דיווח ממומבסה ל 30אוגוסט

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/08/2001 | 23:33 | מאת: עמרם בר-יעקב

קצב העברת המידע אלי ירד בימים האחרונים ולכן אני נאלץ לעדכן את הפורום בפחות מידע לאלה ששולחים לי בקשות לעוד פירוט בדוא"ל : אני מדווח כאן פחות או יותר כל מה שאני יודע ולכן איני מוסיף לכם הרבה. המצב בימים אלו הוא שהכל מתיצב אולם ברמה טובה פחות מאשר לפני מספר ימים :בדיקות הסוכר הן בסביבות 150 יציב. עדיין מקוים לירידה נוספת. לי ניראה שגם אם לא תהיה ירידה נוספת אלא הסוכר יהיה יציב ברמה זו של 150 זה עדיף על לקיחה של תרופות ואינסולין אשר גורמים לפחות יציבות וגורמים לכל תופעות הלוואי הידועות ואלו שעדיין לא ניתגלו. מכיוון שבכך איני מבין, אשמח לשמוע את תגובת מלומדי הפורום האם ניתן לחיות ב"שלום" עם סוכר ברמה של 150 לאישה בגיל 65 מקווה להביא בשורות טובות יותר בהמשך

01/09/2001 | 00:51 | מאת: דליה

קןדם כל זה מצוין שרמת הסוכר יורדת. שנית, כדאי להפחית את אכילת מוצרי הבצק. הערך הגליקמי של כל פרוסת לחם הוא שלוש כפיות סוכר!!! (פרוסת לחם לבן, מכילה רק עמילן, שהוא רב סוכר) חוץ מזה כדרי להוסיף שומנים צמחיים וקטניות. (מתכון בדוק להורדת הסוכר)

01/09/2001 | 01:19 | מאת: לזר

שלום דליה, הערך הגליסמי של הלחם השחור הוא 76 ומגיע עד 80 עבור הלבן הערך הגליסמי של הסוכר הוא 65. מקור: The Glucose Revolution אבל, במומבסה זה לא העיניין... לזר

01/09/2001 | 01:31 | מאת: לזר

שלום דליה, קיטניות לא מורידות סוכר. קטניות מעלות את רמת הסוכר בדם לאט - בדיוק ובהתאם למשלמדת בנושא האינדקס הגליסמי. אני אוכל המון מהם בגלל זה. למשל, לעדשים המבושלים יש אינדקס גליסמי של 26. העדשים הם קטניות עשירות פחמימה חשבתי שאת יודעת זאת! לדוגמה, לעדשים המבושלים יש 27 פחמימות במאה גרם בערך. לזר

01/09/2001 | 01:36 | מאת: עמרם בר-יעקב

מה שכתבת הוא אולי נכון (איני יודע), אך בהקשר לטיפול הניתן במומבסה אין לו רלוונטיות

01/09/2001 | 13:03 | מאת: מאיר פרומקין

לעמרם, הרשה נא לי להודות לך על דיווחיך. נשמח לשמוע את מה שיתפתח בהמשך עם תום הטיפול והמעבר לשיגרה היומית. באיחולי בריאות שלמה לחמותך, מאיר

01/09/2001 | 13:53 | מאת: דליה

תודה למתקנים אותי. וחוץ מזה גם אני אשמח לקבל דיווח גם לאחר החזרה לשיגרה. אגב, מהו הטיפול שם במומבסה?

01/09/2001 | 15:47 | מאת: עמרם בר-יעקב

.

מנהל פורום סוכרת