פורום מעי רגיש
מנהל פורום מעי רגיש
אנ בן 30 י בד"כ בריא ללא בעיות . לפני 7 חודשים ההתחילה אצלי עצירות של שבועיים ולאחריה שלשול ומאז סימפטומים של מעי רגיז המאופיינים בעצירויות צואה קשה ורירית קרקורי בטן . נפיחות וכאב בצד שמאל . הסימפטומים נימשכו באופן רצוף . לאחר ביצוע בדיקות רפואיות תקינות קיבלתי את האבחנה של מעי רגיז וקיבלתי קולוטאל שמפיג את הכאבים למשך מס שעות והכאבים היו חוזרים . בגלל שעבר מעל חצי שנה נאמר לי כי מדובר במצב כרוני . הבעיה שלפני חודש חלה תפנית והסימפטומים פחתו בצורה משמעותית והתחילו יציאות ללא ריר -אך עדיין קצת קשות . הכאבים הפכו ממצב תמידי למשהו שבא לסירוגין . עד כדי כך שירדתי במינון הקולוטאל מ-4 כדורים לכדור ליום . רציתי לשאול - האם מצב כרוני מתיחס לכך שהבעיה היא לכל החיים או שלא ידוע כמה זמן תימשך הבעיה הזאת ? האם זה שכיח שמעי רגיז יכול להיעלם לאחר תקופה של נגיד שנה - אם כן האם יש טיפול המונע חזרת הסימפטומים ?
שלום לך, יש לי בעייה אני משלשלת בעיקר אחרי שאני אוכלת ארוחה כבדה או אם אני מאוד רעבה ואז יש לי עוותויות במעי שגורמות לשלשולים,למה זה קורה?האם זה נורמלי?האם זה מעי רגיז? וכיצד זה נגרם?
נשמע כמו משהו שניתן להמנע ממנו ע"י הפחתת כמות המזון או ארוחות סדירות, נסי להתחשב בגופך ואל תחפשי אבחנות בשלב זה
שלום רב. אני בת 27, משתדלת לאכול תזונה נכונה, שותה הרבה מים ומבצעת פעילות גופנית אין לי כל בעיות רפואיות. פעמים רבות אני סובלת מיציאות לא סדירות לעיתים אף שלשולים. לפני מספר ימים אף לא הצלחתי להחזיק את היציאה. עשיתי מספר בדיקות שהראו שהכל תקין. שאלתי היא האם זה יכול לקרות גם לאדם בוגר? אני לא מצליחה לעקוב אחרי קשר לתזונה, נסיתי להמנע ממוצרי חלב, גלוטן ועוד ולא נראה כי יש קשר .
שלום, האם מעי רגיז יכול לפגוע בהריון ? מעבר לכך שהוא יכול להקשות עליו.
הי אני סובל מכאבי בטן בלילה במיוחד התכוצויות שגורמות לי להתעורר מוקדם ולא נעים. לאחר הליכה לשרותים 2-4 פעמים בבוקר הכאב עובר ואין שום בעיה בהמשך היוום. הובחנתי כסובל ממעי רגיז והמצב הנוכחי הרבה יותר טוב מבעבר בעזרת דיאטה שלא עוזרת בבעית הלילה. האם יש דרך לשפר את השינה בעזרת תכשיר מסוים שיתן לי שינה נינוחה. תודה
שלום, האם תסמין מעי רגיז שיש לאישה משפיע על כניסה להריון ועל מהלך ההריון? תודה מראש
הדבר לא נבדק ולכן אין לי תשובה לשאלתך, להערכתי לדבר אין קשר אולם כפי שציינתי איני יכול להתבסס על ספרות רפואית
שלום, מזה כשנה אני סובל ממה שכל הנראה הוא מעי רגיש הדבר בא לידי ביטוי בכך שאני סובל מיציאות לפחות פעמיים ביום (כאשר עם תחילת התופעה, היציאות עמדו על 3-4 פעמים ליום). תמיד אופיים הוא של יציאה רכה מאוד (שלשול). בנוסף לזה הופיעה בעית טחורים שככל הנראה גם גרמה לדימום, והיא טופלה. עם זאת, עדיין יש דימום בצואה, גם לאחר קשירת הטחורים, וטיפולם בצורה מוצלחת. נערכה סיגמואנדוסקופיה בה לא נמצא שום ממצא חריג. נערכו בדיקות דם שיצאו תקינות ולא נראתה רגישות לשום מוצר. לא נראה ע"פ בדיקות הדם כי יש זיהום / דלקת. יש לציין כי אין כאבים המלווים את התופעה אלא רק שוני באופי היציאות + קרקורי בטן רבים מאוד + הדימום בעת מתן הצואה. הדבר משפיע ומהווה פן מאוד מרכזי בחיי וללא ספק גורע מאיכות חיי חשוב לי לדעת אם יש משהו שאולי לא נבדק? משהו שביכולתי לעשות? מרגיש כאילו וניסיתי הכל - החל משינוי תזונה, דרך טיפול פסיכולוגי , טיפול בדיקור סיני וכלה בבדיקות שונות. האם אנחנו מפספסים משהו? האם ניתן לעשות משהו נוסף?
לדעתי עליך לפנות לאחד מהמרכזים הרפואיים בהם קיים שירות לתנועתיות מערכת העיכול, שם יוכלו לברר אם כל הבירור שעברת אכן מספיק
האם קולוטאל על בסיס כדור ביום גורם לעצירות??
http://www.epochtimes.co.il/news/content/view/10325/88/
רציתי לדעת אם כאבים בברכיים, עצמות האגן והגב קשורים למחלת קרון?
שלום אני בן 28, סובל ממחלת המעי הרגיז מגיל 13 לערך, כאשר הכאבים הם יומיומיים, והדבר מלווה כל יציאה מהבית, או פעילות (עקב התקפים חוזרים נוצרה תבנית פסיכולוגית שמפעילה את המעי מיידית). לאחרונה עם חידוש טיפול התגלה חיידק לימפוציטיק קוליטיס, אחרי לקיחת ביופסיות מהמעי וכעת מטופל ברפסאל (אחרי טיפולים בנרבקסל, קולוטאל, קלבטן (ביסמוט), תרופות פסיכיאטריות להפחתת חרדה וכמובן טיפול פסיכולוגי) אך עדיין רמת הרגישות היא תמיד גבוהה ומעבר לעבודה הפסיכולוגית והניסיון להפחתת החרדה מהתקפי שלשולים ללא שליטה בסוגרים, ברצוני לדעת איפה היום אפשר לברר על טיפולים חדשים, ואם ידוע על מקום בארץ המתמחה ספיציפית בטיפול בIBS-D. שאלה נוספת, האם עם גילוי לימפוציטיק קוליטיס דורש טיפול קודם בו ואז בIBS או שמא במקביל?
בכל בית חולים מרכזי קיים שירות למעי הרגיש, בדף הרופאים תמצא את הכתובות, פשוט נסה אחד ממרכזים אילו, בהצלחה
שלום, בחודשים האחרונים אני סובל מתופעות שנראות כמו תסמונת המעי הרגיז: גזים בלתי פוסקים עם כאבי בטן, צואה תכופה מהרגיל וגם רירית ובכמות מועטה. בלי קשר אני סובל כבר שנים מטחורים קלים שמתבטאים בדם בעת מתן צואה. לפני מספר שנים עברתי בדיקה של המעי הגס התחתון והכל היה תקין (חוץ מהטחורים הקלים). כבר מספר שנים שאני נוטל פרוזאק לטיפול בבעייה פסיכיאטרית שקשורה לחרדה. המינון גבוה: 60 מג' ליום. השאלה שלי: האם ייתכן שיש קשר בין השימוש הממושך בפרוזאק במינון גבוה לבין תסמונת המעי הרגיז שפוקדת אותי לאחרונה?
אני סובל ממעי רגיש כל הזמן , רופא רשם לי נוגדי דיכאון - סרוקסט לטיפול , ואי קצת חושש מזה לכן יש לי מס שאלות בבקשה . 1. האם תפקידם של נוגדי הדיכאון הוא רק להפחית את הכאב מההתכווצויות או שהם מונעים מהמעי להתכווץ ואז יש תנועתיות תקינה במעי וכך אני נימנע מנפיחות וגזים כלואים ? 2. כמה זמן יש לקחת את התרופה -האם לכל החיים ? ברגע שמפסיקים אותה אזי כל הסימפטומים חוזרים? 3. הרופא רשם לי את התרופה בינתיים למשך שנה - האם כשמפסיקים את התרופה תופעות הלוואי שלה נעלמות -כמו ירידה בחשק מיני ,רעידות וכו?
ככלל אני תמיד מציע להיוועץ בפסיכיאטר כשמגיעים לרשום תרופות שכאלו שהן לכל החיים ועוסקות רק בשיכוח כאב. הנסיון עם סרוקסט דל ביותר.
אני סובל ממעי רגיש ועצירות וקיבלתי הפנייה כחלק מהליך הבירור לבדיקת לאקטז ופרוקטוז . רשום בהפנייה בדיקת נשימה של מימן . היות ואינני סובל משלשולים רק עצירות . האם עושים גם בבדיקה איתור של גז מתאן שהוא יותר קשור לעצירות ? במידה והבדיקה יוצאת חיובית - האם יש תרופות לטיפול בבעיה או שזה משהו כרוני כמו המעי הרגיש ?
אי סבילות ללקטוז יכולה לגרום לעצירות, אין בודקים מתאן בבדיקות נשיפה מהפה, ואם ישנה אי סבילות ללקטוז יש שלל טיפולים ועיצות טובות
ונירבקסל לא עזרו. ראיתי על גבי ההוראות לתרופה, שיש ליטול אותה עם חלב ועם סותרי חומצה. האם זה באמת הכרחי? אני לא יכולה לשתות חלב בגלל אי סבילות ללקטוז, ואומנם אני לוקחת אומרפדקס (בגלל דלקת בקיבה) אך רק פעם אחת ביום. בנוסף: כמה זמן יש לקחת פפברין? האם רק כשיש כאבי בטןוהשפעתו היא מיידית או שהשפעתו היא לטווח ארוך?
עקב השימוש הנרחב בריפקסימין כטיפול במעי רגיש ו SIBO , המתבטא במס סיבובי טיפולים . רציתי לדעת האם ריפקסימין ידועה כתרופה שהבקטריות במעי מפתחות עם הזמן עמידות כלפיה ? האם עצם העובדה שבסיבובים הבאים משלבים אותה עם אנטיביוטיקות אחרות גורמת לבקטריות במעי לפתח יותר עמידות
ריפקסימין הינה תרופה המומלצת כפי שציינת לריבוי חיידקים במעי אך לא למעי רגיש. עמידות לא נבדקה כלפי תרופה זאת במחקרים קליניים בתסמונת המעי הרגיש או בריבוי חיידקים.
איך אפשר לבצע הכנה לאחר שקוראים את הכתבה הנ"ל? האם פיקוסלקס נכלל בחומרים הנ"ל? http://www.news1.co.il/Archive/001-D-182802-00.html?tag=13-06-28
האם יש חומר אחר בו ניתן להשתמש-טבעי- כהכנה לקולונסקופיה ולא לשתות את 3 הליטרים של החומר הנוראי הדורש גם חומר נגד בחילה מכיון שיש לי בעיה בכליות מהו החומר שאפשר לקחת מבלי לקבל בחילה ו/או להזיק ץעברתי כריתה חלית של הכליה בגין גידול תודה על התשובה
האם יש חומר אחר בו ניתן להשתמש-טבעי- כהכנה לקולונסקופיה ולא לשתות את 3 הליטרים של החומר הנוראי הדורש גם חומר נגד בחילה מכיון שיש לי בעיה בכליות מהו החומר שאפשר לקחת מבלי לקבל בחילה ו/או להזיק ץעברתי כריתה חלית של הכליה בגין גידול תודה על התשובה
שלום רב, אני סובלת מגסטריטיס ולוקחת לאנטון במשך כשנתיים רצוף בין 1 ל- 2 גלולות ביום. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם ובדיקות תיפקודי הכבד היו: ALK - 128 ( טווח 30 - 120) GOT-31 ( טווח 0-30 ) GPT - 32 (טווח 0 - 33) יתר הבדיקות יצאו בסדר. שאלתי : האם יש קשר בין הכדורים שאני לוקחת לבין תיפקודי הכבד. מודה מאוד לתשובתך
יתכן שכן אולם הבדיקות שאת מראה מאד לא משמעותיות ולא הייתי מפסיק לנטון בשל כך. מציע לפנות לרופא הגסטרו בכדי לברר האם נחוץ לנטון כל הזמן או לפי הצורך, ככלל לא נוטלים לנטון בקבי%F
קראתי מחקרים על תרופה זו המיועדת לטיפול בגמילה מאלכוהול וסמים אשר במינון נמוך הצליחה להפחית את כאבי הבטן של IBS עצירותי כאשר ההפחתה נימשכה גם לאחר הטיפול . רציתי לדעת האם בארץ התחילו להשתמש עם התרופה עבור חולי מעי רגיז . האם ההפחתה בכאב בתרופה זו נימשכת לאורך זמן ללא צורך בטיפול חוזר בשונה מהתרופות כמו קולטאל ופפברין שההפחתה בהם זמנית בלבד ומצריכה נטילה נוספת של תרופות
תרופה זאת איננה בשמוש לתסמונת המעי הרגיש, במחקר שהתקיים בארץ ובעולם הוכח שישנה השפעה מיטיבה מסויימת על כאב. אני אישית לא ממליץ עליה למטופלי.
שלום ד"ר, יש לי קרוהן (רק באילאום) שמגיב רק למינון כפול של יומירה.כרגע מצבי בסדר אבל רציתי לדעת אם היומירה לאורך שנים נוטה לאבד מההשפעה שלה? היא התרופה היחידה שמונעת מהדלקת שלי להחמיר ולהביא אותי לניתוח.
קראתי בספר -לוקח לבטן במקום ללב" כי לארונה התחילו להשתמש בתרופות אנטידיכאוניות למעי רגיש בספרו של ספרבר ניכתב שאם יש שיפור יש להמשיך עם התרופה לפחות שנה עד שניתן יהיה להפסיק . שאלתי היא האם תרופות אילו נועדות להקלה על התסמינים כמו שאר התרופות המקובלות -קולואל ספזמומן . או שתרופות אילו במשך הזמן גם מעלות את סף הרגישות במעי ומחלישות את תדירות הכיווצים ? במידה והושג שיפור לאחר תקופה מסויימת ,האם לאחר הפסקת התרופה והשפעתה התסמינים חוזרים חזרה באותו מצב שהיו לפני נטילת התרופה ? מהו המינון המקסימלי המקובל שניתן לקחת לבעלי המעי הרגיזבתרופות מסוג SSRI וזאת על מנת להימנע ממגוון תופעות הלוואי של התרופה ?
תרופות אילו נועדו להתמודד עם כאב ולהפחיתו, הן פחות יעילות לשאר התסמינים כגון תפיחות הבטן ולשיפור שלל השינויים בהרגלי היציאות. לצערנו אין תרופה אחת המטפלת בשלל התסמינים. לאחר הפסקת הטיפול התופעות חוזרות ולגבי המינון, בד"כ מדובר במינונים הנמוכים בהרבה מהמקובל במחלות נפשיות, לכל תכשיר המינון המומלץ לו.
האם אדם הסובל מ IBS ועצירות שבאים לסירוגין . ומתאמץ בזמן היציאה תוך שהוא מכווץ יתר על מידה כדי לפלוט צואה ,יכול בעצם לעורר את התסמינים ולהחריף את המעי הרגיש לאחר היציאאה ,היות ומעי רגיש נובע מהתכווצות יתר של איזורים במעי
בהחלט שלא אולם אם נעזוב רגע את שאלתך, יש לי הצעה - פנה לגסטרו המטפל בך ובקש בירור לעצירות חסמתית ע"י צילום זמן מעבר, מנומטריה ודפקוגרפיה.
אני סובל מכאבי התכווצויות בבטן ממעי רגיש ועצירות רופא נתן לי קולוטאל ואמר לי לקחת את התרופה חצי שעה לפני האוכל . רציתי לדעת האם דווקא חצי שעה לפני האוכל זה כדי למנוע ממהמעי להתכווץ במהלך אכילת הארוחה ? כמה זמן ההשפעה של הקולטאל עד שהיא פגה ? האם ניתן לקחת את הקולטאל להקלה כאשר יש כאבי בטן והתכווצויות ללא קשר לאוכל - ז"א כמו אקמול ?
אני גר באיזור חיפה והקריות ורציתי לדעת האם אתם מכירים פסיכיאטר המתמצא בנושא המעי הרגיז באיזורים אלו. (רצוי דרך הכללית מושלם) תודה.
ד"ר שלום אני בת 34 לאחר שלושה חודשים של שלשולים שהתמתנו בהדרגה הוחלט לעבור קולונסקופיה שיצאה תקינה נלקחה ביופסיה מהסוף של המעי הדק אין עדין תשובה עברו שבועיים וחצי הגסטרו החליט עוד לפני תשובת הביוספיה לעשות בדיקת גסטרוסקופיה כי עדין הכיבה רכה מאוד ובדיקות הדם הראו על פריטין 13 והמוגלובין 11.4 אני ממש לא רוצה לבצע את הבדיקה ביקשתי לחכות ולנסות כדורי ברזל אך ביטל את בקשתי אמרתי שרופאת המשפחה אומרת שזה לא אנמיה וזה נורמאלי לגילי אני לא אכלנית של בשר ואני גם לא מרגישה אנמית האם זה באמת מצריך בירור של גסטרוסקופיה האם יש משהו נוסף שניתן לעשות חוץ מהגסטרוסקופיה גם לגבי השלשולים תודה מראש
אני מציע לחכות לתשובת הביופסיה ואז להתקדם לקראת בדיקות נוספות, בבקש בדקי בדיקת סרולוגיה (בדיקת דם) לצליאק, שלחי תרביות צואה, בררי מהי רמת ה CRP, הכל דרך רופא המשפחה. בהצלחה.
למיטב הבנתי הסימפטומים של שני המחלות דומות . .. אני אובחנתי כ IBS {עצירות ,בטן נפוחה ,צואה רירית כאי בטן תחתונה ביציאות }לפני חצי שנה וקיבלתי קולטאל שהקל במידה מסויימת אבל בסה"כ סבלתי מאוד מהמעי הרגיז . במהלך טיפול אנטיביוטי בהליקובקטר פילורי הסימפטומים נעלמו אולם חחזרו בסוף הטיפול . הבנתי שיש קשר לIBS ושגשוג חיידקי במעי לפי מחקרים של דר פימנטל והתחלתי טיפול בריפקסימין ופרוביוטיקה -אני ביום השני של הטיפול כרגע ורוב הסימפטומים כמו תחושת נפיחות קרקורים בבטן ומלאות נעלמו וכאבי הבטן הופחתו משמעותית . קראתי מאנשים שניסו טיפול זה שהסימפטומים חזרו אחרי מס חודשים . ואז צריך לעשות עוד סיבוב של ריפקסימין בשילוב אנטיביטקיה נוספת . השאלה שלי האם יש רופא בארץ שמסוגל להנחות ולטפל באנטיביוטיקות לבעלי מעי רגיש עם חשד ל SIBO ? כמו כן האם מעי רגיש יכול להיגרם מ- SIBO ואז האדם סובל משני המחלות בו זמנית ? או שבעקבות סימפטומים דומים אדם המאובחן כמעי רגיש בעצם סובל מ SIBO .
תוכל לקבל תשובות לשאלותיך במסגרת מרפאת הגסטרו, בעיקרון שתי המחלות יכולות להתקיים בו זמנית, לשתיהן תסמינים דומים כמו שציינת, למעי דלקתי אין נכון לעכשין סיבה ברורה כולל לא מה שאתה חושב בקול כסיבה אפשרית, והקשר ביניהן לא תמיד עוזר בטיפול, ריפקסימין יש ליטול במחזוריות משתנה.
חטפתי כנראה הרעלת מזון ויש לי קילקול קיבה. יש לי בחילות כבר יומיים והבטן משמיעה קולות וכואבת וגזים עם ריח חריף. כאשר היתי בשרותים ניסיתי לעשות את צרכיי אך זה לא יוצא (ברור לי שזה שילשול ולא צואה רגילה) כרגע אני נפוחה ומרגישה מאוד רע כי כבר כמה ימים שיש לי שילשול ' בתוך הגוף ' וזה לא יוצא. מה לעשות? תודה
ככל הנראה מדובר בשלשול על רקע זיהומי שלרוב חולף ללא טיפול, הרבי בשתיה של מים והמנעי ממוצרי חלב וממתוקים או משתיה מוגזת, ניתן להוסיף קל בטן לפי הצורך. אם התלונות נמשכות מעל 5 ימים או שיש חום או דמם רקטלי, פני למיון הקרוב.
אני סובל ממעי רגיש ועצירות . בעקבות בדיקות דם המצביעות על חסר משמעותי בברזל {רמת 43 כשהערך המינימאלי הוא 75 } קיבלתי תוסף ברזל אשר החמיר לי את העצירות וכאבי הבטן ועל כן הפסקתי לטול אותו . ראיתי שיש ברזל עדין של חברת סולגאר 25 מג . היצרן טוען שהכדור איננו גורם לעצירות . מה מיוחד בברזל עדין מברזל רגיל ? האם מינון של 2 כדורי ברזל עדין עדיין יכול לגרום להחמרת עצירות ? מה הפיתרון למי שסובל ממעי רגיש עצירותי ויש לו חסר בברזל
נסה להתחיל עם הברזל העדין יותר, הוא יפחית את התלונות והדבר קשור למינון הברזל הנמוך יותר, התחל בכדור אחד ליום ועלה בהדרגה
ד"ר שלום כבר רשמתי לך לא מעט עברתי לפני שבוע קולונסקופיה נבדקו מעי גס תקין ומעי דק סופי לאורך 20 ס"מ תקין נלקח ביופסיה מהמעי הדק לצורך אישור מיקום ותקינות אין עדין תשובה הסיבה לקולונסקופיה שלשולים שלושה חודשים ורק לאחרונה זה השתפר עדין היציאות מאוד רכות והם כשאני אוכלת מרק ירקות בעיקר ובכלל סיבים הגסטרו ביקש היום לבצע גסטרו סקופיה גם בגלל שהפריטין שלי נמוך 13 והמוגלובין 11.4 אני ממש לא רוצה לעשות עוד בדיקה שאלתי אם אפשר לקחת ברזל ולראות אם זה מסתדר הוא אמר שלא מפחיד אותי כי גם רק לפני שבוע קיבלתי טשטוש עמוק ושבוע אחרי זה אקבל שוב אשמח לדעתך התרופות שקיבלתי לטשטוש ביאטריל 0.05 מ"ג דורמיקום 7 מ"ג אשמח לדעתך גם אם אתה באמת רואה דחיפות וצורך לבצע את הבדיקה וגם אם יש בעיה עם הטשטוש בטווח כזה קצר אודה על תשובתך
לימור שלום רב כאשר יש חוסר ברזל חשוב מאוד לברר את הגורם כי חוסר ברזל יכול לפגוע בבריאות,ולכן חשוב לא רק לתת ברזל אלא לחפש את הגורם לחוסר, מסיבה זו מתן ברזל לא יספיק כי זה עדיין לא עונה על השאלה למה בכלל היה לך חוסר ברזל מלכתחילה, החומר שאת מקבלת לטשטוש הוא חומר בעל פעילות קצרה שמתפנה לגמרי מהגוף תוך מס שעות, כך שאין סכנה בכך שתקבלי שוב חומר כעבור שבוע הסגטרוסקופיה היא בדיקה קצרה מאוד והרבה יותר קלה מקולונוסקופיה, בהצלחה
לפעמים שאני אוכל עם חומציות .כמו קלמניטינות או במיוחד חציל עם חומץ ניסגר לי מעבר האוויר .מצב של חנק .מה הבעיה ?נורא.נורא .מלחיץ ומפחיד
אבי שלום רב קודם כל, כפי שאתה רואה, עד היום נשארת בחים כך שאין להבהל מן התחושה הזו, היא תחושה רגעית שחולפת ואין בה סכנה כנראה שהחומציות גורמת אצלך להתכווצות חזקה של הושט וזה גורם לתחושת החנק, הכי חשוב להרגע כי כשאתה נבהל זה מחמיר את הכל, אפשר גם להתיעץ עם הרופא שלך אולי טיפול נגד חומציות עשוי לעזור
אני בן 30 ולפני חצי שנה התחילו אצלי תופעות של עצירות כרונית כאבי בטן שמאל גזים ונפיחות בבטן . אובחנתי כמעי רגיז וקיבלתי קולוטאל שמפחית במידה מה את הכאבים אך כל יום זה להילחם עם הבטן . הבנתי שמעי רגיז הינו מצב כרוני ואין לו ריפוי . רציתי לדעת האם מעי רגיז זה מצב בו אני אצטרך להילחם איתו כל החיים . ההאם במשך הזמן וככל שהגיל עולה התופעה הזאת של מעי רגיז נירגעת ואולי נעלמת ?
סעדיה שלום מעי רגיש הוא אכן בעיה כרונית, במובן שאין אפשרות להגיד לך: תיקח טיפול 3 ימים וזה יעבור, אך יש לו תקופות שהוא פעיל יותר ותקופות שהוא פעיל פחות, ועם הגיל הוא נעשה פעיל פחות, יש דרכים רבות להתמודד עם הבעיה, אני מציעה לך להכנס לאתר שלנו (לחיצה על הטיפה הכחולה משמאל שכתוב עליה "חוג לנוירוגסטרואנטרולוגיה") ושם יש פירוט של דרכי התמודדות רבות, לא כולן תרופתיות, וצריך לנסות ולראות מה מתאים לך
תודה על תגובתך . יש לי עוד שאלה . כרגע אני בן 30 לפני חצי שנה התחילו התסמינים בעוצמה חזקה מאוד באופו אשר גרם לי להישאר בבית . כרגע עם טיפול תרופתי הצלחתי להפחית תסמינים כבר כ- חודש . האם במשך השנים אני אצטרך להתמודד במלחמה עם התסמינים ? האם יש תקופות שהמחלה לא פעילה וניתן יהיה לחיות איתה ללא תרופות ומלחמות ?? מה קורה בגילים מאוד מבוגרים -מעל 60 האם המחלה ממשיכה בהסתברות גבוהה גם לגילים האלו והאם היא יכולה להוות טריגר למחלות נוספות המתפתחות בגיל כזה ?
הבדיקות שעשיתי לא היו חד משמעיות). שאלתי היא: בכל פעם שיש לי התקף חזק של הבטן (כאבים חזקים בבטן תחתונה, גזים, נפיחות, לעיתים שלשול) אני מרגישה כאילו שאני חולה גם בשפעת, כלומר, כל הגוף כואב לי יחד עם חולשה. האם זה אופייני למעי רגיז? בהתקף האחרון הופיע גם כאב בכתף שמאל יחד עם צרבות (מה שלא היה לי לפני כן). האם גם זה קשור לבטן ולמעי הרגיז?
תחושת חלשה וכאילו שפעת לא קשורה למעי רגיש, אך היא כן קשורה לבעיה הקרויה פיברומיאלגיה שיכולה להופיע גם אצל אנשים עם מעי רגיש, גם צרבות שכיחות יותר אצל אנשים עם מעי רגיש, אך הן מהוות בעיה בפני עצמה שלה טיפול אחר
שלום בת41 סובלת המון שנים מבעיות במעיים אני יוצאת המון לשרותים כאשר חלק מהיציאות רכות ורגילות וחלקן מימיות יש לי יציאות כל יום לאחרונה יש לי שלשולים לא ממושכים אך לפחות 3 פעמים בשבוע ישנם אין לי כאבי בטן ביציאות האחרונות שהן שלשול הופיע דם טרי אני סובלת מטחורים פנימיים ועברתי לפני שנה קולונסקופיה שהיתה תקינה מלבד טחורים פנימיים שנראו נקלחו ביופסיות מהמעי היורד והסיגמא ,הופיע בבדיקה תסנין קל ובעקבות זאת ערכו לי בדיקת פסאג שהיתה תקינה,מה שמדאיג אותי זה השינויים שוב ביציאות והדם הטרי שנראה אחרי יציאות אני לא מתאמצת ביציאות האם יכול להיות שיש פוליפ במעי? והאם לבקש שוב לעבור קולנסקופיה לאור העובדות שציינתי אני בלחץ נוראי תודה
בת שלום בדרך כלל קולונוסופקיה היא בדיקה אמינה ביותר ואין צורך לחזור עליה בטווח קצר של שנה, אבל מאחר ותמיד יתכנו יוצאים מן הכלל אני מציעה לך לפנות לגסטרואנטרולוג ולהתיעץ ביתו אם יש מקום לחזור על הבדיקה או אולי לבצע בדיקות אחרות
מהי שאלתך?
שלום לד"ר יש לי תסמונת מעיים בחלק הימני של הבטן ואני סובלת מטחורים, בזמן ניגוב אני רואה מדי פעם קצת דם על הנייר (לא על הצואה ולא באסלה) בד"כ הדם נמצא כאשר יש לי צואה קשה אבל לא תמיד,מצריך בדיקה נוספת מעבר לבדיקת טחורים שעשיתי כבר?
חלי שלום רב התשובה לשאלה מאוד תלויה בגילך אם את בגיל צעיר - 20-30, והרופא שבדק אותך משוכנע שהטחורים שראה הם אכן הגורם לדימום, ואין סימנים נוספים, אין צורך בבירור נוסף, אם את בגיל מבוגר יותר יתכן ויש צורך בסיגמואידוספקויה או קולונוסקופיה - כלומר בדיקה יסודית יותר של המעי הגס, יתכנו גם גורמים נוספים ולכן כדאי להתיעץ עם רופא שמכיר אותך בברכה דר נפתלי
האם יש כזו תופעה בתסמונת המעי שאם אני נשאר רעב למשך זמן ארוך (כמו לא אוכל מאז שאני קם עד 13:00 בצהריים) שהמעי יכאב לי (כואב לי רק החלק הימני התחתון בד"כ) ומיד שאני אוכל זה נפסק כמעט לגמרי? (אני מאובחן כסובל מתסמנת המעי כחצי שנה ע"י 2 רופאי גסטרו.)
תסמונת המעי הרגיש מתאפיינת ע"י כאב שמוקל לרוב ע"י התרוקנות בשרותים ולא ע"י אכילה. מה שאתה מציין יכול להתאים לנוכחות הליקובקטר שגורם לדלקת בקיבה ולכאב רעב. בקש בדיקה לנוכחות הליקובקטר.
אני מחכה לתוצאות
ד"ר שלום, אני בת 27 בריאה בד"כ. מזה שנים אני יודעת (אך לא בבדיקת רופא) שאני רגישה לחלב בעיקר בצורת חלב קר או חם , ובעיקר אם אני שותה אותו בבוקר . לרוב אם אני שותה נס קפה עם מעט חלב קר בבוקר בלגימה השלישית אני חשה צורך בהול לרוץ לשירותים. בזמן המחזור החודשי התופעה הופכת אפילו דומיננטית יותר ואני בד"כ מתנזרת משתיית חלב בשבוע זה בחודש. אני חיה עם זה בשלום שנים וממשיכה לשתות חלב. שאלתי היא האם הרגישות הזו לחלב עשוייה לפגוע במשהו אחר בגופי ? דבר חיובי שיוצא לי משתיית החלב הוא שתדירות היציאות שלי גבוהות יותר ממה שהיו פעם כאשר הייתי סטודנטית ונמנעתי מלשתות חלב (כיוון שלא ידעתי היכן כאב הבטן יתפוס אותי) ואז היציאות שלי היו 2-3 פעמים בשבוע. אודה לתשובתך, המלצותייך , כאמור מעולם לא נבדקתי לרגישות לחלב או כל דבר אחר. אציין שמלבד היציאות המהירות לאחר שתיית החלב - אין לי כל תופעה אחרת או אלרגיה. בתודה מראש , :-) דיקלה
קשי בדיקת נשיפה לאי סבילות ללקטוז (כל בית חולים) ואם חיובית אני מציע להיוועץ בדיטאנית. מדי פעם מתקיימת אף סדנה ללא עלות בנושא, בהצלחה.
שלום, אני בת 20, כשהייתי בת 16 התחלתי לשלשל באופן יומיומי, כל הזמן, אחרי כל ארוחה, בליווי כאבי בטן נוראיים. פניתי לגסטרואנטרולוג שהפנה אותי לבדיקות מסויימות, ביצעתי בדיקת שקיפות (לא זוכרת את שמה המדוייק)- שיצאה תקינה. ובדיקת אי סבילות ללקטוז- שבה יצאתי חריגה מאוד. הרופא החליט לא להעביר אותי גסטרוסקופיה וקולונסקופיה ואבחן את המצב כ"תסמונת המעי הרגיז". עם הזמן למדתי להרגיל עצמי לא לאכול מוצרי חלב ועוד מספר דברים שעליהם המליץ הרופא. לפני כשנתיים התגייסתי, ומאז המצב השתנה לחלוטין. במקום לשלשל באופן קבוע, אני נמצאת בעצירות באופן קבוע. עצירות שנמשכת לעיתים שבועיים, ובעצם זה נהיה המצב הנתון שלי . בעקבות כך יצאו לי טחורים. שאלתי היא כזאת, האם זה הגיוני שלפני כשנתיים לקטוז היה עושה לי שלשולים, והיום לקטוז עושה לי עצירות? האם אי סבילות ללקטוז היא שני הדברים ההפוכים ביחד? מדוע זה בא בתקופות? מה אתה ממליץ לי לעשות במצבי? המצב לא חמור, אבל נמאס לי להשלים עם המצב ופשוט לחיות ככה. זו לא הדרך הנכונה. מה גם, אני מאוד רוצה להרזות ובמצב הנתון זה בלתי אפשרי. תודה רבה, וערב טוב.
את לא אמורה להשלים עם כלום ! אי סבילות ללקטוז יכולה להתאפיין בשילשול וגם בעצירות. כשלא נוטלים לקטוז כולל לא כתוסף מזון, אז התלונות אמורות להעלם. אם את עדיין סובלת למרות המנעות ממנו אז יש לברר האם את סובלת מתסמונת המעי הרגיש. אם כן אז הטיפול הוא בהתאם לתסמין העיקרי לדוגמא - כעת הייתי מנסה מרכך צואה כגון פגלקס. הרזיה יש לתכנן עם דיטאנית. בהצלחה.
שלום. לאחר 6 שנים של עצירויות קשות(2-8 ימים ללא יציאות בלי משלשלים), מכל הצילומים וכל הבדיקות לא נמצא דבר. לפני 3 חודשים נפתרה הבעייה ע"י כדור בשם "נירוקסל" עם זאת לפני שנתיים אבדתי בהדרגה את יכולת הקשב והריכוז, והזיכרון(פרשתי מלמודי תואר ראשון אחרי 100 נק'). לפני 7 חודשים התחלתי להרגיש חולשה קשה (במרבית היום ובמיוחד בבוקר/לאחר יציאה/אחרי אפילו חצי סיגריה(ולכן הפסקתי לעשן) / אחרי אכילת אוכל מטוגן, לחם ועוד הרבה סוגי אוכל)..בכל הגוף... הרגשה שכל הכוחות מכל הגוף הולכות ומתנקזות לכיוון הקיבה ונעלמות שם, אני לא מסוגל לקרא או להתרכז במשהו .. אני מייד נרדם גם אם ישנתי הרבה לפני כן. התנסתי ב"טיפול" ע"י תזונאי - אכלתי 12 יום רק ענבים ומים - לאחר יומיים מתחילת הטיפול הרגשתי נפלא ,חזק ,מאוד בריא - ב 10 ימים שאכלתי רק ענבים. כשחזרתי לאכול אוכל רגיל - כל החולשות והעיפות הכרונית חזרה יתרה על כך מלפני 6 שנים אני סובל מפריצת דיסק(אם יש קשר) והייתי לוקח כדור בשם "ויוקס פורטה" במשך 5 חודשים כל יום 6-8 כדורים כדי לשרוד, יתכן שגרם לי נזק? אני כל כך עייף משרלטנים וחוסר מקצועיות שמוליכים אותי שולל... אני מתחנן לעזרה...!!!
יתכן שאתה מתאר תלונות של תסמונת תשישות כרונית שלפעמים מלווה את תסמונת המעי הרגיש (במידה ויש לך שינוי בהרגלי היציאה, תפיחות וכאב בטן) בכל מקרה העלה אפשרות זאת בפני רופאך ונסה לפנות לאיבחון. בהצלחה.
תודה רבה... סופסוף אני מרגיש שמישהו יודע מה יש לי...(רגיש = רגיז?) תשישות כרונית זאת בדיוק ההגדרה למה שאני מרגיש, יש לי שינויים בהרגלי יציאה,יש תופעות של תפיחות בבטן - בד"כ יחד עם תשישות קשה - אך ללא כאבים. האם יתכן שמה שאני מרגיש הוא לא תסמונת המעי הרגיש? או שעל פניו זה די ברור.. המון המון תודה ...
שלום רב, אובחנתי לפני כשנתיים כסובל מתסמונת המעי הרגיז. התסמונת אצלי איננה מאופיינת בשלשולים אך ישנה תכיפות רבה ביציאות רכות. בעזרת דיאטה ותזונה שלמדתי עם הזמן הקלו הסיפטומים. אך מדי פעם מגיע התקף הנובע או מלחץ או ממשהו שאכלתי אשר גורם לי לנפיחות, והליכה תכופה מאוד לשירותים. התקפים כאלו הקורים בערך פעם בשבוע או שבועיים, מפריעים בעבודתי ובחיי היום יום. גיליתי שלקיחת כדור אחד של לופרמיד עוצר את היציאות ומקטין במידה ניכרת את האי נעימות והקושי. שאלתי היא, האם לקיחה של כדור לופרמיד אחד פעם בשבוע או שבועיים מותר? האם יכול לגרום לבעיה כלשהי? בתודה, אבישי.
אני סובל מכאבי בלתי מוסברים בגב ותחושת זרמים ברגל שמאל כולל כאב באגן . כאבים אלו התחילו לאחר שהתחלתי לסבול ממעי רגיז .קראתי שפיברומיאליגיה נפוצה בקרב חולי IBS . רופא משפחה נתן לי וולטרן אבל ללא שיפור משמעותי וגם הוא אובד עצות . אני מטופל בקופ"ח מכבי , האם יש מרפאות כאב שניתן להיות מטופל שם ? האם אני עונה על קריטריונים אלו?
שלום, בן 38, לא מעשן ולא שותה אלכוהול, 185/80, ללא עבר של סרטן מעי גס במשפחה. הבעיה והסימפטומים: סובל מזה ארבעה חודשים מכאבי בטן שהחלו בבטן העליונה מתחת לסרעפת ואזור מפתח הלב וירדו בחודשיים האחרונים לכל הבטן עד לבטן התחתונה. לעיתים מרגיש שרפה בבטן במרכז או מתחת למפתח הלב (כאילו חומצה אוכלת אותי מבפנים) או התקף לחץ בבטן העליונה ו/או דיקורת ומיחושים לא נעימים שיכולים להמשך שעות. בדיקה פיזית של הרופא מראה כי יש לי רגישות יתר וכאב בכל הבטן בעיקר באזור של הקיבה ובאזור האפגניסטרי. בנוסף, כאבים לא ממוקדים בחזה מצד ימין שבאים והולכים (נשללה בעיה קארדיאלית באקו לב מנוחה ובמאמץ) ווכן כאבים בעת בליעת מזון בזמן שהאוכל יורד לקיבה. יש לי גם בטן נפוחה והמון גזים מסריחים ולעיתים גם גרפסים. יש לי גם עצירויות (יציאה חליקת פעם ביומיים עם תחשוה של התרוקנות חלקית), צועה קשה, בהירה, קטנה ללא דימום וללא ריר. כואב לי כל יום כל היום גם בשינה. אפילו מתעורר משנתי. לא יכול לישון על הבטן כי כואב לי: דקירות, מיחושים, שריפה, לחץ באזור של הסרעפת (אולי בגלל הבקע?) וכו. בדיקות שעשיתי: למעט קולונסקופיה עשיתי כמעט הכל (דם, שתן, צואה, שלילת הליקובקטר פילורי, PH 24 שעות ללא עדות חד משמעית לרפלוקס, מנומטריה עם LES חלש, אולטראסאונד ללא ממצא, צילום בריום ללא עדות לאכלזיה או ממצא אחר, גסטרוסקופיה וסיטי אינטרוגרפה עם ממצא של בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ ועדות לרפלוקס). ממצאים: בקע סרעפתי גולש קטן של שני ס"מ עם רפלוקס של חומר הניגוד בזמן ששכבתי (מעניין שבבדיקת PH לא נמצא רפלוקס). כדורים שניסיתי: לנטון, נירבקסל וקלוטל לא סייעו באופן מיוחד. לא הקלו על הכאבים. כרגע מנסה אומפרדקס פעמיים ביום ל - 20 מ"ג גם ללא הטבה. ניסתי גם בהמלצת נטרופטית, שטענה שיש לי גיסטריטיס למרות שלא רואים זאת בבדיקות (גם לא בביופסיה שלקחו לי בגסטרוסקופיה) דיאטה אורגנית בשילוב ויטמינים, תוספים של חברת BIO CARE (גאס פלוס, HEP94) וחליטות...גם ללא הועיל חוץ מים הוצאות כספיות. ניסיתי גם סלציאה למערכת העיכול...גם ללא הועיל. נסיתי גם רפלקסולוגיה ודיקור... אני מיואש!!!! שאלותיי: 1. האם מומלץ לעשות בדיקת קולונסקופיה או שכל הסימפטומים שתארתי מעידים שיש לי בעיה תפקודית ו/או מעי רגיש ואולי כדאי לנסות ציפרלקס 10 מ"ג (מפחד בגלל ששמעתי שפוגע בתפקוד המיני). 2. האם ייתכן שכל הסימפטומים האלה בגלל הבקע הסרעפתי שנוצר לי השנה? (לא ממש בא לי לעשו ניתוח אבל אם לא תהיה ברירה אז אעשה!) 3. מה מומלץ לעשות חוץ מלקפוץ מהגג? העניין שהכל התחיל לי בגיל 38 פתאום ללא התראה מוקדמת ואני לא מצליח להבין זאת. מודה מקרב לב על הכוונה מקצועית רצינית. דניאל
נשמע שיש להתקדם בבירור ולבצע מיפוי התרוקנות קיבה ותבחין אי סבילות למזונות (לקטוז ופרוקטוז), בהצלחה
שלום רב! מזה כמה חודשים ריר כתום אדמדם על גבי הצואה, עם הפסקות. מה עליי לעשות?
אני סובלת כשנתיים מבחילות קשות גיהוקים והרגשה לא טובה במעיים ללא שלשולים האם אלה סימנים של רפרלוקס או של מעי רגיש האם יש שוני בטיפול . לוקחת מדי פעם לוסק ופרמיןזה לא עוזר .
אני לא סבור שיש קשר לאי אילו מהאבחנות שהעלת. נסי לבדוק עם רופא גסטרו האם יש מקום לבירור ע"י גסטרוסקופיה ומיפוי התרוקנות קיבה, בררי לגבי הליקובקטר פילורי.
האם תרופה זאת נימכרת בארץ תחת איזשהוא שם אחר ? האם היא ניתנת בקופ"ח למי שסובל ממעי רגיז עצירותי
תכשיר זה אינו ניתן ע"י קופות החולים לתסמונת המעי הרגיש. אפשר לפנות לבית המרקחת ולברר האם קיים בישראל. תכשיר זה משתייך לקבוצת תרופות ספזמוליטיות אנטי עוויתות ולהערכתי כדאי לבדוק אם בנמצא. למה לא לנסות קולוטאל המצוי בארץ ובכל הקופות.
קראתי שמריחואנה עוזרת מאוד בהקלה על סימפטומי IBS . האם ניתן לקבל מרשם מרופא למרינול למי שסובל קשות מ IBS ולקח את כל סוגי כדורי האנטי דיכאון והאנטי ספזם ללא הצלחה ?
בהסתמך על הידע שמתקבל מהמחקרים המובילים ומהידע שהצטבר במרפאות שעוסקות בטיפול ב IBS אין מריחואנהמקובלת כטיפול עליו אנו ממליצים באופן רוטיני. נכון הדבר כי ישנם דיווחים על יעילות אולם אילו הם דיווחים על קבוצות חולים קטנות ומדיווחים אילו אין להסיק על הכלל. במידה ויתקיים מחקר בנושא זה נעלה את הידיעה לאתר ונשמח לעניין אותך בכך.
אובחנתי כסובל מIBS לא מזמן לאחר כשש שנים של חוסר ידיעה וסבל רב. מחקרים או לא מחקרים, שימוש במריחואנה עזר בדברים הנ"ל: -מקהה את כאבי הבטן בזמן העיכול ובכללי עד אפילו העלמותם. -פתר את בעיות השינה האי סדירה. -מרגיע ומונע את ההתכווציות הנלוות לכאבי הבטן והכאבים. לצערי, מדובר בביש מזל, חולי IBS נמצאים בתקופת ביניים בה רק מתחילים להכיר בכלל בקיומה, לפני כחמש שנים כשהתלוננתי בצבא על שילשולים וריצות בלתי פוסקות לשירותים המלווה בכאבים בזמן העיכול חשבו שזה עניין של דיאטה. היום אני מודע לכך שהדיאטה אכן משפיעה בצורה ניכרת על המחלה (אגב הרפואה המערבית קוראת לה תסמונת, כמו ברוב המקרים בו לא ידוע כמעט כלום עליה) אך לא מונעת ולא מקלה על הכאבים היומיומיים והשיתוק החברתי שנגרם ממנה בדומה לקרון. לקרון מאשרים שימוש במריחואנה רפואית, לדעתי, להוציא כמה סיפטומים נוספים שקיימים בקרון וכן הסיכוי להסתבכות, רוב התופעות היומיומיות דומות. נותר לי רק לאחל למדינה המקובעת והמיושנת שלנו להתעורר ולהבין שמריחואנה היא לא סם. היא צמח מרפא ומקומה על המדף ליד כל מה שמוכרים במרכזי ההומופאתיה. בברכה, יובל.
האם צואה מעורבת עם ריר זה מאפיין תסמונת המעי? ואם לא אז מה כן? ומה הסיבה לזה שיש רירי בצואה?
אילת שלום צואה מעורבת עם רירי בלבד, ללא דם וללא מוגלה, יכולה בהחלט להיות חלק מתסמונת המעי הרגיש,הריר הוא חומר שמופרש באופן טבעי מן המעי כדי לגרום לו להיות חלק יותר, ולפעמים עקב גרוי של המעי יש הפרשה מוגברת שלו
מאובחן כחולה במעי רגיז וסובל מיציאות מתפוררות לעיתים קרובות האם זה בסדר? (מתפורר זה אומר שזה ממש מתפורר באסלה משו מוזר) כמו כן הרגשת הכאב מהמעי (התחתון הימני) היא לפעמים כמו משיכה/צביטה האם גם זה בסדר למעי רגיז?
שלום רב כמובן קשה לי לעשות אבחנה של מעי רגיז מהנתונים שמסרת, אך אני מניחה שהיית אצל רופא שעשה הערכה והיגיע למסקנה שזו אכן הבעיה שלך זה שהצואה מתפוררת קשור לכמות הסיבים שהיא מכילה ולא מצביע על מחלה כלשהיא, כאב הנמשך כמה דקות כמו משיכה צביטה בהחלט יכול להתאים למעי רגיש ונובע כנראה מעווית רגעית של המעי בברכה
יכולה להיות לי הרגשה של הצקה או תחושה לא נעימה במשך כל היום עם עליות וירידות בעוצמת ההרגשה- הכאב יכול להעלם כמעט לגמרי ליום או יומיים או לפעמים לכמה ימים וחוזר שוב, בד"כ זה מלווה בנפיחות במקום הכאב (ימני תחתון)
צ
קשה לי להאמין שאני סובלת ממעי רגיש, אין לי בעיה ביציאות ולא נפיחות בבטן.. לעומת זאת, הקיבה שלי כל הזמן מוציאה רעשים חזקים מאוד כמו של קרקור, וממש לא מרעב. לא משנה כמה אוכל, אהיה שבעה ועדיין הרעשים האיומים האלה מופיעים מיותר לציין שזה לא נעים בחברה.. האם זה קשור למעי רגיש או משהו אחר...? רופא המשפחה שלי די הפטיר אותי שזה יעבור למרות שזה ככה לסירוגין בשנתיים האחרונות..
לילי שלום רב אני מבינה אותך, זה אכן יכול להיות מביך אם כי מדובר בתופעה נורמלית לגמרי שקורית להרבה אנשים, אם זה לא מלווה בתופעות נוספות כמו כאבי בטן או ירידה במשקל אז זה לא בהכרח מצביע על מחלה כלשהיא, ניתן לנסות טיפול שמרגיע תנועתיות קיבה כמו קולוטאל או נוטנסיל בברכה
אני סובל חצי שנה מ IBS עצירותי ... רופא נתן לי חצי כדור של סרוקסט ליום .. יש הטבה אך הפגיעה בתפקוד המיני קשה . מה גם שאני נוטל בנוסף פרופסיה לשיער . שמעתי על כדור בשם מירו וקראתי באינטרנט על תוצאות טובות איתו עם IBS . רציתי לדעת מהו המינון האופטימלי ל IBS ולמשך כמה זמן להשתמש ?. האם רופא נוהג לתת אותו ל IBS ? האם הוא עדיין פוגע בתפקוד המיני ?
מירו שייך גם הוא לקבוצת נוגדי הדיכאון וכמוהם משפיע גם על מערכת העיכול, מכל מקום לכל התרופות האלה יתכנו תופעות לוואי ולכן אין לקחת אותן בלי להוועץ ברופא ובלי להיות במעקב אם הסרוקסט גורם לך לתופעות לוואי לא רצויות כדאי להתיעץ עם הרופא שנתן לך אותו אולי ימצא לך תחליף עם פחות תופעות לוואי בברכת רפואה שלמה