פסוריאזיס בשלבים ראשונים - האם ניתן לעצור?
דיון מתוך פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה
מזה 4 ימים יש לי התפשטות מואצת של נקודות אדומות מגרדות ברוב הגב. אובחן לי לאחרונה פסוריאזיס במרפקים. האם בשלב הזה, כשזה עוד התחלתי ניתן לעצור או לעכב משמעותית (מעדיפה שלא על בסיס סטרואיידים)? מצורף קישור לתמונה: https://drive.google.com/file/d/0B6mEIhPo8TtsQ19jLWVTa0c1a2s/view?usp=sharing
צריך לגשת לרופא עור , זה לא חייב להיות בהכרח פסוריאזיס. אם זה מחמיר ואין תורים ניתן לגשת למר"מ לאבחון דחוף. בינתיים למרוח לחות.
שלום רינה אם רק עכשיו זה הופיע אצלך, אז תבדקי בכיוון נוסף. אצלי הרופאים אבחנו שזה פסוריאזיס (כולל פרופסור מומחה וידוע) ונתנו משחות שלא מנעו את ההתפשטות. לבסוף שלחו אותי לרמב"ם לקבל אבחנה וטיפול פוטותרפי. לשמחתי אבחן אותי שם מתמחה אשר טען שזה לא פסוריאזיס אלא פטריה! הוא רשם לי ביפונאזול. לאחר כשבוע נפטרתי כמעט לגמרי מהסיפור ההזוי שעבר עלי בחודשים האחרונים. תבדקי טוב מה יש לך ושיהיה בהצלחה. ולא לשכוח לעדכן כמובן.
לפי התמונה בכלל לא בטוח שמדובר בפסוריאזיס. בכל מקרה, אם את נמצאת בהתפרצות הסיכוי לעצור אותה באמצעות טיפולים מקומיים קטן ואין שום היגיון לתת בשלב כזה טיפולים סיסטמיים כי אולי יהיה יותר גרוע. בהחלט רצוי שרופא עור יבדוק מקרוב במה מדובר. לשים הרבה קרם לחות ולעקוב. אם הכיוון הוא פסוריאזיס - יש הרבה טיפולים שיכולים לעזור.