היפוגליקמיה וסכרת.

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/07/2001 | 23:26 | מאת: נומנומ

אני בת 26, רזה ספורטיבית ובריאה עד כה. לאחרונה אובחנה אצלי post-prandial-reactive-hypoglycemia (סוכר נמוך אחרי האוכל). 1. נאמר לי שהתופעה עלולה להוביל לסכרת. כיצד ניתן למנוע זאת ? 2. ממה נובעת התופעה ? (בבדיקת המסת סוכר+אינסולין נמצא סוכר: 72(בצום), 76, 79, 68, 65, 77 (מימין לשמאל). אינסולין: 3.6, 35.4, 14.1, 7.9 , 2.1 . )

לקריאה נוספת והעמקה
15/07/2001 | 13:17 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, אני בכלל לא בטוח שאמנם יש לך היפוגליקמיה ראקטיבית . הערכים של הגלוקוז ש"נפלו" לא נפלו מתחת לנורמה הנמוכה של 65 מג%. על מנת לעשות את האבחנה צריכות רמות הגלוקוז לרדת לפחות מ 50 מג% שעתיים עד שלוש אחיר ההעמסה (לא "המסה") של גלוקוז. מומלץ גם לבדוק במקביל את רמות ה C_PEPTIDFE שהן מדד המעיד על הפעילות הלבלבית ה"אמיתית" בעוד שרמות האינסולין בדם הן לאחר המעבר בכבד המוריד כשליש מהאינסולין המקורי המופרש בלבלב. הפרעה בתגובה הלבלבית בשלב מוקדם, כביטוי של "תנגודת לאינסולין" יכולה להיות בין הסימנים המבשרים הראשונים של סוכרת עתידית. מכל מקום, מוצע לחזור על הבדיקות, שלאחר 3 ימים של כלכלה מתאימה (לפחות 6 פרוסות לחם שחור ביום, וארוחות רגילות - 3 עיקריות ו3 ביניים) ואז להחליט אם אמנם יש לך נפילת סוכר תגובתית או לא. ברכה ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת