צמחונות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

10/12/2012 | 10:56 | מאת: סיגלית

שלום רב, אני בת 63, לא מתלהבת ממאכלי בשר אבל אוכלת. בעיקר עוף ולפעמים בשר בקר וכן קצת דגים. אני רוצה להפסיק לאכול בשר ועוף (למעט דגים). ממה עלי לחשוש עם תזונה כזו? האם יש מאכלים שמסוגלים לאזן א החוסר באכילת בשר?

לקריאה נוספת והעמקה
10/12/2012 | 14:54 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך סיגלית, ראשית, כל עוד את אוכלת דגים אין כל חשש מפני מחסור כלשהו בהפסקת אכילה של בשר ועוף. דגים מומלצים ביותר ואף טובים יותר מבשר/עוף. מזון מן החי מספק לנו בעיקר חלבון וויטמינים ומינרלים כדוגמת ברזל, ויטמין B12, אבץ ועוד. חלקם מסופקים גם על ידי מזונות מן הצומח כך שאין כל דאגה למחסור אם נמנעים מבשר ועוף.ויטמין B12 הוא היחיד המיוצר רק על ידי בע"ח ואת תקבלי אותו מהדגים. בהצלחה!

11/12/2012 | 08:10 | מאת: סיגלית

תודה על התשובה, האם את יכולה להמליץ לי על סוגי דגים, כמו כן האם לדגים קפואים אותו ערך תזונתי כמו דגים טריים?

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה