לחם גואר-גאם
דיון מתוך פורום סוכרת
קניתי בסופרסל לחם מתוצרת מאפייה בחולון שנקרא לחם גואר-גאם . כתוב עליו זהוא מכיל 33 קלוריות לפרוסה ורכיביו חיטה נבוטה, קמח, גואר-גאם ומלח. על העטיפה כתוב באותיות גדולות שהגואר-גאם עוזר בהורדת סוכר וכולסטרול, אני לא ממש מבינה איך זה עובד אך מעניין אותי לדעת אם יש בזה ממש ואם כדאי לכלול אותו בדיאטה במקום לחם חי אחר. תודה מימי
היי מימי, אנו דשים בזאת זמן מה. הכמות הדרושה להורדת סוכר בדם היא אדירה יחסית לכמות הזמינה בלחם המעניין הזה שאת מדברת. נא לקרוא ההתכתבות שלנו בפורום בנידון. אני מקווה שבקרוב ד"ר קנטר יענה לשאלתי ואבצע את הניסוי המובטח. תוכלי גם לראות על גבי גרף מתאים את רמות הסוכר האקטואליות עבור 10 גרם גואר גום בארוחה. לזר
שלום לך, גואר גום הוא חלבון המופק משעועית הודית, ומשמש כחומר מסמיך עיסות בתעשיית המזון. בכמויות של בין 5 ל10 גרם ליחמה הוא מסייע להאטת ספיגת הגלוקוז מהמזון ולהפחתת תגובת הסוכר והאינסולין לארוחה. מסופקני אם ב 6 פרוסות לחם דל שציינת (הכמות היומית) יש מספיק גואר כנדרש.. עצתי לך לעיין בפרק:"סיבין תזונתיים בדיאטה לסוכרת" בספר החדש : "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" שבו מוסבר רבות כל עניין הגואר ובפירוט ניכר. קריאה נעימה! ד"ר יורם קנטר