שאלה לגבי מעי רגיש ורגישות לתרופות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

09/06/2024 | 11:39 | מאת: אליהו

לפרופ' דיקמן שלום רב. מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלותיי: אני בן 65 ומאובחן עם סוכרת וגם מעי רגיז (IBS). בעבר נעשו ניסינות לטפל בסוכרת אצלי באמצעות תרופות הGLP-1 כמו ויקטוזה (Victoza) ולאחרונה גם טרוליסיטי (Trulicity) אך לא יכולתי להשתמש בתרופות הללו לאורך זמן עקב תופעות הלוואי הגסטרואינטסטינליות שהם גרמו לי (בעיקר שלשול ובעיות motility קשות). לאחרונה החליט רופא המשפחה שלי להעביר אותי לטיפול באינסולין עקב חוסר יעילות הולך וגובר של תרופות שאני כן יכול להיות מטופל בהן ללא תופעות לוואי הקשורות לIBS. מאז תחילת הטיפול, האינסולין – Tregludec – אכן השפיע על ערכי הסוכר שלי אך הבוקר בעת ההשכמה סבלתי מהתקף שלשול נוזלי וקושי בשליטה. אציין שבמסגרת התסמינים החוזרים של מעי רגיז חוויתי אירועים כאלו בעבר ללא קשר להרכב התרופות שטופלתי בהן באותו עת. אולם הסמיכות לתחילת השימוש באינסולין בהזרקה תת עורית גרם לי לחשוש שאני עלול לסבול מרגישות יתר גסטרואינטסטינלית עם כל תרופה הניתנת בהזרקה במקום באופן פומי. לפיכך השאלה שלי היא: האם אצל חולים מסוימים תופעות הIBS או מחלה דלקתית כמו קרוהן או קוליטיס יכול לגרום אצלם התפתחות של אי סבילות – intolerance – של טיפול תרופתי בהזרקה באופן כללי, או שהדבר עדיין יהיה תלוי בסוג התרופה עצמה. בתודה מראש ובברכה, אליהו

לא שידוע לי. רגישות לתרופה זה תלוי התרופה ומערכת חיסון ששונה מהקיים במחלות שציינת

10/06/2024 | 22:54 | מאת: אליהו

תודה על תשובתך

מנהל פורום מעי רגיש