פורום מעי רגיש

החוג הנוירו-גסטרואנטרולוגי מתמחה במחלות פונקציונליות של מערכת העיכול. במסגרת הפורום תפתח אפשרות למתעניינים לשאול שאלות את המומחים בתחום, ובנוסף תתאפשר כמובן התדיינות פנימית של המתעניינים עצמם. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות לבעיות של תנועתיות מערכת העיכול כגון צרבות, אי סדירות היציאות, כאבי בטן, גזים, תסמונת המעי הרגיש, בדיקות ויעוץ לטיפולים השונים הקיימים. למידע רחב ועדכני: החוג לנוירו-גסטרואנטרולוגיה מעמיד לרשות המתעניינים אתר המכיל כתבות, מאגר רופאים, קישורים, אירועים וכו'. כתובת האתר: www.ibs.org.il.
6047 הודעות
5832 תשובות מומחה

מנהל פורום מעי רגיש

03/12/2008 | 18:35 | מאת: אבי דיאס

לפעמים שאני אוכל עם חומציות .כמו קלמניטינות או במיוחד חציל עם חומץ ניסגר לי מעבר האוויר .מצב של חנק .מה הבעיה ?נורא.נורא .מלחיץ ומפחיד

03/12/2008 | 23:27 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אבי שלום רב קודם כל, כפי שאתה רואה, עד היום נשארת בחים כך שאין להבהל מן התחושה הזו, היא תחושה רגעית שחולפת ואין בה סכנה כנראה שהחומציות גורמת אצלך להתכווצות חזקה של הושט וזה גורם לתחושת החנק, הכי חשוב להרגע כי כשאתה נבהל זה מחמיר את הכל, אפשר גם להתיעץ עם הרופא שלך אולי טיפול נגד חומציות עשוי לעזור

01/12/2008 | 17:58 | מאת: סעדיה

אני בן 30 ולפני חצי שנה התחילו אצלי תופעות של עצירות כרונית כאבי בטן שמאל גזים ונפיחות בבטן . אובחנתי כמעי רגיז וקיבלתי קולוטאל שמפחית במידה מה את הכאבים אך כל יום זה להילחם עם הבטן . הבנתי שמעי רגיז הינו מצב כרוני ואין לו ריפוי . רציתי לדעת האם מעי רגיז זה מצב בו אני אצטרך להילחם איתו כל החיים . ההאם במשך הזמן וככל שהגיל עולה התופעה הזאת של מעי רגיז נירגעת ואולי נעלמת ?

03/12/2008 | 23:24 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

סעדיה שלום מעי רגיש הוא אכן בעיה כרונית, במובן שאין אפשרות להגיד לך: תיקח טיפול 3 ימים וזה יעבור, אך יש לו תקופות שהוא פעיל יותר ותקופות שהוא פעיל פחות, ועם הגיל הוא נעשה פעיל פחות, יש דרכים רבות להתמודד עם הבעיה, אני מציעה לך להכנס לאתר שלנו (לחיצה על הטיפה הכחולה משמאל שכתוב עליה "חוג לנוירוגסטרואנטרולוגיה") ושם יש פירוט של דרכי התמודדות רבות, לא כולן תרופתיות, וצריך לנסות ולראות מה מתאים לך

תודה על תגובתך . יש לי עוד שאלה . כרגע אני בן 30 לפני חצי שנה התחילו התסמינים בעוצמה חזקה מאוד באופו אשר גרם לי להישאר בבית . כרגע עם טיפול תרופתי הצלחתי להפחית תסמינים כבר כ- חודש . האם במשך השנים אני אצטרך להתמודד במלחמה עם התסמינים ? האם יש תקופות שהמחלה לא פעילה וניתן יהיה לחיות איתה ללא תרופות ומלחמות ?? מה קורה בגילים מאוד מבוגרים -מעל 60 האם המחלה ממשיכה בהסתברות גבוהה גם לגילים האלו והאם היא יכולה להוות טריגר למחלות נוספות המתפתחות בגיל כזה ?

הבדיקות שעשיתי לא היו חד משמעיות). שאלתי היא: בכל פעם שיש לי התקף חזק של הבטן (כאבים חזקים בבטן תחתונה, גזים, נפיחות, לעיתים שלשול) אני מרגישה כאילו שאני חולה גם בשפעת, כלומר, כל הגוף כואב לי יחד עם חולשה. האם זה אופייני למעי רגיז? בהתקף האחרון הופיע גם כאב בכתף שמאל יחד עם צרבות (מה שלא היה לי לפני כן). האם גם זה קשור לבטן ולמעי הרגיז?

03/12/2008 | 23:19 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

תחושת חלשה וכאילו שפעת לא קשורה למעי רגיש, אך היא כן קשורה לבעיה הקרויה פיברומיאלגיה שיכולה להופיע גם אצל אנשים עם מעי רגיש, גם צרבות שכיחות יותר אצל אנשים עם מעי רגיש, אך הן מהוות בעיה בפני עצמה שלה טיפול אחר

26/11/2008 | 12:43 | מאת: בת

שלום בת41 סובלת המון שנים מבעיות במעיים אני יוצאת המון לשרותים כאשר חלק מהיציאות רכות ורגילות וחלקן מימיות יש לי יציאות כל יום לאחרונה יש לי שלשולים לא ממושכים אך לפחות 3 פעמים בשבוע ישנם אין לי כאבי בטן ביציאות האחרונות שהן שלשול הופיע דם טרי אני סובלת מטחורים פנימיים ועברתי לפני שנה קולונסקופיה שהיתה תקינה מלבד טחורים פנימיים שנראו נקלחו ביופסיות מהמעי היורד והסיגמא ,הופיע בבדיקה תסנין קל ובעקבות זאת ערכו לי בדיקת פסאג שהיתה תקינה,מה שמדאיג אותי זה השינויים שוב ביציאות והדם הטרי שנראה אחרי יציאות אני לא מתאמצת ביציאות האם יכול להיות שיש פוליפ במעי? והאם לבקש שוב לעבור קולנסקופיה לאור העובדות שציינתי אני בלחץ נוראי תודה

03/12/2008 | 23:17 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

בת שלום בדרך כלל קולונוסופקיה היא בדיקה אמינה ביותר ואין צורך לחזור עליה בטווח קצר של שנה, אבל מאחר ותמיד יתכנו יוצאים מן הכלל אני מציעה לך לפנות לגסטרואנטרולוג ולהתיעץ ביתו אם יש מקום לחזור על הבדיקה או אולי לבצע בדיקות אחרות

26/11/2008 | 12:39 | מאת: בת

15/12/2008 | 01:37 | מאת: דר דיקמן רם

מהי שאלתך?

26/11/2008 | 08:19 | מאת: חלי

שלום לד"ר יש לי תסמונת מעיים בחלק הימני של הבטן ואני סובלת מטחורים, בזמן ניגוב אני רואה מדי פעם קצת דם על הנייר (לא על הצואה ולא באסלה) בד"כ הדם נמצא כאשר יש לי צואה קשה אבל לא תמיד,מצריך בדיקה נוספת מעבר לבדיקת טחורים שעשיתי כבר?

03/12/2008 | 23:15 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

חלי שלום רב התשובה לשאלה מאוד תלויה בגילך אם את בגיל צעיר - 20-30, והרופא שבדק אותך משוכנע שהטחורים שראה הם אכן הגורם לדימום, ואין סימנים נוספים, אין צורך בבירור נוסף, אם את בגיל מבוגר יותר יתכן ויש צורך בסיגמואידוספקויה או קולונוסקופיה - כלומר בדיקה יסודית יותר של המעי הגס, יתכנו גם גורמים נוספים ולכן כדאי להתיעץ עם רופא שמכיר אותך בברכה דר נפתלי

24/11/2008 | 20:40 | מאת: רוני

האם יש כזו תופעה בתסמונת המעי שאם אני נשאר רעב למשך זמן ארוך (כמו לא אוכל מאז שאני קם עד 13:00 בצהריים) שהמעי יכאב לי (כואב לי רק החלק הימני התחתון בד"כ) ומיד שאני אוכל זה נפסק כמעט לגמרי? (אני מאובחן כסובל מתסמנת המעי כחצי שנה ע"י 2 רופאי גסטרו.)

תסמונת המעי הרגיש מתאפיינת ע"י כאב שמוקל לרוב ע"י התרוקנות בשרותים ולא ע"י אכילה. מה שאתה מציין יכול להתאים לנוכחות הליקובקטר שגורם לדלקת בקיבה ולכאב רעב. בקש בדיקה לנוכחות הליקובקטר.

25/11/2008 | 22:48 | מאת: רוני

אני מחכה לתוצאות

24/11/2008 | 15:19 | מאת: דיקלה

ד"ר שלום, אני בת 27 בריאה בד"כ. מזה שנים אני יודעת (אך לא בבדיקת רופא) שאני רגישה לחלב בעיקר בצורת חלב קר או חם , ובעיקר אם אני שותה אותו בבוקר . לרוב אם אני שותה נס קפה עם מעט חלב קר בבוקר בלגימה השלישית אני חשה צורך בהול לרוץ לשירותים. בזמן המחזור החודשי התופעה הופכת אפילו דומיננטית יותר ואני בד"כ מתנזרת משתיית חלב בשבוע זה בחודש. אני חיה עם זה בשלום שנים וממשיכה לשתות חלב. שאלתי היא האם הרגישות הזו לחלב עשוייה לפגוע במשהו אחר בגופי ? דבר חיובי שיוצא לי משתיית החלב הוא שתדירות היציאות שלי גבוהות יותר ממה שהיו פעם כאשר הייתי סטודנטית ונמנעתי מלשתות חלב (כיוון שלא ידעתי היכן כאב הבטן יתפוס אותי) ואז היציאות שלי היו 2-3 פעמים בשבוע. אודה לתשובתך, המלצותייך , כאמור מעולם לא נבדקתי לרגישות לחלב או כל דבר אחר. אציין שמלבד היציאות המהירות לאחר שתיית החלב - אין לי כל תופעה אחרת או אלרגיה. בתודה מראש , :-) דיקלה

קשי בדיקת נשיפה לאי סבילות ללקטוז (כל בית חולים) ואם חיובית אני מציע להיוועץ בדיטאנית. מדי פעם מתקיימת אף סדנה ללא עלות בנושא, בהצלחה.

23/11/2008 | 19:14 | מאת: צעירה

שלום, אני בת 20, כשהייתי בת 16 התחלתי לשלשל באופן יומיומי, כל הזמן, אחרי כל ארוחה, בליווי כאבי בטן נוראיים. פניתי לגסטרואנטרולוג שהפנה אותי לבדיקות מסויימות, ביצעתי בדיקת שקיפות (לא זוכרת את שמה המדוייק)- שיצאה תקינה. ובדיקת אי סבילות ללקטוז- שבה יצאתי חריגה מאוד. הרופא החליט לא להעביר אותי גסטרוסקופיה וקולונסקופיה ואבחן את המצב כ"תסמונת המעי הרגיז". עם הזמן למדתי להרגיל עצמי לא לאכול מוצרי חלב ועוד מספר דברים שעליהם המליץ הרופא. לפני כשנתיים התגייסתי, ומאז המצב השתנה לחלוטין. במקום לשלשל באופן קבוע, אני נמצאת בעצירות באופן קבוע. עצירות שנמשכת לעיתים שבועיים, ובעצם זה נהיה המצב הנתון שלי . בעקבות כך יצאו לי טחורים. שאלתי היא כזאת, האם זה הגיוני שלפני כשנתיים לקטוז היה עושה לי שלשולים, והיום לקטוז עושה לי עצירות? האם אי סבילות ללקטוז היא שני הדברים ההפוכים ביחד? מדוע זה בא בתקופות? מה אתה ממליץ לי לעשות במצבי? המצב לא חמור, אבל נמאס לי להשלים עם המצב ופשוט לחיות ככה. זו לא הדרך הנכונה. מה גם, אני מאוד רוצה להרזות ובמצב הנתון זה בלתי אפשרי. תודה רבה, וערב טוב.

את לא אמורה להשלים עם כלום ! אי סבילות ללקטוז יכולה להתאפיין בשילשול וגם בעצירות. כשלא נוטלים לקטוז כולל לא כתוסף מזון, אז התלונות אמורות להעלם. אם את עדיין סובלת למרות המנעות ממנו אז יש לברר האם את סובלת מתסמונת המעי הרגיש. אם כן אז הטיפול הוא בהתאם לתסמין העיקרי לדוגמא - כעת הייתי מנסה מרכך צואה כגון פגלקס. הרזיה יש לתכנן עם דיטאנית. בהצלחה.

שלום. לאחר 6 שנים של עצירויות קשות(2-8 ימים ללא יציאות בלי משלשלים), מכל הצילומים וכל הבדיקות לא נמצא דבר. לפני 3 חודשים נפתרה הבעייה ע"י כדור בשם "נירוקסל" עם זאת לפני שנתיים אבדתי בהדרגה את יכולת הקשב והריכוז, והזיכרון(פרשתי מלמודי תואר ראשון אחרי 100 נק'). לפני 7 חודשים התחלתי להרגיש חולשה קשה (במרבית היום ובמיוחד בבוקר/לאחר יציאה/אחרי אפילו חצי סיגריה(ולכן הפסקתי לעשן) / אחרי אכילת אוכל מטוגן, לחם ועוד הרבה סוגי אוכל)..בכל הגוף... הרגשה שכל הכוחות מכל הגוף הולכות ומתנקזות לכיוון הקיבה ונעלמות שם, אני לא מסוגל לקרא או להתרכז במשהו .. אני מייד נרדם גם אם ישנתי הרבה לפני כן. התנסתי ב"טיפול" ע"י תזונאי - אכלתי 12 יום רק ענבים ומים - לאחר יומיים מתחילת הטיפול הרגשתי נפלא ,חזק ,מאוד בריא - ב 10 ימים שאכלתי רק ענבים. כשחזרתי לאכול אוכל רגיל - כל החולשות והעיפות הכרונית חזרה יתרה על כך מלפני 6 שנים אני סובל מפריצת דיסק(אם יש קשר) והייתי לוקח כדור בשם "ויוקס פורטה" במשך 5 חודשים כל יום 6-8 כדורים כדי לשרוד, יתכן שגרם לי נזק? אני כל כך עייף משרלטנים וחוסר מקצועיות שמוליכים אותי שולל... אני מתחנן לעזרה...!!!

יתכן שאתה מתאר תלונות של תסמונת תשישות כרונית שלפעמים מלווה את תסמונת המעי הרגיש (במידה ויש לך שינוי בהרגלי היציאה, תפיחות וכאב בטן) בכל מקרה העלה אפשרות זאת בפני רופאך ונסה לפנות לאיבחון. בהצלחה.

תודה רבה... סופסוף אני מרגיש שמישהו יודע מה יש לי...(רגיש = רגיז?) תשישות כרונית זאת בדיוק ההגדרה למה שאני מרגיש, יש לי שינויים בהרגלי יציאה,יש תופעות של תפיחות בבטן - בד"כ יחד עם תשישות קשה - אך ללא כאבים. האם יתכן שמה שאני מרגיש הוא לא תסמונת המעי הרגיש? או שעל פניו זה די ברור.. המון המון תודה ...

19/11/2008 | 18:52 | מאת: אבישי

שלום רב, אובחנתי לפני כשנתיים כסובל מתסמונת המעי הרגיז. התסמונת אצלי איננה מאופיינת בשלשולים אך ישנה תכיפות רבה ביציאות רכות. בעזרת דיאטה ותזונה שלמדתי עם הזמן הקלו הסיפטומים. אך מדי פעם מגיע התקף הנובע או מלחץ או ממשהו שאכלתי אשר גורם לי לנפיחות, והליכה תכופה מאוד לשירותים. התקפים כאלו הקורים בערך פעם בשבוע או שבועיים, מפריעים בעבודתי ובחיי היום יום. גיליתי שלקיחת כדור אחד של לופרמיד עוצר את היציאות ומקטין במידה ניכרת את האי נעימות והקושי. שאלתי היא, האם לקיחה של כדור לופרמיד אחד פעם בשבוע או שבועיים מותר? האם יכול לגרום לבעיה כלשהי? בתודה, אבישי.

בהחלט מותר ואף מומלץ.

19/11/2008 | 17:19 | מאת: יעקביעקב

אני סובל מכאבי בלתי מוסברים בגב ותחושת זרמים ברגל שמאל כולל כאב באגן . כאבים אלו התחילו לאחר שהתחלתי לסבול ממעי רגיז .קראתי שפיברומיאליגיה נפוצה בקרב חולי IBS . רופא משפחה נתן לי וולטרן אבל ללא שיפור משמעותי וגם הוא אובד עצות . אני מטופל בקופ"ח מכבי , האם יש מרפאות כאב שניתן להיות מטופל שם ? האם אני עונה על קריטריונים אלו?

לדעתי אין קשר ברור בין הכאב שלך שאופיו עיצבי לבין IBS. מציע פנייה לאורטופד ופיזיותראפיה

שלום, בן 38, לא מעשן ולא שותה אלכוהול, 185/80, ללא עבר של סרטן מעי גס במשפחה. הבעיה והסימפטומים: סובל מזה ארבעה חודשים מכאבי בטן שהחלו בבטן העליונה מתחת לסרעפת ואזור מפתח הלב וירדו בחודשיים האחרונים לכל הבטן עד לבטן התחתונה. לעיתים מרגיש שרפה בבטן במרכז או מתחת למפתח הלב (כאילו חומצה אוכלת אותי מבפנים) או התקף לחץ בבטן העליונה ו/או דיקורת ומיחושים לא נעימים שיכולים להמשך שעות. בדיקה פיזית של הרופא מראה כי יש לי רגישות יתר וכאב בכל הבטן בעיקר באזור של הקיבה ובאזור האפגניסטרי. בנוסף, כאבים לא ממוקדים בחזה מצד ימין שבאים והולכים (נשללה בעיה קארדיאלית באקו לב מנוחה ובמאמץ) ווכן כאבים בעת בליעת מזון בזמן שהאוכל יורד לקיבה. יש לי גם בטן נפוחה והמון גזים מסריחים ולעיתים גם גרפסים. יש לי גם עצירויות (יציאה חליקת פעם ביומיים עם תחשוה של התרוקנות חלקית), צועה קשה, בהירה, קטנה ללא דימום וללא ריר. כואב לי כל יום כל היום גם בשינה. אפילו מתעורר משנתי. לא יכול לישון על הבטן כי כואב לי: דקירות, מיחושים, שריפה, לחץ באזור של הסרעפת (אולי בגלל הבקע?) וכו. בדיקות שעשיתי: למעט קולונסקופיה עשיתי כמעט הכל (דם, שתן, צואה, שלילת הליקובקטר פילורי, PH 24 שעות ללא עדות חד משמעית לרפלוקס, מנומטריה עם LES חלש, אולטראסאונד ללא ממצא, צילום בריום ללא עדות לאכלזיה או ממצא אחר, גסטרוסקופיה וסיטי אינטרוגרפה עם ממצא של בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ ועדות לרפלוקס). ממצאים: בקע סרעפתי גולש קטן של שני ס"מ עם רפלוקס של חומר הניגוד בזמן ששכבתי (מעניין שבבדיקת PH לא נמצא רפלוקס). כדורים שניסיתי: לנטון, נירבקסל וקלוטל לא סייעו באופן מיוחד. לא הקלו על הכאבים. כרגע מנסה אומפרדקס פעמיים ביום ל - 20 מ"ג גם ללא הטבה. ניסתי גם בהמלצת נטרופטית, שטענה שיש לי גיסטריטיס למרות שלא רואים זאת בבדיקות (גם לא בביופסיה שלקחו לי בגסטרוסקופיה) דיאטה אורגנית בשילוב ויטמינים, תוספים של חברת BIO CARE (גאס פלוס, HEP94) וחליטות...גם ללא הועיל חוץ מים הוצאות כספיות. ניסיתי גם סלציאה למערכת העיכול...גם ללא הועיל. נסיתי גם רפלקסולוגיה ודיקור... אני מיואש!!!! שאלותיי: 1. האם מומלץ לעשות בדיקת קולונסקופיה או שכל הסימפטומים שתארתי מעידים שיש לי בעיה תפקודית ו/או מעי רגיש ואולי כדאי לנסות ציפרלקס 10 מ"ג (מפחד בגלל ששמעתי שפוגע בתפקוד המיני). 2. האם ייתכן שכל הסימפטומים האלה בגלל הבקע הסרעפתי שנוצר לי השנה? (לא ממש בא לי לעשו ניתוח אבל אם לא תהיה ברירה אז אעשה!) 3. מה מומלץ לעשות חוץ מלקפוץ מהגג? העניין שהכל התחיל לי בגיל 38 פתאום ללא התראה מוקדמת ואני לא מצליח להבין זאת. מודה מקרב לב על הכוונה מקצועית רצינית. דניאל

נשמע שיש להתקדם בבירור ולבצע מיפוי התרוקנות קיבה ותבחין אי סבילות למזונות (לקטוז ופרוקטוז), בהצלחה

20/11/2008 | 07:48 | מאת: דניאל

18/11/2008 | 20:24 | מאת: עינב

שלום רב! מזה כמה חודשים ריר כתום אדמדם על גבי הצואה, עם הפסקות. מה עליי לעשות?

פני לרופא גסטרואנטרולוג ולפרוקטולוג. יש לברר את התלונה ע"י בדיקה אנדוסקופית.

אני סובלת כשנתיים מבחילות קשות גיהוקים והרגשה לא טובה במעיים ללא שלשולים האם אלה סימנים של רפרלוקס או של מעי רגיש האם יש שוני בטיפול . לוקחת מדי פעם לוסק ופרמיןזה לא עוזר .

אני לא סבור שיש קשר לאי אילו מהאבחנות שהעלת. נסי לבדוק עם רופא גסטרו האם יש מקום לבירור ע"י גסטרוסקופיה ומיפוי התרוקנות קיבה, בררי לגבי הליקובקטר פילורי.

17/11/2008 | 21:57 | מאת: סעידי

האם תרופה זאת נימכרת בארץ תחת איזשהוא שם אחר ? האם היא ניתנת בקופ"ח למי שסובל ממעי רגיז עצירותי

תכשיר זה אינו ניתן ע"י קופות החולים לתסמונת המעי הרגיש. אפשר לפנות לבית המרקחת ולברר האם קיים בישראל. תכשיר זה משתייך לקבוצת תרופות ספזמוליטיות אנטי עוויתות ולהערכתי כדאי לבדוק אם בנמצא. למה לא לנסות קולוטאל המצוי בארץ ובכל הקופות.

17/11/2008 | 03:52 | מאת: יעקב

קראתי שמריחואנה עוזרת מאוד בהקלה על סימפטומי IBS . האם ניתן לקבל מרשם מרופא למרינול למי שסובל קשות מ IBS ולקח את כל סוגי כדורי האנטי דיכאון והאנטי ספזם ללא הצלחה ?

בהסתמך על הידע שמתקבל מהמחקרים המובילים ומהידע שהצטבר במרפאות שעוסקות בטיפול ב IBS אין מריחואנהמקובלת כטיפול עליו אנו ממליצים באופן רוטיני. נכון הדבר כי ישנם דיווחים על יעילות אולם אילו הם דיווחים על קבוצות חולים קטנות ומדיווחים אילו אין להסיק על הכלל. במידה ויתקיים מחקר בנושא זה נעלה את הידיעה לאתר ונשמח לעניין אותך בכך.

18/11/2010 | 11:21 | מאת: יובל יוסף

אובחנתי כסובל מIBS לא מזמן לאחר כשש שנים של חוסר ידיעה וסבל רב. מחקרים או לא מחקרים, שימוש במריחואנה עזר בדברים הנ"ל: -מקהה את כאבי הבטן בזמן העיכול ובכללי עד אפילו העלמותם. -פתר את בעיות השינה האי סדירה. -מרגיע ומונע את ההתכווציות הנלוות לכאבי הבטן והכאבים. לצערי, מדובר בביש מזל, חולי IBS נמצאים בתקופת ביניים בה רק מתחילים להכיר בכלל בקיומה, לפני כחמש שנים כשהתלוננתי בצבא על שילשולים וריצות בלתי פוסקות לשירותים המלווה בכאבים בזמן העיכול חשבו שזה עניין של דיאטה. היום אני מודע לכך שהדיאטה אכן משפיעה בצורה ניכרת על המחלה (אגב הרפואה המערבית קוראת לה תסמונת, כמו ברוב המקרים בו לא ידוע כמעט כלום עליה) אך לא מונעת ולא מקלה על הכאבים היומיומיים והשיתוק החברתי שנגרם ממנה בדומה לקרון. לקרון מאשרים שימוש במריחואנה רפואית, לדעתי, להוציא כמה סיפטומים נוספים שקיימים בקרון וכן הסיכוי להסתבכות, רוב התופעות היומיומיות דומות. נותר לי רק לאחל למדינה המקובעת והמיושנת שלנו להתעורר ולהבין שמריחואנה היא לא סם. היא צמח מרפא ומקומה על המדף ליד כל מה שמוכרים במרכזי ההומופאתיה. בברכה, יובל.

13/11/2008 | 10:41 | מאת: אילת

האם צואה מעורבת עם ריר זה מאפיין תסמונת המעי? ואם לא אז מה כן? ומה הסיבה לזה שיש רירי בצואה?

15/11/2008 | 00:14 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אילת שלום צואה מעורבת עם רירי בלבד, ללא דם וללא מוגלה, יכולה בהחלט להיות חלק מתסמונת המעי הרגיש,הריר הוא חומר שמופרש באופן טבעי מן המעי כדי לגרום לו להיות חלק יותר, ולפעמים עקב גרוי של המעי יש הפרשה מוגברת שלו

12/11/2008 | 17:43 | מאת: הרצל

מאובחן כחולה במעי רגיז וסובל מיציאות מתפוררות לעיתים קרובות האם זה בסדר? (מתפורר זה אומר שזה ממש מתפורר באסלה משו מוזר) כמו כן הרגשת הכאב מהמעי (התחתון הימני) היא לפעמים כמו משיכה/צביטה האם גם זה בסדר למעי רגיז?

12/11/2008 | 22:10 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

שלום רב כמובן קשה לי לעשות אבחנה של מעי רגיז מהנתונים שמסרת, אך אני מניחה שהיית אצל רופא שעשה הערכה והיגיע למסקנה שזו אכן הבעיה שלך זה שהצואה מתפוררת קשור לכמות הסיבים שהיא מכילה ולא מצביע על מחלה כלשהיא, כאב הנמשך כמה דקות כמו משיכה צביטה בהחלט יכול להתאים למעי רגיש ונובע כנראה מעווית רגעית של המעי בברכה

12/11/2008 | 23:36 | מאת: הרצל

יכולה להיות לי הרגשה של הצקה או תחושה לא נעימה במשך כל היום עם עליות וירידות בעוצמת ההרגשה- הכאב יכול להעלם כמעט לגמרי ליום או יומיים או לפעמים לכמה ימים וחוזר שוב, בד"כ זה מלווה בנפיחות במקום הכאב (ימני תחתון)

צ

12/11/2008 | 16:47 | מאת: לילי

קשה לי להאמין שאני סובלת ממעי רגיש, אין לי בעיה ביציאות ולא נפיחות בבטן.. לעומת זאת, הקיבה שלי כל הזמן מוציאה רעשים חזקים מאוד כמו של קרקור, וממש לא מרעב. לא משנה כמה אוכל, אהיה שבעה ועדיין הרעשים האיומים האלה מופיעים מיותר לציין שזה לא נעים בחברה.. האם זה קשור למעי רגיש או משהו אחר...? רופא המשפחה שלי די הפטיר אותי שזה יעבור למרות שזה ככה לסירוגין בשנתיים האחרונות..

12/11/2008 | 22:07 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

לילי שלום רב אני מבינה אותך, זה אכן יכול להיות מביך אם כי מדובר בתופעה נורמלית לגמרי שקורית להרבה אנשים, אם זה לא מלווה בתופעות נוספות כמו כאבי בטן או ירידה במשקל אז זה לא בהכרח מצביע על מחלה כלשהיא, ניתן לנסות טיפול שמרגיע תנועתיות קיבה כמו קולוטאל או נוטנסיל בברכה

אני סובל חצי שנה מ IBS עצירותי ... רופא נתן לי חצי כדור של סרוקסט ליום .. יש הטבה אך הפגיעה בתפקוד המיני קשה . מה גם שאני נוטל בנוסף פרופסיה לשיער . שמעתי על כדור בשם מירו וקראתי באינטרנט על תוצאות טובות איתו עם IBS . רציתי לדעת מהו המינון האופטימלי ל IBS ולמשך כמה זמן להשתמש ?. האם רופא נוהג לתת אותו ל IBS ? האם הוא עדיין פוגע בתפקוד המיני ?

12/11/2008 | 22:03 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

מירו שייך גם הוא לקבוצת נוגדי הדיכאון וכמוהם משפיע גם על מערכת העיכול, מכל מקום לכל התרופות האלה יתכנו תופעות לוואי ולכן אין לקחת אותן בלי להוועץ ברופא ובלי להיות במעקב אם הסרוקסט גורם לך לתופעות לוואי לא רצויות כדאי להתיעץ עם הרופא שנתן לך אותו אולי ימצא לך תחליף עם פחות תופעות לוואי בברכת רפואה שלמה

10/11/2008 | 18:10 | מאת: אליק

בשאלה פספסתי ולעיתים רחוקות 4 יציאות ביום לא סדיר לא תמיד להתקרוקנות מלאה

12/11/2008 | 00:05 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אליק שלום 3 יציואת ליום זה בהחלט נורמלי, הבעיה היא לא מספר היציאות אלא האם מלווה אליהן תחושת אי נוחות, לחץ, חוסר התרוקנות שלמה? אם לא אז אין צורך לעשות דבר אם כן הייתי מציעה לך בשלב ראשון נסות תוספת של סיבים למזון בשילוב עם שתיה מרובה, זה יוצר יציאות רכות בעלות נפח גדול ואז ההתרוקנות קלה יותר,

10/11/2008 | 11:13 | מאת: אורנה

מה שם התרופה מבית פריגו שמפורסמת באתר שלכם הרופא המטפל אינו יודע אשמח לקבל תשובה אולי יש איזה שהוא אור בקצה המנהרה תודה ויום טוב

12/11/2008 | 00:02 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

שם התרופה קולוטאל, הרופא שלך בוודאי מכיר אותה

10/11/2008 | 09:22 | מאת: חבר

שלום אני בן 30 וסובל ממעי רגיז כ-5 חודשים- בשבוע האחרון נעלמו לי הכאבים כמעט לגמרי (רוב הזמן אני לא מרגיש שום דבר) וכנ"ל הנפיחות עד כדי כך שאני לא נזקק לקולוטאל כבר!! אך לצערי השינויים ביציאות עדיין קיימים- האם זה אופיני למעי רגיז שחלק מהתסמינים נעלם וחלק נשאר??

10/11/2008 | 23:39 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

זה שהכאב נעלם זו כבר ברכה, ויש לקוות שאולי בעתיד גם שאר השנויים ישתפרו ךגבח השינויים ביציאות כדאי לנסות להקפיד על ארוחות מסודרות, כלכלה מאוזנת עם הרבה פירות וירקות ופעילות גופנית סדירה אני מציעה לך להכנס לאתר שלנו (קליק על הסמל של האיגוד הנורוגסטרואנטרולוגי בצד שמאל של המסך) ושם יש הרבה טיפים שיכולים לעזור לך בברכה

09/11/2008 | 22:24 | מאת: אורי

בני בן ה-5 סובל מזה זמן רב מעל שנה מבטן נפוחה ומיציאות רכות מאוד כמו כן פעמים רבות רץ לשירותים כי היציאות דחופות ובורחות לו. שללנו צליאק בבדיקות האם יתכן שיש לו רגישות לחלב או תסמונת המעי הרגיז? אציין שאינו שמן אך בטנו תמיד תפוחה וגדולה כמו כן ,מה ההבדל בין רגישות לחלב או רגישות ללקטוז? תודה רבה

10/11/2008 | 00:23 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אני חייבת להודות שאינני רופאת גסטרו ילדים ולכן אולי כדאי להתיעץ במומחה מתחום זה רגישות ללקטוז היא הצורה השכיחה של רגישות לחלב ולמעשה אינה רגישות אלא חוסר יכולת לפרק את סוכר החלב, קיימת צורה נוספת נדירה הרבה יותר של רגישות ממש לחלב , מכל מקום הדרך הפשוטה לבדוק את זה היא להפסיק מוצרי חלב למספר ימים ולרואת אם יש שיפור, אפשר בנתיים להשתמש בתחליפי חלב מסויה, בגיל 5 עדיין יתכן שהילד עסוק ושוכח ללכת לשירותים עד שזה ממש דחוף, ולכן צריך גם לשים לב כמה פעמים ביום הולך, ואם זה הרבה להתיעץ ברופא ילדים או מומחה לגסטרו ילדים בברכה

08/11/2008 | 15:08 | מאת: קובי

אני בן 31 ואופיינתי כמעי רגיז אשר סובל מעצירות . , מתלונות של צואה רירית, הצטברות גזים ,עצירות, גרעפסים ,תחושת כבדות ונפיחות לאחר ארוחה . לא היו לי כאבי בטן רק תחושת כבדות ואי נוחות לאחר ארוחה . לאחר עצירות כבדה של חודש שמהלכה היו יציאות קטנות וצואה קשה {כנראה החירה בגלל תוסף ברזל שנלקח בטעות} וללא פליטת גזים כמעט ,הרגשתי כאבים בצד השמאלי ונפיחות ניראית לעין כאשר הבטן לא ניראית סימטרית -צד שמאל נפחות יתר על מידה מצד ימין. הכאב מחמיר כשנשענים או שוכבים על הצד השמאלי . כשנוגעים על הצד יש רטיטות כאלו ורעשי קירקור . לקחתי משלשלים ורוקנתי את הקיבה והכאב עבר כשחזרתי לאכול זה שוב חזר וככל שהבטן יותר מלאה כך הכאב מחמיר וככ שהיא מרוקנת הכאב פוחת . האם זה אופייני לספזם של המעי הגס ואשר ניתן לטיפול ע"י מרגיעי שריר חלק ? . או שזה בגלל לחץ של צואה קשה וגזים שלא משתחררים הצבורים במעי גורמים לנפיחות וכך גם לכאב אשר מוקל כשהמעי מתרוקן בשלשול ואשר ניתן לטיפול ע"י דיאטה ופגלקס ?

08/11/2008 | 23:58 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

נראה כי אם הכאב מוקל לאחר התרוקנות זה אכן נובע מעציורת וספאזם של המעי האם עברת בדיקה כלשהיא של המעי? אם לא אולי כדי בכל זאת להתייעץ עם הרופא שלך אולי כדאי לעשות סיגמואידוסקפיה לוודא שהכאב לא נגרם משום סיבה אחרת, אם כי בגילך זו לא אפשרות שכיחה, אם זו עצירות כרונית לפעמים אין ברירה אלא לקחת משלשלים בכמות קטנה באופן קבוע כדי למנוע את העצירות ולהקל על הסימפוטמים פגלקס בהחלט עוזר להתרוקנות במצבים אלה

ניסיתי פגלקס והוא גרם ליותר נפיחות בבטן וגזים . האם יש משלשל או משהו שמטפל בעצירות ואינו גורם ליותר מדי גזים או נפיחות בבטן

10/11/2008 | 00:18 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

דווקא פגלקס אמור שלא לגרום לגזים, אם הוא גורם לך אפשר לנסות "מלח אנגלי" שזה מגנזיום, או לנסות דברים כמו אלואה ורה או יובסלקס, אפשרות שניה היא להוסיף עוד משהו נגד גזים כמו קולוטאל, אנצפילמד, או קרבוסילן, יש גם תרופרות שמרגיעות נפיחות בבטן כמו קולטאל, נוטנסיל, קלבטן, אפשר לנסות אותן יחד עם הפגלקס, עוד דבר שמאוד עוזר זו פעילות גופנית,

אני בן 30 קיבלתי סרוקסט לטיפול במעי הרגיז לאחר חודשיים קשים של ייסורים וכאבים כשאף תרופה לא עזרה לי כמו קולוטאל נירבקסל ,כשהרופא אמר לי להתחיל מרבע כדור 5 מ"ג ובהדרגה להעלות כשאם אין שיפור להעלות עד 20 מ"ג מקסימום ליום . התחלתי עם 5 מ"ג ולא יודע אם זה קשור לתרופה כי אמרו לי שהשינוי בא אחרי 4 שבועות לפחות , אבל לאחר 3 ימים כבר חל שיפור ניכר בתנועתיות המעי ועימו גם במצב הכללי . הבעיה היא שאני התחלתי לחוות ירידה בחשק מיני וזיקפה חלשה -דברים שלא היו מוכרים לי עד כה . השאלה שלי האם זה הגיוני שהשינוי יהיה כזה דרסטי עם התרופה ואם כן האם כדאי להישאר עם המינון הזה ? או בכלל להפסיק? האם לאחר 4 שבועות תופעת הלוואי של החשק המיני נעלמת או שזה בא כל עוד משתמשים בתרופה?

08/11/2008 | 23:55 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

תופעת הלוואי של הירידה בחשק המיני היא למיטב ידיעתי זמנית וחולפת, אך אני מציעה לך להתיעץ עם הרופא שנתן לך את התרופה, האם הוא עדיין חושב שכדאי להעלות מינון והאם הוא ממליץ להמשיך בברכה

07/11/2008 | 14:42 | מאת: מיטל

רציתי לדעת מה דעתם- יש לי מעי רגיש או לא? אז ככה.. אני סובלת חצי שנה מעצירויות, גזים מרובים, כאבי בטן, בחילות, לעיתים גם שלשולים [לסרוגין]. יש לי יציאה פעם בכמה ימים.. בצורת כדורים קטנים עם ריר שקוף. עברתי סיגמואידוסקופיה-תקין , צילום בטן שהראה שיש צואה בבטן, בדיקות דם תקינות,אולטראסאונד תקין. הכל היה תקין, אז אמרו בבית החולים לאכול הרבה סיבים ולקחת פגלקס. הפגלקס עזר בהתחלה.. אחר כך אמרו לעבור לשמן פראפין (50CC ביום!) זה עשה לי כאבי בטן נוראיים אז חזרתי לפגלקס. בקיצור, אין עדות לשום מחלה. בנוסף לכך.. אצל הפסיכיאטר שהייתי קיבלתי כדורים (ציטאלופראם) נגד דיכאון והוא אמר שיש דבר כזה שנקרא IBS שקשור לגוף-נפש ושהכדורים יכולים להקל מאוד. אה עוד דבר שלא הזכרתי.. לפעמים יש לי התקפים של כאבי בטן שאני חייבת לרוץ לשרותים אבל שם אין כלום.. יוצא אוויר. אבל זה מקל עד שזה קורה שוב (לאחר כמה דקות). מה דעתכם?? זה מעי רגיש? איך ניתן לטפל?? כדאי לקחת כדורים מצמחי מרפא בנוסף לציטאלופראם ולפגלקס (זה מותר בכלל?). הבנתי שמעי רגיז זה תסמונת כרונית- בכל זאת, מה אתם עושים כדי להקל? כי בשבילי זה ממש סיוט! ואני רק בת 14. תודה!

08/11/2008 | 23:53 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

מיטל שלום רב זה אכן נשמע כאילו שיש לך מעי רגיש, הנחמה היא שתופעה זו יש לה עליות וירידות , כלומר יהיו תקופות ארוכות שזה לא יטריד אותך האם נשללה אפשרות של מחלה שנקאת צליאק? מאוד חשוב להקפיד על ארחות מסודרות ועל כלכלה מאוזנת של כל סוגי אבות המזון, בעיקר חשוב הרבה פירות וירקות, זה מאוד עוזר, בנוסף פעילות גופנית מאוד משפרת את התחושה, תנסי למצוא לך איזה חוג - טניס, ריקוד, מה שאת אוהבת יש סוג של יוגורט שנקרא אקטיביה ומאוד עוזר, בכלל כדאי לנסות כל דבר טבעי לפני שעוברים לכדורים אם את רוצה ללמוד עוד על התסמונת תכנסי לאתר שלנו IBS.ORG.IL ושם יש הרבה חומר בהצלחה

אני סובל מ IBS עצירותי . שמתי לב הצואה יוצאת אצלי ויוצאים ממנה בועות אויר במים . כאילו האסלה ניראית כמו ג'קוזי .. מה המשמעות של בועות אויר שיוצאות ? האם זה הצטברות חיידקית המתסיסה ? האם זה דרוש טיפול ? בנוסף בעקבות העצירות שנשכה 5 ימים לקחתי כדור סופרלקס בערב ולמחרת בבוקר הייתה יציאה עיסתית ולמשך כל היום הייתה הרגשה של דחף של שלשול עם מס יציאות לאורך היום ושחרור גזים - הכדור הינו טבעי ובד"כ ממליצים על 2 כדורים לא ידעתי שהוא ישפיע כל כך חזק .. היתרון זה שהוא נותן לי הרגשה טובה בבטן -פחות הצטברות גזים והתנפחות . הבעיה שלאורך היום אני חייב להיות צמוד לשירותים. האם להפסיק עם הכדור לנוכח זה שהמעיים כרגע מאוד פעילים - האם זה יכול להביא אותי למצב של שלשול -עצירות לסירוגין? אם במידה ואני יפסיק העצירות תחזור להיות חמורה או שזה מראה על שיפור בתנועתיות?

08/11/2008 | 23:48 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

בועות אויר בצואה זה דבר רגיל ונורמלי ואין להבהל ממנו אם הסופרלקס גורם לשלשול אז הוא חזק מדי בשבילך ואני מציעה לנוסות דבירם אחרים יותר קלים כמו למשל אבילק , בנוסף אבילק בא בנוזל כך שיותר קל לווסת את המנה שאתה לוקח וגם לא גורם להתמכרות, בשלב ראשון הכי טובל נסות רבוי פירות וירקות וכן שתיה מרובה ורק אם זה לא עוזר לעבור לתרופות

לך לזיהומולוג דחוף

05/11/2008 | 15:39 | מאת: אריאלה

רציתי לדעת האם מירלקס כרוכה במרשם רופא וכלולה בסל הבריאות ? האם ניתן להשתמש איתה לטווח ארוך למי שסובל מ IBS-C ? האם היא מטפלת בנוסף לעצירות גם בהצטברות הגזים קולות הקרקורים וחוסר הנוחות? נוסף שמעתי על תרופה חדשה שאושרה לשימוש ב IBS-C בשם AMITIZA - האם היא צפוייה להגיע לארץ? האם זן בעצם תרופה כמו שאר המשלשלים או כמו מירלקס בשוק שגורמת לשלשול וחוסר נוחות ולא ליציאות נורמליות בריאות?

08/11/2008 | 23:44 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

מירלקס לא קיים בארץ אך יש משהו מאוד דומה הקרוי פגלקס וניתן להשיגו ללא מרשם רופא, תרופה זו אינה משפיעה על מערכת העצבים של המעי ולכן ניתנת לשימוש לטווח ארוך אמיטיזה לא קיים בארץ ולא ידוע לי על יבואן שמתכוון להביאה לארץ , היא עובדת במנגנון שונה משאר התרופות ולכן יתכן שתתאים לאנשים שהתרופות האחרות גורמות להם חוסר נוחות אך כאמור אין להשיגה בארץ

05/11/2008 | 13:54 | מאת: ריקי

האם יכול להיות קשר בין מעי רגיז לדופק מהיר?

08/11/2008 | 23:43 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

דופק מהיר יכול להצביע לעיתים על מצב של מתח או לחץ נפשי, או על פעילות יתר של בלוטת התריס, השאלה כמה הוא אכן מהיר והאם זה כל הזמן או רק לעיתים, עם זאת זה אינו קשור למעי הרגיז,

אני חולה IBS עם עצירות.. היות והעצירות החמירה לקחתי משלשלים טבעיים כמו סופרלקס . מאז- כבר יומיים יוצאת לי צואה ירוקה כהה-שחורה בוצית עם ריח כימיקלי{ מזכיר ריח בוץ בים המלח } . האם זה מעיד על בעיה כלשהיא בכיס מרה או חלק אחר ? האם להפסיק טיפול כתוצאה מכך ?

08/11/2008 | 23:41 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

אם המשלשלים גורמים לשלשול אז כנראה שהמינון שאתה לוקח גדול מדי אולי כדאי לנסות להוריד אותו, צואה ירוקה שחורה יכולה לעיתים להעיד על דימום ולכן כדאי לבדוק זאת על ידי בדיקת צואה לדם סמוי, במיוחד אם הצואה שלשולית

אני סובל מ IBS המואפיין בעצירות הצטברות גזים צואה רירית . זה התחיל לפני 4 חודשים סבלתי מהתופעות אולם בדרגה יותר נמוכה , זה היה קורה מדי פעם ומסתדר לבסוף ללא תרופות ללא צורך ללכת לרופא הסימפטומים היו נירגעים ונעלמים . הבעיה היא שלפני חודשיים התחילה התקפה חזקה של עצירות כרונית ,גזים והתנפחות בטן הניראית לעין וצואה רירית וירוקה - לא טיפלתי בזה במשלשלים ותרופות היות וחשבתי שזה הסתדר אך זה רק החמיר וכבר התחילו להופיע התכווצויות בטן . 1. האם זה שהזנחתי את הטיפול בהקלה על סימפטומי העצירות רק החמירה את המחלה והגעתי לנקודת אל-חזור ? 2. היו ורוב התרופות לא עזרו בהקלה על סימפטומים אני לוקח סיבים תזונתיים עם שמן פראפין לעצירות וניראה שזה עוזר -האם זהגורם להפחתחת חומרת המחלה או רק להקלה על סימפטומים מסויימים ? 3. ידוע לי ש IBS הינה מחלה כרונית והיות ועבר כבר חודשיים של מחלה רציפה ולפני זה היו מס חודשים של התקפות בא והולך , האם הסימפטומים של המחלה לאחר 3 חודשים רצופים יכולים "להירדם" למשך זמן ורק אח"כ לחזור או שהיות ועבר 3 חודשים רצופים אזי אני ימשיך להרגיש את המחלה לתקופה ארוכה מאוד?

08/11/2008 | 23:37 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

שלום רב IBS היא אמנם בעיה כרונית אך יש בכל מקרה להתיעץ עם רופא ממוחה כדי לוודא שזו אכן הבעיה ושאין מתחתיה בעיה אחרת למחלה יש אכן תקופות של עליות וירידות גם אם תיקח טיפול כך שאין מדובר בהחמרה בגלל הזנחה אלא במהלך הטבעי של הבעיה, ישטיפולים רבים לעצירות כך שאם טיפול אחד לא עוזר אפשר להתיעץ ברופא מומחה ולמצא טיפול אחר רפואה שלמה

04/11/2008 | 21:51 | מאת: שלי

שלום, לאחר קריאה רבה באתרי האינטרנט, יש לי חשש כי אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז, כל התסמינים שנכתבו קיימים אצלי, פשוט התעלמתי, חייתי עם זה הרבה שנים ופשוט השלמתי עם זה. שאלתי היא, במקרה השבוע הייתי אצל רופא המשפחה וביקשתי לעשות בדיקת דם, האם משהו בבדיקת הדם יכול להעיד על התסמונת? מה בודקים בבדיקת הדם שרוצים לבדוק את הימצאותה של התסמונת הנ"ל? תודה רבה.

05/11/2008 | 15:18 | מאת: אלמוג

היי שלי, על מנת שהרופא יאבחן שאת סובלת מתסמונת המעי הרגיז (מקווה בשבילך שלא תגיעי למצב הזה), הוא צריך לשלול את כל המחלות או הבעיות האחרות (רגישות ללקטוז,צליאק,חיידק בקיבה ועוד) שהסימפטומים שלהם דומים לאלו שאת מרגישה,ושזהים לאלו של תסמונת המעי הרגיז. אם קראת באינטרנט הרבה,אז בטח הבנת שאין שום דרך להחליט באופן חד משמעי שאת סובלת ממעי רגיז, כיוון שאין שום דבר בגוף שמצביע על קיומה. פשוט לאחר שעושים הרבה בדיקות (דם,צואה,קולונסקופיה ועוד...) ורואים שהכל בגוף תקין (כביכול....) והמטופל עדיין מתלונן, מגיעים למסקנה שהוא סובל מתסמונת המעי הרגיז. בדיקת דם זו הבדיקה הראשונה שעושים,לא בקשר לתסמונת,אלא פשוט לוודא שהכל תקין, ומכאן והלאה זה תלוי בך וברופא שלך עד לאן תלכי עם הבדיקות..... מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות,אני אשמח לענות את יכולה לכתוב לי גם במייל. בהצלחה והחלמה מהירה

04/11/2008 | 17:25 | מאת: קסוס

אני בן 30 סובל ממעי רגיז כבבר 4 חודשים והבעיה העיקרית אצלי הינה עצירות כרונית וחוסר יכולת לשחרר גזים מפי הטבעת כתוצאה מכך יש כאבי בטן , רעשים ונפיחות . ניסיתי את כל סוגי התרופות קולוטאל נירבקסל קופרמין פרוביטיקה וכו -סיבים גרמו ליותר נפיחות ולא עזרו , משלשלים רק גורמים לשלשול ומשבשים אורח חיים . קראתי על תרופה בשם זלמק שעובדת על מנגנון הסרוטונין ומיועדת לנשים , באפשרותי להזמין אותה מחו"ל . רציתי לדעת האם היא עובדת גם על גברים ? האם תופעות הלוואי שלה שבגינה אסרו אותה לשימוש כל כך מסוכנות ? האם צריל ליטול אותה באופן קבוע וברגע שמפסיקים העצירות מייד חוזרת או שלאחר שיפור ניתן להפסיק ?

04/11/2008 | 19:24 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

זלמק נוסתה בנשים כי מעי רגיז יותר שכיח בנשים. לא רואה סיבה מדוע היא לא תהיה יעילה בגברים. היא משפיעה רק לזמן שניא ניתנת כמו כל התרופות במעי רגיז. היא אינה מרפאת. אפשר לנסות ביופידבק של רצפת האגן שבאמצעותו תלמד לשפר את הוצאת הגזים והיציאות ותוכל לחוש הקלה. זה יעיל כמו זלמק לפחות. הטיפול ניתן במכון הגסטרו בשיבא על ידי פיזיוטרפיסטיות המתמחות בתחום זה. ד"ר אסולין

31/10/2010 | 16:45 | מאת: רוני

www.memgimel.co.il

31/10/2010 | 16:45 | מאת: רוני

www.memgimel.co.il

04/11/2008 | 12:21 | מאת: דניאל

שלום, אני בן 32, ובד"כ כחצי שעה לאחר שאני אוכל , מתחיל להרגיש הצקות בבטן , ואז לשירותים שם משתחרר חלק לא גדול של צואה, ואני יוצא עם הרגשה שהעניין לא מוצה,ואז שוב נסיונות כל חצי שעה עד להרגשת ריקון. אני לא סובל משילשול או עצירות,אבל נראה לי שלאחר ארוחה ישנה התעוררות במעי. האם הנ"ל מעיד על מעי רגיש או תופעה ידועה אחרת, ומהם דרכי הטיפול הקיימים? תודה מראש

04/11/2008 | 19:19 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

זה לא מעי רגיש אלא רפלקס בין הקיבה למעי הגס הקיים בכל אדם אבל אצלך קיים בצורה מוגזמת. אפשר לנסות אימודים חצי שעה לפני האוכל במיוחד כאשר אתה מחוץ לבית ולא מעונין לפרוש לשירותים כל חצי שעה. האימודיום מפחית את עמצת התכווצות המעי. אפשר לנסות גם טיפול בביופידבק הניתן בין היתר במכון לביופידבק בבית החולים שיבא. ד"ר אסולין

04/11/2008 | 12:04 | מאת: כהנא

כמה זמן אני אמור לקחת את הקולוטל? אני לוקח אותו כבר חודשיים - אני אמור לקחת אותו כל החיים? ובמקרה שאני אמור להפסיק לקחת את הקולוטל אחרי תקופת מה מה אני יקח להרגיע את הכאבים?

04/11/2008 | 19:17 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

שלום, אם יש פחות כאבים אפשר להפחית את מספר הכדורים בהדרגה ולראות מה קורה. אם אתה בהפוגה ויש פחות כאבים אפשר להפסיק לחלוטין כי זה לא למטרת ריפוי אלא רק להקלה על כאב. אם הכאב יתחדש בעצמה כזו המצריכה שיכוך כאבים תוכל לחדש את התרופה. ד"ר אסולין

יש לי IBS עם עצירות כרונית .. ניסיתי כל מיני משלשלים להקל והתחלתי להשתמש בתחליב מגנזיום שדי משחרר . רשום כי שימושממושך עלול לגרום תלות . מה זה אומר מבחינתי שבלי זה לא יוצא לי כלום ? האם אפשר להשתמש איתו מדי יום ? או שצריך לעשות הפסקה ? מה הכי כדאי לעשות על מנת להימנע מתלות ?

04/11/2008 | 18:50 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אתה סובל מעצירות וכשתפסיק את התרופה תחזור לעצירות המוכרת. זו לא תלות. מקובל לטפל במעי רגיז במשלשלים. ברכה, ד"ר אסולין

קראתי את ספרו של פרבר על מעי רגיש ושם מתואר 2 מצבים של החמרת מעי רגיש ממי שגנטית בעל נטייה כתוצאה מזיהום,-פיזיולוגי והחמרת מעי רגיש כתוצאה מלחצים וכו -מנטאלי . שאלתי היא האם מעי רגיש המאופיין בעצירות לללא שלשול יכול גם להתפרץ מזיהום או שזה מקובל רק לסובלי מעי רגיש עם שלשולים ? האם תסמיני המעי הרגיש פוחתים עם הזמן והתסמונת ניכנסת למצב רדום כמו לפני ההתפרצות ?מהו הזמן האופטימאלי ? האם באמת היפנוזה רפואית מצליחה להעלים את המחלה למס שנים - כך שהגוף יחזור למצבו לפני ההתפרצות ולא יהיה צורך בשינוי בתזונה או בשימוש בתרופות ?

04/11/2008 | 18:48 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

אין הבדל בטיפול בין שני הסוגים ולכן לא מהותי להבדיל בין הסוגים. התסמונת בדרך כלל קיימת לסירוגין ויש זמנים יותר טובים. אין שום זמן מוגדר וזה משתנה בין מטופל למטופל. היפנוזה נבדקה עם מעקב למשך כשנה ולא שנים. מרבית המטופלים שהשתפרו לאחר טיפול בהיפנוזה חשו טוב יותר גם לאחר כשנה מתום הטיפול. במקום להשקיע אנרגיות באיך תרגיש בעוד שנים תנסה להשקיע אנרגיה בלהרגיש טוב יותר היום וברגע שזה ישתפר גם המחר יראה טוב יותר. בברכה, ד"ר אסולין

03/11/2008 | 15:56 | מאת: גליה

שלום ד"ר רציתי לדעת האם תגובה חיובית של קולטאל יכולה לשלול המצאות גידול במעי?

04/11/2008 | 18:44 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

שלום גליה, נדמה לי שעניתי על שאלתך בפורום של מכון הגסטרו או ב-YNET. בכל אופן תגובה לקולוטל איננה שוללת קיומו של גידול ואם החשש קיים רק קולונוסקופיה שוללת זאת. ד"ר אסולין

האם שימוש ממושך בריפקסימין כ-10 ימים לפי המחקרים שנעשו או שימוש חוזר מדי מס חודשים של כ-10 ימים . עלול לגרום נזק בגוף כמו כל אנטיביוטיקה ?מה מוגדר כשימוש ממושך באנטיביוטיקה לאורך זמן העלול לגרום נזק ? האם ריפקסימין בשונה מהאנטיביוטיקות המוכרות נחשב בטוח לשימוש ? האם הוא יהיה יעיל גם למי שלקח בעבר מס סוג אנטיביוטיקות {טיפול משולש ומרובע בהליקובקטר }? האם ריפקסימין עלול לגרות להתפרצות מחודשת של הליקובקטר למרות שתבחין נשיפה לאחר טיפול מרובע יצא שלילי ?

04/11/2008 | 18:41 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

שלום יעקב, אין תשובה לכל שאלותיך. במחקרים נתנו טיפול חד פעמי ובדקו סימפטומים לאחר מכן. למיטב ידיעתי לא בדקו זאת במתן לסירוגין. מכיוון שהאנטיביוטיקה לא נספגת השפעות הלוואי שלה לא רבות אך אין נסיון עם מתן ארוך טווח. אין קשר להליקובקטר פילורי. בברכה, ד"ר אסולין

03/11/2008 | 08:43 | מאת: עמירם

אני בן 33 וסובל ממעי רגיז חצי שנה וכאבים ברבע הימני התחתון של הבטן+ עשיתי בדיקת גלולת מצלמה למעי הגס והתשובה הייתה "הכנה בינונית אם כי המעי בכלליות נראה תקין ונצפו טחורים פנימים גדושים" יש לי 2 יציאות ביום בבוקר בד"כ רכה ובערב קשה (גם הצואה עצמה קשה) אני צריך ללחוץ שלאחריה לפעמים אני רואה על הנייר דם (לא על הצואה אלא רק על הנייר) כדי לגשת שוב לרופא?

03/11/2008 | 10:09 | מאת: עמירם

שכתי לציין שהדם הוא טרי ולא יבש והצואה לא שחורה

אני סובל מעצירות כרונית שמקורה ב IBS . רופא רשם לי קולוטאל ואח"כ נירבקסל וגם ספזמומן שניסיתי לאחרונה . הבעיה שהתרופות האלו רק מחמירים עצירות ומוסיפים עוד תסמינים כמו הצטברות גזים ונפיחות . מחפש תרופות מקלות למצבי אשר לא גורמות לתופעות לוואי של עצירות - מהם התרופות המומלצות ?מה לגבי תרופת סולפיריד - הם היא בטוחה לשימוש ואיננה גורמת עצירות?

04/11/2008 | 18:38 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

שלום למיואש, אכן מרבית התרופות שמקלות על התכווצויות במעי מחמירות עצירות. אם העצירות אצלך משמעותית יותר מכאבי הבטן תוכל להיעזר באבקת פגלקס ליציאות. התרופה היחידה שטיפלה בתנועתיות היתה זלמק והיא לא זמינה בימים אלו. מודל-סולפיריד היא תרופה אנטי פסיכוטית. גם לה יתכנו השפעות לוואי כגון תנועות בלתי רצוניות, הפרעה בשינה, יובש בפה וכו'. תוכל לנסות אותה ולראות מה השפעתה. בברכה, ד"ר אסולין

אני סובל ממעי רגיש כשהתסמין העיקרי הוא עצירות כרונית והצטברות גזים בבטן . ניסיתי קולוטל שבעצם החמיר עצירות , ניסיתי סיבים תזונתיים - הבעיה שהם מחמירים את הצטברות הגזים ומנפחים את הבטן ללא שיפור ביציאות . לאחרונה שמעתי על תרופה בשם ספזמומן . האם היא יעילה למי שסובל מעצירות כרונית כתוצאה מ IBS . או שהיא יעילה למי שיש IBS עם שלשולים ?

02/11/2008 | 12:45 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

המנגנון דומה לזה של קולוטל אך לא לחלוטין זהה, מציעה לנסות. בברכה, ד"ר אסולין

01/11/2008 | 15:21 | מאת: מ.יעקובי

אני אובחנתי כ חולה IBS . בגלל סימפטומים של עצירות , אינוחות בבטן, גרעפסים מרובים, כליאת גזים בבטן -במיוחד מתחת לצלעות בבטן עליונה שמאלית . כאשר אני משתמש באנטיביוטיקה לאחר יומיים כל הסימפטומים נעלמים אך חוזרים . שאלתי היא האם יש בדיקה שמאתרת את מי שחולה SIBO .? האם יש מכון או דרך קופת חולים המעניקים טיפול ל SIBO ? האם יש אחוז הצלחה לטווח ארוך במי שמטופל בסוגים שונים של אנטיביוטיקה לאורך זמן?

02/11/2008 | 12:44 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

ראה את תשובתי לשאלתך הקודמת. הבדיקה לגילוי צמיחת יתר של חיידיקם נעשית במספר מכוני גסטרו אך היא אינה מדויקת ושנויה במחלוקת. אם תשיג את הריפקסימין עדיף לנסות את הטיפול גם בלי הבדיקה לאור השיפור שחשת בטיפולים הקודמים. בברכה, ד"ר אסולין

02/11/2008 | 13:27 | מאת: מ.יעקובי

קודם כל תודה על תגובתך -מס שאלות לגבי ריפקסימין . קראתי במאמרים שהטיפול אמור להיות 1200 מ"ג ליום למשך 10 ימים ואם התסמינים חוזרים לאחר הטיפול יש לחזור על הטיפול בשילוב עם מטרוג'ל . 1.האם שימוש ממושך בריפקסימין יכול לגרום נזק בגוף כמו שאר האנטיביוטיקות - כאשררופאים ממליצים להימנע משימוש ממושך באנטיביוטיקה - והאם זה נמנע כתוצאה משימוש ארוך טווח בפרוביוטיקה ? 2. האם בסופו של דבר חיידקים מפתחים עמידות לריפקסימין בדומה ל פניצילין ?

31/10/2008 | 21:01 | מאת: יפה

האם יש קשר בין כדורי הרואקוטן המשמשים לטיפול באקנה ובין מחלת הצליאק או כל דבר הקשור למעי הרגיז?

02/11/2008 | 12:43 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

יש דיווחים על קשר בין רואקוטן למחלות דלקתיות של המעי כגון קרון או קוליטיס. בברכה, ד"ר אסולין

31/10/2008 | 10:52 | מאת: מ.יעקובי

לפני 4 חודשים התחילו אצלי תופעות של צואה רירית חוסר נוחות בבטן צרבות וגרעפסים מרובים כליאת גזים בבטן ועצירות . זה התחיל לי לאחר שימוש בחגיגת ואלכוהול {אך משאלות שלי בעבר ניראה כאילו אין קשר למרות שזה התחיל לי ממשיום אחרי} עברתי בדיקות CRP צליאק צהבת קולנסקופיה קצרה והכל תקין .. אובחנתי כ IBS וקיבלתי מס תרופות . במהלך תקופה זאת גם עברתי הליקובקטר שהיה חיובי ובמהלך הטיפול המשולש וגם שבוע לאחריו כל התופעות נעלמו . כשהם חזרו חשתי שזה מההליקו בקטר אבל בבדיקת נשיפה החוזרת יצאתי שלילי והחיידק כנראה חוסל . מאז שהתופעות חזרו הם המשיכו לי כל יום במשך חודש וחצי במהלכן ניסיתי את כל סוגי התרופות המקובלות ל IBS {קולוטאל ספזמומן פפברין קולפרמין } שלא ממש הקלו או עזרו ,כנ"ל ניסיתי גם אומפרדקס ולא היה שייפור ובסוף החלטתי כמוצא אחרון לנסות את הטיפול האנטיביוטי שהעלים את התופעות פעם קודמת . לקחתי שוב את הטיפול המשולש {מוקסיויט , קלרידקס ואומפרדקס} למרות שהחיידק שהיה לי חוסל . ואני חייב לציין שלאחר יום כבר חל שיפור - במיוחד בהצטברות הגזים בבטן וחוסר הנוחות שנעלמו , כאשר בטיפו הקודם חזרתי למצב נורמלי לאחר 4 ימי טיפול . רציתי לדעת לאור מה שציינתי האם זה ייתכן כי הבעיות מהם סבלתי בעצם נובעים מאיזשהו חיידקים טפילים או זיהום שלא מתגלים בבדיקות השגרתיות ולא קשורים לספזם של השריר במעי . אילו בדיקות מעבר לבדיקות הרגילות מומלץ לי לעשות ? החשש שלי שלאחר הטיפול התופעות יחזרו - האם זה מסוכן להמשיך עם האנטיביוטיקה לתקופה יותר ממושכת ?- יש לציין שאני כבר 4 חודשים וממשיך לקחת 2 כדורי פרוביוטיקה ליום .

31/10/2008 | 21:50 | מאת: AMALIA

האם חשבת לנסות להפסיק את כל המאכלים הקשורים לחלב? יש להתיעץ עם הרפואה האלטרנטיבית.

01/11/2008 | 12:06 | מאת: מ. יעקובי

הפסקתי חלב לשבוע ולא היה שינוי ואפילו עשיתי בדיקת לקטוז שהייתה תקינה כך שזה איננו הסיבה . לפני 4 חודשים התחילו אצלי תופעות של צואה רירית חוסר נוחות בבטן צרבות וגרעפסים מרובים כליאת גזים בבטן ועצירות . זה התחיל לי לאחר שימוש בחגיגת ואלכוהול {אך משאלות שלי בעבר ניראה כאילו אין קשר למרות שזה התחיל לי ממשיום אחרי} עברתי בדיקות CRP צליאק צהבת קולנסקופיה קצרה והכל תקין .. אובחנתי כ IBS וקיבלתי מס תרופות . במהלך תקופה זאת גם עברתי הליקובקטר שהיה חיובי ובמהלך הטיפול המשולש וגם שבוע לאחריו כל התופעות נעלמו . כשהם חזרו חשתי שזה מההליקו בקטר אבל בבדיקת נשיפה החוזרת יצאתי שלילי והחיידק כנראה חוסל . מאז שהתופעות חזרו הם המשיכו לי כל יום במשך חודש וחצי במהלכן ניסיתי את כל סוגי התרופות המקובלות ל IBS {קולוטאל ספזמומן פפברין קולפרמין } שלא ממש הקלו או עזרו ,כנ"ל ניסיתי גם אומפרדקס ולא היה שייפור ובסוף החלטתי כמוצא אחרון לנסות את הטיפול האנטיביוטי שהעלים את התופעות פעם קודמת . לקחתי שוב את הטיפול המשולש {מוקסיויט , קלרידקס ואומפרדקס} למרות שהחיידק שהיה לי חוסל . ואני חייב לציין שלאחר יום כבר חל שיפור - במיוחד בהצטברות הגזים בבטן וחוסר הנוחות שנעלמו , כאשר בטיפו הקודם חזרתי למצב נורמלי לאחר 4 ימי טיפול . רציתי לדעת לאור מה שציינתי האם זה ייתכן כי הבעיות מהם סבלתי בעצם נובעים מאיזשהו חיידקים טפילים או זיהום שלא מתגלים בבדיקות השגרתיות ולא קשורים לספזם של השריר במעי . אילו בדיקות מעבר לבדיקות הרגילות מומלץ לי לעשות ? החשש שלי שלאחר הטיפול התופעות יחזרו - האם זה מסוכן להמשיך עם האנטיביוטיקה לתקופה יותר ממושכת ?- יש לציין שאני כבר 4 חודשים וממשיך לקחת 2 כדורי פרוביוטיקה ליום .

02/11/2008 | 12:27 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

02/11/2008 | 12:29 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

במצב של מעי רגיז התנועתיות של המעי לא תמיד סדירה ויש מצבים שבהם חיידקים מצליחים להתרבות באיזורים שקודם הם לא היו בהם. זו אחת התיאוריות ובאמת נעשים נסיונות לטפל במעי רגיז גם באנטיביוטיקה. בהחלט יכול להיות שזה מסביר אצלך חלק מהתסמינים ולכן יש הטבה לאחר אנטיביוטיקה. הבעיה היא שלא מומלץ לקחת אנטיביוטיקה באופן ממושך. יש נסיון עם אנטיביוטיקה בשם ריפקסימין שאינה נספגת בדם ומשפיעה רק על המעי אבל היא עדיין לא קיימת בארץ אלא רק בארצות הברית. בהצלחה, ד"ר אסולין

התעניינתי באינטרנט וקראתי המון עובדות לגבי המחלה "קנדידה", נאמרו שם המון סימפטומים ותופעות לוואי למחלה זו. אולי זה קנדידה ואולי IBS בכל מיקרה אני מוכן כרגע לפסול את האפשרות הראשונה ולנסות טיפול כנגד קנדידה למרות שברפואה הקונבנציונאלית אין קשר בין קנדידה למערכת העיכול ברצוני לנסות טיפול וזקוק לסיוע ככל שקראתי יותר ויותר הבנתי שיש לי המון מתופעות הלוואי שצויינו באינטרנט, יש לי סימפטומים של כאבי בטן מתמשכים, בטן נפוחה, גזים, גרעפסים, עייפות, כאבי ראש, דיכאון, עצבנות, חוסר אנרגיה, וכמה שעות אחרי שאני קם פתאום נהיה עייף ובא לי לישון, נשללו לי הליקובקטר פילורי ודלקת קיבה, כמו כן האם רופא משפחה של כללית יכול לעשות בדיקה לקנדידה במעי, וטיפול תרופתי, או רק נטורופתים? האם כדורי ניזורל יכולים לעזור במקרה קנדידה?, מהו משך הטיפול ואופן נטילת התרופה ?

30/10/2008 | 21:29 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

ראה תשובה לגבי קנדידה מלפני 3 ימים.

29/10/2008 | 11:02 | מאת: רוית

אני בת 32 סובלת מתופעות של מעי רגיש שינויים בצואה תמידיים הכוללים ריר יציאות קצרות מלוות בגזים וכו' וכו' נפיחות בצד אחד של הבטן כ - 5 חודשים ללא ירידה במשקל וללא החמרה ( אפילו ההפך יש לי הקלה על הכאב עם קולטל) האם סביר שיש לי גידול חלילה? (לפני חודשיים אובחנתי ע"י רופאת גסטרו כסובלת ממעי רגיש ולא שקטה עם זה)

30/10/2008 | 21:28 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

רוית, הסבירות שיש לך מעי רגיז גבוהה מאוד. אם המחשבה על גידול במעי ההגס לא נותנת לך מנוח תבקשי להשלים קולונוסקופיה ולאחר שתהיה תקינה תשלימי עם האבחנה ואל תמשיכי לחפש סיבות לדאגה. בברכה, ד"ר אסולין

האם מעי רגיז יכול לפרוץ כתוצאה מנטילת רעל עכברים או רעלים -סמים אחרים ? או שמעי רגיז קיים ממילא ונטילה של רעלים רק מהווה טריגר להופעתו ? האם המעי במשך הזמן נירגע וחוזר למצבו הקודם לפני החשיפה לרעל או שמדובר בנזק בלתי הפיך ? התחילו אצלי תופעות של מעי רגיז - עצירות כרונית,צואה רירית , הצטברות גזים ,כאבי בטן שמאלית -כל זאת מייד לאחר בליעה של רעל עם חומרים לא מזוהים אשר גרם לי באותו יום להזעה מוגברת , רצון להקיא ,חום ,לחץ דם גבוה . ולמחרת כבר התחילו התופעות הנמשכות עד היום -כ-4 חודשים רצוף . מה ניתן לעשות האם יש תרופות ? האם אנטיביוטיקה יכולה לעזור או להחמיר ?

30/10/2008 | 21:25 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

שלום סעידי, מעי רגיז לאחר זיהום במעי הוא דבר ידוע. אין מידע לגבי חשיפה לרכלים אבל לדעתי כל פגיעה כתוצאה מדלקת ולא שמנה אם זיהומית או טוקסית (הרעלה) יכולה לגרום למעי רגיז. אחת התיאוריות היא שריבוי חיידקים גורם לשינויים ולכן יש נסיונות לתת אנטיביוטיקה לתופעות הנ"ל, אך אין המלצות חד משמעיות. בברכה, ד"ר אסולין