ידיים צהובות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

08/03/2014 | 00:13 | מאת: דנה

שלום רב אני בת 40. בחצי שנה האחרונה השלתי 20 ק"ג בדיאטה מבוקרת. אכלתי כמעט מידי יום מרק ירקות שמכיל הרבה גזר (6 גזרים בסיר), דלעת (בערך קילו לסיר)וקישואים. אני אוכלת המון ירקות כל יום - בעיקר פלפל אדום ומלפפון (בערך 2-3 ביום), אך גם חסה עגבניות וכו'. בשבועיים האחרונים השתדלתי לא לאכול גזר ודלעת. הפחתתי באופן משמעותי את הכמות ואני כמעט ולא אוכלת אותם מכיון שהעירו לי שיש לי ידיים צהובות. ואכן הן צהובות ביחס לאחרים. שאלתי - האם זה יכול לנבוע רק מאכילת כתומים או שיש עוד סיבות? כמה זמן עלי להפסיק לאכול כתומים כדי לראות שינוי בצבע היד? ומה הכמות המותרת של אכילת כתומים או ירקות בכלל... תודה רבה דנה

לקריאה נוספת והעמקה
09/03/2014 | 15:17 | מאת: ד"ר אולגה רז

את מתארת תופעה שנקראת "היפר קרוטינמיה" (מהמילה "קרוטן" הצבע הכתום של הגזר בו נמצא ויטמין בטא קרוטן) ישנם אנשים שישי להם את התופעה הזו בלי קשר לאכילת ירקות כתומים אם כי אכילתם יכולה להגביר את הצבע. אין זה תופעה חולנית או מזיקה ואם מבחינה אסטטית זה מפריע לך אז תפחיתי את צריכת הכתומים ותראי איך את מגיבה בכל פעם מחדש.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה