רגישות בבטן וכאבים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

03/01/2007 | 08:48 | מאת: דנה

שלום, אני בת 35.5 ומאז שאני זוכרת את עצמי הבטן שלי רגישה. במידה וקר לי - מייד כאב בטן. לחוצה- כאב בטן ושלשולים. בזמן ההריון האחון לפני כשנתיים סבלתי מעציריות שהובילו לפיסורה (אובחנה ע"י כירוג) טיפלתי במשחה ומאז טפו טפו הכל בסדר. היציאות שלי הם פעם פעמיים בשבוע. משקלי תקין 54 1.70. אני סובלת המון מהתנפחויות של הבטן, גזים, גרפסים כאבי בטן מציקים (לא ממש כואבים אבל בהחלט מציקים). פעם הלכתי לרופאת המשפחה בזמן של כאב בטן ואמרה שמדובר בגזים הציעה לי לקחת פחם ולבדוק לאיזה מאכלים אני רגישה (כל פעם נדמה לי שאני מוצאת משהו חדש...) לפני כשנתיים וחצי הלכתי לגסטרולוג הסברתי לו את המצב אמר שכנראה מדובר במעי רגיש ( ללא שום בדיקה פיזית או בדיקות כלשהן) ורשם לי תרופות (שלא לקחתי כי נקלטתי להריון). אני מרגישה שאיכות החיים שלי לא משהו, לפחות פעמיים בשבוע אני סובלת מכאבי בטן (יש לציין שאני טיפוס די לחוץ ועצבני פעם אף טופלתי בתרופות פסיכיאטריות). אני פוחדת שמשהו מתפקשש, כדאי לבצע בדיקות כלשהן? איפה להתחיל? תודה

08/01/2007 | 20:07 | מאת: רם דיקמן

אני מציע כי תשובי לרופא הגסטרו שלך ותתארי במסודר את תלונותיך, יש להציג גם בדיקות דם עדכניות כגון ספירת דם, ביוכימיה, רמת ברזל וויטמין B12. יש בהחלט מה להציע לך. כדאי אף להיוועץ בדיטאנית ולבצע תבחין אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב). בהצלחה.

מנהל פורום מעי רגיש