סכרת סוג 2 ותזונה

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/04/2002 | 23:39 | מאת: א.פ.

יש לי נטיה לעליה ברמת הסוכר במידה ואינני שומרת היטב בכל מה שקשור לתזונה. אשמח מאוד אם תעזרו לי ביעוץ א.אילו סוגי מזון מותר לי לאכול? ב. מאילו סוגי מזון או תוספי מזון אני הייבת להימנע? ג. האים גלידה עשויה מטופו מותרת? תודה מראש.

04/04/2002 | 09:02 | מאת: לזר

שלום א.פ., תחילה עליך לדאוג לפעילות גופנית כמעט כל יום - לפחות הליכה. תקחי את הגלידה לפני או אחרי הליכה לאחר מדידה של רמת הסוכר לפני ו/או אחרי הליכה. התזונה חשובה כאשר מקפידים על משקל גוף תקין. לא חל איסור על שום דבר (אפילו רופא המשפחה יגיד לך זאת) אבל, כמובן הכל בכמויות סבירות. אם את גם מודעת לערך הקלורי של המזון, אני חושב שטוב תעשי אם הרגל התזונה שלך יכלול 50 עד 60 אחוז פחמימות, 20 עד 30% חלבונים והיתר שומנים לא רוויים. הפעילות הגופנית תפצה אותך על "החטאים" הקטנים שתעשי מדי פעם. רצוי לשדר "גלים חיוביים", לאמור, איזה תוספים לקחת ולא איזה לשלול. לדוגמה, היתי חושב תחילה על 25 גרם סיבים תזונתיים ביום, אחר כך, ויטמין C וכמבון ויטמין E. עדיף (תלוי בגיל והמלצת הרופא) גם מולטיווטמינים או אלה במקום הויטמינים בנפרד. לבריאות

05/04/2002 | 23:04 | מאת: סיסי

אני הייתי מורידה 10 אחוז מהחלבונים ומוסיפה אותם לשומנים. כמובן שרובם מסוג חד בלתי רווי. ( טחינה, שמן זית וכד').

מנהל פורום סוכרת