Shana Dal

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/08/2001 | 15:50 | מאת: לזר

שלום לכל המתוקים, ערכתי נסוי תוך חיפוש אחר תחליף לאורז. הנה התוצאה שציפיתי לה, אבל לא ידעתי שהיא זמינה כל כך: www.tcb.ac.il/type1file/shanadal.html בהנאה רבה לזר

20/08/2001 | 16:49 | מאת: מאיר פרומקין

לזר, תודה על המידע המאלף. אבל שאלה קצת עדינה. אם מה שקובע זה רק האינדקס הגליקמי, אז עדיף אולי לאכול נייר. וברצינות, אם בסופו של דבר יש שינוי מזערי בלבד בעליית סוכר הדם, וסוכר הדם הוא מקור האנרגיה לרקמות, אז לגוף לא תגיע אנרגיה די הצורך. צריך להעלות את סוכר הם, אמנם בהדרגה, אבל לווסת את הרמה ע"י מינון אינסולין וניוד הסוכר מהדם לרקמות. אחרת, ממה נחיה, ננשום נכעס, נצחק? מאיר

20/08/2001 | 18:13 | מאת: לזר

שלום מאיר, נכון, רק שלנייר אין פחמימות, אחרת היתי אוכל אותו מהר - הוא מלא "סיבים". בבקשה, הקיטניות האלה מאוד "מתוקות" - 47 פחמימות במאה גרם!!! האורז קצת יותר מתוק - זהו. אני משתמש במזון עשיר פחמימות, אולי לא הדגשתי זאת מספיק. אני מת עליהם וזה הולך לי. אשתי מבשלת כעת מרק על בסיס "חציי החומוס" האלה - נראה אותו. רק תקרא את הדף של מנדוזה על "שאנה חומוס" www.mendosa.com/recipe4.html האתר שלו כולל מצביע אל הדפים שלי. ראה http://www.mendosa.com/nonengl.htm יום נעים לזר

מנהל פורום סוכרת