מוצרי חלב
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום אני בת 25 וחצי.בריאה. מניקה את בתי כבר 10 חודשים וכמה חודשים לאחר הלידה הפסקתי עם מוצרי חלב כי הרגשתי שזה גורם לנפיחות וגזים ובאמת לאחר הפסקת מוצרי החלב הרגשתי נפלא וירדה הנפיחות בכל הגוף ובבטן בעיקר. מידי פעם מעדתי ואכלתי שוקולד/עוגת גבינה או משהו אחר עם חלב וזה גרם לי לכאבי בטן חזקים,כאבי ראש נפיחות גדולה בבטן, שלשולים והרגשה כללית רעה מאד.(משהו כמו יממה לאחר האכילה) שאלותיי: 1. האם יכול להיות שההנקה גורמת להחמרה ברגישות ללקטוז?(אני עדיין מניקה כל שעתיים וחצי עד 4 שעות) 2.לפני כמה שנים נטלתי גלולות למניעת הריון במינון גבוה של ההורמון, זה גרם לי לנפיחויות בכל הגוף ובבטן, רגישות בקיבה,עליה בתיאבון והשמנה בעקבות כך. באותה תקופה התחילה לי הבעיה עם מוצרי החלב(הקושי בעיכול הלקטוז). לפני התחלת נטילת הגלולות אכלתי כל יום מוצרי חלב כולל שתיית חלב, יוגורטים, גבינות ועוד ולא היתה לי שום בעיה.האם יכול להיות שהיה קשר בין נטילת הגלולות להופעת הבעיה? (לאחר שהפסקתי עם הגלולות זה עבר וחזר שוב עם ההנקה.) 3. האם הקושי לעכל את הלקטוז מצביע על בעיה חמורה יותר במעי או בכלל בעיות עיכול נוספות?(אני חושבת שגם לחם מקמח לבן לא טוב לי ואוכלת רק קמח מלא) תודה מראש..
לרוב אין אי סבילות ללקטוז מרמזת על מחלה. נסי יעוץ עם דיטאנית האמונה על הדרכה במקרה של אי סבילות ללקטוז. לפני כן אני מציע כי תבצעי תבחין אי סבילות ללקטוז (מבוצע ע"י תבחין נשיפה) בכדי להוכיח את הסברה שלך. בהקשר זה עלי לציין כי מתקיימים מפגשים עם הקהל שמאורגנים דרך מרפאת זמנהוף של הכללית, בהשתתפות דיטאנית, בהצלחה.