Shana Dal
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכל המתוקים, ערכתי נסוי תוך חיפוש אחר תחליף לאורז. הנה התוצאה שציפיתי לה, אבל לא ידעתי שהיא זמינה כל כך: www.tcb.ac.il/type1file/shanadal.html בהנאה רבה לזר
לזר, תודה על המידע המאלף. אבל שאלה קצת עדינה. אם מה שקובע זה רק האינדקס הגליקמי, אז עדיף אולי לאכול נייר. וברצינות, אם בסופו של דבר יש שינוי מזערי בלבד בעליית סוכר הדם, וסוכר הדם הוא מקור האנרגיה לרקמות, אז לגוף לא תגיע אנרגיה די הצורך. צריך להעלות את סוכר הם, אמנם בהדרגה, אבל לווסת את הרמה ע"י מינון אינסולין וניוד הסוכר מהדם לרקמות. אחרת, ממה נחיה, ננשום נכעס, נצחק? מאיר
שלום מאיר, נכון, רק שלנייר אין פחמימות, אחרת היתי אוכל אותו מהר - הוא מלא "סיבים". בבקשה, הקיטניות האלה מאוד "מתוקות" - 47 פחמימות במאה גרם!!! האורז קצת יותר מתוק - זהו. אני משתמש במזון עשיר פחמימות, אולי לא הדגשתי זאת מספיק. אני מת עליהם וזה הולך לי. אשתי מבשלת כעת מרק על בסיס "חציי החומוס" האלה - נראה אותו. רק תקרא את הדף של מנדוזה על "שאנה חומוס" www.mendosa.com/recipe4.html האתר שלו כולל מצביע אל הדפים שלי. ראה http://www.mendosa.com/nonengl.htm יום נעים לזר