כבר השארתי כאן 7 שאלות ולא ענו לי.
דיון מתוך פורום רפואת עור
קורה שלפעמים לא עונים אבל כמה פעמים זה יכול לקרות? משום שראיתי שהודעתו של מישהו ל:מדוע לא עונים בפורום נענתה ע"י אחד הרופאים במקום שאלה שתשובה שלה בהחלט יכלה להועיל למישהו החלטתי גם אני לפתוח בפתיחה מסוג זה, משום שיש סיכוי (קלוש) שעוד יענו לי, מי יודע. טופלתי לפני שלושה חודשים אצל רופאה שכפתרון לבעיית האקנה המליצה על אנטיביוטיקה(מינוציקלין 50 מיליגרם) בשילוב עם מריחת רטויט ובנזמיצין טופיקל ג'ל פעם ביום. לאחר חודש לא חל שום שיפור מלבד העובדה שהעור התחיל להתקלף. עברתי לטיפולה של רופאה אחרת, שאמרה שמשום שזה לא עזר היא נותנת לי מנה כפולה של אנטיביוטיקה (הפעם מינוציקלין 100 מיליגרם), ואמרה לי להפסיק למרוח את 2 המשחות האלה (למרות שבעלון של רטויט כתוב לא להפסיק שלושה חודשים, מה שעדיין מפחיד אותי וגורם לי לחששות שעשיתי נזק לפנים שלי בעקבות כך שהיא שינתה לי את התרופות). היא נתנה לי משחה אחרת למריחה בשם קלירקס 10%. כבר חודשיים כמעט שאני לוקחת את הטיפול, ופשוט כלום לא עוזר. גם לא משפיע אפילו במעט. המצב של האקנה שלי לא מאוד מאוד גרוע, אך איני רוצה להמשיך לסבול, שנים אני סובלת מבעיות האקנה האלה. האם יש דרך להמנע מלקחת רואקוטן? הרופאה שלי כבר אמרה לי שיתכן ולא תהיה לנו ברירה אלא להתחיל עם זה, ואני מאוד לא רוצה להתחיל להשתמש בתרופה כזאת, במיוחד לאור העובדה שהמצב שלי לא עד כדי כך גרוע. מבחינתי לנסות עוד משחות ואנטיביוטיקות, רק לא להתחיל עם זה. האם יכול להיות שהבעיה נעוצה בהורמונים, שיכולים להשפיע על העור בצורה כזאת? והאם אני יכולה לעשות בדיקות דם כל עוד אני לוקחת את האנטיביוטיקה כדי לתת לרופאה את התוצאות שתוכל לאשר\לשלול אפשרות שהבעיה נעוצה בזה? תודה רבה מראש.
ראשית , בהחלט יכולה חהיוצ בעיה הורמונאלית. אגב זה לא תמיד משתקף בבדיקות הדם והבדיקה של הרופא וההתרשמות שלו היא הקובעת . במקרים שהוא חושב שאכן יש בעיה הורמונאלית , אזי הטיפול צריך להיות שונה .אגב , במקרים שיש בעיה הורמונאלית, רואקוטן יכול לעתים קרובות שלא לעזור ! בכל מקרה מן הניסיון שלי תמיד אפשר לעזור ולשפר את המצב מאוד אם לא לחלוטין ולאו-דווקא בעזרת רואקוטאן .
סליחה שלא עניתי לך עד כה. התיאור שלך מתאים לאקנה במידת חומרה בינונית שלא מגיב לטיפול באנטיביוטיקה ובמשחות. לא קרה שום נזק שהפסקת רטאוויט לפני שלושה חודשי טיפול. אכן הפרעות הורמונליות ואפילו קלות, יכולות להחמיר/לגרום לאקנה. בעיקר הפרעות הורמונליות שקשורות למחזור החודשי. מחזור לא סדיר או גלולות לא מתאימות יכולים לגרום לאקנה. ממליצה גם להתייעץ עם רופא נשים.