מעי דליף כגורם מחמיר?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

02/02/2018 | 22:57 | מאת: דרור

ברשת שומעים הרבה על קשר של פסוריאזיס (ואולי מחלות אוטואימוניות אחרות) עם "תסמונת של מעי דליף" (מה שניתן לאבחון בבדיקה). הטענה היא שמזונות מסויימים (גלוטן, חלב, ועוד) יכולים לגרום לרגישויות אצל אנשים מסויימים ולגרום אצלם למעי "לדלוף" - מה שגורם לחדירת גורמים שמעוררים תגובה שנגמרת לבסוף במחלה וסימניה. ההמלצה אז היא על שנוי תזונתי, עם או בלי פרוביוטיקה כדי להביא את המעי למצב בריא יותר. אם אפשר שאלה או שתיים: עד כמה יש אמת בזה? האם ידוע על זה יותר? אני מנחש שהדיעה הרפואית הקיימת נוטה לבטל זאת? כמו כן, ובלי קשר, בשנה האחרונה עברתי לתזונה טבעונית ושמתי לב שהפסוריאזיס התמתן במקצת. הנגעים שטוחים יותר וטיפולים (כגון משחה סטירואידית) נדמה שעובדים טוב יותר ומחזיקים מעמד יותר זמן. האם הרושם הזה יוצא דופן? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

תסמונת מעי דליף הינו מושג ברפואה אלטרנטיבית ולא מצאתי לה סימוכין או מחקרים ברפואה הקונבנציונלית. היא קושרת בין חשיפה לחומרים הפוגעים במעי לבין מגוון מחלות כמו דלקות מעי, אקנה ,אקזמה, פסוריאזסיס, בעיות בלבלב ובכבד, כאבי פרקים ,אוטיזם, בעיות התנהגותיות ועוד.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה