חוסר תאבון למשך שבועיים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/07/2024 | 11:25 | מאת: אמיר

שלום לכם, אני בן 49 עם בעיות שונות במערכת העיכול ולרוב יש לי מעי רגיז כפי שאמר לי הרופא לפני שנתיים. מזה שבועיים יש לי חוסר תאבון ואני לא מרגיש מתי אני צריך לאכול או מתי אני שבע. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה לפי שנה ותשעה חודשים שהיתה תקינה,בדיקת קולונוסקופיה לפי 3 שנים ושמונה חודשים שהיתה תקינה ועשיתי אולטראסאונד בטן לפי חצי שנה שהיתה תקינה. כמו כן בדיקת דם לבדיקה אם יש דלקת במעי הדק לפני שנתיים שהיתה תקינה. עשיתי אתמול ספירת דם,תפקודי כבד וסימני סרטן שיצאו תקינות. אין לי ירידה במשקל אך לעיתים יש שלשולים ולעיתים רחוקות עצירות. יש לציין שאני לאחרונה במתח נפשי גדול ולא יודע אם זה הגורם לחוסר התאבון אך הנושא של חוסר התאבון גורם לי ללחץ עוד יותר גדול והשאלה אם אני צריך לעבור בדיקות שונות חדשות. יש לציין שבמשפחה יש היסטוריה של גידולים במעי הגס אצל אבא. תודה רבה

17/07/2024 | 22:44 | מאת: אמיר

המשך לנאמר, בשנת 2012 היתה לי ירידה לא מוסברת במשקל של כמעט 10 קילו בתקופה קצרה ובבדיקת גסטרוסקופיה שערכתי עלה חשד לבארט סינדרום מהביופסיה שלקחו לי אך מאז עשיתי את בדיקת הגסטרקוסקפיה 5 פעמים ובכולם לא היתה עדות לבארט. מזה שנים אני לוקח כדור נגד חומציות בקיבה,כיום לוקח קונטרלוק

אני נוטה לחשוב שהמתח הרב משחק כאן תפקיד והייתי מנסה להתמודד עימו באמצעות CBT

מנהל פורום מעי רגיש