בעיה דחופה
דיון מתוך פורום וטרינריה
בתי בת השלוש עשרה החלה לפתח על הפנים, נגעים אדומים בצורת טבעות בקוטר של חצי ס"מ עד 8 מ"מ בערך. אתמול היתה טבעת אדומה אחת והיום כל פרצופה וצווארה מלאים בטבעות אדומות שכאלה. מהבוקר הילדה מייללת ובוכה את מר גורלה. יש לה שלושה חתולים שאיתם היא רגילה לישון. אולי זה קשור? אנא, חשוב לי לדעת מה זה ואם זה משהו מסוכן שכדאי בגללו לרוץ עכשיו למיון בבית חולים. בבקשה ענו מהר. תודה
יש למכבי (ואני בטוחה שלכל שאר קופות החולים) מוקדי חירום מעולים עם רופא שמייעץ מסביב לשעון! "פורום" ו"דחוף" לא הולכים ביחד.
הטבעות האדומות נשארו על הפרצוף. החתולים גם. לא הלכנו למיון מכיוון שהילדה לא רצתה בטענה שלא כואב לה וזה לא מפריע חוץ מהאסטטיקה. עכשיו היא בבית הספר. אני בכל זאת מחכה לתשובה מד"ר אדיר.
לא צריך לצאת מהביית. בהצלחה.
גלית שלום, אם רופא עור או רופא ילדים קבע שמדובר בפיטריה, יש לבדוק גם את החתולים, לפעמים המצב הוא הפוך והילדים מדביקים את החתול בפיטריה.
גם הילדים שלי אוהבים לשון עם הכלבים במיטה מה שמרתיח את בעלי שצורח תמיד "מי שהולך לשון עם חיות שלא יתפלא אם הוא מתעורר עם פרעושים". ולעניין, גם אנחנו נדבקנו פעם מפטרת של הכלבה שלנו, אותה היא קבלה אצל הספרית, וכולנו קיבלנו טפול והבראנו.