לחם עם חותמת מכובדת
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכם, הרשו לי להביע דעתי הצנועה ולא מלומדת בנושא הלחם המוזכר בגליון האחרון של אגודתינו. אני עושה זאת, משום שד.ל. הזכיר את היחס שלי ללחם והיא מבסס טענתו על סמך האינדקס הגליקמי שאני חסיד גדול שלו. בעמ' 17 (גליון אפריל 2002) מופיעים 3 לחמים של היצרן.....(אסור פרסום)... הלחם הדל לא שווה את הפירסום, משום שהוא מבוסס על קמח חיטה טחון באיכות של טלק וערכו הגליקמי מרקיע שחקים בגלל זה. שני הלחמים האחרים מעולים, משום שהם מבוססים על טחינה גסה של קמח מלא ושיפון מלא, אשר מכיל את כל הסיבים והסובין של הדגנים. מעולה אחד מהם הוא לחם רחיים...בכלל טוב. בעמוד 43 יש 7 לחמים של חברת...(כמו קודם, אבל חברה אחרת)... כולם קלים וללא תוספת סוכר (גם 3 העוגות). אין פרטים נוספים לגבי התוכן של הלחם ולכן אני מניח שכולם טחונים דק. אם כך אני לא היתי מושיט יד לכיוונם כאשר אני עושה את הקניה בסופר. רשום עוד שכל 2.5 פרוסות מהלחם שווה לפרוסה לחם רגיל..נו, באמת. נראה חולה סוכרת פעלתן אוכל פרוסה של חלה קלה. האם הוא יכול להרגיש שהוא אכל משהו. למה העונש? לא ברור לי מדוע המומחים שלנו המחליטים לגבי התזונה הנכונה לא יכולים להבין שלא הסוכר המוסף ללחם הוא סיבה לבעיתינו, אלה הקמל הטחון דק,דק וללא הכליפה הבריאה והסובין הברוך הדרוש לגוף המסכן והעדין שלנו. אני זוכר שבכנס האחרון חילקו לכולם ארטיק קרח ואמרו שהוא טוב לסוכרתיים. לא הבנתי עד היום למה קיבלתי את העונש הזה? לא היו שם ילדים, בכלל לא היו, אבל הבנתי שכאשר מוסיפים צבע לקרח הוא לא עושה צרות לסוכרתיים. שיהיה לנו יום נעים
היום, כאשר אנו יודעים כל כך הרבה על תזונה לסוכרתיים, כבר יש לנו 4 מדדים ריקים מתוכן: דייאט, לייט, קל ודל. הידעתם זאת? בחו"ל יש בקושי רק לייט! אני סבור שלסוכרתיים דרוש רק מספר אחד, אשר מציין את קצב עליית הסוכר בדם. למספר הזה יש שם: אינדקס הגליקמי. אילו הוא היה רשום על גבי התוית, לא הינו צריכים שום סימן אחר על המזון. הואיל והאינדקס איננו תלוי בכמות, סגרנו חצי מעגל. החצי השני תלוי בכמות כדי לשמור על משקל. לחצי הזה יש שם: קלוריות שבמזון. אם אדם יודע לשמור על עצמו הוא אפילו לא זקוק למספר השני... כל טוב
מה זה הדבר הזה? איך הוא מוגדר? למה זה כל כל טוב? אנחנו הסוכרתיים כל כך טמבלים שלא נוכל להבין איך בונים את התו? תאמינו ותוכלו! זהו? אני חושב שהתקן דורש הסבר, בדיוק כמו שדורשים מהיצרנים לפרט ערך התזונתי של כל מזון.
נקלעתי במקרה לאתר הסוכרת, וברצוני להביע דעתי. אנחנו, קב' הדיאטניות מקבלות מחברות המזון חומר פרסומי לגבי מוצרים חדשים או שכבר קיימים שהם : דיאט, לייט , קל וכד'. אנחנו ממליצות על המזונות למטופלים השונים ושסובלים ממחלות / בעיות שונות. כלומר, מוצר מסוים לסוכרתיים, מוצר אחר לשמנים המעוניינים להפחית משקל, מוצר אחר לבעלי כולסטרול גבוה, וכן הלאה. לצערי הרב, אני נוכחת שיש מזונות רבים שאינם מתאימים לסוכרתיים אך בגלל שאין בהם סוכר הם מומלצים לסוכרתיים ע"י האגודה שלכם. ז"א , ההמלצות אינן נכונות הן פשוט שגויות. וזה דבר לא תקין ורצוי שישופר.