בזואר, מעי רגיש
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום אני בת 48 יש כבר 20 שנה מעי רגיש משמעותי והיו תקופות עם התקפים של עוויתות קשות. מזה 4 שנים ידוע על גסטרופרזיס שהלך והחמיר וירדתי חזק במשקל אני שוקלת 41 קילו גובה 1.65 מטר. הסיבה אידיופתית. יש באחרונה גם קצת נוירופתיה. אני לא אוכלת כבר בכלל ירקות טריים או בשר אלא רק קישוא ודלעת מהמרק , דברים קלים מעט כמו פסטה, לחם ארוחות של גג 50 גרם ובאחרונה התחלתי להשים עם ויטאל. בגלל מיעוט סיבים אני לוקחת נורמלקס. ובכל זאת הגרעינים של הקישוא המבושל עוזרים לי עם היציאות ולוקחת כ 30-40 גרם גרעינים ואוכלת אותם ובלעדיהם יש יותר עצירות. באחרונה זה גורם לי יותר ויותר לבחילות וכאב. רציתי לשאול 1. האם 30 גרם הגרגירים של הקישוא המבושל שאלה סיבים שלא נמסים, יכולים לגרום לי לבזואר? 2. האם אפשר להחליף את זה בבנפייבר? אני חוששת שבנפייבר יגרום להתפרצות של כאבי בטן עוויתיים ואז לפעמים מתחילה תקופה עם יותר כאבי בטן וזה יהיה לי קשה תודה