פסוריאזיס חמור בכל הגוף כולל הפנים הצוואר והאזניים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

21/11/2014 | 21:42 | מאת: אילון

אני בן 18 התגייסתי לצה"ל לא מזמן, יש לי פסוריאזיס מגיל 5. בגיל 5 היה לי מצב ממש חמור, וגם עכשיו המצב חמור. פשוט בא לי למות. עד לפני כמה חודשים בנות אהבו אותי ועכשיו אני בכלל לא בכיוון. אולי אני קצת נשמע מרחיק לכת אבל הפסוריאזיס הורס לי את החיים.

לקריאה נוספת והעמקה
23/11/2014 | 09:08 | מאת: אייל

שמע אילון, אני ממש מבין אותך. אני אפילו הוצאתי פטור שיער בצה"ל בגלל המבוכה שהייתה לי מהפסוריאזיס בראש. אני לא יודע מה הרמה שיש לך, אבל יש טיפול לזה. יש שמפו מיוחד, יש משחות עם מרשם או טיפות כאלה וגם יש כמוסות בלי מרשם (סלדרין; פשוט מפרקים את הכמוסה ואז מורחים את החומר במקום). לך לרופא (אם עדיין לא הלכת), ונסה לפחות להעלים את הסימנים הבולטים בגוף שאי אפשר להסתיר. תאמין לי, ברגע שמישהי כבר תתאהב בך, לא יהיה איכפת לה לגלות כל מיני סימנים באזורים שהסתרת. האהבה מסנוורת :)

23/11/2014 | 20:11 | מאת: טאוב יונה

המצב מובן, אבל זה לא סוף העולם. הכול תלוי באישיות שלך. לשקוע בדיכאון ולבכות על מר גורלך זה פשוט וקל. ללמוד לחיות עם מחלה כרונית ולהתגבר על הקשיים זו משימה לא קלה, אבל אתה לא כוכב בודד בשמיים ויש הרבה מאד אפשרויות של ריפוי , רק צריך סבלנות וסובלנות. המצב הנפשי שאתה נמצא כרגע רק מחמיר את הבעיה. תרים ראש יש עולם יפה בחוץ, תלמד ליהנות למרות המגבלות. אנשים חיים ללא רגליים, ללא ידיים, יש עיוורים ויש חרשים ויש חולי פסוריאזיס. לשמחתנו המחלה לא סטטית, לשמחתנו יש היום הרבה מאד אפשרויות , צריך התמדה וצריך להתמודד עם הייאוש שאוכל כל חלקה טובה בנפש. אני חולה מגיל 12. פעמים במצב הכי קשה האפשרי, אף פעם לא נתתי למחלה להתגבר ולהפריע לי לנהל חיים טובים ומאושרים. יצאתי עם בנות גם שהפסוריאזיס חגג, התחתנתי, גידלנו 3 ילדים, היום מגדלים נכדים. אילון יקר, החיים יותר מדי יפים וחבל לבזבז אותם על דיכאונות.

24/11/2014 | 12:50 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

שלום אילון, בעידן שלנו היום אפשר לקבוע חד משמעית שיש טיפול לכל דרגות החומרה של הפסוריאזיס ולכן המצוקה שלך אינה מוצדקת. פסוריאזיס היא אכן בת לוויה אכזרית וקשה אבל התמדה בטיפול ובהשגחה רפואית תוכל להגיע תוך זמן לא ארוך חזרה למצב בריא ונקי. פנה לרופא עור בצה"ל והתחל בטיפול. במידת הצורך תוכל לקבל שחרור זמני או מוחלט מהשירות אבל גם במהלך השירות תוכל לקבל הקלות, התאמות וטיפול טוב. אל תתייאש. טפל בעצמך ומצבך יוטב.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה