האם להתחיל תרופה ביולוגית בשם ERELZI

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

19/07/2024 | 12:06 | מאת: אייל שושני

שלום רב, אני בן 60 - יש לי פסוראזיס ארטריטיס כבר 25 שנה ולאורך השנים נאלצתי לעבור מספר ניקוזים של נוזל בברכיים. הייתי מטופל ב"מטוטרקסט" תוך כדי מעקב של אנזימי כבד. (אציין גם שאני מאובחן כבעל כבד שומני). לפני מספר חודשים המדדים של אנזימי הכבד עלו משמעותית ועברתי לטיפול ב"ערבה" (לפלונומיד) למשך 3 חודשים אשר לא נתן שיפור בתוצאות או בסימפטומים ולכן המליצו לי לעבור לתרופה ביולוגית ממשפחת מעכבי TNF-ALPHA בשם ERELZI בזריקות של 50 מ"ג שבועיות. קצת נבהלתי מתופעות הלוואי המופיעות בעלון המצורף (סיכויים לפתח סרטנים מסוגים שונים ועוד). יש לציין שבמשפחתי אימי נפטרה מסרטן לבלב ואבי ממלנומה עם גרורות בראות ובמוח. מכיוון שכך, מבקש לשמוע את דעתך לגבי הבחירה לתת לי את התרופה הזאת ובכלל האם יש אופצייה אחרת בעיניך, הנכונה למצבי?

שלום רב, מאחר שאתה סובל מדלקת פרקים ללא ניתן לטפל יותר במטוטרקסט וכן ערבה לא השיגה שיפור ישמקום לטיפול ביולוגי. התרופות לא מסוכנות ועוזרןת מאד לדלקת פרקים וכן לפסוריאזיס. אין רשר לסיפור המשפחתי של סרטנים במשפחה,,בהצלחה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה