לא העלתי ולא רזיתי. אז אין סיבה שאני לא יוכל להוריד את מה שעליתי בקיץ? אני מאוד חוששת שאני לא אוכל להוריד את מה שעליתי בקיץ! בבקשה עזרו לי ותנו לי טיפים להוריד 2 קילו בשבוע. תודה רבה רבה רבה רבה רבה ואינסופית-גלית

27/08/2010 | 16:23 | מאת: צביקה קורן

גלית שלום, חבל שלא כתבת בת כמה את. בכל אופן, אם את ילדה רזה, אל תנסי בשום אופן לעשות "דיאטה" ובטח לא לנסות להוריד שני קילו בשבועיים. זה מסוכן ועלול לגרום להשמנה! תמשיכי לאכול מאוזן ותתחילי להתאמן במרץ ברגע שזה יתאפשר. בהצלחה צביקה קורן

27/08/2010 | 19:43 | מאת: שני

יש לי עצה שאת חייבת ליישם. אל תחששי מכך שעלית מס' גרמים במהלך החופש. זה בסדר וטיבעי. אם את רזה מטבעך ובריאה אין שום סיבה שלא תשילי זאת במהרה ישר אייך שתחזרי לשגרה. אין בהכרח מדובר בכך שעלית בשומן. אולי יש לך פשוט הצטברות נוזלים או שבגלל שלא היית פעילה חודשיים אז את מרגישה כבדות שנובעת מחוסר פעילות, ממנוחה יתרה, מהתבטלות ולאו דווקא מעליה באחוזי שומן. בדרך כלל אני לא עונה בפורום אך היה לי חשוב לענות לך משום שאני יודעת על מה אני מדברת. המחשבות שלך סביב המשקל עלולות להוביל אותך להפרעת אכילה, ודיאטות כסאח אשר יעשו לך רק רע. את גם תרעיבי את עצמך, תזיקי לעצמך בריאותית ולבסוף באמת תעלי במשקל כי חילוף החומרים שלך ינזק. ותאמיני לי שאני יודעת על מה אני מדברת כי אני הייתי שם לפני מס' שנים. חוסר בפעילות גופנית והתבטלות במהלך החופש גורמת לנו לפעמים להרגיש קצת לא טוב עם עצמנו. זאת תחושה סוביקטיבית שנובעת מכך שהגוף פשוט לא היה פעיל זמן מה. תאמיני לסובבים אותך שאומרים לך שלא השמנת. אם את בריאה ורזה אין סיבה שעם קצת פעיילות גופנית לא תחזירי לעצמך את ההרגשה הטובה. אך בשום אופן לא דיאטות ולא קיצוץ באוכל ולא להכניס את עצמך לסרטים- פשוט לא!!!!! בבקשה ממך, אל תעשי לעצמך נזקים, אל תתחילי בדיאטה שתגרור אותך לתהום שאחר כך רק אלוהים יוכל לעזור לך. תאמיני לי שאת לא רוצה להכנס לכל הסרטים והתסביכים שיש בהפרעות האכילה. נגררים לשם מהר מאוד והיציאה לפעמים בלתי אפשרית. חבל שלא היה מי שידריך אותי בעבר כשאני התחלתי עם מחשבות שטותיות כאלו כמו שלך. הייתירזהמטבעי, בחיים לאחשבתיעל השמנה ורציתי להוריד כולה 2-3 ק"ג אך התדרדרתי למצב שעד היום אני סובלת ממנו. אם היית אחותי הייתי מנערת אותך טוב טוב ולא עוזבת אותך אך את לא ולכן המקסימום שאני יכולה לעשות בשבילך זה לכתוב לך.אם תפנימי את מה שכתבתי לך, מבחינתי- הצלתי את נפשך (וזה לא בצחוק). את צעירה, ובריאה, ואל תשכחי שגם להורמונים יש השפעה על ההרגשה-אין מה לעשות, זה טבעו ש גוף האדם. מקווה שאת מספיק חכמה ולא עוד טיפש עשרה ושלא תעשי שטויות.

27/08/2010 | 12:07 | מאת: איש האומגה

שלום רב. יש לי 5 שאלות: 1) איך מבחינים בין דג ממים עמוקים לבין דג אחר? יש סלמון נורווגי (קפוא. זה טוב?) אך יש סלמון מארץ אחרת, שבו אולי אין מספיק אומגה 3! 2) איך זה שחום של בישול/אפיה, אינו פוגע באומגה שבדג? עד כמה ימים לאחר הבישול/אפיה היא נשמרת? 3) הבנתי שבאגוזי מלך יש אומגה 3. אגוז (לא קלוי) שנקנה מקולף מקליפתו הקשה ובחלקו גם מהדקיקה, תוך כמה זמן השומנים שבו יתחמצנו? לאכול מיד לאחר פיצוח הקליפה? 4) עוד הבנתי שאומגה 3 מצומח היא רק ALA. אני אוכל ביום 3 כפות זרעי פשתן וחופן אגוזי מלך, כמה מזה הגוף ימיר לEPA ו DHA? האם זה מספיק? 5) אני קונה טחינה מכבישה קרה. אם השומשום נקלה, זה הרס את השומן שבטחינה? שאלתי הרבה כי אני מאוד משתדל לאכול נכון. תודה רבה!

27/08/2010 | 16:20 | מאת: צביקה קורן

1) איך מבחינים בין דג ממים עמוקים לבין דג אחר? יש סלמון נורווגי (קפוא. זה טוב?) אך יש סלמון מארץ אחרת, שבו אולי אין מספיק אומגה 3! - אין סימנים חיצוניים. צריך לשאול את מוכר הדגים ולהאמין שהוא יודע. 2) איך זה שחום של בישול/אפיה, אינו פוגע באומגה שבדג? עד כמה ימים לאחר הבישול/אפיה היא נשמרת? - כנראה שיש פגיעה מסויימת, אבל כל המחקרים נעשו על צגים מבושלים / צלויים / אפויים, כך שכנראה שהרוב נשאר. 3) הבנתי שבאגוזי מלך יש אומגה 3. אגוז (לא קלוי) שנקנה מקולף מקליפתו הקשה ובחלקו גם מהדקיקה, תוך כמה זמן השומנים שבו יתחמצנו? לאכול מיד לאחר פיצוח הקליפה? - באגוז מלך יש כמות קטנה מאד. בפשתן יש הרבה יותר. כפי שציינת בשאלתך הבאה מדובר ב ALA שממנו הגוף מייצר "אומגה-3". 4) עוד הבנתי שאומגה 3 מצומח היא רק ALA. אני אוכל ביום 3 כפות זרעי פשתן וחופן אגוזי מלך, כמה מזה הגוף ימיר לEPA ו DHA? האם זה מספיק? - צודק. אם מדובר בפשתן טחון, זה בהחלט מספיק. 5) אני קונה טחינה מכבישה קרה. אם השומשום נקלה, זה הרס את השומן שבטחינה? - חיובי. כדאי מאד לקנות חמאת שומשום או טחינה שנעשו מגרגרים שלא נקלו. השאלה על פשתן עלתה רבות בפורום , גם בימים האחרונים. תעשה חיפוש ידני, או במנוע החיפוש על המילה "פשתן". (בעצם אני זוכר שהיית מעורב בהתכתבות עם מרווין, כך שאתה "בעניינים). בהצלחה צביקה קורן

