פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
15/04/2007 | 22:55 | מאת: יולי ד

בבדיקה טומוגרפית ממוחשבת של המוח שעשיתי ב 2004 וב-2005 נמצא חשד למנינגיאומה בקוטר 18.6 מ"מ פריאטלית שמאלית באיזור קודקוד הראש.(לא נמצא שינוי בגודל של המנינגיאומה) אני סובלת מכאבי ראש לעיתים תכופות ולוקחת אדויל או אקמול. בחודש האחרון כאבי הראש מתחילים ומתלווה לו כאב חזק מאוד בצד השמאלי של הראש שמקרין כאב עז לעין שמאל והעין כואבת מאוד.יש לי מעט טשטוש בעת ההתקף והעין השמאלית אדומה מאוד. בשנת 2004 כשהתגלה העניין הציע לי רופא נוירוכירורג בבלינסון לנתח, או מעקב כדי להיות שקטה,אך פחדתי מהניתוח והעדפתי מעקב. שאלתי היא האם כאבי הראש והכאבים בעין +האדמומיות שנראית במו שטף דם שעובר אחרי 3-4-ימים נובע מהגידול בראש?האם ייתכן שהגידול גדל? תודה מראש יולי ד.

לקריאה נוספת והעמקה
22/04/2007 | 20:23 | מאת:

שלום רב במצב זה רצוי לחזור על MRI מוח כל שנה כדי לעקוב לאחר התנהגות הגידול . אומנן גידול שפיר ואיטי אך יכול לגרום לבעיות , פחות כאבי ראש ויותר איבודי הכרה ואפילפסיה . כאבי הראש מתוערים מתאימים לכאב מיגרנוטי או CLUSTER שדורש טיפול מונע כמו כן להמנע מלקיחת יתר של תרופות נוגדות כאבים כמו אקמול . כל טוב

15/04/2007 | 15:58 | מאת: אור

אני בן 27 ויש לי בעיה שמלווה אותי הרבה זמן . לא יודע בדיוק איך להסביר . .. יש ימים שאני קם בבוקר מתחיל יום ומנהל שיחות בין אישיות בקלות ויש ימים אפילו חציי ימים שקשה לי לנהל שיחה הדיבור נתקע מין מעצור ניסיתי ביו-פידבק דיברו איתי על נשימה נכונה . בסדר .. אולי זה קצת עזר אבל שמתי לב שאמצע יום שאני מנהל שיחה טובה אני לא לפי הכללים של הנשימה ויום שאני מהבוקר חושב על איך לנשום טוב - לא הולך לי טוב . ניסיתי לחשוב מה גורם . ונזכרתי בשני מקרים שיום למחרת אני "בסדר" 1. שהיתי עם בת זוג אמש 2. גם אחרי בילוי של אלכוהול . אני למחרת יותר טוב השאלה שלי? יכול ליהות שיש לי מתח נפשי לפעמים וביטחון עצמי טיפה נמוך ? איזה תרופה יכולה לסיע לי עדיף על בסיס טבעי בלי תופעות לוואי תודה על ההקשבה ואשמח אם תעזור לי ...

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2007 | 13:03 | מאת:

שלום רב אני חושבת שמדובר בבעיה עם דימוי עצמי וחוסר ביטחון מסויים \ ברגע שמצליח לך הכל משתפר , הייתי ממליצה הפנוזה או תרגילי יוגע לפני תרופות , אם תרופות ניתן לנסות משפחת הSSRIS כמו CIPRALEX או תרופה חדישה על בסיס חומרים טבעיים REMOTIV למספר שבועות . כל טוב

15/04/2007 | 08:52 | מאת: מיכל

אני סובלת מאפילפסיה ולאחרונה גילתי גוש בצד החזה והרופא שלח אותי לפלסטיקאי , וכתב שהגוש נראה כליפומה ושיש לבדוק אם הוא קשור לאפילפסיה, שאלתי היא מה יכול להיות הקשר בין אפילפסיה לגוש זה?

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2007 | 01:01 | מאת:

שלום רב אין לדעתי כל קשר בין הליפומה לאפילפסיה כל טוב

14/04/2007 | 23:27 | מאת: שי

שלום, אציין שאני בת 23,אני כבר כמה ימים סובלת מסחרחורות קשות (הרגשת כי אני על סיפון אוניה, כלומר גלים כאלו וכו'),-חוסר שיווי משקל, כמו כן בחילות הולכות ובאות,כאבי גב מדי פעם גם כן,וכאבי ראש. לעיתים גם דפיקות לב קצת חזקות. אני בריאה בדר"כ,אך עכשיו מאוד מאוד מוטרדת מהמצב?? האם אילו סימני לוואי לאיזה משהו בגוף?? בגב?? בראש?? ד.א אני לא אוכלת בשר כבר כמה שנים,לא דגים,מעט מאוד ביצים ומעט חלב (אם זה קשור) אודה לתשובה מהירה.....

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2007 | 01:00 | מאת:

שלום רב כדאי לגשת ללרופא אאג , יתכן ומדובר במחלה וירלית שגורמת לוסטיבולופטיה עם ורטיגו \ הטיפול הנו תרופות ופיזיוטרפיה וסטיבולרית , לא צירך להכנס לפניקה , זה עובר . כל טוב

14/04/2007 | 21:03 | מאת: בן 20

יש לי לאחרונה רעד קל באצבעות הידיים כשהן במנוחה, האם יש קשר לפרקינסון? ועוד שאלה, האם כל רעד בגוף קשור לפרקינסון, ואם לא, אילו סיבות גורמות לרעד, והאם הרעד חולף.אילו סוגי רעד קיימים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2007 | 00:57 | מאת:

שלום רב לא כל רעד זה פרקינסון , כאן הרעד במנוחה בעיקר ובגיל מסויים , לא בגיל 20 , בגיל 20 רעד יכול להיות על רקע תרופות (אסטמה ) , על רקע עודף הורמון הבלותת התריס , על רקע עצבנות , דפיקות לב מהירות או על רקע משפחתי ( רעד משפחתי ) . לפעמים פגיעה עצבית היקפית נדיר מאוד יכול לגרו לרעד (רעד נוירופטי ) ואף קיים רעד "פיזיולוגי " , רעד לא חולני . חייבים בדיקה נוירולוגית ומבחר בדיקות . כל טוב

16/04/2007 | 14:27 | מאת: מור

שלום. אני סובלת מקפיצות שרירים ותחושה מוזרה ברגל וביד שמאל כבר כשנה וחצי עברתי אין ספור בדיקות נוירולוגיות תקינות מלבד החזרים ערים סימטריים. כמו כן עברתי MRI של המח ושל עמוד השדרה.שניהם תקינים. עברתי 3 בדיקות EMG האחרונה היתה לפני חודש וחצי. 2 הבדיקות הראשונות היו תקינות. גם הבדיקה האחרונה היתה תקינה אך העידה על פעילות איסרציה ערה .האם זה יכול להעיד על הסיבה לסיפטומים שלי? בבקשה עזרו לי

16/04/2007 | 14:37 | מאת: מור

שלום. אני סובלת מקפיצות שרירים ותחושה מוזרה ברגל וביד שמאל כבר כשנה וחצי עברתי אין ספור בדיקות נוירולוגיות תקינות מלבד החזרים ערים סימטריים. כמו כן עברתי MRI של המח ושל עמוד השדרה.שניהם תקינים. עברתי 3 בדיקות EMG האחרונה היתה לפני חודש וחצי. 2 הבדיקות הראשונות היו תקינות. גם הבדיקה האחרונה היתה תקינה אך העידה על פעילות איסרציה ערה .האם זה יכול להעיד על הסיבה לסיפטומים שלי? בבקשה עזרו לי

14/04/2007 | 20:27 | מאת: דינה

מכונית פגעה במכוניתי מאחור וראשי קיבל מכה חזקה מאחור הרגשתי לחץ חזק באוזניים ובעיניים וסחרחורת לאחר שבוע אני מרגישה מאז ציפצוף חזק באוזניים דבר שמקשה עלי להתרכז אני פוחדת שהציפצוף הזה יכול לשגע אותי. אנא!!! עצה, מה לעשות????

16/04/2007 | 00:51 | מאת:

שלום רב לגשת לרופא אאד ולבדיקת שמיעה קודם כל , כל טוב

14/04/2007 | 13:46 | מאת: ליאור

שלום רב אני בן 23 סובל מתפקוד לקוי עקב בעיה קשה בזיכרון,קשב ,ריכוז,אין אפשרות לעשות שתי פעולות פשוטות במכה,איטיות במחשבה,איטיות בפעולות ,התבטאות לקויה.כמו פיגור אבל לא.התפקוד הלקוי הוא חוסר יכולת לנהל שיחה פשוטה ועד למציאת מקום עבודה ולימודים אין בכלל על מה לדבר,בעקבות זה אני בודד ולא נמצא במסגרת כלשהי, זה היה קיים מאז ומעולם,הייתי נראה בחברה כמוזר מופנם,ביישן, אדיש, בבחינות אנטלגנציה אני מעל הממוצע.הדימוי העצמי שלי מאוד נמוך כי זאת ממש הרגשה של נכות, האם יש מקום לבדיקה של נוירולוג והאם ישנו טיפול בבעיות אלו?חשוב לציין שאני לא סובל מדכאון.

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2007 | 00:49 | מאת:

שלום לך לפי הסיפור תפקוד האיטי וקשי הריכוז מצדיקים בדיקה נוירולוגית ואיבחון כמקובל , ניתן לטפל בבעיות אלה לאחר שמאבחנים אותן טוב , תתקשר למכון איבחון "מארג" לטלפון 0722127070 כדי לברר על איבחון בשיטת CPT במחשב . כל טוב

14/04/2007 | 09:35 | מאת: הדס

לפני מספר שנים, עקב תופעות חרדה ודיכאון התחלתי לקבל סרוקסט. ההשפעה הייתה מהירה וטובה מאוד!!! מאז..הורדתי מינונים, אף בחצי שנה האחרונה הייתי ללא כדורים כלל. (כמובן בעצת הפסיכיאטר). הרגשתי טוב מאוד. בחודשיים האחרונים שוב הרגשתי קצת תופעות שהיכרתי ולכן המליץ לי הפסיכיאטר להתחיל לקחת הפעם רסיטל. היום, אני 5 שבועות אחרי..ועדיים קמה בבוקר עם מועקה ודפיקות לב. אח"כ הכל בסדר. האם יש אפשרות שהכדור עדיין לא השפיע במלואו או שמא הוא לא מתאים לי? בסה"כ אני מרגישה ממש בסדר. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה
14/04/2007 | 17:08 | מאת: הדס

16/04/2007 | 00:47 | מאת:

שלום לך רסיטל שונה מאת מסרוקסט , הנו פחות אפקטיבי גם , אם לא תרגישי שיפור בהמשך כדאי לחזור לסרוקסט או להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל כל טו ב

14/04/2007 | 07:42 | מאת: דבורה

הרגשה כזאת במשך למעלה מחודש. די סטטי, יתכן שבערב יותר חזק כי יותר סובל (זה לא אני). בבדיקות: MRI צוארי, CT ראש, אקו לב הכל תקין. זה בכל זאת ממשיך מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב רצוי להשלים עם MRI מוח , כל טוב

18/04/2007 | 11:04 | מאת: דבורה

תודה על התשובה, השאלה היא מה יוסיף מ.ר.י מוח אם נעשה סי, טי אנגיו והזרימה תקינה. יש שינויים במשך היום כך שהמצב דינמי ולא מתפתח. לאיזו תכלית המ,ר,י, האם יש לך חשד לאבחנה כלשהי שהבדיקה הזאת תוכיח? תודה דבורה

אדם בן 67 שלא מוצא תנוחה,לא ישן,חרד מאוד. כל הרופאים מכל הסוגים:"אין מה לעשות!!!אין איך לעזור!!!"

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ניתן המלצות עם כזה כמות אינפורמציה !! כאבי שרירים בפרקינסון יכולים להשתפר עם עלית מינון הטיפול , תרופות משחררות שרירים ופעילות גופנית רבה . רצוי לבדוק את החולה באופן ישיר ולשמוע את תלונותיו מפיו . כל טו ב

13/04/2007 | 00:28 | מאת: לילי

שלום בתי בת ה-15 סובלת כבר 3 שנים מהתקפים שנראים כמיגרנה. זה מתחיל עם הפרעות בראיה שכוללים הבזקי אור , שדה ראיה מוגבל כלומר אם היא קוראת דבר מה היא רואה רק חצי ממנו.בתחילה ההבזקים חלשים ואחר כך מתגברים והשיא הוא כשמתחיל כאב הראש. בנוסף לכך יש לה בחילות . לאחר כ-15 דקות מתחילים כאבי ראש - תחילה בצד האחורי של הראש ולאחר מכן הכאב עובר לצדדים או למצח. ההתקפים מופיעים בעיקר בתקופת ירידת לחץ ממבחנים, הם מופיעים פעם בחצי שנה אבל בשבוע האחרון (חופשת פסח) הם הופיעו 3 פעמים בשבוע כמעט יום אחרי יום. האם זו מיגרנה? האם נוירולוג יכול לאבחן ללא צילום או שחייבים לעשות צילום? בתודה מראש וסוף שבוע טוב.

14/04/2007 | 11:03 | מאת:

שלום רב מכיוון שהרפואה קיימת הרבה לפני שיטות הצילום ואנשים טופלו גם אז זה עומר שרוב הרפואה עד היום ולמרות הטכנוקרטיה הנה קלינית , האיבחון מבוסס על בדיקה ותלונות החולה . כך גם במגרנה , האיבחון הוא קליני ואת מספרת יפה מאוד את תמונה סטנדרדית של מיגרנה עם אורה . יחד עם זה לא נכון לעשות רפואה טלפונית לכן אני מאוד ממליצה להבדק על ידי נוירולוג ילדים בגיל זה, ולקבוע את הטיפול המתאים לילדה . כל טוב

19/04/2007 | 18:49 | מאת: פ.ר

אני סובל מאותה בעיה בדיוק ע"פ מה שהגדרת, גיליתי קשר ישיר בין עוצמת האורה לכאב ראש המתקרב. כמו כן הצלחתי לצממם את האורה בעזרת תרופה שנקראת ריזליט. עוד משהו שגיליתי זה שברגע שמקיאים כאב הראש נעלם לחלוטין.לכן אפילו אם אין לי בחילה אני גורם להקאה. וזה עוצר את הכאב באופן כמעט מיידי.

12/04/2007 | 15:05 | מאת: שרי

שלום רב לביתי בת ה15 לפעמים (יכול לבוא פעם בחצי שנה ואפילו פעמיים בחודש) יש משהו שהיא מסבירה ככוכבים, שדה ראייה קטן, הפרעות.. לאחר מכן מתחיל כאב ראש עם בחילה... ואחרי יום עובר כאילו כלום. האם זו מגרנה? (יש לה תלונות מגיל 11 אבל אז זה היה פעם ב.......) תודה

14/04/2007 | 10:59 | מאת:

שלום לך הסיפור מתאים למיגרנה עם אורה , אך הנכון לקחת את הילדה לנוירולוג לבירור בסיסי ולטיפול -הטיפול זה לא רק כדורים אלה הדרכה נכונה לגבי שינה , אוכל , גלולות , משקל , פעילות גופנית , LIFESTYLE נכון לאדם עם מגרנה . כל טוב

12/04/2007 | 09:33 | מאת: צליל

שלום אני בת 27 נ+1 בריאה בד"כ. איני יודעת אם זה משמעותי או לא - אך בשנה האחרונה עליתי כ- 10 ק"ג. הבעייה: לפני כחודש התחלתי לראות בעין שמאל קו שחור קופץ שעם הזמן הפך לנקודות שחורות כך במשך שבועיים עד שנעלם. בבדיקת עיניים העצב בצד שמאל נראה נפוח. בצילומי FA התשובה הייתה-דלף ברור מהדסקה ומעל הדסקה מוקדים היפרפלואורסנטיים. אני יודעת שמתלבטים עם לבצע לי LP לבדיקת הלחץ התוך גולגולתי, מכיוון שכואב לי קצת הראש גם כן. בנתיים קיבלתי תוצאות של בדיקת MRI- והתוצאה כתובה כך: בוצעו סריקות סגיטאליות,קורונליות ואקסיאליות בשיטת STIR בשקלול T2 ו- T1 לפני ואחר מתן גדוליניום. מוקד הארכת זמני הרפיה תת-קורטיקלי פריאטלי ימני. פרט לכך בגדר הנורמה. מה זה אומר? ומה הטיפול? האם לדעתך באמת כדאי לעשות את בדיקת ה-LP? (הבנתי שזה מאוד כואב) תודה

לקריאה נוספת והעמקה
14/04/2007 | 10:57 | מאת:

שלום רב אם יש הפרעה בראיה ובצקת העצב בעין אחד חייבים לבצע גם הדמיה מגנטית וגם ניקור מותני , כדי לשלול מחלות דלקתיות של מערכת עצבים או בעיות ניקוז . בדיקת LP (ניקור מותני ) הנה בדיקה טריביאלית ,לא כואבת במיוחד ונותנת אנפורמציה חשובה שלא ניתן לקבלה בשום דבר אחר . המימצא בMRI כמימצא בודד לא עוזר בלפטור את השאלה אומנם יכולה להתאים למימצא דלקתי .לכן רצוי מאוד לבצע בהדקם LP . יחד עם זה להוריד במשקל המיותר . כל טוב

11/04/2007 | 23:30 | מאת: מור

שלום, אני חייל בן 21(פרופיל 97), ולאחר מרתון בדיקות והפניות עקב כאבים בכתף, הועלה חשד שאולי יש לי FSHD בעקבות בדיקת EMG וגם בעקבות WINGING שיש לי בסקפולה הימנית (אותו צד של הכתף הכואבת.) כרגע אני מחכה לתור אצל נוירולוג שייתן דיאגנוזה מדוייקת. השאלה שלי היא אם יש לך מושג אם מורידים על זה פרופיל? ולכמה? כמו כן איזה דרכי טיפול יש למחלה והאם אני יכול להגיע למצב של שיחרור מהצבא?

לקריאה נוספת והעמקה
14/04/2007 | 10:13 | מאת:

שלום רב יש ללא ספק נכונות להוריד פרופיל , מדובר במחלה פרוגרסיבית , קשה לי לאמין בשיחרור מצהל אך יכול להיות שתקבל פרופיל רפואי נמוך כדי לעבור לעבודה משרדית ולא פיזית . כל טוב

שלום האם תתכן הרגשת סחרחורת וחוסר איזון בגוף . לאחר ניתוח קיבוע צווארי ?לעיתים אני מרגישה כאילו אני ''שטה'' עומדת ליפול הכל מסתובב לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש סיבות מרובות לסיחרור , קשה לקשר את זה במדויק לניתוח צווארי אך קיימת אפשרות לפגיעה בסיבים וסטיבולריים כמו כן בסיבים אחראים על תחושה עמוקה בגפיים שתוצאתה חוסר שיווי משקל . מומלץ לגשת לבדיקה משולבת נוירולוגית ואאג , או למרפאות סחרחורת כדי לברר את הבעיה ולקבל טיפול כל טוב ,

14/06/2008 | 22:26 | מאת: נאוה צפריר

יש לי את אותן התופעות (4 חודשים לאחר הניתוח - חוסר יציבות). לא ראיתי תשובה לשאלה שלך- יש לך תשובה? זה עבר?

11/04/2007 | 21:54 | מאת: מיכל

שלום, שמי מיכל בת 57 מתל אביב. פעמיים שלוש בחודש אני נתקפת התקף מגרנה עם כאבים בצוואר מצד שמאל (מתחת לאוזן) + כאבי עיינים. מה יכולה להיות הסיבה לכאב? האם יש פעילות אותה אוכל לבצע בכדי למנוע התקפים מסוג זה? (אציין שאני מקבלת טרינסקוונס- כדורי הורמונים- האם יש לאלו השפעה?) תודה מראש, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה
14/04/2007 | 09:58 | מאת:

שלום רב ידוע שמיגרנה רגישה לטריגרים שונים כמו כאב שיניים ,צליפת שוט , סינוסיטיס , כאב אחורי האוזן מקורו בסביבה ,באוזן או בשורשי העצבים שיוצאים בצוואר (C2 ) , לכן נכון לבדוק את ע"ש הצווארי וטפל בה עם תרגישים פיזיוטרפיים ושחיה כדי לשפר את המבנה ולמנוע את הניוון שצפוי מאוד לאיזור זה בעיקר אצל נשים .בנוסף אם יש כל כך הרבה התקפים יש מקום לקבל טיפול מניעתי למיגרנה יחד עם הטיפול לצוואר . לגבי ההורמונים לי אישית יש התנגדות למתן טיפול זה אלה אם המצב קריטי לאחר קריטת רחם ושחלות . כל טוב כל טוב

11/04/2007 | 15:07 | מאת: דן

היום קיבלנו את האבחנה מהנוירולוג לאחר בדיקות הCT וה EEG לגבי אחי. (הבדיקות בעקבות ריבוי ההתקפים לאחרונה). CT מוח תקין EEG מדגים סדרות קצרות של פעילות איטית בעירנות. EEG שינה מדגים חשד למוקד פרונטו טמפורלי שמאלי. לסיכום פרכוסים ממוקד פוקלי. האם תוכל לעזור לנו לפענח את ה"סינית" הזאת? עד היום ידענו שיש לו אפילפסיה מסוג "גראנד מאל", האם נשארה אותה אבחנה? האם אפשר קצת הסבר למה שנכתב למעלה? עד הביקור אצל הרופא נשארו שבועיים ואחי בלחץ. תודה מראש דן

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 21:17 | מאת:

שלום רב מוקד אפילפטי בבדיקת אאג פרושו ששם יש הפרעה חשמלית ממוקמת בזמן רישום הבדיקה , המוקד יכול להיות פעיל בזמן שאין כל התקף חיצוני והמוקד יכול לגרום במצבים מסוימים לפירכוסים פוקאליים (צד אחד של הגוף ) או לפיזור ההפרעה ממנו לכל המוח ואך רואים התקף כללי או GRAND MAL , המימצא בבדיקה אינו שולל התקפים כלליים , אך זה חשוב לברר את המבנה של המוח באותו האיזור על ידי בדיקת הדמיה (MRI ) של המוח. הטיפול אנטיאפילפטי אותו טיפול . כל טוב

17/04/2007 | 12:10 | מאת: דן

11/04/2007 | 12:26 | מאת: ניר

שלום עברתי תאונת אופנוע ונפגעתי ברגל שמאל. לפני כחודש בצעתי בדית EMG והתוצאות היו: "תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפגיעה אקסונלית חלקית בעצב הפורניאלי משמאל,פרוקסימלי לעצבוב TIBIALIS ANT ודיסטלי לעצבוב של BICEPS FEM. SHORT HEAD ללא סמני דנרבציה פעילה." אין לי מושג מה כל זה אומר! האם ישנה פגיעה או לא? האם היא חמורה? האם היא ניתנת לטיפול? מי יכול לעזור לי???

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 21:12 | מאת:

שלום רב כך זה, יש כאלה שלומדים לנסוע באופנוע ויש כאלה שלומדים רפואה , כל אחד והתחום שלו . לכן צריך לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקת אמג כדי להבין את התשובה . כן יש פגיעה בעצב הרגל שמאל , הבדיקה מצביעה על המיקום הפגיעה, בחלק העליון של השוק , הפגיעה אקסונלית משמאותית ובד"כ הנזק קבוע . כל טוב

11/04/2007 | 11:37 | מאת: שרה

שלום בת אחותי היא בת 10 לפני חודשיים לא הרגישה טוב ועקב כך לא יכלה לינשום . לקחו אותה לרופא ונתנו לה תרופה, בדרך כלל היא לא אוהבת תרופות ובאותו יום כל המשפחה תפסו אותה ושמו לה תרופה באף, מהמחרת היא לא רצתה ללכת לבית ספר ואמרה שהיא מפחדת למות. ומאז כל יום אומרת לאמא תקחי אותי לרופא אני לא יכלה לינשום ,וגם עושה תנעות לא יפות בפנים וסנטר ומגלגלת לשון בפה. רציתי לדעת אם זה משהוא נורולוגית ? היא הלכה ליעוץ ופסיכולוג התנהגותה השתפרה אבל התנועות הלא רציונית ממשיכה האם היא צריכה תרופות פסיכיאטרי? מודה לך אם תתני לי תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 21:07 | מאת:

שלום רב אם לא מוסרים את כל האינפורמציה , ושם התרופה קשה לתת תשובה עינינית . יתכן שהתרופה גרמה לה תופעות לוואי אך אלה בד"כ מפסיקות לאחר הפסקת שימוש בתרופה . יש גם אופציה שאופן הברוטלי שנתנו לילדה את התרופה , בכוח ,גרם לה תגובה נפשית כולל תנועות מסויימות , טיקים . בכל מקרא צריך לקחת אותה לנוירולוג , לפני הפסיכולוג , כדי לאבחן את הבעיה ואת מקורה. לא ניתן לסים את הקרקרה לפני הסוס ולטפל במשהוא שלא לא ידעים מה זה . כל טוב

11/04/2007 | 09:13 | מאת: בני

ד"ר מריאטה אנקה שלום אני גבר כבן 50 בזמן האחרון אני סובל מתופעה של עפעף עין ימין שלפתע רועד וקופץ למס' שניות. תופעה זאת מופיעה מסי פעמים ביום. מדוע זה קורה? והאם יש מקום לבדיקה או דאגה?

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 21:02 | מאת:

שלום רב לדעתי מדור הבעיה מסוג ספזם של השרירי סוגר העין , מקורה הנה מרכזי (מוח ) , לא מסוכן אך מציק, אם זה ממשיך ניתן לטפל על ידי תרופות אך רצוי להזריק בוטוקס כל 3 חודשים . יש לגשת לבדיקה משולבת נוירולוגית ועיניים . כל טוב

10/04/2007 | 23:09 | מאת: סיגל

שלום רב, אבי בן 69 לפני כ - 5 שנים עבר ארוע מוחי כמו כן הינו חולה לב לאחר ניתוח מעקפים, סכרתי וסובל מיתר לחץ דם. התרופות בהן הוא משתמש הינן:לופרסור 190, סימבסטטין 10, אטקנט פלוס, פלאויקס 75, פוסיד, דפרוזיטול, קדקס, גלובן. לפני כחודש פנינו לנוירולוג כיוון שמאוד קשה לו ללכת הוא מסוגל ללכת מספר צעדים בודדים בכבדות וכפות רגליו "נדבקות" לרצפה, הנוירולוג המליץ להוסיף לו כדור בשם ג'ומקס לחולי פרקינסון והוא מזה כחודש משתמש בכדור זה, לאחרונה יש שינויים במצב רוחו הוא בוכה הרבה, כאשר הוא מביט בי מבטו נראה קפוא, הוא מעדיף להסתגר בחדר במקום לצאת לגינה, למותר לציין שבדר"כ הוא אדם שמח הוא מאושר בחברת משפחתו. ובעיה נוספת שהחמירה מאוד זו בעיית השתן, הוא אינו שולט בשתן ודבר זה גם אולי מדכא אותו. אבקש לדעת האם יתכן שהתופעות שציינתי קשורות לתרופה החדשה שהוא מקבל, האם ניתן להפסיקה ביום אחד והאם יש ניגודים בין התרופות שהוא מקבל. לתשובתכם המהירה אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני לא רואה כל קשר נסיבתי בין התרופות לבין המצב , יחד עם זה המצב לא נירא לי מתאים לתרופה כמו יומקס שמטרתה לטפל במחלת פרקינסון התחלתית . החמרה בהליכה , במתן השתן ובמצב הרוח ומנטלי אצל אדם עם גורמי סיכון רבים ואירוע מוחי בעבר מחייב הדמייה מוחית חדשה והערכה מחודשת נוירולוגית בשאלה על אירוע מוחי נוסף או על סיבוכים כמו NPH (הדרוצפלוס נורמוטנסיבי ) שיכול לתת סימנים דומים לפרקינסון ואף קשים ומהירים יותר . כל טוב

10/04/2007 | 22:49 | מאת: ע.א

שלום רב.אני בת 40 בריאה לא מעשנת ,לא שותה,צועדת בכל יום 6 ק"מ. מאז ומתמיד סבלתי כאבי ראש ונבדקתי.לפני מ"ס חודשים נבדקתי ע"י נוירולוג שהמליץ לי על טיפול בדיקור ןכן מתן רבע כדורשמיועד בד"כ לטיפול בדכאון אך במינון קטן מרגיע את השרירים.עד היום טרם התחלתי בטיפול בשל אי רצוני לקחת כדורים על בסיס קבוע.אך בתקופה האחרונה אני סובלת כמעט מידי יום מכאבי ראש.ברצוני לדעת מדוע הכאב חוזר כל פעם ומדוע נתפסים לי שרירים בצאוור בתדירות כה גבוהה?אגב,נשלל חשד לגידול .בעבר אף בצעתי סיטי.האם לשינויי מזג אויר יש השפעה? והכי חשוב מה עצתך בכדי לא לחיות על כדורים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 20:51 | מאת:

שלום רב לא ברור לי האם הכאב העיקרי בראש או בצוואר . אצל אדם שהולך 6 ק"מ ליום קיים עומס רב על שרירי הצוואר וחוליות הצוואר לכן יתכן שיש מזה כאב צווארי ותפיסת שרירים בעיקר בלילה , לכן מתן CLONEX ללילה יכול לעזור . דעתי לגבי כדורים שרצוי ללא כדורים כל זמן שניתן לשלוט בתופעות בדרכים אחרות כמו שחיה , הפחתת כמות העמידה והליכה לטובת פעילות בשכיבה (מונע את העומס על הצוואר ) . ברגע שהכאב גורם למגבלה בתנועה וירידה ביאכות חיים צריך לשלב באופן מחושב את התרופות במינון קטן ובזמן מוגבל כדי להחזיר למערכת את העצמאות . התרופות הנן עמצאי עזר ולא פיטרון יחיד או סופי לכל בעיה . כמו בכל דבר צריך להוצאי משימושן את המקסימום מבלי להעביר אליהן את האחריות על מצבינו .זה לא עומר לשלול אותן לחלותין . כל טוב

10/04/2007 | 19:56 | מאת: טל

דר' שלום כחצי שנה אני סובלת מתופעה של הבזקים בעין , לאחר מעקב קטן , ראיתי שזה מופיע סביב תאריך הביוץ ובנוסף לאחר מכן מופיע כאב ראש חזק מאוד. האם יש קשר לביוץ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 20:40 | מאת:

שלום לך יתכן ומדובר בהתקף של מיגרנה , אך יש לשלול גם סיבות אחרות לכן רצוי לבצע בדיקת עיניים ורישתית העין . אם יש טיפול הורמונלי כל שהוא לברר האם הוא נחוץ מאוד כדי לדעת אם ניתן להפסיק (רצוי ) ולשקול תוספת טיפול מדלל דם כמו אספירין או קפסולות שמן דגים . נוגדי כאבים לפי הצורך . כל טו ב

10/04/2007 | 15:40 | מאת: ענת

שלום רב ואני מקווה שאני בפורום הנכון. ולשאלה: בעיה אצל בן משפחה, איש בן 73 , בדרך כלל בריא. בשנה האחרונה יש לו "התקפי שיכחת מצב", לדוגמא, הוא יכול לשבת בחברת אנשים, להשתתף בשיחה, ערני, בדחן וצלול ביותר, ממש כמו כולם. לפתע, הוא מתחיל להתבונן סביבו כאילו והוא אינו מבין מה קורה, הוא שואל שאלות אשר מעידות בבירור על כי הוא לא זוכר על מה דיבר או דיברו האנשים סביבו לפני פחות מדקה, אינו זוכר את הפעילות העכשווית שעשה (משחק דומינו וכד). התופעה מלווה בהזעה מוגברת וחולפת לאחר מספר דקות. המקרים הנ"ל אינם באים באופן קבוע ולא ניתן לחזותם מראש ואף אין כל התנהלות מסוימת באורח חייו אשר יכולה להעיד על הופעת המצב המתואר.(לדוגמא- אי אפשר לומר שאם הוא אכל דבר מה כזה או אחר, או התעייף או עשה פעילות מסויימת אשר בעקבותיה זה קרה). אודה מאוד על תשובה ממומחה אשר יתן לנו קצה חוט. לציין שהנ"ל מסרב בתוקף ללכת לרופא מפחד פן יגבילו אותו מפעילויות מסויימות.

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 20:39 | מאת:

שלום רב אירועים אלה חשודים להתקפים אפילפטיים מסוג CPS או אירועים דומים שסיבתם חוסר הספקת דם למוח -TIA - או אירועים איסכמיים חולפים (דמוי אירוע מוחי ) . ב2 המקרים חייבים לגשת לרופא , לברר מצב החשמלי של הלה (הולטר אקג ) , מצב החשמלי של המוח (EEG ) כמו כמו הדמיה של המוח (CT ) ולקבוע בהקדם צורך בטיפול לדילול דם ו\או תכשירים אנטיאיפילפטיים . לדעתי במקרא הקרוב יש לקחת את האדם לבדיקה בחדר מיון וכך לקצר את התהליך איבחון וטיפול . כל טוב

13/04/2007 | 21:01 | מאת: ענת

אני מודה לך מאוד על התשובה. סוף שבוע טוב

10/04/2007 | 10:48 | מאת: יותם

1. הרבה פעמים כשאני רדום\ישנוני במצב שכיבה, אני מרגיש תוך כדי חלום: בתחושה מעורפלת מאוד, בה כל התפיסה שלי מעורערת (חושים, זמן, חשיבה), אני מתעורר בד"כ ברגעים הללו עם אותה ההרגשה הזו ומרגיש בנימול (קוצים, כמו שיד או רגל נרדמים) בראש! 2. עכשיו, אני לא בטוח שיש דבר כזה נימול בראש, מעולם לא שמעתי על זה, ובנוסף, אינני מבחין אם זהו עור הקרקפת ש"נרדם" או שמא זהו המוח עצמו. מה סביר מבין השניים?? 3. אני זוכר את התופעה עד לפני 3 שנים, מאמצע השירות הצבאי שלי כשנחשפתי להרבה חומרים רעילים (דלקים של מטוסים), יכול להיות שיש קשר בין השניים? 4. אני בן 22. יש מקום לדאגה? תודה רבה על ההיענות!!

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 20:33 | מאת:

שלום רב נימול בראש מקורות בעצבים הדקים שרצים מתחת לעור הקרקפת ובד"כ מקורם בחיבור ראש לצוואר , צריך לברר את הקשר עם תנוחת הראש בשכיבה ועל הכרית , אין סיבה לדעגה מיוחדת ואין כל קשר עם המח . כל טוב

אני ממש בהלם ממה שציינת יותם בקשר לנימול בראש לפני כ 10 שנים הרגשתי לפתע וממש ברגע , כאילו המוח שלי נכנס למצב של הקפאה ושיבש לי גם את היכולת לחשוב במהירות כמו שהייתי רגיל , כל ניסיון שלי לנסות לחשוב על משהו , היה מלווה במאמץ אדיר , אך תפקדתי כרגיל בכל זאת , ובמקביל לזה ומיד עם תחילת התופעה , הרגשתי כאילו שיש לי נמלים במוח , ובמיוחד בכל פעם שהייתי צריך להתאמץ בחשיבה , תופעת הנימול נשמכה כ 5 שנים . עכשיו ממש ברגע זה נזכרתי בזה , והחלטתי לנסות לברר על התופעה באינטרנט , ונתקלתי בהודעה שלך ומההודעה שלך עולה דבר משותף לי ולך וזה עניין הדלקים תמיד היתה לי הרגשה שאולי זה קשור לזה , כי עבדתי בשדה התעופה בן גוריון באותה התקופה שזה קרה לי ,ויצא לי לשאוף מספר פעמים כמויות אדירות של אדי מטוסים ישר לפרצוף ומיד עם ההנעה של המטוס, או אז האדים נפלטים בחוזקה ו "טסים" במהירות , מה שהגביר את השאיפה בצורה מרוכזת יותר . השארתי אימייל ואתה מוזמן ליצור קשר

10/04/2007 | 09:52 | מאת: אילה

אני סובלת מזה כחצי שנה מכאבי ראש. נשלחתי ע"י נורולוג לבדיקת EEG. בבדיקת EEG נמצא תרשים חולני בשל פעילות אירטטיבית טמפוראלי ממקור שמאלי. מה זה אומר??? אני מאוד לחוצה...

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 01:38 | מאת:

שלום רב תחזרי לנוירולוג המטפל כדי לברר איתו ולפי תמונה הקלינית אם המימצא זה רלונטי לכאבים שלך . לא תמיד מימצא באאג רלבנטי לכאבי ראש. אם כן צריך להשלים את הבדיקה עם הדמיה (CT ) של המוח . כל טוב

10/04/2007 | 09:21 | מאת: הספרית

אני שבועיים אחרי נפילה ופגיעה בחלק האחורי שמאלי של הראש. (יש עדיין פצע בשלבי הגלדה) וסובלת מסחרחורות המונעות ממני תפקוד רגיל...., בבית החולים טופלתי ב'אדיסרק'. יש שיפור מזערי מידי יום אבל בנתיים אין פרנסה.... האם יש טיפול נוסף אפשרי? האם הפסקת נטילת הכדורים (לקחתי במשך 13 ימים שלוש פעמים ביום) תגרום להרעה? האם יש מקום לבדיקה שניה אצל נוירולוג? (הC.T. שביצעו ב'מיון-טראומה' נמצא תקין) תודה מראש על תשובתך....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רצוי בדיקה נוירולוגית וגם אאג עקב הטראומה והסיחרור . גם אם הכל בסדר בצילומים , לאחר חבלות ראש יש פעמים רבות תופעות של כאבים וסיחרור ממושכים . אם הטיפול לא יעיל ניתן לקבל תרופות יותר חזקות , אך רצוי לחזור על הבדיקה ולהמשיך בפרופיל נמוך , ללא מאמץ גופני , שינה סדירה ומספקת , פיזיוטרפיה . כל טוב

10/04/2007 | 08:23 | מאת: מתן

אני חייל בן 22 קצת קשה לי להסביר אבל בערך בשנה וחצי האחרונות יש לי כל מיני קפיצות(אולי התכווציות) של השרירים בכל מיני מקומות ואפשר לראות את ויזואלית בלי בעייה,כאילו" משהו רוצה לצאת משם " ,כל פעם זה נמשך למס' שניות ואחרי כמה דקות זה חוזר במקום אחר. אני מקווה שתביני למה אני מתכוון.אני זקוק לעצתך(אם את מכירה את התופעה מזה ומה אפשר לעשות)---תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 01:30 | מאת:

שלום לך צריך בדיקה נוירולוגית , בדיקות דם לרמות הורמונים ומלחים בדם ובדיקת EMG , יתכן ומדובר בפסיקולציות שמקורם יכול להיות מעמץ שרירי משמאותי או בעיה בתום שרירי-עצבי וז חייבים בירור וטיפול. כדאי לגשת לנוירולוג בצהל להבדק. כל טוב

שלום רב אבקש התייחסותיך לשלשה נושאים בטיפול במחלת הפרקינסון: 1)טיפול שנערך בהודו לחולה בפרקינסון-3 זריקות מתאיי החולה עצמו שהוזרקו-התוצאה 6 חודשים שתופעות מהלת הפרקינסון נעלמו. 2 )תוסף תזונה מצמח mucuna המכיל דופמין. 3)דופמין הנמצא בירק-פול (חולה שאכלה ביום מסוים פול לא נזקקה באותו היום לתרופות אל-דופה לסוגיו. תודה ארי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניסויים מסוג זה נארכים גם בארץ וזה אחד הכיוונים בטיפול העתידי במחלת פרקינסון ובכל המחלות הניווניות : תאי גזע יכולים לעבור "השתלמות" , לתאים החולים ולהשלים את החוסר תאי דופאמין , זה העיקרון . עדיין זה מחקר ולא טיפול שותף . לגבי תוספי המזון השונים , יתכן ויש דברים כאלה אך הרפואה הקונבנציונלית לא מטפלת בדופאמין מצמחים אלה בדופאמין סינטטי שניתן לבדוק כמות וריכוז ולתת לחולה לפי הצורך הקליני . הייתי מתיחסת לטיפולים שעברו כבר ולידציה וביקורת של הזמן ולא חסרים כאלה בפרקינסון . כל טוב

09/04/2007 | 23:37 | מאת: mike

בני בן 9 וחצי. במהלך נסיעה ברכב בה ישן בני, הוא החל לפתע לפרכס, גלגל עיניים, גפיו היו מתוחות וקשוחות, פיו מהודק, ונראה כאילו הוא לא בהכרה. לקחנו אותו מיד למיון, אבל לאחר מספר דקות 3-4 דקות, כל הפרכוסים עברו, והוא חזר בהדרגה להכרה מלאה. בהתחלה הוא לא ידע היכן הוא נמצא אך לאחר מספר דקות, הוא החל להיזכר היכן הוא. לאחר שקיבל עירוי נוזלים ונשללו כל מיני חשדות בחדר המיון, הוא שוחרר הביתה. בני מעולם לא חווה פירכוס מסוג כזה או אחר, ותופעה זו, מבהילה כשלעצמה, הפתיעה אותי מאוד. אודה לכם על מתן כיווני בדיקה – לצורך אבחון מדוייק של בעייה זו.

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2007 | 23:59 | מאת: chen

מייק, שלום. כתבת שבנך חווה התקף אחד, האם הוא חווה מאז התקפים נוספים? בעיקרון, אפילפסיה מוגדרת לאחר שחווים לפחות שני התקפים ולא רק אחד. האם הייתם אצל נוירולוג?

14/04/2007 | 11:54 | מאת: MIKE

היה לבני רק "התקף" אחד כזה. אנו בודקים את מהותו של אותו "התקף", לרבות בדיקה אצל נויירולוג, וכולי תקווה שהוא יהיה האחרון. תודה על התייחסותך. תודה על תגובתך.

13/04/2007 | 01:23 | מאת:

שלום רב לאחר פרכוס ראשוני יש מקום לבירור נוירולוגי מלא כולל הדמיה מוחית וEEG , כולל בדיקה נוירולוגית מסודרת . לא כל פרכוס זה מחלת אפילפסיה , לפעמים יש ביטויים כאלה לבעית כלליום כמו חסך שינה , חוסר נוזלים , חום וירוסים שונים ,ואחרים . לא צריך להכנס ללחץ אך רצוי לבדוק את הילד . כל טוב

14/04/2007 | 12:02 | מאת: MIKE

ראשית, תודה לך על המענה היעיל והענייני. אכן, בני ביצע בדיקת EEG ונקבע לו תור ל MRI בקרוב. אגב, מכיוון שבני היה ישן כשאירע האירוע הנ"ל, חשבתי לעצמי האם ייתכן שמדובר בתופעה של REM - RAPID EYE MOVEMENT שבמהלכה נפתחו עיניו של בני, וחזינו בתופעה זו - של תנועת העיניים המהירות תוך כדי חלום. מובן וללא כל קשר להשערה בלתי מקצועית זו, אנו נערוך בדיקה מלאה ומקצועית של בני, כדי לקבל אבחנה מדוייקת.

14/04/2007 | 13:31 | מאת: chen

ד"ר אנקה ומייק, לא התכוונתי לרגע לזלזל בחשיבות הבדיקה הנוירולגית לאחר התקף פרכוסי (ראשון או עשירי) רק רציתי לציין שמשמעות ההתקף אינה בהכרח אפילפסיה, זה הכל. שבת שלום

09/04/2007 | 19:28 | מאת: RAUL 1

אני בן 60 חולה בין היתר ב (BPH) פרוסתתה בניגן במתופל ב קסטל .בזמן החרון אני קם 4-5 פעמים לתת שתן ב לילה ב חוץ מי 3-4 החלפות תחתונים בגלל הרתבה. א) עפ יש קשר ביו BPH לבריחה שתן.? ב) מה הבדיקות נחוצת.? ג)מה הטיפול.? ד)עם רופא הטפל , זה רופא אורולוג .? תודה RAUL 1

13/04/2007 | 01:17 | מאת:

שלום רב שאלות שלך צריך לפנות לאורלוג ולא לנוירולוג . בהגדלת הפרוסטטה יש צורך בהשתנת יתר לילית וקושי בהתרוקנות בד"כ . קושי בשליטה על השתן צריך למצאו בתחום אחר . בכל זות הכתובת זה רופא אורולוג . כל טוב

01/05/2008 | 17:23 | מאת: נינה

בן שלי מרתיב בלילה והוא כבר בן 5.שמעתי שיש סדין שמצפצף בלילה .

09/04/2007 | 13:08 | מאת: חנה

בעלי סובל מהתקפי אפילפסיה לאחר שעבר מספר ניתוחים להסרת מנינגיומה מראשו. הוא מקבל כיום דנטואין 300 מ"ג בערב, דפלפט כרונו 750 מ"ג בבוקר ו- 750 מ"ג בערב, למיקטל 75 מ"ג בערב ולפני שבועיים התחיל טיפול בטגריטול 400 מ"ג בבוקר ו- 400 מ"ג בערב. למרות מסת התרופות הנ"ל הוא עדיין סובל מהתקפי אפילפסיה בתדירות של אחת לשבוע. בשבועיים האחרונים הוא סובל מעייפות, קשיים גדולים בדיבור ולעיתים חוסר התמצאות בזמן ובמקום. נוסף לכך הוא מקבל התקפי שיעול (מעין חנק) ללא הצטננות. הרמות האחרונות שנמדדו ב- 1.4.2007 היו- דנטואין 10.25 (לאחר המסה של 500 מ"ג דנטואין בבי"ח בילינסון עקב 4 התקפי גרנד מאל בשעה) טגריטול 3.29 ודפלפט 43.69. אנו כבר חסרי אונים מה לעשות על מנת לשפר את מצב הדיבור וההבנה שהיו במצב סביר עד לפני שבועיים?

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2007 | 00:06 | מאת: Goofy

חנה, שלום. אמרת שרק התחלתם את הטיפול בטגרטול, ייתכן ואלה תופעות לוואי של התרופה או תופעות ההסתגלות של בעלך לתרופה. אני מקווה שבעלך ירגיש יותר טוב. את יכולה לנסות לשאול באי"ל אם הנוירולוג לא זמין, יש להם סניפים בת"א, ירושלים וחיפה. (אי"ל = אגודה ישראלית לאפילפסיה). בהצלחה! תהיי חזקה!!

שלום לך לא ברורה לי הסיבה שנותנים לו כל כך הרבה תרופות ובמינונים לא יעילים . יש שיטות שונות וכל רופא דוגל בשיטה שלו . המקובל בשנים אחרונות זה לתת טיפול עם מאת תרופות אך במינונים מקסימליים בניסיון לנצל את הפוטנציאל הטיפולי המקסימלי של כל תרופה .רמות בדם הנמוכות של התרופות שהוא מקבל מצבעיות על חוסר יעילות מחוסר מינון מספק. דעתי לעלות מינון הפניטוין ל400 מג ליום ולהוסיף למיקטל בהדרגה עד ל400 מג ליום על חשבון הורדה של התרופותה האחרות אך רק בהדרגה ותחת השגחה רפואית . זה לא טיפול שאפשר לבצע לבד בבית .גם לא נכון לטפל באפילפסיה ובכל מחלה על ידי המלצות טלפוניות או באינטרנט . הייתי ממליצה לגשת למומחה לאפילפסיה נוסף (ד"ר בלט בשיבא, פרופ נויפלד באיכילוב , ד"ר גילעד בוולפסון ) או להגיע לאישפוז כדי לאזן אותו תרופתית . כל טוב

09/04/2007 | 00:36 | מאת: רועי

ד"ר אנקה, שלום רב! הנני בן 31, עורך-דין במקצועי. מזה כמה ימים ששמתי לב לתנודות לא רצוניות של ראשי, מצד לצד (כאילו שאני אומר "לא, לא", עם הראש). הדבר מדאיג אותי ביותר, נוכח הידיעה שתנודות אלה הן סממן לפרקינסון. ראוי לציין אולי, שאני אחרי פעמיים פאציאליס בעצב הפנים מימין. האם יש קשר? מה עלי לעשות? האם זה סממן לפרקינסון? אשמח לקבל את עצתך המקצועית! חג שמח, רועי.

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2007 | 23:07 | מאת:

שלום רב אין כל קשר בין הפציאליס לבין הרעד של הראש . אם התופעה ממישכה רצוי להבדק על ידי נוירולוג ורצוי נוירולוג שמתמצא בהפרעות תנועה כדי לבצע איבחון ובירור מקובל מלא(בדיקות דם , הדמיה מוחית ועוד ) . כל טוב

08/04/2007 | 17:11 | מאת: נאור

שלום רב, בשנים האחרונות יש לי קפיצות ברגליים לפני השינה, ובאחרונה (לעיתים רחוקות) התופעה קיימת גם בשעות היום. במה מדובר? האם מצריך בדיקה כלשהי? אודה להסבר, נאור

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2007 | 23:01 | מאת:

שלום לך חייבים בירור נוירולוגי ולפעמים גם מעבדת שינה כדי לאבחן את הסיבה ל"רגליים העצבניות " ולהתאים טיפול תרופתי . כל טו ב

08/04/2007 | 16:09 | מאת: קורל

סבתי בת 72, עברה כמה אירועים מוחיים, לאחרונה מצבה הדרדר והיא הופנתה לבדיקת MRI מוח כולל חומר ניגוד. אשמח אם תסביר לי את התוצאות הבאות: הבדיקה ברצפים FLAIR דפוזיה, T1, T2, GRET2, 3DSPGR. הפראנטנסיות פריונטריקולרית קלה. מוקדים נקודתיים מרובים ברצפי ה-T2, ללא האדרה, בצנטרום סמיאובלה, קורונה רדיאטה, ובמעבר חומר אפור- לבן, קרוב לוודאי עקב אטיולוגיה של אנגיופטיה. לא נצפו אוטמים קורטיקלים. מבנים באותות נוזל בטריגון דו"צ, בעלי האדרה פסית עדינה, קרוב לודאי צסטות קורואידליות. למעקב. כיאזמה מעט מגושמת. לא נצפה תהליך סופר- סלרי ברור. הרחבה קלה/בינונית של חדרי המח והחללים התת עכבישיים בהקף ההמספרות. קיימת אטרופיה טמפורלית מדיאלית. קו אמצע שמור. מעבר קרניוצרביקלי תקין. תודה רבה וחג שמח!

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2007 | 23:00 | מאת:

שלום רב המימצאים מתאימים לפגיעה בכלי הדם בקטנים -אנגיופטיה - שמספקים דם למוח בשכבים העמוקים , עם חסימה של חלקם ואוטמים מרובים נקודתיים , בגיל מבוגר יש מחלה אטרוסקלרוטית של כלי הדם הקטנים אלה בד"כ על רקע גיל , סוכרת ויתר לחץ דם . הביטוי שלהמחלה אירועים מוחיים חוזרים חלקם לא מורגשים . חייבים בירור וטיפול מניעתי . כל טוב

08/04/2007 | 10:32 | מאת: שרון

עקב זריקה ספינלית נותרה חולשה בקרסול ימין(סובל 2.5 שנים) בבדיקת EMG עצבים מוטורים-פרמטרים נורמלים שריר אנטריור טיביאלי-אין תגובה ספונטנית. האם יש אפשרות לטפל בשריר. פרופ שדה (לא הציע טיפול) האם אוכל לקבוע פגישה בוולפסון?

08/04/2007 | 13:16 | מאת:

שלום רב וחג שמח פגישה בכל בית חולים מזמינים במזכירות המרפאות טיפול לפגיע עצבית טראומטית או אחרת על ידי פיזיוטרפיה אינטנסיבית כל טוב

07/04/2007 | 23:34 | מאת: ע.ת.

שלום דר' אני מתכננת הריון בחודשים הקרובים ומאחר וכך מעונינת לדעת האם עלי להחליף או לשנות מינון של הכדורים שאני נוטלת כרגע לטיפול באפילפסיה. הרמה שנקבעה לפני כשבע שנים הינה דפלפט 400*2 + למודקס 2*100. בדיקות הדם מראות על רמת דפלפט תקינה תפקודי כבד וכל היתר נורמלי. בעבר נאמר לי ע"י כמה רופאים כי כשאשקול להביא ילדים יש למצוא תחליף לדפלפט אך לאחרונה החלפתי נויולוגית והיא אמרה לי שאין צורך להחליף את הדפלפט ושברמה הנוכחית הוא לא מהווה סכנה לעובר (מומים וכו'). מאחר וכל הרופאים בעבר המליצו להבדק ולמצוא תחליף לדפלפט אני קצת סקפטית בנוגע לתשובתה. אודה לחוות דעתך. חג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה
08/04/2007 | 13:14 | מאת:

שלום וחג שמח אם עדיין אין הריון הייתי ממליצה לדחות אותו עד לאיזון המחלה ללא דפלפט , איני רואה נכונות לקבל מינון קטן של דפלפט עם רמה נמוכה כל זמן שאפשר לקבל טיפול מונוטרפי עם תרופה אחת במינון טוב . את מקבלת 2 תרופות בתתמינון ורצוי לברר האם את באמת צריכה את זה ולמה. אפשר לנסות איזון עם תרופה אחת , למיקטל במינון טוב של 400-500 מג ליום ורק לאחר מכן להכנס להריון עם מינימום ולא מקסימום סיכונים. כל טו ב

07/04/2007 | 20:42 | מאת: יהושע

בדיקת EMG ברגל שמאל , כתוצאה מחשד ל"נפילת כף שמאל". הבדיקה בוצעה ע"י "מכות חשמל" חיצוניות ברגליים. נשאלתי באם אני מעוניין בבדיקת "מחט" בנוסף ועניתי כי אני "מוותר". תשובת הבדיקה " נראה כי קיים נזק חמור לעצב הפרונאלי משמאל , אולם ללא בדיקת מחט אין אפשרות לקביעה סופית" שאלתי : האם לא ניתן לקבוע ללא בדיקת מחט ?????? באם יש נזק בעצב?

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 20:45 | מאת: יהושע

בדיקת EMG ברגל שמאל , כתוצאה מחשד ל"נפילת כף שמאל". הבדיקה בוצעה ע"י "מכות חשמל" חיצוניות ברגליים. נשאלתי באם אני מעוניין בבדיקת "מחט" בנוסף ועניתי כי אני "מוותר". תשובת הבדיקה " נראה כי קיים נזק חמור לעצב הפרונאלי משמאל , אולם ללא בדיקת מחט אין אפשרות לקביעה סופית" שאלתי : האם לא ניתן לקבוע ללא בדיקת מחט ?????? באם יש נזק בעצב?

08/04/2007 | 13:10 | מאת:

שלום רב וחג שמח עקב DROP FOOT סבירות גבוה שמדובר בנזק עצבי של העצב פרוניאלי או על שורש מותני L4-5 , רצוי לשלים בדיקה עם מחט לשלילת מחלת שריר ואישור פגיעה עצבית בכל הענפים האפשריים להיות מעורבים . חבל על הזמן , רצוי להלשים בירור כמקובל עם הדמיה של גב התחתון ויעוץ אורטופדי . כל טו ב

07/04/2007 | 11:50 | מאת: קרן

אני בת 25, עובדת בעבודה משרדית. לפני כשלושה שבועות התחילו לי כאבים באיזור ירך שמאל בהתחלה חשבתי שנמתח לי שריר, אך לאחר ביקור אצל רופא הסתבר שנתפס לי עצב. לטענת הרופא אין מה מה לעשות ויתכן שיקח לזה חודשים ארוכים עד שהכאב יעלם. בינתיים מאוד כואב לי לשבת ולשכב (לעמוד קצת פחות) ושום משכך כאבים שלקחתי לא נמצא יעיל. רציתי לדעת האם אכן במצבים כאלו באמת אין מה לעשות? האם יש איזה שהוא רופא שאפשר לפנות אליו לקבלת יעוץ במסגרת רפואה קובנציונלית/ אלטרטנטיבית? בתודה מראש, קרן.

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 18:05 | מאת:

שלום וחג שמח את צריכה בדיקה נוירולוגית ובדיקת EMG כדי לאבחן את הבעיה ואז אפשר לברר את ההמשך . כל טוב

06/04/2007 | 22:22 | מאת: סובלת כאבים כל הזמן. נמאס לחיות

לפני כמה שנים, בעקבות מכה בפנים חל שבר קטן מעל הלסת הקדמית . ושתי שיניים אבדו חיותן. שתי שניים קדמיות עברו אז טיפולי שורש , ואחת מהן לא מפסיקה לכאוב עד היום. הכאבים פוסקים רק כשאני לוקחת כדור שינה - מסוג סטילנוקס, כך שנראה לי שמקור הכאבים אינו בשן עצמה (כך גם טוענים הרופאים , שאומרים ששן שעברה טיפוש שורש לא אמורה לכאוב כלל) . השפעת ההרגעה של הסטילנוקס נמשכת במשך כ-12 שעות , הרבה אחרי שהתעוררתי מהשינה שהוא גרם לה. לא עשיתי כתרים אלא שחזורים מורפולוגיים, אבל השן לא מפסיקה לכאוב. בזמן האחרון זה מלווה גם בדלקת חנייכים כל הזמן באזור הזה. של החניכיים הפנימיים העליונים בצד של השחזור. שקלתי אפילו לעקור אותה מרוב סבל. אבל הרופא שעשה את השחזור אמר - איך תרגישי אם הכאבים ימשיכו גם אחרי שתעקרי אותה? רופא אחר אמר, שמקור הכאבים לדעתו בשחזורים עצמם שהם גוף זר ושצריך פשוט לעשות כתר. הבעייה היא שכתר עולה המון כסף , שאין לי , וגם אני לא בטוחה שזה מה שיפתור את הכאבים, חשבתי, אולי כדאי לבקש מהרופא שפשוט יסיר את השחזור הזה, ואני אסתובב כמה ימים ללא כל שחזור בכלל , כך אולי סוף סוף אדע אם הכאבים נובעים מהשחזור , או מאיזו בעיה עמוקה יותר , אולי מה שקשור בסינוסים , או בעצבי הפנים. אם אכן אבקש זאת מהרופא , האם לדעתכם הוא יענה לי? והאם הסתובבות ללא שחזור מצריכה איזה הערכות נוספת? למשל האם אפשר לצפות בינתיים את הבסיס הגלוי של השן במשהו שימנע מגע עם האוכל , משהו שרק יגן על הבסיס בלי שום דבר נוסף, רק לכמה ימים , עד שאני אבין אם הכאב ממשיך גם בלי שחזור - אולי זה באמת מהעצב, ואם זה באמת כך , האם לדעתכם כדאי לעקור את השן? האם זה יכול לפתור את בעיית הכאב לתמיד? מה יכול לעזור לי? אני פשוט לא יכולה לחיות ככה. אגב שמעתי שדיקור סיני יכול להקל על כאבים בעיות הקשורות בסינוסים האם זה נכון? יש לכם איזה עצה אחרת בקשר לזה? אציין שעברתי בזמנו איזו בדיקה ברמב"ם שנועדה לבדוק מוליכות עצבית לגבי טריגמינל נאורלגיה אשר בה המוליכות נמצאת תקינה בזמנו, השאלה מה זה אומר לגבי הכאבים המתמשכים הללו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך וחג שמח לדעתי את צריכה להבדק על ידי פה ולסת לפני כל מעשה, לא ברור לי הקשר של הכאב עם הכדור שינה , ללא ספק שכאב עצבי או שרירי יכול להגיב לטיפול הרגעה, יש אופציות טיפוליות נוספות בשאלה על כאב עצבי , טיפולים כמו GABAPENTIN ' LYRICA ,CYMBALTA , לפני הורדת המבנה בפה כל טוב

07/04/2007 | 21:21 | מאת: סובלת כאבים כל הזמן. נמאס לחיות

כל מה שכתבת פה זה כדורים? מה זה בדיוק? אני לוקחת קלונקס באופן קבוע 0.5 מ"ג כל לילה . גם לקחתי מירטזנפין (חצי) שגרם לי להשמין נורא, וכרגע אני מנסה להפסיק לקחת כדור שנקרא טרזודיל. אולי זו הסיבה לכאבים המטורפים האלה?

07/04/2007 | 21:25 | מאת: סובלת כאבים כל הזמן. נמאס לחיות

לאחרונה שמעתי שטיפול זה הוכר מועיל על ידי רשויות רפואה נחשבות , במקרים של כאבי סינוסים. תודה

07/04/2007 | 21:44 | מאת: אחד שהיה שם

חג שמח, הגעתי לפורום זה במקרה ועניין הכאב-בפנים נגע ללבי, ולו רק מפני שגם אני הייתי במצב כזה. אני מקווה שמותר לי להגיב כאן. להערכתי כדאי לנהל כאבי פנים כרוניים מכיוון של מרפאת כאב ולאו דווקא מכיוון נוירולוגיה. אני מאמין באינטגרציה של כל המערכות הגופניות והנפשיות. וודאי שלנוירולוג יש מה לאמר בעניין, גם למרפאת פה-ולסת וגם לפסיכולוג, אבל, כשהסימפטום-מחלה הוא כאב: מרפאת הכאב היא המטפל הראשי הטוב ביותר. עניין של ניסיון אישי. חוץ מזה, כדאי שתדעי כי לפחות במקרה שלי, הכאב חלף לגמרי לאחר כמה שנים (בכלל לא קלות). לפעמים טוב לדעת שיש תקווה. חג שמח. באמת. א.ש.ש.

06/04/2007 | 14:28 | מאת: מיכל

שלום רב ! בחצי שנה האחרונה אני סובלת מכאבי צוורא וראש חזקים לאחרונה לחץ בעיניים עברתי בדיקת סיטי ראש ללא החומר ויצא תקין כאבים אלו פוגעים בתפקודי היומיומי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב וחג שמח אם המצב דחוף צריך להבדק טוב ולקבל טיפול , לא כל כאב מוסבר על ידי צילומים , יתכן ומדובר בבעיה של שרירים ושלד עם כאב מוקרן מהצוואר , פיזיוטרפיה , טיפול תרופתי מניעתי ופעילות גופנית נכונה לגיל ויכולת , אלה התשובות . כל טוב

06/04/2007 | 11:36 | מאת: חייל

שלום, יש לי שאלה די מטרידה, אני בן 21 ובשבועות האחרונות שמתי לב שכמעט בכל הזדמנות יש לי רעד די רציני באצבעות הידיים, כשאצבעות שמאל רועדות יותר מימין. מישהו יודע מה זה? והאם יש חו"ח קשר לפרקינסון (הבנתי שהמחלה מתחילה בגילאי 50+) תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 17:54 | מאת:

שלום לך וחג שמח רעד בידיים ברוב הפעמים לא פרקינסון , צריך להבדק אצל נוירולוג כדי לאבחן איזה סוג רעד זה . אומנם נדיר מאוד בגיל זה אך קיימות תיסמונות מקורבות למחלה זו גם בגיל צעיר .יש חשיבות לגנטיקה משפחתית ולחומרים או תרופות שלוקחים למחלות אחרות . כל טוב

05/04/2007 | 21:51 | מאת: ענבל

אני בת 50. סובלת מגיל 20 ממיגרנות. בעיקרון מטופלת ברילרט 20 מ"ג שעוזר. בערך התקף אחד בשבוע. כעת, יש לי כמעט כל יום מיגרנה ולכן אני נאלצת לקחת כל יום רילרט. לפני כשנה היה לי "סיפור" דומה שאח"כ כנראה קיבלתי כאבי ראש כתוצאה מלקיחת רילרט רב מידי. האם ידוע לך על כמות הכדורים האלה המותרת? אני די בחרדה מלקחת יותר מידי. יש לציין כי שום כדור אחר לא עוזר לי. בעבר עשו לי CT מוח שיצא תקין. וכן ניסיתי לקחת טופמקס למניעה שלא עזר כלל. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 17:22 | מאת:

שלום לך וחג שמח מתן רלרט מוגבל לעד 80 מג ליום לפי הצורך , וזה מתאים להתקפים בודדים כ1-2 לשבוע . אם את עוברת 4 התקפים לחודש הנכון להוסיף טיפול אחר קבוע ומניעתי כמו טופמקס , או אלטרול או דרלין או דפלפט ויש עוד אופציות . וזה תחת השגחה של נוירולוג המטפל . זה הטיפול המומלץ והנכון .צריך גם לברר סיבות החמרה כמו טיפולים הורמונליים , חסך שינה , תקופות לחץ נפשי , אוכל לא מתאים (שוקולד, גבינות , סויה ). בהצלחה

08/04/2007 | 23:44 | מאת: כל-כך מבינה

שלום ענבל אני גם סובלת ממגרנות (12 שנים) ואני יכולה לתת לך עצה מנסיון אישי, אחרי אבחון שלי ע"י נוירולוגית המתמחה בטיפול במגרנות - לקחתי גם כן כמות כזו של כדורים מניעתיים (ריזלט במקרה שלי...) וגם סבלתי מתדירויות ועוצמות גבוהות מאוד, יותר מכל מה שסבלתי לפני כן. מתברר שכמות כזו אכן גורמת להתמכרות קשה של הגוף ולחומרים, ואז יש מעגל נוראי של לקיחת התרופה --> תופעה לוואי של מגרנות חזקות --> לקיחת התרופה. אני עברתי גמילה מהתרופה המניעתית (אחד הדברים הקשים ביותר...) והתדירות אכן פחתה.

10/04/2007 | 09:03 | מאת: ענבל

אכן מכירה את התופעה..הייתי בה לפני כשנה. נמאס לי קצת מהמצב אבל..מה לעשות???? נקווה לטוב!! ותודה על ההתייחסות.

שלום טרשת היא דלקתית האם ממכה פנימית שלא מטפלים בה ישר יכול להיווצר דלקת למשל בחוט השידרה דלקת שהוזנחה וולהפוך לטרשת ?

שלום רב וחג שמח מכה בגוף יכול לגרום לתגובה דלקתית מסוג מסויים כאשר המערכת מתגוננת על ידי גיוס תאים שממקמים ומצמצמים כל נזק . בתרשת נפוצה מדובר במנגנון אחר ליצור השינוי הדלקתי וזה ממוקם למבנה אחר בלבד שזה תאי המיאלין או חומר הלבן של המוח , דלקת שמתפרצת בד"כ רב מוקדית ללא כל טראומה מוקדמת . אין קשר בין שני התהליכים השונים . כל טוב

05/04/2007 | 18:26 | מאת: אורנה

אמי בת ה-85 סובלת מסינדרום רגליים עצבניות. עד עתה טופלה בסינמט. לאחרונה סובלת מקפיצות ברגליים מוקדם בבקר ואפילו בישיבה במהלך היום. לדברי הנוירולוג המטפל התרחש תהליך התרגלות והמליץ על טיפול בrequip . האם הטיפול מקובל בתופעה? היכן ניתן לקרוא על השפעות נילוות של התרופה? תודה אורנה

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 17:03 | מאת:

שלום וחג שמח הטיפול הנו נכון , כמובן יש תופעות לוואי פוטנציאליות לתרופות ולגבי רקויפ יש לשים לב על ישנוניות , נפיחות רגליים , נפילות לחץ דם ,התנהגות כפייתית ומצבי בילבול . התועות הנן נדירות אך צריך להיות מודע על כך במיוחד בגיל מתקדם . לחילופין ,אני ממליצה לשקול להשתתף במחקר של חברת טבע לבעיה זו עם תרופה מוכרת RASAGILIN , המחקר מתנהל בבית החולים וולסון במחלקה נוירולוגית , התרופה מוכרת , למשך 12 שבועות . אם יש רצון להשתתף בכך יש לפנות בימי ב,ד,ה למחלקה נוירולוגית של בית החולים ולהפש אותי בטל 035028512 . כל טוב

05/04/2007 | 15:22 | מאת: נ.

שלום רב ד"ר! אני בחורה כמעט בת 21,עליתי לארץ בגיל 5 עם הורי,זמן קצר לאחר מכן סבי נפטר וזה השפיע עליי מאוד קשה-למרות שהיתי ילדה קטנה הבנתי את משמעות המוות. אני סובלת מניסטגמוס,פעם היה ברמה יותר קשה,היום כמעט ולא מבחינים,וזה גם לעיתים משתנה(לפי מצב העייפות ולחץ נפשי). זה מקשה עליי ללכת עם משקפיים ואני הולכת עם עדשות בגלל קוצר ראיה לא גדול במיוחד.לאף אחד במשפחה שלי לא היה ואין כזאת תופעה. השאלה שלי היא האם זה אכן משהו שנרכש בגלל טראומת עבר? האם אפשר להיפטר מזה לצמיתות? אף פעם לא נבדקתי אצל נויירולוג,האם את חושבת שיש צורך בבדיקה בשבילי אצל נויירולוג? האם אפשרי שיש לי בעיות נויירולוגיות נוספות מלבד הניסטגמוס שאני לא יודעת עליהם?אם כן מה כוללת בדיקה ראשונה אצל נויירולוג? והאם צריך הפניה מרופא המשפחה? בתודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 16:53 | מאת:

שלום וחג שמח ניסטגמוס מיתמיד בכל הניראה זה נסטגמוס מולד או קונגניטלי , אין לו כל קשר עם מצב הנפשי או טראומה נפשית בילדות . אם יש בזה שינויים זה נכון לבדוק את האבחנה אצל נוירואופטלמולוג ולפי המימצאים להמשיך אצל נוירולוג כדי לשלול אפשרות שהניסטגמוס הנו ביטוי של מימצאים אחרים במוח , יתכן מולדים גם כן . כל טוב

05/04/2007 | 15:20 | מאת: מודאגת מאוד

שלום לד"ר אנקה, בעלי בן 60 ,עבר השתלה מוח עצם לפני 5 שנים עקב מחלת הסרטן שבה לקה.בשני צילומי פט שנעשו לו אחרי ההשתלה.(האחרון לפני שנה)לא היה מוכן שיצלמו את הראש כך שיש לנו תשובות שהגוף "נקי" אך לגבי הראש אין לנו מידע. לאחרונה קרו לו מקרים שמאד מעוררים את חשדי שמא יש התחלה של דמנציה: 1 .לא שם מים באוטו והמנוע נהרס לחלוטין כך שצריך להחליפו.נזק של אלפי שקלים. 2.שכרנו רכב והוא מילא סולר במקום בנזין ,"הוא לא שם לב"...נזק של מאות שקלים. 3.היום נשרף לו קומקום ,הוא שכח לשים בו מים. 4.חוץ מזה הוא לפעמים שוכח דברים שצריך לעשות וכן לא זוכר כל מיני פרטים. שאלתי האם יש מקום להתחיל בדיקות מקיפות יותר,האם דרך ההמטולוגית שטיפלה בו בתקופת המחלה ?או דרך רופא אחר אחר,ואם כן לאיזה רופא עלי לפנות? תודה מראש וחג שמח לך.

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 16:48 | מאת:

שלום רב וחג שמח צריך לפנות לנוירולוג לבדיקה מסודרת גופנית ומנטלית ולפי זה לבדוק נכונות להדמיה של הראש וטיפול תרופתי . כל טוב

05/04/2007 | 14:34 | מאת: שי

שלום ד"ר ותודה לתשובתך בעבר הייתי מבקש לדעת מהי בדיקה קוגנטיבית וכיצד נעשית בדיקה כזו, דוגמא לסוג שאלות או איזה מן צורת בדיקה באיזה כלים משתמשים לצורך האיבחון.אם אפשר תשובה מפורטת. אני בן 55 , תודה לתשובתך וחג שמח

07/04/2007 | 16:43 | מאת:

שלום וחג שמוח צריך לפנות אותי לתאריך השאלה או לחזור אליה , לא זכור לי מה הייתה השאלה

08/04/2007 | 14:28 | מאת: שי

שלום ד"ר שאלתי בעבר היתה בנושא אחר ובקשר לבן משפחה השאלה הנוכחית נוגעת אלי בנושא שונה אבקש את התיחסותך. ושוב תודה וחג שמח

05/04/2007 | 10:22 | מאת: נועם

לכבוד ד"ר מריאטה אנקה ג. נ., שלום רב, ברצוני לברר ולקבל מידע בנוגע להשפעה ארוכת הטווח של מחסור/היעדר שינה באופן קבוע. עם כניסתי לאוניברסיטה סיגלתי לעצמי בהדרגה דפוס התנהגות של מחסור שינה כדלקמן: אני ער יומיים שלושה רצוף (יום ולילה) ולאחר מכן (כשאני באמת עייף !!) הולך לישון בלילה ומתעורר בבוקר שלמחרת ולעיתים אף בבוקר שלאחר מכן. לאחר ש"השלמתי" שעות שינה וצברתי אנרגיה אני שוב ער יומיים שלושה רצוף ואחרי כן שוב הולך לישון... וחוזר חלילה. דפוס התנהגות זה "טרי מהתנור"/ חדש, ומעולם לא הגעתי לקיצוניות כזו. יחד עם זאת הפרעות בשינה היו מאז ומתמיד אם כי בעוצמה מתונה מזו, וזאת לאור הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות- ADHD. אני מרגיש עירני כל הזמן.... ואני לא מתעייף בקלות. לאחר שהדברים נאמרו ברצוני לברר האם מחסור בשינה כמתואר לעיל, יכול להוביל להופעת סימפטומים כגון: שינויים בתפיסה, הפרעות בפרספציה והלוצינציות, חרדות, והאם אפשרי שהדבר יוביל להתפרקויות פסיכוטיות ? *****הערה: אני שואל באופן כללי... לא בהכרח סובל מהתופעות.************** כמו כן מלבד זאת אילו תופעות נוספות יש למחסור בשינה ? אודה לתשובתך בהקדם. בברכת חג שמח ובכבוד רב, נועם. נ.ב. (במידה ותזדקקי למידע) אני בן 25. ההיסטוריה הרפואית שלי ושל משפחתי תקינה לחלוטין. ומכתבי זה נכתב לאחר שלושה ימים ללא שינה.

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2007 | 16:41 | מאת:

שלום לך וחג שמח אני לא ממליצה להתנהגות אקסטראווגנטית כלפי הגוף והבראיות , לטבע ולתהליכים הביולוגיים שלה יש היגיון ותיכנון שבו תלויים פונקציות מרובות הן מנטליות והן גופניות . אם לא מכבדים זה באופן שותף ,היכולת התיקון הפנימית יוצאת מאיזון ומשלמים בהמשך מחיר כבד כולל דברים שהיזכרת ועוד: ירידה בריכוז, בזיכרון , עצבנות , התקפים אפילפטיים , הפרעות קרדיאליות , עלית לחץ דם והתפרצות סוכרת , עליה במשקל .... ככלל אלה עם ADHD זקוקים ליותר שינה מהרגיל כדי לאזן את מעמץ המנטלי הכבד שלהם . שינה תקינה ומספקת כ6-8 שעות ללילה!!! זה עיקרוני לתפקוד המוח ובמיוחד בזמן לימודים בהצלחה

תודה וחג שמח