Guar-gum לד"ר קנטר וכל אחד שהנושא מעניין
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום רב, לקחתי את הגואר-גום ברצינות ולא הצלחתי למצוא אותו בארץ. יתכן שלא התאמצתי מספיק, אז נקטתי בדרך הקלה. יש חברה בקנדה שמייצרת אותו. הנה התשובה המלומדת שקבלתי: Dear Lazar: Our guar is targeted toward the food industry where guar is a safe effective thickener and water control agent at usage levels of 0.1 to 0.3%. Guar, as does many other hydrocolloids such as pectin, vegetable gums, xanthan gum, cellulose gum etc. thicken the mass passing thru the intestines. This inhibits the flow of glucose from the mass in the intestine into the blood stream, thus giving some control to glucose absorption. (Any indigestible thickener will do this, at least in theory.) Note that the same slowing occurs from a different concept when you eat big pasta products which are digested/broken down slowly in the body versus a thin cracker or simple sugar. There are problems with using guar in this way...one is that too much guar can cause intestinal or esopragul plugging. Again, one part in 1000 is typical for guar usage and it is very easy to over use guar or other thickeners causing plugging. Another problem is while in theory guar is indigestible, in reality 20% of the general public can digest guar and get gas/flatulance. (Again, quantity consumed is the key.) I hope this helps. Best wishes for the new year. Cordially, Larry Muhlberg Multi-Kem corp. At 10:49 PM 12/31/01 +0200, you wrote: >Dear Multi-Kem Staff, > >As far as I know, Guar gum can lower Blood Glucose levels when used by > >Diabetic people. Is your product prepared targeted for that purpose? > >Thank you, > >Lazar Kaufman > הלך לי החשק להמשיך לחפש....אדון לארי מולברג מחברת מולטי-קם הרס לי אותו. מצטער על כך שתשובתו מיושרת לימין. תודה על התיחסותך לזר
הי לזר, קראתי את תשובתם המפורטת. יפה שציינו גם חסרונות/ בעיות. אבל לא הבנתי מה היתרון ה"גדול" של הסיבים הללו על פני סיבים מסיסים אחרים?? יתכן שפספסתי פה ושם מילה באנגלית שלא הבנתי כראוי.... ערב טוב. נ.
שלום ניקולט, לפני רגע למדתי שאת בקרוב רופאה! כל הכבוד! אני סבור שהפורום הזה יכול רק להרוויח מהידע שיש לך. לגבי הגואר-גום: בספרו החדש, ד"ר קנטר מציין שהמוצר הוא חלבון המופק מתרמילי שעועית הודית. הוא מכיל בעיקר גלקטומן (עד 82%). אני מניח שהפרטים ידועים לך. החשוב היה להבין בהמשך, שתוספת של 5 עד 10 גרם לארוחה יכולה להפחית עד 32 אחוז מסך תגובת הגלוקוז באותה ארוחה. ניתן לתת את הגואר-גום בתור אבקה בטעמים שונים, בצורת פתיתים בשקיות או בצורה של כמוסות. הבנתי מהקנדים שהם מיבאים אותו מפקיסטאן והוא מוצר בנוי לתעשייה. מהספר הבנתי שבארצות אחרות הוא נמצא בביסקוויטי גואר וחטיפי פירות מיובשים. לזר
שלום לכולם - פרק שלם המוקדש לסיבין התזונתיים ולגואר גום מופיע בספר החדש: סוכרת לחיות עם להרגיש בלי. מומלץ לכל מתענייני הגואר לקרוא את הפרק: "ה2-סיבין תזונתיים וחשיבותם בסוכרת" ולהחכים. טכנית כרגע היבואן של שקיות הגואר במינון של 5 גר לשקית הפסיק לייבא אותו, כי רק "מכבי" השתתפה ב 50% בהוצאה, ואילו הכללית ואחרות התייחסו לזה עאל תוסף מזון וסרבו לסבסדו. כך שהתכשיר "גוארם" אינו ניתן כרגע לצערי להשגה בארץ. תכשירים אחרים המשולבים או נמכרים ב"תוצרי פלא" או "ביסקוויטי קסם" וכ מכילים כמויות קטנות יחסית של בין 100-250 מג לקפסולה, וצריך אם כן 20 קפסולות כאלה במקום שקית אבברכהחת של גוארם..
תודה לד"ר קנטר לזר