פורום מעי רגיש

החוג הנוירו-גסטרואנטרולוגי מתמחה במחלות פונקציונליות של מערכת העיכול. במסגרת הפורום תפתח אפשרות למתעניינים לשאול שאלות את המומחים בתחום, ובנוסף תתאפשר כמובן התדיינות פנימית של המתעניינים עצמם. הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות לבעיות של תנועתיות מערכת העיכול כגון צרבות, אי סדירות היציאות, כאבי בטן, גזים, תסמונת המעי הרגיש, בדיקות ויעוץ לטיפולים השונים הקיימים. למידע רחב ועדכני: החוג לנוירו-גסטרואנטרולוגיה מעמיד לרשות המתעניינים אתר המכיל כתבות, מאגר רופאים, קישורים, אירועים וכו'. כתובת האתר: www.ibs.org.il.
6044 הודעות
5828 תשובות מומחה

מנהל פורום מעי רגיש

28/12/2014 | 11:47 | מאת: לינוי

כבר יותר משבועיים אני מרגישה את הבטן צד שמואל נפולה וכואבת למטה..האם זה נורמלי?או שזה מסוכן? עשיתי בדיקת צואה לדם סמוי בצואה כי נראה לי שיש לי דם בצואה והרופאת משפחה אמרה שזה תקין ..האם זה לא מפריע שאני לקחתי לפני הבדיקה תרופות או ניקתי את הכלי שבו עשיתי במגבונים..? אם זה יצא תקין אז זה אומר שגם צואה שחורה לא מסוכנת וזה סתם צבע ולא דם. בצעתי קולונסקופיה קצרה בחודש3 שיצא תקינה 25 מתוך 50. ומסתבר שיש לי טחורים. האם אתה חושב שצריך לבצענ קולונסקופיה מלאה או גררסטופיה בגלל שלפעמיים אני רואה צואה שחורה ..או שלא בגלל שהבדיקת צואה דם סמוי יצאה תקינה?

לינוי, קשה לתת עצה כך מבלי לבדוק אותך, עלייך לברר את כאב הבטן ולהשלים בירור ע"י רופא נשים ולחזור לגסטרואנטרולוג. עלייך לבצע בדיקות דם כולל ספירת דם ורמת ברזל ו CRP. יש בהחלט לשקול קולונוסקופיה מלאה.

25/12/2014 | 10:13 | מאת: ממ

לפני שבוע אושפזתי יומיים בביה"ח עקב חדש לפנדציט לאחר בדיקת סי טי שיצאה תקינה ובדיקות דם תקינות הוחלט שזאת בעיה של גסטרו עדיין יש לי גזים פניימיים הבטן שלי מתנפחת וכואב לי בצד ימין למטה בבטן מה עדיף לאכול כדי למנוע כאבים וגזים ואיזה בדיקות ממליצים לי לעשות יש לציין שתמיד היו לי יציאות תכופות (כמעט לאחר כל ארוחה) האם יש לי מעי רגיז?

אין ממש המלצה ברורה מה לאכול, עליך לפנות לדיטאנית.

23/12/2014 | 10:32 | מאת: אורי

שלום רב אני בן 40, בריא בדרך כלל, סובל מזה חודש וחצי מכאבי בטן עמומים במשך כל היום, יש לי בטן נפוחה ומשחרר גזים יותר ממה שאני נהוג, הכאבים הינם המהלך כל שעות היום ולא קשור לאוכל או לזמן אוכל, לא שיניתי שום דבר באורח החיים או אורח האוכל שלי, לא סבלתי מכאבים או נפיחות זו בעבר. רופא המשפחה נתן לי מרשם לתרופה בשם- "אנציפלמד", זה עזר - אולם כסיימתי את התרופה הכאבים והנפיחות חזרו. אני מבקש את עזרתכם:- ממה אני סובל ומה עליי לעשות. ותודה מראש

עליך לבצע בדיקות נשיפה לזיהוי אי סבילות לסוכרים, במרפאת מעי רגיש/ז ובהמשך פנה לדיטאנית.

שלום, לאחרונה הייתה כתבה על חוקר צרפתי אשר הצליח לפתח כדורים שמטרתם: 1. לספוג גזים בבטן 2. להסוות את הריחות של הגזים ולתת להם ריחות של ורדים/שוקולדים (שני כדורים שונים). לינק לכתבה: http://news.walla.co.il/item/2805668 הבעיה שלי (בן 25) היא שיש לי דליפה של גזים ללא שום אזהרה מוקדמת (ללא אפשרות לעצור זאת) או שאני כן מרגיש אך לא מצליח לעצור אותם. זה קורה לי 1) אחרי האוכל 2) כשעה אחרי שאני הולך לשירותים 3) סתם ככה, יכול אפילו לקרות בבוקר בלי שאכלתי ארוחת בוקר. בהמלצת אחד הרופאים בפורום זה הלכתי לרופא גסטרו, אך אחרי בדיקות שונות שבוצעו (בדיקת הליקובקטר, גסטרוסקופיה כולל ביופסיה) שכולם נמצאו תקינות, וניסיון של 6 חודשים לשתות אקטימל, הרופא הפנה אותי למרפאת מעי רגיז. הרופאה שם אמרה לי לקחת פרוביוטיקה בשם VSL#3 אבל מכיוון שאין את זה בבית מרקחת (ולא אישרו לי), קניתי פרוביוטיקה דרך חיים של כללית, שלמרות שנטלתי את זה במשך חודש זה לא עזר לי. גם ייעוץ עם דיאטנית לא עזר. את ה-VSL#3 אגב הייתי לוקח זמן מה (חצי שקית פעמיים ביום) אבל זה מוצר מאוד יקר בבית מרקחת פרטי ואני לא מתכוון לבזבז כסף אלא אם אדע בוודאות שזה עובד. כרגע אני לוקח קפסולות של חברה בשם Solgar ודיאטנית המליצה לי על פרוביוטיקה בשם Jarro Dophilus של אלטמן. בנוסף ניסיתי: 1. לקחת טבליות פחם במשך זמן מה. 2. לא לאכול גבינות או שוקולדים כלל במשך יותר מחודש לאחר שגילו אצלי רגישות ללקטוז (למרות שכל החיים שלי, גם ב-6 שנים שסבלתי מהבעיה אכלתי מוצרי חלב ומעולם לא הייתה לי בעיה של כאבי בטן או בעיות נוספות). אף אחד מצעדים אלו לא עזר ולכן אני שוקל לקנות את הכדורים המדוברים, לפחות עד שאצליח לפתור את הבעיה, אם בכלל. העניין הוא שזה מפחיד לקנות כדורים מהאינטרנט ללא אישור רופא כלשהו ולכן רציתי לדעת האם כדורים אלו ידועים בקרב רופאים, והאם הם לא מסוכנים במידה מסוימת כך שאוכל לקחת אותם ללא דאגה. תודה רבה!

עליך לבצע בדיקות נשיפה לזיהוי אי סבילות לסוכרים, במרפאת מעי רגיש/ז ובהמשך פנה לדיטאנית. הפתרונות שהציעו לך לא נראים לי.

28/12/2014 | 11:33 | מאת: אסף

תודה רבה ד"ר, אבקש שיעשו את זה. האם מדובר במקרה בבדיקת הליקובקטר? כי את זה עשיתי כבר והכל יצא תקין. בעיקרון אני אכן צורך יחסית הרבה סוכר במהלך היום, 2 כפיות סוכר לדוגמא עם תה כמעט כל יום ובנוסף לפעמים ממתקים/עוגות, האם זה ייתכן שמכזה דבר נגרמת הבעיה? בעיקרון כמו שרשמתי ניסיתי במשך יותר מחודש לא לאכול שום דבר מתוק (כדי לבדוק אם אכן מדובר ברגישות ללקטוז).

שלום אובחנתי כסובל ממעיר רגיז לםני כשנה, שמתבטא בלחץ בבטן והתחלתי להשתמש בספסמלגין, לאחר כמה חודשים התחילו לי כאבים בצלעות מעל הבטן, אחרי שעברתי בדיקת גסטרוסקופיה כדי לשלול משהו חמור יותר, התחלתי ליטול גם מוטליום על בסיס קבוע מה שעזר מאוד. אחרי זמן נוסף ניסיתי להפסיק לקחת בכלל כדורים כדי לראות את התגובה, הסיפטומים חזרו ובנוסף התחילו לי כאבי גב עליון, באיזור המקביל לכאבים בצלעות מעל הבטן ולפעמים גם קצת מעל. לאחר שחזרתי לקחת את הכדורים כל הכאבים חלפו. לאחר כחודש הרגשתי שהתחושת לחץ בבטן חוזרת בצורה קשה, אז בהתייעצות עם הרופא החלפנו את הספסמלגין באלטרנטיבות לתקופה של שבועיים, הלחץ בבטן הופסק אך הכאב בגב חזר בצורה הרבה יותר רצינית. לאחר חודש שהרגשתי טוב בבטן ניסינו שוב פעם להפסיק לגמרי את הכדורים, אך הכאבי גב לא פוסקים וממש מפריעים לתפקוד. לאחר המון בדיקות אצל אורטופד ובדיקת מיפוי עצמות, לא התגלה שום דבר בגב. האם יש קשר בין המעי רגיז לכאבי הגב ? בינתיים לפני כשבועיים חזרתי לספסמלגין ומוטיליום אך ללא שיפור. אשמח לעזרה, תודה.

במידה וש גם תפיחות בטנית זה יכול להסביר כאב שקורן גם לגב. ככלל מעי רגיש הוא סינדרום של כאב ולפעמים מתלווים אליו כאבים כמו בפיברומיאלגיה, התייעץ עם ראומטולוג גם.

16/12/2014 | 00:29 | מאת: יעל

לפני כשנתיים נתגלו אצלי שני הטפילים הבאים: blastocystis hominis ו dientamoeba fragilis. טופלתי בפלג'יל שחיסל את האמבה אך לא את הבלסטוציסיטים. מאז החיים שלי סיוט -עצירות,צרבות,מצב רוח ירוד,משקל לא יציב,גזים צואה שורפת ומסריחה,פריחה וכו'. אני נמנעת מסוכר,גלוטן,מוצרי חלב ופחימות פשוטות וניסיתי מגוון טיפוליים טבעיים שהעלו חרס. בכמה אתרים שבדקתי חלק מהחולים שנטלו תרופה בשם Rifaximin דיווחו על שיפור. התרופה לא הייתה זמינה בישראל עד לא מזמן וכעת היא כן. מה הטיפול הממולץ עבור אנשים שסובלים מהטפיל הנוראי הזה?

התייעץ עם רופא הגסטרו שלך, זאת אפשרות אם כי עליך לדון עימו על מה שאתה סובל. הבלסטוציסטיס ייתכן ואיננו הגורם היחיד.

19/12/2014 | 14:41 | מאת: יעל

לאחר שנבדקתי אצל 3 גסטרואנטרולוגים,וכן במחלקה למחלות זיהומיות בבי"ח קפלן- כולם אמרו פה אחד שהבלסטוציטיס אינו פתוגן ופטרו אותי בIBS כי אין שום סיבה אחרת לתופעות שאני סובלת מהן. יש לך אולי המלצה לרופא גסטרו שכן יוכל לעזור לי?

15/12/2014 | 18:07 | מאת: אן

שלום, ביום שישי 12.12 עברתי קולונוסקופיה שהייתה תקינה. היום הייתה לי יציאה אחרי יומיים ללא יציאה כלל, היציאה היום הייתה רכה מאוד ורציתי לשאול האם זה הגיוני או שזה לא נורמלי. חוץ מזה מרגישה רגיל לחלוטין ללא כאבי בטן או חום . תודה

אפשרי וצפוי

15/12/2014 | 08:47 | מאת: anee

שלום רב, בת 26. לפני כשנה אובחן לי הליקובקטר פילורי וטופלתי טיפול משולש. בוצעו בדיקות לחיידק עקב ירידה לא מוסברת במשקל, בחילות, הקאות ושינוי ביציאות. צילום חזה תקין. בדיקות דם תקינות. לאחר מכן לא ביצעתי את הבדיקה בשנית. בכללי אני מרגישה יותר טוב, עדיין היציאות שלי לא הוסדרו. לעיתים הן רכות מאוד ובצבע כתום/בהיר... לאחרונה אני מרגישה גם שאני סובלת מטחורים והיה לי מעט דם בניגוב לאחר יציאות (פעם-פעמיים היה בכמות גדולה יותר שאפילו זלג לאסלה). ביומיים האחרונים אין דם, אך שמתי לב כי לפני מתן צואה מופרש כמו קרום לבן לאסלה, ממש כמו מתן שתן, ואני מבחינה כי אף בצואה יש ריר לבן/צהוב. עד כה לא פניתי עם זה לרופא. ממה הדבר יכול לנבוע? האם מסוכן ומחייב בירור בהקדם ?

הפתרון הוא פנייה לדיטאנית, לגבי הדמם, פני לפרוקטולוג ולגסטרואנטרולוג

14/12/2014 | 17:02 | מאת: צ

שלום רב. לפני מסס' שבועות אובחן אצלי SIBO .וכן רגישות ללקטוז. והומלץ לי על טיפול ריפקסימין. רציתי לשאול מס' שאלות 1. האם טיפול זה פותר את הבעיה, או שהיא חוזרת לאחר מכן. 2. האם טיפול זה יכול להזיק ולהרע את המצב בכך שהוא מחסל את כל אוכולסיתת המעיים. 3. האם לאחר סיום הטיפול מומלץ לקחת פרוביוטיקה. 4. האם קיימת חלופה פחות אגרסיבית לטיפול בנושא? 5. מה המשמעות של אי טיפול בבעיה? תודה רבה.

שאלות כדרבנות. ריפקסימין יכול לפטור את הבעיה אבל קיימת האפשרות שהתופעה תחזור ואז יש צורך בטיפול אחזקתי מסוים, הריפקסימין יכול לשנות את הרכב אוכלוסיית החיידקים במעי אבל אין זה ידוע שהוא מזיק או מחסל את כל החיידקים. פרוביוטיקה אפשר גם לפני, במשך ולאחר, המלצות אין. חלופה - יש, אבל היא פחות יעילה. אי טיפול יכול לגרום לחסרים תזונתיים ולכאב או תפיחות

22/12/2014 | 19:58 | מאת: צ

תודה ד"ר על התשובה. אודה לתשובה על עוד מס שאלות 1.מה החלופה? ומדוע היא פחות יעילה? 2. האם יש משמעות לשינוי הרכב אוכלוסיית המעיים? 3. מה דורש טיפול אחזקתי שהזכרת? 4. האם התועלת של הטיפול בריפקסימין מצדיקה את הטיפול? או שאולי עדיף לחיות אם זה.. 5. מה נותן שילוב פרוביטיקה במהלך הטיפול בריפקסימין? האנביוטיקה לא מחסלת גם ככה את החיידקים? 6. האם הפחתה של סוכרים בתזונה יכולה להועיל לטיפול בבעיה. 7. מהם הגורמים האפשריים לבעיה זו? תודה רבה לך על ההתייחסות והתשובות.

13/12/2014 | 15:09 | מאת: בנימין

היי, ביום שני האחרון (לפני חמישה ימים) התחלתי לחוש מעט אי נעימות בבטן. ביום שלישי רצתי כמה פעמים בדחיפות לשירותים, אך הצואה לא הייתה שלשול, אלא רגילה. מאז אני במצבים משתנים. ביום רביעי וחמישי כבר הרגשתי יותר טוב, בשישי בערב פתאום התחלתי לחוש שוב שאני צריך לשירותים, והיום (שבת) נכנסתי לשירותים כבר 6 פעמים מהבוקר )כל 50 דק בערך. הצואה רגילה כמו שציינתי, מה שכן אני גם מרגיש תחושת בחילה קלה כזאת כל פעם, בעיקר כשאני אוכל. אשמח לעצות וניסיון אפיון.

הייתי פונה לבדיקת רופא המשפחה. מבצע תרבית צואה, בהצלחה

10/12/2014 | 13:48 | מאת: רון

הי, האם ישנה בדיקה במסגרת קופת חולים או מחוצה לה המספקת מידע אודות הרכב זני החיידקים השונים במעיים (כל החיידקים המועילים והפחות מועילים)?

כרגע מומלצת השתלת צואה למטופלים עם זיהום בקלוסטרידיום. יש דיווחים שזה עוזר למעי רגיש. מציע לפנות לביה"ח איכילוב ולקבוע התייעצות במכון הגסטרו. מומלץ.

צריכים את העצות שלך

בבקשה להתנהג בהתאם

שלום, לאחרונה הייתה כתבה על חוקר צרפתי אשר הצליח לפתח כדורים שמטרתם: 1. לספוג גזים בבטן 2. להסוות את הריחות של הגזים ולתת להם ריחות של ורדים/שוקולדים (שני כדורים שונים). לינק לכתבה: http://news.walla.co.il/item/2805668 הבעיה שלי היא שיש לי דליפה של גזים ללא שום אזהרה מוקדמת (ללא אפשרות לעצור זאת) או שאני כן מרגיש אך לא מצליח לעצור אותם. זה קורה לי 1) אחרי האוכל 2) כשעה אחרי שאני הולך לשירותים 3) סתם ככה, יכול אפילו לקרות בבוקר בלי שאכלתי ארוחת בוקר. בהמלצת אחד הרופאים בפורום זה הלכתי לרופא גסטרו, אך אחרי בדיקות שונות שבוצעו (בדיקת הליקובקטר, גסטרוסקופיה כולל ביופסיה) שכולם נמצאו תקינות, וניסיון של 6 חודשים לשתות אקטימל, הרופא הפנה אותי למרפאת מעי רגיז. הרופאה שם אמרה לי לקחת פרוביוטיקה בשם VSL#3 אבל מכיוון שאין את זה בבית מרקחת (ולא אישרו לי), קניתי פרוביוטיקה דרך חיים של כללית, שלמרות שנטלתי את זה במשך חודש זה לא עזר לי. גם ייעוץ עם דיאטנית לא עזר. בנוסף ניסיתי: 1. לקחת טבליות פחם במשך זמן מה. 2. לא לאכול גבינות או שוקולדים כלל במשך יותר מחודש לאחר שגילו אצלי רגישות ללקטוז (למרות שכל החיים שלי, גם ב-6 שנים שסבלתי מהבעיה אכלתי מוצרי חלב ומעולם לא הייתה לי בעיה של כאבי בטן או בעיות נוספות). אף אחד מצעדים אלו לא עזר ולכן אני שוקל לקנות את הכדורים המדוברים, לפחות עד שאצליח לפתור את הבעיה, אם בכלל. העניין הוא שזה מפחיד לקנות כדורים מהאינטרנט ללא אישור רופא כלשהו ולכן רציתי לדעת האם כדורים אלו ידועים בקרב רופאים, והאם הם לא מסוכנים במידה מסוימת כך שאוכל לקחת אותם ללא דאגה. תודה רבה!

מספר דברים שהייתי צריך לציין: 1. כרגע בן 25 2. קניתי חבילה אחת של VSL#3 בבית מרקחת פרטי והייתי לוקח חצי שקית פעם ביום (או פעמיים ביום, אני לא זוכר) אבל כשראיתי שאין השפעה לטובה הפסקתי (זה מוצר מאוד יקר). האם רצוי להמשיך לקחת את התרופה ובמינון גבוה יותר?

כבר שבועיים מאז השאלה האחרונה שנענתה

עמך הסליחה

03/12/2014 | 14:05 | מאת: ארז בוטל

שלום לכל באי הפורום, משרדנו עוסק בגיור של שאלוני מחקר בתחום תסמונת המעי הרגיז (IBS) עבןר מכון מחקר בצרפת. לצורך בדיקת השאלונים אנו נדרשים לראיין אנשים הסובלים מהתופעה. הסיווג של הנשאלים מתחלק לשלושה סוגים של המחלה המועמדים יסווגו על פי קריטריון רומא (Rome criteria) לסוג המתאים, ומתוכם יבחרו המועמדים. את השאלון והתשובות נעביר במייל ונדרש עד 10 דקות מזמנכם לענות. לאחר הסיווג ובחירת המועמדים המתאימים יחל תהליך הראיון על פי שאלוני המחקר. השאלון עוסק באיכות חיים עם המחלה וללא פרטים אישיים ו/או רפואיים. אודה למעוניינים על תגובה מהירה במייל [email protected] או בטלפון 09-7659413

בבקשה לצאת מהפורם מידית.

30/11/2014 | 14:12 | מאת: לינוי

עשיתי קולנסקופיה קצרה שבה ראו רק25מתוך 50.יצא תקין. ואז עשו לי עוד בדיקה ונאמר שם שיש לי טחורים. השאלה שלי היא כזאות: האם יש אפשרות שהיה דם בצואה כאילו על הצואה עצמה ובתוכה יש קצת דם. האם זה יכול להיות מהטחורים? ?

נשמע כטחורים. מאידך וכפי שכתבתי, לפנות לרופא

30/11/2014 | 00:47 | מאת: רפי

ביתי נמצאת בטיול בברזיל כשבמהלכו אכלה המון פירות וירקות עם סיבים תזונתיים מזה כשבוע מספרת על צואה כהה מאוד עם התכווצויות בבטן האם זו תוצאה של אכילת הפרות והירקות ? מה עליה לעשות? והאם מומלץ שתלך שם לרופא? רפי

מומלץ לפנות לרופא לבדיקה.

29/11/2014 | 19:27 | מאת: אמא דואגת

שלום רב, בני בן ה-22 סובל כבר כשלוש שנים מפיסטולה פריאנלית. עבר שלושה ניתוחים (VAAFT, דבק ביולוגי ופקק קולגן) אך לצערינו הרב הבעיה לא נפתרה. האם ישנה גישה טיפולית אחרת - לא כירורגית שעשויה לעזור? בתודה מראש אמא דואגת

יש לפנות לברור של מערכת העיכול לשלילת מחלת מעי דלקתית. מעבר לכך יש לפנות לפורום כירורגי.

28/11/2014 | 22:10 | מאת: רועי

והאם זה פותר את בעיית המעי הרגיז. תודה

כרגע מומלצת השתלת צואה למטולים עם זיהום בקלוסטרידיום. יש דיווחים שזה עוזר למעי רגיש. מציע לפנות לביה"ח איכילוב ולקבוע התייעצות במכון הגסטרו. מומלץ.

28/11/2014 | 12:51 | מאת: לינוי

היי, יש לי כאבי בטן נוראיים בבטן העליונה השמאלית הקיבה בטבבור וכאן תחתונה במיוחד שמאלית. עכשיו לגבי היציאות הצואה תמיד משתנה פעם נוטה לשחור פעם צהוב כזה ופעם זה ביחד מעורבב ולפעמיים אני רואה כאילו יש דם כזה. עברתי לפני שנה סיטי בטן עם חומר ניגוד בגלל הכאבי בטן,אז הרופא אמר שלא צריך שוב וזה קירנה. עברתי גם גרסטוסקפיה לפני שנה בגלל הכאבים בקיבה(עכשיו הרופא נתן לי לעשות שוב גרסטוסקפיה בגלל צבע הצואה. ) ובשנה בחודש שלישי עברתי קולנוסקפיה קצרה שגם ממנה ראו רק25 ולא 50.השאלה שלי מה לעשות אני כבר משתגעת! האם אתה חושב שזה עדיין המעי הרגיז?ואני מרגישה כאילו הקיבה שלי לא טוחנת טוב את האוכל כי זה מוזר שכל פעם הצבע משתנה צהוב. ,נוטה לשחור,,וגם קצת אדום כזה. האם אתה חושב שעליי לעבור קולונסקפיה מלאה .. התור לגסטרו רחוקים מאוד בחודש3 רק עד שהוא מקבל. והאם כדאי לעבור את הגרסטוסקפיה בגלל הצבע ..

קשה להשיב על השאלות מבלי להתרשם ממך ע"י בדיקה במרפאה. מציע לפנות לדיטאנית ובמקביל לפנות לרופא גסטרו שעוסק בתסמונת המעי הרגיש.

24/11/2014 | 20:50 | מאת: לינוי

זהו שאני לא מקבלת את זה שיש לי מעי רגיש. הכאבים בבטן התחתונה ממש הורגים מה שלא היה לי אף פעם.. אז כך אני חוששת שיש לי צואה שחורה אבל לאמא שלי לא ואני בכל זאות רוצה ולא רוצה לעשות עוד פעם גרסטופיה.ב. הרופא אמר לי שכדי לי לעשות סיטי בטן אבל בטיפשותי אמרתי לו שכבר עשיתי לפני שנה, הוא שאל אותי אם אז היו כאבים אז אמרתי לו רק בבטן העליונה אני זוכרת..ואמא שלי אומרת שהיה לי את אותו כאבי בטן.הרופא אמר לי שלא כדי לעשות סיטי אם כבר עשיתי וזה קרינה מאוד חזקה. עכשיו אני בלחץ אטומי יש לציין שיש לי כאבים בקיבה

24/11/2014 | 20:52 | מאת: לינוי

ושינוי בצבע. .

24/11/2014 | 09:45 | מאת: רועי

שלום אובחנתי כסובל ממעיר רגיז לםני כשנה, שמתבטא בלחץ בבטן והתחלתי להשתמש בספסמלגין, לאחר כמה חודשים התחילו לי כאבים בצלעות מעל הבטן, אחרי שעברתי בדיקת גסטרוסקופיה כדי לשלול משהו חמור יותר, התחלתי ליטול גם מוטליום על בסיס קבוע מה שעזר מאוד. אחרי זמן נוסף ניסיתי להפסיק לקחת בכלל כדורים כדי לראות את התגובה, הסיפטומים חזרו ובנוסף התחילו לי כאבי גב עליון, באיזור המקביל לכאבים בצלעות מעל הבטן ולפעמים גם קצת מעל. לאחר שחזרתי לקחת את הכדורים כל הכאבים חלפו. לאחר כחודש הרגשתי שהתחושת לחץ בבטן חוזרת בצורה קשה, אז בהתייעצות עם הרופא החלפנו את הספסמלגין באלטרנטיבות לתקופה של שבועיים, הלחץ בבטן הופסק אך הכאב בגב חזר בצורה הרבה יותר רצינית. לאחר חודש שהרגשתי טוב בבטן ניסינו שוב פעם להפסיק לגמרי את הכדורים, אך הכאבי גב לא פוסקים וממש מפריעים לתפקוד. לאחר המון בדיקות אצל אורטופד ובדיקת מיפוי עצמות, לא התגלה שום דבר בגב. האם יש קשר בין המעי רגיז לכאבי הגב ? בינתיים לפני כשבועיים חזרתי לספסמלגין ומוטיליום אך ללא שיפור. אשמח לעזרה, תודה.

24/11/2014 | 20:56 | מאת: לינוי

אני סובלת מזה ..ובכלל האורדופט אמר שיש לי דלקת ורופאים אחרים אומרים שזה רק כאבי גב. יש תסמינים נוספים למעין הרגיז: כאבי גב,כאבי ראש,פיבראולגיה דפקות לב. וכו'

21/11/2014 | 12:11 | מאת: אנונימית

התחלתי לקחת כדורי פחם כאשר אני מרגישה גזים מרובים, אבל לא הבנתי מתי הם מתחיל לפעול, ולמשך כמה זמן ההשפעה שלהם עובדת?

דיי מיידי, סופחים את הגז באמצעות שבירת שטח הפנים של הבועיות. משך הזמן קצר - שעה לכל היותר.

19/11/2014 | 20:40 | מאת: נועה

שלום רב, אני בת 28, בריאה. כבר שלוש שנים שאני סובלת מבעיית גרעפסים. זה מגיע בתקופות, אבל כשזה מגיע, זה גרעפסים במהלך כך היום, ללא הפסקה, גם האוכל עולה לפעמים יחד עם הגרעפס. זה ממש מטריד אותי וזה גם לא נעים. אני לא לועסת מסטיקים, לא שותה מוגז. מה אפשר לעשות כדי שזה יפסק?

התופעה קשורה לבעיה שמוגדרת כגיהוק ש"מעל לקיבה" או Supra gastric belching הפתרון בידי קלינאית תקשורת וטיפולים התנהגותיים. בהצלחה.

17/11/2014 | 00:30 | מאת: יי.ס

אני הייתי בריא בלי בעיות ,הצרה התחילה לאחר שהשתמשתי באמפיטמינים תקופה קצרה ,תמיד לאחר נטילת הסם הייתי מקבל עצירות של 3 ימים שהייתה חולפת ואז יציאות יומיות נורמליות ,הבעיה היא שבפעם השמינית שלקחתי העצירות כבר לא חלפה ומאז אני סובל והתחילו כאבי בטן והתכווצויות ,מאז הפסקתי עם הסמים והתחלתי טיפולים בקולוטאל וקולפרמין ומשלשלים , הבעיה היא שהתסמונת לא עוברת , התרופות גורמות לשיכוך מקומי זמני וגם המשלשלים אבל כבר עברו שנתיים והתסמונת קיימת גם אחרי שהפסקתי עם הסמים ויתרה מכך אין לי בעיות נפשיות או חרדות אבל יש לציין שבזמן נטילת הסם היה מצב היפפר עם חרדה ,אבל מאז לא חוויתי שום בעיות ולא מצב של קריז או התמכרות ,האם יכול להיות שמנטילת סם מתפתח מעי רגיש לכל החיים ?אמרו לי שברגע שמפסיקים עם סמים הגוף חוזר לקדמותו אבל לא במקרה של המעיים שלי ,האם נעשה לי נזק בלתי הפיך ?ישלציין שבמשך התקופה עשיתי את כל הבדיקות גסטרו שיצאו תקינות ולכן אובחנתי כמעי רגיש

הייתי פונה בשלב ראשון למרפאת כאב מאחר וייתכן ומדובר בתסמונת גמילה

15/11/2014 | 19:29 | מאת: לינוי

תודה אחרי שהבנתי שכניראה גם הכאבים שיש לי ליד הטבור שמואל כניראה זה מהמעי הרגיז בנוסף לכאבי בטן צד שמואל למעלה בבטן.רציתי לדעת אם צואה. יכולה לשנות גם כל מינני צבעים פעם זה יוצא בצבע חום כהה נוטה לשחור.פעם זה צבע חום בהיר נוטה לזהוב צהוב כזה כל פעם זה משתנה. פעם ככה פעם ככה אני משתגעת בנוסף לזה ממש יש לי עצירות קשה אחרי שבתקופה לא סבלתי מיצירות.ואני אוכלת מלא מוצרי חלב ושותה מים הרבה וזה לא כזה עוזר. האם מעי הרגיז זה גם גורם לצבע של הצורה להשתנות פעם חום בהיר נוטה לזהוב צהוב כזה בקיצור בהיר,פעם כהה ממש זה משתנה. אני גם מאוד בלחץ כי קראתי שזה משהו כלבלב או משהו כזה!:-//

בהחלט, הייתי פונה לדיטאנית בשלב ראשון ובמקביל פונה למרפאת מעי רגיש.

12/11/2014 | 20:59 | מאת: ד.

במשך מספר שנים יש לי כאבי בטן בעיקר אחרי ארוחות גדולות, כאבים חדים עולים ויורדים, יכולים להופיע עקב סטרס. בדרך כלל הכאב נפתר ע"י שלשולים. בחודשים האחרונים יש לי צרבות בגרון. האם זה יכול להיות תסמנת המעי הרגיז? האם זה יכול להימשך במשך שנים? איך לפתור זאת?

מתואר מקרה שיכול לשלב סימנים של מעי רגיש. הייתי פונה לדיטאנית בשלב ראשון ובמקביל פונה למרפאת מעי רגיש.

12/11/2014 | 19:08 | מאת: קארין

אני בת 18. סובלת כבר שמונה חודשים בקירוב מכאבי בטן. הבדיקות שעשיתי הן: בדיקות דם מקיפות, בדיקת דם נוספת לבלוטת התריס, גסטרוסקופיה ובדיקה אצל רופא נשים. כל הבדיקות יצאו תקינות. כאשר עשיתי את בדיקת הגסטרוסקופיה המנתחת שביצעה את הבדיקה אמרה שיש אפשרות שאני סובלת ממעי רגיז. קראתי באינטרנט על הסימפטומים ונוכחתי שאותם סימפטומים קיימים לי. כאבי בטן, יציאות לא סדירות, עצירות או שלשול לסירוגין ובמיוחד בבוקר. דחיפות למתן צואה לאחר ארוחה או יציאות עם ריר. רציתי לדעת מה יש לעשות בנידון, מהם דרכי הטיפול? תודה

את מתארת מקרה טיפוסי של מעי רגיש. הייתי פונה לדיטאנית בשלב ראשון ובמקביל פונה למרפאת מעי רגיש. בבית החולים איכילוב מתקיים כעת מחקר במכון הגסטרו, בררי אם מתאים לך ואם תרצי שלחי פרטים ואפנה אותך.

24/11/2014 | 19:20 | מאת: קארין

אילו פרטים עליי לשלוח כדי להשתתף במחקר באיכילוב ואל מי אליי לפנות? תודה

08/11/2014 | 20:11 | מאת: לינוי

זה מכבר שנה אני מאובחנת שיש לי מעי רגיש שהכאבים בעיקר היו בבטן העליונה צד שמואל.אחרי תקופה שחששו שיש ליfmf בגלל כאבי מרפקים ותחושת חום ואז הטיפול בכוליכצין הופסק.אך עדיין יש כאבים במרפקים ברכיים וכאבי בטן,עכשיו הכאבי בטן חזרו להיות במקום חדש למטה, באמצע ליד הטיבור. בנקודה מסויימת צד שמואל..האם זה גם כאב שקשור למעי רגיש.?בנוסף אובחננתי בפיברואולגיה וגם יש לי בלוטות לימפה בבתי השחי והכאבים בחזה שאני במעקב.עכשיו אני יודעת שאכשהו הכאבים במעי רגיש זה כאב בבטן התחתונה. למטה אבל האם הכאב גםיכול להיות איפה שקרוב לטבור?

הכאב במעי רגיש הוא כאב של איברים חלולים שקשה למקם מאיכן הם נובעים והם משנים מיקום כפי שציינת.

07/11/2014 | 23:50 | מאת: רבקה

שלום רב יש לי מעי רגיז כמו כן אני סובלת מריפלוקס, שמעתי שהיה כנס עולמי בוינה ובו ממליצים לחולים שסובלים ממעי רגיז לקחת פרוביוטיקה, שאלתי האם דעתך גם כן לקחת פרוביוטיקה כדי לשפר את ההרגשה של הסבל מהמעי הרגשי והאם פרוביוטיקה יכולה גם להשפיע על חולים שסובלים מריפלוקס תודה רבקה

פרוביוטיקה יכולה לשפר תסמיני מעי רגיש אך בד"כ לא קשורה לטיפול בצרבות.

05/11/2014 | 08:39 | מאת: דנה

היי כל פעם שאני הולכת לשירותים ישנו גרד לאחר יציאה ושריפה לפעמים אני גם מרגישה גרד פנימי ממש ללא יציאה ,הכל פנימי שוב לא חצוני. בדק אותי פרטולוג אין לי פיסורה חשוב לציין שכל פעם שאני הולכת לשירותים לאחר צואה יש גם גרד בשלפוחית השתן... בדיקת תולעים תקינה יש אפשרות שזו פטריה??

את צודקת, פני לרופא עור ואם אין אבחנה או שיפור חזרי אלינו.

שלום ד"ר דיקמן. הנני בן 19, סובל כשנתיים מ-"IBS" (בוצע בירור מקיף, שלאחריו נקבעה האבחנה). סימפטום מרכזי שמלווה אותי הוא חולשה, שהחל בערך מתי שהתחלתי לחוש בסיפטומים הקשורים בתסמונת הנ"ל. נעשה בירור מקיף שכלל בדיקות דם וגם בפרט בעניין החולשה ונשללה בעיה שקשורה לשרירים. החולשה מתבטאת בצורה של חולשה כללית וחולשה משביתה לאחר ארוחות גדולות. כמו כן סובל מסיפטומים של קושי בלעשות יציאה בעיקר בבוקר, כאבי בטן, צרבות. יש לי כמה שאלות ואשמח אם תוכל לענות לי עליהן בתבנית שבה אשאל אותן - בסעיפים: 1. האם התסמונת יכולה להתבטא גם בצורה אותה אני מתאר? האם אתה מכיר מטופלים שהתלונות שלהם דומות לשלי? 2. קבלתי מהרופא אומפרדקס. התרופה עזרה עם בעיית הצרבת, אך עדיין מרגישים תחושת בחילה כשקמים בבוקר, פחות חמורה מהצרבת אך עדיין מעיקה, התופעה מוכרת לך? ממה היא נובעת? 3. קבלתי טבליות ליברקס מהרופא, על אף שאינני סובל מ-IBS שמקורו מחרדות. להבנתי היא יכולה לעזור לסימפטומים גם במידה ולא סובלים מחרדות. האם כך הדבר? האם היית רושם תרופה אחרת? האם זה ה-"BEST SHOT" מבחינתי? 4. איך כדאי ליטול על הליברקס? הרופא לא הנחה אותי כמו שצריך. (מינון, מתי?) 5. האם ניתן לקחת את האומפרדקס והליבקס ביחד? מודה לך מאד על הקדשת הזמן.

אתה מתאר תלונות שכיחות שמאפיינות את הסובלים מתסמונת מעי רגיש, הבחילה שנותרה לאחר הצרבת מעידה על רגישות יתר של הקיבה, בשלב 1 נסה להגביר את מינון האומפרדקס לשניים ליממה, היוועץ/דווח בעניין זה לגסטרואנטרולוג שלך, אם גישה זאת תיכשל בשלב 2 הוסף כדור אחד של ליברקס בערב (20:00) שגם יכול לעזור. בהמשך, הגבר מינון עד 3 ליום (בוקר-צהריים-ערב). סורבון זאת גם אופציה. שוב, על כל מה שכתבתי לך, היוועץ/דווח בעניין זה לגסטרואנטרולוג שלך, בהצלחה.

לא כדאי לקחת אותו בכל מקרה?

20/10/2014 | 18:00 | מאת: בתיה

שלום רב בת 47 סובלת ממעי רגיז כבר שנים ללא טיפול,עברתי קולנוסוקופיה לפני שנה חוץ מטחורים פנימיים הכל תקין,אני יוצאת ביום בן 5 -7 פעמים ביום כשלפעמים היציאה רגילה וההמשך שלשול,הופנתי לגסטרולוגית והיא נתנה לי את הכדורים נקסיום וקראון,אני לא יכולה לקחת את הכדור קראון כי הוא לא כשר מבחינת ההרכב שלו ואני דתיה האם יש כדור חלופי אחר שיכול לעזור לי במקום הכדורהזה תודה

אפשר לנסות ליברקס. בהצלחה.

20/10/2014 | 14:33 | מאת: א

שלום האם שתיית מודולן עשויה לתרום למעי רגיז ?

אכן כן, יש אבל לנסות קודם כל.

16/10/2014 | 00:18 | מאת: מודי

שלום, רציתי לשאול בבקשה מה ההשערות בקשר למודאל, מדוע הוא אמור לרפא תסמיני מעי רגיז ושלשולים מרובים? והאם יש לו פעילות דומה לנוגדי החומצה?

מודל "מעבד" מסרים מכאיבים מצד מערכת העיכול ומונע מבעדם להתפרש כמכאיבים. הוא חוסם אותם אם תרצה. הוא לא דומה לתרופות לצרבת.

שלום רב, שמי סיון אני סובלת כבר מספר שנים ממעי רגיש אולם בחודשים האחרונים הייתה לי רגיעה מסויימת. בשבוע האחרון חליתי, היה לי חום והרופאה רשמה לי אנטיביוטיקה (מוקסיוויט פורטה 500). בעקבות השימוש התחלתי לסבול מכאבי בטן חזקים שוב, שילשולים קשים (כולל מזון לא מעוכל) ומרגרסיה רצינית במצב המעי הרגיז. אני ממש דואגת שלא אוכל להשיג שוב בזמן הקרוב רגיעה. מה ניתן לעשות כדי לחזור לרגיעה?

להתחיל בפרוביוטיקה ולבצע תרבית צואה וצואה לטוקסין קלוסטרידיום

08/10/2014 | 06:16 | מאת: סמנטה פז

שלום, התקשרתי להריוןפון של אסף הרופא כדי להתעייץ לגבי התרופות שלי וההריון הקרב. שם אמרו לי שלקולוטל אין מחקרים ודיווחים על נשים בהריון לכן זה יהיה על אחריותי בלבד אם אחליט להמשיך לקחת. כמובן שלא ארצה זאת, לכן שאלתי היא מהו כן, אם יש תחליף לקולוטל לנשים בהריון. (המינון שלי הוא בין 1-2 ליום). תודה.

תכשירים דמויי קולוטאל אכן עלולים לא להשפיע לטובה, אומר, "עלולים" מאחר ואין מידע מהימן. אין בנמצא תחליפים "בטוחים" . מציע להימנע מקולטאל ודומיו.

01/10/2014 | 06:33 | מאת: רון

הבנתי שפרוביוטיקה יכולה לעזור אבל איך יודעים מה לקחת? מדובר במוצרים יקרים להחריד וכל אחד עם מינון שונה וחידקים שונים. איך יודעים מה המינון שצריך כדי שזה בכלל יהיה אפקטיבי ולא שסתם זורקים כסף ואותה שאלה לגבי סוגי הזנים. בנוסף כמה שמן יש לתת לזה כדי לדעת אים יש אפקט או שזה מיותר?

אתה צודק, בנוגע לנושא זה רב הנסתר על הגלוי, מוצרים המכילים יותר זנים עדיפים על דלים. כרגע מתנהל מחקר בארץ על מוצר הנקרא ביו 25, שאמור לשפוך אור על הנושא, מציע להמתין

30/09/2014 | 21:55 | מאת: שגיב

שלום אני בן 16 ועד לפניי שבוע נראה לי שאכלתי משהו לא טוב והיו לי קצת בחילות. שמתי לב שרק שלשלתי בימים האחרונים חוץ מפעם אחת שזה יצא סוג של חצי חצי לא היה הכי ברור. בכל מקרה ,היו לי קצת תחושות בחילה ממש ממש חלשות מאז שפשוט לא שמים לב אלא אם כן מתרכזים בזה. מה לעשות ? אני משלשל יחסית הרבה(פעם-פעמיים בשבוע) ,כנראה בגלל תזונה לקויה(יש ימים שאני נשאר עם ארוחה או 2 בגלל שאני פשוט לא רעב) אבל זה פעם ראשונה שאני משלשל ככה שבוע ברצף. זה יעבור לבד בעזרת אכילה של מזונות כמו אורז\פסטה וכו או שזה משהו כנראה יותר רציני וצריך רופא ?

זה אמור לחלוף, נסה קל בטן פורטה 1-3 ליממה והרבה בשתייה. הפחת מוצרי חלב, מיצים ממותקים, פרי וירק טריים.

קראתי בפורומים על כאלה שהשתמשו בתרופה ודיווחו שהיא עזרה להם לתקופה קצרה של מס שבועות ולאחר מכן הפסיקה לעבוד למרות שהמשיכו עם התרופה והעצירות חזרה , האם זה מגובה גם במחקרים ואם כן מה הסיכויים שהתרופה מפסיקה לעבוד אחרי תקופה קצרה

04/10/2014 | 16:27 | מאת: למה

האם אכן רזולור צפוי להפסיק לעבוד כעבור מספר שבועות ? הוא הרי אגוניסט לרצפטור לסרוטונין אז מדוע שהקישור שלו לרצפטור יופסק לפתע ? או שהירידה נובעת מסיבה אחרת ? תודה

לשאלתך, כמו עם תכשירים אחרים, אין מחקר עם רזולור שבדק את יעילות התרופה למשך זמן בלתי מוגבל. מה ידוע: במחקרים, הקבוצה שטופלה ברזולור טופלה למשך 12 השבועות. במעקב ממוצע של 2.6 שנים, בשלושת המחקרים, מידת היעילות של הטיפול ברזולור (על פי שאלון PAC-QOL) נשמרה לאורך תקופת המעקב. בנוסף, רוב הנבדקים שהגיבו חיובית לתרופת המחקר (מעל 3 יציאות ספונטניות בשבוע) המשיכו בטיפול ורק 3% הפסיקו את התרופה בשל חוסר יעילות.

29/09/2014 | 23:46 | מאת: kobixxx

ראיתי מחקרים שמצביעים על התרופה כיעילה בהעלאת סף גירוי לכאב של המעי וכך למעשה צפחיתה סימפומים של כאבים ,חוסר נוחות שמאפיינים מעי רגייש ,מה שמצביע אולי לקשר לדלקת בקצות העצבים במעי שגורמת למעי להיות רגיש , השאלה שלי האם ידוע לך על טיפול כזה או הוא מקובל ?באם אמי אלך לרופא גסטרו הוא יוכל לתת לי טיפול בתרופה שמיועדת בעייקרון לאסטמה כטיפול למעי , המחקר מדבר על טיפול של 1 מג שלוש פעמים ביום למשך 10 שבועות ,מהיכרותך האם זהו הטיפפול המומלץ ?או שמדובר בטיפול כרוני שכל עוד לוקחים תרופה יש הטבה כמו קולוטאל שברגע שצפיקים אז הכאב חוזר המקר של מי שסובל ממעי רגיש כרוני כל הזמן

לא נצבר ניסיון בנושא תכשיר זה עבור מעי רגיש. לא ממליץ.

29/09/2014 | 22:47 | מאת: יעקובי

האם תבחין נשיפה לבדיקת אי סבילות ללקטוז הוא דומה או שונה מבדיקת sibo גדילת יתר של חיידקים במעי הדק , האם בודקים בדיקת אי סבילות ללקטוז רק מימן או גם את רמת המתאן ?

הוא שונה (SIBO אורך שעה לכל היותר ובוחן צריכת לקטולוז) אי סבילות ללקטוז נמשך 3 שעות ובוחן צריכת לקטוז. שניהם בודקים מימן באוויר הנישוף.

האם רסולור מטפל רק בסימפטום של עצירות אצל חולי ibs-c או שיש לו גם יתרונות בטיפול בעוויתיות המעי מה שנקרא ספזם ובסף הרגישות לכאב הנפוצים ץ בקרב חולי מעי רגיש

רזולור מטפל בעצירות של נשים עם עצירות כרונית ללא מקור ולא אם IBS

27/09/2014 | 23:11 | מאת: יעקובי

קראתי שיש מחקרים שמראים שינוי לטובה בטיפול בתרופה הזאת למעי רגיש עם עצירות , האם התרופה הזאת יעילה והאם מקובל לתת אותה כטיפול לחולי מעי רגיש עם עצירות בצורה כרונית קשה

מהידוע לי אין לטיפול זה אינדיקציה וייתרון משמעותי מוכח על פי עבודות מהספרות הרפואית

23/09/2014 | 15:47 | מאת: א.ב

שלום, אני בת 20 מאובחנת עם מעי רגיש כשנה וחצי, מטופלת בנורמלקס וקלוטל אך ללא שינוי. לאחרונה נשלחתי ע"י מומחה גסטרו לבצע בדיקת מנומטריה רקטית, אלו התוצאות: הודמם אניזמוס חלקי, קיבולת הרקטום נמוכה, רגישות הרקטום לניפוח מוגברת, הודגמה דיסכרונזציה בכווץ האנוס בחלק מהלחיצות. אשמח מאוד אם תעזרו לי לפענח ולהבין מה המשמעויות? בתודה מראש

משמעות תוצאות הבדיקה כי קיים סיכוי טוב כי טיפול בביופידבק יעזור לחוסר ההתאמה בין הרצון להתרוקן לפתיחת הסוגר האנורקטלי. בהצלחה

21/09/2014 | 12:13 | מאת: נועה

שלום, רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בקל בטן ככדור מונע כנגד משהו שעלול לקרות (שלשולים, כאבי בטן ולחץ עד לאחר התרוקנות או גזים) ולא ככדור שלוקחים לאחר שדברים אלו קורים. בנוסף, האם אפשר לקחת פרוביוטיקה כל יום למשך תקופה בלתי מוגבלת? תודה מראש

01/10/2014 | 18:28 | מאת: נועה

תודה

אני סובלת ממעי רגיש כבר 6 שנים ,התסמינים היו כל הזמן עצירות וגזים כלואים ,צואה רירית דקה וכאבי בטן ואי נוחות ואחרי שכל הבדיקות היו תקינות ,רופא משפחה נתן לי רסיטל כי הוא אמר ש ssriיכולים לטפל במעי רגיש גם אם אין בעיה נפשית ואכן כדור רסיטל ביום באמת עזר והפחית תסמינים במשך ה 5 שנים האחרונות. בזמן האחרון חלה נסיגה ושקלתי להעלות מינון לרסיטל ,הגסטרו נתן לי תרופה חדשה רזולור ואחרי שבועיים על רזולור התסמינים פחתו עד כ 90 אחוז וכמעט ואינני סובלת ממעי רגיש ,השאלה היא האם ניתן להפסיק את הרסיטל ולהמשיך רק עם הרזולור ,האם אחרי 5 שנים במידה ואני אפסיק עלול להיגרם נזק או נסיגה ,ידוע לי שיש לבצע הפסקה הדרגתית ועם ליווי של רופא ,אבל האם זה בכלל הגיוני להפסיק אחרי שבועיים על רזולור או שצריך לתת יותר זמן לרזולור עד שזה יתייצב ,או כשמפסיקים אז להעלות מינון של רזולור היות ואז כנראה רמת הסרוטונין תהיה נמוכה

לא חייבים להפסיק רסיטל כי נראה שהשילוב של שני התכשירים מועיל לך. במידה ותרצי להפסיק רסיטל, הפחיתי בהדרגה את המינון עד להפסקתו. הירידה צריכה להיות איטית ועל פני מספר שבועות. לדוגמא - הפחתת מינון או יום כן יום לא. התייעצי בעניין זה עם רופא המשפחה

17/09/2014 | 14:29 | מאת: מאיה

שלום!ככל הנראה יש לי מעי רגיז,הרופאים לא כל כך אוהבים להגדיר את זה כך,אוסף התסמינים שלי מצביע על כך.עברתי התקף חרדה יש לי התקפי שלי כאבי בטן,שלשולים,עצירות,גזים,צרבות.לפני כשנה וחצי עשיתי קולונוסקופיה והכל בסדר.מאז יש לי המון התקפים כאלו בעיקר כשאני דואגת או חרדה.האם עלי לדאוג?האם עלי לעשות בדיקות אחרות?יכול להיות שיש לי משהו אחר?האם לחזור על הקולונוסקופיה?או שזה תקף לכמה שנים?(הרופאים נותנים לי תרופות נגד גזים וצרבות לא ממש עוזר)תודה רבה

הטיפול במעי רגיש כולל טיפול תרופתי והתנהגותי. יש גם לבחון אי סבילות לסוכרים - לקטוז, פרוקטוז, סורביטול, לבחון צמיחת יתר של חיידקים במעי הדק, צליאק. במידה ושלב התזונה מוצא יש לחזור לרופא הגסטרו להתאמת טיפול תרופתי או התנהגותי

07/10/2014 | 13:09 | מאת: מאיה

תודה רבה

13/09/2014 | 23:37 | מאת: מיכאל

שלום, הייתי אצל גסטרולוג שהפנה אותי לדיאטנית עם הבחנה של מעי רגיז, היה ניסוי וטעייה מה לאכול ומה לא על פי דיאטנית. לאחר בדיקות ארוכות התגלה שיש לי אי סבילות לפרוקטוז, קיבלתי מדיאטנית רשימה של פירות וירקות וכמה בהם פרוקטוז. אני נמנע מלאכול פירות וירקות, אך עדין יש את התסמינים של מעי רגי- גזים,קרקורים בבטן, שלשול וכך תקופה ארוכה, בנוסף נוטל פרוביוטיק. מה אלי לעשות, ויתכן שזה משהו אחר או בנוסף, למי לפנות?

הטיפול במעי רגיש מתחיל בדברים פשוטים יחסית ובהמשך כולל טיפול תרופתי והתנהגותי. יש גם לבחון עוד סוכרים שלא ציינת - סורביטול, לבחון צמיחת יתר של חיידקים במעי הדק, צליאק. במידה ושלב התזונה מוצא יש לחזור לרופא הגסטרו להתאמת טיפול תרופתי או התנהגותי

13/09/2014 | 12:34 | מאת: רינת

שלום. איפה אפשר להשיג רזולור? הייתי אצל רופא המשפחה ממכבי, ואמר שהוא לא מכיר ושאין את זה בסל התרופות.

רזולור ניתן להשיג דרך טופס 29ג שמפקססים לבית המרקחת. אם תשלחי לי אימייל אשלח לך את הטופס אולם על רופא הגסטרו למלאו עבורך.

19/09/2014 | 20:21 | מאת: לא מדוייק

לא צריך טופס 29. מרשם מרופא המשפחה מספיק....