פרוטופיק - משך שימוש

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

08/07/2024 | 15:19 | מאת: קורל

היי, אובחנתי עם אסתמה קלה של העור מסביב לאף, באזור השפם והסנטר. קיבלתי למרוח פרוטופיק 0.1% פעמיים ביום, למשך 4 שבועות. עד כה, אני כבר שבוע בתוך הטיפול, מרגישה שיפור מסוים (אם כי יש תחושת בעירה ועקצוץ תמידיים). יש לי שתי שאלות: 1. האם אני באמת צריכה להמשיך עוד 3 שבועות שלמים, בוקר וערב ? המשחה כבדה ומגרדת על הפנים ומקשה עליי את ההתנהלות היומיומית. 2. אפשר למרוח שכבה עבה יחסית, ואחרי שעה להספיג קצת ? (כדי להימנע מהגירוד ומהמראה המזיע והכבד) קשה לי למרוח אותה פעמיים ביום, כשפעם אחת היא במהלך היום עצמו, בעבודה.

הטיפול מתאים לאבחנה, הרגשת עקצוץ בדרך כלל חולפת ככל שממתמידים בטיפול. אין צורך למרוח שכבה עבה, ואם יש שיפור ניתן למרוח פעם ביום.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה