קולוטל ומוטיליום.

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

19/07/2024 | 21:18 | מאת: אנונימית

היי, אני מאובחנת עם מעי רגיז ושלל תופעות אחרות גם בקיבה כמו בחילות רפלוקס וכו.. המעי הרגיז שלי נטה יותר להתקפי שלשולים.. ואז קיבלתי נורטילין שקצת איזן בהתחלה ועכשיו גרם למעי הרגיז להיות בעצירות של כמה ימים ושלשול לסירוגין.. הוחלט לתת לי קולוטל ומוטיליום בשביל הקיבה.. אני אשמח לשאול קודם כל האם זה טיפול מקובל ויעיל? קראתי קצת על הקולוטל והבנתי שהוא מיועד יותר לטיפול בעצירות.. שכן יש לי.. אבל עם מעי שכאמור נוטה יותר לשלשולים.. אז אני אשמח לדעת אם זה יכול להחמיר את המצב או לעזור? ולגביי המוטליום.. כל מה שקראתי ברשת קצת הפחיד אותי.. המון המלצות לא לקחת יותר משבוע בגלל משהו שקשור לקצב לב.. מאמינה שהרופאה שנתנה לי את זה לשימוש ממושך יודעת מה היא עושה אבל אשמח לשמוע עוד דעה בכל זאת על הסיכון שבתרופה. ודבר אחרון אני מטופלת בהמון כדורים, אפרט כאן: קונטרלוק יאז פלוס, נורטילין, פריזמה, ולפעמים קל בטן או זופרן במקרים חריגים.. האם כל התרופות האלה כולל ה2 החדשות הולכות ביחד? אני משתדלת להפריד כמה שאני יכולה אבל הן כן יוצאות צמודות אחת לשניה ואני קצת חוששת.. יש תרופות ספציפיות שאני ממש צריכה להקפיד להפריד? הרופאה שרשמה לי את הקולוטל אמרה שהוא כמו קל בטן אז שאני לא יכולה לקחת קל בטן יותר.. יש לציין שאני לוקחת את הקל בטן פעם ב שיש התקף שלשול או בחילה ממש חזקה האם באמת לא ניתן לשלב קל בטן פה ושם שצריך? וזופרן? שאני לוקחת רק במקרים ממש חריגים.. סליחה על כל השאלות אני פשוט מפחדת לעשות משהו שיזיק לי.. שיחזיר אותי להתקפי שלשול או למצב יותר גרוע גם בקיבה.. כמובן כמובן שאני גם במעקב אצל רופאת גסטרו.. אבל ממש אשמח לשמוע את הדעה שלך גם ולקבל קצת תשובות על השאלות שמלחיצות אותי.. תודה מראש!

אם קולוטאל מסייע לך המשיכי בו ללא חשש. כנ"ל לגבי מוטיליום. התרופות רבות ויש להיפגש לדון בשילוב הזה כי לכל תרופה אפקט שונה.

מנהל פורום מעי רגיש