27/08/2010 | 08:08 | מאת: יעל

היי, אני מאוד נהנת לשתות שציה חמה במהלך היום. השתיה האהובה עלי היא נס קפה אך בשל הקופאין והעובדה שמדובר במזון מעובד אני לא צורכת יותר מכוס נס אחת ביום. שתיה חמה במהלך היום עוזרת לי מאוד לשמור על משקל תקין כי זה בא במקום לאכול ולצרוך עוד מזון שיכולתי לוותר עליו. אם כך, אשמח לקבל עצה לאילו חליטות בריאות, מזינות ואף תורמות לבריאות אוכל לעשות לעצמי ולשתות כמה שרק ארצה במהלך היום. חשוב לי שזה יהיה חליטות בריאות ומזינות, שלא יכילו קופאין, ושלא יגרמו לצבירת נוזלים (מצאתי שהרבה נס במהלך היום גורם לי לצבירת נוזלים). בנוסף, שהחליטה לא תהיה מאיזה צמח שנחשב לתרופה. אני רוצה לשתות ממנה בהרגשה שאני יכולה לשתות כמה שאני רוצה ללא הגבלה או חשש לכך שיגרום לי תופעות לוואי. אם החליטה עוד תועיל לי לבריאות כמו תוסיף מינרלים, ויטמינים, תעזור למע' העיכול- מה טוב. תודה

27/08/2010 | 15:34 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, השאלה הזאת רק מחזקת את התחושה שלי שאת זקוקה לייעוץ והדרכה בתזונה טבעית. אכן קפה שחור לסוגיו, "נס" ו"נטול" הם משקאות מזיקים ופסולים בעיני, הגורמים להפרשה מוגברת של מינרלים מהגוף (בעיקר, אבץ סידן, אשלגן ומגנזיום). אשלגן אחראי למשק הנוזלים בגוף והפרשתו גורמת לעצירה וצבירה של נוזלים בגוף. כל חליטת צמחים נייטרליים תועיל עבורך. לחליטות אין "ערכים תזונתיים" (חלבון, שומן, פחמימות ויטמינים או מינרלים), מצד שני לרובם יש תכונות ריפוי ברמה זו או אחרת. את יכולה לשתות ללא חשש חליטה מהצמחים הבאים (כבודדים או כתערובת ששומרים בצנצנת זכוכית): קמומיל, שומר, מנטה, נענע, לואיזה, לימונית, ורבנה, עשב לימון, מליסה פקעות ורדים והיביסקוס - חליטה חמוצה, שותים בנפרד. בהצלחה צביקה קורן.

27/08/2010 | 07:59 | מאת: יעל

שלום. אני בת 27 ואוכלת בריא. לא מזון משומר, לא שימורים, לא שומן טרנס, לא ג'אנק, כן ירקות, בשר וגבינות רזות, בקיצור- משתדלת כמה שיותר לצרוך מזון אכותי. לצערי איני צורכת דגים (ממס' סיבות) לכן חשבתי לצרוך אומגה3 מקפסולות וזאת כי שמעתי שלאומגה 3 יש יתרונות בריאותיים רבים וזה משפר מצב רוח , ריכוז וכד.. העניין הוא שבגלל שאני לא נוהגת ליטול כלל וכלל תרופות (גם לא אקמול) אני חוששת ליטול אומגה3 דרך קפסולות שנקנות בחנויות. איני יודעת מה הם מכילים, האם זה באמת תוסף מזון או שזה מכיל גם חומרים שלא כדאי לצרוך זמן רב. בקיצור, המילה קפסולה והידיעה שאני כביכול לוקחת "גלולה" לא עושה לי הרגשה טובה. שאלתי היא- האם יש לי סיבה לחשוש ואם לא אז כשאקנה אומגה 3 , איזה אומגה הכי כדאי לקנות? של איזה חברה נחשב לטוב ובטוח ואמין? ועל מה עלי לשם לב כשאני רוכשת את המוצר- אני שואלת כי ידוע לי שיש מס' קפסולות לאומגה 3 בשוק וכל אחת מכילה ריכוז שונה של החומצה השומנית. אני מקווה שהבנתם את כוונתי בשאלה האחרונה. תודה ומחכה לתשובה.

27/08/2010 | 15:24 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, ראשית, אם את צרכנית של מזון בריאות (למרות שבשר וגבינות זה לא בדיוק מזון בריאות...), כדאי לך לשקול לאכול מידי יום שתי כפות של פשתן טחון טרי. כך תקבלי את מה שרצית ויותר. מציע לך לעשות חיפוש על המילה פשתן בפורום וגם באתר שלי. לגבי ה"גלולות", מדובר בגלולות ג'לטין המכילות שמן דגים בלבד. אין חשש לקחת. אני לא ממליץ במסגרת הפורום על מותג זה או אחר - תשאלי בחנויות טבע. הערה: אני מעדיף שמרכזים את כל השאלות בהודעה אחת - זה חוסך זמן. הערה2: אני מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית, כדי שתלמדי מה זה מזון בריאות, ממה להימנע ומה לאכול. בהצלחה צביקה קורן

26/08/2010 | 22:38 | מאת: מאי

שלום כל הטחינות הלא אורגניות שקניתי (אחווה, עינן, בארקה, הנסיך) רשום שזה מכיל 100% שומשום בלבד ולכל אחת טעם אחר. האם זה באמת רק שומשום? מה אתה ממליץ לקנות. תודה

27/08/2010 | 15:18 | מאת: צביקה קורן

מאי שלום, אני ממליץ לקנות חמאת שומשום או טחינה מלאה שיש בה לפחות 800 מ"ג סידן. רצוי לקנות מגידול אורגני. אני לא ממליץ בפורום על מותג זה או אחר, אבל בחנויות טבע תמצאי את מבוקשך. בהצלחה צביקה קורן

26/08/2010 | 17:15 | מאת: מאיה

שלום רב , יש לי בדיקה בשבוע הבא לגילוי החידק הנ"ל , חיידק שמתרבה במעיים לאחר שימוש באנטיביוטיקה . הרופאה חושדת שיש לי את החיידק כי לאחר שימוש באנטיביוטיקה הופיעו לי תסמינים במערכת העיכול כמו שלשול עם ריר דמי . אני מאד סובלת בינתיים . רציתי לדעת , במידה ואכן מדובר בחיידק הנ"ל מבחינת תזונה , מה מומלץ לי לאכול , ליטול?

27/08/2010 | 15:16 | מאת: צביקה קורן

מאיה שלום, נראה לי שבמקרה הזה צריך טיפול תרופתי - תפני לרופא המטפל. אם זה לא עוזר, או אם את לא מעוניינת בטיפול תרופתי, כדאי לנסות צום מיצי ירקות או מים למשך כמה ימים ולאחר מכן מעבר לתזונה טבעית. את זה חייבים לעשות בהדרכה וליווי של מומחה לנושא. בינתיים את יכולה להגביר שימוש בשום ובבצל שיש להם אפקט אנטי חיידקי ומחטא. לשתות הרבה מים וחליטה מקמומיל, מרווה ושומר. בהצלחה צביקה קורן.

27/08/2010 | 16:01 | מאת: מאיה

26/08/2010 | 17:11 | מאת: דנה

שלום רב , האם זה נכון שבשום ובצל יש חיידקים טובים? אם כן אילו? אילו מזונות אחרים חוץ מיוגורט מכילים חיידקים טובים? בתודה מראש...

27/08/2010 | 15:08 | מאת: צביקה קורן

דנה שלום, בבצל ושום אין "חיידקים טובים", אבל הם מאפשרים שיגשוג שלהם במעיים, כמו גם ירקות עליים וירוקים. מלבד יוגורט יש חיידקים טובים בירקות כבושים (כמו כרוב), הבעיה שהם עשירים מאד במלח. בהצלחה צביקה קורן

תוכלו לקבל כל יום עד הבית:

26/08/2010 | 09:24 | מאת: צביקה קורן

הודעות כאלה ימחקו!

25/08/2010 | 19:07 | מאת: אברהם

שלום , אני אוהב לאכול את הסלט שלי עם חומץ טבעי 5% במקום לימון , זה עושה לי טעבון וטעם , השאלה שלי האם זה טוב או מזיק ? בריא יותר מלימון או לא ? יש להדגיש שאני משתמש בליפיטור 40 תודה מראש

25/08/2010 | 19:15 | מאת: טובה בר-שאן

אברהם שלום עדיף לימון או חומץ תפוחים בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן