תורנויות ודיאטה
דיון מתוך פורום דיאטה, תזונה והשמנה
אני רופאה מתמחה, במהלך החודש עושה בין 8-9 תורנויות עד הבוקר. אני מנסה להקפיד על תזונה נכונה אבל תמיד התורנויות מוציאות אותי מאיזון. במהלך התורנות אני לא יכולה לצפות מתי אוכל ואני עובדת קשה ומפחדת להתעייף ולכן אוכלת "מניעתית". "הצלחתי" להעלות קרוב ל-8 ק"ג (אם לא יותר...) במהלך החודשים האחרונים. מה לעשות? איך להקפיד על אכילה נכונה ומאוזנת גם בתורנות? איזה תפריט מומלץ?
שלום מיקהף, 1. תרשמי לעצמך מה את אוכלת. 2. בימים שאינך בתורנות עסקי בספורט. 3. תעדיפי מוצרים הדלים בסוכר ובשומן על פני אלו העשירים בהם. 4. תאכלי ארוחות מסודרות. 5. זה תהליך! סבלנות! 6. שתי המון מים. 7. תאכלי המון ירקות. עדי
שלום מיקה, עבודה סביב השעון עלולה בהחלט להעיב על ניסיונות שמירה על המשקל. אנו ערים יותר שעות "מהמקובל", מתעייפים פיסית ומטאלית, צריכים להתרכז, ולכן פונים לאוכל כפתרון. אכילה מעלה את רמת הסוכר בדם, ולכן משמרת רמת ריכוז גבוהה יותר, אך במחיר יקר. אני ממליצה לך לאכול בצורה כמה שיותר מסודרת בשאר הימים, וביום בוקר התורנות. ארוחות בהפרשים של כשלוש שעות, הכוללות פחמימות מורכבות, מפוזרות על פני היום. לא לשכוח הרבה ירקות. שנית, תכנני מה את הולכת לאכול במשך אחה"צ והלילה. אני יודעת ששעות האכילה יכולות להיות מאוד שונות ותורנות אחת אינה דומה לאחרת. לפחות תדעי מה את הולכת לאכול. בהמשך את צריכה לעשות קצת ניסוי וטעיה בעניין האכילה המניעתית. נסי "למשוך" ולא לאכול, אלא כשאת רעבה. הבחיני בין רעב פיסי, לבין עייפות, חוסר ריכוז, ופחד שמא לא תספיקי אח"כ. במקרים רבים תמנעי מאכילה מותרת. לאט לאט תלמדי מה גופך משדר. שלבי כתחליף שתייה חמה או שתייה בכלל. בהצלחה מוניקה קרן