פורום משפט ורשלנות רפואית
שלום לך. ליפי כשנה בערך עברתי ניתוח של הזעת יתר בבית השחי . יש לציין כי הרופא המנתך לא ואני חוזר לא אמר לי כלום על תופעות לוואי שלאחר הניתוח. כיום אני סובל פי כמה מהזעת יתר בכול גופי וגם הבעיה הקומדת של הזעה בבית השחי חזרה.. שאלתי היא האם יש פה רשלנות רפואית? ואם כן מה ניתן לעשות בנדון?? בתודה מראש.
על פניו במידה ואכן לא קיבלת הסבר על הסיכונים הכרוכים בטיפול יש אכן עילה לתביעה בטענה של רשלנות בקבלת הסכמתך מדעת לטיפול (זאת גם אם בטיפול עצמו מבחינה רפואית לא הייתה רשלנות). יש לבחון כמובן את השאלה אם היה מקום להזהיר מפני הסיכון האפשרי בהתאם לנדירותו. מכל מקום תצטרך לצרף חוות דעת רפואית של מוחה מטעמך. רצןי להתייעץ עם עו"ד אשר בקי בתחום הרשלנות הרפואית. עו"ד עופר סולר [email protected]
אבקש לדעת מה אני עושה מדובר ברשלנות רפואית כתוצאה ילדה נכה ב100% מי עורכי הדין המומחים בירושלים מה שכר טירחה מקובל לעורכי הדין כולל הוצאות במקרה של פשרה במקרה של שכר משפט ק
לא פרטת את נסיבות המקרה אבל חשוב להבין כי לא כל לידה אשר הסתיימה בתוצאה המצערת של 100% נכות היא בהכרח רשלנות רפואית. מומלץ להתייעץ עם עו"ד אשר בקי בתחום.מקובל בתביעות מסוג זה כי שכר הטרחה הינו ברובו אחוזים מהסכום אשר מתקבל בסוף התיק. יש לקחת בחשבון כי יהיה עליכם לממן גם חוות דעת רפואיות סביר להניח יותר מאחת שעלות כל אחת מהן כ - 7,000 ש"ח - 10,000 ש"ח. עופר סולר,עו"ד [email protected]
שלום לעו"ד שאלתי איננה בנושא הרפואי ,אלא בנושא משפטי. הסתכסתי עם חברה לשעבר בנושא כספי מסויים,זו פנתה לעורך דין ששלח לי מכתב דרישה לקבלת הכסף שבמחלוקת,בנוסף נדרשתי במכתב לשלם לעןרך דין סך של 150 ש"ח עבור שכ"ט (???). האם זה אתי מצד העורך דין לתבוע ממני כספים עבור ייצוג היריב המשפטי שלי ללא פסיקה משפטית? האם אני יכולה להתלונן עליו בפני לשכת עורכי הדין? (המחלוקת המשפטית ביני לבין חברתי עומד לדיון בפני בית המשפט לתביעות קטנות) שאלתי כאמור רק על דרישתו של העורך דין לקבלת שכר טרחה? תודה רבה
גילה שלום הדרישה לשכ"ט היא בשל הצורך להיזקק לשירותי עורך דין לגביית החוב. אין כל צורך בפסק דין המחייב זאת וככל שההליכים יתמשכו כך יעלה שכ"ט שתידרשי לשלם. אם את סבורה שיש לך הגנה טובה אז את יכולה להתגונן ולנהל מו"מ עם ב"כ הדורש.
http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/5/xPG/83/xFT/64669/xFP/64706
שלום לכולם ולמנהל האתר! אני מעוניין לדעת האם רופא שמציג עצמו כ MD הוא אכן רופא, יש לי מספר רישוי שלו ואני מעוניין לדעת האם הוא רופא באמת? האם רישיונו נשלל? כיצד ניתן לדעת זאת? לתשובה מהירה אודה זה פשוט דחוף תודה
הדרך לבירור האם רופא אכן בעל רישיון לעסוק ברפואה או אם רשיונו נשלל היא לפנות למשרד הבריאות ולתת להם את הפרטים עם שאלה האם הוא רשום בפנקס הרופאים. שם המחלקה במשרד הבריאות אליה עליך לפנות היא מחלקת רישוי למיטב זכרוני.
תודה על תשובתך לשאלתי מתאריך 6.2. הפגישה אכן התקיימה בשבוע שעבר, והבאתי בפני המומחה המשפטי את הצילומים ועברתי בדיקה גופנית אצלו. אך לאחר שראה את הצילומים לא ניתנה לי ההזדמנות להסביר לו על מיגבלותיי, שכן לאחר שראה את הצילומים אמר כי ישנה פריצת דיסק רצינית שדורשת טיפול כירורגי ככל הנראה. מצילום MRI שהבאתי בפניו ישנה פריצת דיסק צווארית בחוליות C-5-6-7 בעקבות תאונת דרכים עם לחץ על החוט ועל מרכיבים עצביים ולחץ על שרשים בע"ש צווארי. המומחה הינו מומחה עמוד שידרה ואני מניחה כי הוא מאוד מבין במה מדובר, אך הצטערתי על כך שלא הספקתי להסביר לו על מיגבלותיי בעקבות החבלה, ורק הסברתי לו על הכאבים מהם אני סובלת ואי האפשרות לסובב את הצוואר בחופשיות כמו קודם, מטעם לחץ זמן או מכיוון שהצילומים הספיקו לו. אין לי עדיין מושג מה יהיה כעת, ואני מקווה שהמומחה באמת יודע והבין עד כמה אני סובלת. האם לפי דעתך הבדיקה הגופנית והצילומים בלבד מספקים? תודה מראש.
היי לפי הממצאים הפתולוגיים זה מספיק מדובר במומחים שיודעים את כל המשתמע בעניין המגבלות ברגע שרואים את צילום. למרות שלפרוטוקול היה חשוב שירשמו תלונותייך בכדי שחברות הביטוח לא יתפסו טרמפ שאת לא סובלת.
תודה, אבל אני חושבת שאם לא הייתי סובלת לא הייתי יודעת שיש לי פריצות דיסק בצוואר, עקב הכאבים והמגבלות שלחו אותי לבדיקות וצילומים. אבל אני כן מאוכזבת מכך שזה לא נרשם.
לכבוד לעו"ד דיוויס יונתן א.נ. שלום רב, לפני כ-4.5 שנים עברתי אבחון ללקויות למידה, אבחון רב-תחומי פסיכו-דידקטי, המאתר לקויות למידה שונות והפרעת קשב וריכוז. השנה התחלתי ללמוד באוניברסיטה והם יידעו אותי שהאבחון מציין הפרעת קשב וריכוז... (לא ידעתי זאת קודם לכן לא באתי בטענות) אך הם לא יכולים לטפל בי במסגרת של לקויות למידה מאחר והאבחון לקוי בחסר (הוא לא מנוסח טוב ברמת האירגון שלו, הוא מערבב נושאים רגשיים וקוגנטיבים ללא הבחנה והפרדה אחד לשני, ולא נכתב בו אבחנה !), דבר זה נאמר לי גם מרופא נוירולוג מומחה להפרעת קשב וריכוז, ומנוירופסיכולוג. כולם אמרו לי ללכת לבצע איבחון חדש כי הקודם לא שווה (למרות שהיה צריך להיות שווה !!). אני טוען לרשלנות ! הפסיכולוגית שדיברתי איתה שביצעה את האבחון, ציינה כי היא חשדה בהפרעות קשב, אך לא יכלה לתת אבחנה, למרות שהיא מספיק מוסמכת לטפל בכך ! אני כיום סטודנט לפסיכולוגיה ומתמחה בהפרעות קשב, וידוע לי כי עשו לי נזק לא רק בכך שביזבזו את כספי לחינם אלא בגלל שהפרעות קשב הינם בעיות קשות ובמידה וקיים חשד להפרעות מהסוג הזה חובה לטפל בו בהקדם, אחרת ישנם סיבוכים קוגנטיבים וריגשיים לכל החיים ! אני דיברתי כמה פעמים עם העמותה שערכה לי את האבחון, ואני דורש פיצוי כספי מאחר והאיבחון לא ענה לדרישותיו או שיערכו לי אבחון חדש (לא ברור לי כמה זה מומלץ מאחר ואני יוצר אוירה...) ואם לא יספקו לי את המענה אני אגיש עתירה לבית משפט לתביעות קטנות ! שוחחתי גם עם המועצה לצרכנות. מה דעתך הנידון ? אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן. בכבוד רב, נועם ס.
נועם שלום עם כל ההבנה נראה לי שאין לך עילת תביעה המדובר לכל היותר בטעות באיבחון ואיני נכנס להיבט המקצועי, שאינה מגיעה לכדי רשלנות.
שלום! רציתי לדעת אם אוכל לתבוע גניקולוג שביצע סקירת מערכות מוקדמת ולא גילה שפה שסועה? מהם הסיכויים? תודה
לורי שלום התשובה באופן כללי היא חיובית אך אני חייב לסייג את התשובה והכל תלוי בנסיבות המקרה, מועד הבדיקה, השנה בה בוצעה הבדיקה, הקשיים אם היו בבדיקה, מנח העובר וכהנא וכהנא פרטים הרלבנטיים לעניין.
שלום הנני בן 30 נוטל תרופת להורדת לחץ הדם בשם אנדלקס הכדורים צבעם לבן כבר מס ימים שאני סובל מכאבי בחזה ודפיקות לב מוגברות היום עמדתי ליטול טבלייה מתוך הקופסה שנעולה הרמטית ויצא לי כדור שונה בצבע כתום חזק. מייד לקחתי את הכדור כולל התרופה והמרשם וסגרתי אותם בניילון. שאלתי מה אני עושה זה רשלנות חמורה של פס היצור שכדור שונה חדר לקופסה שונה. איך אני פועל? בדקתי בביתי ואין בכלל תרופה דומה רק רוקח יכול לזהות את התרופה והרכב הכימי ואם החברה היצרנית מייצרת אותו כדור. למי לפנות?
אילן שלום פנה למשרד הבריאות עם הסיפור והם יפנו אתך לגורם הספציפי שמטל בעניין.
להלן ההודעה שפסרמתי למטה: בתודה מראש. א. אני זקוק לעבור ניתוח באיבר חיוני, לצורך הצלתו. אני מעדיף סוג מסויים של ניתוח, בעוד הרופא המטפל, ורופא נוסף מעדיפים ניתוח אחר, שכן זהו הניתוח ה"מקובל" אני מוכן לקחת על עצמי את הסיכונים הכרוכים בניתוח שאני מעדיף, ולחתום על כל מסמך שידרשו אך הרופאים בשלהם. בנתיים מצבי הולך ומדרדר. מה החוק אומר במצב כזה ולמי ניתן לפנות כדי לערער על ההחלטה? האם ניתן לפנות לבית משפט, ואם כן איך עושים את זה באופן דחוף ביותר?
א שלום זכותך לבחור בניתוח החילופי אם אתה מוכן ליטול את הסיכון לתוצאותיו ואם הרופא המנתח מוכן לבצע הניתוח. ההחלטה היא שלך ולא של הרופא המנתח בכפוף לאמור הוא חייב לבצע הניתוח. בהצלחה בניתוח
ואם הניתוח קיים בשוק, הרופא יודע כיצד לבצע אותו אך פשוט לא מוכן לנתח אותי (בשל נסיבות המקרה שלי)? לאילו גורמים ניתן לפנות? ברצוני לציין כי אי ביצוע ניתוח כלשהוא יגרור אובדן איבר חיוני זה, ואיני מוכן לבצע את הניתוח החלופי ("הקונבנציונלי") הקיים בשל סכנותיו
אם אדם חלה במהלך אישפוז במחלקה פנימית בגין עניין לבבי ונדבק תוך כדי בדלקת ריאות ולמרות התראות מתמשכות של בני המשפחה כי קיים חשש כזה רופאי המחלקה התעלמו מכך לחלוטין : לא מימשו צילום חזה ואי נתנו טיפול אנטיביוטי תומך במשך כשבוע עד להיתדרדרות בלתי הפיכה תוך זיהוי צידקת המשפחה מלכתחילה , האם יש בכך חשד לרשלנות ?
משה שלום אמנם יש חשד לרשלנות אך לצורך הוכחתה יהיה על הנפגע להוכיח כי הנזק שנגרם הוא כתוצאה מהזיהום.
מנהלת הארכיון בבית החולים מאפשרת עיון בתיק רפואי של הורה שנפטר רק לאחר צו קיום צוואה וזאת רק לאחר החתמת כל ילדי הנפטר שאמורים להגיע אישית ולחום הפניה . האם זהו אילוץ מחייב כי הרי כך מתקיים עיכוב של 3 חודשים לפחות עד לסיום ההליך המשפטי להוצאת הצו ? . שאלה נוספת: האם פנייה לחוות דעת רפואית תומכת לתביעה מתממשת ע"י משרד עורכי הדין או התובע הוא בעל היוזמה בעניין זה ?
ולדמן שלום התשובה לשאלותיך הן חיוביות. כדי לקבל את התיק הרפואי ממח' רשומות רפואיות של אדם שנפטר יש מוסדות רפואיים שדורשים צו ירושה או צו קיום צוואה. התהליך להשגת צו ירושה של קטין ללא נכסים או התנגדויות אצל הממונה על הירושה במשרד המשפטים צריך להמשך כ - 60-90 יום. מומלץ לעשות את כל הפעולות להשגת התיק הרפואי לרבות חוות הדעת הרפואית באמצעות עורך דין.
מנהלת הארכיון אכן פועלת לפי החוק אולם פניה באמצעות עו"ד יכולה לקצר מעט את ההליך. מומלץ מאד לפנות אל מומחה רפואי באמצעות עו"ד אשר בקי בתחום הרשלנות הרפואית. עלות חוות דעת הינה גבוה למדי ויש לדעת לאיזה מומחה (מבחינת תחום המומחיות המדוייק) כדאי לפנות וכן לבחור בתחום זה את המומחה אשר נחשב מוביל בתחומו ומוכר. מעבר לכך יש צורך בניסיון של עו"ד על מנת לבחון האם חוות הדעת הרפואית אכן מבססת עילה לתביעה. מאחר וכאמור מדובר בסכום כסף לא מבוטל אשר תדרש לשלם למומחה כדאי להתייעץ עם עו"ד בטרם פנייה אל המומחה. עו"ד עופר סולר [email protected] http://www.solarlaw.co.il
א. שלום נא חזור על שאלתך כנראה שנשמטה ממני.
עו"ד דייויס שלום אני בת 45 . עובדת במשרד החינוך. עקב החמרה במצב בריאותי מבקשת לפרוש מס' שנות עבודתי 20 . על פי המידע שיש בידי אוכל לפרוש מטעמי בריאות ולקבל גימלת נכות (פנסיה לפרישה מוקדמת) שאינה עולה על 3000 ש"ח, בכך נפגעת הכנסתי ביותר מ- 50% .שאלתי היא- האם אוכל לתבוע מהביטוח הלאומי קיצבת נכות כללית, - נקבעו לי בעבר 64% נכות כללית לצמיתות. האם העובדה שתהיה לי גימלה חודשית בסכום הנ"ל תמנע ממני תשלום קיצבת נכות מהביטוח הלאומי???
מיה שלום הזכות לממש זכוית בביטוח הלאומי לפי נכות כללית עומדת בפני עצמה ותלויה בתנאים הקבועים בחוק הביטוח לאומי, כך שאת זכאית לצאת לפנסיה מוקדמת אך אם תגישי תביעה לנכות בביטוח הלאומי הנתונים האלה יילקחו בחשבון במובן זה שאם נכותך תהיה פחותה מ - 50% והכנסותיך יעלו על 25% מהשכר הממוצא במשק (7000 ש"ח) כי אז לא תהיי זכאית לתגמולים. בנתונים שהצגת לעיל בשאלתך כן תהיי זכאית לתגמולים בכפוף להחלטת הועדה הרפואית במל"ל.
אני בת 19.5 ולפני 9.5 חודשים ילדתי את בני הבכור בבי"ח זיו בצפת. בזמן הלידה, נאלצו לבצע לי חיתוך חיץ, במהלך חיתוך החיץ, נחתכו לי חלק מן השפתיים בפתח הנרתיק, במסמוך לדגדגן (אין לי מושג איך הגיעו לשם!!!) אין לי ממש חוו"ד מקצועית או פיזית על נזק אפשרי בתפקוד המיני(אני גרושה), אבל הנושא מפריע לי מאוד, המקום נראה מכוער ולא אסטטי, ומפריע לי מאוד הנזק. אין לי יידע עם ניתן לאחות את המקום, אבל רציתי לדעת עם יש מקום לתביעה משפטית על רשלנות רפואית.
ליאורה שלום עליך להתייעץ עם גניקולוג לגבי הנזק, אם הרגישות והצלקת אינם ניתנים לשיפור ויש פגיעה בתפקוד המיני, כי אז יש מקום לקבל חוות דעת רפואית ולבחון את האפשרות להגיש תביעה. לעניין האחריות על פני הדברים הנזק המתואר לא היה צריך לקרות בטיפול רפואי נאות, אך כאמור הדברים צריכים להבדק ביסודיות.
שלום אני מושתל כליה כחצי שנה וגם סובל שנים מתעוקת חזה ונוטל כ 2-3 כדורי קורדיל ביום ומסתדר עם המצב זה לא רע כבר מספר שנים. נודע לי כי בפעולה של צינתור מוחדר חומר ניגוד לזרם הדם שעלול לפגוע בכליה של אדם רגיל - על אחת כמה וכמה בכליה מושתלת כמו שיש לי. האם חברת הבטוח יכולה לאלץ אותי לעבור צינתור ( כדי להקטין אחוזי נכות שיש לי בשל תעוקת החזה ) למרות הסיכון בפגיעה בכליה המושתלת שלי ? האם סירוב שלי לקחת סיכון שכזה יכול להוות מבחינתם עילה למשהו לא בסדר שאני עושה ? אודה לך מאוד אם תוכל להסביר ולהאיר עיני בנושא תודה אבי
אבי שלום זכותך בכל מקרה להחליט אם אתה מעונין בטיפול רפואי והיקפו של הטיפול. איני מבין מדוע חב' ביטוח מבקשת לאלץ אותך לעבור טיפול רפואי אך יהיה המצב אשר יהא זכותך לסרב לטיפול רפואי שעלול לסכן אותך.
שלום רב ותודה מראש:האם כדאי לבצע צינתור לאחר בדיקת ארגומטריה בלבד מבלי לבדוק אפשרויות נוספות
אני בטוחה שהייתה רשלנות רפואית בניתוח שעברתי אבל ביה"ח טוען שהוא לא מוצא את התיק הרפואי שלי. מומחה רפואי שהופניתי אליו לא יכול לתת חוות דעת כי אין לו מסמכים. איך אפשר להגיש תביעה בלי שיש לי חוות דעת מומחה?
העובדה כי ביה"ח איבד את התיק שלך תפעל דווקא לטובתך בסופו של דבר משום שבתביעה כאשר תוגש, הנטל להוכיח שלא הייתה רשלנות תהיה על בית החולים ולא עלייך. אם המומחה הרפואי אליו הופנית לא יכול לכתוב חוות דעת ללא תיעוד ובהסתמך על תיעוד מאוחר יותר מקופ"ח למשל ועל דברייך יש לפנות למומחה אחר. http://www.solarlaw.co.il
נחשפתי לרעלים במן עבודתי( חומרים כימיים שונים ורבים במשך 9 שנים ) כתוצאה מכך יש לי בעיות לבביות ונרולוגיות. האים אתם יכולים לשלוח אלי חומר הקושר את החשיפה לפגיעה. תודה רענן
רענן שלום ישנן תסמונות רבות ועל כן בקשתך היא כללית מידי. מעבר לכך עליך להפנות השאלה למומחה בתחום הנוירוטוקסקולוגי, אשר יחווה דעתו אם יש קשר סיבתי רפואי בין המחלה והחומרים להם נחשפת.
אני מעוניינת להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.פניתי למשרד עו"ד. לאחר יותר משנה לא ראיתי שום התקדמות והיחס לתביעה היה אדיש. פניתי למשרד אחר וביקשתי להעביר את התיק. גם משרד זה משדר אדישות ולא מטפל בעיניני ברצינות הדרושה. עלי לציין כי יש לי הוצאות רפואיות רבות בגין הנכות שנותרתי בה. שאלתי: האם "מקובל" לעבור בין עו"ד? כל עו"ד מבטיח הבטחות ואח"כ "נרדם". ידוע לי כי תביעת רשלנות עורכת זמן, אבל יש הבדל בין הזמן שזה לוקח לבין להתמהמה עם התיק. איך זה יראה עם אחליף שוב עו"ד? קבלתי את הכתובות הללו מאנשים ששמעו או טופלו באותם המשרדים. כיום אני יודעת כי יש עו"ד שתחום עיסוקם הוא רק רשלנות רפואית. אני מבולבלת, ונראה לי כי עו"ד הנוכחי "מנצל" זאת. מה לעשות?
זכותך המלאה לעבור לעו"ד אחר אם אינך מרוצה מהטיפול. רצוי כי התיק יטופל ע"י עו"ד שמתמחה בתחום הרשלנות הרפואית וכמובן שיקדם את התיק. אכן תביעות ברשלנות רפואית לוקחות זמן רב ויש לקחת זאת בחשבון. http://www.solarlaw.co.il
עברתי טיפול רפואי בחו"ל וונשארתי עם נזק. האם ניתן לתבוע בי"ח בחו"ל על רשלנות רפואית? האם נעשה דבר כזה בעבר?
מאיה שלום התשובה חיובית אך תלוי היכן ארע הנזק ומה הדין המקומי.
שלום. שאלתי היא כזו: הגשתי תביעה נגד 2 חברות ביטוח עקב בעיה רפואית והשופט דחה את תביעתי ופסק לי 10000 ש"ח הוצאות + הוצאות משפט . האם יש דרך לבקש הקטנת סכום ההוצאות שהשופט פסק , אל מי יש לפנות עם בקשה כזו לחברות הביטוח או לשופט ישירות . תודה
משה שלום עומדת בפניך האפשרות לערער אם כי ההוצאות עלולות להיות גבוהות יותר אם תפסיד בערעור. לחילופין פנה לחב' הביטוח ונהל עימם מו"מ לותר לך על ההוצאות כנגד ויתור מצידך על הערעור. אין מקום לפניה לשופט שפסק.
עו"ד דיוויס שלום רב, במהלך השירות הצבאי שלי נגרם לי נזק נוירולוגי (התעלפויות) כתוצאה ממתח נפשי, וגם מקרינה כתוצאה מחשיפה למכשיר קשר ללא אמצעי מיגון מתאימים, ואני רוצה לתבוע את קצין התגמולים. יש לי שתי שאלות: 1. מה הסיכוי שאקבל פיצוי? 2. האם אני צריך לשלם לעו"ד שייצג אותי משהו מראש, או שהוא גובה באחוזים, וכמה שכ"ט אצטרך לשלם לו באחוזים, לגבי התביעה נגד קצין תגמולים. תודה מראש, איתן
איתן שלום לשאלתך הראשונה אשיב כי ניתן לתבוע את קצין התגמולים אך הסיכויים לקבל בשלב ראשון החלטה הקובעת קשר סיבתי קלושים. בשלב ראשון אינך צריך להיזקק לשירותיו של עו"ד רק אם ישלל הקשר הסיבתי או התביעה תדחה מסיבה אחרת יש מקום להתקשר עם עו"ד. שכר הטירחה בתביעות מסוג זה מבוססות על סכום מראש הכפוף למו"מ בינך ובין עורך הדין וכן אחוזים במקרה של הצלחה. נהוג שעורך הדין גובה 20% מ - 60 הגמלאות (5 שנים). הכל תלוי בקשיי המקרה, נסיונו של עורך הדין ועוד משתנים.
לעו"ד דיוויס שלום אני סובל מפסוריאזיס ומדלקת פרקים .הגשתי תביעה לבית דין לעבודה נגד ביטוח לאומי שיכירו לי במחלה כמחלת מקצוע שכן אני עבדתי כ5 שנים כסוכן וסדרן של חברת בשר ובמהלך עבודתי הייתי שוהה כל יוםכ8 שעות במקררים ומקפיאים של סופריםשהם מתחת -20 מעלות רציתי לשאול 1) אם מחלות פרקים ועור יכולות להיגרם מההקפאות של הסופרים ? 2)האם קור עז של הקפאה שפוגע בך באופן קבוע גורם להתגברות מחלות פרקים ועור ? 3)האם מחלות אלה מוכרות כמחלות מקצוע? מצפה לתשובה בתודה מראש
איציק שלום עליך להפנות השאלות למומחה למחלות פרקים ולפעול ע"פ חוות דעתו.
בספטמבר אשתקד הכלה לי דלקת בתוספתן למרות שהלכתי לרפואת חירום מכבי 4 פעמים בשלושה ימים המצב לא אובחן לאורך שלושת החודשים הבאים נאמר לי שזה פסיכוסומטי, שפעת, פריצת דיסק, מעי רגיז, כרון דזיז ועוד ועוד. במהלך טיפול צמוד אצל רופאת גסטרו (שבדיעבד נאמר לי ע"י מנהל המחלקה שלה בבית החולים בו היא עובדת שהיא עוברת תקופה קשה בחייה וצריך להבין) בחודשים אלו נשלחתי לאולטרה סאונד בו קבעה הרופאה המבצעת שיש לי דלקת בתוספתן (מצב שדרש טיפול מיידי לפי דעתה) בטלפון בהול לרופאת הגסטרו שלי (בעוד אני על שולחן האולטרה סאונד) לאחר שיחה קצרה נאמר לי שרופאת הגסטרו ביטלה מיידית את השערת הרופאה. בביקורי הבא במרפאת הגסטרו הרופאה למרות הפצרותי אמרה שאין שום צורך שהיא תבצעה בדיקה גופנית. נשלחתי ל- C.T. בקופ"ח (ראשון מתוך כ7 שנאלצתי לעבור בגלל התדרדרות המצב) הרופאה סרבה לעזור לי לבקש בדיקה מוקדמת רק לאחר תחנונים וניסיוני להדגיש את המצב והכאבים האינסופיים בהם אני נתון היא נעתרה להמליץ שהבדיקה נדרשת, אך לא בדחיפותה. בדיקת ה- C.T. נעשתה לא טוב ולכן התשובות לא היו חד משמעיות, אך אובחנו הגדלה של התוספתן ודלקתיות באזור - אך עלי לציין שבשלב זה הרופאה היתה כבר בטוחה שיש לי או 'מעי רגיז' או 'כרון דזיז'. במהלך אותה פגישה שאלתי את הרופאה האם היא מעונינת לשמוע עד כמה הוחמר מצבי מאז הפעם האחרונה ותשובתה היתה 'לא'!. בשלבים אלו כבר סבלתי מחום הנע בין 37.5 ל- 38 כל יום רופאת הגסטרו ביטלה את האפשרות של קשר בין שני המצבים אך המליצה אם יתחיל באמת לכאוב לי בצד (תוך אמירה שאני אדע מתי זה באמת כואב- שאלתי עד כמה יכול לכאוב יותר מעכשיו) ויעלה לי ממש החום אז ללכת לרפואת חרום ושלחה אותי לגסטרוסקופיה וקולונוסקופיה (עלי לציין שהחולים באותו יום ,שניים לפני ושניים אחרי, במרפאה קיבלו בדיקות זהות).במהלך הימים הקרובים הלכתי שוב לרפואת חירום מכבי שם ביקשתי מהרופא (מתמחה כרופא לב) לשלול מקרה של דלקת בתוספתן בגלל שהמשיך לכאוב לי והחום שלי המשיך לעלות לאורך הימים (באותו יום היה לי חום של 38.4, אך בטיפשותי לקחתי אקמול לפני שהלכתי לרפואת החירום וכמו שנאמר לי שם 'אולי היה לך חום מקודם אך עכשיו הכל בסדר') הרופא לחץ במקומות הנכונים אך למרות הכאבים אותם הבעתי נאמר לי שזה לא מספיק כואב בשביל דלקת בתוספתן, נשלחתי הביתה בריא עם חשש לשפעת!. עלי לציין גם שבכל בדיקות הדם שעשיתי באותה תקופה לא היה שום מרכיב רפואי שיחשיד 'כרון דזיז' ( כך נאמר לי ע"י הרופא המחוזי בקופה אליה אני שייך שהוא גם רופא המשפחה שלי כיום). בשלב זה, בגלל שאני שייך לעשיריון התחתון ביותר (אני מטופל ע"י העובדת הסוציאלית הראשית של אוניברסיטת ת"א מזה מספר שנים) נאלצתי לחפש חברים שיוכלו לעזור לי להגיע לרופא מומחה. לבסוף הגעתי למנהל המחלקה בה עובדת אותה רופאת הגסטרו ולאחר כשלוש דקות בדיקה נשלחתי בדחיפות לבית החולים וזאת יומיים לאחר שהוגדרתי בריא ע"י רופא הקופה! ושלושה ימי הכנה לבדיקות הגסטרו והקולונוסקופיה(שגם שם הרופאה אמרה שהבדיקה אינה דחופה). עקב פרק הזמן ה-א-ר-ו-ך שלקח לאבחן את המצב הכמעט טרוויאלי של דלקת בתוספתן האיבר כבר היה מפוצץ והיה לי 'אבצץ תוך ביטני' מכאן ואילך הטיפול היה ארוך רווי בתרופות, נקז ועוד אינסוף בדיקות דם (יותר מ50 מבחנות לפחות) ועד שהגוף שלי התחזק מחדש בכדי שאוכל לעמוד בניתוח הסרת התוספתן עברה שנה פחות כחודש בערך. לאחר חיפוש אחרי סימנים לבעיה חוץ מהדלקת בתוספתן בניתוח והפטולוגיה נקבע חד משמעית שהבעיה היחידה שהיתה לי היא דלקת בתוספתן (כמו שנאמר לי גם ע"י אחד המנתחים בבית החולים). עלי להוסיף שבנוסף ובגלל התסבוכת הרפואית לה נכנסתי התדרדר מצבי הכלכלי אנני זכאי לדוג' למלגות להם הייתי זכאי שנה שעברה (שנת התיזה שלי) מכיוון שעברתי את שנות התקן בפקולטה ובנוסף הלכו לריק מלגות (להם עבדתי קשה) אותם קיבלתי שנה שעברה, בנוסף הסכבת באיבחון מנעה ממני לבטל קורסים בזמן (הרי נאמר לי שאני פרקטיקלי בריא)- בקיצור הפישול הרפואי פישל הרבה דברים נוספים שלאדם במצבי המנסה לשפר את עצמו ולהשיג תואר קשה לתקן. מאז ההחלמה התדרדר גם מצבי הנפשי (אני בטיפול זה זמן) וכיום אני נותל כדורי הרגעה על בסיס יום יומי, דבר שהיה נראה בדיחה לפני כל החוויה אותה עברתי, גם הפסיכולוג שלי מקשר בין מצבי הנוכחי לחוויה המזעזעת והמיותרת אותה עברתי!. בימים אלו אני בתהליכים להגשה של בקשה לקצבת ניכות על אותה תקופה (יש לי כמעט 3 חודשים לש ימי מחלה) מביטוח לאומי. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית ואם יש לי עילה להיכן אוכל או מומלץ לפנות. תודה רבה לכם על השירות הזה!.
ע. שלום קשה להשיב על שאלותיך ללא עיון בתיעוד הרפואי הרלבנטי. על פני הדברים אינני רואה קשר סיבתי בין האיחור באיבחון ומחלת הנפש אך מומלץ כי תפנה לעו"ד המתמצא בתביעות רשלנות רפואית באיזור מגוריך יעיין בתיעוד ויחווה דעתו.
האם האיחור באבחון והסיבוכים שנגרמו אינם רשלנות בפני עצמם או לכל הפחות ברי פיצוי, וזאת תוך התחשבות שכל התיעוד של מכתבי ואיבחוני קופ"ח שכתבתי במכתבי הקודם קיימים, כגון מכתב המגדיר אותי עם אפנדיקס בריא יומיים לפני שאושפזתי באיכילוב בגלל אפנדיקס מפוצץ!. האם אין איזשהו פיצוי על סבל ושלושה חודשיםשל אבחון לקוי ועלי לציין במהלך אותם חודשים אובחנה הדלקת באפנדיקס לפחות פעם אחת אבל הרופאה המטפלת לא הסכימה אם האיבחון מה שהאריך את זמן האיבחון המוחלט בעוד כחודשיים? האם אין פיצוי בחוק על הנזק שנגרם לחיי כאדם מהמניין משכורת עוד שנה באוניברסיטה, מצב נפשי ועוד...
שלום רב! בקרוב יש פגישה עם מומחה רפואי מטעם בית המשפט. בפניו אני אמורה לתת את כל טענותיי. רציתי לדעת מהו ההליך שיתבצע לאחר פגישה זו שהבנתי שהינה חשובה מאוד להכרעה במשפט. תודה קרן
קרן שלום אני מניח שמדובר בתביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (פלת"ד) בו מונה מומחה מטעם בית המשפט. אם אין זה המצב הרי שהנאמר להלן לא מחייב. אכן יש חשיבות לחוות דעתו של המומחה שתפקידו להעריך את הנכות הרפואית. בבדיקה אצלו מומלץ לתאר את המגבלות בעקבות התאונה תוך הצגת הפעולות שביצעת לפני התאונה ואת מוגבלת בהן לאחריה. מוצע כי תתמכי טענותיך בתיעוד רפואי.כמו"כ יש חשיבות לתחום הרפואי בו נפגעת (אותו לא ציינת) ולמומחיותו של המוחה בתחום זה.
תודה על תשובתך, הפגישה אכן התקיימה בשבוע שעבר, והבאתי בפני המומחה המשפטי את הצילומים ועברתי בדיקה גופנית אצלו. אך לאחר שראה את הצילומים לא ניתנה לי ההזדמנות להסביר לו על מיגבלותיי, שכן לאחר שראה את הצילומים אמר כי ישנה פריצת דיסק רצינית שדורשת טיפול כירורגי ככל הנראה. מצילום MRI שהבאתי בפניו ישנה פריצת דיסק צווארית בחוליות C-5-6-7 בעקבות תאונת דרכים עם לחץ על החוט ועל מרכיבים עצביים ולחץ על שרשים בע"ש צווארי. המומחה הינו מומחה עמוד שידרה ואני מניחה כי הוא מאוד מבין במה מדובר, אך הצטערתי על כך שלא הספקתי להסביר לו על מיגבלותיי בעקבות החבלה, ורק הסברתי לו על הכאבים מהם אני סובלת ואי האפשרות לסובב את הצוואר בחופשיות כמו קודם, מטעם לחץ זמן או מכיוון שהצילומים הספיקו לו. אין לי עדיין מושג מה יהיה כעת, ואני מקווה שהמומחה באמת יודע והבין עד כמה אני סובלת. האם לפי דעתך הבדיקה הגופנית והצילומים בלבד מספקים? תודה מראש.
שלום אני מעוניינת להוציא את מסמכי האשפוז של אבי על מנת לבחון תביעה לרשלנות רפואית. כוונתי אינה לסיכומי אשפוז אלא ממש לדפים בהם נרשמו מדדיו מדי יום, צילומים שעבר וכו'. האם יש אפשרות לקבל זאת ? האם הדבר כרוך בתשלום? האם בית החולים רשאי לסרב לבקשתי ? האם אני צריכה לנמקה ? האם אני יכולה לפנות לבד ללא הבהרת הסיבה? האם עורך דין אמור לעשות זאת במקומי?
על מנת לפנות בשם אביך לקבל את תיקו הרפואי את צריכה לקבל ויתןר על סודיות בכתב מאביך אלייך. אם את פונה עם הטופס או אביך ישירות זכותכם לקבל את מלוא התיק ובכלל זה כל הדפים של המדדים וכל רישום רפואי שבוצע באישפוז. לרוב העתקת התיק כרוכה בתשלום שנע בין כמה עשרות שקלים לכמה מאות שקלים. בית החולים אינו רשאי לסרב לבקשה מסודרת שלך שכוללת טופס ויתור על סודיות רפואית וזאת בהתאם לחוק זכויות החולה. אינך מחוייבת להבהיר את הסיבה בגינה את פונה. באופן עקרוני רצוי לפני שאת מוציאה סתם כסף ומאמץ להתייעץ עם עו"ד שבקי בתחום הרשלנות הרפואית אשר גם יכול לסייע ולפנות במקומך לאיסוף התיעוד. www.solarlaw.co.il
בבית החולים הנ"ל. אני מניחה שצו ירושה יכול לבוא במקום אישור מאבי?
שלום לך. מה נחשבת שרלטנות של רפואה אלטרנטיבית, והאם החוק ברור בתחום זה ? תודה רבה לתשובתך.
ש.ל החלק הראשון של שאלתך לא ברור. רוב תחומי הרפואה האלטרנטיבית אינם מוסדרים בחוק.
ש.ל החלק הראשון של שאלתך לא ברור. רוב תחומי הרפואה האלטרנטיבית אינם מוסדרים בחוק.
שלום. עד לאחרונה ניתן היה לקבל פטור ממס ההכנסה עקב נכות זמנית של 90% שנקבעה ע"י המוסד לביטוח לאומי נכות למשך 3 חודשים . כפי שידוע לי הפטור הזה בוטל והוא ניתן למי שמקבל פטור לצמיתות של 50% ומעלה רציתי לשאול האם ניתן לקבל פטור רק על מקרה ספציפי או שניתן לעשות איחוד נכויות נקבעו לי נכויות קבועות בעבר של: 25% - לב , 15% כתף , 10% שמיעה ולאחרונה עברתי שוב אוטם שאינני יודע כמה אחוזי נכות אקבל בגינו האם ניתן לפנות לביטוח לאומי על מנת לקבל הכרה כללית של הנכות שלי שהיא תהיה יותר מ- 50% ואז לפנות למס ההכנסה לקבלת ההחזר , או שהחזר הוא בגין הנכות החדשה בלבד . אם בגין כל הנכויות כיצד נעשה החישוב . תודה
מנחם שלום הניסיון מלמד שלאחר תיקוני חוק, הרשות מקשיחה עמדתה ומפרשת התיקן לחומרה. לפיכך לא נראה כי הרשות תכיר בזכותך להכרה בנכות מצטברת אם כי לפי מבחני הביטוח הלאומי הדבר מותר ומוכר. אין באמור למנוע ממך לממש את זכותך להכרה בנכות מצטברת אשר תזכה אותך בפטור אפילו אם הדבר יהיה כרוך במאבק משפטי.
עו"ד דיוויס שלום תשובתך למטה היא בדיוק הפוכה מתשובתו של ד"ר גרינבאום מהמסתדרות רפואת שיניים בישראל הרצ"ב http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/13/xPG/175/xFT/111201/xFP/111224
ד. שלום השבתי לשאלה לפי הנתונים שמסרת לאמור רופא שיניים בעל מרפאה חותם על הפעולה הרפואית אשר בוצעה במרפאתו ומכאן שהוא אחראי לכל שנעשה במרפאה אפילו לא ביצע הטיפול בעצמו. אחריותו היא אחריות שילוחית. תשובתו של ד"ר גרינבאום מבוססת על תשתית עובדתית שונה לחלוטין ולכן שונה מתשובתי. ככל שהשאלה היא כללית יותר כך גם התשובה .אם תואיל לפרט את העובדות ולמסור פרטים מדויקים יותר תקבל תשובות מדויקות יותר.
שלום רב. לפני כשנתיים נחבלתי בעצם הזנב במהלך טיול עקב נפילה. לאחר כ-שלושה ימים, הופנתי ע"י קופת חולים לחדר מיון בביה"ח איכילוב בשל הכאבים. לאחר הבדיקה (שכללה צילום רנטגן) נמסר לי שלא נגרם נזק ושמדובר בפצע בלבד. לאחר כשבועיים, משהכאבים לא פסקו, הלכת לבדיקה נוספת, שם נאמר לי שעצם הזנב הסתובבה פנימה (!). נאמר לי שאם מוצאים את הבעיה בזמן, ניתן בקלות לסובב את העצם בחזרה למקום, אולם אז כבר היה מאוחר מדיי כיוון שהעצם התחילה להתאחות. יצויין כי מהסתכלות בתצלום הרנטגן, אני הצלחתי לראות בבירור את הבעיה (העצם הסתובבה בכמעט 90 מעלות!). הנזק שנגרם כתוצאה מכך - כאבים קלים מדי פעם, חוסר יכולת לישון על הגב ולשבת בתנוחות מסויימות (אובדן נוחות), ויתכן גם אי סדרים במערכת העיכול (אני צריך לקבל חוות דעת בנושא זה). השאלות - 1. האם אוכל לתבוע את ביה"ח בשל רשלנות רפואית בעת הטיפול הראשון בחדר המיון? 2. האם להערכתך ניתן להגיע במקרה כזה להסדר עם בית החולים (פיצוי ראשוני + כיסוי כל הוצאות עתדיות בגין הבעיה)? תודה רבה מראש!
עופר שלום שתי התשובות לשאלותיך חיוביות בהנחה שהייתה רשלנות בחדר מיון. ע"מ להשיב לשאלה אם היתה רשלנות עליך לקבל חוות דעת אורטופד שאמנם היתה טעות רשלנית ומה הנזק שנגרם כתוצאה מאותה טעות באיבחון.
עופר שלום! עליך לקחת בחשבון כי אם תתבע את בית החולים הוא ירצה לערב בתביעה גם את הגורם אשר ארגן את הטיול/אחראי למקום בו נפלת על מנת להתחלק באחריות ובנזק. מכל מקום על פניו נראה שהעניין שווה בדיקה בהתייעצות עם עו"ד אשר בקי בתחום נזקי הגוף. עו"ד עופר סולר, www.solarlaw.co.il
במהלך אשפוז עשו לי בדיקה ניקור מותני וכנראה בטעות ניקבו לי את חוט השידרה מאז אני סובלת הבנתי שלשם בדיקה אני צריכה לשלם כסף רב לרופא שיגיד האם זה רשלנות 2000 ש"ח +מעמ האם זו הדרך היחידה לפני שאני נעזרת בעו"ד? אילי
אילי שלום אם הנזק שנגרם לך כתוצאה מהניקור המתני הוא בלתי הפיך רצוי שתתייעצי עם עו"ד. אם הנזק הוא בר חלוף העלות של השגת חוות דעת וניהול תביעה עולה על התועלת שתצמח מהגשת התביעה אפילו הייתה רשלנות.
דומה לשאלה של דנה. אצלי הושתלו שלוש שתלים אחד על השני ועל שורש של ניב. יש לי כאבים מזמן ההשתלה שנעשתה לפני שבעה שבועות. שלושה שתלים אחרים שגם הושתלו בלסת התחתונה בצד השני ברווחים מתקבלים על הדעת לא כואבים. הרופא המשתיל אומר שצריך לחכות את שלושת החודשים ולא להוציא את השתל. שני רופאים אחרים אמרו להוציא את השתל כמה שיותר מהר. שני רופאים נוספים שראיתי שבועיים אחרי ההשתלה אמרו לא להוציא את השתל. כרגע עדיין יש לי כאבים. אבל די מפחדת מעוד ניתוח. הרופא המשתיל אמר שיתבע את משיעיז לגעת בשתלים שלו. מה אני אמורה לעשות ? ברור שההשתלה בצד אחד נעשתה ברשלנות וגם בידיעה שהיא עלולה לגרום לכאבים. מבחינה אתית האם הוא יכול למנוע המשך טיפול אצל מישהוא אחר? תודה מראש על תשובתך ואם באמת השתלים נשתלו והם מכאיבים ולא ניתנים לשימוש האם אוכל לדרוש החזר כספי ופיצויים על עגמת נפש ואולי גם יותר מכך באם ההשתלה נעשתה בידיעה שעלול להיגרם כאב ונזק?
גדי שלום עליך להפנות השאלה לרופא שיניים, זה פורום משפטי.
גדי שלום עליך להפנות השאלה לרופא שיניים, זה פורום משפטי.
גדי שלום עליך להפנות השאלה לרופא שיניים, זה פורום משפטי.
בבקשה לתת הסבר על צו על תנאי שקרוב או צד שלישי מוציא שאם במיקרה נושא הצו חולה הם יחליטו על אופן הטיפול בו והם ידאגו לנכסים של נושא הצו. איפוא צו כזה שמור ? מה התנאים הבסיסיים למתן צו כזה. האם נושא הצו לוקח חלק פעיל בהוצאת הצו? והאם הוא מקבל את הצו ? איפוא הצווים האלה במערכת המשפטית? באם מוציא הצו כוונתו זדון ומוציא את הצו במירמה ומתעלל בנושא הצו כדי להגיע למצב שבו יוכל להינות מהפעלת הצו לטובתו כגון שימוש בנכסים וכו, איך עוצרים ומפעילים את החוק שכנגד ? האם השופט איננו מחויב לראיין את נושא הצו כדי להיות בטוח באמיתות דברי מבקשי הצו?
גדי שלום אם הבנתי נכון, כוונתך בצוואה בחיים שמשמעותה הוראות שניתנות על ידי אדם בעודו כשיר כיצד לנהוג כאשר מצבו לא יאפשר לו להביע את רצונו מחמת המצב הרפואי הקשה בו יהיה נתון. צוואה בחיים אינה חוקית כיום אך הרופאים ובתי המשפט מכבדים את רצונו של החולה אם הוא משאיר מכתב כאמור וזה גם רצון המשפחה הקרובה. אם זו לא היתה כוונתך נא פנה אלי שוב ואשתדל לעזור.
לעו"ד דיוויס יונתן שלום. ברצוני לקבל חוות דעת מקצועית על מקרה שארע במשפחתי ב- 27/1/05 ואודה לך מאוד אם תעניק לי אותה. סבתי ז"ל ,בת ה-77,הוזמנה לניתוח בבי"ח קפלן בתאריך 24/1/05 .מדובר בניתוח פשוט למדיי שזקנים רבים נוהגים לעשותו,ניתוח להחלפת "פיקה" בברך. טרם הניתוח עברה היא את כל הבדיקות הרפואית ע"מ לוודא שהיא בריאה וכשרה לעבור ניתוח זה. תוצאות הבדיקה הראו כי אכן היא יכולה "לעמוד" בניתוח .זאת ציפינו מראש,שכן היא היתה אישה בריאה לחלוטין אשר לא סבלה משום מחלה בזקנתה ולא ניזקקה לאף טיפול רפואי אחר,אפילו רופא המשפחה כינה אותה "בריאה כבת 18". ביום ראשון אושפזה וביום שני עברה את הניתוח.שעות אחדות לאחר הניתוח משפחתי שמה לב שמשהו כבר השתבש,נשימותיה היו כבדות למדי,היא היתה ישנונית,ולא נתנה שתן. כששאלנו הרופאים לסיבה ,נאמר לנו על ידם שאלו הן תופעות שכיחות של הניתוח ולא לדאוג שכן הכל יהיה בסדר והם יתנו לה חומר משתן. לאור הידרדרות מצבה הועברה היא כבר בוקר למחרת למחלקת פנימית ,ע"מ שתקבל טיפול מצוות אשר "מומחה" לענייני כליות.באותו בוקר 2 דודים שלי ליוו אותה בעודם מחזיקים בתיק הרפואי ,וכשהגיעו ליעד נפגשו הם עם אחראי המחלקה והציגו בפניו התיק. בעודו קורא את התיק העידו דודי כי "הוא נתן לעצמו מכה במצח" כאשר קרא את החלק של התרופות שהיא קיבלה.כנראה הוא ידע שהם עצמם הזיקו לה. באותו היום קיבלנו הסברים מהרופא היחידי במחלקה "אומנם הכליות והכבד הפסיקו לתפקד ויש לה זיהום בדם אך יהיה בסדר ,והפרופסור ,אותו אחד שקרא את התיק,נותן לו הוראות טלפוניות".כששאלנו למה היא לא נותנת שתן נאמר לנו שהיא קיבלה שלוש פעמים חומר משתן ויתנו לה שוב וכתגובה אמרנו "אולי תעשו דיאליזה" אך הרופא אמר " מצבה לא חמור כל כך לדיאליזה".כעבור כשעה כתוצאה מקבלת תוצאות בדיקת הדם נאמר לנו כי מצבה החמיר והיא תעבור דיאליזה בבוקר למחרת.לאור המצב שאלה אימי את הרופא האם היא תוכל להעבירה לבי"ח אחר לקבלת טיפול והוא כתגובה אמר "זכותך,תעשי מה שאת חושבת".ואכן ההחלטה התקבלה שבבוקר לאחר הדיאליזה,במידה ומצבה לא ישתנה,נעביר אותה לבי"ח אחר.כעבור כ-15 דקות פנתה שוב אימי והיתחננה במלוא מובן המילה לבצע את הדיאליזה עוד הלילה אך הוא אמר זה בילתי אפשרי והיא ביקשה לדבר טלפונית עם מנהל המחלקה והוא אמר "בסדר נראה" ונכנס לחדר בו שכבה סבתי וסגר את הדלת שאף אחד מבני המשפחה לא יכנס וכעבור מספר דקות יצא ואמר שמצבה החמיר והם צריכים לחברה למכונת הנשמה ,כעבור כמספר דקות מצבה המשיך להחמיר ולחץ הדם שלה ירד ומאז קרס עלינו עולמנו שכן כעבור כ-15 דקות היא נפטרה. אנני עו"ד אך אני לא צריכה להיות בכדי להבין שהרופאים התרשלו והרגו לי את סבתא שלי,שכן היא נכנסה בריאה כ"שור" ,וכעבור פחות מ-48 שעות יצאה משם מתה ,והכל בגלל ניתוח פשוט למדי שאמור לשפר את כושר הליכתה.בנוסף אופן תגובתו של הפרופסור בקריאת התיק מחזקות את דעתי שהרופאים התרשלו בסוג התרופות שהכניסו לגופה. ברצוני לציין כי בתיק הרפואי לא חתום שמו של הרופא המנתח מה שגורם לי לחשוב שמישהו הוציא מהתיק דפים והשמידם ע"מ להשמיד ראיות. בנוסף המקריות הכל כך בלתי אפשרית בין זמן בקשתה של אימי לדבר אם האחראי ע"מ לבצע דיאליזה לבין זמן כניסתו לחדר ויציאתו של הרופא עם הבשורה המרה על מצבה-מעוררות חשדותיי-עברו דקות ספורות בלבד. בנוסף בתיק הרפואי נרשם שהיא הגיעה למחלקה הפנימית עם זיהום בדם מסיבה לא ברורה -מחזק חשש הרשלנות במתן תרופות שגויות. כמובן שהעלילה עוד רבה ומורכבת אך הצגתי בפניך את עיקרי העניין לדעתי. מודה אני ומשפחתי האבלה מראש על תשומת הלב והאדיבות.
חן שלום ראשית אני משתתף בצערכם. לגוף העניין יש לבחון את הקשר הסיבתי בין סיבוכי הטיפול הרפואי וסיבת הפטירה. אני יכול להבין את תחושתכם במיוחד כשאינכם מקבלים הסברים אך יש לבדוק את הסיבות שהביאו לפטירה וזאת תוכלו לעשות באמצעות רופא מומחה שיעיין בתיק הרפואי.
עו"ד דיוויס שלום ההיתי מבקש לדעת ,האם לרופא שיניים בעל מרפאה מותר לרשום את שמו כ"רופא המטפל " בגליון החולה למרות שהוא אישית כלל לא נכח בטיפול ,את הטיפול ביצע רופא אחר מהמרפאה. תודה ד.
ד. שלום התשובה חיובית הרופא האחראי רשאי לרשום עצמו כרופא המטפל כפי שנעשה במלקות בבית החולים. באותה מידה נושא אותו רופא באחריות לטיפול.
בזמנו בקרתי אצל פסיכיאטר, לצורך התייעצות כללית ולא לצורך טיפול. לאחר זמן מה בקשתי ממנו כי ימציא לי סיכום פגישתנו (שלמתי עבור הפגישה כסף רב), אך הד"ר טוען, כי "אינו זוכר" את פרטי ביקורי ומסרב להמציא לי אישור והערכת הביקור אצלו. מה הנך מציע לעשות במקרה כזה?
מיכאל שלום חובת הרופא היא לתעד טיפול רפואי. אם פנית לרופא לצורך התייעצות חד פעמית ספק אם יש חובה לתעד את השיחה. יחד עם זאת אתה רשאי לבקש שהרופא ימציא לידך תרשומת של הפגישה.
ל עו"ד דיוויס שלום רב, שאלתי ,למי שייכת התרשומת האישית של המטפל (הרופא )? ניתן לחייב רופא להציג בבית משפט את מסמכי תרשומת אישית ממוחשבת של מטופלו ,בנוסף לרשומה הרפואית ? מודה על תשובתך
מיכאל שלום בהתאם לחוק זכויות החולה התרשומת האישית של המטפל אינה חלק מהרשומה הרפואית ועל אינה קנינו של החולה. לגבי שאלתך אם ניתן לחייב רופא להציג בבית המשפט תרשומת אישית ממוחשבת נראה לי שכן, אם כי אין על כך פסיקה, ודעתי נוטה לכך שסירוב לגלות את המידע בתרשומת האישית עלולה לגרום לרופא נזק ראייתי.
תודה על תשובתך,תמיד יש מקום ל "פעם ראשונה " ,בנושא הפסיקה ...
שלום, אני חולת סוכרת נעורים וקיימת אצלי פגיעה במערכת העצבים. ברצוני להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעת נכות. אודה אם תכתבו לי כמה תלושי שכר עלי להמציא בצירוף הטופס לנכות כללית (לא ברור לי האם הם דורשים 12 תלושים או 3 תלושים). תודה
דינה שלום תוכלי לקבל את התשובה באתר של המוסד ביטוח לאומי.
בני נהפג נידבק בפגיה בזהום, לדעתי למרות שהזהום נפוץ אצל פגים הפגיה התרשלה בכך שלא הרחיקה את בני מליד הילד החולה בזהום, האחות שטיפלה בילד החולה הוציאה דברים החסרים לילד החולה מהתא של בני ללא שטיפת ידיים, השתמשו בפח משותף, בני הורחק מליד הילד החולה רק כשבע שעות לאחר מכן למרות ששעה לפני שהורחק נתנו לי להוציא את בני למשך שעה ולהחזיקו ליד האינקובטור שבמשך כל הזמן אותו הילד החולה בבידוד מגע. בני עבר נתוח לזהום במעיים וכרגע מתאושש, האם יש כאן רשלנות רפואית? האם יש נוהלים מסודרים של משרד הבראיות שלפיהם היה צריך לנהוג בפגיה ולחסוך לבני את הנתוח שעבר?
לימור שלום על פני הדברים התשובה חיובית. מוצע כי תפני בתלונה למשרד הבריאות ע"מ שיברר אם היתה חריגה מהנחיות משרד הבריאות. אני מאחל לבנך שיצא בריא ולא תזקקי לברר את שאלת הרשלנות הרפואית.
לימור שלום על פני הדברים התשובה חיובית. מוצע כי תפני בתלונה למשרד הבריאות ע"מ שיברר אם היתה חריגה מהנחיות משרד הבריאות. אני מאחל לבנך שיצא בריא ולא תזקקי לברר את שאלת הרשלנות הרפואית.
לימור שלום על פני הדברים התשובה חיובית. מוצע כי תפני בתלונה למשרד הבריאות ע"מ שיברר אם היתה חריגה מהנחיות משרד הבריאות. אני מאחל לבנך שיצא בריא ולא תזקקי לברר את שאלת הרשלנות הרפואית.
לימור שלום על פני הדברים התשובה חיובית. מוצע כי תפני בתלונה למשרד הבריאות ע"מ שיברר אם היתה חריגה מהנחיות משרד הבריאות. אני מאחל לבנך שיצא בריא ולא תזקקי לברר את שאלת הרשלנות הרפואית.
שלום רב, אבא בגן של בני התקשר לרופא הילדים שלנו ושאל אם בני היה חולה ואם טופל באנטיביוטיקה וכו', והרופא מסר את כל האינפורמציה הרופא בשיחה עמי הודה כי מסר אינפורמציה זו. שאלתי היא האם מותר לרופא למסור כזאת אינפורמציה ומה אפשר לעשות כדי שזה לא יישנה תודה על תשובתך
לאמא השואלת שלום התשובה היא חד משמעית לא. לרופא אסור למסור מידע לצד שלישי אודות מצב בריאותו של אחר לא כל שכן קטין. יש בכך פגיעה בפרטיות והרה של חוק זכויות החולה.
שלום רב, תודה על תשובתך, אך למי ניתן לפנות על מנת להתלונן, האם למשרד הבריאות או לקופה עצמה?
שלום רב. אמי סובלת מאוסטאופורוזיס קשה מזה 10 שנים. רופא המשפחה שלה נתן לה טיפול בסיסי של פוסלאן במשך כמה שנים ולפני כמה שנים כשאמי שמעה שצריך גם לקחת ויטמים די הוסיף לה גם את זה לטיפול. כיום, אחרי בירורים רבים שהגעתי אליהם כתוצאה מהתדרדרות במצבה אל אמי אני מבינה שיש הרבה מאוד טיפולים אפשריים לאוסטאופורוזיס. זו תופעה שאי אפשר לרפא אותה אך ניתן לעצור את התדרדרותה ובמקרים מסויימים לגרום להטבה. הוא היה צריך בשנים הללו לשלוח אותה ראשית בלרור אנדוקריני לסיבה של האוסטאופורוזיס (יש מס' סיבות וחשוב להבין מאיפה זה נובע אצלה). בדרכ אחרי בירורים מתאימים הורמונים ויטמינים, וכדורים אחרים, עורכים מעקבים, צילומים ומשנים את הטיפול מוסיפים או מפחיתים בהתאם. בשנים הללו שבהן היא טופלה רק על ידו היא איבדה 15 ס"מ גובה. הוא לא החליף לה את כדור הפוסלאן שגורם לה גם לתופעות לוואי איומות במערכת היעכול וכו', ההתדרדרות במסת צפיפות העצם שלה עצומה, ולא רק זה, אלא כעת כאשר אני לוקחת אותה למומחה לאוסטאופורוזיס הוא כל הזמן מדגיש בפניה לא לצפות לכלום ואינו מקפיד לשלוח אותה לבדיקות המפורטות שהרופא המומחה מפנה אותה אליהם (דרך רופא המשפחה). כבר פעמיים למשל הגענו למומחה לאוסטאופורוזיס שאמר שהוא לא מבין למה הוא כותב שחור על גבי לבן לרופא המשפחה לבצע את הבדיקות הללו והוא שולח אותה אליו עם בדיקות חלקיות! הכוונה היא לא שהתוצאות עדיין לא הגיעו אלא שמלכתחילה הוא אינו שולח אותה לבדיקות הללו. בנוסף, רופאה אנדוקרינולוגית לא מזמן כתבה לו מכתב תוכחה על כך שמצד אחד אמי מאובחנת כלוקה בהיפוקלצמיה (יותר מדי קלציום בדם) ומצד שני הרופא נותן לה כדרך קבע כדורי קלציום יומיים. היא ביקשה ממנו הסבר, והוא גם לא שלח לה. כרגע כפי שציינתי היא מטופלת על חשבונה אצל רופא מומחה לאוסטאופורוזיס ואצלו אנחנו עושים את הברור הזה. מעבר לכך, הרופא משפחה שלה טוען שמומחה לאוסטאופורוזיס אינו מהווה חלק מסל הבריאות ועל כן הוא אינו יכול להנפיק לנו טפסי 17. הבעהי היא שאין מומחה לאוסטאופורוזיס בקופת החולים הכללית ושאלתי היא אם אין זה מתפקידה של הקופה לדאוג לטיפול הולם מינימלי ולא שערורייתי שכזה. היא התחילה את הטיפול אצלו עם שבר אחד בחוליות וכרגע יש לה חמישה שברים והגבלה בתפקוד כאשר המצב רק הולך ומתדרדר. שוב חשוב לי להזכיר שמאוד יכול להיות שגם עם טיפול אחר מקיף יותר עדיין היתה חלה התדרדרות אך סביר להניח שבמידה פחותה ובכלל היא היתה מקבלת אבחנה של מחלתה, טיפול חלופי פחות קשה למערכת היעכול שלה, וסביר להניח שפחות נזקים משנגרמו לה כיום. הדבר היחידי שהוא כן עשה זה לשלוח אותה לאורטופד והיא לא הקפידה ללכת, בעיקר כי הרגישה שהם לא מציעים לה טיפול מלבד בקרת נזקים. השאלה האם תפקידו לשלוח אותה לכל הבירורים או שאולי של האורטופד? אני יודעת שיש פה רשלנות, השאלה של מי, ומה אני יכולה לעשות עם זה כרגע? אז שאלותיי הן: ראשית היכן אני יכולה לברר האם אמי כן יכולה לקבל טפסי 17 לטיפול הרופא המומחה לאוסטאופורוזיס הזה? שנית, אני כמעט בטוחה שיש פה עילה לתביעה על רשלנות רפואית פושעת שנובעת מבורות או הזנחה של רופא המשפחה או שניהם יחד. מה עליי לעשות, מבחינה טכנית, תיקים רפואיים וכדומה לפני שאני צורחת עליו שוורפת את כל הגשרים? פניתי למרפאה וביקשתי העתק של התיק הרפואי שלה עשר שנים אחורה ונאמר לי שרק עורך דין יכול לבקש זאת או מוסד רפואי כאשר התיק הרפואי יישלח ישירות לעורך דין או למוסד הרפואי. מאחר ואני קודם רוצה את ההיסטוריה הרפואית שתהיה אצלי לבירורים שונים אצל הרופאים השונים ועדיין אין לי המשאבים והרצון לעסוק מיד בתביעה רשלנית אני חושבת שזכותי לקבל את התיק הרפואי (זכותי הכוונה זכותה של אמי, אני מיופת כוחה) שלא דרך עו"ד או מוסד רפואי. האם זה נכון? אודה על מענה לכל התשובות מאחר ואתה היחידי שאני יכולה להתייעץ איתו בנושא הכל כך קשה הזה. מה גם שלתביעה שכזו במידה ויהיה בה ממש לפחות קופת החולים תוכל לממן את המשך טיפולה של אמי שכרגע על פי הרופא המומחה יש טיפול למצבים קשים כשלה שעולה 3000 שח בחודש דבר שאינו יכול לעלות בקנה אחד עם מצבינו הכלכלי ועל כן, אם קופת החולים התרשלה לפחות שתשלם מכאן ואילך. תודה טלי
טלי שלום זכותך לקבל את התיק הרפואי כנגד חתימה של אימך על כתב ויתור על סודיות רפואית. אין שום הוראה בחוק לפיה ניתן להעביר התיק רק לעורך דין. יחד עם זאת מומלץ כי תתייעצי עם עו"ד לאחר שתקבלי לידיך התיק הרפואי לגבי טענותיך. אשר לשאלותיך אוכל לומר כי חובתה של קופת חולים לתת את הטיפול הרפואי הראוי לאימך. איני יכול לחוות דעה לגבי הטיפול שניתן או לא ניתן לטענתך אם הוא הראוי או לא. אני מאחל לאמך ולך בריאות
האם מותר להכנס עם מצלמה קטנה שלא נראית לעיני הסובבים אותי על מנת להוכיח רשלנות והתיחסות שאינה הולמת רופא בכיר בטיפול נמרץ בה נמצאת סבתי ? לאחר שהתלוננתי בפני מנהל בית החולים קיבלתי תשובה בנוסח מילה כנגד מילה לרופא רקורד מרשים והרופא טען אחרת אך היחס שלו מלחיץ את החולה ולעתים אך משפיל והוא חסר סבלנות כלפיה וגם כלפי מלווה מטעם המשפחה ובכלל שאלה נוספת לי אליך האם היחס אותו תארתי גם במניין רשלנות רפואית? אני רוצה לציין ששאר המאושפזים באותו טיפול נמרץ מקבלים יחס שונה ויפה והם לא זקנים .
ורד שלום כניסה עם מצלמה למקום ציבורי כמו בית חולים עלול לפגוע בפרטיותם של חולים אחרים על כן הצעתך אינה ראויה בנסיבות ועליך למצוא פתרון יצירתי אחר כגון בירור אם השיחה ועמדתך תועדו ברשומה הרפואית.
אולי שאלתי קשורה לאתיקה ולא בדיוק לנושא פורום זה. שאלתי היא האם חובה על רופא למסור לפציינט מה האבחנהה המשוערת וגם האם כנ"ל לגבי התוצאה לאחר הצילום ולא רק לתת כדורים וזהו.
חנית שלום שאלתך בהחלט קשורה לפורום זה העוסק בשאלות של רפואה ומשפט. התשובה היא שרופא חייב למסור למטופל את האבחנה והממצאים של הבדיקה ואין הוא פוטר עצמו ממתן טיפול ללא הסבר אודות האבחנה וממצאי בדיקתו.
מה שקרה זה שבאתי כבר לפני מס' שנים בטענה שיש כאבים חזקים בשריר ברגל והרופא שלח לצילום ולא נתן הסבר לאחר שחזרתי אליו כיום לאחר מספר שנים שמעתי שיש שם לתופעה אך הוא לא טרח לידע אותי ורק אמר קחי כדורים שיש בהם ויטמין בי המיועדים לכאבים מסיבה נוירולוגית או מטבולית ע"ג האריזה כתוב כך. מתוך כך הבנתי שפשוט לא מצא אבחנה או סיבה לכאבים או שאין תוצאה בצילום אך הבנתי שהוא מצא לנכון לתת איזה שהם כדורים כאלה שאולי הם יעזרו לי לגבי התלונה שלי על הרגל . לאחר 5או 7 שנים זה כיום מתברר לי שלתופעה הזו יש שם אבל זו לא מחלה שמתים ממנה פשוט ניתן לבצע בדיקות ולטפל בבכך . וגם בררתי האם זו מחלה חדשה או שמוכרת כבר מזמן ובספרות המקצועית באחד הספרים מתברר שזה קיים בספר משנת 88 . עד היום לא ידעתי מה יש לי ולכן הפסדתי את האפשרות לחפש פתרונות באנטרנט או בספרים או בעיתונות וסתם סבלתי מכאבים כי הרופא נתן לי להבין מכך שזה ככה זה כמו למשל שאנשים יש להם מדי פעם כאב ראש וזה לא אומר שיש להם בעיה בראש. מה דעתך על כך ? אני לא מחפשת תביעה או לקבל פיצויים למרות שזה פגע לי באיכות החיים אבל האם יש מקום להעביר את התלונה לממונים עליו? כי ממילא אין לי הוכחות ואולי הוא כתב אבחנה בכרטיס רפואי אז הוא בעצם פטור מאשמה ויכול לטעון שמסר מה שכתב בכרטיס. אודה לך על דעתך.
לפני כ- 10 שנים אבי יצא לפנסיית נכות לצמיתות, עקב פריצת דיסק. מאז לא עבד וטופל ע"י משככי כאבים. אבי לא מעוניין בניתוח. לפני כשבועיים הוזמן לועדה רפואית של קרן פנסיה ולאחר בדיקה שטחית ולא רצינית הוחלט שהוא כשיר לעבוד במשרה מלאה והקיצבה שלו מבוטלת. בעייתו הרפואית לא נפתרה, אלא רק החמירה. פריצת דיסק עד כמה שאני יודעת זה לא דבר הפיך. אנחנו נגיש ערעור. יש לי מס' שאלות : האם פריצת דיסק זה דבר הפיך? האם יכול להיות שלפני 10 שנים היה לו 100%נכות ועכשיו הוא בריא ? האם בתביעה משפטית יש לעמוד על כך שהנכות נקבעה לצמיתות ואין שינוי? האם כדאי ללכת לרופא פרטי לחו"ד ? (עולה אלפי שקלים), האם יש טעם?
גלי שלום לאביך יש זכות לערער על החלטת הועדה הרפואית שקבעה שהוא כשיר. מולץ לפנות ולקבל חוות דעת של אורטופד (למרות עלותה) כדי שיתמוך בנימוקי הערר על החלטת הועדה מדרג ראשון.
ד"ר שלום יש לי בעיה ואני מקווה שתוכל לעזור /לייעץ לי: אני סובלת מזה כשנתיים מכאבים קשים בשכמות, צוואר וידיים בלאגן שלם, ידיים נרדמות כאבים ושום טיפול עד כה לא הועיל- לא כדורים, לא זריקות , לא פיזיוטרפיה ולא טיפולים אלטרנטיבים. בדיקות שעשיתי יצאו ברובם תקינות מלבד בדיקת emg שהראתה תהליך שורשי C6C7 ובדיקת עורקים בידיים, זרימת הדם שהראתה לחץ על כפות הידיים או משהו כזה רוב המנתחים אומרים שברור שיש בעיה אך טרם עלו עליה ואני סובלת מאוד, ב.לאומי קבע לי בשל כך 28% נכות לצמיתות ומחלקת ה.הכנסה הכירו בי ושילמו לי במשך 5 חודשים וכעת בגלל שעדיין אין אבחנה הביטוח הלאומי אומר שאינו יכול לשלם לי ולהכיר בי ללא אבחנה זה מכשול גדול עבורי מכיוון שמי יותר מימני רוצה לדעת אבחנה.......? חוץ מזה שאני סובלת כאבים קשים מאוד ואיני עובדת בשל כך כבר שנה וחצי ובקושי שישנה ובקושי שמתפקדת מה עלי לעשות בבקשה, האם מותר לביטוח לאומי לא להכיר בי רק משום שאין לי אבחנה עדיין וכי אני עדיין בתהליכים? תודה רבה על זמנך היקר ומקווה שתוכל לעזור לי בבעייתי!! אגב, אני בת 22 סה"כ....אשמח לתשובה- תודה!!
