יין אדום וסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/04/2002 | 12:24 | מאת: שני

חברה טובה שלי גלתה לפני כמה ימים שהיא חולה סוכרת והיא קיבלה דיאטה מיוחדת לחולי סוכרת עם כל מה שמותר (יותר מה שאסור לאכול) ושכחה לשאול את הרופא אם מותר לה יין אדום, זה מאוד חשוב לה היא מאוד עצובה ואני אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לה תשובה בהקדם תודה ויום נעים

15/04/2002 | 21:18 | מאת: לזר

היי שני, חברתך יכולה להנות מיין אדום יבש, דוגמת הקברנה סוביניון או מרלו ועוד. בשבילי רק ישראלי! כוס אחת בצהריים או הערב זה נהדר. בבקשה, שים לבך לדבר הבא: ככלל, היין מעקב ספיגת פחמימות בצורה רצחנית, כך שבארוחה בה חברתך שותה יין, יש לדאוג לפחמימות בארוחה ולא לשתות זמן רב לפני הארוחה, כי קשה להבדיל בין חברה שיכורה לחברה עם היפו בלתי צפוי. וזה מסוכן, כי קשה לצאת מהיפו כזה!!!! כוס יין עם ארוחה שיש בה פחמימות - לא רק בשר - בשום אופן.

16/04/2002 | 07:18 | מאת: ד.ל

כבר לא בטוח שהיין טוב. ביינות המודרניים מכניסים גפרית (סולפיטים) לשם חיי מדף ארוכים. הבעיה היא שיש לגפרית קשר הדוק לאינסולין ועודף שלה עלול לגרום תנגודת לאינסולין.

18/04/2002 | 13:33 | מאת: מאיר פרומקין

שלום לך, יין אדום יבש או חצי יבש מותר לסוכרתיים בכמות של לא יותר משתי כוסיות ליממה. למעשה לא פעם במקרים בהם הכולסטרול ה"טוב" בסוכרתיים כאשר הוא נמוך מדי - הייןם אפילו מומלץ כ"טיפול" - כוסית אחת כל ערב במהלך הארוחה. [פרטים נוספים - בפרק על אלכוהול וסוכרת בספר החדש: " סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי"] בברכה ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת