vasculitis
דיון מתוך פורום סוכרת
אני מרפאה בעיסוק בקהילה. אני מטפלת כרגע בחולת סכרת NIDDM, הסובלת מ- VASCULITIS POLYAR. NODOSA TYPE, עם נוירופתיה שגרמה לחסרים מוטוריים וסנסוריים בגפיים. אני זקוקה לפרוגנוזה ומידע לגבי אפשרויות טיפול. האם הפעלת הגפיים וחימום מסייעים? אשמח לכל מידע רפואי או הפניה למקורות מידע. תודה מראש ליאור
שלום לך, לגבי הטיפול השיקומי בבעיות של PAN יש להתייעץ עם הרוימטולוג המומחה. אשר לנוירופתיה הסוכרתית - פעילות והפעלה של הגפיים וחימום מקומי (בזהירות - שלא לגרום כויה בשל חסר תחושה!) יכולים רק לעזור, בשילוב טיפול לשיפור הזרמת הדם בקפילרות (שוב - ייעוץ רופא!) . רצוי להתייעץ עם פיזיוטרפיסט מוסמך לגבי תרגילים לשיפור זרימת הדם בגפיים (למשל תרגילי בירגר) וכן הפעלה מקומית של גירויים על ידי אלקטרודות. הפרוגנוזה ? לא של הצלחה במאה אחוז ושיבה לימים שהיינו צעירים, אך ללא ספק אפשרות לעצירת התהליכים ושיפור מה ביכולת התנועה. ואיזון סוכר אידאלי קפדני שמרני כבר אמרנו?
שאלתי היא - כמה זמן אורכת המחלה והאם אין תרופות להפסקתה . חליתי ב-VASCULITIS לפני כחודש וחצי (אני חולת סכרת מסוג 2) המחלה החלה בנקודות אדומות קטנות כמו אדמת ואחרי כשבועיים כל נקודה התרחבה לממדים ענקיים עם הפרשות וכאבים חזקים לאחר עמידה או הליכה.(התחיל ברגליים) ה"פריחה" מתפשטת כלפי מעלה,בטן ישבן וזרועות חלק מפריחה הישנה דוהה ומיד מתחדשות נקודות אחרות. ערכו לי בדיקות שונות בביה"ח וחוץ ממשחה אנטיביוטית לא קיבלתי כלום. תשובה ממשית לא קיבלתי נראה לי שגם לרופאים אין מושג מה זה. ד"ר יורם קנטר כתב/ה: > > שלום לך, > לגבי הטיפול השיקומי בבעיות של PAN יש להתייעץ עם הרוימטולוג > המומחה. > אשר לנוירופתיה הסוכרתית - פעילות והפעלה של הגפיים וחימום מקומי > (בזהירות - שלא לגרום כויה בשל חסר תחושה!) יכולים רק לעזור, > בשילוב טיפול לשיפור הזרמת הדם בקפילרות (שוב - ייעוץ רופא!) . > רצוי להתייעץ עם פיזיוטרפיסט מוסמך לגבי תרגילים לשיפור זרימת הדם > בגפיים (למשל תרגילי בירגר) וכן הפעלה מקומית של גירויים על ידי > אלקטרודות. > הפרוגנוזה ? לא של הצלחה במאה אחוז ושיבה לימים שהיינו צעירים, > אך ללא ספק אפשרות לעצירת התהליכים ושיפור מה ביכולת התנועה. > ואיזון סוכר אידאלי קפדני שמרני כבר אמרנו?