התפרצות סוכרת
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום האם סוכרת סוג 2 יכולה לפרוץ תוך פרק זמן קצר - נניח שבועות. אצלי הסוכר כל השנים היה בתחום 90 - 110. לפני כחצי שנה התחלתי להיות סוכרתי. רמות הסוכר עלו כמעט תוך זמן קצר מאד, אולי חודש לרמות של 170 בצום ומעל 200 שעתיים אחרי האוכל. כמובן שקיום אני מטופל בתרופות וכו'. מה הסיבה האפשרית לפריצת הסוכרת. עלי לציין שאני בן 54. יש לי שומנים בדם , כולסטרול 270, טריגליצריד 600 ( אחרי טיפול בכדורים) ואני אדם מאד מתוח ונכנס הרבה למצבי חרדה ודכאון. אני גם מטופל ב פרוזאק. אודה מאד על תשובה עופר
שלום לך, כחום הסוכרת מאובחנת ומסווגת לפי רמות הגלוקוז בדם. יתכן מאד שישנם פרמטרים אחרים לפיהם יהא ניתן בעתיד מתי בדיוק מתחילים הישנויים המטבולים בגוף שהם תחילת הדרך ל"סוכרת" (כמו אינסולין, C_PEPTIDE , חלבונים שעברו גליקוזילציה או פרמטרים אחרים הקשורים ברגישות/תנגודת הממברנות לאינסולין. כרגע מה שקובע לאבחנה הן רמות הגלוקוז בדם, ולכן יתכן מאד שהשינויים בסוכרת התחילו זמן רב לפני "פריצתה" כלומר לפני שהופיעו עליות משמעותיות ברמות הגלוקוז בדם (אבל לאחר שכבר היו שינויים במקומות ובפרמטרים אחרים). ההנחה היום היא שתחילת תחילת השינויים המובילים לסוכרת מסוג 2 היא עד 5 שנים (ויש האומרים יותר מ9 ) לפני שרמות הגלוקוז מחילות לעלות ונקבעת האבחנה. ההנחה היא גם שאנשים "רגישים" בקבוצות סיכון לפתח סוכרת מסתובבים עם "הנטיה לפתח סוכרת תחת תנאים מסוימים" ןום התנאים המסוימים הללו מופיעים או מתקבצים - הסוכרת "פורצת" . השמנה, סטרס, תהליך זיהומי או ניתוחי, ארוע בריאותי כהתקף לב ועוד, יכולים להביא ל"פריצת" הסוכרת תוך זמן קצר של עד שלושה חדשים מהארוע החריג. וזאת, למרות שכנראה התנאים המיוחדים כבר הבשילו והתבשלו ברקע, ורק חיכו להזדמנות להבשלת ופריצת הסוכרת בגופך כלומר עליות משמעותיות וקבועות של רמות הגלוקוז בדם). פרטים נוספים והסברים מפורטים תוכל למצוא בספר החדש "סוכרת - לחיות עם ולהרגיש בלי,העומד להופיע לקראת חג הסוכות הקרוב בהוצאת ידיעות אחרונות. בברכה, ד"ר יורם קנטר