טיפול מצוין בפצעים בכף רגל סוכרתית

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/06/2001 | 17:34 | מאת: קרן

שלום, ברצוני לחלוק איתכם שיטה לטיפול בפצעים בכף רגל סוכרתית - אמי חולת סוכרת 2 מזה 20 שנה ועכשיו מטופלת בה בהצלחה מדהימה (וכבר היו לה פצעים גדולים כך שיש לנו למה להשוות). הטיפול הוא בעזרת מאקרופאג'ים, שהם תאים מהדם שלנו (אני חושבת) שהורבו במעבדה ומוזרקים לפצע. אח"כ יש צורך לבצע טיפול פעמיים ביום - לשים תחבושות ספוגות בנוזל מסוים, ולהחזיק (לא לדרוך) במשך כשעה. את השיטה פיתח דר' דנון מרחובות, ולמיטב ידיעתי בשביל להשתמש בה צריך רופא שיסכים לקחת על עצמו את העניין (הזרקה + מעקב. הטיפולים היומיים קלים לביצוע ע"י כל אדם). זה יקר - כמה מאות שקלים, ואינו מכוסה ע"י קופות החולים, אבל עובד בקצב מסחרר. יהיה טוב אם הרופא של הפורום יוכל להתיחס ולתת פרטים יותר מדעיים. שלא נדע מצרות :) קרן.

לקריאה נוספת והעמקה
17/06/2001 | 12:21 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, עוד לפני כשלושים שנה, הציע הדוד שלי, ד"ר לשצ',ובר, שהיה מנהל בנק הדם בציריך, תכשיר שהוכן ממרכיבים בדמם של עגלים, ולדעת החברה המפרסמת היו לכך תוצאות חויביות. עם השנים היו מדי פעם הודעות על שימוש בתאי דם לבנים, מקרופגים, ואחרים לשיפור מקומי של הפצע. לא ראיתי מאמר מדעי על נסיון כפול סמיות של ד"ר דנון מרחובות. זה יפה אולי לעשות פרסומת למי שלדעתך עזר לך, אבל לא פעם הפצעים גם נרפאים ללא טיפול שכזה... אם תשיגי לנו איזה שהוא מראה מקום או מקור ששם פרסם הדוקטור הנכבד הנ"ל את תולצאות המחקר - נשמח לקרוא ולהגיב.

17/06/2001 | 12:52 | מאת: קרן

דר קנטר שלום, ראשית תודה על ההתיחסות. לא התכוונתי לעשות פרסומת, אלא להביא מידע לאנשים במצב קשה. איני מכירה את הרופא באופן אישי ולא ייצא לי דבר מחשבון הבנק שלו. במקרה של אמי הרופאים היו די פסימיים וכבר דיברו על אפשרות של כריתה כאופציה מעשית. פצעים קודמים שלה נרפאו בדרכים אחרות, אולם בקצב אטי הרבה יותר, והם גם היו קטנים יותר - זה היה ממש "בור", שאף הוגדל כי הרופאים נאלצו לחתוך כדי לנקות שם לאחר שזה הזדהם. הפצע היה בתחתית כף הרגל, ולאחר ניתוח הניקוי הגיע ל10-15 ס"מ אורך, ועומק של כ3-4 ס"מ. בשיטות הקודמות זה היה לוקח כ-6 חודשים, וכאן בתוך חודשיים זה כמעט סגור. ועכשיו לפרטים מדויקים יותר - הרופא המדובר הוא פרופסור דוד דנון (ולא דוקטור כפי שכתבתי בעבר). פיתוח השיטה נעשה כשהוא עבד במכון ויצמן ברחובות, אולם כיום הוא עובד במרפאות מגן דוד אדום שבתל השומר (אמי עדכנה אותי בפרטים המדויקים). איני מכירה אתרים ו/או מגזינים רפואיים, ולכן קשה לי להביא כאן הפניות מתאימות. אברר עם אמי אם היא מכירה ואשמח להוסיף. שוב - מטרתי תמימה וסליחה אם השתמע אחרת. יתכן שאתם מקבלים הרבה פניות מהסוג הזה על "הטיפול האולטימטיבי", ואין לי דרך לשכנע אתכם שזה אכן טוב. אוכל רק לומר שהרופאים האורטופדיים וגם אלו ממרפאת כף רגל סכרתית של מרפאת "לין" חיפה, שאחראיים על הטיפול השוטף באמי התרשמו מאוד מהשיפור (גם הם לא שמעו על כך לפני כן - הגענו לזה דרך רופא שהוא חבר של המשפחה, ששמע על כך מרופא אחר).

מנהל פורום סוכרת