אכילת בשר בראית הרפואה הסינית
דיון מתוך פורום רפואה סינית
היי אני ממש מתבלט אם להתחיל לאכול בשר... אני צמחוני כבר מגיל 4 בערך ואני עכשיו בן 22.... פשוט שמעתי שבבשר יש הכי הרבה צ'י ושהוא ממש ממש מחזק יותר מכל מזון אחר... (מסביר למה חברים שלי תמיד חייבים לטרוף אותו אחרת הם בדיכאון).. אבל שאתה קורא את הטענות נגד אכילת בשר ואני מדבר על הבריאותיות , ביולוגיות ולא על המוסריות (שהם לבדם מאוד קשות לי להתמודד נגדם) אתה רואה שלכל הרוחות! אין מצב שבריא לנו לאכול בשר... יש להם לטבעונים טיעונים כל כך רבים וחזקים וכל כך הרבה מחקרים... מה יש לרפואה הסינית להגיד על כך? האם בשר זה טוב? וכמה מומלץ לצרוך?
אמרת, וצדקת. רוב חייך עברו עליך כצמחוני, לא חבל לקלקל עכשיו? אני צמחונית כבר הרבה שנים - ההתחלה היתה מטעמי בריאות, אבל בהמשך גם מטעמי מוסר. למרות שרוב האנשים, כולל רופאים ותזונאים, חושבים שאכילת בשר בריאה ומחזקת, היא לא.
בשר לא בריא? אני רק יודע שיש המון מחקרים שהוא בעל המון חסרונות אולם יש בו גם הרבה יתרונות כמו היותו מזון חם ומחזק צ'י, בעל חלבון וויטמינים רבים... הקטע שחלבון... מילא... יש גם בדברים אחרים... וויטמינים אותו כנ"ל... מחמם... נו טוב... אני יכול לשתות תה עם ג'ינג'ר... עד פה יש לי תחליפים לכל היתרונות שלו: אבל נושא חיזוק הצ'י של הבשר האדום (הבנתי שרק האדום מחזק צ'י) - הוא נושא שאני לא ממש בקיא בו... עד כמה הוא מחזק? והאם יש מזונות אחרים מחזקים שאפשר לאכול במקום? (תותים למשל?)
שלום, אין ספק שהחיים לא פשוטים. מה שאומרים לנו שטוב למשהו אחד, מזיק למשהו אחר. כוחו של הבשר הוא בחיזוק הדם, יותר מאשר חיזוק הצ'י. אין אנו צורכים מספיק מחזקי דם בתזונה היומיומית שלנו. כך שאנו חייבים להכיל בשר בתפריט. ההמלצה ברפואה הסינית לגבי אכילת בשר היא, 2 מנות שבועיות. בברכה, רונן רוזנבלט- מטפל ומרצה לרפואה סינית
איזה עוד מאכלים מחזקי דם חוץ מבשר אדום? (שאני מבין שמדובר על בשר אדום מן הסתם.. שיש בו עדיין שאריות אנרגטיות או אמיתיות של דם של החיה ז"ל...)