מכל מיני בעיות ויש לי ילדים. ואני נאלצת ללכת ולעבוד גם עם סחרחורות קשות. אפילו לא העלתי בדעתי שביטוח לאומי יכול לשלם לי ושאני אשאר לסבול בבית. אני עובדת לפעמים אחרי שליילות אני לא ישנה כי אני מרגישה ממש רע. גם אצלי אין אבחנה חותכת. אני מציעה לך להפסיק לחשוב על מי שיעזור לך ולנסות לעזור לעצמך. אני יודעת שזה קשה. מי כמוני יודעת. אבל בכל זאת כשיוצאים לעבוד אז פחות מתרכזים בכאב ובסבל. ידוע שאם מצב הרוח משתפר אז במקרים של כאב הגוף עוזר לעצמו. אז תנסי גישה אחרת. בהצלחה והרבה בריאות
לינדה שלום איני יכול לעזור לך מעבר להמלצה לפנות למוסד לביטוח לאומי למממש את זכויותיך.
עו"ד דיוויס שלום, לפני כשנה וחצי הלכתי לטפל בשן שעברה טיפול שורש וסיכוייה היו קלושים. הרופא אמר שניתן לנסות לעשות מבנה וכתר ואם זה לא יילך אצטרך עקירה ושתל. אחרי שניסה מבנה זמני וכתר, אמר שזה לא הולך, ויצטרך לעשות שתל. כיוון שמהשן לא נשאר הרבה, הם עשו עקירת שורש והכניסו שתל, שכעבור כחודש יצר אינפקציה במערות הפנים (הם פגעו בסינוסים במהלך התקנת השתל). בביקורת שלישית אחרי הכנסת השתל, ראה אותי רופא אחר של אותה המרפאה, וכשאמרתי לו שיש לי איזו שפעת, עם חום, אף וגרון, הופתעתי כשאמר לי שזו לא שפעת: " איזו מין שפעת אורכת למעלה מ - 10 ימים? - זה השתל, וחייבים להוציא אותו עכשיו!". אני אסירת-תודה לרופא הזה עד היום, אבל בחשבון שקיבלתי מהמרפאה, הם מחייבים אותי על המבנה, על הכתר הזמני ועל השתל (שעלה 3000 ש"ח), למרות שהוצא ונשלח לדברי הרופא לייצרן. יש לי שתי שאלות: א. האם הם צריכים לגבות ממני על המבנה, על הכתר הזמני ועל השתל, שאף אחד מה לא נמצא אצלי, פשוט אין לי שן. כי על העקירה שילמתי להם בשימחה (גם על היתר שילמתי, אבל לא בשימחה....) ב. האם יש מקום לתבוע על רשלנות רפואית? כי אני מרגישה שעם עבודה קצת יותר אחראית (והיו להם צילומים לפני ההשתל) הוא לא היה פוגע בסינוסים... לא הייתה לי כזו אינפקציה, חום ושפעת מדומה של למעלה משבועיים ואולי גם השתל היה מחזיק מעמד. בשתי ביקורות של אותו רופא הוא שחרר אותי לאחר הצצה מרפרפת בפה מבלי לשבת על כסא הרופא, ולא שאכפת לי, אם היה פחות מזלזל ומונע את כל זה... רק אציין ששני הרופאים, זה שהכניס את השתל וזה שהוציא אותו, שניהם הועברו מהמרפאה, כך שעבודת ה"אימות" בין המשרד המחייב אותי בתשלום לבין הרופאים הפך קצת בלתי אפשרי... מודה לך מאוד מראש, דנה
דנה שלום לשאלתך הראשונה, יתכן שהתשובה חיובית אך צריך לקבל חוות דעת של מומחה לגבי הטיפול הראשון. אשר לשאלתך השניה , השיקול הוא כלכלי, אם את מוכנה להוציא 5000 ש"ח לפחות עבור חוות דעת מומחה ועוד שכ"ט עו"ד לעו"ד שיסכים לייצגך כדי לקבל החזר הוצאות תוכלי להגיש כתב תביעה ובלבד שחוות הדעת תתמוך בטענה כי הייתה רשלנות ונגרם נזק עקב הרשלנות.
שלום, ברצוני לדעת האם קיים חוק לגבי חוק איסור עישון בחדר מדרגות בבנין מגורים ?
בוודאי. וזה לא קשור לרשלנות רפואית אלא עבירה על החוק . כי זה מקום ציבורי ואם זה שכן שלך ואת לא רוצה לריב איתו או איתה אז אולי דרך האגודה לתרבות הדיור. דרך אגב כפי שידוע לי אין מי שיאכוף את החוק כי פיקוח עירוני לא מגיע כאשר מזמינים אותו בשל תלונה כזאת וגם המשטרה לא, כך שמה שנותר לך הוא לפנות לבית משפט אזרחי ולהוכיח שאותו אדם עבר על החוק ע"י צילום במצלמת וידיאו ברקע של חדר המדרגות ואפילו אין צורך להוכיח שנגרם לך נזק , כי העישון עצמו במקום זה הוא עבירה על החוק. בהצלחה.
מזה כחודשיים אני מובטל עקב פיטורים וחותם אבטלה. במקביל הגשתי תביעה לנכות - אובדן כושר עבודה לפי המלצת רופא תעסוקתי. טיפול בתביעה ( וועדה) רק עוד כשלושה חודשים. שאלה: האם ניתן להגיש בו זמנית תביעה גם למוסד לביטוח לאומי?
עמי שלום ניתן, אך המוסד לא יתגמל אותך בגימלת כפל.
עו"ד דיוויס שלום רב ביצעתי את סקירת המערכות המוקדמת, המורחבת... אני זוכרת היטב שחתמתי על איזשהו טופס שפוטר את בית החולים מאחריות ל...?? אני לא ממש זוכרת. הסקירה הוערכה כתקינה. לאחר שנולד בני מיד ניכרה דיסמורפיה וא-סימטריה במבנה הגולגולת שהיום (אחרי חצי שנה) הולכת ומתכווננת לתיסמונת כלשהי. עדיין לא ברור. אך יש לו המון בעיות רפואות הנובעות מנזק מוחי שעדיין לא הוערך במדוייק. (יתברר בערך עוד כשנה או שנה וחצי לפחות). שאלותי: על מה חתמתי? מה הסיכויים לתביעה משפטית? אודה על התייחסותך.
יש להמתין עד לסיום הבירור והממצאים של מוח התינוק ואז לקבוע האם ניתן היה לגלות את אותם ממצאים בסקירת המערכות המאוחרת שביצעת . אין קשר למסמך שחתמת לעניין התביעה באם הממצאים במוח התינוק היו ניתנים לגילוי או להדגמה בסריקה הנ"ל . www.law-med.co.il
לאמא המודאגת שלום ראשית אני מאחל לכם שהחששות יתבדו ובנך יהיה בריא. אשר לחתימתך על טופס כלשהוא, אין לחתימה שכזו כל חשיבות שהרי אינך יכולה לותר על זכויות שתתגבשנה בעתיד בשם בנך (שהיה עובר בעת החתימה) . מכל מקום אינני אינני מכיר טופס בו את מוותרת מראש על זכויות משפטיות. אשר לנושא בירור התביעה.יש להבחין בין הזכות להגיש תביעה ברשלנות רפואית נוכח מעקב הריון רשלני בו ניתן היה לגלות את המום ובין התגבשות הנזקים של בנך. את הבירור ל שאלת מעקב ההריון ניתן ורצוי להתחיל עתה, ממילא הבירור לוקח זמן ובסיומו ניתן להתחיל לברר את שאלת הנזק. אם תרצי פרטים נוספים תוכלי לפנות אלי באתר או ישירות למשרדי.
נורית שלום רב, יתכן שיש לך אפשרות לממש זכויות כספיות על פי חוק. האם את ילידת הארץ? אם לא, מהיכן עלית ובאיזו שנה, תתכן אפשרות לעזור לך בברכה עו"ד שרי פז.
ילידת הארץ 1969 ללא עבודה קבועה + השכלה אקדמית.
צרי עימי קשר טלפוני לטל 052-792921 יתכ ןשאכול לעזור לך בברכה
סימתיי טיפולי כימו במרץ שעבר בעקבות לימפומה מוחית אני אחרי ניתוח ראש ומותקנת לי גם אומיה אני סובלת מאפילפסיה בעקבות הניתוח או הטיפולים נכותי היא 100% זמנית. ידוע לי שאין % ישאר. האם לאחד מהפקטורים הללו יש משקל לקביעת אחוז נכות קבוע. ואם כן בכמה אחוזים מדובר להערכתך ?
נורית שלום האם קיבלת מענה ותשובה לפנייתך מעו"ד שרי פז?
האם שכר הטירחה הנגבה על פי חוק הפלת"ד נגבה מכל הסכום (כולל סכום שכר הטירחה שפסק בית המשפט ואחרי שמוסיפים אותו לסכום הפיצוי) או רק מה שקבע בית המשפט באחוזים? אם חברת הביטוח הנתבעת מגישה ערעור על פסק הדין, האם עליי להוסיף לעוה"ד המייצג אותי שכ"ט? ומה קורה אם בערעור מפחית בית המשפט את סכום הפיצוי, האם אני משלם בהתאם פחות שכ"ט?
נטע שלום מקובל ונהוג כי שכ"ט עו"ד נגבה מהסכום הכולל שנפסק, אלא אם הוסכם אחרת בין הצדדים. לגבי ערעור רשאי עורך הדין לדרוש שכ"ט עו"ד עבור הערעור ואת רשאית להסכים לתנאי שכ"ט או לפנות לעו"ד אחר. אם בית המשפט שלערעור מפחית את הסכום שנפסק בערכאה הנמוכה עוה"ד חייב להשיב את החלק היחסי של שכה"ט שגבה ביתר ולהעמיד את שכרו לפי הסכום שנפסק בפועל.