על תזונאית הוליסטית ודיאטניות
דיון מתוך פורום סוכרת
קראתי את התכתובת כאן בפורום ורוצה אני להוסיף כמה מלים. הדיאטנית בבית החולים ייעצה לנו לאכול לחם לבן דל קלוריות. הרופאה הנטורופטית סיפרה לנו שהערך הגליקמי של הלחם הזה מתקרב לשלוש כפיות סוכר. אומנם היא אמרה שזה לא משפיע על האינסולין כמו סוכר רגיל אבל בסופו של דבר נכנס לחשבון. אני חושבת שיש הבדל בין דיאטנית לתזונאית.
הי גלית, אמרת כמה דברים ביחד. נכון, הלחם הלבן הוא "רצח" לסוכרתיים (אינדקס גליקמי גבוה מאוד). דל קלוריות זה סיפור אחר, אבל יש בו המון פחמימות. לחם לחם רגיל הוא מתוק יותר מסוכר - ללא שום ספק. גם זה שדל קלוריות הוא כזה. אני ממליץ לאכול לחם דגנים, או לחם מלא כלשהו. לזר
לגלית שלום, הלחם המומלץ ביותר לסוכרתיים הוא לחם שעורה. ראשית, הערך הגליקמי נמוך. שנית, בשעורה נמצא מינרל הכרום העוזר לאזון הסוכר ולספיגתו. שלישית, הסתכלי על כל סוג של לחם ומה שאין בו. ללא שמרים, סוכר, מלח=שווה טעימה