תו האגודה
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכולם, עדיין נשארתי מבולבלת. אני סוכרתית חדשה יחסית , מאוזנת היטב ע"י חצי גליבטיק בבוקר וגלוקומין אחד בערב. באשר לעודף משקל, עלי להשתדל לשמור על משקלי הנוכחי, ואני עושה זאת היטב. לעניות דעתי הייתי יכולה לשמור על ערכים נורמליים גם ללא שימוש בתרופות, אלא שאני פוחדת שמא אזיק לעצמי. הלחם שאנו אוכלים, הוא לחם מחיטה מלאה של קיבוץ עינת, הנושא עליו את חותמת האגודה, ועדיין אינני יודעת אם זהו הלחם שהומלץ בבטאון האגודה או לא, משום שאינני חברה באגודה. אנא, עזרו לי בעצותיכם הטובות. עד כה נעזרתי לא מעט בפורום וחבל שד"ר קנטר נמנע מלהביע דיעה בנושא חותמת האגודה. בברכת חג עצמאות שמח ושקט לייני
ללייני שלום, האם את חצי הגליבטיק קבע לך רופא כללי או רופא מומחה לסוכרת? כי יכול להיות שהוא מיותר ומזיק. האם עשית בשלב כלשהו בדיקת C-PEPTIDE? התזונה לחולי סוכרת היא תורה שלמה ולא ניתן לעשות זאת על רגל אחת. את צריכה להשיג מידע כתוב בנושא וכן בשלבים הראשונים לקבל ליווי של דיאטנית. הרבה בריאות, אייל
ללייני, את יכולה לנסות כמה ימים בלי כדורים, לא יקרה כלום. בדרך כלל עושים את זה לפני שמתחילים עם הכדורים אבל אפשר גם עכשיו תחת מעקב צמוד. יש לך מכשיר לבדיקה עצמית של סוכר? זה חיוני ביותר. בקשר לתו, הידע שתרכשי בתזונה דיאבטית יאפשר לך לבחון את הנושא לגבי כל מוצר ומוצר ללא קשר לתו כלשהו. בינתיים התייחסי אליו בערבון מוגבל. יש לחמים טובים מאוד גם ללא תו. אייל
לייני, אם לא אני לעצמי, אז מי לי? עשי בדיקה לבד באופן הבא: בדיקה א: מדידת סוכר בסביבות 100. 2 פרוסות לחם לבן. אחרי שעתיים שוב בדיקת סוכר. בדיקה ב: כמו א' , אבל עם 2 פרוסות מהלחם שאת אוהבת. זה חשוב להבין, שגם אם את מודדת בסביבות 100, צריך לוודא שאת בכיוון זהה של הנטיה ברמת הסוכר בשני המיקרים ולא 100 עם נטיה לרדת ופעם השניה 100 עם נטיה לעלות כלומר צריך לבצע בדיקה מקדימה לפני מועד האכילה ובשני המקרים צריכה להיות נטיה באותו כיוון דרך הערך 100. אם לא הסברתי טוב שאלה שוב.
מצטער על הבילבול של השפה שלנו העברית 2 פרוסות לחם ולא 100 פרוסות
לזר, עקרונית אתה צודק בהיותך עתיר ניסויים. יש לי רק שאלה-הערה, שמא עדיף להתחיל בפרוסה אחת ? למען הזהירות ? שתי פרוסות לחם, הן מעל ומעבר מבחינתי.
שלום לך, באופן אקרוני האגודה לסוכרת מקנה "תו אגודה" לאחר שבועדה שנבחרה לשם כך בודקת את המוצר , מוצר מזון או אחר וממליצה. בעבר הייתי חבר בשתי הועדות (למעשה את העדה למוצרי עזר לסוכרתיים הקמתי והתוויתי את דרכי פעולהה) לצערי בשנה וחצי האחרונה לא זומנה הועדה למוצרים לסוכרתיים, והמנכל"ית הנוכחית כנראה מחליטה עם יועציה, ואולי לא.. אשר לועדה למוצרי מזון - אני סמוך ובטוח שהדיאטניות החברות בה, והרופאים מומחי התזונה של הועדה עושים את מלאכתם נאמנה. בברכה