גלוקומנן

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/09/2000 | 22:44 | מאת: אורלי

שלום, אשמח לדעת מה מידת הרצינות בכמוסות הנקראות בשמן המסחרי "קוניקל" ואשר לגביהן נטען ע"י היצרן - מעבדות ד"ר גרין - כי הן מכילות חומר הנקרא גלוקומנן המסייע להפחתת רמת הסוכר בדם וכן להפחתת משקל עודף.. באותה מידה חשוב לי גם לדעת אם אין סכנה בחומר זה. (אני סוכרתית type 1 ). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/09/2000 | 06:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בנסיון לענות לשאלתך בואי ונפריד בין שני מרכיבים: מהו הגלוקומנן?-- זהו קומפלקס של פחממות מורכבות, אשר נמצא בין השאר בקמח המופק מבטטה הגדלה ביפן וקוריאה - קמח קונג'אק-מנן, וכן בסיבי סויה . חלק מהחוקרים מייחסים לגלוקומנן את האפקט של הפחתת תגובת האינסולין לארוחה, וכן הפחתת תגובת הגלוקוז לארוחה. המחקרים נעשו במספרים קטנים של סוכרתיים( ל ידוע לי על מחקר בחומר זה...) ובד"כ נבדקה התגובה לארוחת מבחן בודדת ולא לאורך זמן. מספר יצרני "תכשירי פלא" מנצלים את המידע החלקי הקיים, ומערבבים כל מיני חומרים, אשר לגבי חלק מהם, כשהם בצורה טהורה ,נצפו אפקטים כל שהם ובחלק לא. לא ידוע לי על שום מחקר שפורסם לפחות בשני עתונים רפואיים שונים, שהוכיח שלתכשיר שאת מתייחסת אליו , בכמויות המומלצות על ידי היצרן, יש אפקט משמעותי כל שהוא. יש לזכור שלכל תערובת של חומרים המכיליםסיבין וגלוקומננים, יש או אין את ההשפעה הספציפת לחומר הנידון.לפעמים ערבוב שנים שלושה חומרים משבח ומחזק את ההשפעה, לפעמים התערובת פועלת הרבה פחות מאשר כל אחד מממרכיביה לחוד. ב. הגלוקומננים (כשהם פועלים, אם בכלל...) מיועדים לסוכרתיים עם סכרת מסוג 2, עם תנגודת לאינסולין ולבלב שפועל ""טורים גבוהים. זה בדיוק המצב ההפוך ממצבך...

מנהל פורום סוכרת