פורום מעי רגיש
מנהל פורום מעי רגיש
שלום,. לפני כשבע שנים, בתקופת הצבא, התחלתי לסבול ממעי רגיש שהתבטא בריבוי יציאות וריבוי גזים בלתי-נשלטים. עם השנים (במיוחד בשנתיים האחרונות) היציאות ירדו לשתיים שלוש (הכי הרבה) ליום ובמקביל הרגשתי שהאוכל יושב יותר טוב בבטן (כלומר, לא הייתי צריך לרוץ לשלשל אחרי כל דבר קטן ביותר שאכלתי) וכיום אני יכול לאכול ארוחות שלמות בלי להצטרך לשירותים מיד אחר כך, בדרך-כלל. אבל, במקביל התחילה תופעה מאוד לא נעימה של הפרשת ריר מפי הטבעת ולא רק ביציאות אלא רטיבות לכל אורך היום. אני ממש מרגיש את אי-הנוחות, בנוסף לריח הלא נעים (בלשון המעטה). ממה זה יכול לנבוע? האם מדלקת? אי סבילות/אלרגיה למזונות מסוימים? אם יש רעיונות, אשמח לשמוע. זה לא מובן (ועצוב) שמצד אחד יש הקלה ומצד שני החמרה. אני רוצה לציין שעברתי צילום של חוקן בריום, סיגמואינדוסקופיה ומונומטריה והכל תקין.
יש להיוועץ בשלב ראשון בפרוקטולוג שהינו רופא כירורג המטפל בבעיות רקטליות כגון טחורים, פיסורה וכד'. ייתכן וכאן ימצא הפתרון.
שכן הסברה הרווחת (של רופאת משפחה) היא שהריר לא נגרם מהטחורים אלא או מתגובה דלקתית לאוכל או מזה שהאוכל נדחף מהר לאורך המעיים. יכול להיות שזה הכיוון? אני מעונין לשמוע למה אתה חושב שזה מהטחורים? אולי נתקלת במקרה כזה בעבר? מאוד יסייע לי לדעת, שבוע טוב
מאז שחזרתי לפני כעשר שנים מדרום אמריקה אני סובל מבעיות בעיכול. זיהו אצלי ציסטות של אמבה היסטוליטיקה, וקיבלתי תרופות שונות כמו פלגיל. האמבות נעלמו, אך חלק מהבעיות נותרו. בבדיקות בשיטות מתקדמות יותר (באמצעות זיהוי האנטיגנים) במעבדה פרטית לאחרונה זוהה אצלי אותו טפיל. כמו כן, דיאטת סוכרים עוזרת לי מאד, כך שאני מניח שאכן מדובר בגורם זיהומי כלשהו שניזון מהסוכר, ולא במעי רגיז. מה מומלץ לעשות?
משום מה, ההודעות הקודמות בנושא לא מופיעות. הטפיל הנדון הוא: blastocystis hominis
שלום רב, מזה כשבע שנים אני סובלת בתדירות גבוהה( יותר בשנה האחרונה) מהתקפי כאב בטן רק בלילה ואפילו פלוס מינוס סובב אותה השעה.מדובר בכאב שמעיר אותי משנתי ואיני נרגעת אלא לאחר לקיחת כדורים או יציאה בשירותים.יש לציין,הופעת גרעפסים ותחושת דקירות חזקות ולעיתים מעורב כאב גב. ללא כל קשר, לאחר אכילת כל מזון שהוא..אני מרגישה תחושת בחילה ורצון להקיא ממש...כל הזמן בניסיון להעביר את הטעם... לפני כשנתיים גילו לי הליקובקטר וטופלתי בכדורים. גסטרוסקופיה -תקינה. מה עלי לעשות? איזה בדיקות כדאי לי לערוך מאחר וזה משבש לגמרי את שגרת החיים. ייתכן וזה קשור לאכילה לפני שינה אך זה לא אמור לקרות ללא בעיה כלשהיא - הלא כך? אשמח לקבל מידע כלשהוא
שלום רב, מזה כשבע שנים אני סובלת בתדירות גבוהה( יותר בשנה האחרונה) מהתקפי כאב בטן רק בלילה ואפילו פלוס מינוס סובב אותה השעה.מדובר בכאב שמעיר אותי משנתי ואיני נרגעת אלא לאחר לקיחת כדורים או יציאה בשירותים.יש לציין,הופעת גרעפסים ותחושת דקירות חזקות ולעיתים מעורב כאב גב. ללא כל קשר, לאחר אכילת כל מזון שהוא..אני מרגישה תחושת בחילה ורצון להקיא ממש...כל הזמן בניסיון להעביר את הטעם... לפני כשנתיים גילו לי הליקובקטר וטופלתי בכדורים. גסטרוסקופיה -תקינה. מה עלי לעשות? איזה בדיקות כדאי לי לערוך מאחר וזה משבש לגמרי את שגרת החיים. ייתכן וזה קשור לאכילה לפני שינה אך זה לא אמור לקרות ללא בעיה כלשהיא - הלא כך? אשמח לקבל מידע כלשהוא
כבר כמה חדשים עברו מאז התחילו אצלי שילשולים, עם ריר, כאבי בטן וגאזים. בתחילה רק לכמה ימים, והפסקה של מספר ימים, ועם הזמן- השילשולים הם יום יומיים, ללא הפסק, 5-6 פעמים במהלך כל היום, ובמיוחד בבוקר. קלבטן, אימודיום- לא עזרו כלל. ציפרוגיס- עזר מעט בימים שלקחתי, אבל לאחר שסיימתי, הכל חזר כמו קודם. לאחר כשלושה חדשים קיבלתי מטרוג'יל- ושוב היתה הקלה קלה בימים בהם לקחתי אותו, ואחר כך, הכל חזר לקדמותו. ומאז כבר עבר חודש, ואני סובלת מאוד!! בדיקות דם שעשיתי, בהמלצת רופא גסטרו: ס.ד. ש.ד. CRP תפקודי כבד TSH B12 סרולוגיה לצליאק בכולן התוצאות טובות. אני בת 20, בריאה בדרך כלל, עובדת ולומדת. מה כדאי לבדוק עוד? האם יש עוד תרופה שכדאי לקחת, לנסות אולי תעזור?
מאד חשוב לבדוק אי סבילות למוצרי חלב (תבחין נשיפה) ולבדוק תרביות צואה מספר פעמים, לחפש מזהמים, פרזיטים.מה שאת אוכלת מאד חשוב, נסי להיועץ בדיטאנית, כעת - האם היית אצל גסטרואנטרולוג?
הייתי אצל גסטרואנטרולוג, שהציע את כל הבדיקות שרשמתי כאן, ותוצאת כולן בסדר. האו היה זה שנתן לי את המטרוג'יל, ומשלא עזר, אמר שנהיה בקשר בעוד חודש, אולי יהיו שינויים. בינתיים עברו כבר שבועיים, וללא הבדל. לא בדקתי אי סבילות למוצרי חלב, אבל על דעת עצמי הפסקתי לאכול מוצרי חלב, כבר מלפני חודש, ולא ניכר הבדל. האם, למרות זאת,יש טעם לעשות את התבחין הזה? תרביות צואה עשיתי פעמיים, ללא כל מימצא, האם להמשיך לעשות, ובאיזו תדירות? באמת לא הייתי אצל דיאטנית, האוכל שלי "רגיל ביותר", סנדויץ' בעבודה וארוחה חמה בערב, ובין לבין- פרות עוגה ועוד. אולי זה אכן רעיון טוב. תודה רבה על התיחסותך, אני מחכה להמשך התשובות.
אני בת 61 שנים. סובלת מטחורים מזה 39 שנים. לאחרונה המצב החמיר והחלטתי על ניתוח טחורים. נבדקתי ע"י פרוקטולוג שאבחן טחורים פנימיים וחיצוניים. הוחלט על בדיקת קולונוסקופיה לפני ניתוח. בדיקת הקולונוסקופיה הייתה קשה וארוכה בגלל מעיים דבוקים ומעי מהופך. לשמחתי, תוצאות הבדיקה היו תקינות, ללא ממצא פתולוגי. עלי לציין שלפני 39 שנים, לאחר 3 שבועות של לידת בני, עברתי ניתוח אפנדציט שהתפוצץ בחלל הבטן וגרם לזיהום. הניתוח היה קשה וההחלמה ארוכה אך ההחלמה הייתה מלאה ותפקדתי כרגיל בלי כאבים באזור הבטן. שאלותיי הן: א. מה פירוש מעיים דבוקים ומעי מהופך ? ב. האם בגלל ניתוח האפנדיציט נגרמו ההידבקויות ? ג. האם ש קשר בין מעיים דבוקים וכאבי הטחורים הקשים? ד. האם בדיקת הקולונוסקופיה שיחררה את ההדבקויות ויישרה את המעי המהופך? ה. האם בעתיד יש מצב שיחזרו ההדבקויות ? תודה רבה !!!
מעיים דבוקים ומעי מהופך הם מושגים המציינים כי לולאות המעי דבוקות יתר על המידה זו לזו ומעי מהופך אני סבור שנאמר כדי לציין על מהלך עקלתוני של המעי מה שמקשה על הקולונוסקופיה כפי שציינת. ניתוחים ובכלל זה ניתוח האפנדיציט הן סיבה להדבקויות. אין קשר בין מעיים דבוקים וכאבי הטחורים הקשים והקולונוסקופיה לא שיחררה את ההדבקויות ויישרה את המעי המהופך. ההדבקויות שצינת לא טופלו בזמן הקולונוסקופיה אלא מטופלות בניתוח שאת ככל הנראה לא זקוקה לו.
שלום לך אני בחורה בת 20, בריאה בעקרון..קצת אנמית. בזמן האחרון(חודשיים אחרונים) אני סובלת מכל מיני דברים שמפריעים לי מאוד בחיי היומיום שלי *בבוקר אני תמיד קמה נפוחה, עם הרבה גזים, ורעשים חזקים ולא ברורים שבוקעים לי מהבטן בלי שליטה...כאילו משהו ממש זז לי בבטן . בשעות הצהריים זה חולף בדרך כלל אך חוזר בעיקר בשעות הערב ממש כשאני הולכת לישון. מאז שזה התחיל אני משתדלת לאכול בריא יותר: הרבה ירקות, פירות, שתייה מרובה של מים, החלפתי את הסוכרזית בסוכר חום, אני שותה הרבה תה קמומיל ומשתדלת להימנע מחלב לא מעובד. אבל אני חייבת לציין שאני אוכלת הרבה מוצרים מעובדים...כאלה שמכניסים למיקרו ומוכנים תוך דקה. ואני לא סובלת בדרך כלל משלשולים או עצירות. אבל כשיש לי יציאות הם תמיד מלוות בגזים. מה אפשר לעשות? אני עוברת לגור בחו"ל בעוד כמה שבועות ולכן אין לי כל כך זמן ללכת לדיאטן או לבדיקה מורכבת תודה רבה
על רגל אחת, נסי טיפול בספזמומן, תכשיר המפחית תכיפות יציאות, כאבי בטן ונפיחות. עליך לקבל מרשם מהרופא המטפל שלך. אם לא יחול שיפור יהיה עליך לפנות לדיטאנית ולבצע ברור בלא במסגרת מכון גסטרו בחו"ל. דאגי לביטוח רפואי שיכסה עלויות ביקורים/בדיקות דם/הדמיה וכד' אצל רופא גסטרואנטרולוג. זכרי כי המלצתי לא מחליפה את הצורך כי תעברי ברור מלא לבעייתך במיוחד שאת מציינת אנמיה קלה. אני מקווה כי ברור התלונות יביא לפטרון הבעיה/בעיות. בהצלחה.
תודה רבה על תשובתך העניינית והמהירה
שלום רב, מזה מס' חודשים אני סובלת מעייפות למרות שאני ישנה היטב ומספיק שעות בלילה (8-10). בהתחלה זה התבטא אחרי ארוחות הצהריים באובדן אנרגיה עד כדי בחילה ותשישות נוראית, ובתקופה האחרונה אני סובלת מאד מגזים, בטן נפוחה, צואה (אם כבר קיימת) בצורת גללים וכמובן העייפות הנוראית מהבוקר כבר, שזה ממש מטרד גדול. אציין, כי אני משתדלת לאכול מאוזן ומסודר לרב ירקות, חיים או מבושלים לא מזון מטוגן, ולא מזון שמן במיוחד. אוסיף שגם איני מצליחה לרדת במשקל למרות שאני שומרת על דיאטה מאוזנת (משקלי 61 ק"ג, גובהי 1.64). בדיקות דם שלי תקינות ולא חסר לי ברזל וכד'. אשמח לשמוע הצעות לבדיקות או רעיונות לסיבות לעייפות האם הן נוגעות לגסטרו. תודה
נסי להפחית צריכת סיבים (ירקות ופירות) למשך שבועיים, יש לנסות גם להפסיק מוצרי חלב לתקופה זהה. עייפות היא תלונה מאד לא ספציפית ויכולה להיות קשורה למצבי דלקת של המעי אולם גם לתת פעילות בלוטת מגן ולחסר בויטמין B12 ולמצב דחק וחרדה. אני מציע פנייה לרופא משפחה להשלמת בדיקות דם לברור חסר בויטמין B12, חומצה פולית, תפקודי בלוטת מגן, שקיעת דם, סרולוגיה למחלת צליאק. במידה והכל תקין והכלכלה השונה לא פתרה את בעית התפיחות נסי לתאם תור לדיטאנית ולרופא גסטרואנטרולוג.
צריכת סיבים לא אמורה למנוע עצירות
שלום. אני הולכת לשאול קצת אולי נגד כוון הרוח: יש לי בעיות של העדר עיכול בשעות אחר הצהריים עד הערב כך שעם שקיעת השמש אני "סוגרת בסטה" ככה שנים ארוכות וקשות של הימנעות ממנעמי חיים. אני לא מעוניינת לבדוק את זה בדרך פולשנית או לטפל בניתוחים או תרופות מכיון שמבחינתי כבר עדיפה השארות עם הבעיה מול הנ"ל.(זו תחושה ואמונה שלי). השאלה הינה אולי לא שגרתית : מה ניתן בכל זאת לעשות ? כי זה מסתכם גם בהקאות ובחילות בבקרים שלאחר ימים שגרתיים של מיעוט באכילה. אני לא מאמינה שנגזר עליי לחיות את כל החיים בסבל כזה. האם יכול להיות פתרון ואם לא דרכך אז אולי ניתן יהיה להפנותי לדרך אלטרנטיבית יעילה ומוכחת (לא סתם...). תודה מראש.
את מציינת הקאות שהן סימן להפרעה בהתרוקנות הקיבה. יש לאבחן את הבעיה במגרת לא אלטרנטיבית, כך חונכתי. את בהחלט יכולה לפנות לטיפול אלטרנטיבי אולם איני מתמצא בשלל האין סופי של המטפלים הללו וללא איבחון לא אוכל לכוון אותך בצורה יעילה.
שלום, רציתי לשאול שאלה לגבי תוספת מזון של אנזימי עיכול: האם היא עלולה לגרום לבעיות עיכול, ובעיקר לשלשול? תודה!
אני בן 50, בבדיקת גסטרוסקופיה מלפני שנתיים הנמצא בקע סרעפתי. עקב התכווצויות וכאבים חזקים בפי הטבעת בדרך כלל בלילה עברתי קולונוסקופיה אשר נמצאה תקינה והוסבר לי ע"י הגסטרולוג כי ההתכווצויות עקב מתחים. בחודש האחרון התחלתי להרגיש כאבים בבטן מצד שמאל כ- 10 ס"מ מהתבור, הכאבים אינם קבועים ומופיעים בתדירות מספר פעמים ביום, כמ כן חשתי ועדיין חש כאבים ונפיחויות באזור מתחת לבית החזה, כאבים המקרינים לאשור הצלעות. לא הבנתי שיש קשר בין אכילה לבין הופעת הכאבים. כמו כן אני חש כאב לפעמים באזור העליון של האגן השמאלי בערך מול הכאב בבטן כמו כן יש לי גזים ו"גרפצים" רבים. עקב בעיית הבקע הסרעפתי ועליית חומציות אני נוטל שני כדורי LANTON ביום. לאחרונה לקתה אימי בלימפומה אשר התגלתה עקב פרפורציה בדג'ונום דיסטלי, היא עברה ניתוח וממתינה לתחילת הטיפול הכימותרפי. לאחר בדיקה אצל גסטרולוג עקב כאבי הבטן אני נוטל 3 כדורי "modal" ביום, אני לא רואה השפעה רבה. האם הטיפול נראה לך ? ובמידה ולא מה עצתך?
ציין האם בדיקות הדם כולן תקינות, ציין מה נבדק. לטיפול במודל יש לתת זמן לפעולה, כמה זמן אתה מטופל במודל? איך היציאות שלך, האם יש תפיחות בטן משמעותית וגזים?
תוצאות הבדיקות שנארכו ב12/06 PH (U) | *5 * 6 ) 8 | Nitrit (U) | | NEGATIVE | Ketone (U) | | NEGATIVE | Glucose (U) | | NORMAL | Urobilinogen (U) | | NORMAL | Bilirubin (U) | | NEGATIVE | Protein (U) | | NEGATIVE | Leucocytes (U) | | NEGATIVE | Erythrocytes (U) | | NEGATIVE | בקטריולוגיה Urine Culture | | תרבית שלילית | PSA Prostatic Specific Ag | ng/ml | ( 0 * 0.65 ) 4 | בנוסף לכך נבדק באולטרה סאונד שלפוחית השתן והכליות: ממצאים - US כליות+ דרכי שתן : ========================= הכליות בגודל דומה ותקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. כיס השתן במבנה תקין. ערמונית בגודל תקין. ( משקלה כ- 19 גרם ). הטיפול במודל נמשך עד עתה כשבוע. כאמור יש גזים ו"גרפצים" יש לציין כי מאז שליחת המייל הקודם חל שיפור אך עדיין אני מרגיש כאב מדי פעם בצד שמאל ובאזור האגן האחורי מצד שמאל כפי שציינתי במייל הקודם
שלום רב, קיבלתי מהרופא פפברין בכדי לנסות לטפל במעי רגיש (ניסיתי טיפול בספזמומן אבל הוא רק החמיר את כאבי הבטן, ולעומתו פפברין עזר מעט, ולכן הומלץ לי להמשיך לקחת פפברין לכמה שבועות ולראות מה קורה) אבל שכחתי לשאול כל כמה שעות צריך לקחת כדור. הבנתי שרצוי לקחת פפברין כמה פעמים ביום, ללא קשר לאוכל, אבל אני לא בטוחה אחרי כמה שעות ההשפעה של הכדור חולפת וצריך לקחת כדור נוסף. האם שלושה כדורים ביום (זאת אומרת, כדור כל שש שעות, פחות או יותר) נשמע מקובל? אם אני לא טועה, נדמה לי שזו היתה ההמלצה של הרופא. תודה מראש!
שלום. הבן שלי בן 16 חולה במחלת קרוהן. הוא מטופל בפורינטול 75 מ"ג ומרגיש בד"כ טוב. לאחרונה הוא החל לסבול בערך פעמיים בשבוע מכאבי בטן מיד לאחר התחלת אכילה. כאבי הבטן ארוכים מאוד (בערך 3 שעות) ומאוד חזקים. רופא הגסטרו שלח אותו לבדיקת עמילז שהייתה תקינה. ממה יכולים לנבוע כאבי הבטן? באיזה כיוון צריך עוד לבדוק? ומה ניתן לעשות על מנת לשפר את איכות חייו של הבן. כרגע הכאבים מאוד מציקים לו ומפריעים פעמים רבות לשיגרת יומו. בתודה ציפי.
מחלת קרוהן היא מחלה הדורשת מעקב צמוד של רופא גסטרואנטרולוג ולפיכך אני מציע כי תחזרי אליו ותשאלי מה הלאה? אני בכוונה לא נותן לך כיוונים בכדי לא להטעות ולפספס מצבים הדורשים ברור מסודר ובדיקת רופא. בכל מקרה אפשרויות שיש לשלול הן חסימת מעי דק בשל תהליך דלקתי הפיך או היצרות והתפתחות אבסס. חזרי לרופא הגסטרו ודרשי ברור, מדדי לו חום ובקשי בדיקות דם שמעידות על עוצמת התהליך הדלקתי.
שלום קצת ארוך אבל חשוב,אז אני אודה לתשובה. סבתי בת 84, ויש לה מס' רב של בעיות במע' העיכול: 1. לפני 15 שנה עברה ניתוח במעי כתוצאה מדימומים. כולל כריתת חלק ממנו. מאז גם יש לה בקע בבטן התחתונה. 2. אכלזיה קשה- מספר שנים של קשיי בליעה, וכאבים. כיום כמעט בכל ארוחה מרגישה אחרי מס' ביסים שהכל נתקע, מים קשה לה לשתות. 3. רקטוצלה שאובחנה לפני מס' חודשים. 4. צרבות, בחילות, כאבים בקיבה. 5. עצירות. 6.. משהו חדש בשנה האחרונה - מריגשה כאבים חזקים כמו לפני שירותים בבטן התחתונה, כמו למשל שנוטלים כדורים משלשלים אז אצלה זה כך כמעט תמיד למרות שכדורים משלשלים היא לוקחת שנים רק פעם בשבוע. ביצעה בדיקות סיטי, וכו' - הכל תקין. נאמר לנו שזה כנראה מהניתוח - שאחרי שנים ישנן תופעות כאלה למרותש לא ראו הידבקויות בצילומים. השאלות: 1. מה יכול להקל את כאבי הבטן? פאפברין עושה לה רע בקיבה. וולטרנים וכו' - אסורים לה בגלל הקיבה. 2. האם זה יכול להיות מעי רגיז? 3. האם יכול להיות קשר בין אכלזיה לרקטוצלה? נשמע שזה מאותה משפחה. 4. מה ניתן לעשות עם הרקטוצלה בהתחשב בעובדה שאין אפשרות לנתח? הומלץ לה על סיבים אבל האם הסיבים לא יקשו על הקיבה ובכלל - הם טובים לה בהתחשב בכל הבלגן מסביב (כאבי הבטן הקיבה וכו')? 5. לעיתים היא בולעת חתיכות אוכל ללא לעיסה זה גם משהוש לאורך זמן יכול לגרום למשהו מהנ"ל? 6. היא החלה לנטול כדורי מודל - האם זה באמת יכול לעזור למשהו מכל הסימפטומים - או לחילופין לפגוע במשהו? 7. העצירות אני מניחה מלא מקלה על הבעיות השונות גם ככה- יש משהו טבעי ומתון על בסיס יומי שיכול להקל בעניין? אני אודה על כל המלצה של תוסף או תרופה ההקלה של משהו מהסימפטומים הנל. תודה הנכדה
את מעלה שלל שאלות וזה מבלבל, יש להפנות שאלות אלו לרופא גסטרו במסגרת ביקור במרפאה. לגבי מה שכן אוכל לענות עליו הוא רק על דברים כלליים, הכל בהחלט יכול להיות מעי רגיז אולם אין קשר בין אכלזיה לרקטוצלה.נסי לסכם את הבעיות שאת מעלה בצורה אחרת, כך יוקל לרופא לענות על שאלותיך, נסי לבחור 3 דברים שהכי מפריעים לסבתא ותארי אותם במלים פשוטות.
שלום רב!! שמי חגי בן 33 ואני סובל מתופעת המעי הרגיז. בנוסף לתופעה הנ"ל בזמן שאני אוכל מעבר למידה הרגילה אני סובל במשך כמה שבועות מריבוי גזים, בחילות ולעיתים גם הקאות בנוסף אני סובל גם מכאבים בחלק התחתון של הבטן ,תחושת מלאות שקשה לנשום ,גרפסים מרובים ותשישיות בכל הגוף, בזמן זה יש לי יציאות לא רגילות, אמנם יציאות בכל יום אבל קשות והאוכל לא יוצא. ואני נאלץ לקחת משלשל -תה יונגבורן כדי שהכל ייצא ולעיתים זה לא עושה את כל העבודה. שאלתי היא: האם בזמן הנ"ל שמתרחשות הבעיות יש מצב שיש לי סתימה במעי? או לחילופין מה קורה בזמן הנ"ל במעי האם זה תופעהרק של גזים או גם שהאוכל נתקע במעי? מה עלי לעשות כדי למנוע תופעה זאת שקוראת מספיק פעם אחת כדי שאסבול חודשים(האם אפשר להעזר בדיאטנית ) או רצוי לבדוק את הנושא בדיקות פולשניות? הערה: הייתי בעבר אצל רופא גסטרו והוא לא המליץ לי על בדיקה פולשנית אלא אולי על תוסף מזון לסידור העיכול- אבקש לדעת איך אפשר להתנהג אחרת כדי למנוע תופעות אלו ומה עלי לעשות ? רב תודות!!!!!
יש לברר את הבעיה, ציין אם בוצעו בדיקות דם ואם לא פנה לרופא הגסטרו בשנית. אני מאד ממליץ גם שתפנה לדיטאנית. גזים הם תוצאה של תסיסה משנית להתאמה לא תקינה בין מה שאתה אוכל למערכת העיכול שלך ולכן יש לבדוק רגישות למוצרי חלב וכד, ברר זאת עם הדיטאנית. לפי בדיקות הם אחליט אם אתה זקוק לברור חודרני.
שלום רב!! שמי חגי בן 33 ואני סובל מתופעת המעי הרגיז. בנוסף לתופעה הנ"ל בזמן שאני אוכל מעבר למידה הרגילה אני סובל במשך כמה שבועות מריבוי גזים, בחילות ולעיתים גם הקאות בנוסף אני סובל גם מכאבים בחלק התחתון של הבטן ,תחושת מלאות שקשה לנשום ,גרפסים מרובים ותשישיות בכל הגוף, בזמן זה יש לי יציאות לא רגילות, אמנם יציאות בכל יום אבל קשות והאוכל לא יוצא. ואני נאלץ לקחת משלשל -תה יונגבורן כדי שהכל ייצא ולעיתים זה לא עושה את כל העבודה. שאלתי היא: האם בזמן הנ"ל שמתרחשות הבעיות יש מצב שיש לי סתימה במעי? או לחילופין מה קורה בזמן הנ"ל במעי האם זה תופעהרק של גזים או גם שהאוכל נתקע במעי? מה עלי לעשות כדי למנוע תופעה זאת שקוראת מספיק פעם אחת כדי שאסבול חודשים(האם אפשר להעזר בדיאטנית ) או רצוי לבדוק את הנושא בדיקות פולשניות? הערה: הייתי בעבר אצל רופא גסטרו והוא לא המליץ לי על בדיקה פולשנית אלא אולי על תוסף מזון לסידור העיכול- אבקש לדעת איך אפשר להתנהג אחרת כדי למנוע תופעות אלו ומה עלי לעשות ? רב תודות!!!!!
יש לברר את הבעיה, ציין אם בוצעו בדיקות דם ואם לא פנה לרופא הגסטרו בשנית. אני מאד ממליץ גם שתפנה לדיטאנית. גזים הם תוצאה של תסיסה משנית להתאמה לא תקינה בין מה שאתה אוכל למערכת העיכול שלך ולכן יש לבדוק רגישות למוצרי חלב וכד, ברר זאת עם הדיטאנית. לפי בדיקות הם אחליט אם אתה זקוק לברור חודרני.
בתי בת 9 ילדה בריאה שלא סבלה משום אלגיה ו/או רגישות. לפני כחצי שנה החלו עוויתות בבטן (סביב המעיים העליונים). בהמלצת הרופאה - הופסק חלב ניגר. העוויתות נרגעו. הילדה חזרה לשתות שוקו, ולאחר כמה שבועות שוב חזרו העויתות בצורה חמורה יותר ושוב הופסק חלב. עד היום, במשך חצי שנה היו כ-4 ארועים קשים של עויתות מלוות בהקאות, שנמשכו מספר שעות ולא הגיבו לאקמול או לפאפברין או לקל בטן. נאמר לנו ע"י הרופאה שזה לא אופייני לחוסר סבילות ללקטוז מכוון שהעויתות לא מתרחשות אחרי כל שתיית חלב אלא מידי פעם ופעם אפילו ללא קשר לחלב כלל! (היא שתתה שוקו של סויה), שאי סבילות ללקטוז מתבטאת אחרי כל שתייה של חלב. בטענה זו הרופאה לא נותנת לה לעשות את הבדיקה המיוחדת לכך. האם אפשר לקבל ממך כיוונים נוספים לבדיקה או השערה מה יכול הביא ילדה בריאה לעוויתות נוראיות כאלו עם הקאות בלי כל קשר לכלום? תודה מראש
עלייך לקבל הפנייה לבדיקת רופא/רופאת גסטרו ילדים, דרכם יעשה הבירור קל ומהיר יותר תוך שימת דגש על מוצרי מזון שאין בתך רגישה אליהם ושלילת מחלות בקיבה או בתרסריון.
שלום אני בן 23..ואני רגיש ללקטוז שבמוצרי החלב..ככה אובחן בבדיקה..עכשיו אני משתמש בכדורים בשם סלקוקס200 נגד דלקת וכאב..בכדורים הללו יש לקטוז בכמות 80 מ''ג לקטוז לכמוסה...האם יש סכנה להשתמש בזה בשבילי? תודה
נסה במקביל (כדור כנגד כדור) לטיפול נוגד הכאב ליטול את האנזים לקטאז המיוצר בצורת כדורים, שתשיג בבית מרקחת ללא מרשם, אם אין הרעה המשך בטיפול מלווה זה עד לסיום הטיפול בתכשיר נוגד הדלקת
שלום רב, התחלתי טיפול בספזמומן לפני כמה ימים, ורציתי לשאול אם התרופה משפיעה מיד, או שצריך לחכות במשך כמה ימים של שימוש קבוע עד שהיא מתחילה לעזור? אני לוקחת אותה במשך שבוע בערך ללא כל שינוי בסימפטומים, שמציקים לי מאד. טופלתי בעבר בביופידבק, והמסקנה היתה שאינני כלל בסטרס שגורם להחמרה במצבי - מעבר לקושי הנפשי המובן מאליו שבמעי רגיש או בכל מחלה כרונית אחרת, ושהבעיה פיזיולוגית בלבד. כך שאני מקווה מאד שהספזמומן יעזור, ובהקדם! תודה רבה מראש.
שלום רב, התחלתי טיפול בספזמומן לפני כמה ימים, ורציתי לשאול אם התרופה משפיעה מיד, או שצריך לחכות במשך כמה ימים של שימוש קבוע עד שהיא מתחילה לעזור? אני לוקחת אותה במשך שבוע בערך ללא כל שינוי בסימפטומים, שמציקים לי מאד. טופלתי בעבר בביופידבק, והמסקנה היתה שאינני כלל בסטרס שגורם להחמרה במצבי - מעבר לקושי הנפשי המובן מאליו שבמעי רגיש או בכל מחלה כרונית אחרת, ושהבעיה פיזיולוגית בלבד. כך שאני מקווה מאד שהספזמומן יעזור, ובהקדם! תודה רבה מראש.
שלום דר', מזה 3 חודשים בערך אני סובלת מכאבים שהולכים וחוזרים, מיקומם כ 4 ס"מ מצד שמאל לקו הפופיק. הכאבים מופיעים יותר כשאני יושבת ורוכנת קדימה. שמתי לב שהם מופיעים יותר כשאני אוכלת מטוגן (אז הפסקתי כמובן). רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות, מלבד כולסטרול "רע" גבוה. קיבלתי הפניה למומחה של גאסטרו שגם הפנה אותי לבדיקות דם, ואמר שהכל תקין. היות ואני בהריון (שבוע 10) אני לא יכולה לבצע את בדיקת הקולונוסקופיה ולכן לפני כמה ימים שלח אותי לבצע אולטרסאונד של הבטן העליונה, בה נבדקו כל האיברים הפנימיים. הכל בסדר גמור, מלבד 3 אבנים קטנות (פחות מ-3 מ"מ) בכליה השמאלית. הרופא טוען שהכאב אינו תוצאה של האבנים בכליות, ולמעשה הוא די אובד עצות כרגע. השלב הבא הוא לשלוח אותי לאמ.אר.איי שבטוח להריון. רק שאני חיה בארה"ב וכמובן מטופלת פה. הביטוח אינו מחסה את הבדיקה והיא די יקרה. דר", אשמח לעצתך היות והרופאים די אובדי עצות ואני עדיין עם כאבי שדי פוגעים באיכות חיי. יש לציין שהיציאות סדירות, אין לי בעיות עיכול, אני אוכלת די בריא ומלבד הכאב מרגישה די טוב. כמו כן אני לוקחת תרופה שהוא נתן לי שנקראת ranitidine בתודה מראש, גנית
שלום דר', מזה 3 חודשים בערך אני סובלת מכאבים שהולכים וחוזרים, מיקומם כ 4 ס"מ מצד שמאל לקו הפופיק. הכאבים מופיעים יותר כשאני יושבת ורוכנת קדימה. שמתי לב שהם מופיעים יותר כשאני אוכלת מטוגן (אז הפסקתי כמובן). רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות, מלבד כולסטרול "רע" גבוה. קיבלתי הפניה למומחה של גאסטרו שגם הפנה אותי לבדיקות דם, ואמר שהכל תקין. היות ואני בהריון (שבוע 10) אני לא יכולה לבצע את בדיקת הקולונוסקופיה ולכן לפני כמה ימים שלח אותי לבצע אולטרסאונד של הבטן העליונה, בה נבדקו כל האיברים הפנימיים. הכל בסדר גמור, מלבד 3 אבנים קטנות (פחות מ-3 מ"מ) בכליה השמאלית. הרופא טוען שהכאב אינו תוצאה של האבנים בכליות, ולמעשה הוא די אובד עצות כרגע. השלב הבא הוא לשלוח אותי לאמ.אר.איי שבטוח להריון. רק שאני חיה בארה"ב וכמובן מטופלת פה. הביטוח אינו מחסה את הבדיקה והיא די יקרה. דר", אשמח לעצתך היות והרופאים די אובדי עצות ואני עדיין עם כאבי שדי פוגעים באיכות חיי. יש לציין שהיציאות סדירות, אין לי בעיות עיכול, אני אוכלת די בריא ומלבד הכאב מרגישה די טוב. בתודה מראש, גנית
בשלב זה (הריון) התמקדי בשינוי דיאטה קיצוני אותו תוכלי לבצע עם דיטאנית, נסי לבדוק אי סבילות לחלב.
שלום רב, מזה כשבע שנים אני סובלת בתדירות גבוהה( יותר בשנה האחרונה) מהתקפי כאב בטן רק בלילה ואפילו פלוס מינוס סובב אותה השעה.מדובר בכאב שמעיר אותי משנתי ואיני נרגעת אלא לאחר לקיחת כדורים או יציאה בשירותים.יש לציין,הופעת גרעפסים ותחושת דקירות חזקות ולעיתים מעורב כאב גב. ללא כל קשר, לאחר אכילת כל מזון שהוא..אני מרגישה תחושת בחילה ורצון להקיא ממש...כל הזמן בניסיון להעביר את הטעם... לפני כשנתיים גילו לי הליקובקטר וטופלתי בכדורים. גסטרוסקופיה -תקינה. מה עלי לעשות? איזה בדיקות כדאי לי לערוך מאחר וזה משבש לגמרי את שגרת החיים. ייתכן וזה קשור לאכילה לפני שינה אך זה לא אמור לקרות ללא בעיה כלשהיא - הלא כך? אשמח לקבל מידע כלשהוא
יש לציין כי בתחילה כדורי גסטרו עזרו לי אך בהתקפים האחרים כלל לא. כמו כן,לא תמיד יש לי יציאות כך שאני נשארת עם כאב ממושך...לאורך הלילה..דבר שמן הסתם גורם לעייפות מרובה למחרת היום...
שלום רב, אני בת 47, מאובחנת מזה מספר שנים שיש לי בקע בסרעפת לוקחת לנטון, כמו כן סובלת מעצירויות באופן תמידי ולזה לוקחת טיפות "יובסלקס" ליציאות. סובלת מגזים קשים ונפיחויות בבטן, בעבר כבר לקחתי זלמק, ו pankrepflat. לפני כשבועיים עשיתי בדיקה גסטרוסקופיה, ולא נמצא דבר. עדיין הנני סובלת במהלך כל היום מרעשים מוזרים הבוקעים מן הבטן, ובטן מאוד מאוד נפוחה. אודה על קבלת עזרה במהרה!!!!!! תודה!
אני מציע לנסות פנייה לדיטאנית ולבצע דיאטת אלימינציה בה תבחני האם את רגישה למזונות מסויימים כגון מוצרים המכילים לקטוז (סוכר החלב), האם יש חסר בברזל בבדיקות הדם שלך? יש גם מקום לבדוק רגישות לגלוטן (מחלת צליאק). עדכני אותי.
אני אישה בגיל 33 בריאה. משקלי 56 ק"ג. מאז שאני זוכרת את עצמי אני נכנסת לשרותים לשם הוצאת צואה ,רק אחת לשבועיים.האם זה משהו בעייתי או לא בריא? האם אתם נתקלים בתופעה זו?האם יש לתופעה זו פתרון,אני אומנם לא סובלת מכאבים עקב כך אך תחושת ההקלה שיש אחרי כניסה לשרותים חסרה לי.לא מזמן ניסיתי ליטול כדורים משלשלים בשם"עצירות" אך הם גרמו לי לכאבי בטן ובעיקבות כך הפסקתי את השימוש בהם האם יש פתרון לבעיתי? מה אתם ממליצים.
את מתארת פגיעה באייכות חיים ואני מציע שמוש במרכך צואה.משלשל עדין כגון פגלקס, גשי לרופא הגסטרו שלך בנוגע לכך. במידה ויש אנמיה או ירידה במשקל, דם בצואה או סיפור משפחתי של סרטן מעי גס עליך לבצע קולונוסקופיה.
ברצוני לדעת באם יש טיפול לעזור לי להפעלת הסוגרים ליציעת הצועה , עברתי כל ה הבדיקות הקיימות הכל תקין חוץ מהסוגרים גם עשיתי פיזוטרפיה ללא תוצאות משמעיות האם יש טיפול רפואי או אלטרנטיבי שיכל לפתור את הבעיה.? אני מקבל כבר כל שבוע
האם בוצעה מנומטריה אנורקטלית? אם האבחנה היא אניזמוס תוכל גם לנסות טיפול רפלקסולוגי במסגרת ביה"ח בילינסון, טיפול הכולל סדרת 10 מפגשים, לא כרוך בתשלום. לפרטים נסה 050-4065260, גב' גליה ניב. בהצלחה.
אני כבר מעל שנה אים לא יותר סובלת מבחילות יום יומיות וצרבות וגלי חום פנימים ולפני כמה ימים התחילו לי כאבים בקיבה.. קבעתי טור לגאסטרו אני חוששת שזה דלקת או חור בקיבה.. מה אני צריכה לעשות האם זה נכון שאני ילך לגאסטרו או שזה משו אחר?.. תודה מראש נטלי!
נראה שאכן מדובר בבעיית גסטרו כפי שאת חושבת, היתי מנסה ליטול מאלוקס - תרחיף סותר חומצה שלא דורש מרשם ולבדוק בצורה זאת אם ישנו שיפור בתלונות. עדכני אותנו במידה והגסטרוסקופיה לא קידמה אותך בהבנת המקרה , בהצלחה.
לאחר בירורים רבים שהעלו רק דלקת בסעיפים וקיבלתי אנטיביוטיקה. היות והסימנים מראים כי המעי הגס כואב ובמיוחד צד ימין למטה החליט הרופא כי יש לי תסמונת המעי הרגיש. שאלתי האם בתסמונת הזו ניתן ממש לחוש בקשיחות של המעי שגם חולף פשוט בא והולך, וזה באמת עלול לגרום לכאב חד באיזור מסויים? קיבלתי כדורים ספזמומן משהו כזה לחודש ימים.
נראה לי כי מקור הכאב הוא בסעיפים ולא במעי רגיש. אני מציע להתייעץ שוב עם הרופא בנוגע לאבחנה, אני מציע כי תעדכני אותנו לגבי:מספר יצאות/כאב בצאיה או התאמצות, כאבי בטן אחרים, תפיחות הבטן. נסי לאמוד את המדדים האלו למשך חודש ושלחי מייל.
. מכיוון שהבדיקה מתבצעת ללא טישטוש, מה מידת אי הנעימות (או הכאב) שחשים? 2. האם ביצוע הבדיקה והאפשרויות להסיק ממנה תוצאות תלויות המיומנות הרופא, וכדאי שיעשה אותה רופא מומחה, ולא רופא גסטרו של קופ"ח (מבלי לגרוע בערכו, כמובן)?
אי הנעימות קלה ביותר וקצרה מאד, ניתן לדרוש לבצע את הבדיקה עם טשטוש אולם אז עלייך לבוא בלווית מלווה, לא מקובל אך בהחלט ניתן להתעקש, לגבי המיומנות - בד"כ הרופאים המקצועיים בקופות הם כולם רופאים מומחים כך שהסירי דאגה מליבך. בכל אופן תמיד אפשר לשאול אם הרופא/רופאה שיבצעו את הבדיקה הם מומחים בגסטרו (אפשר לשאול זאת מראש דרך מזכירת המכון), בהצלחה.
במכון שאלתי זה מכבר, וכמובן שנעניתי, שהרופאה מומחית לענין (והרי לא סביר שיענו אחרת, על הרופאים אצלם...). אקווה שיעבור בטוב.
אני לא סובלת מעצירות ושילשולים, מה שכן יש תקופות שבבוקר אני יוצאת ונכנסת מהשירותים שלוש ארבע פעמים עד שאני מתרוקנת...אני לא מתאמצת ,לפעמים היציאות הראשונות בבוקר הם קטנות עד היציאה האחרונה שהכל יוצא...בין 1-4 יציאות ביום, שבאותו רגע היציאה מקלה קצת על הכאבים אבל כמה דקות אחרי הם מתגברים שוב, עד שבשעות הצהריים מצב הגזים נהיה שוב בלתי נסבל והכאבים משתקים ...בקשר לספזמומן ,הייתי אצל רופאה שאמרה לי לקחת אותם כמשככי כאבים מידי פעם, ניסית ולא עזר, ממה שהבנתי כאן זה אמור להיות טיפול מתמשך...אז אולי לנסות שוב..?
את זקוקה ליעוץ של רופא גסטרו שעיקר עיסוקו בעיות פונקציונליות של המעי, יש מקום ליעץ לך במסגרת מפגש רופא-חולה ואת לבטח תקבלי עצות מועילות. ברור הבעיה שאת מציגה דורש איבחון של עצירות פונקציונלית אולם קשה לאבחן ולא לטעות רק מהתכתבות זאת, עצתי היא - קבעי תור לרופא גסטרו שעיסוקו בבעיות פונקציונליות של המעי. בהצלחה.
תודה על התשובה המהירה, איך מחפשים רופא שעוסק בבעיות פונקציונליות? יש באיזור חיפה? בקשר לעצירות, קשה לי להאמין שזה מקור הכאבים כי נדיר שאין לי יציאות, אני אוכלת ממש מעט ומוציאה הרבה יותר.הגזים הם בלי ריח זה כאילו מישהו ממלא אותי באויר כל הזמן.....
אני סובלת כבר שנה וחצי ממעי רגיז.. איך יכול להיות שאין תרופה לזה? מה אפשר לעשות עם זה? זה כל כך מציק והורס את החיים :(
ראשית, מעי רגיש ולא רגיז, שנית - יש טיפול למעי רגיש אשר משפר איכות המטופלים, יש לנסות ולפנות לרופא גסטרו שעיקר עינינו הוא בחולים עם מעי רגיש ואני מקווה שימצא הפתרון. בהצלחה.
הייתי אצל גסטרו והוא אמר שאין מה לעשות עם זה.. לאיזה טיפולים את מתכוון? אתה יכול לתת דוגמא?
שלום, אני בת 20 וסובלת כבר כמה שנים ממעי רגיז, שמחמיר כל הזמן. עשיתי את כל הבדיקות כולל קולנוסקופיה ע"מ לשלול דלקות...לא מצאו כלום גם לא רגישות לחלב וכ'ו.. אני סובלת מכאבי בטן ממש קשים מן הרגע שאני פותחת את העייניים ללא הפוגה. יש לי מאות של גזים ביום ,ששום שינוי תזונתי בינתיים לא הועיל...כמובן שהתאבון שלי די ירוד ואני מתמלא בקלות ולאורך הרבה שעות נשארת שבעה... הכאבים ממש משתקים ומגבלים והגזים מקשים על שהייה ממושכת בחברה.אני חושבת שרוב הכאבים נובעים מהצטברות של גזים, כל היום יש לי קולות משונים מהבטן (כמו זרימת נהר....)הבקרים קשים במיוחד כי יש הרבה יציאות וגזים שמלויים בעויתות במעי. ניסיתי בעבר טיפולים בכל מיני תרופות כמו נירבקסל\קולוטאל\תרופות פסיכאטריות וטיפולים אלטרנטיביים שונים שלא עזרו ובינתיים אני לא לוקחת כלום ודי אובדת עצות..... אשמח לעצה דנה.
ספרי על היציאות שלך - האם את נוטה לעצירות? האם היציאה בשרותים פוטרת את הבעיות שציינת? כמה יציאות יש לך בשבוע, האם את מתאמצת בכדי לצאת? אם כן אז אפשר לפנות לרופא גסטרו ולשקול טיפול בתכשיר הקרוי זלמק ובלי קשר לנ"ל האם ניסית תכשיר מסוג ספזמומן?
שלום רב, מזה כשבע שנים אני סובלת בתדירות גבוהה( יותר בשנה האחרונה) מהתקפי כאב בטן רק בלילה ואפילו פלוס מינוס סובב אותה השעה.מדובר בכאב שמעיר אותי משנתי ואיני נרגעת אלא לאחר לקיחת כדורים או יציאה בשירותים.יש לציין,הופעת גרעפסים ותחושת דקירות חזקות ולעיתים מעורב כאב גב. ללא כל קשר, לאחר אכילת כל מזון שהוא..אני מרגישה תחושת בחילה ורצון להקיא ממש...כל הזמן בניסיון להעביר את הטעם... לפני כשנתיים גילו לי הליקובקטר וטופלתי בכדורים. גסטרוסקופיה -תקינה. מה עלי לעשות? איזה בדיקות כדאי לי לערוך מאחר וזה משבש לגמרי את שגרת החיים. ייתכן וזה קשור לאכילה לפני שינה אך זה לא אמור לקרות ללא בעיה כלשהיא - הלא כך? אשמח לקבל מידע כלשהוא.
*יש לציין כי בתחילה כדורי גסטרו עזרו לי אך בהתקפים האחרים כלל לא. כמו כן,לא תמיד יש לי יציאות כך שאני נשארת עם כאב ממושך...לאורך הלילה..דבר שמן הסתם גורם לעייפות מרובה למחרת היום...
הוזמנתי לבדיקה זו בקופ"ח, עקב שילשולים רבים במשך מספר חודשים, עם הנחיות לקחת שני חוקנים 3 שעות לפני הבדיקה. 1. האם יש סיכונים בבדיקה? הכניסה של 60 ס"מ למערכת העיכול, דרך פי הטבעת, נשמעת מפחידה. 2. כיצד מרגישים בעת הבדיקה? נאמר לי שהיא נמשכת 10 דקות, האמנם? 3. האם לאחר סיום הבדיקה, הכל מורגש כרגיל, או אחרת? אפשר ללכת משם ישר לעבודה, או כדאי לקחת יום חופשה? 4. מה מצופה למצוא בבדיקה זו? בתודה רבה!
בדיקה בת 10 דקות לכל היותר, מטרתה לאבחן דלקת במעי הגס בהסתכלות ישירה ובביופסיה אם יחליט הרופא לקחת, מתבצעת ללא טישטוש בד"כ ובשל כך אין שינוי בסדר יום העבודה שלך. סיבוכים נדירים ביותר וכוונתי לאפשרות של התנקבות המעי הגס בבדיקה אחת לאלפי אלפי בדיקות כך שאת יכולה להיות שלווה בנושא זה. יתכן כי תחושי מעיין לחץ בבבטן שיחלוף במהרה. בהצלחה.
1. מכיוון שהבדיקה מתבצעת ללא טישטוש, מה מידת אי הנעימות (או הכאב) שחשים? 2. האם ביצוע הבדיקה והאפשרויות להסיק ממנה תוצאות תלויות המיומנות הרופא, וכדאי שיעשה אותה רופא מומחה, ולא רופא גסטרו של קופ"ח (מבלי לגרוע בערכו, כמובן)?
אני אובחנתי כבעלת מעי רגיז וקיבלתי נורטילין שקראתי שזו תרופה ממשפחת תרופות נוגדות דיכאון. רציתי לדעת מה הקשר של תרופת דיכאון לבטן? והאם זו תרופה נפוצה יחסית למעי רגיז?והאם יש תגובת טובות ממנה מפציינטים.
מחקרים רבים מצביעים על קשר בין מערכת העצבים המרכזית ומערכת העיכול דרך "מגשרים" הורמונליים ועצביים. הנושא נמצא במחקר מאד מעמיק וער. תרופות נוגדות דכאון נבחנו כאפשרות טיפולית בחולים עם תסמונת המעי הרגיש ונמצאו יעילות. בספרות הרפואית מדווח גם על טיפול בנורטילין בעיקר לתסמונת מעי רגיש המתבטאת בכאב בטן ושלשול עם תוצאות חיוביות. מאחר ומדובר בתכשיר תרופתי עם מגוון תופעות לוואי עליך לקבל על כך הסבר מלא מהרופא שהמליץ לך על התכשיר ועליך להשגיח שתופעות אלו לא מופיעות ואם כן אז לדווח מיידית לרופא זה.
אני סובל ממעי רגיז עם כל התסמינים. המליצו לי לנסות תרופות ממשפחת ssri. מה דעתכם? והאם יש תרופות ממשפחה זו המתאימות מאחרות לטיפול במעי הרגיז?
מחבר: ד"ר רם דיקמן תאריך: 15.1.2007 מחקרים רבים מצביעים על קשר בין מערכת העצבים המרכזית ומערכת העיכול. תרופות נוגדות דכאון כמו SSRI נבחנו כאפשרות טיפולית בחולים עם תסמונת המעי הרגיש ונמצאו כיעילות. בספרות הרפואית מדווח על טיפול בציפרמיל או רסיטל לתסמונת מעי רגיש המתבטאת בכאב בטן ושלשול עם תוצאות חיוביות בטווחי זמן של 6 שבועות. עיקר העזרה היתה בהפגת כאב בטן ותפיחות הבטן ולשיפור אייכות החיים. מאחר ומדובר בתכשירים תרופתיים עם מגוון תופעות לוואי עליך לקבל על כך הסבר מלא מהרופא שהמליץ לך על התכשיר ועליך להשגיח שתופעות אלו לא מופיעות ואם כן אז לדווח מיידית לרופא זה.בהצלחה.
היכן אוכל למצוא מאמרים רצינים על תוספי מזון שיכולים לעזור לIBS?
האמת - פרסומות יש המון, מאמארים רציניים זה ענין אחר, רוב תוספי המזון לא נבדקו בצורה מדעית מסודרת לעומת קבוצת בקורת ולכן קשה להעריך את מידת יעילותם מטוב ועד רע, אני מציעה לחפש באתרים שעוסקים ב IBS שזה תסמונת המעי הרגיש באנגלית ל Mayo clinic יש אתר גדול ומושקע, יש בארהב גוף שנקרא FDG שהוא עמותה של מטופלים שסובלים ממעי רגיש ושם גם ניתן למצא חומר רב, אילו אתרים של גופים אוביקטיביים שאין להם ענין מסחרי לשווק את הסחורה שלהם, ואם תמצאי משהו מועיל את מוזמנת לשתף את שאר חברי הפורום,
האמת - פרסומות יש המון, מאמארים רציניים זה ענין אחר, רוב תוספי המזון לא נבדקו בצורה מדעית מסודרת לעומת קבוצת בקורת ולכן קשה להעריך את מידת יעילותם מטוב ועד רע, אני מציעה לחפש באתרים שעוסקים ב IBS שזה תסמונת המעי הרגיש באנגלית ל Mayo clinic יש אתר גדול ומושקע, יש בארהב גוף שנקרא FDG שהוא עמותה של מטופלים שסובלים ממעי רגיש ושם גם ניתן למצא חומר רב, אילו אתרים של גופים אוביקטיביים שאין להם ענין מסחרי לשווק את הסחורה שלהם, ואם תמצאי משהו מועיל את מוזמנת לשתף את שאר חברי הפורום,
האמת - פרסומות יש המון, מאמארים רציניים זה ענין אחר, רוב תוספי המזון לא נבדקו בצורה מדעית מסודרת לעומת קבוצת בקורת ולכן קשה להעריך את מידת יעילותם מטוב ועד רע, אני מציעה לחפש באתרים שעוסקים ב IBS שזה תסמונת המעי הרגיש באנגלית ל Mayo clinic יש אתר גדול ומושקע, יש בארהב גוף שנקרא FDG שהוא עמותה של מטופלים שסובלים ממעי רגיש ושם גם ניתן למצא חומר רב, אילו אתרים של גופים אוביקטיביים שאין להם ענין מסחרי לשווק את הסחורה שלהם, ואם תמצאי משהו מועיל את מוזמנת לשתף את שאר חברי הפורום,
שלום. לפני כשנה החלו לי תופעות של מעי רגיז, כמו בחילות לפעמים, שילשולים לפעמים, כאבי בטן בעת הארוחה (מס מועט של פעמים) ונפיחות בבטן. אני לא ייחסתי לתופעות הללו חשבתי שאני משמינה ולכן יש לי בטן.( ואכן עליתי כ10 קילו בשנה). לפני מספר חודשים ניגשתי לגסטרו לאכן שראיתי שרזיתי, אך הבטן נשארה ויש נפיחות לאחר הארוחה ובבוקר אני קמה עם בטן פחות נפוחה ולפעמים לאחר מספר פעמים של יציאות ביום אפילו הבטן יורדת בנפח. לפני כשבוע גיליתי שיש לי הליקובקטור חיובי. האם יש קשר בין החיידק למעי הרגיז? אולי החיידק החל לפני כשנה ולכן הבטן נפוחה, מלווה בכאבים? _ואין לי מעי רגיז. הבנתי שהחיידק גורם לכיב בתריסריון או בקיבה ואכן יש לי לי כאבים בבטן העליונה ואפילו בין הצלעות, אני לוקחת אנטיביוטיקה, אך מה הבדיקות הנוספות שצריך לעשות לגילוי כיב? הבנתי שאנדרוסקופיה יכולה להיות בדיקה רלוונטית . בעקבות CA19-9 84אני עברתי אנדרוסקופיה וקולונוסקופיה לפני כחודש שיצאו תקינות . בדקו לי את הלבלב, כיס המרה, כבד ולא בדקו את הקיבה ותריסריון האם מומלץ לעבור בדיקה נוספת ולקחת ביופסיה מהתריסריון והלבלב? בבדיקות דם לא נתגלה רגישות לגלוטן, האם זה אומר שאני לא חולה במחלת הצליאק? האם יכול להיות שתוצאת הבדיקה דם מראה בעצם על כיב ולא על גידול כפי שחוששים? בקרוב אני צריכה לעשות אם אר אי ללבלב, כבד וכיס מרה.
שלום רב קצת קשה לי לענות מאחר ולא כל הנתונים בידי, אם עשו אנדוסקופיה אז בדקו בהכרח את הקיבה וראו אם יש או אין כיב, אבל לא ברור לי מדברייך אם עשו או לא, ברור שאם לא עשו יש מקום לעשות וכן לברר עד הסוף מדוע 9-19 CA גבוה, כעקרון הליקובקטר ברוב המקרים אינו גורם סימפוטמים כלל, אם הוא גורם למשהו זהו כיב ואז רואים אותו בגסטרוסקופיה, אך הוא אינו גורם לתופעות של נפיחות גזים ושלשולים, בהחלט יתכן שאדם נושא הליקובקטר אך הסימפוטמים שהוא מרגיש נובעים מגורם אחר בברכה דר נפתלי
מזה כ-3 שנים אני סובלת מהתקפים חזקים של עוויתות בקיבה, המלוות בשלשול חריף והקאות. ההתקפים חוזרים בתדירות של כל 4 חודשים. בדיקות הדם שערכתי יצאו תקינות, וצילום ושט, קיבה וכו' אעבור היום.ניסיתי להתעלם מכך על ידי שימוש בתרופות, אך אחרי התקף קשה במיוחד לפני כיומיים התחלתי לדאוג.איזה בדיקות נוספות ניתן לעשות?האם זה נשמע כמו בעייה מוכרת?כבר שללתי כל קשר למאכל כלשהו או סטרס...תודה.
אני מציעה לך בכל זאת לפנות שוב לגסטרואנטרולוג, יש מחלות מסוימות כמו פורפריה ו .FMF שזה הבטוי שלהן ואולי כדאי לברר בכוון זה, רפואה שלמה דר נפתלי
שלום, האם יכול להיות מעי רגיש שבהשפעת דברים אחרים - נטילת תרופות, או משהו סביבתי - מחמיר ומתפתחת גם דלקת במעי? מה עלול לגרום למצב כזה? אני שואלת מאחר ולפני שנים רבות אבחנו אותי כסובלת ממעי רגיז, אבל עכשיו מצבי הדרדר והסימפטומים מהם אני סובלת הם של דלקת במעי, למרות היעדר הממצאים בבדיקות שביצעתי עד עכשיו. תודה מראש.
עי רגיש מאופיין ע"י סימפטומים כגון כאב בטן, שינוי בהרגלי היציאות ותפיחות הבטן וללא עדות למחלה אורגנית. מהם הסימפטומים שלך ומהן בדיקות המעבדה וההדמיה שעברת?
מהי מחלת הצליאק ?איך בודקים?
מחלת הציליאק נובעת מרגישות לחלבון המצוי בחיטה ודגנים אחרים ונקרא גלוטן, הרגישות גורמת לכך שבאכילת מזון המכיל גלוטן רירית המעי נפגעת, האבחנה נעשית על ידי שילוב של בדיקות דם מתאימות וביופסיה של רירית המעי והטיפול הוא על ידי דיאטה נטולת גלוטן,
יש כאן אנשים שיצאו מהבעיה?
לילי שלום אני מציעה לך להכנס לאתר IBS.ORG.IL ושם יש כתבה של רופאה אלטרנטיבית על הנושא, אולי תמצאי שם תשובה לשאלתך,
שלום רב, אני סובלת מזה כשנה מכאבי-בטן ושלשולים, אך יוצאי-דופן במקצת: במשך היום הבטן לא כואבת לי כלל, כך שלכאב אין כל קשר לאכילה או לאוכל מסוים. אבל בבוקר, ברגע המדויק בו אני מתעוררת, הבטן מתחילה מייד להתעוות ולא מפסיקה עד שארוץ לשירותים - בין אם אחזיק מעמד חמש דקות או חצי-שעה עד שאגיע לשירותים. ניסיתי לבדוק את העניין, וכיוונתי שעון מעורר שהעיר אותי כמה פעמים באותו בוקר, ובכל פעם בה המוח שלי לא התעורר לגמרי אלא רק טיפה ומיד חזרתי לישון הבטן לא כאבה כלל; ואילו כשאני פוקחת את העיניים וערה, תוך שבריר שנייה הבטן בהתקף עוויתות. זה מוזר והייתי רוצה לשאול מה לדעתכם עשוי להיות הגורם לסימפטום שכזה? עברתי בדיקות שונות בזמן האחרון - קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה - אבל לא מצאו בהן שום דבר. האם מקור הבעיה יכול להיות עצבי (במעי)? או אנדוקריני? מה כדאי לי לעשות? תודה רבה מראש.
יש בתלונות שלך בהחלט מרכיב של מעי רגיש. הקימה היא גורם ידוע המשפיע על יציאה תכופה ודחופה לשירותים. ענין הכאב בטן צריך להיות מטופל כי הוא משפיע על איכות חייך. נסי לחזור לביקורת רופא גסטרו אשר מטפל בך ובקשי ממנו כי ישקול טיפול בספזמומן 1-3 פעמים ביום. אפשר גם לנסות טיפול הרגעתי אחר אך רק לאחר שתיוועצי ברופא הגסטרו שלך.
כל יום כשאני קמה לעבודה בשש בבוקר אני מתפוצצת מכאבים כמה שעות כאב שכמעט בלתי נסבל אבל כשאני ישנה עד מאוחר כואב לי מעט ולפעמים בכלל לא מישהו יכול להסביר לי למה יש לי כאבים חזקים כאלה בבוקר?יש כדורים או טיפול לזה?
היי מירב אחרי חיפוש ברשת מצאתי בדיוק את הבעיה שלי על ידך! את מתארת 1/1 את הבעיה שלי ורציתי לשאול אם מאז שכתבת את זה, מצאת פתרון?
היי שלי, מצאת את הגורם הבעיתי? אני פשוט חווה אותו הדבר כבר שנים ולא מוצאת מזור.
היי הילה מצאת את הגורם הבעייתי? אתן ממש מתארות את מה שעובר עליי גם. אשמח לעדכון ממך. עשו לי מלא בדיקות שלטענתם תקינות. כבר מציעים לי טיפול cbt כי אני אמורה לדעת להתנהל עם הכאב ויכול להיות שזה מלחץ נפשי הם אומרים. אני כבר מבולבלת...
היי חברים, אחרי טיפול באוגמנטין לפני חצי שנה בדיוק התחילו לי תופעות לוואי בלתי נסבלות במעי, ובבקרים כרגע ממש מציק לי, פתאום יש שעון ביולגי חדש ששולח אותי ממש מוקדם לשירותים ותמיד הקימה בבוקר מלווה בעיוותים לא נעימים.. יש התקדמות אצלכם בנושא?
גם לי בעיה דומה, תבקשו מרופא המשפחה לעשות בדיקת צואה לטפיל ולתולעים.
אינולין פתר לי את הבעיה תוסף אורגני נדיר החזיר לי את החיים אל תלכו לרופאים באמת
מצאו דם סמוי בצואה ועלי לעשות גסרוסקופיה וקולונסקופיה שאלותי -1. האם יש קשר בין גדם בצואה ובין צורת הצואה כי רופא המשפחתי שאל אותי אם הצואה שלי בצורת קו: 2. מה עלי לדעת ובמה עלי להתעניין ומה לודא. אודה מראש על תשובה
אין קשר ברור בין שני הממצאים, יציאות דקות כקו מרמזות על הפרעה בהתרוקנות אופיניות למעי רגיש אולם נושא הדם הסמוי חיב להיות מבורר לפני הכל, סיים את הברור ועדכן אותנו בשנית. אני מציע כי תבדוק גם ספירת דם ורמת ברזל במקביל.
אמא של חברה , בת השמונים צרכה לעבור את הבדיקה הנ"ל וברצונה לדעת מה אסור לאכול בימים שלפני הבדיקה? תודה
ד"ר דיקמן שלום רב, תודה לתשובתך הקודמת. רציתי לשאול כמה זמן אני אמורה ליטול את התרופה עד להשגת תוצאות כלשהן? יום טוב.
שלום רב, רציתי לשאול שאלה קצת מבולבלת. אני סובלת ממחלה גנטית (אהלרס-דנלוס) שידוע שמעורבת בה גמישות-יתר של המעי ומכאן גם מעי רגיז, ומזה שנים חשבו שיש לי מעי רגיז שהתאפיין בשלשולים וכאבי-בטן, אלא שהשלשולים הלכו והחמירו, ובשנה האחרונה גם השתנו: כואבת לי הבטן בבוקר בשנייה בה אני פוקחת את העיניים (בלי קשר לתנועה - גם אם לא אניע שריר בגוף ורק אתעורר, הבטן מייד תתחיל להתעוות), והבעיות מופיעות בהתקפים: חודש שבו הן חמורות מאוד, וחודש-חודשיים לאחר מכן בהם הן נסבלות, וחוזר חלילה. בהתקף האחרון מסוג זה כבר לא יכלתי לאכול דבר (!), וחייתי רק על מים עם סוכר ונוזלים בווריד, ועברתי בדיקות רבות - גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה ו-CT בטן שחזרו כולן תקינות, חוץ מהשטחה של הסיסים בקיבה ותוצאה חיובית ל-H.Pylori. הדבר היחיד שלא שללו היה קוליטיס מיקרוסקופית, כי הרופא שביצע את הקולונוסקופיה לא חשב על האפשרות הזו ולא לקח ביופסיות. בקיצור, הרופאים לא מבינים בדיוק מה יש לי ואיך לטפל. אני יורדת במשקל ומודאגת. יש לי גם אפטות בפה ופצעים על העור, שלפי הבנתי לא טיפוסיים כל-כך למעי רגיז אלא דווקא לקוליטיס? אני מנסה להימנע מקולונוסקופיה נוספת, כי הראשונה היתה כואבת מאד וטראומטית ומאחר שקיימת המחלה הגנטית שאינה מובנת היטב, הבנתי שמאד סביר שממילא לא ימצאו שום דבר גם אם יקחו ביופסיות. בשלב זה אני מבולבלת ורציתי לשאול לעצתך. האם מה שתיארתי נשמע סביר למעי רגיז ותו לא? האם מעי רגיז יכול להיות אלים כל-כך - סימפטומטית, אלים פי כמה וכמה מחולי קרוהן וקוליטיס כיבית רבים, עד כדי צורך לצום במשך חודש רצוף, כי כל מזון שנכנס לגוף, אפילו "אנשור", גורם לשלשול מיידי? האם יכול להיות שהבעיה נובעת ממשהו אחר, שרופאי הגסטרו לא עלו עליו עד עכשיו? האם כדאי לי לנסות כיווני-מחשבה חדשים? מבחינת הטיפול, כל טיפול שקיבלתי למעי רגיז, עד עכשיו, לא עזר (ניברקסל, mebeverine). בחשד לקוליטיס מיקרוסקופית, קיבלתי Entocort שבהחלט עזר מאוד, אבל נאלצתי להפסיק אותו בגלל תופעות-לוואי. אז כרגע רופאיי די הרימו ידיים, ואני די מיואשת. תודה רבה על העזרה, וסליחה על אריכות הדברים!
אין כאן ברירה ויהיה עליך לחזור על ברור אנדוסקופי מלא כולל ביופסיות ממעי גס וממעי דק סופי. יש אף לבדוק אפשרות של תת ספיגה ע"י ביופסיות מתרסריון. מה עם בדיקות דם האם כולן היו תקינות (B12, ברזל, שקיעת דם, פריטין, חומצה פולית?). אם טרם בוצע, יש לבצע תבחין סרולוגי וביופסיות מהתרסריון לשלילת מחלת צליאק, תבחין לאי סבילות ללקטוז ותרביות צואה. האם הצואה שלך שומנית? נסי למצוא רופא שיקשיב לך ויכוון את הברור לבעיתך.
שלום, האם חייבים לבצע קולונוסקופיה ע"מ לאשר שמדובר בתסמונת המעי הרגיש? אורית
התשובה היא שלא, קולונוסקופיה מבצעים לא לאשר מעי רגיש אלא לשלול מחלות "אורגאניות" כגון מחלת מעי דלקתית ומחלות אחרות הגורמות לתת ספיגה ולכאבי בטן.
ד"ר אסולים דיין שלום רב, אני שואלת בהמשך לשאלתי מלפני שבועיים באשר לנטילת הזלמק והשפעתה. אכן, כפי שציינת, נראה שהתרופה החלה להשפיע כעבור שבועיים. אני מצילחה להיכנס לשירותים מדי בוקר (ללא עזרת האבילק כמובן). יחד עם זאת, היציאות עדיין כרוכות בקושי, במאמץ ובזמן ואף נראה כי הן עדיין חלקיות. לקראת הערב, לאחר הארוחה, ישנה הצטברות של גזים הגורמת אי נוחות.בעוד כשלושה ימים, יהיה זה שלושה שבועות בדיוק מרגע נטילת התרופה לראושנה. שאלתי, האם ההקלה ו"ריפוי המחלה", הנם תהליך הדרגתי וייתכן שאט אט המצב ילך וישתפר או שמא המצב הנוכחי מעיד על אי התאמה בין התרופה לגופי? תודה רבה.
מהתיאור שלך עולה כי יש שיפור בתחושותיך. נמשע שהתרופה כן מתאימה לך אך היא לא תמיד עוזרת לכל הסימפטומים. הייתי מציעה לך להשלים טיפול ל- 6 שבועות ואחר כך לנסות לענות על השאלה: האם בעקבות הטיפול חל שיפור משמעותי באיכות חייך? אם התשובה היא כן, כדאי להמשיך בטיפול. אם התשובה היא לא, הרי שכדאי להפסיקו. המאמץ שאת מתארת בזמן התרוקנות יכול להתאים לעצירות חסימתית. כדאי לבצע בדיקת מנומטריה רקטלית ולפי התוצאה לקבוע האם את יכולה להיעזר בטיפול בביופידבק.
ערב טוב. 1. שאלתי היא כזו אני בחורה בת 23 סבלתי מחיידק הילקובקטר פלורי טופלתי ורגע הכול כמעט בסדר מלבד עצירות וגזים שפוקדים מאז מסיום הטיפול מזה כשנתיים. הופעתי אצל תזונאית היא נתנה לי תפריט עשיר בסיבים תזונתייים ואף שתיה מרובה ואכילה ירקות ופירות אבל הנסיון הזה צלח לעצירות אך לא לבעיית הגזים מלבד זה במהלך החודש הזה ירדת באופן דרסתי 4 ק"ג האם זה קשור לשנוי בהרגל תזונה ?שעשתי למרות שאכלתי בלי בעיות מה עלי לעשות כי הפסקתי לאוכל לחם מחיטה מלאה ודגנים מחיטה מלאה כי רזיתי איך אפשר למנוע את העצירות המתמשכת והגזים ?? והאם לחם מחיטה מלאה מרזה??
בקשי מהדיטאנית כלכלה דלת סיבים ויותר עתירה בקלוריות לשם חזרה למשקל הרצוי שלך. בדקי אי סבילות ללקטוז באמצעות רופא המשפחה/גסטרו שלך. לעצירות נסי משלשל עדין כגון PEGLAX - תוכלי לבקש זאת מרופא הגסטרו שלך. בהצלחה.
הי. בדקו כי אני לא רגישה לגלוטן. ולגבי התרופה למעי רגיש אין לי עצירות ולא ריבוי יציאות אלא יציאה אחת ביום האם יש תרופה מתאימה לי בכ"ז תודה שוב על התשומת לב. האם יש צורך בבדיקות נוספות מלבד הצליאק לאור הסי אי 19-9?
שלום, לפני שלשה ימים חזרתי מיום עבודה עם צמרמורות וכאבי בטן חזקים, לא מדדתי חום אבל פשוט לא הצלחתי לתפקד , נכנסתי מיד למיטה עטוף בסודר ושמיכות +מזגן חימום. למחרת מדדתי 39 מעלות, כאבי הבטן החזקים לוו בהתכווצויות עזות,תוך כאבים במתן שתן. ביום השלישי ירד החום החל שילשול מימי מלוווה באותן התכווצויות וכאבים בבטן. היום -ללא חום עדיין עם שילשול מימי והתכווצויות מפעם לפעם. שאלתי אם יש איזה טיפול רפואי בעניין.האם צריך לגשת לבדיקות בבית חולים? קצת חושש להכנס לשם ולהדבק . . סוגי מזון שמותר או אסור לאכול? אוסיף ואציין שהתאבון ירד לי ל - 0
נשמע כבעיה חולפתעל רקע נגיפי (שפעת של המעי), האם מצבך השתפר? סליחה על העיכוב בתשובה, מקווה שהבראת כבר ואם כן אז אין צורך בברור כלשהו.