פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה
מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה
לד"ר לי-און גלעד שלום רב, הנני סובל מנגעים של פסוריאזיס בעיקר בפלג הגוף התחתון. שהתפתחו לי בתקופת השירות הצבאי, לפני כחודשיים התחלתי טיפולי פוטותרפיה, תחילה בלי תוצאות משמעותיות, לאחר שהתחלתי ליטול גם ניאוטיגאסון, המצב התחיל להשתפר מעט. אך אני מטיל ספק רב בטיפולים... מה הן התוצאות שעליי לצפות להן בעצם? האם הקשקש יפסיק לגדול לחלוטין, לתקופה מסויימת, או רק התרסן? והאם האדמומיות גם אמורה להיעלם לחלוטין? אני לא רואה תוצאות כל כך משמעותיות, ואף הפסוריאזיס התחיל להתפשט לאזורים אחרים. ואני מתלבט אם לוותר או להמשיך למרות שכרגע אני לא רואה סוף לטיפולים. בתודה מראש, אלכס.
כחולה אני יכול להגיד שצריך סבלנות ולא רואים תוצאות מידיות, כדאי שתציין כמה טיפולים עברת,בהרבה מאד מקרים תוצאות מגיעות אחרי חודשיים של טיפול. אסור לוותר וצריך להתמיד.
בעיקרון תוצאת הטיפולים אמורה להיות עור חלק ובריא ללא קשקשת וללא אודם. אם אתה לא מצליח להשיג תוצאה זו בתוך פרק זמן של 10-12 שבועות יהיה מקום לשקול מעבר לטיפולים סיסטמיים.
תוכל לפרט מהם טיפולים סיסטמטיים? בעקרון אני עושה טיפולים כחודשיים וחצי שלוש פעמים בשבוע. כרגע במקום קשקש יש לי עור דק יבש וסדוק, והאדמומיות עדיין קיימת, אני נוטל ניאוטיגאסון כשבוע וחצי. האם לדעתך הנתונים מצביעים על כדאיות להמשיך? שוב תודה רבה לך על הייעוץ.
לאלכס שלום בשיטות הרפואיות מטפלים במחלה ולא מרפאים את המחלה חשוב לך ריפוי המחלה חשוב בצורה שונה מה גרם לך לחלות מה המניעים מאחורי המחלה והמחוללים במיוחד שם יש את הריפוי וההחלמה ולא טיפול חסר כול בסיס הצלחתי מדעי וקליני
דליה יקירתי, מה יוצא לך מכל הזיבולים פה? בכמה חולים טיפלת עד כה ועם איזה רישיון? כמה הצלחה? איזה תעודות יש לך להציג חוץ מציטוטים ממאמרים של אחרים, הזויים לא פחות ממך? לא הבנת שהסחורה המשומשת שלך לא מעניינת אף אחד? אני לא מוחק כי כל פעם שאת נדחפת עם השטויות שלך זו עוד הזדמנות לקלוט עד כמה את הזויה. יחד עם זאת - נראה לי שאת מתחיל להגדיש את הסאה. קחי בבקשה את מרכולתך המשומשת לפורום אחר.
זהירות תרומות מחברות תרופות לרופאי העור זה טיפול ולא ריפוי ועדת הבריאות אישרה כי הרופאים יחויבו לדווח על תרומות מחברות תרופות מאת דן אבן הסעיף בחוק ההסדרים שאושר בוועדת הבריאות צפוי להביא לשקיפות בקשרים השנוים במחלוקת בין חברות התרופות למערכת הבריאות ועדת הבריאות של הכנסת אישרה היום (שני) סעיף בחוק ההסדרים שיחייב רופאים לדווח על תרומות מחברות תרופות. החוק יחייב דיווח פרטני של כל רופא, רוקח או חוקר, וכן של כל מוסד רפואי, לרבות קופות החולים, בתי החולים, משרד הבריאות וכן ארגוני חולים - באשר לסכומים המועברים להם על ידי חברות התרופות הזרות והישראליות. ההערכה היא כי מדובר בסכומים בהיקף של מיליוני שקלים. החוק צפוי לקבל בקרוב את אישור הכנסת במסגרת חוק ההסדרים. עם החלת החוק, שייכנס לתוקף מיד לאחר אישורו, תהפוך ישראל לאחת המדינות הראשונות בעולם בהן יתקיים דיווח פרטני על סכומי התרומות המועברות לגופים ורופאים במערכת הבריאות על ידי חברות תרופות. הדיווחים על התמיכה הכספית של חברות התרופות במערכת הבריאות מעוררים שאלות אתיות. כך למשל, פורסם ב"הארץ" כי במהלך 2009 קיבלה ההסתדרות הרפואית 80 אלף שקלים מחברות ששיווקו חיסונים לשפעת החזירים, במקביל לקמפיין שניהל הארגון וקרא לרופאים ולכלל הציבור להתחסן נגד המחלה. לפי החוק, בכל שנה יידרש כל ארגון או רופא, רוקח או חוקר לדווח על התרומות שקיבל במהלך השנה הקודמת, כולל סכומי התרומות. יושב ראש ועדת הבריאות של הכנסת ח"כ חיים כץ בירך על אישור ההסכמה אליה הגיעו חברי הוועדה. "החוק יקדם את השקיפות במערכת הבריאות", אמר כץ. ביולי נחשף ב"הארץ" כי ההסתדרות הרפואית כבר החלה לחשוף מיוזמתה את הסכומים המועברים אליה מחברות התרופות. בחודשים האחרונים מפרסם הארגון גם סכומים המועברים לאיגודי הרופאים המקצועיים בישראל, הפועלים בחסות ההסתדרות הרפואית. לפי הנתונים, ב-2009 קיבלה הנהלת ההסתדרות הרפואית 709 אלף שקל מחברות תרופות שונות בעבור הצבת דוכנים בכנסים, תמיכה בקמפיינים וקידום נושאים מקצועיים. איגוד רופאי העיניים נתמך ב-227,691 שקל; איגוד מנתחי הלב והחזה קיבל 128,778 שקל; איגוד רופאי העור והמין נתמך ב-123,768 שקל; איגוד רופאי המשפחה נתמך ב-204,500 שקל; החברה לרפואת ילדים בקהילה נתמכה ב-20,476 שקל ואיגוד רופאי הפגיות נתמך ב-18,000 שקל. ב-2003, כשהעלה ח"כ לשעבר אופיר פינס (העבודה) הצעת חוק להגבלת העברות כספים ומתנות מחברות התרופות לרופאים, נחתמה אמנה בין נציגויות חברות התרופות וההסתדרות הרפואית, בחסות משרד הבריאות, כדי למנוע חקיקה בנושא. בחודשים האחרונים, במקביל לחקיקה בארה"ב, הסכימו הצדדים לדיווח גם בישראל. ליוזמה החדשה הסכים גם ארגון "פארמה ישראל", המאגד את נציגויות חברות תרופות המקור הזרות בישראל. לדברי מנכ"ל הארגון, גיא גורצקי, "אנו תומכים במהלך שיקדם שקיפות, והסתייגותנו היחידה היא כי הנושא מועבר במסגרת חוק ההסדרים, ולא בחקיקה נפרדת".
לפני כ- 15 שנה החל קילוף בודד באגודל יד ימין, ובאופן איטי ופרוגרסיבי התפתחו קילופים לשתי כפות הידיים והאצבעות, כולל הצפרניים שהתקצרו מאוד (ה"לבן" מתחיל נמוך מאוד והציפורן קצרה) אך ללא גרד או כאב. גם ברגליים קילופים בכפות ועיבוי בצפרני הבהונות. כרגע המפגע אסתטי בעיקרו. הרופאים אליהם פניתי אמרו כי אמנם זהו מראה לא מאוד טיפוסי, אבל כנראה מדובר בפסוריאזיס כפות ידיים ורגליים. דעתכם? הטיפול הניתן עד היום היה שטחי וסימפטומטי במשחות ולא עזר כלל. כרגע בהריון ובהטבה מסויימת בעור אך ממש לא מלאה. המלצות? (לאחרי ההריון)
פסוריאזיס בכפות הידיים למרות שהיא אינה נרחבת נחשבת לצורה קשה ומצדיקה טיפול סיסטמי. כרגע אפשר להשתמש בעיקר בתכשירי לחות ופוטותרפיה. לאחר הלידה תצטרכי לשקול החלפת הטיפל בהתאם לחומרת המצב.
כאמור הייתי בהריון (עם הטבה מסויימת בקילופים) ובמזל טוב ילדתי..עם הלידה חזר המצב לקדמותו. לא כל כך הבנתי מהתגובה- האם אתה מסכים עם האבחנה?
שלום רב, אני בת 38 והתגלה אצלי פסוריאזיס בראש לפני כחודש ימים. לאחר שניסיתי משחות למינהן, המליצה לי רופאת העור ליטול את כדורי ניאוטיגסון, על המרשם מצוין באדום! שיש חשש להולדת ולדים עם מומים וכי אין להכנס להריון בשנתיים הבאות. שאלתי היא, האם באמת שנתיים! או שאפשר גם לאחר שלושה מחזורים נקיים (וסת) בהנחה שאני לוקחת את הכדורים רק 30 ימים. אודה על תשובתכם המהירה משום שיש לי חשש שעשיתי טעות כשהחלטתי לקחת את הכדורים הללו כי יש ברצוני להביא עוד ילדים לעולם ... תודה.
אכן מדובר בשנתיים. רצ"ב קישור לאתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית לכתבה של ד"ר גלעד http://www.psoriasis.org.il/MainPage.asp?MainCat=9&Cat_ID=48&id=226
והנושא היה אמור לעלות טרם שלקחת כדור אחד. כעת הסיכון קיים. אני מציע שתפני למרכז למידע על תרופות טרטוגניות בירושלים, בניהולו של פרופ' אשר אורנוי (טלפון 02-6243669). בכל מקרה - אני ממליץ שעד שתקבלי תשובה חד משמעית תמנעי מנטילת התרופה.
ד"ר לי-און שלום רב, תודה על תשובתך המהירה. לאחר ששוחחתי עם רופאת העור שלי אשר המליצה לי על נטילת הכדורים הללו, היא אמרה לי בוודאות שעליי לזרוק את העלון המצורף וכי מספיקים לי רק 2-3 מחזורים (וסת) נקיים ואז אוכל להכנס להריון שוב. אני חושבת שאני נכנסת לסמי-פניקה !!!
סרטון חדש: עדותה של סוכנת מכירות בחברת תרופות גוון אולסן עבדה בתעשיית התרופות במשך 15 שנים, עד שנת 2000. מדבריה של גב' אולסון: "תעשיית התרופות לא מעוניינת לרפא אנשים... במיוחד כשמדובר בתרופות פסיכיאטריות שהן למעשה סמים ממכרים המביאים אנשים להישאר לכל ימי חייהם צרכני תעשיית התרופות. ברגע שתתחילו לקחת עוד ועוד תרופות מרשם, תהיו למעשה צרכנים של תעשיית התרופות לכל ימי חייכם." http://www.cchr.org.il/%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%AA_%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%AA%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA
ברמה העקרונית יכול מאוד להיות שיש מקומות שבהם שיקולים לא ראויים גורמים להתנהלות חברות התרופות - אך באופן כללי אין ספק שמה שייתרום לחברות הכי הרבה הם תרופות מתקדמות ויעילות שיועילו לחולים.
"מאחר ולתעשיית התרופות אין גישה ישירה לבני אדם, אנשי הרפואה מהווים את החוליה המקשרת ועליהם מופעלות שטיפות מוח. מדובר בתעשייה שמגלגלת סכומי כסף אדירים על גבם של החולים. חברות התרופות מתעקשות כתנאי למתן מימון שהם יהיו מעורבים בצורה אינטימית בכל ההיבטים של המחקר, הם נותני החסות והם יכולים בקלות להטות את העניינים לטובתם, כדי שהתרופות שלהם ייראו אמינות ובטוחות יותר ממה שהן בפועל. ולכן, זה לא מפתיע כי מחקרים ממומנים בתעשייה שפורסמו בכתבי עת רפואיים, מוטים בעקביות לטובת התרופות המקבלות תוצאות חיוביות. על תוצאות שליליות כמעט ולא שומעים." וזה מגיע מפיה של מי שעבדה עבור המערכת הרפואית במשך שנים רבות!
מנסיונכם האם אפשר לטפל בפסוריאזיס אך ורק בקרם לחות?
קרם לחות נועד לשמן את העור ולהוסיף לו לחות על מנת שלא יתייבש ויגרום לגרוד. ברוב רובם של המקרים דרוש טיפול נוסף.
לשושנה שלום קרם לחות של שמן הקוקוס מכבישה קרה בלבד עובד ביעילות ובבטיחות רבה מאוד למניעה ריפוי והחלמה של מחלות עור ומביוחד על חולי פסוריאזיס גם בשימוש חיצוני ופנימי יש חומר רב לעיון באינטרנט בברכת בריאות טבעית וחג אורים שמח מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי
דליה, מספיק עם הקשקושים. אין כל הוכחה מדעית ליעילות של הקרם.
אובחנתי לאחרונה כחולה בנ"ל. משיטוטי באינטרנט למדתי שהמדובר במחלה רב מערכתית. שאלותי: 1. מה המנגנון הקושר בין פסוריאזיס לבעיות בלב בפרקים בהשמנה וכו'? 2. האם יש הבדל בפגיעה במערכות הנ"ל במידה והפסוריאזיס מטופלת או לא? כלומר, האם הטיפול בפסוריאזיס היא "על פני העור" בלבד ולא משפיע על המערכות הנוספות או שמא הטיפול מפחית את הסיכון לדלקות פרקים?
בבקשה קישור לאתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית למאמר של ד"ר גלעד http://www.psoriasis.org.il/MainPage.asp?MainCat=10&Cat_ID=30&id=265
בקיצור נמרץ - הקשר כרגע הוא נסיבתי וסטטיסטי- ועלול להצביע גם על מנגנון משותף אבל נכון להיום לא נראה שיש השפעה בין טיפול לבעיות המקומיות לשיעור הסכנה למחלות הסיסטמיות.
מאיזה גיל בטוח להשתמש בשמפו ניזורל ובשמפו אלפוסיל? האם אפשר מגיל 0?
עקרונית ניזורל בטוח יותר. אלפוסיל היא תרופה המכילה תזקיקי זפת ובהם חומרים החשודים כבעלי פוטנציאל קרצינוגני ולכן יש להזהר בשימוש אצל תינוקות.
בתשובתך לעיל לא ציינת מה הסיכונים והסיכויים בפוטותרפיה לילד בן שש. אודה לך מאד אם תואיל להסביר לי. בנוסף הצעת לחכות לקייטנה ובינתיים להשתמש בטיפולים מקומיים. לאיזה טיפולים התכוונת? אלידל לא השפיע, והרופא חושש להשתמש בסטרואידים. שוב, תודה מראש
פוטותרפיה היא קרינה העלולה לגרום בטווח הארוך לנזקי UV - הדומים לנזקי שמש. ילדים רגישים יותר לנזקים כאלה מאשר מבוגרים וגם צפויים לחיות יותר זמן - מספיק כדי שהנזקים יוכלו לגרום להתפתחות של מחלות ממאירות וכיוב'... ישנם מקרים שבהם אין ברירה ויש לטפל בילד כי הוא צריך לחיות ולהנות מהחיים עד כמה שניתן, למרות המחלה. מאחר שלא ראיתי את הילד המדובר אינני יכול לקבוע אם הטיפול הזה מוצדק במקרה הנוכחי או לא. טיפולים מקומיים אלטרנטיביים כוללים תכשירי לחות, תכשירי נגזרות ויטמין D ותכשירים כגון אלידל, פרוטופיק, ותכשירים טבעיים אחרים.
ברצוני לדעת אם אני אקבל עכשיו פוטוטרפיה והטיפולים ימשכו לשנה הבאה האם זה פוגם בזכותי לקבל טיפולים בים המלח. כלומר האם החישוב הוא לפי תאריך שמתחילים או מסיימים את הטיפול בפוטו
בסל בריאות כתוב שלא ינתן באותה השנה גם וגם. מכאן זה נתון לפרשנות של הקופה. חשוב מאד לברר במזכירות הקופה את כל הפרטים כי לפי הנסיון שלי, קיימת שונות בפרשנות בין הקופות ואף בתוך הקופה בין המחוזות.
כפי שפרסמתי כאן בפורום יצאה הנחיה חדשה לקופות החולים בנוגע לטיפולים פוטותרפיים. עקרונית הקופות אמורות החל מהנחייה זו לתת לכל חולה שרופא עור קבע כי הוא זקוק להמשך טיפול פוטותרפי אחרי חזרה משהייה טיפולית בים המלח - לבצע פוטותרפיה כזו. אני ממליץ לבחון את העניין ולוודא שהקופות פועלות לפי ההנחייה החדשה. אם יתברר שאינן עומדות בה יהיה מקום לדרוש מהן לעמוד בהנחיה זו.
לאשתי יש זיהום די קשה בכפות הידיים כבר כמה שנים שחוזר מחדש. רופאת העור חושדת שזה פסוריאזיס.. כיצד מאבחנים פסוריאזיס ?
באתר אגודת הפסוריאזיס הישראלית תמצא את המידע www.psoriasis.org.il
לצערי הדרך לראות אם מדובר בפסוריאזיס היא על סמך ניסיון קליני והתנהגות של המחלה. הבדיקות כגון ביופסיית עור הן לא חד משמעיות לרוב ולא מאפשרות אבחנה חד משמעית בחלק מהמקרים.
שלום לפורום הנכבד. לאחר נסיונות רבים וכושלים להבין באזה מסגרת ניתן לקבל טיפול בים המלח (עבור חברתי הגרה בחו"ל), אני פונה לפורום. 1.האם קיימות "חבילות" -מלון +טיפול, ואז נתינת הדרכה? 2.האם קיים "סנטוריום" שבו אפשר לקבל טיפול? 3.האם(במקרה ואין2 אפשרויות הקודמות) צריך לשהות במלון לא משנה איזה ולהיתנהל בצורה עצמאים? 4.האם יש חבילות טיפול שכוללות את הכל? תודה על כל אינפורמציה בנושא.
אינפורמציה תוכלי לקבל באגודת הפסוריאזיס הישראלית www.psoriasis.org.il
אין שום איפורמציה בכתובת.
שלום יש לי פסוראזיס בקרקפת. היתה לי קשקשת עבה שגרמה לנשירת שער רצינית.בגלל הנשירה אני משתמשת באלופקסי 5% פעם ביום. בעזרת חפיפה יום יומית באלפוסיל ופעם ביום 15 טפות דייבונקס הקרקפת שלי נקיה יותר משלושה חודשים. לאחרונה אינני משיגה אלפוסיל.באיזה שמפו אחר אתה מציע לי להשתהש לחפיפה יום יומית? תודה
לנוחיותך מה שד"ר גלעד השיב כבר בפורום: לאחרונה שמעתי ממספר חולים על קושי להשיג השמפו. אני אנסה לברר מה הסיבה וכמה זמן המחסור צפוי להמשך. בינתיים יש בארץ מספר תכשירים נוספים - החדש והמוצלח שבהם לגעתי הוא שמפו פוליטר של חברת שטייפל, שמפו נוסף הוא טי ג'ל של נוטרוג'ינה. עוד שמפו הוא פרוויגול של חברת LED הצרפתית.
שלום לכולם, חצי שנה השתמשתי באלפוסיל בהמלצת הרופא ומאד הייתי מרוצה! השמפו מנע הופעה של פצעים בקרקפת, מדוע מוצר שהיה כה מוצלח נעלם כך פתאם?
יש קשר בין מחסור בויטמין הזה לפסוריאזיס הרי יש תהליך ריפוי כאשר נחשפים לשמש וויטמין D הגוף מייצר כאשר הוא נחשף לשמש אז תיבדקו ואל תוותרו לרופא אם הוא אומר שאין קשר הרבה רופאים לא מבינים את זה תיקראו על כך הגוגל תקלידו ויטמין D 3 או חומציות בסיסיות בגוף יש לזה השפעה על הרבה תהליכים בגוף אני לא רופאה
אין קשר לבדיקת הדם הפשוטה. אין כל הוכחה מדעית לכך שמחסור בויטמין D משפיע על פסוריאזיס.
שלום אלוקום ומולטידרם איזו מהן מכילה סטרואידים חזקים יותר? תודה
הסטרואידים בשתיהן בעלי פוטנטיות דומה. לאלוקום ייתרון כי המולקולה שלו מתפרקת מהר ובקלות בעור ולען אינו נספג וגורם פחות נזק בשימוש לא אחראי...
שלום יש לי פסוריאזיס מפושט- כאשר הנגעים הגדולים ברגליים, ובשאר הגוף יש נגעים קטנים מפוזרים.אני מעוניינת לרכוש מכשיר ביתי, ראיתי בשאלות קודמות שאתה מפנה לתשובה של מטופל שהשווה בין החברות השונות ולבסוף בחר בוולדמן בעלות של 19,000 ש"ח. יש לי מספר שאלות: ראיתי שיש חברה בירושלים האם זו אותה איכות וסביבות אותו מחיר? האם יש חברות נוספות בארץ? המחיר שהמטופל שלך שילם, יקר לי מדי . האם יש אפשרות נוספת ( גודל מכונה, סבבים)לחסוך בעלויות? האם יש דרך לממן את המכונה עם ביטוח של קופת החולים \ביטוח פרטי? תודה
אם בחברה בירושלים את מתכוונת לטבע גיל - מדובר במכשירים המשתמשים באותן מנורות בעיקרון אך בטכנולוגיה פשוטה בהרבה. לוולדמן כמו גם ליצרניות האחרות של המכשירים יש דגמים בגדלים שונים ומורכבות שונה ואפשר למצוא מכשירים החל ב- 5000 או קצת יותר שקלים. פשוט צריך לעבוד יותר כדי לחשוף יותר שטחי גוף לטיפול. מבחינת סדרי גודל של המחירים - מדובר פחות או יותר באותו תחום בכל החברות והיחידה שמיוצגת בארץ כראוי (עם תמיכה טכנית מסודרת) לדעתי היא וולדמן.
קובי יקירי, אני לא צנזרתי ואין כל רשומה מצונזרת בשרשור ההודעות הנוכחי. האם ייתכן שהייתה תקלה בהעלאת התגובה שלך? התובנות והניסיון שלך כמו של כולם חשובים מאוד. אגב הסוכן של חברת DAAVLIN בישראל (חברה אמריקאית שמייצרת פנלים איכותיים ביותר לטיפול פוטותרפי ביתי וכתובת האתר שלה היא: http://www.daavlin.com ) שמו ערן בן זאב. לא קיבלתי את אישורו לפרסם את מס' הנייד שלו בפורום אך מי מכם שמעוניין במספר יוכל לקבלו בפניה ישירה אלי. מאחר שמערכת הפניות של דוקטור'ס מצונזרת וההודעות שאתם משאירים עבורי אינן מגיעות אלי (לדוקטורס פתרונים...) הדרך להשאיר לי הודעה היא באמצעות מערכת הפניות של רשת רפואה בכתובת: http://www.refua.info/siteFiles/1/3135/8261.asp
לנטע אין לי מושג אם ראית מה שכתבתי,בכל אופן יש בעיה להשיג בארץ מכשיר דומה. אני גם מנסה להשיג מכשיר כזה ישנם חברות שונות שמיבאות מכשירים דומים. לצערי לא מיבאים אף מכשיר חוץ מהמכשיר של וולדמן שציינת. לא הייתי ממליץ על הבחור בירושלים,המכשירים שלו ברמה נמוכה. אני אשמח לענות על כל שאלה. יום טוב קובי
האמת שדיברתי על uv clinic. הם גם מציעים באתר מנורות. יש מנורות גדולות שכתוב שהן מותאמות לכל הגוף, אבל רואים בצילום רק 2 מנורות. איך מבחינה טכנית אפשר לחשוף עם מספר מועט של מנורות את כל הגוף? כלומר קובעים מרחק מסוים ואז מסובבים את זה כל פעם מעט שיחשוף צד אחר בגוף?
היי גם אני דברתי עם גיל. לפי מה שהבנתי גיל גיל הוא חולה פסוריאזיס שבונה בעצמו את המכשירים הנ"ל. הוא נשמע מתמצא מאוד ובעל רצון לעזור. אבל לצערי המכשירים שלו לא משתווים בכלל למכשיר כמו של וולדמן. אגב יש לו מכשיר עם 4 נורות באורך 180,צריך להסתובב כמה פעמים בשביל לקבל כיסוי מלא לגוף. ככול שיש יותר מנורות המכשיר יקר יותר. האמת שהמחירים אצלו נמוכים בהרבה ממקומות אחרים. אני מצאתי עוד 4 אתרים שמוכרים בהם מכשירים דומים. אבל יש לי פחד מסויים להתחיל וליבוא עצמאית מכשיר כזה. גם לי זה די כבד מחיר של 19000. יום טוב קובי
נסה דרך חדשה ניקוי הגוף מכול מחוללי המחלה לא מאוחר אף פעם חומר למחשבה
דליה ודוד שוב מפיצים את תורתם. אמנם המאמרים מעניינים אבל המסקנות לפחות מבחינת הרפואה הקונבנ' שאני מכיר - מעולם לא זכו לביסוס מדעי. אין ספק שתיאוריות הקונספירציה חוגגות...
שלום, אני מבקש מראש להודות על העזרה \ עצות. אני בן 37, נשוי + 2, בריא מאוד בדרך כלל. לפני כ-3 חודשים החלו אצבעותיי (ממש בקצה האצבעות) להתייבש ולהיסדק וכתוצאה מכך נפתחו פצעים בקצות אצבעותיי. הלכתי לרופא שחשד שזוהי תגובה לחומר בו נגעתי, אך לאחר כשבועיים של טיפול (חיצוני) ללא הועיל - שבתי אליו והוא חשד שזהו מופע של פסוריאזיס. הוא נתן לי סטרואידים ואכן הפצעים חיש מהר נעלמו (אבל הייתה לי הרגשה שאני עומד לקבל התקף לב...). לאחר סיום נטילת הסטרואידים, שבו אט אט הפצעים, הסדקים והדימום. אתמול הייתי אצל מומחה עור והוא איבחן שזוהי אכן פסוריאזיס ורשם לי מרשם ל neogatigason עוד משחה לטיפול חיצוני. האצבעות כואבות לי מאוד. כואב לי לקשור שרוכים, להקליד המחשב, לשטוף כלים וכו'. שאלותיי: 1. האם הטיפול הנ"ל (אני די חושש מהנושא של תפקודי כבד) הוא היחידי? 2. האם ביקור בים-המלח יועיל (בתקופה זו של השנה)? בבדיקות דם שעשיתי לפני כשבועיים יש חריגה קלה בתפקודי כבד וגם CRP גבוה (מה שמעיד על דלקת) ואני חושש מהטיפול התרופתי - מה גם שאני חושש שאצטרך ליטול את התרופות למשך תקופה ארוכה. תודה מראש, שלומי
נאוטיגסון היא ככלל תרופה בטוחה ואין סיבה לדאוג לכבד. היא לא היחידה ולא בטוח שהיא תעזור. בעיקרון הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות הוא למרוח משחות עם אוראה כגון יו לקטין 30 או 50 על קצות האצבעות ולסגור עליהן למשך הלילה עם ניילון נצמד. זה ירכך את העור ויאפשר החלמה. יש לשקול פוטותרפיה ממוקדת.
האם יו לקטין 30 \ 50 היא תרופה עם מרשם או שאני יכול לרוכשה ללא מרשם? האם אוכל לקבל הסבר על פוטותרפיה? (אני חולה חדש במחלה... :-) ) והיכן אני יכול לקבל טיפול בפוטותרפיה. שוב, תודה רבה על עזרתך. שלומי
נכדי בן 6 אובחן כלוקה בפסוריאזיס. הנגעים נמצאים מתחת לצפורניים בידיים וברגליים, וכן במפשעה. לאחר שטיפול באלידל לא עזר, הומלץ על פוטותרפיה. שאלותי: *האם יש תופעות לוואי או סיכונים בטיפול זה, במיוחד במפשעה, ובמיוחד לילד קטן? *האם התועלת של הטיפול שווה את ההעדרויות המרובות מהלימודים? (הילד בכתה א'. מכוני הטיפול במרחק ניכר מביתן). בתודה מראש!
יש לשקול את חומרת המצב והסבל הנגרם לילד אל מול הנזק שעלול להגרם מהפסד הלימודים והחריגה מהפעילויות הרגילות. אני הייתי ממליץ אם המצב מאפשר למשוך עוד עם טיפולים מקומיים ולשלוח אותו בקיץ לקיטנה של האגודה.
תודה על ההמלצה הברורה. לא התייחסת לשאלתי על נזקים אפשריים של טיפול כזה, במיוחד לילד בן שש.אשמח שתתיחס גם לכך. (כששאלתי במקום אחר חשבו שזה ממש הזוי ולא יתכן שקבלתי המלצה לטפול כזה.)
שלום מה ההבדל בין אלידל לפרוטופיק?
שתיהן מאותה משפחה של חומרים נוגדי דלקת שאינם סטרואידים ולכן אינן גורמות להתפרצות לאחר הפסקתן או לנזקים לעור עליו נמרחו. האלידל מגיעה בקרם והפרוטופיק במשחה בשני ריכוזים. שתיהן אינן בסל אך מצוייות בביטוחים המשלימים של כלל הקופות למעט מאוחדת.
יום הפסוריאזיס הארצי בסימן ילדים, ה - 21.11.2010, בבקשה בערוץ 1, בשעה 16:25 בתוכנית " המהדורה" מהדורת ילדים ונוער. בבקשה הקדישו לזה מזמנכם למען " ילדי השמש "וחולי הפסוריאזיס בארצנו ובעולם. חשוב לנו מאוד. תודה ושבוע נעים.
לצערי, פספסתי את השידור. האם יש באפשרותך לשלוח קישור, כל שאוכל לשמוע באינטרנט? תודה!
יש לי פסוריאזיס עקשן במרפקים, בידיים. הייתי 7 ימים בים המלח, והשיפור ממש ניכר. אין באפשרותי להקדיש עוד זמן לשהייה בים המלח. שאליתי, האם חשיפת המרפקים מספר שעות (משהו כמו 2-3 שעות ביום) בשמש של גוש דן תעזור? או שרק שמש של ים המלח גורמת לשיפור המצב ואין טעם להיחשף לשמש בגוש דן.
ניתן להיחשף לשמש גם במקומות אחרים אבל תוך כדי נקיטת אמצעי זהירות . שעות החשיפה עד 10,00 בבוקר ואחרי 15,00 אחה"צ שעות חורף או 16.00 בקיץ. יש למרוח מקדם הגנה על השטחים שאינם זקוקים לחשיפה.
תודה על העזרה! שתהיה לכולנו רפואה שלימה!!! אמן!!!
בפרט באזורים שאינם ים המלח.
שלום האם המשחה הזאת נחשבת למשחה עדינה? זאת אומרת האם היא מכילה סטרואידים חזקים? האם היא מתאימה למריחה באיזור איבר המין ופי הטבעת? תודה
מדובר בסטרואיד בחוזק בינוני. ניתן להשתמש בו באזורי איבר מין פי הטבעת לתקופות קצרות בלבד - 7-10 ימים בד"כ.
שלום יש לי פסוראזיס בפי הטבעת. אני משתדלת להשתמש באלידל ולא במשחות סטרואידיות. כרגע יש לי התפרצות של המחלה וגם מעט דימום והאלידל לא כל כך עוזר. התור שלי לרופא עור נקבע לעוד שבועיים .יש לי בבית דרמקומבין אלוקום וטרידרם שעד כה לא השתמשתי בהם.מה לעשות האם להשתמש באחת מהן?באיזו? מודה לתשובתך
אלוקום נחשבת הפחות מסוכנת שבהן. בכל מקרה במצב קשה מלווה סבל - קודם כל יש להרגיע ולכך מותר להתשמש בסטרואידים. בהמשך יש להפסיק בהדרגה השימוש בהם תוך מעבר לאלטרנטיבות מתאימות.
אני לא מבינה למה צריך לפרסם מאמר מפחיד שכזה. אני נכנסתי אליו כי חשבתי לתומי שיש מידע חדש על ריפוי המחלה אך במקום זה מצאתי כי למחלה יש השפעה קשה על מחלות אחרות. השאלה היא למה אנחנו צריכים לדעת את כל הפרטים אם חס וחלילה נהיה חולים באותן המחלות נקבל את המידg ממילא.אנחנו לא סטודנטים לרפואה
זה חשוב שכל חולה פסוריאזיס יהיה מודע למצבו, יהיה במעקב רפואי באופן קבוע וכל ביקור אצל רופא יציין ממה הוא סובל. התנהגות נכונה יכולה להציל חיים, יכולה למנוע אולי החמרה.
ככלל, רצוי להתרחק כמה שיותר מרופאים, הוא אומר. לפעמים הנזק במפגש עם הרופא עלול לעלות על התועלת. בישראל אנחנו נפגשים עם המערכת הרפואית פי שניים יותר מאשר בעולם המתועש. שיעור השימוש בשירותי רפואה בארץ גבוה באופן חריג: כאן נרשמים כל שנה 7?9 מגעים לנפש עם המערכת, ובמערב ארבעה. 60% מהמפגשים הם עם רופאי המשפחה. ברפואה יש צורך בשליטה, בהפגנת עמדה מדעית, בסמכותיות, טען בפנינו, אבל לפעמים זה לא רלוונטי למצבו של המטופל. המדע יודע כמה דברים יפים שלא ידענו בעבר, אך הוא רחוק מלתת מענה לכל המיחושים. כרופא, אדם צריך לרכוש לעצמו צניעות אינטלקטואלית לצד הידע. הטבע נתן לכולנו מיחושים נכונים להתריע שמשהו לא תקין בגוף וצריך להקשיב לגוף, זה יותר טוב מכל סנסור מדעי או טכנולוגי. תודו שאת המשפט הזה לא הייתם מצפים לשמוע מרופא בכיר ומנוסה, אבל בריאיון בלעדי ונוקב למגזין מנטה, פרופ מיכאל וינגרטן, בעבר ראש החוג לרפואת משפחה באוניברסיטת תל אביב, לא מהסס לקרוא תיגר על דפוסי החשיבה וההתנשאות של הממסד הרפואי ד"ר דנה דורון טובה אין מילים יותר נכונות ומדוייקות מדברי פרופ מיכאל וינגרטן WAKE UP! - התעוררו ! ! ! הגוף שלכם מלא רעלים המכונה שלכם קורסת, אתם מתחמצנים ומזדקנים מהר מידי. ק ח ו א ח ר י ו ת אישית עצמית ! ! !
למאמר חשיבות כי מי שמצויים בסיכון יכולים לקדם ולמנוע נזקים בלתי הפיכים ע"י הקפדה על אורח חיים בריא יותר ומעקב רפואי צמוד. מטרת הפרסום היא לא הפחדה אלא מודעות. להבדיל אלף אלפי הבדלות - הגן לסרטן השד והשחלות העובר בנשים זוהה והיום נשים שהן בנות למשפחות בהן הופיע הסרטן הזה נבדקות ואם הן נשאיות הן יכולות לבחור בדרך פעולה שתמנע את הסיכון או תפחית אותו. האם לא לגלות להם על הסיכון כדי לא להפחיד אותן?
עורכת בכירה לשעבר: שחיתות ושטיפות מוח במערכת הרפואית 22 נוב' 2010 11 תגובות | 285 צפיותמאת לימור וולף לימור וולף / פרויקט אמת אחרת שחיתות במערכת הרפואית? על זה מסכימים עורכת לשעבר של כתב עת רפואי חשוב בארה"ב ורופא ישראלי מרסיה אנגל, העורכת לשעבר של כתב העת המדעי החשוב New England journal of medicine שמפרסם מחקרים בתחום הרפואה, חושפת את הקשרים הבלתי הולמים בין תעשיית התרופות ואנשי הרפואה במאמר שכותרתו: "חברות התרופות ואנשי הרפואה: סיפור מושחת". במאמר היא כותבת על נסיון של עשרות שנים בענף הרפואה, והקשר הלא קדוש בין חברות התרופות, הלוביסטים שהם מפעילים ושטיפות המוח והלחץ על הרופאים כדי שימכרו את התרופות שלהם לציבור הרחב. מרסיה עצמה היא בעלת תואר MD וכן בעלת תארים בכימיה, מתמטיקה ומיקרוביולוגיה והתמחות בפתולוגיה ונחשבה בעבר כאחת הנשים המשפיעות ביותר בארה"ב. הנה דבריה מתוך המאמר (הדגשות שלי): "מאחר ולתעשיית התרופות אין גישה ישירה לבני אדם, אנשי הרפואה מהווים את החוליה המקשרת ועליהם מופעלות שטיפות מוח. מדובר בתעשייה שמגלגלת סכומי כסף אדירים על גבם של החולים. חברות התרופות מתעקשות כתנאי למתן מימון שהם יהיו מעורבים בצורה אינטימית בכל ההיבטים של המחקר, הם נותני החסות והם יכולים בקלות להטות את העניינים לטובתם, כדי שהתרופות שלהם ייראו אמינות ובטוחות יותר ממה שהן בפועל. ולכן, זה לא מפתיע כי מחקרים ממומנים בתעשייה שפורסמו בכתבי עת רפואיים, מוטים בעקביות לטובת התרופות המקבלות תוצאות חיוביות. על תוצאות שליליות כמעט ולא שומעים." וזה מגיע מפיה של מי שעבדה עבור המערכת הרפואית במשך שנים רבות! אנגל נותנת דוגמאות: ד"ר אלן שצברג, ראש המחלקה לפסיכיאטריה של סטנפורד והנשיא הנבחר של איגוד-הפסיכיאטרים-האמריקאי היה גם בעליהן של מניות ששווין למעלה מ-6 מיליון דולר בחברת corcept therapeutics, החברה שעורכת את הבדיקות לתרופה הגורמת להפלות יזומות אצל נשים הידועה בשם mifepristone. הרעיון היה לאפשר שימוש באותה תרופה גם כטיפול בדיכאון פסיכוטי. האם לא ברור עד כמה ההסדר הזה חריג? אולם אחד המקרים הכי בולטים שנחשף עד כה הוא זה של ד"ר צ'ארלס נמרוף, ראש החוג של המחלקה לפסיכיאטריה באוניברסיטת אמורי. אותו אחד שימש כחוקר הראשי של המכון הלאומי לבריאות הנפש ועבור מחקריו קיבל מענקים של מליונים רבים, מתוכם סכום של 1.35 מיליון דולר הועבר לאוניברסיטת אמורי עבור מחקר ע"י חברת התרופות 'גלקסו סמית' קליין'. חשוב לציין כי סכומים מעל 10,000 דולר בשנה נדרשים לדיווח ובאם מתגלה כי קיים ניגוד עניינים, המחקר יושעה או יבוטל. אולם פרופ' נמרוף נכשל ולא חשף את קבלת הסכומים מ'גלקסו סמית' קליין' בנוסף קיבל כספים רבים עבור עשרות הרצאות שנתן בעודו מקדם את תרופות החברה." "אמנם חשיפתן של שחיתויות מסוג זה קיבלו תשומת לב רבה מצד העיתונות", אומרת מרסיה אנגל, "ואולם חשוב שנדע כי מתרחשים קונפליקטים רבים דומים בעולם הרפואה." "ואכן, רוב הרופאים לוקחים כסף או מתנות מחברות תרופות בדרך כזו או אחרת. לרבים משלמים עבור ייעוץ או עבור מתן הרצאות בחסות החברה, כמו גם עבור כתיבת מאמרים לחברות התרופות ולעריכת מחקר 'לכאורה' שתרומתו היא בעיקר נתינת אותן תרופות למטופלים שלהם והפצת המידע הלאה. מה זה אם לא ניגוד גמור של אינטרסים? וכך פועל עולם הרפואה. אף אחד בארה"ב לא יודע מהו הסכום הכולל המסופק ע"י חברות התרופות לרופאים, אבל ההערכה אומרת כי מדובר בעשרות מיליארדי דולרים בשנה!" אנגל מוסיפה כי רופאים עשויים לרשום תרופות שאושרו לשימוש מסויים ללא התחשבות באותה מטרה ספציפית שהתרופה קיבלה עליה אישור, וטוענת כי ייתכן ועד חצי מהמרשמים הם כאלה. גם כשתרופות כבר נמצאות בשוק ממשיכות חברות התרופות לתת חסות לעוד ועוד ניסויים קליניים, לפעמים כדי לקבל אישור מה-FDA לשימושים נוספים באותה התרופה, לפעמים כדי להפגין יתרון על פני מתחרים ולעיתים קרובות רק כתירוץ לשכנע רופאים לתת תרופות כאלה לחולים. עורכת כתב העת לשעבר נוגעת בעוד נקודה חשובה: "בשנים האחרונות החלו חברות התרופות לשכלל שיטה חדשה ויעילה מאוד להרחבת השווקים שלהם. במקום לקדם טיפול במחלות, הם החלו לקדם מחלות שיתאימו לתרופות שלהם. האסטרטגיה היא לשכנע אנשים רבים ככל האפשר (יחד עם הרופאים שלהם, כמובן) כי יש להם בעיות רפואיות המצריכות טיפול רפואי ארוך טווח. ועל זה נאמר: "כיצד התנהגות רגילה הופכת למחלה ". כדי לקדם את התנאים החדשים המוגזמים, נותנות להם חברות התרופות שמות שנשמעים יותר רציניים. לפיכך צרבת היא עכשיו "מחלת רפלוקס גסטרו הוושט", מתח קדם ווסתי הוא "הפרעה ווסתית" וביישנות היא "הפרעת חרדה חברתית". יש גם הפרעת דחק פוסט טראומתית. " כאשר חברה מקבלת את אישור ה- FDA לשווק תרופה היא משיקה קמפיין תקשורתי נרחב, כולל כרזות בתחנות האוטובוס ברחבי הארץ המראות אנשים עצובים ומתחתם המילים: "דמיינו שאתם אלרגים לאנשים " והמכירות מזנקות. או כמו שאמר בארי ברנד, מנהל המוצר של פקסט: "חלומו של כל משווק הוא למצוא בשוק פלח לקוחות לא מזוהים ולפתח אותו. זה מה שאנחנו יכולים לעשות עם הפרעת חרדה חברתית." מעניין. זוכרים את הראיון שנעשה בפרוייקט "אמת אחרת" על חיסונים ואוטיזם עם ד"ר דייויד איוב? באותה שיחה בנושאי הקשר בין חיסונים ואוטיזם אמר הרופא האמריקאי את הדברים הבאים: "אני חושב שאין ספק שגרמו לנו להאמין בעיוורון בכך שיש לנו מערכת בריאות מצויינת.. יש לנו בדיקות מתוחכמות, בתי חולים יפהפיים אבל אם באמת רוצים לרדת לשורש העניין, מה שצריך לחפש הוא עד כמה בריאה האוכלוסיה אירגון הבריאות שלנו הוא לא יותר מאירגון חזית לחברות התרופות." " שמו של רופא יצויין בתור מי שעשה את המחקר, ולמעשה חברת הפרסום או מחלקת השיווק ביצעה וחיברה את המחקר של אירגוני פיקוח התרופות והמחלות הממשלתיים בארה"ב. באותן ועידות יושבים כאלה שמצביעים על בטיחות החיסונים והתרופות שהם בעצמם מייצרים זה נחשב "עסקים כרגיל" וזו הסיבה שאנחנו משלמים את המחיר עם מחלות שכמותן לא ראינו אף פעם " האם יש צורך להוסיף? ובחזרה לד"ר מרסיה אנגל, שימו לב לדוגמא שהביאה על איך מטים מחקר: "סביר כי תרופות רבות שמניחים שהן יעילות, הן טובות אך במעט מאשר פלצבו. אך אין דרך לדעת, כי המידע הזה הוא בעצם מוסתר. סימן לכך סופק לפני כשש שנים ע"י ארבעה חוקרים שהתעקשו לקבל, באמצעות חוק חופש המידע, חוות דעת של ה-FDA להשוואה בין שש תרופות נוגדות דיכאון ביניהן פרוזאק,זולופט ורסיטל לעומת הפלצבו. הם מצאו כי הפלצבו היה ב-80% יעיל ככל התרופות, כלומר ההבדל היה כל כך קטן שסביר שאין לו יותר מדי משמעות קלינית. לציבור ולאנשי הרפואה לעומת זאת גורמים להאמין כי תרופות אלה הן תרופות נוגדות דיכאון חזקות. את מסקנותיה מסכמת ד"ר אנגל בסוף המאמר בכמה מילים: "העניין הזה של ניגוד אינטרסים והטיית המחקרים לטובת החברות המשווקות קיים כמעט בכל תחום של הרפואה, ובמיוחד באלה המסתמכים על תרופות או מכשירים. פשוט לא ניתן יותר להאמין לתוצאות המחקרים הקליניים שמתפרסמים, או לסמוך על שיקול דעתם של הרופאים או על הנחיות רפואיות. אני לא מוצאת שום הנאה במסקנה הזו אשר אליה הגעתי לאט ובחוסר רצון לאורך עשרים שנות עבודתי כעורכת כתב העת המדעי-רפואי The New England journal of medicine. ומה בישראל? בשבוע שעבר התפרסם ראיון במגזין 'מנטה' עם פרופסור מיכאל וינגרטן שבכותרתו מופיע המסר: "התרחקו מרופאים". פרופ 'וינגרטן, רופא בכיר, שימש בעבר כמנהל מרפאה וכרופא משפחה בשירותי בריאות כללית, פרופסור מן המניין באוניברסיטת תל אביב בין השאר כראש החוג לרפואת משפחה וראש החוג למדעי ההתנהגות והיה מנהל מחלקה לבריאות המשפחה בבלינסון ,סגן נשיא מועצה מדעית ויו"ר ועדת החינוך של ההסתדרות הרפואית, יו"ר איגוד רופאי המשפחה, עורך העיתון לרפואת המשפחה ופרופ' אורח באוניברסיטת אוקספורד. וינגרטן מחזיק בראיה כוללת התומכת בעירוב של החולה בבריאותו שלו על ידי הקשבה לגוף, בהורדת בדיקות מיותרות, למשל,הוא מוכן לוותר על חלק גדול מהבדיקות לגילוי מוקדם של מחלות, שכן לטענתו אין בהן יתרון מבחינת ריפוי המחלה. הוא מעריך כי עלינו לתת לגוף זמן סביר להתאזן ולהתארגן והוא מבקש צניעות אינטלקטואלית מהרופאים. שיטוט ב'גוגל' מעלה פרוטוקול מישיבת ועדת העבודה,הרווחה והבריאות שנערכה ב-2006, ובה מביע אותו פרופ' וינגרטן את הסתיגותו מהקשר ההדוק בין חברות התרופות ובין הרופאים. בין השאר הוא אומר: "חברות התרופות הן היום התעשייה הגלובלית הגדולה ביותר בעולם, יותר מתעשיית הרכב." הוא מעלה את הבעיתיות של הענקת מתנות ותקציבי מחקרים מצד חברות התרופות וכיצד זה משפיע על ענף הרפואה ומגיע עד החולה: "המסר הבסיסי הוא שכל תרופה עדיפה על שום תרופה. זה מאוד רלוונטי בתרבות הרפואה. בדיכאון-אתה לא צריך לדבר עם החולה, אתה צריך לרשום לו תרופה. רפואה מונעת-אתה לא צריך אורח חיים בריא, אתה צריך לקחת תרופה. המסר הגדול שעובר מהחברות הוא שהדרך לעשות רפואה זה לרשום תרופה. זה אולי חמור יותר מאשר כל תרופה בודדת." לסיכום: מה כל זה אומר? הדברים ששמענו כאן נאמרים ע"י רופאים בכירים ששימשו שנים רבות בתפקידים בתוך מערכת הבריאות. אם ככה, האם אנחנו יכולים לסמוך על הרופאים שלנו בעיניים עצומות כפי שרבים מאיתנו עושים? מהן ההשלכות כשאנחנו יודעים במפורש שיש עירבוב בין האינטרסים של תעשיית התרופות לבין נתינת מרשמים לחולים. נכון,ישנם אנשי רפואה רבים שטובת החולה באמת ובתמים לנגד עיניהם, ובכל זאת, כל עוד הקו הדק בין הרצון לרפא בני אדם ובין תועלת כלכלית מיטשטש עד כדי חוסר הבחנה, הרי שיש כאן בעיה אמיתית. ומי משלם את המחיר? .
הי, אני בת 37+3 ילדים סובלת שנים רבות מפסוריאזיס מפושט בקרקפת ונגעים קלים סביב הטבור והפטמות. חשבתי לבצע ניתוח להרמת חזה(מאחר ולא אלד יותר)אך אני חוששת שהחתכים בעור יגרמו לי להתפשטות המחלהבאזורי החיתוך ובכלל(למרות שמעולם לא היתה לי התפרצות בגוף פרט למוזכר לעיל) האם יש צידוק לחשש שלי?
פסוריאזיס בהחלט עלולה להתפרץ בצלקות חדשות לאחר ניתוח. אין דרך להעריך הסיכון למרות שכאשר המחלה קלה באופן עקרוני אפשר לקבוע שהסיכון נמוך.
אני סובלת מזה 15 שנה מפסוריאזיס בקרקפת.האם יש מניעה לבצע ניתוח להסרת משקפיים?האם יש נתונים בספרות העולמית לגבי חולי פסוריאזיס שעברו ניתוח לייזר?כידוע לי אין פסוריאזיס בעיניים..?
גם בעין כמו בעור ישנם תאי אפיתל וככל הנראה מחלת הפסוריאזיס עלולה לגרום לתהליך החלמה מופרע גם בעין. לכן מרבית הרופאים המבצעים לייזר להסרת משקפיים מעדיפים לא לבצע טיפול כזה לחולי פסוריאזיס. הספרות אינה חד משמעית בעניין וסריקת ספרות שעשיתי בעבר מעלה טיעונים שאינם בהכרח רלוונטיים. נראה לי שהבעיה העיקרית היא למצוא מי שיבצע את הטיפול ולאו דוקא הטיפול עצמו. אשמח לשמוע אם יש חולים שביצעו הטיפול - ומה היו התוצאות.
אני בת 36 סובלת מפסוריאזיס בקרקפת מזה 20 שנה.הטיפול במריחת dythrocream ולאחריו חפיפה באלפוסיל הביא אותי מספר שנים לקרקפת כמעט נקיה!לצערי הטיפול כבר אינו עוזר ואני צריכה לטפל בדייבובט שעוזר מאוד.הבעיה היא שהמישחה שומנית,המראה המתקבל אינו אסתטיוהשומן מגביר לי את נשירת השיער. אני עובדת עצות ונמצאת במעגל קסמים מצד אחד איני יכולה לסבול את עיבוי העור, ומצד שני אני יודעת שכל מריחה תגרום לעוד נשירה המלווה בפחד לשיער יותר דליל עם פסוריאזיס. האם הטיפול באור רלוונטי לקרקפת?רק טיפול שומני כיום עוזר?אשמח לעזרה
שלום טל, מצטער על השיהוי בתגובה. לקרקפת נוח להשתמש בתכשירים על בסיס נוזלי/אלכוהולי. היעילים שבהם אך מכילים סטרואידים הם טיפות הדרמובט וטיפות הדיפרוסליק המכילות שילוב של סטרואיד וח' סליצילית ובהם יש להשתמש פעם עד פעמיים ביום - 15 טיפות לפיזור על כל שטח הקרקפת ועיסוי קל לתוך הקליפה. במקביל מומלץ לחפוף עם שמפו על בסיס טאר (תזקיק זפת) אחת ליום ולהשהות השמפו על הקרקפת למשך 5 דקות לכל הפחות (בתקופה הראשונה אפשר ועדיף להשהות השמפו על הקרקפת עד חצי שעה (להרטיב הקרקפת, לעסות השמפו ולצאת מהאמבטיה ולחזור אחר כך לשטיפה). בנוסף אפשר להמיס את שכבת הקשקש העבה ע"י מריחה של תמיסת 10% ח' סליצילית בשמן פרפין והשהייה שלה על העור למשך 8 שעות ביום. לאחר סילוק מרבית הקשקשת אפשר לעבור לטיפות דייבונקס - פעמיים ביום 15 טיפות לקרקפת שלמה יחד עם חפיפות עם שמפו זפת (אלפוסיל, טי ג'ל, קפסל, פוליטאר). החדשות הן שהשבוע מושק בארץ מוצר חדש בשם קסמיול - תכשיר נוזלי המכיל חומר שהרכבו דומה לזה של דייבובט. אני מקווה שהוא יוכיח את עצמו כפי שעשה במחקרים מוקדמים וייכנס לשימוש בהקדם. שיהיה בהצלחה ויודבר היאוש.
איזה משחות מתאימות לטיפול בנגעי הפסוריאזיס? והאם ניתן לרכוש אותן ללא מרשם, או שעלי לפנות לרופא?
שלום נטלי, לא ברור לי אם השאלה מיועדת למשוך פרסומות. בכל מקרה - הכתובת לגבי משחות לטיפול בפסוריאזיס - במרוכז עם כל התשובות - היא באתר של איגוד חולי הפסוריאזיס. בהצלחה. ואשר למפרסמים - כאן לא פורום פרסומת.
אבקש את דעתך לגבי הטיפול החדש של ד"ר יהודה שינפלד.אם יש לך ידע בנושא זה יעזור מאוד.תודה
מדובר ברעיון מבריק - לגרום לגירוי של מערכת החיסון באופן שיחכה מצבים טבעיים שבהם צופיים בפחות מחלות אוטואימוניות. פרופ' שיינפלד עושה זאת ע"י החדרה של ביצי תולעי מעיים של חזירים (ביצים מתות!) אשר מעוררות תגובה של מערכת החיסון שאמורה להשפיע על פעילות מערכת החיסון כולה. זו זווית השקפה מאוד מעניינת ומקורית עד כמה שידוע לי בהיבט של מחלות אוטואימוניות סיסטמיות. אגב, ברפואת עור במחלה הקרויה Alopecia areata שבה מערכת החיסון תוקפת משום מה את זקיקי השיער ומונעת מהם ליצר שערות, אנחנו משתמשים בגישה דומה בה אנחנו מורחים חומרים איריטטיביים על העור - מערכת החיסון מגיבה בדלקת נגד החומרים המגרים ועוזבת את זקיקי השיער - והשערות חוזרות וצומחות... לא ידוע לי אם הגישה נוסתה בהקשר של פסוריאזיס.
ישלי פנים נורא שמנוניות ישלי קילופים בפנים בלחיים ומצידי האף זה התחיל לי לפני שנה אחרי שהייתי בים העור התחיל להתקלף אמרתי לעצמי בטח זה סתם ביגלל שנסרפתי אחרי כמה זמן זה התחיל להיות יותר גרוע אז הלכתי לרופאה והיא אמרה לי שיש לי סבוריאה לשים טבעקוטן בפנים והשתמשתי לתקופה של חודש ומשו וזה לא עזר לי אז הלכתי אליה שוב והיא הביאה לי מין כדורים כאלה שמקלפים ת'עור השתמשתי כחודש משו וזה לא עזר אז החלטתי ללכת לרופא אחרת הוא הביא לי קלירקס אמר לי לשים פעמיים ואז רוזקס ושניהם לא עבדו אז החלטתי להחליף רופא והלכתי לרופא אחר שהוא הביא לי שמפו בשם סבוסל שדיי עזר לי וסבון פנים בשם אקניל ומשכה למריכה בשם דיפרוסאליק ואמר שזה יגרום לקילופים להעלם בהתחלה שתפתי ת'פנים עם סבון פעמים ביום אחרי זה שמתי ת'משחה(דיפרוסאליק) ועשיתי ככה למשך 5 ימים ולאחר מיכן הייתי בטוח שזה עבר לי אבל אחרי שבועים עברך הקילופים חזרו לי קשקשת בפנים ולפעמים קילופים צהובים וזה משגע אותי אני לאדע מה לעשות התקשרתי לרופא והוא אמר לי לשים עוד פעם ת'דיפרוסאליק ועם זה לא עובד אני יצתרך לבוא אליו אשמח עם תעזרו לי להיפטר מהקילופים
נסה את משיחת T- f Twenty-five
ככל הנראה מדובר בתופעה הקרויה Hyperkeratotic malasezia dermatosis. מדובר בסוג של דרמטיטיס סבוראית מאוד עמידה לטיפול ועקשנית. כדי לטפל בעניין הזה צריך רופא עור מנוסה וסבלני והחולה צריך להיות מתמיד, סבלני ולחזור אל הרופא למעקב עד להשגת הנצחון. מדובר בתהליך לא קצר שיכול להצליח אבל חייבים הרבה סבלנות. אני מצרף קישור למאמר על המחלה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16319472
שלום אני משתמשת באלידל לפי הטבעת ואיבר המין. אני מורחת המשחה 3-4 ימים והמצב משתפר לשבוע ואז הכאב והגרוד חוזרים. מה אני צריכה לעשות כדי לקבל הפוגה ארוכה יותר מבלי להשתמש במשחות הסטרואידיות? תודה
שלום, אלידל אינה סטרואיד ובעיקרון נחשבת בטוחה למרות האזהרה על הסיכון המוגבר לגרימת סרטן (שכידוע נחשבת בלתי מוצדקת ואף הוכרזה כזו ע"י איגוד רופאי העור האמריקאים וגם ע"י איגוד רופאי העור הישראלים). מה שמאוד חשוב זה לשמור על לחות העור - למשל ע"י קרם ויטמרפן או קרם אינוטיול. בנוסף אפשר לנסות להשתמש בקרם דייבונקס או במשחת קלצפיוטריול טבע (כדאי לעשות ניסיון על אזור קטן לפני שמורחים אותם על כל השטח כי יש דיווחים שבחלק מהמטופלים הם עלולים לגרום לגירודי מקומי ורגישות).
הרופא לא הציע כלום נתן לי משחה דייבונקס קטנה אחת כאשר כל הגוף שלי מלא בפצעים בכל מקום אפשרי. הפצעים נמצאים במרחקים אחד מהשני וברגלים מרחקים צפופים יותר. הרופא הקודמת שהיא רופאה מחוזית בחיפה אישרה לי מיום שבקשתי זאת ללכת לים המלח ואף המליצה את פוטוטרפיה וגם רופא אחרת שיצאה לפנסיה. ים המלח עזר לי מאוד ועל כן שנתיים לקחתי חופשה מטיפול זה. כיום משהפצעים התפשטו בכל הגוף ואין ביכולתי לרדת לים המלח בקשתי את הפוטו טרפיה ונעניתי בשלילה. דבר שהעלה בי את החשד שזהוי מדינויות של קופת חולים לחסוך כסף על גב המטופלים.
טובה יקירתי, אני מפותע מתיאור הדברים ומצטער עליהם. אין ספק שלא הצלחת לתקשר עם הרופא (מי זה?) ולקבל ממנו תשובות מספקות. יש מקום לפנות בהקדם לרופא עור אחר בקופה וגם לפנות במכתב מפורט להנהלת המחוז ולדרוש התייחסות ליחס ולחוסר המענה. יש מקום גם לפנות באופן פרטי לרופא בכיר כגון מנהל מחלקת עור ברמב"ם פרופ' ברגמן או סגן מנהל מחלקת עור בעפולה - ד"ר מיכאל זיו ולבקש מהם מכתב המסכם את הממצאים והטיפול המומלץ ולצרף מכתב זה לפנייתך לקופה. עם המכתב הזה אפשר לגשת לרופא המחוזי ולדרוש לקבל טיפול ראוי. אשמח לעקוב אחר הסיפור הזה. אנא עדכני אותנו מה קורה.
לטובה קראתי את מכתבך בני עבר את כל מה שאת מספרת ממליצה בחום על פרופ ברגמן ברמבם אולי מתאים לך זריקות יומירה בני מזריק שנה וברוך השם יש לו איכות חיים,הגוף נקי אשמח לעזור מנסיוני,5שנים בריאות מאמא.
ניסיתי למצוא הנחיות לאישור טיפולים אך לא מצאתי שמעתי שצריך לפחות 75% כיסוי. אני חושבת שצריך להיות קנה מידה לרופאים פחות או יותר שכן לא הגיוני שכל רופא יחליט לפי דעתו ומצב רוחו באותה עת. באם יש בידך כתובת לקבלת מידע מה הקריטריונים לקבלת טיפול אודה לך מאד.
פוטותרפיה לפסוריאזיס היא טיפול מקובל המותאם לחולים שונים במצבים שונים לפי שיפוט קליני של הרופא. מקובל לתת טיפול כזה למי שלא מגיב לטיפולים מקומיים במשחות, למי שמחלתו מפושטת מכדי לטפל בה במשחות וכמובן למי שיכול להגיע כדי לקבל את הטיפול. בנוסף מקובל לשלב הטיפול בטיפולים אחרים וגם יחד עם טיפולים סיסטמיים (כולל תרופות ביולוגיות) אם התגובה שהם מניבים אינה מספקת. ייתכן שהרופא שראה אותך לא חשב שסוג הפסוריאזיס שלך יגיב לטיפול פוטותרפי ויכול להיות שהוא טעה בשיקול הדעת. שימי לב, כל רופא, כולל אני, הוא רק בן אדם... בכל אופן, מה הוא הציע לך? האם קיבלת הצעה לטיפול אחר? שאלת אותו מה הוא מציע אם לא פוטותרפיה? איך יצאת מהמרפאה בלי לקבל טיפול שאת יכולה לבצע ופותר לך את הבעיה? האם הרופא קבע מועד לביקורת ומעקב אחר תוצאות הטיפול שקיבלת? מה שמו? כל אלה פרטים שיעזרו לנסות ולפענח את הדיווח שלך על המפגש במרפאת ארמון. באשר להנחיות - לאחרונה בשע"ט פרסם ראש מנהל רפואה במשרד הבריאות קובץ הנחיות מעודכן בנוגע לטיפולים הפוטותרפיים, המגדיר את תחומי השימוש בפוטותרפיה ובטיפול אקלימי בים המלח הכלולים בסל התרופות. המהפכה לה ייחלנו הגיעה וסוף סוף ההנחיות מנסות להגדיר בפירוש (אם כי בצורה מאוד מסורבלת משום מה) כי חולה פסוריאזיס שטיפול בים המלח אינו פותר את בעייתו זכאי לתוספת פוטותרפיה באותה שנה! למי שלא יודע - זו התקדמות שאנחנו נלחמים עליה מול קופות החולים כבר שנים רבות מאז כונן הסל. להלן קישור לקובץ ההנחיות: http://www.skin.org.il/upload/infocenter/info_images/hanchayot.pdf
אני בת 35 סובלת מפסוריאזיס מגיל 10 בדרגה בינונית. בשבוע האחרון הופיע גרד אדיר בכל הגפיים,וגם בחזה ,ולאחריו יצאו פצעונים בגוון אדום ללא קשקשים,בחלק מהמקומות שטח הנגעים הוא 10על10 ס"מ. רופא עור חשב שזה אולי אלרגיה. אינני יודעת אם האבחנה שלו נכונה. בינתים אני ממש סובלת בכל שעות היום והלילה. האם תופעת גרד אינה שיכת להתפרצות פסוריאזיס?
למרות שגרד יכול ללוות פסוריאזיס זהו בפירוש לא אחד הקריטריונים החשובים ולא סימפטום מאוד שכיח במרבית החולים. לרוב הגרד מופיע בפסוריאזיס דלקתית, בבעלי עור יבש במיוחד ובכאלה הסובלים מדלקת עור על רקע גירוי מקומי מתכשירים שבאו במגע עם העור. ייתכן שהרופא שלך צודק. מה קיבלת כטיפול?
אולם אני חוששת להשתמש יותר מפעם ביום בגלל כמות הסטרואידים הגבוהה.
יש קשר ישיר בין מחסור בויטמין הנ"ל לפסוריאזיס זה בדיקת דם פשוטה ואם חסר חשוב לקחת את הויטמין ביחד עם סידן אפשר לקבל הרבה מיידע על הנושא בגוגל
חזרתי היום מקופת חולים מרפאת ארמון בחיפה ולהפתעתי הרופא סירב לתת לי אישור לטיפול פוטו בטענה שאני לא מחוסה מספיק. עלי לציין שעד היום הייתי בטיפולי ים המלח הרופאה יצאה לפנסיה והגעתי לרופא אחר שכנראה רוצה לחסוך כסף לקופת חולים. אני מוסה בכל הגוף כולל הפנים הקרקפת הישבן בכל הגוף אך הפצעים אינם פלאקים אלה פצעים קטנים וכל יום נולדים חדשים. האם אני צרכיה להיות "מצורעת " כדי לאפשר לי טיפול? אשמח לקבל את תשובתך
שלום רב לא צריך לפגוע בחולים אחרים, צרעת היא מחלה אחרת ברוב רובם של המקרים ניתנת לריפוי, די להתעסק במה שיש לנו. זו דעתו של הרופא שבדק אותך, את רשאית בהחלט לפנות לרופא אחר,בסל בריאות יש את התנאים בהם את זכאית לקבלת הטיפול, במידה וקיימת חריגה של הרופא , זכותך להגיש תלונה לנציבת קבילות לנושא סל בריאות במשרד הבריאות.
אין כזה דבר את לא צריכה לסבול תעברי לרופא עור אחר או תלכי לרופא משפחה תבקשי הפניה צגידי לו שאת מטופלת בפוטו ואת רק צריככה הפניה וכך תגיעי ישר למרפאת חוץ של ביהח בו את מטפלת "עקשן יצליח"
שלום, אני בן 34 סובל מפוסט טראומה לאחר פיגוע. הפסוריאזיס התפתח אצלי לראשונה לאחר הפיגוע לפני כ 7 שנים ולפני מס' ימים אבחנו אצלי גם דלקת פרקים (פסוריאטיק ארטיריס). שאלתי היא האם הפסוריאזיס יכול לעבור לילדי בתורשה והאם משחת הדייבונקס שאני מורח באשכים יכולה להשפיע על הפוריות בצורה כלשהי. תודה
לאבא שלי,לי ולאחותי יש פסוריאזיס אבל לאמי ושני אחי האחרים לא...יכול להיות שלילדי יהיה ויכול להיות שלא ואולי לנכדי...האם זה סיבה לא לעשות ילדים...?! ממש לא!!! מה שאני מתכוון לומר שזה יכול לקפוץ כמה דורות ויכול להיות גם שלא...תחליט לבד מה אתה רוצה לעשות->ההריון של הבת השלישית שלי נוצר בזמן שלקחתי מטוטרקסט ולכן אשתי עשתה סיסי שליה בכדי לבדוק מומים במערכת העצבים אבל לא פסוריאזיס כי זה לא ניתן לצפי...
רצ"ב קישור למידע http://www.psoriasis.org.il/MainPage.asp?MainCat=10&Cat_ID=30&id=166
לדוד שלום פסוריאזיס היא לא מחלה תורשתית היא תוצאה של שיבוש בגוף הנגרם ע"י מחוללים המשבשים את פעילות הגוף המחוללים בדרך כלל מגיעים מהתזונה המקולקלת שאנשים אוכלים גם כ 90% מחולי מחלות העור ופסוריאזיס סובלים מעצירויות במקום לרוקן את הגוף מפסולת תוך 8 -12 שעות הם מתרוקנים תוך 50-70 שעות כתוצאה מתזונה מעובדת הדבר גורם לגידול המחוללים במערכות הגוף ולמחלות העור כולל פסוריאזיס לכן אין ולא קיים מחלה תורשתית יש חולים תורשתיים ולא מחלות תורשתיות המחקרים שמצורפים לעיונך ע"י האגודה חסרות כול בסיס מדעי אמיתי ויעודם לפתח תרופאות ולקדם את מכירתם כ 98% מהמחקרים המדעיים הם מחקרים מוזמנים ומגמתיים עלך לדעת דבר פשוט ביותר מניעה ריפוי והחלמה של מחלות עור כולל פסוריאזיס מתחילות מהמעיים והתזונה שאתה אוכל לכן עלך להקפיד על תזונה נכונה בבריאות טבעית מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי
גם לבאי הפורום מגיע בידור והומור. דליה ודוד, הפעם הגזמתם וגרמתם לעניינכם המפוקפק מלכתחילה נזק קשה. רמת ה-(תסלחו לי) פלצנות היומרנית וחסרת הבסיס שלכם היא כל כך נמוכה ומטומטמת שאני נדהם עד לאן הדרדרתם. ההודעה האחרונה מצביעה על אבדן מוחלט של קשר עם המציאות. רחמי על החולים האומללים שנופלים בידיכם ומפרנסים את ההזיות שלכם (אם עוד יש כאלה בכלל). כמו שכבר הצעתי בעבר - קחו את הסחורה המפוקפקת שלכם לפורומים אחרים והמנעו מכל תגובה על דפי פורום זה - אינכם רצויים כאן.
אם חסר לך יש לזה קשר לפסוריאזיס ותלמד איך לאזן את החומציות - בסיסיות בגוף שלך הן בתזונה והן מבחינה נפשית הגוגל יש הרבה חומר לימוד על שני הנושאים והם קשורים האחד בשני
אצל בתי בת ה-19 התפרצה המחלה לאחרונה. יש לה פצעים על הגב ועוד כמה בודדים בכל מיני מקומות על הגוף. הרופאה נתנה לה משחה בשם דייבובט. "ותיק" בתחום אמר להב השבוע לא למרוח אותה כי היא מעוררת נגעים במקום אחר. האומנם? יש רעיונות אחרים? האם המצב יכול להחמיר בכללותו או שזה יישאר אצלה סטטי במצב זה? האם יש משמעות לטיפול הראשוני במניעת החרפת הבעיה? אני די לחוצה וממש לא ישנה בלילות. אשמח לקבל תשובות. אם משהו יכול להמליץ על רופא המתמחה בתחום אשמח לקבל למייל פרטים [email protected] תודה רבה
דייבובט יכולה לעזור עד גבול מסויים - יש לא מעט חולים שבשבילם היא כל מה שצריך ויש אחרים שאצלם היא לא פותרת את הבעיה. זו התחלה סבירה למצב שאת מתארת. חשוב להקפיד על לחות העור ולהשקיע בה כמה שרק אפשר. בפסוריאזיס אין פתרונות מוחלטים - מה שטוב לאחד לא עוזר לאחר ורע לשלישי - עד שהבת שלך תמצא את דרכה אני ממליץ לקחת את כל ההמלצות עם קורטוב של לימון, לא להבהל מכל אזהרה ולא לרוץ אחרי כל הצעה שמבטיחה נפלאות - לצערי אין כאלה בפסוריאזיס בד"כ. מה שחשוב זה למצוא רופא סבלני שמבין את המצב ומוכן לתפור את חליפת הטיפול שמתאימה למידות המחלה של ביתך. זה לא חייב להיות הרופא הראשון. תתעניינו ותמצאו מישהו שמתאים לכם. בהצלחה.
היינו אצל רופא ביום שישי. בדיוק שבוע לפני התחלנו למרוח משחה וביום שישי 99% מהנגעים הפכו לכתמים לבנים חלקים. לרופא לא היה מה לראות ומצאנו נגע קטן עם קשקשת שהוכיח את "הפסוריאזיס". לדבריו , ולפי תיאורנו כנראה שהסוג שלה התפתח בעקבות דלקת גרון. האם יש בכך משהו שיכול לתת לנו תקווה שזוהי ההתנהלות הצפויה ? האם יש משמעות לסוג? האמת, אחרי שראיתי את השינוי אני רגועה יותר אך אני חוששת שאני אולי בהכחשה. אשמח לתשובתך.
ברצוני להודות לך על תשובתך. מהפורום הבנתי שיש הבדל אודה לך על תשובתך
פובה זה עם כדור לילה לפני ועושים 3 פעמים בשבוע-אחרי זה את צריכה להיות עם משקפי שמש אפילו בתוך החדר עם אור פלורצנט במשך 24 שעות כדי להגן על העיניים-פוטותרפה זה ללא כדור ואפשר 5 פעמים בשבוע ולא צריך אחרי זה משקפי שמש{רק בטיפול עצמו לצורך הגנת העיניים}...מה עדיף זו שאלה טובה...יכול להיות שהפובה מחזיקה יותר זמן אגב,אני חושב שהכדור של הפובה קצת בעייתי לגבי נזק בכבד או משהו כזה
בבקשה קישור למידע המבוקש http://www.psoriasis.org.il/MainPage.asp?MainCat=9&Cat_ID=28&id=279
אני רוצה לדעת אם יש מאכלים מסוימים שכדאי שחולי פסוריאסיס ימנעו מאכילתם וזה אמור להקל להם בהתפרצות המחלה? ואולי גם בהקלה על מערכת העיכול. תודה רבה!!
מחקרים רבים שניסו לזהות מזונות הגורמים להחמרה או התלקחות של פסוריאזיס - לא הצליחו לספק הוכחות משמעותיות לגבי סוג זה או אחר של מזון. יחד עם זאת יש חולים שיודעים לזהות בדיוק אילו מזונות מחמירים את מחלתם - למשל חצילים, עגבניות, אוכל חריף. אלכוהול וכיוב'. מה שברור זה שעודף משקל ועישון מוכחים כגורמים למהלך חמור של פסוריאזיס.
לנחמה שלום המלצה חמה לעיין בספר מחקר סין הוא יטבה לך את הדרך לתזונה הנכונה ע"ל פי מחקר מדעי קליני לא מגמתי שנעשה ע"י טובי המומחים והחוקרים בעולם בתזונה ד"ר לי-און גלעד ינסה למנוע ממך לקבל מידע זה חשוב מאוד מחקר סין, שנערך על-ידי אוניברסיטת קורנל, אוניברסיטת אוקספורד והאקדמיה הסינית לרפואה מונעת, תיעד במהלך שנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת, את הקשר בין הרגלי תזונה, מאפייני אורח חיים, תחלואה ותמותה. הוא נעשה בקרב 6500 איש ב-65 מחוזות בסין ומצא למעלה מ-8,000 התאמות סטטיסטיות משמעותיות בין הגורמים שנבדקו. בהיותו המחקר התזונתי המקיף ביותר שנערך אי-פעם בעולם העניק לו העיתון "ניו-יורק טיימס" את הכינוי ה"גראנד-פרי של האפידמיולוגיה". מסקנות המחקר הצביעו על מסקנה מובהקת אחת: שכיחות המחלות הכרוניות הייתה הגבוהה ביותר בקרב אנשים שהרבו לצרוך מזונות מן החי (בשר, חלב ומוצריו, ביצים ודגים). יתר על כן, אפילו לצריכה נמוכה יחסית של מזונות מן החי היו השפעות שליליות. לעומת זאת, אנשים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של מזונות מן הצומח היו הבריאים ביותר ונטו פחות לפתח מחלות כרוניות. תוצאות מחקר סין תואמות לחלוטין מחקרים רבים בבני אדם ובבעלי חיים, שהוכיחו כי תזונה צמחית מגוונת מספקת לאדם את כל רכיבי התזונה החיוניים לו, והיא עדיפה על-פני מזון מן החי. הבעיה היא, שלמרות עוצמתו של המידע ולמרות התקווה שהוא מעורר, אנשים עדיין מבולבלים ממסרים סותרים שניחתים עליהם מכל עבר. ד"ר קמפבל שרת שנים ארוכות בממסד הרפואי והוא יודע כיצד פועל הממסד כדי לעצב את אמונותינו באמצעות הפצה של מידע רפואי מגמתי. הספר "מחקר סין" מפריך מיתוסים ומידע מוטעה על הקשר בין תזונה ותחלואה ומציג בפני הקוראים מסר שכולו תקווה: אם אתם בוחרים להיות בריאים, שנו את תזונתכם. "הספר יעזור לכם לקחת אחריות על חייכם ולהקטין את סיכוייכם ללקות במחלות העיקריות של החברה המערבית, כמו מחלות לב, סרטן, מחלות עור סוכרת והשמנה וגם לשמור על תפקוד מוחי תקין בגיל המבוגר. מי שכבר מתמודדים עם מחלת לב, ימצאו בספר אלטרנטיבה מצוינת להתערבויות חודרניות המוצעות על-ידי הרפואה הקונבנציונלית. מי שמתמודדים עם עודף משקל, ימצאו בספר גישה מרעננת להתמודדות עם הבעיה בלי לספור קלוריות." זהירות זהירות ד"ר לי-און גלעד ינסה למנוע ממך לקבל מידע זה מכוון שמידע וידע הנוגד את עבודתו נחשבת לתגובה ההזויה מדליה ודוד המרכז לבריאות וריפוי טבעי עצמי המרכז לבריאות
לפני כמה שנים עשיתי טיפולי פוטותרפיה. אחרי 3 חודשים היתה גופי די נקי. כעת אני עושה שוס טיפולים. אך אחרי 3 חודשים הפעם לא היה שום שינוי. התחלתי לקחת כדור ניאוטיגסון והמשך הפוטיותרפיה. כעת אני 4 חודש עם פוטו ועוד 1 חודש עם הכדור ואין עדין שיפור. למה זה קורה? איך הפעם אין השפעה?
החולים נבדלים ביניהם בפוטנציאל ההתפרצות. הפוטנציאל הזה משתנה גם אצל כל חולה בזמנים שונים ומושפע ממגוון רחב של גורמים סביבתיים ופנימיים כגון למשל - עייפות, מתח, תרופות, מזון, אקלים ועוד לא מעט גורמים שאינם לגמרי מוכרים וברורים. כתוצאה - טיפולים שבעבר הועילו עלולים לא להועיל בזמנים מסויימים ויכולים בהמשך לחזור ולהיות יעילים. בגדול העובדה שהתחלת טיפול בנאוטיגסון בעלת משמעות לגבי הצפי של התנהגות המחלה שלך בעתיד - לרוב המחלה עוברת בעקבות זאת להיות יותר פעילה ונרחבת ומחייבת טיפול סיסטמי - למרות שייתכן שלאחר פרק זמן מוגדר הפדקה תוך כדי פוטותרפיה תוכל להשיג הפוגה והחזיר אותך לדרגת הפעילות הקודמת של המחלה. בעקרון לנאוטיגסון לוקח מינימום של 6 שב' להתחיל להשפיע וגם שבועיים נוספים אינם בהכרח אינדיקציה לכשלון.
מה הכוונה:העובדה שהתחלת טיפול בנאוטיגסון בעלת משמעות לגבי הצפי של התנהגות המחלה שלך בעתיד - לרוב המחלה עוברת בעקבות זאת להיות יותר פעילה ונרחבת ומחייבת טיפול סיסטמי. שרשמת "עוברת בעקבות זאת להיות".. התכוונת שבעקבות השימוש בכדור כעת המחלה תופסת תאוצה ופעילה יותר? או בעקבות משהו אחר? כי אם כך אני מבין שהכדור הולך רק לחתן את המחלה איתי בטווח הארוך.
אני מעוניין לקנות סטלרה באופן פרטי. איך עושים את זה?
איך אני קונה ?ומי מזריק?
לא האמנתי אבל נוכחתי לדעת שאלכוהול מגביר ומפשט מאוד את הפסוריאזיס .הפסקתי לחלוטין אני לפני טיפול בפותו.ונקווה רק לטוב
האם נעשה מחקר בנושא, גם לי יש הרגשה שזה מחמיר(אפילו מאוד) לעומת זאת היו תקופות בחיי בהם עישנתי מריחואנה, בתקופות אלה כמעט ולא היו לי נגעים וזאת עם טיפול מינימלי או ללא טיפול כלל.
לא אלכוהול אוכל חריף או תחת משנים ותפסיקו עם הספקולציות הדביליות הללו
לשתיית אלכוהול במגבלות החוקיות לא אמורה להיות השפעה משמעותית על פעלות המחלה. שתיית אלכוהול עד שכרות/התמכרות לאלכוהול ידועה כגורם מחמיר.
אם חסר לך ,יש לזה קשר לקיום המחלה אפשר להשלים את החסר עם טיפות וכדורים וחשוב לקחת עם סידן בגוגל יש הרבה חומר הסבר על הבעיות שניגרמות בגוף כאשר הויטמין חסר
שבת שלום האם ניתן למרוח אלידל באזור העיניים עקב פסוריאזיס?
אלידל על עור העפעפיים הוא בהחלט אופציה סבירה ומקובלת.
ד"ר גלעד שלום, אני מטופלת בפוטותרפיה כבר 7 שנים בערך. כאשר בד"כ יש לי הפסקה של חודשיים בין סבבי הטיפול. לאחרונה סיימתי טיפולי פוטו כאשר עדיין נשארו נגעים על הרגליים.ובכל יום צצים חדשים גם בשטחים אחרים בגוף. בהתייעצות עם הרופא המטפל היא המליצה לי טיפול PUVA או מתוטרקס. באתר של האגודה ראיתי שכתבת שבשנים האחרונות לא מבצעים כמעט טיפולו פובה בגלל סיכון למנלומה. מה אתה ממליץ? (אני בת 27, יש לי ילדים ,האם יש יעילות גם כאשר לוקחים תרופות כאלה במשך זמן קצר של 6-12 חודשים? -כלומר לאחר כמה זמן בערך מתחילים לראות שיפור? תודה רבה
PUVA הוא טיפול מאוד יעיל ולאחר ניתוח לאחור של הנתונים במחקר שגרם לכמעט נטישה של הטיפול - מתברר שהסיכון מטיפול כזה הוא מינימאלי - לעומת היעילות שלו ובהשוואה לסיכונים הכרוכים בטיפולים אחרים. גם כיום ניתן לקבל טיפולי PUVA במרבית מחלקות העור בארץ. מטוטרקסאט יכול להיות יעיל אבל הפסקתו תגרור התלקחות בבטחון כמעט מלא.
שלום רב במהלך הזמן קבלתי לטיפול בפסוראזיס באיבר המין ובפי הטבעת את המשחות הבאות: בטאקורטן g, דרמקומבין, אלוקום וטרידרם. איזו מהן עדינה יותר כלומר גורמת פחות נזק במקומות רגישים אלו ? מודה לתשובתך
כל המשחות שהזכרת הן סטרואידים - אלוקום יחסית העדינה שבהם אך עדיף להפחית השימוש בהם.
ד"ר לי-און שלום. יש לי פסוריאזיס בכפות הידיים והופנתי לטיפול בפובה. עברתי כבר 30 טיפולים ללא שיפור במצב. הרופא המליץ על 10 טיפולים נוספים. הנסיעה לטיפולים דורשת מאמץ רב והפסד שעות עבודה. האם לדעתך 10 טיפולים נוספים יכולולעשות מה ש 30 טיפולים קודמים לא עשו ולהשפיע על המצב?
הסיכוי לשיפור משמעותי לא גדול - אבל נראה שהרופא שלך סבור שזה האמצעי העיקרי שיש לו להציע. במידה ואת לא רואה כל שיפור - ייתכן שהמאמץ מיותר, למרות שלעיתים ולא פעם התמדה ועקשנות בתחום הזה מזכים בתמורה הוגנת. מילת עידוד - בימים אלה הגיעה לארץ ונרשמה תרופה חדשה ממשפחת הרטינואידים (נגזרות ויטמין A שרואקוטן, נאוטיגסון וזורק שייכות לה) שהוכחה במחקרים כבעלת יעילות מיוחדת לבעיות של כפות ידיים/רגליים. אני מעריך שהיא לא תיכנס לסל השנה אבל התקוה כבר מעבר לדלת.
האם מדובר על כדורים שנוטלים והאם אישה בגיל הפוריות יכולה להשתמש?
שלום אני סובלת מפסוראזיס בקרקפת.כאשר מופיעה קשקשת עבה אני מורחת שמן פרפין עם חומצה סיליצילית בלילה. אם אני רוצה לזרז את התהליך האם מותר למרוח את החומר פעמיים ביום בלילה ובבוקר? תודה
מכירה את ביטוי "החילזון מהשפן"? ח' סליצילית עלולה להספג דרך העור ולגרום להרעלה הקרויה סליציליזם עם כל מיני תופעות לוואי שעדיף שיחסכו ממך. פעם אחת ביום צריכה להספיק - גם אם זה ייקח קצת יותר זמן.
לפני כשנה התחילו אצלי נגעים וקילופים בעור הקרקפת. כאשר פניתי לרופא עור הוא הסביר לי כי מדובר במשוה בין סבוריאה לפסוריאזיס. כיום אני מטופל בשמפו סבוסל בשילוב עם טיפות דיפרוסאליק ומשחת אלוקום,טיפול שלא השתנה מאז האבחנה הראשונית. אמנם הטיפול עובד במתן פתרון מידי לבעיה אך כחודש אחרי סיום טיפול הנגעים חוזרים. במהלך השנה האחרונה התפשטו הנגעים גם לאזורים אחרים בגופי כולל אזור הפנים. האם ביופסיה היא הדרך היחידה להבדיל בין סבוריאה לפסוריאזיס או שיש גם דרכים אחרות?
ביופסיה היא אופציה לא מוצלחת להבדלה בין השתיים. לא פעם גם ביופסיה לא תיתן תשובה חד משמעית. זה לדעתי גם לא מי יודע מה חשוב להבדיל ביניהן כי הטיפול שלהן דומה עד זהה והמהלך של שתיהן כרוני באותה מידה. מה שכן יכול לעזור להבדיל הוא המהלך לטווח ארוך.
אם חסר לך ,יש לזה קשר לבעית הפסוריאזיס תיקרא על זה בגוגל יש הרבה חומר שמסביר את הסיבות ויש גם לפעול בתחום התזונה לאזן בין המזונות החומציים - בסיסים
אם סטלרה תיכנס לסל זה יפורסם בפברואר הקרוב ותהיה זמינה בקופ'ח לא לפני אפריל 2011 ותחת מגבלות כאלו שרק מעטים יזכו לה...! האם אני צודקת דר' גלעד?
ההשערות שלך סבירות. אין לי אינפורמציה יותר טובה. לאור גודל הסל השנה - אני די מסופק אם היא בכלל תיכנס השנה.